23 Simpele Tips Om Mannen Te Versieren & Verleiden

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 4 maart 2019 - Laatst gewijzigd op 4 januari 2022

In deze blog leer je:

 • Welke vier manieren je kunt gebruiken om een man te versieren
 • Waarom mannen sommige vrouwen als “vriend” zien en niet verliefd op ze worden
 • 23 simpele en onopvallende versiertips om mannen te verleiden
 • Hoe je – met behulp van oogcontact – een man kunt verleiden zonder iets tegen hem te zeggen of hem aan te raken
 • Hoe sommige vrouwen mannen onbewust afschrikken en hoe je dit kunt voorkomen
 • En nog veel, veel meer…


Mannen versieren en verleiden

Voor sommige vrouwen lijkt flirten een tweede natuur. Misschien ken je wel zo’n vrouw die iedere man moeiteloos om haar vinger windt.

Het is niet moeilijk om een man te versieren wanneer je snapt hoe het werkt.

Iedere man houdt van versieren en versierd worden.

Maar toch zal hij niet wild avances maken naar iedere vrouw. Het is namelijk nogal riskant. Voor je het weet maakt hij een verkeerde move en wordt hij gezien als “eng” of opdringerig.

Daarom kan het soms handig zijn om hem een handje helpen, door hem te versieren in plaats van hij jou.

Hoe je een man kan verleiden

Dit zijn de vier belangrijke elementen die je kunt gebruiken om een man te versieren.

 • Met aanrakingen
 • Door oogcontact
 • Met je seksualiteit
 • Door benaderbaar te zijn

Vrouwen die deze dingen goed doen, kunnen op een onopvallende manier mannen versieren en verleiden.

Ondanks de grote praatjes van mannen dat ze zelf de jager willen zijn, vinden mannen het geweldig om versierd te worden. Zolang het maar op een onopvallende en subtiele manier gebeurt.

Met de versiertips die ik je hier geef kan je een man versieren zonder dat hij door heeft dat je hem versiert. Na afloop zal hij zweren dat hij jou heeft versierd in plaats van andersom.

Maar jij en ik weten wel beter;)

Vergeet niet om ook deze artikelen te lezen:

13 Tips Om Beter Te Flirten Met Mannen (Hoe Je Subtiel Flirt)

10 Tips Om Een Gesprek Te Beginnen / Aan te knopen

Hoe Stap Je Op Een Man Af? 3 Simpele Stappen


Manier 1: Mannen versieren met aanrakingen

Mannen versieren en verleiden met aanrakingen

Wij mannen zijn ontzettend gevoelig voor aanraking. Er is bijna niks wat ons sneller opwindt. Wanneer we in een ruimte zijn en je raakt ons aan dan heb je direct alle aandacht. Zelfs als je in een ruimte bent waar een hele hoop andere vrouwen zijn.

… En ik weet dat het een beetje eng kan zijn om een man aan te raken.

Maar wanneer je hier een beetje handigheid in krijgt, dan is dit jouw geheime wapen om een man te verleiden.

Waarom?

Hier zijn drie redenen waarom je hem wilt aanraken:

 • Aanrakingen zijn een goede manier om een man te verleiden. Het maakt ons onmiddellijk bewust van jouw seksualiteit en zelfs een kleine aanraking kan ons al opwinden.
 • Het zet de toon. Aanrakingen maken duidelijk dat jullie meer zijn dan alleen vrienden. Je kan nog zo’n geweldige band hebben, zonder fysieke aanrakingen blijven jullie gewoon vrienden.
 • Prof. Burgoon heeft in 1992 een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat je langer, aardiger en aantrekkelijker wordt ingeschat wanneer je iemand aanraakt.

Heb ik je overtuigd? Ik hoop het. Dan heb ik hier een aantal tips om hem te verleiden met aanrakingen.

Versiertip #1 Raak hem aan op zijn bovenarm terwijl je met hem praat

Aanrakingen op de bovenarm creëren een intieme sfeer. Ze worden door mannen ook intiemer gezien als een klopje op de schouder of een handdruk. Toch zijn ze redelijk onopvallend. Je kunt hem het beste aanraken op een hoogtepunt van het gesprek. Bijvoorbeeld wanneer hij een grapje maakt.

Versiertip #2 Fatsoeneer iets aan zijn kleding

Een goede manier om hem aan te raken zonder dat je er de nadruk op legt is door iets te fatsoeneren aan zijn kleding. Haal een denkbeeldig pluisje van zijn kleding af of fatsoeneer zijn kraag of overhemd.

Het leuke van deze manier is dat je automatisch een sfeer krijgt “alsof jullie een stelletje zijn”. Normaal gesproken doen alleen mensen dit met wie hij heel nauw is.

Toch komt het volstrekt onschuldig over omdat je een excuus hebt om hem aan te raken en het niet zomaar ineens doet.

Versiertip #3 Fluister iets in zijn oor

Dit is ook een makkelijke manier om hem subtiel aan te raken. Leg je hand op zijn rug terwijl je hem iets in het oor fluistert. Zorg dat je uitademt terwijl je het doet. Het gevoel van jouw ademhaling in zijn nek zal hem extra opwinden. Als je veel lef hebt kun je bonuspunten scoren door zijn oor net met je lippen aan te raken.

Versiertip #4 Leg je hand subtiel op zijn borst wanneer je moet lachen

Wanneer je moet lachen om iets wat hij zegt, leg dan je hand subtiel op zijn borstkas. Deze aanraking zorgt ervoor dat hij zich mannelijk voelt. Jij kan het laten lijken alsof je gewoon te ver uitschoot met je handgebaar.

Versiertip #5 Geef hem een speels stompje

Wanneer hij een plagerige of een beetje foute opmerking maakt, geef hem dan een klein stompje. Reageer quasi verontwaardigd terwijl je het doet. Doordat het een speels gebaar is zal het veel nonchalanter overkomen.

Versiertip #6 Vraag hem wat hij van je parfum vindt

Het is een klassieke verleidingstruc van vrouwen, maar met een reden. Vraag hem wat hij van je parfum vindt en laat het hem ruiken. Nu maak je hem niet alleen opgewonden met je geur, maar kun je ook gelijk je hand op zijn rug leggen terwijl hij dichterbij komt.

Versiertip #7 Streel zijn hand

Stel, je bent met een man op date maar je weet niet of hij je leuk vindt. Probeer dan eens het volgende:

Als hij zijn hand op tafel legt dan raak je zijn hand “per ongeluk’ aan. Zorg dat het een kleine, maar subtiele streling is.

Trekt hij zijn hand weg? Dan is hij niet geïnteresseerd. Je kan in dat geval doen alsof het per ongeluk ging. Laat hij hem liggen, streel hem dan iets langer. Deze lichte streling kan een man heel erg opwinden.

Vergeet trouwens niet dat mannen vaak bang zijn om je teveel aan te raken. Met deze kleine streling geef je hem het groene licht om je meer aan te raken en zal hij meer initiatief gaan tonen.

Versiertip #8 Ga niet tegenover hem zitten

Wanneer je met hem naar een restaurant of café gaat, zorg dan dat jullie nooit tegenover elkaar zitten. Wanneer er een tafel tussen jullie in zit is het bijna onmogelijk om elkaar aan te raken.

Bovendien associëren mensen tegenover elkaar zitten met sollicitatiegesprekken en onderhandelingen en dat is niet echt de sfeer waar je voor gaat.


Manier 2: Mannen versieren met oogcontact

Oogcontact is en hele goede manier om spanning op te bouwen bij een man. Flirten met oogcontact is super makkelijk en veilig. Zelfs wanneer we niet geïnteresseerd zijn in iemand, dan nog vinden we oogcontact aantrekkelijk.

Ik bedoel, wie vindt het nou niet leuk om van een afstandje met iemand te flirten? Zelfs als je niet van plan bent om die persoon te daten.

Het is een goede manier om een man te verleiden en geïnteresseerd in je te maken zonder dat je maar een woord hoeft te zeggen en zonder dat je kan worden afgewezen.

Hier heb je een aantal tips om mannen te versieren met oogcontact:

Versiertip #9 Maak oogcontact en verbreek het daarna weer

Staar in eerste instantie nonchalant naar hem, net zo lang tot hij je aandacht geeft. Het kan even duren, maar wacht totdat hij je terug aankijkt en kijk dan langzaam weg. Kijk niet heel snel weg alsof je wordt betrapt, maar doe het rustig. Blijf hem ook niet te lang aanstaren, dat wordt snel eng.

Versiertip #10 Lach terwijl je hem aankijkt

Maak het niet heel serieus of probeer niet overdreven zwoel te doen, maar geef hem een klein lachje. Hierdoor kom je veel warmer en aantrekkelijker over en hou je het luchtig.

Versiertip #11 Drie keer is scheepsrecht

Ga er niet van uit dat mannen het de eerste keer snappen. We denken misschien dat het toeval is of dat je naar iemand achter ons kijkt. Als je ooit een relatie met een man hebt gehad dan weet je hoe slecht wij mannen zijn in het interpreteren van hints. Probeer het daarom minimaal drie keer achter elkaar.

Versiertip #12 Ga niet knipogen

Doen mensen dit nog? Zo ja, ga dan niet overdreven lopen knipogen. Je ziet er niet aantrekkelijk door uit en de kans is groter dat hij in de lach schiet en je daardoor een gek figuur slaat.

Versiertip #13 Als je oogcontact verbreekt, verbreek het dan omlaag

Wanneer iemand oogcontact omhoog afbreekt dan interpreteert ons lijf dit onbewust als minachting. Zo kom je dus onvriendelijk over. Wanneer je naar de zijkant wegkijkt zien we dit als een teken van verveling of desinteresse. Dat is ook niet het signaal wat je wilt geven.

Wanneer je het oogcontact verbreekt doe je dit dus omlaag. Dit is een teken van respect en waardering. Hierdoor voelt de man zich veiliger en zelfverzekerder en zal hij sneller naar je toe komen.


Manier 3: Mannen versieren door ze bewust te maken van je seksualiteit

Heb je ooit een van deze twee dingen gehad?

 • Een man ziet je meer als zus dan als vrouw?
 • Een man behandelt je als een van zijn vrienden?

Als je ooit een van die dingen hebt ondervonden, dan is het niet omdat een man je niet aardig vindt. Maar wij mannen zien je soms helemaal niet als seksueel wezen.

Dit gebeurt vooral met vrouwen die we in ons dagelijks leven vaak zien, bijvoorbeeld collega’s of buren. Het is simpelweg nog nooit in ons opgekomen om met je te daten. Dit komt omdat we ons gewoon niet bewust zijn van je seksualiteit.

Wanneer jij ervoor kan zorgen dat een man je wel zo gaat zien, dan kan hij van de ene op de andere dag omslaan. Hier zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij onderdeel wordt van zijn seksuele fantasieën.

Versiertip #14: Speel met iets als je met hem praat

Er is niks verleidelijker dan een vrouw die iets streelt terwijl ze met een man praat. Dus streel het wijnglas dat je vasthoudt, een kettinkje, een pakje sigaretten of gewoon ouderwets je haar. Wanneer hij je iets ziet strelen dan kan hij het niet helpen om te fantaseren hoe het is als je hem zou strelen.

Versiertip #15 Fatsoeneer je kleding

Kijk omlaag terwijl je een kledingstuk fatsoeneert. Doordat je de aandacht van het gesprek naar je kleding brengt zal hij onbewust jouw ogen volgen en wordt zijn aandacht op jouw lijf gericht. Extra bonuspunten kun je natuurlijk scoren door je decolleté te fatsoeneren.

Doe dit niet overdreven of ordinair, maar nonchalant en zonder dat je door lijkt te hebben dat hij kijkt. Hij wil het gevoel hebben dat jij niet doorhebt dat hij naar je kijkt.

Versiertip #16 Sta rechtop

Als je rechtop staat dan gebeurt er het volgende:

 • Borsten lijken groter
 • Je buik lijkt platter
 • Je nek lijkt langer (veel mensen weten dit niet, maar een ontblote hals kan heel aantrekkelijk zijn voor mannen)

Zorg dus dat je rechtop staat als je met hem in gesprek bent. Het zal tegelijkertijd zijn aandacht onbewust naar je borsten brengen. Als je extra veel lef hebt, kan het geen kwaad om je af en toe uitgebreid uit te rekken in zijn bijzijn.

Versiertip #17 Heb af en toe een “slechte planning”

Als hij af en toe bij je over de vloer komt, zorg dan dat je “net te laat” klaar bent. Doe de deur open in een minuscuul handdoekje en bied je excuses aan dat je nog niet klaar bent. Loop daarna snel weg om je om te kleden.

Geloof me, hij zal zich dit momentje herinneren wanneer hij je weer ziet.

Versiertip #18 Dans met hem

De meeste mannen zijn gek op een dansende vrouw. Je bewegende heupen kunnen allerlei beelden in hem naar boven brengen. Als er een gelegenheid is om met hem te dansen grijp die dan direct aan.

Hij kan het niet laten kort te fantaseren wanneer je oogcontact met hem maakt terwijl je met je heupen beweegt. Bovendien is dansen altijd een goed excuus om hem extra aan te raken.

Versiertip #19 Drink alcohol met hem

Dit trucje is zo oud als de weg naar Rome. Als je bij een man zijn instincten naar boven wil brengen dan kan een fles wijn wonderen doen. Het zorgt ervoor dat hij “dierlijker” wordt in zijn gedrag en het haalt zijn remmingen weg.

Heb je er bezwaar tegen om een man te verleiden met alcohol? Dat snap ik heel goed. Besef alleen wel dat meer dan de helft van alle relaties door een beschonken avond is ontstaan.


Manier 4: Mannen versieren door benaderbaar over te komen

leuke man verkeerde plek

De psychologie van het flirten is heel belangrijk. Veel belangrijker nog dan de meeste mensen denken.

Vrouwen denken vaak dat mannen op de mooiste, jongste vrouwen afgaan. Maar de praktijk is anders.

Dr. Monica Moore, een psychologe van de Webster University in St. Louis die tientallen onderzoeken deed naar het flirtgedrag van mensen zei het volgende hierover:

It’s not the most physically appealing people who get approached, but the ones who signal their availability and confidence through basic flirting techniques like eye contact and smiles.

Wat betekent dit? Dit betekent simpelweg dat mannen gaan voor vrouwen die beschikbaar lijken. De reden hiervoor is heel simpel:

Hij is net zo bang als jij om afgewezen te worden. Bovendien kiest hij onbewust een partner uit die hij zou kunnen krijgen.

Daarom is het zo belangrijk dat je voor hem benaderbaar overkomt.

Maak de drempel om op je af te stappen zo klein mogelijk. De grootste fout die veel vrouwen maken is dat ze onbenaderbaar overkomen. Wanneer een man met haar een gesprek aanknoopt dan krijgt ze vaak uit onzekerheid de neiging om “hard to get” te spelen.

Je reden om een beetje koeltjes te reageren, kan van alles zijn. Soms is het om indruk te maken op je vriendinnen, een andere keer is het omdat je het leuk vindt dat een man een beetje zijn best voor je gaat doen. Maar zo schrik je mannen juist af.

Ieder onderzoek wijst uit dat mannen zich veel meer aangetrokken voelen tot een vrouw die interesse toont.

Versiertip #20 Geef hem een warm welkom als hij op je afstapt

Hij heeft al een hoop moed moeten verzamelen om je aan te spreken en hij is doodsbang dat je onvriendelijk reageert. Als hij naar je toekomt, geef hem dan een warm welkom:

Lach naar hem, schud zijn hand wanneer hij zich voorstelt en draai je lichaam kort in zijn richting om te laten zien dat hij jouw aandacht heeft.

Dit voorkomt dat hij drie minuten later weer bij zijn vrienden staat en zegt: “wat een ijskonijn was dat”.

Versiertip #21 Geef hem een excuus om je aan te spreken

Mannen zijn veel meer geneigd om een gesprek met je aan te gaan als ze een excuus hebben om je aan te spreken.

Dus ja, knoei per ongeluk met je drankje op hem, bots per ongeluk tegen hem aan of vraag hem simpelweg om advies. Een vriendin van mij heeft ooit haar vriend ontmoet door hem om advies te vragen over het beste broodje in de Subway.

Versiertip#22 Laat huid zien

Mannen zijn biologisch geprogrammeerd om zich aangetrokken te voelen tot blote huid. Uit een studie van de universiteit van Leeds blijkt dat een vrouw het aantrekkelijkst is als ze ongeveer 40% aan blote huid laat zien.

Wanneer een vrouw bloter is dan dat, is ze niet meer aantrekkelijk, maar rond de 40% lijkt ze benaderbaar en beschikbaar.

Versiertip #23 Lach veel

Wist je dat mensen die lachen vriendelijker, aantrekkelijker en slimmer overkomen?

Als je dat nog niet wist, weet je het nu.

Als je veel lacht dan zal een man onbewust denken dat je een aardig persoon bent. Een lach is de menselijke variant van de “witte vlag”.

Hierdoor voelt een man zich veiliger om op je af te stappen.


Zijn dit alle manieren om mannen te versieren en verleiden?

Nee, dit zijn vier hele belangrijke manieren om een man te versieren.

Maar er is nog een vijfde manier waar ik het nog niet over heb gehad. Dit is misschien wel de meest krachtige van allemaal. Het is een simpele sluipweg in het met testosteron doordrenkte mannenbrein, die hem geobsedeerd maakt met jou.

… en omdat de meeste vrouwen dit niet weten, zal je gevoelens bij hem opwekken die hij nog nooit voor een vrouw gehad heeft.

Wat het is?

Dat vertel ik je liever privé. Wanneer je jezelf hier aanmeldt dan stuur ik de vijfde tip binnen een minuut – privé – naar je toe.

Dus meld je aan en dan zie ik je aan de andere kant;)

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

4 Reacties

 • Hoi Tim,

  Super handig deze tips, maar ik heb dan toch een klein vraagje.
  Op welke manieren proberen mannen vrouwen ook te verleiden? Doen ze dat ook door middel van bijvoorbeeld oogcontact of aanrakingen?

  Groetjes!

 • Danique schreef:

  Hi Tim
  Ik heb een jongen leren kennen op vakantie ik vind hem heel leuk Aleen is er een probleem namelijk hij woont ergens anders en de enige manier van contact is via app. Ik weet gewoon niet hoe ik hem verlieft laat worden op mij. Op de vakantie leek het alsof hij mij leuk vond maar nu appt hij mij maar niet terug

  Groetjes

 • Hoi Tim,

  Bij mij om de hoek woont een vrijgezelle man, die ik altijd al leuk gevonden heb. De vraag is: hoe kom ik met hem in contact? Hij staat niet op datingsites en heeft geen facebook.

  Ook al woont hij vlakbij, de kans dat ik hem zo tegen het lijf loop, is vrij klein.

  Valentijnsdag is voorbij, 😉 maar zou ik hem een brief of mail kunnen sturen? En zo ja, wat zet ik er in of juist niet in.

  Ik hoor het graag, alvast bedankt!

  Groetjes,

  Mieke

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend