Lien is het schoolvoorbeeld van wat je met werken aan jezelf kan bereiken

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 15 november 2019 - Laatst gewijzigd op 25 oktober 2022

Hieronder lees je het succesverhaal van Lien.

Als single moeder was zij op een gegeven moment meer bezig met overleven, dan met leven. En hoewel alles haar prima alleen af ging, bleef het verlangen naar een nieuwe relatie opkomen.

In dit interview lees je hoe Lien met behulp van de Diamantfactor aan zichzelf is gaan werken en hoe haar vriend daar perfect bij aansluit.

Benieuwd?

Bekijk het interview hieronder:Hoe je op zoek kunt gaan naar de beste versie van jezelf – en een relatie die daarbij past

Hieronder vind je de uitgeschreven versie van het interview.

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Moeder met kindMijn naam is Lien, ik ben nu 32 jaar. Ik ben mama van een zoon van vierenhalf jaar, en ik verwacht ook nog een kindje. Dat is heel fijn. Ik heb me ingeschreven bij Mannengeheim toen ik 30 jaar was. Net 30 geworden, dus dat was wel een periode met grote veranderingen voor mij, want ik liep wel tegen een aantal zaken aan. Ik had al een paar relaties gehad en flirts en dates, en dat was allemaal wel fijn…

…maar dan ben je single mama en dan wordt alles anders.

Want je bezig met eigenlijk overleven, jezelf organiseren, zien dat alle praktische zaken blijven lukken. Dat je kan gaan werken, dat er rekeningen betaald zijn, dat er opvang is en dat je zelf ook eventjes went aan die nieuwe situatie.

Maar dan stilletjes aan is er wel tijd voor, is er ruimte voor, is er ook verlangen naar en dan gaat het enerzijds soms spontaan. Je komt iemand tegen, of je krijgt een bericht, of een uitnodiging. Maar, ja je gaat dan zelf ook op zoek. Dus Tinder was dan vrij nieuw op de markt, dan ga je een datingprofiel aanmaken op Tinder. Dus uiteindelijk heb je dan wel een date vast als single mama.

Hoe was het om te daten als single moeder?

Maak de eerste date geweldig voor hemIn het begin vind je het eigenlijk wel fijn, gewoon een korte date, een flirt. Eventjes afspreken, iemand leren kennen. Zelf zeggen: “Ik zie wel wat er komt, het hoeft voor mij ook allemaal nog niet te serieus.”

Ik ben op korte tijd een paar keer afgewezen geweest. En dan was het wel handig om op zo’n moment sowieso je werk te hebben en je zoon en je hobby’s.

Dus ik ging wel veel sporten, ik ging wel veel uit ook met vriendinnen… Maar afgewezen worden dat is iets dat je altijd een paar weken lang naar beneden haalt. Ook al probeer je daar tegenin te gaan en mentaal sterk te zijn, op het moment dat je afgewezen bent, zit je niet goed in jouw vel. Moet je echt altijd eventjes weer van genezen, moet je altijd weer van bekomen.

Ja en wat voor ideeën krijg je dan: “Beter zonder man verder.” Soms bots je ook op de vaststelling van:

“Het lukt mij hier zo goed als single mama, ik heb helemaal geen man nodig.”

Maar er is een diepe behoefte die steeds opnieuw naar boven komt. We hebben allemaal nood aan intimiteit, maar ook aan vertrouwen.

En wanneer ik dan de nieuwsbrieven van Tim las en zijn artikels, herhaalde hij zo vaak van: “Er zijn echt nog mannen die voor jou willen kiezen en met jou een mooie relatie willen uitbouwen.”

En door het lezen over de cursus, de Diamantfactor, besefte ik dat ik een vrouw ben die enerzijds wel gevoelig is, maar die ook heel veel geeft. Ik heb altijd al heel veel gegeven. Ik heb soms te veel gegeven, al heb ik daar eigenlijk ook niet veel spijt van, want ik heb ook heel veel gekregen.

Maar daar ben ik mij wel bewust van geworden: er ontbrak iets. Want het is heel leuk met iemand daten, twee, drie keer weg gaan, naar een restaurant, naar de sauna, eens gaan dansen. Maar op zo’n moment is die cursus… Als je dat leest, dan lees je: het is zeker mogelijk, ook voor jou.

Aan welk gedeelte van de Diamantfactor heb je het meeste gehad?

Er staan een aantal oefeningen in, waarbij je gaat nadenken. En door die oefeningen te doen ben je ook bewuster bezig, of ga je bewuster nadenken van: “Met wat ben ik hier eigenlijk allemaal bezig?”

En ja, je moet soms gewoon eerlijk durven zijn met jezelf ook.

Je moet soms echt in de spiegel kijken en zeggen van: “Ik ben maar een beetje aan het aanmodderen”. Of: “Ook al ben ik op een aantal vlakken wel goed bezig,” bijvoorbeeld op het werk was ik goed bezig, en ik was ook wel – of ik bén een goede mama, maar: “je mag daar geen genoegen mee nemen.”

Dus je moet jezelf blijven uitdagen.

Wat was voor jou een echte uitdaging?

Wat toen zeker beter kon, en dat heb ik ervaren in een date met een heel sportieve man, was dat ik best wel wat sportiever kon zijn in mijn leven.

Ik bewonderde hem gigantisch voor wat hij deed. Hij deed sportieve activiteiten voor het goede doel. Ik was daar oprecht van onder de indruk, maar goed, ik ging dikwijls wel een keer een avondje weg en dan een beetje drinken en een beetje roken. Echt dramatisch was het allemaal niet.

Maar die man die me eigenlijk ook afgewezen heeft, heeft mij ook wakker geschud.

En ik heb heel veel zin gekregen om te gaan sporten. Een stuk omdat ik zo verliefd was, omdat ik mij zo afgewezen voelde, omdat ik zoveel goesting kreeg, omdat ik nieuwsgierig werd.

Dus die man liep marathons en ik had ooit al eens meegedaan aan een stadsloop, 10 kilometer, en dat had ik eigenlijk wel goed gedaan. Tien kilometer in net iets minder dan een uur. Maar dat was ondertussen al een paar jaar geleden, dus ik dacht:

“Zou ik dat nog kunnen?”

En dan ben ik die zomer vijf kilometer beginnen te lopen. Dat was echt afzien, want ik kon eigenlijk niet lopen. Dat was wandelen. En na die vijf kilometer ben ik gegroeid naar tien kilometer. En dan heb ik de Midzomernachtrun gedaan, voor het eerst in mijn leven heb ik 15 kilometer gelopen.

Ik heb een heel goed boek ter handen genomen – dus niet alleen in mijn liefdesleven kan ik advies gebruiken, ook in mijn sportief leven.

Want er is eigenlijk helemaal niks mis mee met je te laten coachen of begeleiden op welk vlak van je leven dan ook.

En dan ben ik blijven lopen. 20, 25 kilometer, 30 kilometer en een marathon train je tot 30 kilometer om dan een aantal weken heel goed te eten, te rusten, te stretchen… En dan kan je gewoon een marathon lopen.

Welke invloed heeft die uitdaging gehad op jouw liefdesleven?

Eenmaal als je begint te sporten, let je ook meer op je voeding. Je zit beter in je vel, je straalt, maar je bent ook gewoon met iets bezig, je ontmoet heel andere mensen. Waar ik vroeger altijd in het uitgaansleven contact had met mannen, begon ik nu een gans ander type man te leren kennen: de sportieve man.

En dan heb je Tinder waarbij je de ingenieurs hebt, en de ICT-ers en de bouwvakkers, maar ook de sportieve man en dan ben ik eigenlijk heel veel op die profielen gaan kijken. Uiteindelijk heb ik voor mezelf gevonden dat ik een sportieve prestatie echt wel apprecieer.

En wat daar ook bij komt: ik ben mama van mijn zoon. Ik wil dat dat kind een hele mooie toekomst heeft. Maar hij is super actief, dus sportieve activiteiten, dat is echt iets voor hem. Dus vanaf nu is het elk weekend fietsen en wandelen en zwemmen en dan wil je ook gewoon dat daar een man bij past zodat het plaatje helemaal klopt.

Op dit moment ben ik heel tevreden omdat ik weet dat niet alleen ik, maar ook mijn zoon, het heel goed hebben. En mijn vriend zelf natuurlijk ook. Die is heel gelukkig met ons.

Had je twijfels voordat je de Diamantfactor aanschafte?

Ja, voordat je iets gaat aankopen, wil je altijd eens nadenken, want het was ook niet zo goedkoop. Of ik twijfels had… Ik wou investeren in mezelf. Daar twijfelde ik niet aan.

En ik kende het merk “Tim” eigenlijk ook al, want ik had de mails al ontvangen, ik las de nieuwsbrieven, ik volgde de filmpjes op YouTube en ondanks alles bleef ik toch vastlopen. Dus dan investeer je daarin. Dan twijfel je daar niet aan, mocht twijfelen toch wel. Want soms als ik er nu op terugkijk, verschiet ik ook wel een beetje van: “Tja, ik moet toch echt wel diep gezeten hebben.” Ik denk niet dat ik op dit moment in mijn leven daarin zou investeren, maar toen was dat toch nodig, dus ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

Zou je nog iets mee willen geven aan de lezeressen van Mannengeheim?

Ja, toch vooral: verdoe je tijd niet met de foute man. Laat een man toe om echt voor jou te gaan kiezen, laat je verrassen, laat je verleiden en blijf toch ergens ook altijd een stuk je eigen leven hebben, dat is in elke fase leuk. Zonder lief, date-fase, met lief, in vaste relatie: houd eigenlijk een eigen stukje, een stukje voor jezelf.


Benieuwd naar wat de Mannengeheim Diamantfactor cursus voor jou kan doen?

Klik hier om naar de informatie pagina te gaan van de Diamantfactor – waar je meer leest over de cursus.Of wellicht vind je één van deze artikelen interessant om te lezen:

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend