Afgewezen Worden Door Een Man: Zo ga je er goed mee om

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 29 juni 2016 - Laatst gewijzigd op 3 september 2021

In dit artikel leer je:

 • Wat jij jezelf op de hals haalt als je gaat voor een man die niet zo veel om je geeft. En hoe je dit kan gebruiken om jezelf te motiveren als je bent afgewezen.
 • Wat je van mannen kan leren over aantrekkingskracht, hoe je dit gebruikt om goed met een afwijzing om te gaan en waarom je dat gelukkiger maakt.
 • Het verschil tussen mannen en vrouwen in aantrekkingskracht – een afwijzing van een man betekent minder dan je denkt.
 • Hoe je de kans verkleint dat je wordt afgewezen in een relatie. Hint: het is het tegenovergestelde wat je plaatselijke relatietherapeut aanraadt. Niet meer moeite doen, maar juist minder.
 • …en nog veel meer.

Je hebt een leuke man ontmoet…

leuke man versierenJe blijft je maar verbazen over hoe mooi hij is, en hoe gevoelig hij lijkt. Hij klampt zich nooit aan je vast, en is zich bewust van alles wat jij nodig lijkt te hebben.

Maar op een dag neemt hij je apart, zegt hij:

Sorry, dit gaat voor mij niet werken.

Afgewezen worden doet pijn.

Veel vrouwen die mij een e-mail sturen doen dat omdat ze er niet over uit kunnen dat ze op deze manier worden behandeld door een man. Het lijkt alsof er kortsluiting ontstaat in zijn hoofd.

Dat geld ook voor vrouwen die in een relatie zitten, en mij e-mails sturen over dat hun man geen seks wil.

Ze schrijven me: “Hij vindt me niet aantrekkelijk. Hij wil me niet meer. Hij houdt niet van me. Hoe moet ik omgaan met gevoelens van afwijzing in een relatie.

Of vrouwen worden afgewezen als ze een man willen versieren

vraagEr is een bepaald soort vrouwen die heel gefrustreerd raakt als ze met een man proberen te flirten op een feestje, en geen sjoege krijgen. Het is een vervelend verschijnsel, waar die vrouwen in kwestie behoorlijk onrustig van worden.

Ik heb veel vrouwelijke klanten gehad die ik daar verder mee moest helpen. Ik heb letterlijk alles in mijn vermogen gedaan om die vrouwen een beter gevoel over zichzelf te geven, en tegelijkertijd te helpen om aantrekkelijker te worden voor mannen.

De drie situaties waarin je kan worden afgewezen.

Het gaat om als je in een relatie zit, aan het daten bent met een man of een man probeert te versieren. In dit artikel bespreek ik ze alledrie. En leg ik je uit hoe je om moet gaan met een afwijzing bij elk van hen.

Ik gun het namelijk iedere vrouw om een man te vinden, die volledig bij haar past. Die haar zowel emotioneel als fysiek perfect weet te bevredigen. Waar ze de rest van haar leven samen mee kan zijn, en kan genieten – of een tijdje korter als haar dat beter bevalt.

Vrouwen hebben het nou eenmaal moeilijk tijdens het daten. Ze worden gekwetst. Ze worden afgewezen. En vaak is helemaal niet helder waarom.

Het is niet belangrijk om de oorzaak te zoeken.

Hier zijn drie redenen voor.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Reden 1: Vaak ligt het niet aan jou

niet jouw foutJe zal merken dat, zeker in een relatie, er factoren zijn die er toe leiden dat je man je afwijst – maar waar jij helemaal geen invloed op hebt.

Als een man bijvoorbeeld enorm gestresst is, dan gaat zijn behoefte aan seks met horten en stoten achteruit. Hij staat er minder open voor, en heeft niet veel zin in intiem contact.

Bij vrouwen werkt dit vaak precies andersom. Hoe moeilijker je het hebt, hoe liever je wilt dat je intieme partner dichtbij komt en je alles geeft wat je nodig hebt. Maar een man daarentegen zit anders in elkaar. Als hij iets probeert te bereiken en hij voelt veel druk, dan is seks wel het laatste waar hij aan denkt.

Herken het wanneer je man onder druk staat.

Het hoeft niet te zijn omdat hij overwerkt is, of anderszins in de problemen zit. Als ik een sterke deadline heb of even hard moet werken, is dat iets waar ik zelf voor heb gekozen. Ik ben immers eigenaar van mijn bedrijf.

Maar op dat moment ben ik zo gefocust en is mijn tunnelvisie zo sterk, dat ik simpelweg weinig behoefte heb aan seks. Het verandert me in een karikatuur van een oerman, die niet kan ophouden met jagen totdat hij de bizon naar het kamp heeft gesleept en voor de hongerige monden van zijn vrouw en drie kinderen heeft neergelegd.


Reden 2: Mannen zijn niet eerlijk

vraagAls je een man vraagt waarom hij je niet leuk vindt, dan zal hij je zelden het hele verhaal vertellen.

Hij wil je niet kwetsen.

Maar hij weet dat alles wat hij zegt bij jou heel hard aan zal komen. Daarom zoekt hij naar een manier om eerlijk te zijn zonder dat jij in tranen uitbarst. Mannen zijn niet zo handig met emoties, en na een tijdje nadenken alsof hij een Rubix kubus probeert op te lossen zal hij concluderen dat die manier er niet is.

Dus vertelt hij een halfslappe versie van de waarheid – of een ontzettende leugen.

Het is niet leuk, maar mannen zijn nou eenmaal niet perfect. En we zijn helemaal niet goed in het uiten van onze emoties.


Reden 3: Focus je op wat jij kan doen

wat wil jijIn dit opzicht kan je veel leren van mannen.

Wanneer zij in een kroeg staan en een vrouw aanspreken, komt het nou eenmaal best vaak voor dat ze snoeihard worden afgewezen.

Dat vinden ze niet leuk, maar als ze een beetje sterk zijn dan halen ze hun schouders op.

En gaan ze op zoek naar een andere vrouw om mee te praten.

Hoewel dit niet mijn advies is voor jou, kan je er wel wat van leren.

Mannen duiken niet in het kwetsbare stukje van hun ego, en stellen geen bedenkingen bij de afwijzingen. Ze accepteren het gewoon.

Dit is het enige punt waarop mannen lijken te begrijpen waar ze mee bezig zijn. Ze beseffen zich dat het weinig zin heeft om langer na te denken over zo’n afwijzing dan strikt noodzakelijk.

Dat geldt niet voor alle mannen…

gentlemanEr zijn zo veel mannen die zo bang zijn voor afwijzing dat ze geen enkele vrouw aanspreken.

Maar ik denk dat als vrouw jij daar sowieso minder moeite mee hebt. Zeker als je dit artikel leest.

De hoe ga ik om met afwijzingen-methode.

Ik geef je alleen tips waar wetenschappelijk bewijs voor is, en die ik uitgebreid heb getest in mijn coachingspraktijk.

Letterlijk duizenden vrouwen zijn door mij geholpen, en zijn nu gelukkig met de man van hun dromen.

Wat hebben ze allemaal gemeen?

Ik heb ze het mannelijke perspectief gegeven van hoe met afwijzing om te gaan.

Aan de hand van de drie situaties waarin je afwijzing kan tegenkomen, leg ik je uit wat dit precies is.


Situatie 1: Je hebt een relatie met een man en hij wil geen seks.

geen seksAls jij zin hebt in seks, en jij stelt dit aan je vriend voor, en hij weigert dat.

Wordt je dan boos?

Verwijt je hem dan iets?

Of wordt je heel verdrietig, en begin je aan jezelf te twijfelen?

Als dat laatste gebeurt, vind ik dat heel zielig voor je.

Blijkbaar is er nooit iemand geweest die je heeft verteld dat dit meestal niets persoonlijks is.

En nee, je vriend is ook geen “slapjanus” die “een setje ballen moet krijgen“. Sterker nog: de kans is groot dat hij valt in de categorie die ik net heb omgeschreven:

De man die hard werkt om zijn leven beter te maken

hard werkenHij is ambitieus. Dat komt doordat hij een man is. Ook al lijkt hij een luie donder, er is ergens die kant van hem dat altijd het randje op wil zoeken. Altijd meer wil doen.

Als jij dan vraagt om seks, ziet hij je als een afleiding van zijn doel. Hij wijst dus niet jou af, maar hij heeft er simpelweg geen zin in om zich op iets anders te richten dan het probleem waar hij mee bezig is.

Het is de reden dat mannen zich afstandelijk kunnen gedragen en dat geldt zeker voor in de slaapkamer.

Hier is een simpele oplossing voor.

Maak het zo licht mogelijk.

Je beseft nu dat het niet aan jou ligt. Dat de kans groot is dat zijn aandacht door iets anders wordt opgeëist.

Het laatste wat je nu moet doen is zijn aandacht daar proberen weg te halen. Als je boos of verdrietig wordt, zal hij hier helemaal niets mee kunnen. Dit is het tegenovergestelde van wat hij op dit moment nodig heeft, en hij zal verder op je afknappen.

Je hebt de optie om het te laten gaan, en te wachten totdat hij vanzelf bij jou komt. En geloof me, dat moment komt vroeg of laat.

Maar wat je ook kan doen in de tussentijd, is er voor zorgen dat jij aantrekkelijker voor hem wordt

voor de spiegelLaat me herhalen dat het niet jouw schuld is dat hij niet met je naar bed wil.”

Hij heeft simpelweg wat anders aan zijn hoofd. Maar elke man wil af en toe wat afleiding. Hij heeft een kant van hem die totaal niet nadenkt, hoe gefocust hij ook lijkt.

De kans dat je seks met hem kan hebben waarin hij zich enorm met je verbindt, kan je op dit moment vergeten. Maar als je gewoon seks met hem wil, en dat niet heel emotioneel mag te zijn, wees dan de vrouw waar hij even “bij kan ontsnappen” van zijn werk.

Als mannen vreemdgaan doen ze dit vaak omdat hun relatie emotioneel even te zwaar voor hen is. Hun ego speelt op en ze willen zichzelf even het mannetje voelen.

Als jij de afleiding kan zijn die hij zo hard nodig heeft, is dit een win-win situatie voor beiden. Hij krijgt wat afleiding, en jij krijgt de seks waar je naar verlangt.

En vroeg of laat is hij klaar met zijn probleem, waardoor hij zijn koppie er weer helemaal bij heeft.


Situatie 2: Tijdens het daten

tweede-dateJe gaat een tijdje om met een man. Jullie zijn met elkaar naar bed geweest. Hij heeft je leren kennen. En dan:

Denkt hij dat het niet gaat werken.

Veel vrouwen schieten hier in diepe emoties van verdriet fan. Hij heeft haar helemaal leren kennen, en wijst haar dan af. Het voelt als een diepe afwijzing van wie ze is.

Maar wat ze niet beseft, is dat het bij hem een aantal dates in beslag neemt voordat hij überhaupt ruimte heeft om haar persoonlijkheid te evalueren en te denken: “Vind ik haar eigenlijk leuk?

Het nummer 1 verschil in aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen.

Als een man met je gaat daten, is dat in de eerste plaats omdat hij je een “lekker wijf” vindt.

Sorry voor de grove taal

groftaalgebruikMaar ik denk dat het beter te begrijpen is als ik het zo zeg, dan dat ik er doekjes om windt.

Hij trekt naar je toe omdat hij je fysiek aantrekkelijk vindt. Zijn ego is gestreeld dat zo’n mooie en interessante vrouw met hem op date wil. Dat veroorzaakt euforie bij een man. En hij zal eerst door die fase heen moeten, voordat hij bij een belangrijke vraag komt: “Vind ik haar echt leuk?

Bij vrouwen werkt dit vaak andersom. Je kijkt eerst of je hem leuk vindt als persoon, en dan komt je fysieke behoefte en gevoel voor aantrekking omhoog. Jij hebt dus in feite veel langer de tijd gehad om hem te beoordelen. Hij begint er nu pas aan.

Een afwijzing waarvan je denkt dat hij is gebaseerd op 4–5 dates, is dus eerder gebaseerd veel minder. Al die tijd daarvoor was hij veel te veel met zichzelf bezig.

Dat wil niet zeggen dat het pijn doet. Maar kan je daar een beetje om lachen?

Denk maar: “Wat grappig, dat ik zo zelfverzekerd ben dat ik er van uit ga dat elke man mij leuk vindt.

Je mag het best vervelend voor jezelf vinden, maar wees eerlijk. Niet elke man vindt je leuk, en dat is maar goed ook. Je zou geen tijd meer hebben om iets anders te doen dan met ze op date gaan. Je zou al je vriendinnen moeten inhuren om al die mannen met stokken van je af te slaan.

Relativeer je gevoelens dus een beetje. En dat geldt ook in situatie 3.


Situatie 3: Je wilt door hem versierd worden

beste-versiertrucsJe hebt een man die geen moeite voor je doet. Die je niet ziet staan. Die je misschien wel een beetje negeert.

Voordat je nu alles doet om zijn aandacht te krijgen, in de hoop dat hij je de validatie geeft waar je zo naar verlangt.

Wil je een man die niet 100% voor jou gaat?

Als vrouwen jong zijn (rond de twintig) zie ik heel vaak dat ze achter mannen aangaan die hen keihard negeren. Ze gaan een keer of twee met zo’n man naar bed. Daarna belt hij haar nooit meer – en is zij verbaasd en misschien is haar hart wel gebroken.

Dit is wat je kan verwachten als je een man versiert die je niet zo leuk vindt. Hij zal 0 moeite voor je doen. Dat is geen prettig vooruitzicht.

Maar er is ook een andere variant. Een man die niet 100% voor je wil gaan, maar toch in een relatie met je komt. Hij is niet bereid om moeite voor je te doen, maar hij vindt het wel lekker makkelijk met jou samen. Dus daarom doet hij het maar zo.

Ook die vrouwen zie ik doodongelukkig worden. Ze zitten opgescheept met een man die niet geinteresseerd in hen is, en niet verder komt dan de “ego-fase” waarover ik het in situatie 2 heb gehad.

Dus voordat je besluit om een afwijzing van een man die je niet kent heel persoonlijk op te vatten, stel jezelf de vraag:

Wil ik echt wat met iemand die niet 100% voor mij gaat?


Zo. Dit waren ze. Mijn advies voor het omgaan met afwijzingen.

Ik wens je veel succes. Ga en vindt een leuke man, zou ik zeggen.

En als je hem dan gevonden hebt.

Zorg dan dat hij smoor- en smoorverliefd op je wordt.

Ik heb 1 simpel trucje om er voor te zorgen dat hij niets anders wil dan bij jou zijn.

Hij zal zo naar je verlangen, dat hij geen andere optie heeft dan zijn uiterste best voor je doen. Niet omdat hij onder de indruk is van zijn eigen versierskills, maar puur omdat hij jou met heel zijn hart wil.

Als je wilt leren hoe je dat bereikt, laat dat hieronder je e-mail adres achter.

Ik stuur je dan het nummer 1 geheim om een man verliefd op je te maken. Ik beloof dat het werkt – ook op die man die jij zo graag wilt.

En als je vragen hebt, laat ze achter in de reacties. Ik lees alles. En als ik een vraag vaak terug zie komen, maak ik er een artikel en een filmpje over.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

3 Reacties

 • Beste Tim, in de laaste 11 jaar, na mijn scheiding, heb ik vier relatie,s gehad, van 6.5′ ,9 maand, 11 maand, en en vier maand.
  Opvallend bij de laatste drie waren dat ze binnen , enkele dagen, echt soms maar drie dagen , ineens als een ommekeer,!, afstandelijk gedrag kregen..in het begin was ik dat boos over, en verdrietig, ..en altijd dacht ik, “ach, mischien hebben ze het druk, of problemen, ik laat ze maar even”…ik vond het ook niet zo belangrijk, tenslotte kan iedereen wel eens zo doen.”..zoiets.
  Het was niet zo belangrijk voor me, het kwam wel weer goed, dacht ik.
  .
  Nou, dat kwam het niet, de een na de ander, maakte het binnen , vrij korte tijd uit met me, en als ik vroeg om de redenen, dan was het verschillend van” ik kan jou noet gelukkig maken,ik wil zoveel werken”. tot aan jr draagt uggs..en je bent een stadsmeisje, en ik van het platteland”…echt !, niet te filmen, die redenen, maar goed, afijn!…het zal allemaal wel.
  Nogmaals ..ze waren voor mij , die onzinnige. Redenen. Niet belangrijk, voor hun schijnbaar alles zeggend.
  Rare redenen om het uit te maken, is vaak door me heen gegaan..
  .
  Maar nu is me dat drie keer over,komen, en zo zachtjes aan, begin ik me daar erg zorgen over te maken, want ik zoek het nu bij mij…wat is er met me aan de hand, dat me dit dri keer overkomt?..
  Drie keer.!
  En de ellende is, de relatie,s duren ook nog eens steeds korter, ipv langer.
  Ben zelfs al zo ver, dat ik nu denk, ik geef ze geen sex meer, helemaal niks,..nare gevoelens krijg ik ervan, jammer ook.
  En echt Tim, wat waren ze verliefd in net begin, ze vroegen me zelfs al, “wil jij mijn vriendinnetje zijn!”?
  Dus..mooi voor elkaar, gaat er door je heen, wat was ik gelukkig, bijna een sprookje.
  Helemaal de laatste….wat was ik gek op hem, maar met de woorden, ik blijf veel werken, en dat past niet bij je, kan je niet gelukkig maken, terwijl ik nog dacht,” dat neem ik er wel bij”….maakte hij het uit.
  Alleeën op de laatste drie dagen dat hij het uit maakte, werd hij afstandelijk,..mijn vriendin zei nog, “maak het uit, wees hem voor”….ging er alleen maar door mij heen, “als hij het nu uit maakt, kan bijna niet”.
  .
  En toch gebeurde dat wel.
  Net als bij de andere twee.
  Soms vraag ik me af, heb ik nu zoveel geluk?…of zo,n diep ongeluk?
  Maar dat ze binnen. Afzienbare tijd, zo vreselijk afstandelijk waren, heb ik nooit, maar dan ook nooit begrepen.
  Ik kan eigenlijk volgens mij ook niet zeggen, dat ze foute mannen waren, ze waren eigenlijk best heel lief.
  Ik geloofde altijd in sprookjes.
  Altijd.
  Zelfs na mijn ellendige scheiding.
  .
  Maar nu niet meer, geloof ik., want samen met de enorm in korte tijd ontstane afstandelijkheid, en drie achter elkaar kort durende relatie,s, begin ik nu bijna te denken….
  Wat doe ik fout?
  .
  Wat maakt dat het me nu weer overkomt?
  Ik kan dit niet nog een keer hebben, echt niet, dus stop ik er maar mee, best zonde..want ik ben. Best een aardige vrouw.
  Maar drie mannen vonden dat niet.
  .
  Kan ik nog op een andere manier, de kikkers kussen?…zodat ze niet afstandelijk gaan worden,? want eigenlijk geef ik liever toch mijn sprookje niet op.
  .
  .
  Ooit , ooit…..zal ik hem tegen komen, toch?
  Anders stop ik mezelf wel in zo,n glazen kist, en houd ik wel eeuwig mijn mond.
  .
  Bedankt Tim, voor het lezen, heb jou al heel veel geLezen…
  Gaat er nog wat door je heen, met dit verhaal?
  Nogmaals dank.

 • Hoi Tim,
  Sinds 3 maand vind ik een jongen leuk. Ik ben 15, hij is 16. Ik vond het lastig om ermee om te gaan, omdat ik een jongen nooit eerder zo leuk vond.
  Via Snapchat stuurde hij wel leuke berichtjes als hij dronken was en hij stuurde dingen zoals ‘ik wilt je’. Ik kreeg hierdoor misschien iets te veel hoop. Op den duur gingen we foto’s naar elkaar sturen op Snapchat. We stuurden allebei evenveel en we vonden het allebei leuk. Ik vroeg op een avond na een paar wijntjes: wat zijn we eigenlijk? Hij stuurde: ‘goede vrienden… En iets meer ;)’
  Opnieuw kreeg ik wat hoop.

  Vandaag stuurde ik via Snapchat (Ik durfde echt niet face 2 face) dat ik hem leuk vind. Hij reageerde een beetje vaag en het kwam er op neer dat hij afgelopen weekend de hele avond met een ander meisje heeft staan zoenen. We hadden niks, dus hij heeft niks fout gedaan, maar het doet wel pijn. Ik heb geen idee hoe ik hier mee moet omgaan… Help!

 • Nathalie schreef:

  Thanks Tim voor je wijze woorden!
  Inderdaad! De vraag wil ik een relatie met iemand die niet voor de volle 100% voor mij gaat, is een hele goeie!!!

  Toch zo raar dat het antwoord daarop NEEN is en we toch blijven hangen!!

  Ik ben nu, na paar afwijzingen na dates 4 en 5, al wat gegroeid en kan het al beter plaatsen dat het nuet aan lij ligt. Mijn eigenwaarde wordt niet meer aangetast! Gelukkig!

  Wel blijf ik steeds zitten let dat gevoel, damn weeral niet!

  Het us toch zo dom hie lan en vrouw andees in elkaar zitten.
  Laatste ervaring die ik had:
  Ik vond hem in eerste instantie maar ” meh” leuke kerel, maar verder niet direct het idee iets meer let hem te willen…
  Toen begon hij me te versieren… na 4 dates groeide mijn interesse (werd zelfs beetje verliefd) hij darentegen is tot de conclusie gekomen dat hij niet in mij is geinteresserd! Hoe stom kan dat zijn he!

  Dankzij dit artikel kan ik het een plekje geven.

  Ook leer ik veel van mijn “fouten” want ja it takes 2 to tango.

  Wat je zegt over mannen willen respect, zich gewaardeerd voelen,…. dit heb ik niet voldoende gedaan…
  En dan besef ik dat ik de man in kweste eigenlijk niet ZO leuk moet gevonden hebben, anders had ik hem automatisch die bevestigging gegeven.

  Mensen en relaties… heel boeiend topic…

  En nu hoo naar het volgende verhaal in mijn quest naar my mr right.

  Keep up the good work Tim 😊

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend