Denkt hij aan je? 7 Signalen waaraan je het direct kan zien

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 26 november 2023 - Laatst gewijzigd op 26 november 2023


Het is een eeuwenoude vraag die maar terug blijft komen:

Hoe kan je zien dat iemand aan je denkt en je leuk vindt?

Ik heb hier al eerder over geschreven, bijvoorbeeld deze artikelen:

Maar dat is allemaal nét even wat anders dan zien of een man aan je denkt.

Zeker als jullie elkaar net kennen en nog om elkaar heen draaien wil je gewoon zien of hij net zo veel aan jou denkt, als jij (misschien) aan hem.

Het is ook gewoon handig om te weten, want:

 • Hoe vaker hij aan je denkt, hoe belangrijker jij blijkbaar voor hem bent.
 • Hoe belangrijker jij voor hem bent, hoe leuker hij je waarschijnlijk vindt.
 • En als jij weet dat hij je waarschijnlijk leuk vindt, dan ben je wat zelfverzekerder om contact te zoeken met hem.

De signalen om op te letten

1: Hij stuurt je onbenullige berichten

Man en vrouw sturen berichtjes

Het eerste signaal is een signaal wat je misschien wel weet, maar ik merk heel vaak dat vrouwen onderschatten hoeveel betekenis het heeft als je dit signaal ziet bij een man.

Het kan de klassieke “goedemorgen” zijn iedere ochtend of de klassieke “welterusten” iedere avond.

Maar ook als je een bericht krijgt van een man waarbij je denkt: “Wat moet ik hiermee? Dit bericht zegt eigenlijk helemaal niks.”

Bijvoorbeeld:“Hé, ik ben net bij de dealer geweest om naar een nieuwe auto te kijken.”

Hij moet aan jou denken en hij wil op dat moment even een klein contactmomentje creëren met jou. Maar hij heeft totaal geen idee wat hij moet sturen, dan stuurt hij gewoon maar wat om een contactmomentje te creëren.

Hoe ongeïnspireerder en hoe onlogischer ze zijn, hoe duidelijker het is dat hij op dat moment snakt naar een beetje van contact.

De uitzondering:

Als het een logisch iets is, bijvoorbeeld: “Hey mag ik je auto lenen” of “Hey ik weet toevallig dat jij een verlengstuk voor een tuinsnoer hebt wat ik moet lenen.” Dat hoeft allemaal niks te betekenen. Dan is het heel logisch dat hij je op dat moment iets stuurt.

Maar als hij je gewoon maar iets stuurt zonder dat daar een duidelijke reden voor is, dan is dat een hele duidelijke indicator dat hij op dat moment met jou bezig is.


2: Hij onthoudt dingen uit eerdere gesprekken

Heb diepe gesprekken

Als hij terugkomt op een gesprek wat je eerder hebt gehad, is dat een signaal dat hij met je bezig is.

Bijvoorbeeld: Je vertelt hem: “Hey ik ga vanmiddag barbecueën” en twee dagen later kom je hem tegen en hij vraagt je: “Hoe was de barbecue?” dan betekent dat dat als man dat hij daarmee bezig is geweest, dat hij daarover nagedacht heeft en dat hij voor zichzelf bijna een bewuste keuze heeft gemaakt om in zijn hoofd die informatie op te slaan dat jij gaat barbecuen zodat hij de volgende keer dat hij je ziet een goede aanleiding heeft om te laten zien dat hij het onthouden heeft.

Vrouwen zijn over het algemeen daar veel beter in dan mannen en voor vrouwen is dit de normaalste zaak van de wereld dat als iemand zegt: “Ik ga naar de dokter” dat je later op de dag even vraagt hoe het was bij de dokter.

Mannen slaan veel meer feitelijke dingen op. Ze kunnen misschien wel alle 30 belangrijkste data uit de Tweede Wereldoorlog uit hun hoofd opsommen, maar wat de achternaam van je nichtje is, dat is te moeilijk om te onthouden.

Heel veel dingen in dat sociale gebied van communicatie, slaan mannen normaal gesproken slecht op. Als mannen iedere keer weer terugkomen op een eerder gesprek, en zeker als dat een sociaal iets is, dan is dat bijna altijd omdat ze daar bewust over nagedacht hebben over wat je aan het doen bent.

Op een of andere manier is dat stukje informatie in zijn geheugen gegrift en dat betekent over het algemeen dat hij meer dan redelijk met jou bezig is.


3: Hij liket je social media posts en stories

man-versieren-via-facebook

Dit geldt alleen als jullie elkaar op social media hebben. Als je merkt dat wanneer je iets nieuws post, dat hij daar redelijk direct en redelijk consequent reageert op je post, dingen liket of emoji’s stuurt naar aanleiding van een story die je ergens plaatst, dan betekent het dat jij blijkbaar bovenaan in zijn social media tevoorschijn komt

En dat betekent misschien dat hij vaker dan nodig op je profiel aan het kijken is.

Zeker als hij niet het type is dat alles maar leuk vindt op social media, dan is dit sterk signaal. Want als hij specifiek bij jou een onredelijke hoeveelheid keer jouw berichten liket of misschien een Instagram post van drie jaar geleden ineens liket, dan betekent het dat hij met je bezig is in zijn hoofd.

Ook als je merkt dat iemand consequent Facebook berichten van één persoon liket, dat doen mannen maar zelden uit beleefdheid of om aardig te zijn of wat dan ook. Dat betekent simpelweg dat ze ook weer een klein contact momentje aan het zoeken zijn en misschien niet per se weten hoe ze dat moeten doen. Maar dan veilig van achter een computer met een like knop in ieder geval op een manier een signaal naar jou uitzenden waarmee ze communiceren van: “Hey ik denk aan jou op dit moment”.


4: Hij is vaak bij je in de buurt

Je merkt dat hij onnodig vaak bij jou in de buurt is of dat je hem betrapt dat hij onbewust jouw kant op kijkt.

Dit geldt alleen als het een collega is of iemand die je in sociale omgeving vaak tegenkomt.

Vaak zie je dat als mannen heel veel met een vrouw bezig zijn en geïnteresseerd zijn in een vrouw, dat ze constant excuses en smoesjes verzinnen om bij die vrouw in de buurt te zijn. En daardoor zijn ze in hun hoofd constant bezig met redenen verzinnen waarom ze bij jou moeten komen.

 • Ze stellen je misschien onnozele vragen die ze niet hoeven te stellen.
 • Ze lopen een keer bij je bureau langs terwijl ze ook best wel even hadden kunnen mailen of bellen.
 • Of je merkt dat in de sportkantine een man wel toevallig vaak net naast jou komt te zitten.
 • Je merkt dat wanneer hij denkt dat je niet oplet, dat hij jouw kant opkijkt, etc.

Als je ziet dat een man dit soort gedrag vertoont, dan is het goed om te begrijpen dat hij dit gedrag alleen maar kan vertonen als hij daar van tevoren over nadenkt en een plan voor maakt en een strategie en een smoes verzint.

En dat is allemaal mentale tijd die hij spendeert aan jou en aan denken hoe hij het beste in contact kan komen met jou.


5: Hij praat veel over jou

Dit is al zo oud als de kleuterklas. Als jongvolwassenen worden we er wat subtieler in en als volwassenen denken we dat we hier heel subtiel in zijn en dat niemand dat doorheeft.

In gesprekken vaak hebben we het vaak over de persoon die we leuk vinden.

Dus als je merkt dat hij vaak in gesprekken met anderen het over jou heeft, dat je bijvoorbeeld hoort van andere mensen van:

 • “Hey ik hoorde van Pieter, dat jij van het weekend daar en daar geweest was.”
 • “Pieter vertelde me dat jij dat ook kon”.

Dan is dat vaak zo, omdat hij in die gesprekken met anderen jou zo vaak mogelijk ter sprake wil brengen.

Waar het hart vol van zit, loopt de mond van over.

Het gebeurt onbewust een klein beetje. Een beetje net zoiets als veganisten en crossfitters. Waar ze geobsedeerd mee zijn en willen ze het liefst met iedereen de hele dag over praten. Hetzelfde geldt voor mannen die verliefd zijn.

Daarnaast is het ook zo dat als ze jou maar ter sprake brengen, dat ze nieuwe informatie kunnen ontdekken over jou. Bijvoorbeeld over wat je relatiestatus is. Dus daarom hebben ze het vaak over je.

Let ook hierop

Als je merkt dat hij onnodig vaak jou in gesprekken betrekt, of het onnodig vaak het over jou heeft, dan betekent het ook dat hij heel vaak aan jou denkt.

Bijvoorbeeld:

Hij is in gesprek met een derde persoon en zegt: “Hé, wat vind jij hier nou eigenlijk van? Wat is jouw
mening hierover?”

Dan betekent het vaak dat hij in zijn achterhoofd alleen maar bezig is met; hoe kan ik een gesprek met haar aan knopen?


6: Hij appt met je als hij het druk heeft

Als hij op een moment waarop hij iets anders zou moeten doen met jou appt, dan betekent het dat hij zichzelf blijkbaar niet kan helpen en wel contact met je moet hebben.

Voor de meeste mannen is het ontzettend moeilijk om twee dingen tegelijkertijd te doen.

Als je het niet gelooft, probeer eens een keer een gesprek te voeren met een man die tv kijkt. Het is een nachtmerrie.

Dus als een man bezig is met werk en zijn werk stopzet om aan iets anders te gaan denken, dan is dat een enorme stap.

Als je het tegenovergestelde hiervan ziet

Als hij juist niet op je berichten reageert en alleen maar tijd voor appcontact maakt op dinsdagavonden waarop hij niks anders te doen heeft, dan betekent het vaak dat hij helemaal niet zo geïnteresseerd is in jou en alleen maar het contact met jou heeft, omdat dat even toevallig een leuk tijdsverdrijf is.

Iedere man, iedere player, iedere klassieke rokkenjager die heeft op dinsdagavond tijd om een avond met jou te gaan appen. Maar op momenten waar hij druk is? Dan hoor je niks van dat soort mannen.

Dus als je merkt dat een man op momenten waarop hij niet op de momenten waarop hij zich verveelt, maar op momenten waarop hij iets anders te doen zou moeten hebben en jou toch een bericht stuurt, dan is dat een enorm teken van hoe belangrijk je voor hem bent.

Dat je soms zo belangrijk bent, dat je de huidige focus van dat moment even weg kan vagen in zijn brein, omdat je daar zo aanwezig bent voor hem.


7: Hij is attent naar jou

Dit is een paraplu term voor alles wat ik nog niet benoemd heb, maar misschien vergeten ben.

Kijk: Er zijn een paar mannen op de planeet die toevallig van zichzelf, van nature enorm attent zijn. Die zijn er.

Dus als je merkt dat een man altijd heel attent is met iedereen en altijd en wat dan ook, dat is een enorm getalenteerde man.

Maar in het algemeen?

Wij mannen hebben veel talenten, maar attent zijn is er gewoon niet een van.

 • Dingen onthouden die er gebeuren in je omgeving.
 • Hoe je je koffie drinkt.
 • Iets leuks voor je meenemen als je dat toevallig ziet liggen in de winkel dat hem aan jou doet denken.
 • Dat hij toevallig je over iets vertelt waar hij weet dat jij geïnteresseerd in bent.

In werkelijkheid werken de meeste mannen niet zo. De meeste mannen zijn een beetje van: “Oh wacht ik vind deze vrouw leuk, laat ik haar nou iets vertellen over iets waar ik geïnteresseerd in ben en dan hopelijk is zij er ook geïnteresseerd in en dan kunnen we gesprek voeren.”

Op het moment dat een man actief die schakeling gaat maken en actief na gaat denken over wat jij leuk vindt, wat jou bezighoudt, wat belangrijk is voor jou… dan betekent dat heel veel.

Dus als je merkt dat een man bij niemand attent is, maar bij jou wel, dan betekent het simpelweg dat hij een hele hoop vrije tijd doorbrengt in zijn gedachten, in een fantasierelatie met jou en dat is absoluut een teken dat hij enorm geïnteresseerd is in jou en waarschijnlijk ook geïnteresseerd is in een relatie met jou of in ieder geval meer dan alleen het contact dat jullie hebben op dit moment.

Hoe nu verder als je weet dat hij wel geïnteresseerd is?

Ik hoop dat je veel van deze signalen hebt kunnen zien bij de man die jij leuk vindt.

Als je het nog niet helemaal zeker weet, scroll dan even naar boven in dit artikel en lees een van de 3 artikelen die ik daar benoemde. Daarin staan nog meer signalen die je kan gebruiken om meer duidelijkheid te krijgen.

Als je wel die duidelijkheid hebt, en jij wil ook meer van het contact, dan is het misschien een goed idee om hem ook te laten zien dat je hem leuk vindt.

Als jullie eenmaal gaan daten en contact hebben, is er een hoop wat je kan doen om ervoor te zorgen dat jullie samen een serieuze relatie aan kunnen gaan en dat hij verliefd op je wordt. Deze hele website staat vol met advies daarvoor, maar er is één ding wat ik je specifiek wil aanraden om te lezen.

Dat is “Het Mannengeheim“. Dit is een knopje in zijn brein wat je AAN kan zetten, waardoor hij geobsedeerd met je wordt. Het is iets wat elke man nodig heeft om zich goed te voelen bij jou. En wat hij dus ook nodig heeft om verliefd te worden. Je kan het hieronder gratis downloaden.

Zie je daar.

Liefs,
Tim

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend