Top 10 afknappers in bed: Hier knappen mannen op af

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 12 mei 2023 - Laatst gewijzigd op 12 mei 2023

Mannen houden van seks. Ze genieten er van en doen het graag. Toch zijn er een aantal dingen die ervoor zorgen dat hij je liever bedankt voor een avontuurtje in de slaapkamer.

Al eerder schreef ik over algemene afknappers in relaties, maar in dit artikel bespreek ik de 10 grootste afknappers van mannen in bed.

De kans is groot dat hij je deze dingen nooit zelf zal vertellen. Net zoals het onwaarschijnlijk is dat hij tijdens de seks besluit om er mee te kappen en naar huis te gaan. Zo zijn mannen dan ook wel weer: Ze maken het af, al is het met tegenzin.

Je zal dus niet zo vaak signalen aan een man zien dat hij ergens op is afgeknapt in bed.

Toch denkt hij er wél aan. En als jullie nog maar net daten, dan neemt hij het zeker mee in zijn overweging om je wel of niet weer te zien. In een relatie kan het ervoor zorgen dat hij minder zin krijgt in seks met jou.

Allemaal dingen die je dus niet wil.

Gelukkig zijn deze 10 seks blunders relatief eenvoudig te voorkomen. Hieronder lees je om welke afknappers het gaat en krijg je tips om deze fouten te voorkomen.

Even tussendoor: Als je wil leren hoe je een man helemaal verslaafd aan je maakt – ook buiten de slaapkamer. Lees dan Het Mannengeheim. Je kan het hier gratis downloaden.

Afknapper 1: Slechte hygiëne

hygieneHopelijk is deze tip vanzelfsprekend.

Zo niet dan weet je het nu: slechte hygiëne is een van de grootste afknappers voor een man in bed. En voor vrouwen ook.

Of deze tip van toepassing is op jou kan ik vanaf hier niet zeggen. Kijk ook uit dat je niet in de val trapt door te denken “ik heb nog nooit klachten gehad dus het zal wel goed zitten”.

Een man gaat het je niet zomaar vertellen dat je niet fris ruikt of dat er iets niet in orde is met je persoonlijke verzorging. Dat zou namelijk niet heel aardig zijn.

Daarom volgt hier een lijstje met dingen waar je op wilt letten voordat je met een man naar bed gaat.

De belangrijkste punten qua hygiëne 

  • Zorg voor je vagina. Vermijd onprettige geurtjes. Regelmatig wassen met water zou voldoende moeten zijn. Voor dingen als  schimmelinfecties of gekke afscheidingen kan je een gynaecoloog inschakelen (als in zo spoedig mogelijk).
  • Scheer je schaamhaar. Trimmen is ook goed als jij je daar prettiger bij voelt. Zolang het maar niet een onverzorgd boeltje wordt.
  • Scheer de rest van je lichaamshaar. Maak je geen zorgen, een paar stoppeltjes hier en daar zullen echt niet opvallen. Maar dat het 2023 is, betekent niet dat hij het je opeens in dank af zal nemen als je okselhaar hebt.
  • Douchen om zweet en andere vieze geurtjes te voorkomen. Spreekt voor zich. Als je hier veel last van hebt ondanks dat je regelmatig doucht, dan zijn er een hoop oplossingen voor te vinden op het internet.
  • Poetsen, flossen en een mondwatertje. Een frisse adem is ook niet geheel onbelangrijk tijdens het vrijen. Als je niet zo goed weet of je uit je mond stinkt kan je altijd je beste vriendin vragen om het te checken. Verzeker haar wel even dat je niet boos gaat worden als het antwoord tegenvalt, maar dat je haar eerlijkheid juist waardeert.

Zo, nu iedereen weer lekker ruikt kunnen we door naar de volgende afknapper:


Afknapper 2: Te dominant zijn

Mannen zijn egotrippers. We willen ons goed voelen over onszelf, en een van de manieren waarop we dat doen is door goed te presteren in bed. Althans, het gevoel te hebben dat we goed presteren in bed.

Daar hoort bij dat we graag de leiding willen hebben in bed. Als we de leiding niet hebben, kunnen we niet presteren. Een man die doet wat zijn vrouw zegt in bed, voelt zich alsof hij orders aan het opvolgen is. En dat is bij weinig mannen een succesnummer.

De uitzondering is natuurlijk de onderdanige man. Voor deze man geldt het tegenovergestelde van alles wat nu volgt:

Als jij de leiding neemt in bed, zal hij denken dat hij het niet goed doet

Ik weet het. De meeste mannen bakken er niets van in bed. Hij mag wel op cursus of op zijn minst een beetje zijn best doen.

Maar de leiding nemen en hem vertellen wat hij moet doen of hem bekritiseren lost niets op. Zijn bereidheid om te leren zal waarschijnlijk afnemen. En dan ben je nog verder van huis.

Realiseer je dat de meeste mannen het een ontzettende afknapper vinden. Elke keer dat je dit doet krijgt zijn ego een harde knal.

Je kunt een experiment doen.

Vertel hem een avond dat hij alles mag doen met je en dat je alles zal doen wat hij zegt. Kijk of dit hem enthousiast maakt. De meeste mannen vinden dit geweldig en je vriend is waarschijnlijk geen uitzondering.

Benieuwd naar andere manieren om een man te verwennen en bevredigen in bed? Lees dan dit uitgebreide artikel.

afknapper: zeester in bed


Afknapper 3: De zeester

Ik heb het hier niet over dit diertje op de foto.

Wat ik bedoel met de ‘zeester’ is een vrouw die tijdens de seks op haar rug gaat liggen, haar armen en benen spreid, en vervolgens helemaal niks doet. Ze laat het allemaal lekker gebeuren en vindt het wel best.

Als jij helemaal niets doet en het allemaal aan hem overlaat, is dat een grote afknapper voor hem.

Nee, de gemiddelde man wil dat een vrouw initiatief neemt of hem op zijn minst helpt om er een leuke nacht van te maken.

Het kan zijn omdat hij onhandig is en niets begrijpt van het vrouwenlijf. In zo’n geval heeft hij op z’n minst wat bevestiging nodig dat hij goed bezig is (of een subtiele richtingaanwijzing als dat nodig is).

Het kan ook zijn dat hij wel weet wat hij doet, en dan vindt hij het juist leuk als je jezelf laat gaan en meedoet met zijn spelletje.


Afknapper 4: Egoïstisch zijn

Hoe mannen opgewonden raken en hoe vrouwen opgewonden raken is verschillend. Om nog maar te zwijgen over de technische details van hoe de verschillende geslachten een leuke tijd hebben in de slaapkamer.

Je zal als bedpartners moeten uitvinden wat jullie alle twee prettig vinden en hoe ver jullie beiden bereid zijn te gaan voor de ander.

En wat niet werkt is als jij hem dingen vraagt waar hij zelf niet veel aan heeft en dit vervolgens niet terugdoet.

Vraag in bed niet meer dan dat je teruggeeft

Het moet gezegd worden: mannen hebben hier zelf een handje van. Wat als hij weigert je orale seks te geven maar wel verlangt dat jij hem pijpt?

Dat is niet eerlijk en dat mag hij weten ook. Helaas gebeurt dit vaker dan je denkt en het eerdergenoemde verschil in meegaandheid tussen mannen en vrouwen is hier de oorzaak van.

Maar goed.

We hebben het over een situatie waarin het andersom is. Waarin jij hem meer vraagt dan je teruggeeft. Geen enkele man vindt dit leuk, en terecht.

Als je dit doet bij een man is de kans groot dat je hem verliest. Dat is oké als je hem alleen voor de seks wilt. Maar in een relatie zal dit nooit werken – tenzij je te maken hebt met een slapjanus.

Wil je dus een echte man?

Zorg er dan voor dat jullie elkaar ongeveer evenveel geven.

Een leuke manier om hem de meest bijzondere ervaring ooit in bed te geven

Afgelopen februari kreeg ik een email van Doortje. Ze vertelde me dat ze me al een tijd volgde, en dankzij deze website een (nogal) leuke man had gevonden waar ze nu een relatie mee heeft.

Ze wilde het wat spannender maken in de slaapkamer en hem op een bijzondere manier verwennen. Ze had wat dingen opgezocht, en was uiteindelijk was uitgekomen bij een spannende cursus, genaamd Lippen Van Liefde. Het bleek een nieuwe cursus speciaal voor vrouwen te zijn… over.. je hoort het al aankomen… orale seks. Ze zei dat het echt heel leuk was en raadde me het aan om het ook aan andere vrouwen aan te raden.

Inmiddels heb ik met de maker ervan gesproken en heb ik ook andere leuke ervaringen van vrouwen gehoord. Dus dat kan ik je van harte aanraden als je iets speciaals wilt doen voor een man die het verdient. Je kan de cursus hier bestellen.


Afknapper 5: Onzeker zijn

Mannen houden niet van drama.

In dit artikel heb ik uitgelegd dat mannen doorgaans minder extreme emoties ervaren dan vrouwen en dat ze er zelfs enigszins allergisch voor zijn.

Onderdeel van deze allergie is dat mannen niet goed kunnen omgaan met jouw onzekerheid.

Je vriend heeft geen idee hoe hij moet reageren als jij vertelt dat je onzeker bent over je lichaam of over je bedprestaties. Hij wil niet dat je onzeker bent en zal vaak zijn best doen om dit proberen op te lossen.

Dat is lief van hem, maar het zal de sfeer in de slaapkamer er niet beter op maken. Hij kan zich gaan ergeren en jij kan ook minder genieten van de seks.

Daarom is het de moeite waard om hier aan te werken. Je zal niet van de één op de andere dag zelfverzekerd zijn, maar elke reis begint met een eerste stap.

Er zijn kaarten die je kunnen begeleiden bij het maken van deze reis. Zoals mijn artikel waarin ik praat over wat je kunt doen over je onzekerheid.

Ben je soms onzeker? Houd dit in je achterhoofd:

Je kunt onzeker zijn over je lichaam, maar je vriend vindt je mooi genoeg om met je in bed te kruipen en bij je te blijven.

Je kunt onzeker zijn over je bedprestaties maar je vriend geniet nog steeds van je in de slaapkamer.

Onzekerheid zit in je hoofd en moet daar worden opgelost.

Focus je niet op wat je niet weet (wat je vriend exact denkt en voelt) maar wat je wel weet: dat hij je aantrekkelijk vindt om wie je bent en daarom bij je blijft.


Afknapper 6: Bang zijn om fouten te maken

Als je niet zeker weet of je goed bent in bed, kan je ervoor kiezen om hem continu te vragen wat je moet doen. Dit is niet per se slecht. Leergierig zijn in bed is een uitstekende manier om beter te worden.

Maar het wordt een ander verhaal als je dingen probeert in bed en je daar constant voor verontschuldigt.

Stel er gaat iets mis, zoals bij alle mensen er wel eens iets mis gaat in bed. Dan kun je daar je excuses voor maken en blijven balen van de fout. Maar je kan er ook samen om lachten en het zien als een leermomentje.

Hoe je moet reageren als hij geen respect heeft voor je grenzen

Aan de andere kant, als hij iets wilt waar jij niet op zit te wachten, dan is het aan jou om hem dat te vertellen. En dit hoeft niet altijd lachend te zijn.

Het is een slecht plan om een man over je grenzen heen te laten gaan. De prijs die je ervoor betaalt is veel te hoog. Je doet jezelf pijn om een ander te plezieren. Dat is niet hoe liefde in elkaar zit.

Stel dat een man zonder condoom wil vrijen en jij wil dat niet. Je kan rustig eisen dat jullie het met condoom doen. Gaat hij hier niet mee akkoord dan heeft hij pech. Hoe lief je hem ook vindt, je bent beter af met een man die je grenzen wel respecteert ook al moet je wat langer naar hem zoeken.


Afknapper 7: Te veel geluid maken of muisstil zijn

Het geluid dat jij maakt (of juist niet maakt) tijdens een vrijpartij kan een enorme afknapper zijn:

  • Als je helemaal stil bent gaat een man twijfelen of hij het wel goed doet.
  • En als je heel erg overdreven aan het schreeuwen bent denkt hij dat je het faket.

Beide extremen kunnen een frustratiepuntje opleveren bij hem.

Aan de andere kant, als je het goed doet kan jouw stemgeluid juist heel opwindend werken.

Als jij je afvraagt wat de “juiste” hoeveelheid geluid is, dan is hier een simpel antwoord: Denk er niet over na.

Als je je gewoon laat gaan, is het geluid dat je maakt  precies goed

Als vuistregel kun je aanhouden dat jij je lekker laat gaan.

De geluiden die eruit komen zijn precies goed en verder hoef je er niets aan toe te voegen of af te trekken. Meestal zit je precies in de “sweet spot” qua geluid als je deze techniek toepast.

Bijkomend voordeel is dat je er niet constant over hoeft na te denken. Je hebt het gewoon naar je zin en maakt je niet te veel zorgen. Precies zoals seks zou moeten zijn.

Video: Nog meer dirty talk tips voor in de slaapkamer

Artikel om erbij te lezen: 17 Dirty Talk Tips & Zinnen Die Mannen Willen Horen In Bed.

Een kleine intermezzo over de resterende afknappers:

De nu volgende afknappers zal een man je waarschijnlijk nooit vertellen, omdat de meeste mannen niet weten dat het anders kan.

Ze hebben nog nooit een vrouw gedatet die deze afknappers door heeft, dus dit is een uitgelezen kans om er uit te springen.​


Afknapper 8: Niet bereid zijn om te leren

Kijk.

  • Een man met veel ervaring zal je nooit vertellen dat je nog veel te leren hebt.
  • Een man met weinig ervaring zal je dit helemaal nooit vertellen omdat hij zelf niet doorheeft dat je veel te leren hebt.

Maar de meeste vrouwen hebben zich nooit verdiept in hoe ze beter kunnen worden in bed

Leer wat mannen zoeken in een relatieHet is niet verplicht om actief je best te doen om over seks te leren.

Maar een groot gedeelte van je levensgeluk hangt samen met de relaties die je aangaat.

En als je leert hoe je beter wordt in bed, worden die relaties automatisch beter.

Seks maakt gelukkig.

Niet alleen jou, maar je partner ook. Je verdiepen in hoe jij je seksleven verbetert en je partner beter verwent, werkt door in de rest van je relatie. Als jij en je partner elkaar zulke goede seks geven dat jullie niet eens meer naar anderen kijken, is dat veel meer dan andere koppels voor elkaar krijgen.

De meeste vrouwen zullen nooit hun ego aan de kant zetten. En dat is nogal een afknapper. Als hij niet beter weet is er niet zo veel aan de hand. Maar als hij ooit een vrouw heeft gehad die voor vuurwerk heeft gezorgd in de slaapkamer, dan heeft hij vergelijkingsmateriaal en is het wél een probleem.

Gelukkig is er genoeg informatie beschikbaar om erachter te komen hoe je zijn beste ooit kan worden.

Als dat iets is wat je wil en je wil meer leren over seks dan kan je terecht op de website van Luuk Zwart. Hij is veruit de meest betrouwbare bron als het gaat om het verbeteren van je slaapkamervaardigheden.


Afknapper 9: Er zelf niet van genieten

Koppel in bedMannen vinden het belangrijk dat jij het ook lekker vindt.

Vaak zijn ze belabberd in bed maar bedoelen ze het goed.

Ze dromen van de dag dat ze je een orgasme kunnen geven, ook al weten wij allebei dat hun gepruts nergens toe leidt.

Het is goed om met je man een gesprek aan te gaan over wat je lekker vindt en waar je over fantaseert. Dit hoeft niet op een confronterende manier, maar je kan simpelweg iets zeggen als:

“Schat, zou je de volgende keer dat we seks hebben [vul hier de gewenste handeling in] kunnen proberen? Dat lijkt mij heel geil.”

Wees niet bang dat hij je hier op beoordeelt. Mannen zijn over het algemeen ontzettend dankbaar voor iedere vorm van informatie die ze krijgen om een betere minnaar te worden.

Meer weten over wat hij psychologisch wil in bed? Lees dan dit artikel.


Afknapper 10: Niet open minded zijn

open minded zijn in bedBegrijp me niet verkeerd, als een man over je grenzen heen gaat dan is het altijd een goed idee om “nee” te zeggen.

Daar is in geen enkele situatie iets mis mee.

Maar als hij iets voorstelt, of iets probeert waarvan je het nog niet zeker weet of je het leuk gaat vinden, dan zou je ervoor kunnen kiezen om het voordeel van de twijfel te geven.

Zolang het veilig is kan je het altijd een keer proberen.

Dit betekent niet dat het een vast onderdeel van je seksuele repertoire hoeft te worden. En je hoeft niet elke vrijpartij alles uit de kast te halen.

Maar regelmatig variëren houd je seksleven leuk en onvoorspelbaar.

Als jij je partner vertrouwt, wil ik je vooral aanmoedigen om af en toe iets nieuws met hem te proberen. En niet alleen dingen die hij voorstelt. Nee, ga er maar eens goed voor zitten en schrijf op wat jij allemaal nog wilt proberen in de slaapkamer.

Wellicht ontdek je iets wat jouw seksleven verrijkt.


Hoe je hem gek op je maakt, in en buiten bed

Als je zorgt dat je deze seks blunders niet begaat, heb je al een streepje voor op de meeste vrouwen.

Maar als je hem zonder twijfel de jouwe wilt maken, is er nog één simpel, maar krachtig trucje dat je kilometers voorsprong geeft op de rest.

Dat noem ik het Mannengeheim: een document waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je hem gek op je kunt maken. Het rapport is zo krachtig dat ik het liever niet hier met je deel.

Maar als je jezelf hieronder inschrijft dan stuur ik het meteen privé naar je op.

Wil jij een voorsprong hebben in de liefde? Laat dan hieronder je e-mailadres achter en ik stuur het je gratis toe:

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend