27 Simpele Datingtips Voor Vrouwen Die Je Zou Moeten Weten

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 19 april 2016 - Laatst gewijzigd op 17 oktober 2021

In dit artikel leer je:

 • Wat de grootste struikelblokken zijn die je absoluut wilt vermijden als je met een man aan het daten bent.
 • Welke lichaamstaal en kledingtips ervoor zorgen dat jij de concurrentie mijlenver voor blijft.
 • Wat er voor zorgt dat een man niet kan stoppen met jou te denken – doe dit niet en al je gedate is verspilde moeite.
 • Wat mijn nummer 1 tip is als een man over het algemeen snel op je uitgekeken raakt.
 • …en nog veel meer.

Op het moment dat je gaat daten, kan er veel mis gaan…

donald duckEr zijn een paar dingen die, als ze je doet, je kans op een leuke relatie goed om zeep helpen.

Puur omdat ze de verkeerde mannen aantrekken – mannen die jij niet wilt – of omdat ze ervoor zorgen dat ze de juiste mannen afstoten.

Het gaat er immers om dat je iemand vindt die bij jou past. Die jij leuk vindt.

Ik hoef hem niet leuk te vinden. Het gaat erom dat jij gelukkig wordt. Dus mijn werk als datingcoach is jou zo goed mogelijk adviseren om de man te vinden waar jij helemaal wild van wordt. Toch?

Om goed te beginnen heb ik hieronder mijn favoriete 27 datingtips samengesteld

tips-om-relatie-leuk-te-houdenDit zijn al mijn tips voor beginners. Als je wilt leren wat je moet doen op het moment dat je begint met daten, en het goed aan wilt pakken, dan is dit een uitstekende start.

Het zijn de tips die het meeste resultaat opleveren in mijn coachingspraktijk. Of ze nou grote problemen helpen voorkomen, of juist ervoor zorgen dat de juiste mannen op je afkomen als vliegen op stroop.

Daarnaast zitten er wat tips in om hoe je het beste kan omgaan met mannen in het algemeen.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Tip 1: Stop met analyseren

Doe het nietBij elke vrouw die ik coach, zie ik hetzelfde.

Hoe zelfverzekerd ze ook is: op een bepaald moment wordt ze obsessief over een man. Soms is dit voor de eerste date. Soms hebben ze er al een paar maanden op zitten. Soms zijn ze al jaren lang getrouwd en begint het dan.

Hoe het ook zij: als een man je mee uitvraagt. En jij vraagt je af of je ja moet zeggen. Je weet niet of het leuk gaat zijn. Of er stiltes gaan vallen. Of je hem eigenlijk wel zo leuk vindt.

Dan is er maar 1 oplossing: en dat is het gewoon doen.

Je kan jezelf wel afvragen hoe je te werk moet gaan. Maar je hebt de situatie nooit eerder meegemaakt. Althans, niet met deze man. Het is onmogelijk om te voorspellen hoe deze gaat verlopen. Ik zou het dan ook niet proberen te voorspellen.

Het is als een achtbaan. Je weet niet hoe hij zal verlopen, maar je weet dat je stevig zit vastgesnoerd en niet uit het karretje kan vallen, en dat je aan het eind van de rit veilig kan uitstappen. En dat is het belangrijke. Of je het leuk gaat vinden of dat je over moet geven is nog af te wachten, maar je komt er in ieder geval zonder kleerscheuren van af. En dat is waar je bij een date op wilt mikken. Er zonder kleerscheuren vanaf komen en voor de rest maar zien hoe leuk het was.

Maar dat is niet het enige moment waarop vrouwen onzeker kunnen worden en verzandt kunnen raken in de eeuwige overanalyse…

analyserenEen andere klassieker is wanneer je al een tijdje met een man afspreekt, en je hem steeds leuker begint te vinden. Maar mannen zijn niet altijd even makkelijk te lezen. Hij heeft 1 gezichtsuitdrukking – en nog een andere die hij alleen uit de kast haalt voor hele speciale gelegenheden. In ieder geval is het moeilijk om aan sommige mannen te zien wat je aan ze hebt.

Waardoor vrouwen helemaal overboord kunnen vliegen met over hem en de dates die ze samen hebben nadenken.

Oh, hij heeft me al een dag niet geappt. Vind hij me nog wel leuk? Of was de jurk die ik gisteren aanhad toch iets te rood? Misschien moet ik zijn zus maar toevoegen als vriend op Facebook. Of gaat dat te ver? Hee, wie is dat meisje die in die foto met nog twintig andere mensen net iets te dicht bij hem staat? Laat ik haar eens opzoeken op Facebook en achterhalen waar zij zoal mee bezig is. De eerstvolgende keer dat ik hem zie steel ik zijn telefoon. Nee, toch maar SMS’en. Schatje, wil je me zien? Goh, ik weet niet wat ik hier mee moet hoor….

Zo maar een willekeurig innerlijk dialoog van 30 seconden van 1 van mijn coachingsklanten

inner dialoogSchaam je niet, het kan de beste overkomen. Het is 1 van de grootste problemen die de vrouwen die ik coach hebben. En dat geeft helemaal niets. Maar let er goed op. Het moment dat je merkt dat je begint te overanalyseren: stop jezelf.

In het eerste geval, waarbij je twijfelt over een date, heb je twee opties:

Optie A: Wel gaan.
Optie B: Niet gaan.

Kies voor jezelf welke je wilt doen. Later leg ik je in het artikel uit waarom ik denk dat in de meeste gevallen optie A het beste is. Maar maak een keuze. Je kunt de toekomst niet voorspellen en het beste is om het gewoon maar te zien.

In het tweede geval heb je ook een paar opties. Of hij vindt je leuk, of hij vindt je niet leuk. De tijd zal het leren. Maar hoe meer je hem op zijn nek zit, hoe meer je hem het vuur aan de schenen legt, hoe heter hij het krijgt. Probeer dus niet door te slaan in de mate waarin je achter hem aan zit. Later in het artikel geef ik hier nog meer tips voor.

Al met al: relax. Het komt allemaal goed, en met dat overanalyseren ga je niets veranderen aan de uitkomst. Toch weet ik dat veel vrouwen dit enorm moeilijk vinden. Maar blijf ademen, blijf kalm. Dan gaan we nu naar de volgende tip.


Tip 2: Hou het niet alleen bij patat met mayonaise

patat met mayoStel, je bent zeven jaar oud. En iemand vraagt je wat je lievelingseten is. Grote kans dat je patat of pannenkoeken zegt. Dat is het lievelingseten van de meeste kinderen.

Maar als jij zeven bent, en je lievelingseten is patat. Je kan er geen genoeg van krijgen en het liefst zit je de hele dag op je luie kont handenvol patat naar binnen te scheppen. Je vindt patat zo lekker dat je er niet eens aan moet denken om iets anders te eten. Maar toch vinden ook een heleboel kinderen pannenkoeken lekker. Zeker de helft van de zevenjarigen gaat daar helemaal los op. Kan je als je nog nooit pannenkoeken geprobeerd hebt, oprecht zeggen dat patat je lievelingseten is?

Misschien heb jij wel het pannenkoeken-gen, en ben jij in werkelijkheid iemand die uit zichzelf dol is op pannenkoeken. Maar omdat je het nog nooit geprobeerd hebt, denk je dat patat je lievelingseten is.

En zo werkt het ook met mannen

het-werktProbeer ook een ander soort man uit voordat je een beslissing neemt.”

Ik vind dat elke vrouw minstens 20 verschillende mannen zou moeten daten voordat ze een lange relatie met 1 van hen aangaat. Dat is om de hele praktische reden dat je op deze manier leert kennen wat je nou eigenlijk zoekt. Wat nou precies je lievelingseten is. Het voorkomt dat jij jezelf te kort doet. Want stel dat je op je dertigste langs een pannenkoekenkraam loopt en je eet sinds je zevende alleen maar patat. Dan kan jij je wel voor je kop slaan, toch? En hoe eerlijk is het naar de baas van de patatkraam, waar jij twintig jaar een relatie mee hebt, als jij van de ene op de andere dag naar pannenkoeken wisselt alleen omdat dit beter bij je past? Had je dat niet wat eerder kunnen bedenken?

Je voorkomt zo een hele hoop frustratie. Door verschillende mannen te daten vind je uit wat je leuk vindt, en voorkom je dat jij jezelf met een exemplaar opscheept wat niet voldoet aan de eisen. En je voorkomt dat als je in een relatie stapt met iemand die niet zo goed past, je halverwege de handdoek in de ring gooit omdat je zijn beste vriend toch leuker vindt. Dus dat is mooi meegenomen.

Je ziet vaak dat vrouwen 1 keer een lange relatie aangaan

trouw-feestBijvoorbeeld met iemand die ze op de middelbare school hebben ontmoet. Dat gaat dan na een jaar of tien uit en denken ze: hee, ik wil alleen nog maar een type zoals hij. Dat is mijn type man. Om er vervolgens achter te komen dat het lastig is iemand te vinden die precies op hem lijkt, maar dan zonder die irritante trekjes die daar bij horen. In plaats van rond te shoppen en andere types te proberen, blijven ze dan vaak steken. En dat houden ze soms jaren vol, met alle frustratie en eenzaamheid van dien.

Wees avontuurlijk.

Misschien ben jij een serieuze zakenvrouw en wordt je uitgevraagd door een ontzettende rocker in een kroeg. En denk je: “Naaaah. Wij passen niet bij elkaar.” Mijn advies zou zijn: ga gewoon een keer met hem op date. Als jij hem ook maar een klein beetje aantrekkelijk vindt, krijg je zo de kans om een kijkje te nemen in het leven van iemand die op een hele andere manier in het leven staat. Misschien past het wel geweldig. Is hij de yin bij jouw yang, of hoe die Chinese meuk ook mogen heten.

Anyway. Ik wens je veel succes bij het vinden van je favoriete smaak man.


Tip 3: Laat mannen moeite voor je doen

bloemen-voor-dateStel, jij belt vandaag een vriendin op en zegt: “Luister, schat. Ik heb nou toch zoiets leuks. Ik mag vandaag een miljoen weggeven, en je hoeft er niets voor te doen.

Zou ze je serieus nemen?

Laat ik het anders vertellen. Een vriend van mij werkte in Sales. Bij een nieuw bedrijf waar hij sinds kort aan de slag was gegaan verdiende hij drie keer zo veel als in zijn oude baan. Optimistisch als hij was, raadde hij al zijn collega’s aan om direct over te stappen. Die keken hem aan alsof ze water zagen branden. Ze geloofden er geen snars van. Het klonk te mooi om waar te zijn. Het was te makkelijk, dus moet er wel iets mis mee zijn.

Dit is hoe dom mannen zijn

stomme-dingen-lijst-mannenAls je met een man date, en je vindt hem leuk, geef hem dan alsjeblieft niet het idee dat er iets mis met je is.

Op het moment dat je het hem te makkelijk maakt, dan kan hij het idee krijgen dat je marktwaarde in de datingmarkt laag is. Niet door hoe jij in elkaar zit, maar puur door het feit dat hij je makkelijk kan krijgen. Hij komt tot de conclusie dat zijn waarde hoger is dan die van jou. Zijn respect voor jou neemt af.

Terwijl als je hem er voor laat werken…

…door niet direct op zijn berichten te reageren…

…en op dates lekker achterover te leunen…

…en er in het algemeen voor te zorgen dat hij zijn best voor je doet.

Dan moet hij wel tot de conclusie komen dat de beloning – jij – veel waarde heeft

meer waardeDe meeste vrouwen zijn hier heel goed in. Ze kunnen een man in het begin moeite voor zich laten doen. Maar na een paar dates wordt dat minder. En na zes maanden zijn ze het helemaal kwijt. Waarom? Omdat ze hem leuk zijn gaan vinden. Waardoor het voor hen heel moeilijk wordt om die man moeite voor hen te laten doen. “Wat nou als hij daar geen zin in heeft en bij me weg gaat?”

Maar de realiteit is precies omgekeerd. Mannen hebben er geen zin in om zomaar iets in hun schoot geworpen te krijgen en daar van alles mee te moeten. Zo werkt het niet in onze wereld. We willen ons geen liefdes-bedelaars voelen.. We willen ons krachtig voelen. Weten dat wij iets hebben veroverd wat veel waarde heeft, en wat nu “van ons” is. En door af en toe “hard to get” te spelen – let wel, op de juiste manier – laat je ons in de waan.

Dus hou er mee op om een man het gevoel te geven dat hij je elk moment naar zijn slaapkamer kan teleporteren. Zelfs als jullie al jaren in een relatie zitten, wil je hem het idee geven dat hij zijn best voor je moet doen. Je man zal je dankbaar zijn.


Tip 4: Zet je ego aan de kant.

verliefd op een anderIk realiseer me dat je het als vrouw niet altijd makkelijk hebt.

Je hebt te maken met wat jezelf wilt. Maar ook wat je omgeving van je verlangt.

Stel, je staat in een club. En er komt een man op je af die jij leuk vindt, maar die het nooit goed zal doen in je vriendengroep. Misschien draagt hij de verkeerde kleren. Heeft hij geen goede reputatie. Of is er iets anders wat niet deugt in de ogen van jouw vriendengroep, maar wat jij wel woest aangetrokken tot hem maakt.

Dan kan je hem snoeihard afwijzen voor de ogen van je vriendinnen om bij hen een wit voetje te halen. Maar dat komt met een hoge prijs. Je zet dan je eigen geluk opzij voor wat andere mensen van je denken. Je probeert je ego een boost te geven door andere mensen te pleasen.

Hou daar mee op.

Tenminste, als jij “de ware” vinden belangrijker vindt dan wat je vriendinnen voor een kort momentje van je denken. Als je enorm aangetrokken bent tot een man, ben jij de enige die hem af mag wijzen. Je vriendinnen hebben daar niets over te zeggen.

Een ander voorbeeld.

Als hij geen moeite voor me doet, en niet naar me toekomt, is hij niet geschikt voor mij

wat wil jijWij mannen kunnen het niet ruiken wanneer jij wilt dat we op je afkomen. Je zult ons signalen moeten geven dat we welkom zijn. Een man denkt wel tien keer na voordat hij op een vreemde vrouw afstapt. Als we genoeg hebben gezopen en het is vier uur ’s nachts is het een stuk eenvoudiger. Maar buiten die schimmige uurtjes tussen twee uur en sluitingstijd? No freaking way. Tenzij we kunnen rekenen op een warme ontvangst.

Wij mannen zijn onzeker. En ja, je kan daar boos over worden en doen alsof alle mannen lafaards zijn. En daar heb je ergens een punt. Maar wat vindt je belangrijker: de liefde van je leven vinden of je boosheid vieren tegenover al die laffe mannen die maar niet met je te durven praten? Wat mij betreft blijf je hele leven boos. Mij heb je er niet mee. Maar het lijkt me zo ongelukkig. Er zijn zoveel leuke mannen. Waarom jezelf dan zo in de weg zitten?

Ik ga me niet inschrijven op een datingsite, zo wanhopig ben ik niet

oma-blokt-hem-op-facebookSinds Tinder is op een datingsite gaan helemaal geen teken meer van wanhoop. Ik kan plaatsen hoeveel mensen er op dit moment op een datingsite zitten, maar die cijfers zijn volgende maand achterhaald omdat er dan alleen al in Nederland weer tienduizenden bij zijn gekomen. Het is de normaalste zaak van de wereld. Zeker als je heel graag een man wilt vinden, en ze vallen niet uit de lucht zo je schoorsteen in, dan zul je actie moeten ondernemen. Als de berg niet naar Mozes komt, dan komt Mozes maar naar de berg.

Dus zet ook in dit geval je ego aan de kant. Zorg ervoor dat je een mooi profiel maakt en duidt niet elke man op een datingsite aan als een loser. Je weet helemaal niet wat voor leuke mannen er tussen zitten. En tussen jou en mij: ik ken genoeg koppels die gevormd zijn uit een simpele Tinder date.

Al met al zie ik veel te veel prachtige en interessante vrouwen die zichzelf te kort doen, omdat ze het belangrijker vinden om stoer te doen naar hun omgeving dan de ware liefde te vinden. Dat vind ik heel erg jammer. En als jij tot deze groep behoort, wil ik je vragen daar alsjeblieft mee op te houden. Je zal vooral jezelf daar een groot plezier mee doen.


Tip 5: Wees kritisch op de tweede date

tweede-dateKijk. Ik snap dat je als vrouw een beetje wilt filteren met wie je omgaat. Natuurlijk. Dat is hartstikke logisch en daar moet je vooral mee doorgaan.

Maar er is een punt waarop filteren met wie je omgaat ten koste gaat van openstaan voor nieuwe ervaringen. En wat je nog niet kent, kun je niet beoordelen. Misschien wijs je wel iemand dat die perfect bij je past.

Daarom heb ik een goede regel die je direct kan gebruiken.

Wees open-minded op de eerste date, en kritisch op de tweede.

Als een man je uitvraagt, en je vindt hem ook maar enigszins aantrekkelijk, ga gewoon met hem op stap. Dit is de manier om er achter te komen of hij daadwerkelijk leuk is. Het is goed voor je ego, want hij zal moeite doen om je te versieren. En de eerste date is altijd een beetje onhandig. Dus je kan tegelijkertijd genieten van die onhandigheid en zijn pogingen om jou te verleiden. Zonder al te veel te oordelen over hoe hij in elkaar zit.

En als je de eerste date zonder kleerscheuren bent doorgekomen, kun je naar de tweede…

leuke man versierenMits je hem nog enigszins aantrekkelijk vindt. Is dat het geval, dan is dit het moment om kritisch te zijn. Let eens goed op of hij daadwerkelijk bij je past.

Je vraagt je misschien af: “Maar Tim, waarom? Als ik weet dat iemand niet bij me past dan wijs ik hem toch gewoon lekker af? Dan moet ik toch niet op 1 date gaan, gewoon omdat het kan.

De reden hiervoor is heel simpel. Ik zie te veel vrouwen die vrijwel elke man afwijzen die op hun pad afkomt. Hierdoor hebben ze maar zelden een date. Maar als ze die hebben, dan gooien ze zich ook gelijk op die man als een hongerige tijger. Het gevolg is dat ze tijden lang bij die man blijven, ook al vinden ze hem niet eens zo heel leuk. Soms blijven ze een half jaar met elkaar aanmodderen, terwijl eigenlijk al bij de derde of vierde date duidelijk was dat ze niet bij elkaar pasten. Waardoor er een half jaar en soms wel een jaar aan tijd is verspild.

Door meer mannen een kans te geven op de eerste date, heb je een wijde pool om uit te kiezen. Je hebt vergelijkingsmateriaal. De kans dat je zomaar voor lange tijd bij iemand blijft die niet bij je past, wordt een stuk kleiner. Daardoor kan je beter veel verschillende mannen een kans geven. Door pas kritisch te worden op de tweede date, en het dus rustiger aan te doen op de eerste, zorg je ervoor dat je verschillende soorten mannen leert kennen. Zodat je uiteindelijk voor eentje kiest die jou het meest gelukkig maakt.


Tip 6: Bedenk je dat er genoeg mannen zijn

Ik krijg veel mails van vrouwen die twijfelen of ze verder moeten met een man. Vaak zijn ze een tijdje aan het daten, of hebben ze al jaren een relatie. Hoe het ook zij, er zijn voors en tegens. En de voors hebben vaak te maken met haar geluk, en de tegens met dat van hem.

Veel vrouwen verkeren in de veronderstelling dat als ze zich eenmaal op iemand hebben gestort, ze dan niet het recht hebben om van hem af te springen. Dit is niet het geval. Je mag zelf weten met wie je date. Je mag zelf weten wanneer je er mee ophoudt. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je niet iemand anders vindt. Er zijn alleen al in Nederland miljoenen vrijgezel mannen die niet kunnen wachten om een mooie vrouw als jou te ontmoeten.

Meld je maar eens voor de grap aan bij Tinder

tinder gesprek tipsJe zult zien dat als je alle mannen “liked“, er echt tientallen in de rij staan om met je af te spreken en bij wijze van dezelfde dag nog een wijntje met je willen drinken. Realiseer je dat je als vrijgezel dame in Nederland een hoge marktwaarde hebt.

Ook als je denkt dat “je nooit meer iemand zoals hem zult vinden” moet ik je teleurstellen. Er zijn letterlijk miljoenen mannen in Nederland die vrijgezel zijn. Denk je nou echt dat er niet minstens 1 is die veel overeenkomsten vertoont met je vriend? Denk je dat er niet minstens een hele hoop zijn die je ook maar een beetje leuk zal vinden, maar die op een aantal vlakken van je vriend verschillen?

Het belangrijkste wat je kunt doen als je aan het daten bent is niet te lang blijven hangen bij iemand die je niet leuk vindt. De beslissingen met wie je niet omgaat zijn belangrijker en relevanter dan de beslissingen met wie je wel omgaat. Door iemand uit je leven te gooien maak je ruimte voor iemand anders. En dat voorkomt veel frustratie en verdriet in de toekomst.

Dus als je met iemand aan het daten bent die je niet met respect behandeld, waar je een naar gevoel bij hebt of die je misschien gewoon niet zo leuk meer vindt. Maakt niet uit, op naar de volgende.


Tip 7: Laat mannen zich goed voelen over zichzelf

het voelt goedMannen zijn ook onzekere wezens. Wij hebben een groot ego. Een ego wat graag gestreeld wordt. Het liefst door een mooie vrouw, die zich helemaal aan ons geeft.

Er is niets waar wij als mannen gevoeliger voor zijn dan complimentjes en aandacht van een mooie vrouw. Eentje die helemaal naar ons luistert.

Als je niet weet hoe je een man moet verleiden, dan is dit de oplossing. Laatst coachte ik Mireille. Zij had moeite om de leuke mannen die ze tegenkwam vast te houden. Waar het aan lag? Ze vond het moeilijk om een man complimenten te geven. Om het gevoel te geven dat hij een man is. Dat is iets wat ze moest oefenen en uiteindelijk als geen ander heeft geleerd. Mireille was een snelle leerling.

Waar voorheen de leuke mannen na een paar dates afhaakten, merkte ze nu dat ze een geweldig exemplaar maar zo’n drie maanden kon houden

proffesionele hulpUiteindelijk heeft ze het zelf met hem beëindigt omdat hij toch wat tegen viel. En hoppa, zo ontmoette ze nog twee mannen die ze erg graag mocht. Dat was makkelijk. Nu had zij de touwtjes in handen om te leren kennen wie ze wil leren kennen. Al met al is Mireille een stuk gelukkiger geworden, doordat ze meer keuze heeft. Ze heeft meer vat op haar eigen leven. Want wie uiteindelijk je partner wordt, of wie je voor een aantal jaar een relatie aangaat, is natuurlijk hartstikke belangrijk voor je levensgeluk.

Zorg er dus voor dat je mannen een goed gevoel geeft over zichzelf. Streel hun mannelijkheid. Vraag ze om dingen voor je op te lossen. Laat merken dat je blij bent ze te zien. Trek af en toe een lingeriesetje aan onder een lange jas en meld je ’s avonds bij hen aan de deur. Laat zien dat je er voor hen bent als vrouw, en ze zullen je op handen dragen.

Ja, wij mannen zijn oppervlakkig. Ik geef het zonder meer toe. Maar het werkt wel. En je vroeg er zelf naar…;)


Tip 8: Wees geen betweter

geen betweterSoms schieten vrouwen in de verdediging als ik ze het bovenstaande vertel. Ze zeggen dan: “Ja, ik wil geen man die niet tegen tegengas kan. Ik ben een sterke, onafhankelijke Nederlandse vrouw. En ik heb helemaal geen zin om een man te pleasen.

Nou haal je twee dingen door elkaar. Je hebt enerzijds het liefdevolle aandacht geven waarbij jij je vooral op hem richt. Als je dat niet wilt doen wordt het onmogelijk om met wie dan ook een relatie aan te gaan. En dan is er het tweede: hem niet laten merken wanneer je het beter weet.

Het eerste hoort bij elke relatie, het tweede is common sense

logicaAls jij net een nieuwe auto hebt gekocht, en jij bent er erg trots op. En iemand komt naar je toe en zegt: “Oh, dit is het model van vorig jaar. Die van dit jaar is veel beter.” Dan voel jij je toch een sukkel?

Je hebt dan het gevoel dat iemand jouw beslissing afkraakt. Ook al heeft die persoon gelijk, je kunt het hem maar moeilijk in dank afnemen. De informatie komt op het verkeerde moment. In plaats van mee te gaan in jouw gevoel, kan die persoon het niet nalaten om informatie te geven die niet relevant is voor dit moment. Niemand vind het prettig om zich zo te voelen. En als je een man zijn vriendin bent, wil je absoluut niet dat hij dit ervaart. Het staat lijnrecht op tip 7, hem complimenteren met zijn mannelijkheid.

Ga maar na…

geïrriteerdAls een man de weg aan het zoeken is, en jij geeft opmerkingen omdat je het beter weet, zal hem dit irriteren. Hij wil het zelf doen. Ook al weet jij een kortere route. Hij vindt het niet prettig als iemand hem de les leest. Hij ziet het als disrespect. In zijn ogen twijfel je aan zijn capaciteiten.

De realiteit is anders. Je wilt alleen maar helpen. Maar de informatie komt op het verkeerde moment. En mannen hebben een klein hartje. Ook al zijn onze biceps van staal en bankdrukken we vijf dwergen en een Deense Dog in een golfkarretje, dan nog horen we niet graag pogingen om ons ego onderuit te trappen.

Begrijp me niet verkeerd. Sommige vrouwen schrikken als ze dit horen. Ze denken dat mannen een grijs muisje wilt, wat nooit haar eigen mening geeft. Dat is niet wat ik bedoel. We willen graag horen wat je te zeggen hebt, maar op de juiste momenten. We willen dat je sociaal intelligent bent. We willen dus zeker een vrouw die zelfverzekerd is. Die krachtig is. Die weet wat ze wil. Die een mening heeft. Maar als jij ons advies gaan geven terwijl onze capaciteiten getest worden…. Nee. Dat is een enorme afknapper.


Tip 9: Sport

sportSoms maken mijn collega’s er wel eens grappen over dat ik in elke blog praat over sporten. En daar hebben ze gelijk in. Ik kan er zelf geen genoeg van krijgen. Maar daarnaast zie ik ook het verschil in de levens van de mensen die ik coach. Op het moment dat iemand meer beweegt, krijgt hij een vitale uitstraling over zich. Hij wordt gezonder. Fitter. Sterker.

En dat zijn alleen nog de mannen.

De vrouwen die ik coach en meer beginnen te sporten komen op een gezond gewicht. Zien er meer sexy uit. Hebben een hogere sexdrive. Voelen zich minder snel moe en kunnen daardoor genieten van waar ze mee bezig zijn.

Ook als jij je een tijdje niet zo goed voelt omdat het bijvoorbeeld uit is met je vriendje en je liefdesverdriet hebt, kan sporten je fantastisch helpen om er weer bovenop te komen. Je traint je spieren. Je maakt jezelf krachtiger. Je zorgt ervoor dat je longen getraind worden en je hart efficiënter bloed door je lijf pompt. En doe je het in gezelschap? Dan zorg jij ervoor dat je tegelijkertijd nog leuke mensen leert kennen ook.

Sporten zorgt dat je een hoger zelfvertrouwen krijgt

zelfvertrouwenHet komt niet alleen door het gevoel wat je krijgt als je in de spiegel kijkt. Maar ook door de prestaties die je levert bij welke sport je ook doet. Het gestructureerd naar iets toe werken en zien wat voor resultaat dit oplevert. Het geeft je een gevoel van voldoening. Helemaal als je terug komt van een lange dag werken. Je zult merken dat je daar goed van op knapt.

En last but not least: sporten maakt je gelukkig. Ren maar eens een half uur door het park. Je zult merken dat er gelukshormonen door je lijf beginnen te vliegen. En als je het hebt over krachttraining? Doordat jij je spieren rekt en strekt en er druk op legt op de juiste punten, raak je spanning kwijt. Je verbrandt stresshormonen. Je beukt alle frustraties van de dag even van je af. Het gevolg is dat je opgefrist de sportschool uitloopt. Met minder stress, maar ook met meer gelukshormonen die door je lichaam gieren. En dat is mooi meegenomen.

En PS: je levensverwachting wordt hoger. Ook niet verkeerd.


Tip 10: Ga er vanuit dat elke man het goed bedoelt

Positieve benaderingIk leerde Klaasje kennen als een leuke, spontane vrouw van begin twintig. Ze kwam bij mij omdat ze geen geluk had in de liefde. Althans, dat vond ze zelf.

Ze was erg teleurgesteld geraakt in mannen. Op haar achttiende, toen ze net naar de universiteit ging, was ze een jongen tegengekomen waar ze een half jaar mee ging. Maar ze kwam er na verloop van tijd achter dat hij meerdere meisjes er op na hield. En dat hij het allemaal een stuk minder serieus nam, dan zijzelf.

Dat deed haar enorm veel pijn. Zij dacht dat ze serieus wat hadden en zag de bruiloft bij wijze van al voor zich.

Het gevolg? Klaasje was erg bitter geworden. Ze verwachtte om elke hoek weer een man die haar zou kwetsen als hij de kans kreeg.

Daarom kon ze vijandig overkomen op mannen waarmee ze praatte.

“Zelfs als ze haar aanspraken in de kroeg reageerde ze vaak koud en afstandelijk, ook als zij hen leuk vond

hard to getHet was niet dat ze het nooit meer probeerde. Ze ontmoette niet al te lang nadat de coaching was gestart een man die wel met haar humeur kon omgaan. Maar wat bleek na drie maanden? Dat ook hij niets serieus met haar wilde en deed waar hij zin in had. Hoe dat kwam?

Door Klaasjes negatieve houding schrikte ze een heleboel mannen af die het wel goed met haar voor hadden. Maar de mannen die er minder problemen mee hadden, waren de doorgewinterde players. Die niets anders doen dan meerdere vrouwen er op na houden.

Door 1 keer een foute man te hebben ontmoet, was Klaasje gecorrumpeerd geraakt. En had ze moeite om zich kwetsbaar op te stellen.

Dat begreep ik heel goed. Ik heb haar ook uitgelegd dat haar niets te verwijten viel. Maar dat het wel tijd werd om actie te ondernemen. Want als ze zo door zou gaan zou ze de beste jaren van haar leven bitter doorbrengen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Daarom raadde ik haar aan om elke keer dat ze een man tegenkwam er van uit te gaan dat hij het beste met haar voor heeft. Dat als hij haar leuk vindt, dat hij dan goed voor haar wil zijn als hij de kans krijgt. Dat het merendeel van de mannen respectabele snuiters zijn. Die er helemaal niet op uit zijn om je hart te breken.

En wat bleek?

wat bleekNa een paar maanden had ze meerdere eerste dates gehad met mannen die hele andere types waren als dat ze daarvoor zag. Ze merkte dat ze hierdoor wat meer tot rust kwam. Die ervaring met de foute man had haar gewoon heel erg aan het schrikken gemaakt. Maar doordat er weer wat meer lieve mannen in haar leven kwamen, kwam haar vertrouwen weer een beetje terug.

Ik snap dat dit moeilijk is als je bedrogen bent door een man. Je hart is gebroken. Je veel pijn is gedaan op wat voor manier dan ook.

Maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De rest van de mannelijke mensheid kan er weinig aan doen dat 1 man je zo schofterig behandeld heeft. We vinden het heel vervelend voor je. Maar reken ons als geslacht niet af op het gedrag van een paar eikels.

De voornaamste reden om je kwetsbaar op te stellen is dat jij jezelf anders de kans ontneemt om verliefd te worden. Als je niet het goede kunt inzien van de mensen waar jij je aangetrokken tot voelt, dan krijg je een hele lastige situatie. Je gaat dan haast op zoek naar mannen die je beeld bevestigen. En loopt dan weer in de val van de foute man.

Daarom hoop ik dat jij je voor kan nemen om zo rustig mogelijk te blijven. En met een open blik te kijken als een nieuwe man zich bij je meldt. laat hem voor je werken en beoordeel of jij hem leuk vindt. En ga er ondertussen vanuit dat hij het goed bedoelt.


Tip 11: Kleed je als een mooie en bijzondere vrouw

Ik coach veel vrouwen die denken dat uiterlijk niet zo heel belangrijk is.

Ze hebben een aantal modebladen gelezen, of een tijdschrift als de Cosmopolitan. Die bladen leggen enorm de nadruk op uiterlijk. Als sommige vrouwen dat lezen denken ze: “Goh, wat oppervlakkig. Ik heb belangrijkere dingen in mijn leven, zoals mijn carrière of mijn sport. Dan ga ik toch niet uren voor de spiegel staan?

Gelijk heb je. Als jij een gelukkig leven krijgt door vooral met andere dingen bezig te zijn, moet je dat vooral doen.

Maar bekijk het eens zo. Als jij overdag een diehard carrierevrouw bent en ’s avonds een joggingbroek en t-shirt aantrekt naar de kroeg, dan zal niemand dat er aan af zien.

En als jij veel sport met voor de rest van de tijd er een beetje slonzig bij loopt, ziet niemand hoe goed je lichaam eigenlijk is.

En als jij wilt overkomen als een mooie vrouw met een bijzonder leven, dan moet jij je niet kleden als een grijs muisje. Het uiterlijk schept namelijk verwachtingen. En ik kom vaak vrouwen tegen waarbij het uiterlijk verwachtingen schept die niet worden nagemaakt.

Zo kwam ik Lisa tegen…

all-starZe liep in een spijkerbroek met een grijze hoodie en all-star gympen. Niet echt een keuze waarvan je denkt: “Hier staat wat te gebeuren.” Maar wat blijkt? Lisa is een model. Ze heeft voor enkele van de grootste modebladen geposeerd. Zij legde me uit dat zij heel bewust deze outfit aantrekt omdat ze anders te veel aandacht kreeg.

Maar als jij geen model bent en niet tot de 1% behoort, en je wilt juist aandacht van leuke mannen, kan je beter niet zoals Lisa doen.

Zie het maar zo.

Stel, je bent een vijfsterren maaltijd. Je bent het beste eten ooit en je bent heerlijk voor alle zintuigen.

Stel dat ik jou die maaltijd breng… maar dan op een plastic bordje. Met plastic bestek. In een hoopje er opgekwikt. Zou je er aan afzien dat het een vijfsterren maaltijd is? Denk je dat je geneigd zou zijn er überhaupt aan te beginnen als het er zo uitziet?

En zo zijn mannen ook.

Als een vrouw er niet uitziet als een bijzonder iemand of geen uiterlijke kenmerken laat zien die we aantrekkelijk vinden, dan haken we sneller af

normaal is saaiEn misschien denk je: “Maar Tim, ik heb geen bijzonder leven, en ik ben helemaal niet knap.” Dan denk ik: “Hahaha, grapjas. Doe jezelf niet zo te kort joh.” En geef ik je de volgende tip.

Zelfs als je een beetje saai bent – en dat geeft helemaal niets – heeft het nog steeds zin om goed voor je uiterlijk te zorgen. En ook hier komt de eten-analogie goed van pas.

Een aantal koks hebben experimenten gedaan waarbij ze eerst allemaal eten van de McDonalds haalden en dit vervolgens klaarmaken op een manier dat het op een heel duur diner lijkt. Vervolgens nodigen ze “foodies” uit om te komen proeven. En wat denk je? De foodies zijn lyrisch over het eten. En natuurlijk zouden ze het niet verwachten als ze wisten dat het voedsel van McDonalds afkwam. Maar omdat dit er niet bij wordt gezegd en het uiterlijk is verbeterd,

Hier is nog een voorbeeld:Al met al wil je er voor zorgen dat je buitenkant in orde is. Zo zorg je ervoor dat je de juiste mannen aantrekt. En je de juiste verwachtingen schept.

En nu wat tips.

Laat veel blote huid zien. Nee, ik vraag je niet om met een diep decolleté over straat te gaan. Denk aan blote huid van de ledematen. Ongeveer 40% is voldoende. Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen dit aantrekkelijk vinden.

Daarnaast is rood de perfecte kleur om de aandacht te trekken en zelfverzekerd over te komen. Welke tint rood je nodig hebt zul je wel even uit moeten zoeken, want bij sommige huidtypes past fel rood voor geen meter. Je hoeft ook niet ineens in een knalrode jurk ten tonele te verschijnen, maar dit mag natuurlijk wel. Een beetje rode lippenstift doet wonderen.


Tip 12: Laat merken dat je andere mannen date

SpeeddatingWij mannen zijn nogal jaloers aangelegd.

Als we met je aan het daten zijn, dan zien we het helemaal niet zitten als jij met andere mannen bezig bent. En dit kun je in je voordeel gebruiken.

Want wist je dat mannen minder snel geneigd zijn om een relatie te beginnen dan vrouwen? Nee, dit is geen kwade opzet. Dit is puur hoe mannen in elkaar zitten. We denken er niet zo over na. We zijn gewoon bezig met jou daten en we denken niet zo na over de gevolgen. Maar als er dan plotseling een gevolg is wat we niet hadden voorzien…

…bijvoorbeeld omdat we het idee krijgen dat jij ook met iemand anders aan het daten bent…

…dan kan onze houding van de ene op de andere dag veranderen.

Stel bijvoorbeeld dat je een man date die maar niet over een relatie begint. Vervolgens post je een subtiele foto op Facebook met een andere vent.

Nee, niet 1 waarop jullie tongzoenend in een reuzenrad zitten

in reuzenrad zoenenEerder eentje waarbij jij op de foto staat. Met een andere man. Ergens in een hoekje. Weggefrommeld.

Zo subtiel mag het zijn. Het feit dat jij een andere man kent en in jouw buurt is, is voor veel mannen al genoeg.

Als de man met wie je date dat ziet, wordt zijn jaloezie aangewakkerd. Merk je dat de subtiele hint niet is aangekomen, dan kan je altijd een verhaal vertellen over wat je laatst met “Peter” had gedaan.

Vertel bijvoorbeeld casual dat je naar een nieuw restaurant bent geweest en dat het eten fantastisch was. Laat tussen neus en lippen door vallen dat je met iemand anders date. Het moment dat je dit doet, zonder het er in te wrijven, maakt dat een man je aan zich wil binden. Hij wil je namelijk niet delen. Maar om dit door te krijgen moet hij eerst een beetje jaloers zijn.

Let wel: Een beetje. Ga hiermee niet over de top. Tenminste, als je hem niet kwijt wilt raken. Hij is namelijk gevoeliger dan je denkt.


Tip 13: Wees niet eerst bevriend met een man

geen vriendenAls je een man leuk vindt, ga dan niet jarenlang doen alsof je zijn beste vriendin bent.

Ik ken een Chinees meisje wat goed bevriend was met een man. Ze deden alles samen en dat voor drie jaar lang. Ze was heimelijk verliefd op hem en vertelde hem dit na al die tijd.

Hij was enorm verbaast en gaf aan dat hij hier weinig mee kon. Hij zag het gewoon niet zitten. Haar hart was gebroken.

Wees niet zoals dit Chinese meisje.

Als je een man leuk vindt: zorg er voor dat dit duidelijk is. Het ergste wat je kunt doen is vrienden zijn met iemand waar je heimelijk verliefd op bent.

Gelukkig voor jou zijn de meeste mannen helemaal niet in staat om bevriend te zijn met vrouwen

zo werkt het nietVroeg of laat worden ze toch tot haar aangetrokken. Maar als je een uitzondering te pakken hebt, of hij vindt je gewoon niet leuk, dan wil je hem zo snel mogelijk kunnen schrappen van de lijst.

Dus wat doe je?

Flirt met hem.”

Laat merken dat je hem leuk vindt op een subtiele manier. Je hoeft hem alleen maar te laten voelen dat hij welkom is om een move te maken. Dan is het vervolgens aan hem om actie te ondernemen. Of hij dat doet is dus niet aan jou, maar aan hem. Maar als hij er te lang over doet zul je vroeg of laat je conclusies moeten trekken. In het ergste geval – als hij je subtiele hints echt niet ziet – kan het geen kwaad om gewoon lomp te zijn. Zeker als je verliefd bent is het beter om zijn aandacht te trekken en afgewezen te worden, dan niets doen en je in je hoofd afvragen wat had kunnen zijn.

Ik wens je veel succes.


Tip 14: Maak een lijst met wat je een man te bieden hebt

lijst-eigenschappen-liefdesverdrietSommige vrouwen vinden het moeilijk om tijdens het daten zelfverzekerd te blijven. Ze denken: “Hij maakt maar geen move…. Waarom vindt hij mij niet leuk?

Het kan goed zijn voor je zelfvertrouwen om een oefening ervan te maken.

Pak pen en papier. Ga er lekker voor zitten. Zuig aan het einde van je pen.

En schrijf op:

 • Al je eigenschapen die jou aantrekkelijk maken.
 • Wat fysiek aantrekkelijk aan jou is.
 • Wat leuk is aan jouw leven en wat je aan hem te bieden hebt op dit vlak.

Dit schrijf je allemaal op. En op een moment dat je twijfelt of je niet goed voelt over jezelf, trek je deze lijst uit je kontzak. Lees je hem een paar keer door, loop je naar de spiegel en steek jij je duim naar jezelf op.

Zo pomp je jezelf een beetje op. Want iedereen heeft wel eens een zwak momentje. Maar dat hoeft niet te betekenen dat jij je daardoor laat kisten. En of al die nare gedachtes die je soms krijgt waar zijn? Vast niet.

Dus kop op. En ga ervoor.


Tip 15: Laat hem problemen voor je oplossen

Of wij mannen nou 2 maanden of 2 jaar met je daten….

Zelfs als we twintig jaar met je getrouwd zijn….

Als ere en probleem opgelost moet worden, dan staan wij vooraan.

Wij houden van het beeld van de knappe jonkvrouw, die staat te gillen op een kasteeltoren omdat een draak haar bastion aanvalt.”

Want dan kunnen wij de koene ridder spelen, die op zijn paard en met zijn zwaard ten strijde trekt. En schreeuwt:

Vrees niet, jonkvrouw. Ik verjaag de draak

draakNou zijn er helaas niet heel veel draken op deze wereld. En je ziet er vast niet uit als een jonkvrouw. En paardrijden en zwaardvechten kunnen de meeste mannen al helemaal niet.

Maar je kan wel op andere manieren van dit principe gebruik maken.

Of het nou is dat je hem vraagt een potje voor hem open te draaien. Of dat je hem vraagt te helpen met een computerprobleem. Alles wat wij voor je kunnen oplossen, vinden we het prachtig. Vooral als je het met grote bambi-ogen vraagt.

Ditzelfde geldt voor als jullie op een date gaan. Laat hem betalen. Hij wil het gevoel hebben dat hij de man is. Stribbel het liefst nog een beetje tegen op het moment dat hij zijn portemonnee trekt. Dan kan hij gracieus zeggen: “Nee, nee, ik betaal de date.” En voelt hij zich het mannetje.

En ja, ik weet dat je als sterke Hollandse vrouw helemaal geen man nodig hebt om je problemen op te lossen. Dat kan je prima zelf. Maar wij mannen hebben wel vrouwen nodig om problemen voor op te lossen. Het is namelijk iets waar wij genot uit halen. Waardoor wij ons goed voelen over onszelf. Dus als jij ons verliefd wilt maken, is dit een manier om een man te vleien.


Tip 16: Durf je vrouwelijk op te stellen

uitstraling-verbeterenIk weet dat er veel vrouwen zijn die het moeilijk vinden om zich op deze manier te laten gaan. Ze denken dat het niet meer van deze tijd is als een man betaalt voor een date. Of dat de gelijkwaardigheid van de relatie er onder zal leiden.

Maar wees gerust. Dat valt allemaal wel mee. Het enige wat je doet is een man een goed gevoel geven over zichzelf. En daarnaast kost het ook veel moed om je vrouwelijk op te stellen. Laat hem maar voor je betalen of je stoel naar achteren schuiven. Laat hem maar zijn best voor je doen.

En probeer er van te genieten.


Tip 17: Stop met ons te stalken via WhatsApp

whatsappStel dat je een leuke man hebt leren kennen. Jullie hebben een leuke tijd samen. Je wilt hem het liefst elk moment van de dag spreken.

Maar ik vraag je om je alsjeblieft in te houden. Mannen vinden het prachtig als een vrouw hen leuk vindt en hen wil. Wat we niet zo prachtig vinden is als een vrouw niet kan stoppen met ons te appen. Voortdurend aandacht vraagt. Geen grenzen kent.

Mannen gebruiken WhatsApp om informatie uit te wisselen. Niet om over hun emoties te praten. Wil je ons zien? Laat het ons weten. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Probeer niet ons te verleiden tot lange gesprekken. Het gaat je toch niet lukken. En het komt wanhopig over.

Beter is het om dit te bewaren tot jullie volgende date. Dan hebben jullie tenminste iets om over te praten.


Tip 18: Neem afstand

afstandJe wilt af en toe afstand nemen van een man. Een paar dagen niets van je laten horen. Niet reageren op zijn berichtjes. Een beetje hard to get spelen is niet verkeerd.

Ik legde je al uit dat het goed is als een man moeite voor je doet. En dat het ok is om een man een beetje jaloers te maken. Dat is de schop onder zijn kont die hij nodig heeft om over een relatie te beginnen.

Door af en toe een paar dagen niet op zijn berichtjes te reageren communiceer je dat je een eigen leven hebt. Als hij er naar vraagt kun je hem rustig vertellen: “Oh, ik had een groot project voor mijn studie waar ik even al mijn aandacht voor nodig had. Wat wilde je vertellen?

En ook als je lange tijd met een man een relatie hebt, is het niet verkeerd om af en toe een week los van elkaar door te brengen. Zo zorg je ervoor dat je niet op elkaars lip zit. En jullie gewoon een beetje rust kunnen krijgen.


Tip 19: Stel duidelijke grenzen

ken je grenzenStel dat je een man hebt die alleen wil afspraken na 11 uur ’s avonds bij jou thuis.

Het kan. Het komt voor. En er is niets mis mee.

Maar als jij een relatie met die man wilt is het beter om niet alleen maar seksdates te hebben.

Laat hem duidelijk merken dat jij “niet dit type meisje bent.

Stel eens voor om samen naar de stad te gaan. Of een hele middag met elkaar door te brengen. Zodat jullie elkaar echt kunnen leren kennen. En het niet alleen bij seks blijft.

Zo weet hij waar hij aan toe is. En is de kans groter dat jij krijgt wat je wilt.


Tip 20: Maak een man gek in bed

hekel aan pijpenKijk. Als je met een man aan het daten bent, is seks gewoon erg belangrijk. Niet hoe vaak jullie het doen. En het hoeft ook niet het merendeel te zijn van de tijd die jullie samen doorbrengen. Het gaat erom dat wanneer jullie seks hebben, het ronduit geweldig is.

En er zijn dingen die alle mannen stiekem erg leuk vinden, maar waar we niet veel over praten:

 • Vrouwen die open minded zijn.
 • Zich opstellen als een hongerige tijgerin.
 • Zich helemaal overgeven.
 • Zijn naam zeggen tijdens de seks.

Het verschilt een beetje per man wat in de smaak valt. Maar bovenstaande vinden de meeste mannen wel leuk. En als je echt meer inzicht wilt krijgen, vraag dan aan jouw man wat zijn voorkeuren zijn en waar hij over fantaseert. Je zult merken dat wanneer je dit doet, wanneer jullie je fantasieën delen, dat jullie een stuk dichter tot elkaar komen.


Tip 21: Ken de mannelijke “ik vind je leuk-“signalen

tips-om-relatie-leuk-te-houdenAls je een leuke man in de smiezen hebt, is het tijd om hem jou te laten versieren.

Maar hoe weet je of deze man überhaupt geïnteresseerd is?

Dit is waar het goed van pas komt om wat te weten over hoe aantrekkingskracht werkt voor mannen.

Door je hier een beetje in te verdiepen wordt het een stuk makkelijker om de (juiste) man verliefd op je te maken.

Ik heb een artikel geschreven met een flinke hoeveelheid signalen die mannen vertonen als ze je leuk vinden. En je kan het hier bekijken.


Tip 22: Beloon hem

Stel, je bent aan het daten met een man die je leuk vindt. Maar soms vertoont hij irritant gedrag.

Vraagt hij niet hoe je dag was als je thuiskomt van je werk. Of geeft hij je niet vaak genoeg een ontspannende massage.

Nou kan je net zo lang gaan zeuren totdat hij het wel doet. Maar zo werkt het helaas niet.

Beter is het om 1 keer tegen hem te zeggen wat je graag wilt wat hij doet. Zodra hij dat weet, is het zijn beurt om er aan te beginnen.

En zodra hij het een keer doet….

Beloon hem.”

Geef hem een complimentje. Raak hem aan. Heb seks met hem. Doe iets waarvan je weet dat hij het leuk vindt.

Zodra hij merkt dat je dit voor hem doet als hij doet wat jij leuk vindt, denkt hij: “Hee. Dat is een grappig trucje.

Laat ik dat nog een keer proberen.

Zo krijgen jullie alletwee wat jullie willen en wordt jullie relatie een stuk beter.


Tip 23: Geef het niet te veel tijd

zandloperAls je nou een man hebt die niet reageert op bovenstaande pogingen hem te belonen. hij doet waar hij zin in heeft. En hij toont weinig interesse om voor lange tijd een relatie met je aan te gaan.

Blijf dan niet te lang hangen.

Ik weet hoe groot de verleiding is. Maar het is niet nodig. zoals je eerder hebt gelezen zijn er genoeg mannen op de wereld. Meld je voor de grap maar eens aan bij Tinder en zie hoeveel mannen er op zitten te wachten om een avondje met je te gaan stappen.

Dus heb je een man die na een tijdje toch niet zo leuk is als je dacht? Tijd om hem te dumpen en op naar de volgende.

Tijd is het kostbaarste wat je hebt. Verspil het dus niet met iemand die je eigenlijk niet zo leuk vindt.


Tip 24: Begrijp hoe mannen emotioneel werken

begrijp je mijMannen zitten wat anders in elkaar dan vrouwen. Zo houden wij niet van huilfilms. Gaan wij niet helemaal los bij de Titanic. En praten over onze emoties doen we alleen in ons eigen hoofd of als we onder schot worden gehouden.

Dit is een belangrijk verschil tussen mannen en vrouwen. Je hoeft je geen zorgen te maken als je man weinig over zijn emoties praat. Dat is de aard van het beestje. Het is belangrijk om hier van op de hoogte te zijn. Als je niet weet hoe je hier mee moet omgaan, helpt het om je te herinneren dat mannen gewoon anders zijn. Krijg je emotioneel weinig terug, dan kan het geen kwaad om extra met je vriendinnen te praten in plaats van met je vriend.


Tip 25: Vergeet niet te laten merken dat je hem leuk vindt

leukIk begrijp dat je door al deze tips weer veel te veel nadenkt over wat je allemaal wel en niet moet doen.

Daardoor kan je soms vergeten om te laten zien dat je een man daadwerkelijk leuk vindt. Terwijl dit wel heel belangrijk is.

Stel dat je met een man date en hem alleen af en toe op afstand zet en hem moeite voor je laat doen. Dan kan hij het idee krijgen dat je het puur doet om met zijn gevoelens te spelen.

Laat daarom duidelijk merken dat je hem ook wilt. Sterker nog: laat dit het merendeel van de tijd zien. Hem af en toe negeren of hard voor je laten werken zijn dingen die je daarnaast doet. En er voor zorgen dat hij niet op je uitgekeken raakt.


Tip 26: Zorg voor variatie

variatieMerk je dat als je een man date het snel saai wordt?

Dat hij op je uitgekeken raakt, of dat jullie in een vaste sleur komen?

Dan is hier een heel simpele oplossing voor.

Verandering van spijs doet eten.

Zijn jullie geneigd telkens naar de juiste plekken te gaan?

Hetzelfde eten te eten of alleen op de bank te zitten en Netflix te kijken?

Pak het dan eens helemaal anders aan…

doe het andersProbeer elke keer dat je hem ziet iets nieuws met hem te doen. Het hoeft niet heel extreem te zijn, maar het helpt wel.

Stel dat jullie bijvoorbeeld samen gaan bungeejumpen. Als je het alleen zou doen is het spanend. Doordat jullie het samen doen delen jullie samen de emoties. Dat schept een band.

Maar ook als je zoiets simpels doet als naar een nieuw restaurant gaan met z’n tweeën. Je bent in een nieuwe omgeving en dat is altijd even wennen. En ook al vinden jullie het niks, dan hebben jullie iets om samen over te lachen.

Al met al heeft het veel zin om samen nieuwe dingen te proberen. Het zorgt ervoor dat jullie connectie dieper wordt.


Tip 27: Heb een open lichaamshouding

Goede houdingAls je in de kroeg staat en je wilt door een man worden aangesproken….

Of je wilt op een date laten zien dat je het leuk hebt…..

Of je wilt dat die “speciale collega” zich welkom bij je voelt….

In deze gevallen is het handig om een open lichaamshouding te hebben.

Een glimlach op je gezicht. Armen langs je lijf en in ieder geval niet gekruist voor je borst. Rechtop en oogcontact makend.

Dit is de witte vlag van lichaamstaal en onmisbaar als je nieuwe mensen wilt ontmoeten. Je zorgt ervoor dat als een man met je wilt praten, hij dit ook durft. Het ziet er niet uit alsof je haast hebt of uit de situatie probeert te ontsnappen.

En dat is natuurlijk goed nieuws.


Dit waren mijn 27 tips datingtips die je absoluut moet weten. Maar er is één nog een ding…

Er is een – simpele – manier om een man helemaal geobsedeerd met je te maken. Dit trucje zorgt ervoor dat hij verliefder op jou wordt dan dat hij ooit is geweest.

Wil je weten wat het is? Meld je hieronder aan en dan stuur ik het binnen nekje minuten – gratis en privé – naar je toe.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

4 Reacties

 • Willemijn schreef:

  Over datingsites: heb jij of heeft iemand anders enig idee waarom zo veel mannen boven de 30 zich op deze sites afficheren als Cooledude, Vangaalfan78 of Jeroentjuh?
  Ik vind het namelijk héél moeilijk om iemand dan nog serieus te nemen …

  • Wat ik me vooral afvraag,, is waarom al die mannen tegenwoordig zo wanhopig lijken te zijn? Als ik iemand ontmoet op een dating-site, zijn ze onmiddellijk ‘kwaad’ als ik niet binnen de 5 minuten antwoord. Ze willen elk moment vd dag constant je aandacht, en ik begrijp ’t ergens wel, maar zij moeten toch ook realistisch genoeg zijn om te weten dat ik niet constant op mijn phone zit te kijken??? Want zo wanhopig probeer ik dan niet te zijn! 🙂 Meestal boeien ze me ook niet tot ik ze eens in ’t echt zag! 🙂 Als ’t dan wel klikte, geef ik meer aandacht, maar ‘k slaag er dan toch altijd in om ze af te schrikken :-s 🙂

   • Tim Veninga schreef:

    Misschien denk ik heel simpel, maar je kan deze mannen toch gewoon vermijden en er niet mee praten?

 • Als je uitgaat met je vaste partner, is het dan okay om te gaan praten met iemand van het andere geslacht?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend