43 Leuke Dingen Om Met Je Partner Thuis Te Doen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 29 april 2020 - Laatst gewijzigd op 4 oktober 2023

Samen met je partner op de bank knuffelen, terwijl je een film kijkt, is iets wat iedereen in een goede relatie kan waarderen. Maar dan wel op z’n tijd.

Af en toe moet je ook nieuwe dingen blijven doen.

Het is belangrijk om in je relatie activiteiten af te wisselen

Dat geldt met name in tijden waarin jullie niet naar buiten kunnen of willen. Omdat het koud is, restaurant bizar duur geworden zijn of wat voor reden dan ook.

Eerder heb ik al geschreven over leuke dingen die je kan doen met je partner, maar daar zaten ook activiteiten bij die buitenshuis waren.

Dus om je hierbij een handje te helpen, vind je hieronder de leukste ideeën die je met je partner binnenshuis kan doen.

Als je suggesties hebt, laat ze achter in de reacties.

Maar voordat je hem overspoelt met enthousiasme:

  • De ideeën zijn bedoeld om jullie een leuke tijd te bezorgen. Als je vreest dat een activiteit tot ruzie gaat leiden, kies dan beter voor iets anders.
  • Ook moeten jullie allebei de lol ervan inzien. Natuurlijk kan soms wat overtuigingskracht geen kwaad, als hij de activiteit die jij wilt doen, stom lijkt. Echter, pas op met te veel pushen, zeker in tijden van stress. Laat hem anders iets uitkiezen.

Veel plezier.


Samen eten

1. Organiseer een candle light dinner date, thuis weten wat je wilt eten

We weten allemaal hoe makkelijk het is om de joggingbroek 24/7 te gaan dragen, nu we toch de deur niet uitgaan. Alleen, aantrekkelijker worden we er niet op. En mannen zijn visueel ingestelde wezens. Je partner ziet er ook vast leuker uit in pak dan in een versleten trui. Hoogtijd voor een candle light dinner in je mooiste kleding met romantische muziek en een verfijnd driegangenmenu!

2. Kook samen een gerecht

Wat is beter voor je relatie dan eten combineren met een nieuw, speels element? Precies. Niets. Om die reden kan je van alles samen koken om een leuke dag te hebben: een nieuw gerecht uitproberen, koekjes of een taart bakken, het drie gangenmenu voorbereiden of jullie droompizza samenstellen. De mogelijkheden zijn eindeloos en wellicht komen jullie als professionele koks uit de lock down.

3. Bestel heel veel verschillende gerechten

Creëer je eigen Walhalla en verwen julliezelf door allemaal verschillende gerechten bij jullie lievelingsrestaurant te bestellen. Laaf je in het bijzonder aan een smulpartij van sushi tot lasagne.


Sensueel tijdverdrijf

4. Volg samen een (online)massagecursus

Dit is hét moment om elkaar hele lange full body massages te geven. De ene dag ben jij aan de beurt en de volgende dag je partner, zodat je er extra lang wat aan hebt.

Massages zijn dé manier om nu wat intiemer te worden en jullie relatie passievol te houden.

Credit: lerenmasseren.nl

Als je nog niet goed weet hoe je precies moet masseren of wat je nou precies moet doen, dan kan je samen een online cursus volgen, bijvoorbeeld die van lerenmasseren.nl.

Die cursus is speciaal gemaakt voor stellen om samen te genieten van massages.

5. Experimenteer op een speelse manier

Experimenteren is altijd een goed idee in je relatie. Vind je het wat moeilijk om je fantasieën direct te communiceren of heb je zin in een uitdaging, schrijf dan zo’n 10 standjes op kleine briefjes. Je kan dit ook doen met plekken in huis, waar je het graag een keer wilt doen. Vertel je partner niet wat je hebt opgeschreven, maar stop het in een potje. Elke ochtend (of zo vaak als dat jullie dat zelf willen) trekken jullie om de beurt een briefje. Het is aan jullie de taak om die dag te doen wat op dat briefje staat.

6. Probeer rollenspellen

Dezelfde dag als gisteren ziet er toch héél anders uit, als ineens een andere persoon door het huis loopt terwijl je “partner” er niet is.

7. Doe aan bodypainting

Elkaars lijf bewonderen en elkaar aanraken…of toch liever met met een kwast? Erotische bodypainting kan je  sexleven een enorme boost geven. Er bestaat ook eebare bodypaint-verf voor wie niet kan wachten tot na de douche.

8. Verdiep je in de wondere wereld van Tao, Tantra en Kamasutra

Kamasutra is hét Indiaase leerboek over het uitvoeren van seksuele handelingen. Het Oud-Chineese Taoïsme gaat niet direct om seks, maar sex speelt een belangrijke rol in deze stroming. Het doel van sex in het Taoïsme is dat beide partners in gelijke mate opgewonden, actief en bevredigd zijn. Tantra, of ook bekend als tantra yoga, kan je het beste omschrijven als sex met liefde en bewustzijn. Het klinkt wellicht allemaal nu nog wat vaag, maar met deze kennis zal je liefdesleven nooit meer hetzelfde zijn. Met tijd en inspanning krijg je het goed onder de knie. En laat tijd voor elkaar nou net hetgene zijn wat jullie waarschijnlijk nu meer hebben dan normaal.

Tip: Als je wat meer suggesties hierover wilt lezen, bekijk dan deze lijst met 17 dingen die mannen willen in bed.


Actief thuis

9. Samen sportenSamen sporten

Nu de sportscholen dicht zijn, schieten die online sportlessen als paddenstoelen uit de grond. De leukste lessen zijn de lessen, die je samen moet doen, zoals bijvoorbeeld sparren in een kickboxles of krachttraining voor koppels.

10. Samen online challenges doen

Uit verveling verzinnen mensen over de hele wereld de gekste challenges voor thuis. De app Tik Tok zit bijvoorbeeld vol met korte dansjes die je kan leren. Op Instagram en Facebok vind je via #challenges een berg aan sportieve, maar ook grappige uitdagingen. Doe gewoon lekker mee en hou jullie score bij. Wie wint de meeste challenges?

11. Speel met speeltafels

Als je de ruimte en wat geld over hebt, dan is een investering in een multispeeltafel echt de moeite waard.

12. Koop een reissetje van je lievelingssport

Van elke sport is er wel een reissetje beschikbaar. Met zo’n setje kun je bijvoorbeeld elke eettafel omtoveren tot bijvoorbeeld een pingpongtafel. Je slaapkamer wordt ineens een midgetgolfbaan. Of schuif de banken in de woonkamer opzij en speel een potje panna-voetbal.


Party time

13. Organiseer een huisfeesttruth or dare

Kun je niet naar een feest, dan feest je toch lekker thuis. Zet de feestlamp aan en de muziek wat harder. Zorg ook voor drankjes en snacks. Op dat feest hebben jullie gegarandeerd alleen maar ogen voor elkaar.

14. Speel uitdagende drankspelletjes

Je kan wel elk spel met drank combineren, maar de klassieke drankspellen zijn dan toch wel echt het leukst. Wat dacht je van truth or dare, never have I ever, this or that en 21 questions. Als je dit soort spelletjes nog interessanter wilt maken, vraag dan gelijk waarom je partner voor dat antwoord heeft gekozen. Zolang je het speels houdt, heb je een hele grappige avond.

15. Speel online drankspelletjes

Picolo is een drankspel in de vorm van een app, Het gaat erom dat jullie vragen, die soms nogal maf zijn, om beurten beantwoorden. Je bent verzekerd van een hilarische avond!  Een andere optie is Houseparty, als je op zoek bent naar iets om samen met jullie vrienden op afstand te doen. Houseparty onderscheidt zich dankzij de mogelijkheid om tijdens een groepsvideo-call met alle aanwezigen spelletjes te spelen.

16. Speel Bierpong 

Bierpong is een klassiek drankspel, ook bekend als Beirut. Bij Bierpong moeten de spelers een balletje over tafel gooien om te proberen dit balletje in de bekeropstelling van de andere spelers terecht te laten komen. Deze bekers zijn gevuld met bier. Het spel kan ook met sterkedrank worden gespeeld.

17. Doe samen aan Karaoke

Op YouTube vind je talloze nummers waar de songtesten in beeld komen. Je kan ook karaokefilmpjes vinden. Wil je het wat professioneler? Meld je dan aan bij een karaoke-website, waar je kan kiezen uit de beste karaokenummers. Als je het helemaal goed wilt doen, koop dan gelijk een karaoke-set om je stem het beste te laten klinken.

18. Online gambling

Hebben jullie altijd al gedroomd van een lang weekend Las Vegas? Niet getreurd, Las Vegas komt tegenwoordig bij je thuis. Mix je favoriete cocktails en long-drinks, voordat je samen in een online casino je geluk beproeft. Voor de perfecte Vegas-sfeer, kun je de Vegas Music Playlist op Spotify aanzetten.


Klassieke en moderne spelletjes

19. Samen een bordspel, kaarten of dobbelenEen gewone man is voorspelbaar, een foute man onvoorspelbaar

Bordspellen zijn echt niet zo suf, als dat ze klinken. Nu meer dan ooit zijn ze terug van weggeweest en kunnen ze op flinke belangstelling rekenen. Heb je wellicht leuke herinneringen aan een potje Monopoly die je graag herleeft? Of is een Moordspel wel iets voor jou? Het aanbod is reuze. Liggen er geen bordspellen op zolder te stoffen en wil je liever geen nieuwe kopen, dan heb je vast nog een set kaarten of dobbelstenen in de la liggen.

20. Maak een puzzel

Hoe moeilijker de puzzel hoe beter: 1000+ stukjes of 3D. Heb je liever ook gelijk iets moois voor aan de muur? Kies dan een puzzel als die van Slow Puzzle.

21. Speel videospelletjes samen

Gamen heeft een slecht imago. Echter, samen online gamen is net zo leuk als een klassiek spel; van een potje tennis op de Wii tot Mario Kart.

22. Creëer samen LEGO-bouwwerken

Zoals je in Lego Masters kan zien, is LEGO echt niet alleen voor je kleine neefje. Jullie gaan letterlijk iets samen opbouwen.

23. Speel andere klassieke spelletjes samen

Heb je geen enkel spel in huis en weet je ook niet van wie je het kan lenen? Er zijn gelukkig genoeg spelletjes waar je niet meer voor nodig hebt, dan pen en papier; denk aan de klassieke reisspelletjes als Stad Land Rivier, Boter Kaas en Eieren of Hangman.


Tips voor de creatieve en getalenteerde

24. Laat je muzikaal talent zien hij knuffelt je hem affectie geven

Schrijf samen een lied, of – als dat te hoog gegrepen is – studeer samen een bestaand liedje in.

25. Verzin samen een sprookje, roman of shortstory

Elkaar verhalen vertellen is al heel leuk op zichzelf. Samen een verhaal verzinnen, geeft het verhaal telkens een onverwachte wending.

25. Werk samen met je handen

Samen met je handen werken is niet alleen gezellig, maar het kan ook hoog erotisch zijn. Pottenbakken is jammer genoeg niet heel geschikt om thuis te doen zonder een  professionele oven. Kies daarom in de plaats voor boetseren met klei, elkaar natekenen of samen schilderen met bijvoorbeeld water- of vingerverf.

26. Leer elkaar een vaardigheid

Het is stiekem heel leuk om te laten zien wat je kan. Het is ook vleiend, als je favoriete persoon interesse toont in wat je boeiend vindt. Leer elkaar dus beter kennen door van elkaar te leren.

27. Samen iets bouwen

Sta je op het punt om uit verveling een nieuwe salontafel online te bestellen? Leeg dan je shopping-mandje. Opper daarna het idee bij je partner om er samen zelf één te maken.

28. Je eigen spel verzinnen, maken en spelen

Spelletjes spelen is leuk, maar je raakt er wellicht snel op uitgekeken. Als jullie eerst zelf een spel verzinnen en het vervolgens gaan maken voordat je het gaat uitspelen.


Romantisch tijdverdrijf

29. Ga picknicken

Je hoeft echt niet naar het park om te picknicken. Sloof je uit voor een picknick in de tuin. Mocht je geen tuin hebben of zit het weer niet mee, dan kun je ook prima in de woonkamer picknicken. Ben je altijd wel in voor dat beetje extra, bouw dan een fort of versier je picknick met bloemen.

30. Verras je partner met een ontbijt op bed

Verwen je partner met een romantisch ontbijt op bed. Een Mimosa smaakt namelijk net zo lekker tijdens een gewone ochtend als op een verjaardag.

31. Lees samen een boek

Een boek lezen is nou niet meteen waar je aan denkt om samen met je partner te doen. Hij zal des te meer verrast zijn, als jij het aan deze boekenwurm voorstelt. Je kan onder andere om de beurt aan elkaar een paragraaf of hoofdstuk voorlezen. Als alternatief kan ook een van jullie voorlezen, terwijl de ander met zijn ogen dicht en zijn hoofd op schoot van de ander ligt.

32. Zet de Eerste-Hulp-Kit in

Waarschijnlijk ben je al bekend met mijn Eerste-Hulp-Kit. De kit is een verzameling van 101 vragen om bijvoorbeeld elkaar beter te leren kennen in een relatie.

Kom je er niet uit, schaf dan de Vertellis Relatie-editie aan. Dit is een vragenkaartspel voor een nóg betere relatie. Zo kom je achter nieuwtjes over je partner, wat wederom uitnodigt tot doorvragen. Kortom: een geinige, laagdrempelige manier om dichter tot elkaar te komen. En dan is er ook nog de Kletspot, oftewel een pot vol kaarten met grappige vragen, stellingen en hilarische dilemma’s. Er is ook een stoute variatie op de klassieke kletspot.

33. Maak samen een fotoboek

Haal de leukste herinnering aan jullie samenzijn op door een fotoboek samen te stellen. Als jullie al wat jaartjes samen zijn, maak dan een apart boek voor elk jaar. De fotoboekserie kan je dan vol trots op je koffietafel leggen.

34. Schrijf elkaar een brief

Je zit wellicht op elkaars lip, maar dat weerhoudt je natuurlijk niet om te doen alsof je aan de andere kant van de wereld zit in een tijdperk van vóór het internet. Brieven schrijven we nog maar zelden met de hand, wat het extra bijzonder maakt, wanneer je een handgeschreven brief krijgt. Daarom kan een liefdesbrief met hartstocht geschreven, zeker een vonk zijn voor je relatie.

35. Maak een thuisbioscoop

Film kijken, maar dan anders; dat is het idee van een thuisbioscoop. Met een projector in plaats van de kleine tv of laptop krijg je een unieke kijkervaring. Tenzij het weer tegen zit, creëer dan je eigen thuisbioscoop in de tuin en laat je neervallen in een zee van kussens en dekens.


Leuke tips voor een sterke toekomst samen

36. Plan een reisrelatie die uitgaat

Het is zeker niet verstandig om nu ook maar iets te boeken. Echter, dat hoeft jullie er niet van te weerhouden om jullie droomreis voor te bereiden. Uitstel is namelijk geen afstel. En wie weet is dit het moment om zelfs de wereldreis van A tot Z te regelen, waar jullie al zo lang van gedroomd hebben.

37. Maak een Partner Bucket List

Een bucketlist is een lijst met dingen die je nog gedaan wilt hebben voordat je sterft. Stel de lijst samen op met je partner en gegarandeerd hou je de sleur buiten. Bij gebrek aan inspiratie biedt het boek Het Bucketlist Boek voor Koppels de uitkomst. Het boek staat vol met gekke, grappige, unieke, maar soms ook hele serieuze opdrachten, die je samen met je partner gedaan moet hebben.

38. Verander de indeling van een kamer 

Zoiets kleins als het veranderen van een kamerindeling, kan je al voor de komende weken uit je dagelijkse sleur halen. Pak dit moment gelijk aan om de kamer uit te misten en een oppepper te geven. Botsen jullie stijlen? Speel dan zo lang met het maken van een mood board, totdat jullie allebei tevreden zijn met het resultaat. Pinterest kan je daarbij helpen.

39. Ga brainstormen over de toekomst 

Deze tip kan tricky zijn, maar als je eruit komt, is je relatie sterker dan ooit: Kijk of jullie nog samen op één lijn liggen wat betreft het toekomstbeeld. Wees eerlijk naar elkaar. Heeft een van jullie toch stiekem een droom waar de ander nog niet van weet?

40. Leer samen iets nieuws 

Salsa dansen, spaans leren, een online cursus fotografie… als er iets is wat jullie allebei wel leuk lijkt, pak dan de kans en leer samen iets nieuws.


Andere activiteiten voor koppels om samen te doen

41. Kijk samen een comedy

Wil je wel gewoon lekker voor de tv op de bank hangen, kies dan eens voor stand-up comedy in plaats van een film of serie. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat humor koppels langer samenhoudt. Los daarvan is lachen hoe dan ook net een mini-spa voor je emoties.

42. Pranken en uitdagen

Daag elkaar uit om bijvoorbeeld de hele dag niet te lachen. Zet er iets voor in. Diegene die het eerst lacht, verliest. Gegarandeerd dat het een grappige dag wordt! Haal ook streken uit en wees baldadig. Het lolbroekstelletje met de meeste zelfspot, wint.

43. Ga naar een beroemd museum 

Tegenwoordig hoef je niet meer uren in de rij te staan voor de meest bekende musea. Veel musea – van het Louvre tot The National Gallery of Art – bieden namelijk een virtuele tour aan. Extra pluspunt: Vaak zijn deze tours ook nog eens gratis!


Dit waren de 43 leuke dingen die je thuis kan doen met je partner. Ik hoop dat je geïnspireerd bent.

Weet jij trouwens het mannengeheim al?

Aangenomen dat je een leuke man aan de haak hebt geslagen en je zoekt naar manieren om zijn aandacht vast te houden….

Of je zoekt naar manieren om hem steviger aan je te binden….

Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Ik stuur je dan het Mannengeheim toe. Als je dit kent, weet je hoe je met hem om kan gaan om hem nog verliefder op je te maken dan hij al is. Dus meld jezelf hieronder aan en dan zie ik je aan de andere kant;)

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend