36 Eerste Date Ideeën & Activiteiten Die Je Écht Leuk Vindt

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 14 december 2015 - Laatst gewijzigd op 7 december 2023

Eerste date in restaurantEen leuke eerste date is een kunst.

En als iemand die er op honderden is geweest (tja, ik was nou eenmaal populair én ben al 15 jaar een datingcoach) zal ik je onthullen wat leuke ideeën en activiteiten zijn voor een perfecte eerste date.

Want als je jouw eerste date op de juiste manier aanpakt, zal je zien dat er veel meer chemie kan ontstaan dan als je gewoon maar iets doet.

Wat is echt fout voor een eerste date?

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben niet tegen “kom, we spreken af en dan doen we een drankje samen”.

Dat soort dingen vind ik in principe allemaal prima, maar er zijn een aantal dingen die ik wel ECHT fout vind voor een eerste date.

1. Uit eten gaan

Simpelweg omdat je hierdoor in een situatie komt waarbij je volledig op elkaar gefocust bent. Er zit een tafel tussen jullie in. En vaak is het de meest stressvolle situatie voor op een eerste date.

Als je eenmaal in een relatie zit dan is het leuk om samen uit eten te gaan, je wordt namelijk geforceerd om je aandacht voor 100 procent op elkaar te richten.

Maar tijdens een eerste date zijn jullie beiden een beetje nerveus.

Geloof me, die geforceerde focus maakt de sfeer niet beter.

2. Naar de bioscoop gaan / netflixen / musical / theater

Ik weet ook niet wie en waarom iemand dit ooit verzonnen heeft. Maar tijdens een eerste date wil je elkaar juist leren kennen. Niet honderd procent van de tijd gefocust zijn op de voorstelling.

Je bent op date samen om elkaar te leren kennen. Niet om 2 uur naar een film of voorstelling te kijken.

Ingrediënten voor een leuke eerste date

Waaraan moet een eerste date voldoen om te zorgen dat hij wél goed is?

 • Je wil de mogelijkheid hebben om te praten zodat jullie elkaar beter kunnen leren kennen
 • Je wilt elkaar aan kunnen raken (omdat dit aantrekkingskracht opbouwt)
 • Je wil makkelijk weg kunnen als de ander niets blijkt te zijn
 • Je wil het zo ontspannen en relaxed mogelijk houden

De 36 Leuke Eerste Date Ideeën & Activiteiten 

In de video hieronder onthul ik de 10 beste eerste dates op basis van mijn 15 jaar ervaring als datingcoach. Ik leg ook uit waarom ze zo goed zijn.

Video gekeken? Hieronder staan nog meer ideeën.

Je zal zien dat je veel van de activiteiten kan combineren. Je kan bijvoorbeeld afspreken voor koffie, dan een stukje wandelen en dan (spontaan) beslissen om samen jeu de boules te gaan spelen etc.

Ook al klinken sommige ideeën een beetje gek, onderzoek wijst uit dat juist dit soort kinderlijke ideeën ervoor zorgen dat hij je sneller leuk gaat vinden.


1: De Koffiedate is de beste eerste date

Eerste date koffieZo. Het is eruit.

Maar waarom?

Nou, er is een reden dat ik koffiedates aanraad aan al mijn vrouwelijke klanten.

 • De date kan je makkelijk overdag tussen dingen in plannen.
 • De date hoeft niet lang te zijn. Als je dus wat ongemakkelijk bent, is het sociaal acceptabel om het kort te houden.
 • Het geeft je opties als het leuk is. Je kan erna gaan wandelen of samen ‘spontaan’ wat leuks doen (wat je erna al kan hebben uitgezocht)
 • Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, filter je met een koffiedate al snel de mannen eruit die alleen op zoek zijn naar nachtelijk vermaak.

En als je wilt, kan je de koffiedate nog leuker maken…


2: Koffiedate in een boekenwinkel

Zoek een leuke boekenwinkel op bij je in de buurt, en spreek daar af voor een kopje koffie, of haal een to-go bij een koffiezaakje in de buurt.

Boeken kunnen een hoop zeggen over een persoon. Je kan samen langs de kasten wandelen en praten over boeken die jullie hebben gelezen, of willen lezen.

Het is een leuke casual manier om erachter te komen wat voor persoon de ander is.

Als je niet weet hoe je deze date voor kan stellen, spreek dan gewoon voor een kopje koffie af, maar in plaats van dat jullie gaan zitten, stel voor het to go te doen en meteen even te wandelen naar de boekenwinkel ernaast omdat je nog boek XYZ wilde halen voor een vriendin.


3: Maak een wandeling

Happy girl and her boyfriend walking in park

Mijn andere favoriete date idee: maak een wandeling.

Het klinkt misschien een beetje suf, maar ga wandelen in het park. Of nog beter – als jullie dicht bij het strand wonen – maak een strandwandeling.

Een wandeling is een hele relaxte manier om elkaar wat beter te leren kennen, omdat:

 1. Je niet verplicht bent om constant oogcontact te hebben.
 2. Je in beweging bent, hierdoor heb je minder last van eventuele spanning.

Kortom, ga lekker samen wandelen. Dat is vele malen leuker dan in een donker café tegenover elkaar zitten.

Tip: Elkaar beter leren kennen is essentieel op eerste dates. Bereid alvast wat vragen voor die je de ander kan stellen. Hier staan er 101.

4. Kinderboerderij

Nou klinkt de kinderboerderij misschien een beetje gek of wellicht zelfs een beetje…

…kinderachtig?

Maar niets is minder waar, de kinderboerderij is juist een van de beste locaties voor een eerste date.

Binnen een halfuurtje ben je er doorheen gelopen en er valt hier genoeg te zien, daarnaast is er in elke stad wel eentje te vinden.

En misschien ligt het aan mij, maar ik ben gek op dieren en ik vind het oprecht leuk om naar ze te kijken. Dus als jij dat ook leuk vindt dan is dit absoluut een goed idee.

Je kan het daarnaast makkelijk combineren met een wandeling, kop koffie, of een van de volgende 2 date ideeën.


5. Scootertocht door jullie eigen stad

I n vrijwel elke (middel)grote stad, kan je elektrische deelscooters huren. Stap samen op een scooter en ga een middagje of avondje op scootertocht door jullie eigen stad.

Spreek ergens samen af. Ga samen op de scooter naar een bijzonder plekje om een drankje te doen of een kop koffie te drinken. Ga daarna naar de tweede plek om wat leuks te doen of wat te eten.

Dit is een leuke eerste date omdat jullie samen op een klein avontuur gaan en iets meemaken. Het kan misschien soms zelfs wel een beetje eng of spannend zijn bij iemand die je nog niet kent achterop. En die spanning kan weer voor meer aantrekkingskracht tussen jullie zorgen volgens wetenschappelijk onderzoek (hier een lange uitleg van dit fenomeen).


6. Rondvaart of watertaxi

Je snapt nu al een beetje wat leuke dingen zijn om te doen op een date. Je wilt niet op één plek zitten, maar je wat kunnen verplaatsen.

Als je geen fan bent van scooters of fietsen, is samen iets op het water doen een leuk idee. Als je op de juiste plek woont kan je een rondvaart samen doen (dat werkt zelfs als hele date).

Of als jullie je op een leuke manier willen verplaatsen van lunchlocatie naar activiteit, dan kan je ook een watertaxi gebruiken.


7. Zonsondergang kijken

Iedereen wéét dat samen de zonsondergang een heel romantische activiteit is, maar zo weinig mensen doen het.

Als je een rustige of mooie locatie bij jou in de buurt kent, neem dan een kleedje, snacks en wat drankjes mee en ga samen naar de zonsondergang kijken.

8. Zelf groente en fruit plukken

Als je iets origineels zoekt om te doen op een eerste date, dan is dit het. Ga naar een boerderij of boomgaard toe, en pluk samen wat fruit of groente. Vaak kan je op die boerderijen ook nog een kopje thee of koffie doen, dus je kan het leuk combineren.

En als de eerste date een succes is, kan je een paar dagen later afspreken om wat te gaan koken of bakken van wat jullie geplukt hebben.

Hier vind je een overzicht van verschillende boerderijen waarbij je groente/fruit kan plukken, maar zoek zeker ook even zelf op Google (zoek op: “groente / fruit plukken + regio”) om te kijken of je iets kan vinden.


9. Als het sneeuwt: Ga samen een sneeuwpop bouwen

sneeuwpop

Oké, ik geef toe dat je voor deze wel een klein beetje geluk met het weer moet hebben.

Maar als het toevallig sneeuwt maak dan gebruik van deze gelegenheid en nodig je date uit om samen een sneeuwpop te bouwen.

Om de een of andere reden is dat altijd leuk, je maakt hiermee het “innerlijke kind” wakker. Dit bezorgt jullie gegarandeerd veel lol en plezier. Het is simpelweg een leuke bezigheid om met zijn tweeën te doen.

En het heeft ook wel iets romantisch, ik bedoel… samen met handschoenen aan en een muts op in de kou…

En na afloop een lekker kopje warme chocolademelk.

Het is gewoon superleuk en ik ken bijna geen één man of vrouw die het stiekem niet leuk vindt om een sneeuwpop te maken.


10. Als de zon schijnt: Wijntje drinken op het strand

Als jullie beide dichtbij het strand wonen, of een klein strandje aan een rivier of plas, dan is dit een leuke date met warm weer. Maak een korte strandwandeling. En ga daarna ergens lekker zitten op een kleedje dat je hebt meegenomen. Neem ook zelf weer een drankje mee.


11. Haal een ijsje samen

Samen een ijsje etenIk ken bijna niemand die ijs niet lekker vindt. Zelfs een aantal gedisciplineerde sporters die ik ken kunnen soms de verleiding van een ijsje op een zonnige dag niet weerstaan.

Ook dit idee valt goed te combineren met een wandeling. Op deze manier is het een kinderlijk eenvoudige manier om erachter te komen hoe leuk hij is.

Daarnaast kun je altijd de klassieke ‘ijs op zijn neus grap’ uithalen, om het er vervolgens zorgzaam met een servetje van af te vegen.

Dit staat gegarandeerd voor veel plezier en gelach.


12. Ga samen picknicken

Couple in love fondling herself on a bench with bikes on vacation

Picknicken is leuk en je kan het gelijk combineren met de tweede activiteit die ik je heb gegeven, een wandeling maken.

Ga samen ergens zitten, trek een flesje wijn open en eet een paar hapjes.

Het is veel leuker om in de buitenlucht te zitten en op deze manier kan je lekker van de zon genieten.

Hierbij geldt ook weer, dat het net zo lang kan duren als je zelf wil.

Zo kun je op een gegeven ogenblik gewoon zeggen:

“Hey, ik heb mijn broodje op, het was gezellig, maar ik moet gaan.”

Oftewel, je hebt het helemaal zelf in de hand.


13. Ga naar een arcade

Een arcade is een spelhal met speelautomaten. Jeweetwel, die dingen die vroeger veel in restaurants, café’s, supermarkten enzo stonden.

Het is leuk om terug te gaan in de tijd en deze oude spellen te spelen. Daarnaast is er wat competitie, kan je laten zien hoe goed je bent en kunnen jullie ook nog makkelijk flirten.

Het is ideaal om te combineren met een scootertocht of wandeling.


14. Jeu de boules

Net zoals de arcade, kan je ook jeu de boules gaan spelen. Dit vakantiespel kan je nu ook op veel locaties in Nederland vinden. Het het is een ideale eerste date activiteit.

Je hebt samen een spel dat iets afleidt. En je kan op locatie vaak ook wat drinken.


15. Doe een escape room

Je wordt opgesloten in een kamer en in die kamer moet je allerlei raadsels en spelletjes oplossen om eruit te komen. Het klinkt misschien suf, maar het is veel leuker dan je denkt.

Het wordt tegenwoordig steeds populairder en iedere grote stad heeft wel één of meerdere plekken waar je het kunt doen.

Zoek op “escape room [stad]” en je zult je zeker vermaken.

Een leuk bijkomend voordeel is dat je er gelijk achter komt hoe slim hij is. 😉


16. Ga samen midgetgolfen

minigolfMidgetgolfen is cool en het kan zo lang duren als je zelf wil.

Je kunt er na één rondje een eind aan breien of als het heel gezellig is dan doen je er gewoon nog eentje.

Toen ik recentelijk weer een keertje ging midgetgolfen kwam ik er weer achter hoe leuk het is.

… Oja.

Als je trouwens in een stad woont waar ze ‘glow in the dark midgetgolf’ hebben – en je wilt een man “whoooow” horen zeggen – stel dan voor om dit te gaan doen.

Hierdoor zal je het “kleine jochie” in hem naar boven halen en daardoor wordt het voor jou alleen nog maar leuker.


17. Pretpark of kermis

Ga samen naar een pretpark of kermis.

Ideaal om iemand mee naartoe te nemen op wie je al een tijdje een oogje hebt.

Simpelweg omdat je alle tijd hebt om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen.

Daarnaast doe je er goed aan om samen een ritje in een (enge) achtbaan te maken, onderzoek wijst namelijk uit dat samen een activiteit ondernemen waarbij adrenaline vrijkomt ervoor zorgt dat de onderlinge connectie versterkt.


18. Zoek samen een cadeautje uit

ConsumerismHij zal zich waarschijnlijk niet gevleid voelen als je hem meeneemt op je maandelijkse kleding jacht.

Mannen hebben nou eenmaal weinig geduld voor dat soort dingen, maar zoiets simpels als een cadeautje?

Daar hebben we geen problemen mee, dit vinden we vaak zelfs leuk.

Want er is genoeg te zien en over te praten, wederom een hele relaxte manier om wat meer van elkaar te weten te komen.

Bonustip: Als je Het Mannengeheim hebt gelezen, weet je dat een man zich graag belangrijk wil voelen, dus als je een verpletterende indruk wil achterlaten, vraag hem dan om advies.

19. Doe iets wat niet mag

Organiseer een date waarbij jullie samen de regels breken.

Daarmee bedoel ik niet een echt misdrijf. Het is geen goed idee om voor te stellen om met zijn tweeën de autobanden van je vervelende buurvrouw lek te steken.

Ik doel meer op onschuldige dingen:

 • Het kan iets grappigs zijn als ’s avonds wijn drinken in een kinderspeeltuin…
 • Tot het stiekem gebruik maken van een zwembad.
 • Ook is het makkelijker dan je denkt om hotels binnen te lopen en gebruik te maken van de spa of het zwembad.

Samen iets doen wat niet mag, schept automatisch een band. Het heeft stiekem iets romantisch als jullie “samenzweren” in een plan dat een klein beetje stout is.


20. Bezoek een markt

Dit idee is in zoveel opzichten goed dat het zonde zou zijn om hier geen gebruik van te maken.

Kijk maar:

 1. Ten eerste ben je hier aan het wandelen (tip #1).
 2. Ten tweede kan je de date zo lang laten duren als je zelf wil.
 3. Ten derde bespaar je veel tijd als je gelijk van deze gelegenheid gebruik maakt om groente, fruit en wat het dan ook is dat je nodig hebt te halen.

Kortom, heb je niet zoveel tijd om te daten? Dan is dit een geweldige oplossing.


21. Ga een avondje swingen bij een lokale band

lokale muziekWanneer jullie beiden van muziek houden en niet vies zijn van het uitgaansleven dan is livemuziek een leuk idee. Vergeet lange wachtrijen en dure concerten, de kans is groot dat er wekelijks een bandje speelt in de kroeg bij jou om de hoek.

Oftewel, geen excuus om die date met hem langer uit te stellen.

Tussen praten en muziek beluisteren kun je eenvoudig afwisselen, dus als je even niks weet te zeggen… geen paniek:

Draai je hoofd een kwartslag en geniet van de muziek, niemand die het doorheeft, zelfs hij niet.

En voor de echte waaghalzen onder ons, grijp deze gelegenheid aan om samen voor het eerst een dansje te maken. Zo weet je gelijk of je iemand met twee linkervoeten voor je hebt of niet.


22. Volg de ander’s hobby

Het is bekend dat twee individuen elkaar sneller leuk vinden wanneer ze erachter komen dat ze dezelfde dingen leuk vinden om te doen.

Nu loop je het risico iets te gaan doen wat je eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt.

Maar doordat je interesse toont in wat hij leuk vindt, zal hij hoe dan ook zijn uiterste best doen om het je naar de zin te maken.

… En wie weet ontdek je op deze manier een nieuwe passie.

Oftewel, probeer te achterhalen wat hij leuk vindt of vraag het hem desnoods. Dit is een simpele manier om hem verliefd op je te maken.


23. Volg samen een kookles

Koken is een leuk alternatief voor samen een drankje doen. Nou begrijp ik het als je niet meteen bij iemand thuis af wil spreken.

De oplossing?

Volg samen een kookles.

De sfeer is hier goed en je houdt er ook nog eens een heerlijke maaltijd aan over, hoe gemakkelijk wil je het hebben?


24. Ga samen naar een museum

Als je erachter komt dat jullie beiden kunst en musea tof vinden, ga dan een keer met zijn tweeën naar een museum.

Op deze manier kan je gelijk die nieuwe expositie checken die je toch al zo graag wilde zien en tegelijkertijd breng je tijd door met iemand die eenzelfde gemeenschappelijke interesse heeft als jij.


25. Ga samen schilderen

Dit klinkt misschien weer een beetje gek, maar eigenlijk vindt iedereen dit soort kinderlijke dingetjes als volwassene nog steeds leuk.

En samen een schilderij maken is hartstikke gezellig. Dan begin jij bijvoorbeeld rechtsboven en hij linksonder.

Je bent op deze manier samen lekker met de verf aan het kliederen (daarmee bedoel ik op het doek) en het is ook gewoon een heel ontspannen activiteit om samen te doen.

Je hebt hartstikke veel tijd om te praten en hebt altijd het creatieve aspect waarop je kan focussen als je even niet weet wat je moet zeggen.


26. Potje mens-erger-je-niet (op een leuke locatie)

mens erger je nietKinderachtig? Eh, nee. Saai? Eh, nee. Leuk voor een eerste date? Eh, JA.

Vaak worden de simpelste ideeën voor een eerste date onderschat, samen een bordspel spelen is daar een van.

Het is leuk om het samen tegen elkaar op te nemen, mannen zijn nou eenmaal gek op een uitdaging. En in het heetst van de strijd kom je er gelijk achter of hij tegen zijn verlies kan of niet.

Nu kan ik me zo voorstellen dat je denkt:

“Goh, wat een leuk idee, ik wil alleen niet bij hem thuis afspreken op een eerste date.”

Dat is ook nergens voor nodig, in vele cafeetjes ligt er een stapel met bordspelletjes klaar op jullie te wachten. En anders kan je zelf een spel meenemen en het in een park op een kleedje samen spelen.


Actieve eerste dates

Als jij sportief bent, of als je graag wat meer wil doen dan alleen zitten of wandelen, zijn hier leuke actieve date ideeën die je samen kan doen op de eerste date.


27. De doggydate

Het is wandelen. Maar dan met een hond. Als jij er een hebt, nodig je date uit. Zo niet, skip deze. Of laat de hond van een vriend/vriendin uit.

Je kan dit zo actief maken als je wilt. Als de hond die je uitlaat veel energie kwijt kan, kan je lekker naar een park gaan en samen je best doen om de lieverd lekker uit te putten.


28. Padel

Padel is de snelstgroeiende sport in Nederland. Het heeft wat weg van tennis en squash. Maar schijnt (ik heb het nog niet zelf geprobeerd) eenvoudiger te zijn om op te pakken.

Als je actief bent, is dit een super leuke eerste date. Reserveer op een van de honderden plekken in NL/BE een baan, en ga samen een uurtje padellen.


29. Boulderen of klimmen

Nog een snelgroeiende sport. Bij boulderen klim je op kort klimroutes, van maximaal 4 meter. Dat kan dus zonder harnas. Bij normaal klimmen gebruik je wel een harnas, en ga je meestal 12 tot 30 meter de hoogte in.

Omdat je bij boulderen geen certificaat (dat je mag zekeren) nodig hebt, is het een stuk toegankelijker als jullie beiden nieuw zijn.

In  bijna alle boulder en klimhallen zit ook een bar waar je na afloop leuk een drankje samen kan doen.


30. Waterskiën of wakeboarden

Dit is ook een heel leuke actieve eerste date. Het zorgt voor vrij veel adrenaline, en dat is zeker een goed ding. Want als je samen spannende dingen meemaakt op de eerste date, zorgt die spanning ook voor spanning tussen jullie.

Het nadeel hieraan is dat wanneer je op de ski’s of het board staat, je dat alleen doet en dus niet samen bent.


31. Samen gymmen

Stel je hebt een druk leven en dus weinig tijd om te daten, dan is samen naar de sportschool gaan ideaal.

Want je moet toch al sporten.

Het leuke aan samen sporten is dat je lekker actief bezig bent en niet alleen maar stilzit. Oftewel, neem je date gewoon mee naar de sportschool.

Wanneer je zelf sport dan ben je waarschijnlijk ook op zoek naar een sportieve man. Dit is de perfecte manier om erachter te komen hoe sportief hij nou eigenlijk is.

Samen sporten heeft vele voordelen, maar het grootste voordeel is dat je tijd bespaart. Je neemt hem tenslotte mee naar een activiteit die je normaal gesproken ook zou doen.


32. Ga samen vliegeren

Als je dichtbij het strand woont, is vliegeren een leuke en actieve eerste date omdat het een ontspannen manier is om elkaar te leren kennen. Daarnaast is er meer dan genoeg afleiding waarmee je een eventueel moeizaam gesprek vermijdt.

Je bent samen lekker aan het hannesen met de vlieger en er is altijd wel wat waar je om kunt lachen. Voor je het weet ben je zo een halfuur verder.

Nog een bijkomend voordeel is dat het veel makkelijker is om voor te stellen dan een “eerste date”.

Je zegt gewoon:

“Hey, ik heb zin om te vliegeren, zin om mee te gaan?”


33. Rollerskaten

Rollerskaten is een klassieke actieve date. Het is net wandelen, maar dan sneller, actiever en je kan een stuk verder. En je kan lachen om elkaar’s wobbelige moves als jullie niet heel goed zijn.

Onderweg kan je ook leuk ergens stoppen voor een picknick of een drankje.


34. Fietsen in de natuur

Nou bedoel ik geen dropping in het midden van een oerwoud, alhoewel, respect als je dit wel doet.

Maar wat ik bedoel is een leuke fietstocht door het bos of over de hei, hierdoor kom je er op een hele relaxte en vrijblijvende manier achter wie hij is.

… En een wandeling maken kan natuurlijk ook.


35. Ga samen een kanoën

KanoOok voor deze geldt dat het weer wel een klein beetje mee moet zitten.

Maar sowieso is het altijd leuk om met zijn tweeën een kano tochtje te gaan maken.

Dus als je een man goed genoeg vertrouwt (lees: je weet dat hij je niet wil gaan verdrinken 😉 ), dan kan ik het je absoluut aanraden.

Probeer het gewoon – en als je het helemaal niks vindt dan weet je dat voor de volgende keer.


36. Neem een proefles dansen

Ik geef toe dat niet iedere man hierom zal staan te springen, simpelweg omdat de meeste (Nederlandse) mannen dit niet aandurven.

Maar als hij je een beetje leuk vindt – of van dansen houdt – dan zal hij graag met je mee willen.

Samen dansen is simpelweg een leuke manier waarmee de spanning van een eerste date komt te vervallen, omdat je de aandacht richt op je danspasjes.

Na afloop kunnen jullie gezellig napraten over dit geweldige avontuur.


Wat te doen op de eerste date

Hoe maak je van de eerste date een succes? Gelukkig ben je daarvoor op de juiste plek beland, want ik heb er al een hoop over geschreven.

In het algemeen:

 1. Zorg dat je de ander aanraakt. Aanrakingen bouwen aantrekkingskracht op en zorgen ervoor dat je uit de friendzone blijft.
 2. Stel open vragen. Dus geen “wie, wat, waar?” maar “waarom?” en “hoe?”. Vraag door naar de redenen dat iemand bijvoorbeeld een bepaalde hobby of baan heeft, om erachter te komen wat voor persoonlijkheid ze hebben.
 3. Sta voor wie je bent. Dat je de ander leuk vindt, betekent niet dat je het overal eens mee hoeft te zijn. Durf dus te staan voor je eigen mening en schuif die niet onder een bank. Iemand met een persoonlijkheid is altijd leuker dan een ja-knikker.
 4. Als je een serieuze relatie zoekt: scan dan hard om te zien of de ander kwaliteiten heeft die jij zoekt in een relatie. Val niet voor players of foute mannen.
 5. Praat over jouw en zijn dromen en passies. Zo zie je snel of je op een lijn zit en wat voor vlees je in de kuip hebt.
 6. Geen lange gesprekken over je ‘rugzakje’. Als je in het verleden veel hebt meegemaakt, is de eerste date niet de plek om dat allemaal te gaan delen. Of nouja, je mag het wel, maar als je daardoor geen tweede date hebt, is dat je eigen schuld.
 7. Lees alle eerste date tips hier.

Specifiek voor vrouwen:

 1. Leer hoe mannen werken en hoe je ze verliefd op je maakt. De beste plek daarvoor is mijn ‘43 Scripts Om Hem Verliefd Te Maken’ cursus die al door meer dan 21400 vrouwen is gevolgd. Een goede gratis start is hier het Mannengeheim lezen.
 2. Op zoek naar de ware? Maak een lijstje met karaktereigenschappen die je zoekt in een man en ga op de date ook echt op zoek naar die eigenschappen.
 3. Dat je een man leuk vindt, betekent niet dat hij ook een goede vriend zou zijn. Aantrekkingskracht staat los van of iemand een goede partner is. Je kan hartstikke aangetrokken zijn tot een narcist of een foute man.

Specifiek voor mannen:

 1. Ook al wil je een serieuze relatie, doe alsnog je best om haar zo snel mogelijk te versieren. Lui zijn en achterover hangen met de insteek van “een relatie moet je langzaam opbouwen” zorgt er juist vaak voor dat je daar niet eens aankomt, omdat ze niet aangetrokken tot je is.
 2. Leer hoe je het gesprek gaande moet houden. Lees dit artikel voor simpele technieken waarmee je het gesprek op gang houdt en download hier 15 gratis cursussen waaronder voorbeeldzinnen op het gesprek gaande te houden.

Zoenen op de eerste date?

Omdat ik deze vraag vaak gesteld krijg, beantwoord ik hem hier nog even. Moet je iemand kussen op de eerste date?

Het lange antwoord staat hier, het korte antwoord leg ik uit in deze video:

Naar bed gaan op de eerste date?

Ik heb dit al eerder uitgelegd, en kort gezegd:

Het maakt niet uit of je met elkaar naar bed gaat of niet op de eerste date. Je kans op een relatie wordt er NIET groter of kleiner door.

Maar, het heeft wel andere implicaties:

Lees meer in wat ik de ‘Friends With Benefits Mythe‘ noem.

Hoe regel je de tweede date?

Als de eerste date leuk was, wil je op tweede date gaan. Lees hier precies hoe je dat aanpakt, inclusief hoe je de tweede date voorstelt en wat je kan appen.

Voor mannen: Download hier gratis de 10 Appjes die altijd werken. Die kan je perfect gebruiken om de tijd tussen de eerste en tweede date te overbruggen.

Hoe je hem verliefd maakt & een relatie krijgt

Als je op een geslaagde eerste date bent geweest, dan is dat nog maar het begin:

Ook als hij je leuk vindt na een date, dan betekent het nog niet dat hij gelijk een relatie met je wil. Daar is meer voor nodig.

Buiten zijn interesse en aantrekkingskracht is er nog iets wat je bij hem op wilt wekken.

Verliefdheid.

En dan maakt het niet uit of je een man net kent of dat je al jaren bij hem bent.

Gelukkig is er een simpel trucje om een man verliefd op je te maken. Wat dat is, zal ik je hier niet vertellen, maar als je jezelf hieronder aanmeldt, dan stuur ik het direct naar je toe.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

2 Reacties

 • Hoi Tim en lezers van Tim,
  Wij van DeWandeldate zijn het helemaal eens met jouw Tip nr 1: een Wandeldate is een fantastisch idee voor je eerste date! Actief en ontspannen, geen datingdruk, gespreksonderwerpen worden je onderweg aangereikt ..

  Ook de andere date ideeen zijn goed. Een actieve date is meestal veel leuker dan een passieve date in een café. En veel dingen kan je makkelijk combineren met je wandeldate: museumbezoek, picknick, een stukje kanoën ..

 • Sem de koning schreef:

  Mega leuke tips, ga dit zeker gebruiken bij mij afspraakje binnenkort

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend