Tim Onthult De Diamantfactor: Krijg het leven, het geluk en de man waar je recht op hebt

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 9 juli 2018 - Laatst gewijzigd op 17 oktober 2021

Ruim 2 jaar geleden begonnen we met het Mannengeheim team een onderzoek naar vrouwen die systematisch benadeeld leken te worden in relaties, het leven en de liefde.

Ik had het het gevoel - veel meer dan een intuïtie was het niet - dat sommige vrouwen wel érg vaak te maken hadden met pech en tegenslag.

Daarom ging ik opzoek naar wat de grootste gemene deler was, bij die vrouwen waarbij niets eenvoudig of vanzelfsprekend gebeurde.

Het is de groep die we later “Kristalvrouwen” hebben genoemd.

(Overigens, als je niet weet wat een Kristalvrouw is, kijk dan eerst deze video's:

Video 1. Video 2. Video 3. En doe dan deze test.

Maar in datzelfde onderzoek ontdekte we ook iets anders...

Er is een klein groep vrouwen - laten we ze de élite noemen bij gebrek aan een beter woord - die letterlijk het tegenovergestelde ervaart.

Ze hebben alles.

Het gezin, de relatie, de carrière, lijf, leven en noem het maar op.

Ze konden het moeiteloos combineren en gingen flierefluitend door het leven.

En weet je wat nou het gekke was?

Wanneer je met ze spreekt, vinden ze het niet eens bijzonder. Ze vinden het volstrekt vanzelfsprekend dat alles hun maar aan komt waaien.

(Ze zeggen het niet met zoveel woorden, maar ik tussen de regels door merkte ik dat ze af en toe zelfs neerkijken op vrouwen die het moeilijker hebben.)

Interessant was ook dat deze vrouwen niet per sé een opvallend voordeel hadden.

Ze waren niet intelligenter, aardiger of meer gedreven dan de vrouwen die dit niet hadden.

Er was maar één verschil:

Het waren zonder uitstek vrouwen die een hoge Kristalvrouw score hadden..

..met als verschil, dat ze op jonge leeftijd een aantal meevallers hadden gehad.

Die meevallers gaven ze op jonge leeftijd het zelfvertrouwen dat vervolgens als een sneeuwbaleffect ze een steeds grotere voorsprong gaf op andere vrouwen. Hun Kristalvrouw eigenschappen waren niet hun beperking, maar juist hun wapen.

En hoe meer vrouwen ik sprak, hoe meer ik dit patroon herkende.

Het is een kleine koersverandering op jonge leeftijd. Dit kleine voordeeltje zorgt naar mate de tijd verstrijkt, voor een steeds groter verschil.

 • Had je een zorgeloze jeugd en tienerjaren... en het geluk een betrekkelijk goede eerste ervaring met liefde te hebben?

Dan zat je voor de rest van het leven gebakken.

 • Maar had je het wat moeilijker in de eerste meters na het startschot?

Dan blijft dat je voor altijd achtervolgen.

Is dat eerlijk?

Nee.

Maar het ís wél zo.

Maar gelukkig is er ook goed nieuws: 

Doordat de vrouwen die het altijd meezit praktisch hetzelfde persoonlijkheidsprofiel hebben als jij (met uitzondering dat jij begrijpt dat niet alles zo vanzelfsprekend gaat) kan je er voor kiezen om bij de groep geluksvogels te horen.

Je kunt jouw eigenschappen strippen van de nare ervaring op jonge leeftijd en je mooiste zelf ontdekken.

Je bent veel dichter bij dat moeiteloze, warme en liefdevolle leven dan je denkt. Het is slechts een kwestie om je te ontdoen van de dingen die jou zijn aangedaan in het verleden.

Het Diamantfactor programma doet dat voor je.

Als je vindt dat je wel lang genoeg bij de groep pechvogels hebt gehoord, dan is het een goed idee om nu voor je eigen geluk te kiezen.

Aanmelden kan hier: 

Liefs,
Tim

PS: Ervaringen van andere vrouwen lees je hier, antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier en inloggen voor huidige leden kan hier.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

1 Reacties

 • Hoi Tim,

  Ik heb een bericht gestuurd via een datingssite maar geen reactie ontvangen.
  Ik vraag me af hoe ik zijn aandacht kan trekken. Momenteel heb ik vrijblijvend gereageerd door te vragen wat hij belangrijk vindt, wat sterke eigenschappen zijn etcetera. Op zijn profiel staat in de kern dat hij benieuwd naar verhalen van mensen / of een heel andere kijk heeft op gedeelde interesses. Hij zou het leuk vinden iemand te ontmoeten met humor, relativeringsvermogen en spontaniteit, maar ook een diepgaand gesprek niet uit de weg gaat. Heb je tips voor mij hoe ik toch zijn aandacht kan trekken. Wat kan ik het best sturen in een volgend bericht en gaan de 43 scripts mij helpen? Staan daar letterlijke teksten in die ik kan gebruiken in een bericht? of bestaat het meer uit verhalen. Ik hoor graag van je. Groetjes, Joann

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend