Flirtcoach Tim Veninga Onthult Zijn 8 Beste Flirttips

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 30 april 2016 - Laatst gewijzigd op 29 maart 2023

In dit artikel leer je:

 • Wat de belangrijkste insteek is voordat je met flirten begint, en waarom dit de enige manier is om een leuke flirt te zijn.
 • Wat je moet doen voordat je naar de kroeg gaat, of een andere plek waar je wilt flirten.
 • Hoe je voorkomt dat je afgewezen wordt, of dit nou vroeg of laat in het gesprek is.
 • Wat je kan doen om de ander een goed gevoel te geven over zichzelf, en waarom dit goed is voor jou.
 • …en nog veel meer.

(Ben je trouwens op zoek naar een flirtcoach voor een interview? Hier kan je contact opnemen.)


Wat je moet weten over flirtcoaching & leren flirten

datingtips-voor-vrouwenHet is hoognodig. Miljoenen mensen zitten op Tinder. Nog meer op datingsites. En ik snap het. Want het is makkelijk. Maar er gaat 1 belangrijk ding verloren.

Flirten is leuk.

Flirten is gezellig, grappig en geeft je warme gevoelens van binnen. Het vleit de ander, en het vleit jezelf. Het maakt je onafhankelijk. Je kan doen waar je zin in hebt, en de mensen erbij uitnodigen die jou het meeste passen (en vica versa).

En wat nou als alle smartphones in Nederland spontaan uitvallen? Dan kan je maar beter goed voorbereidt zijn.

De ware zit tegenover je in de trein.

Dan kan je wel doen alsof je hem of haar niet ziet, maar dan hou jij jezelf voor de gek.

Hoe vaak heb je iemand voorbij zien lopen waarvan je dacht: “Die persoon wil ik wel ontmoeten?

Nou dan. Tijd voor mijn acht beste flirttips voor een onvergetelijke flirtervaring.


Tip 1: Begin gewoon

start gewoonStel, je staat in een bar. Je bent gezellig wat aan het drinken en je vermaakt je kostelijk.

Plotseling duikt er een persoon op, ongeveer op twee uur, drie meter afstand, die je bovengemiddeld aantrekkelijk vindt. En dat is een understatement. Als het aan jou lag, dan rende je er direct op af om jullie huwelijkse voorwaarden op te stellen. Of op z’n minst om even kennis te maken, en uit te vinden of dat appetijtelijke snoetje ook gepaard gaat met een geweldig innerlijk.

Je twijfelt er haast niet aan. Er is alleen 1 brug waar je overheen moet.

En dat is dat 1 van jullie moet beginnen.

Kijk. Ik ga er vanuit dat zowel mannen als vrouwen dit artikel onder ogen krijgen. Dus ik kan gerust zeggen tegen de mannen: wees een vent en ga er gewoon als eerste op af. Als een leuk iemand zit, twijfel dan niet en loop er heen. Als zij jou ook leuk vindt, dan zal ze je eeuwig dankbaar zijn.

In het ergste geval vindt ze je niet leuk en laat ze je dat merken

auwVrouwen die dit lezen, besef je dat dit precies is waar mannen bang voor zijn. We zijn nou eenmaal niet zo goed in het lezen van sociale signalen. Je kan ons nog zo lang aanstaren of ons subtiel laten merken dat we op je af moeten komen, we weten simpelweg niet of we een warm welkom krijgen. En we hebben nogal een groot ego. Waardoor we niet graag afgewezen worden voor het oog van een hele kroeg.

Niet dat dit nou zo’n ramp is. De meeste mensen die er omheen staan valt het helemaal niet op. En al lacht de hele kroeg je uit. Dan zijn ze het binnen een paar minuten weer vergeten.

Maar als die andere persoon je wel leuk blijft te vinden, en jullie blijken voor elkaar gemaakt te zijn, dan zijn de resultaten misschien wel voor de rest van jullie leven. Je weet immers maar nooit wanneer je de ware tegen het lijf loopt.

Dan zou het behoorlijk stom zijn als jij je die kans laat ontnemen omdat je bang bent dat mensen er wat vinden, toch?

En dat geldt ook voor de vrouwen

directe aanpakSommige vrouwen reageren wat schamper als ik ze vertel dat mannen vrezen dat ze worden afgewezen bij het flirten. Daar moeten ze dan maar doorheen bijten, vinden die vrouwen. Maar als ik ze vervolgens een man laat aanwijzen die zij aantrekkelijk vinden, en voorstel dat zij er op af gaan, dan durven ze ineens niet.

Mijn conclusie over jaren coachen is heel eenvoudig:

Iedereen vindt flirten eng.

Iedereen is bang om afgewezen te worden om alerlei redenen. Maar als je een leuke flirt wil, en uiteindelijk een leuke partner, dan zijn die angst en die spanning totaal onbelangrijk. De meeste mensen zetten hier zich nooit overheen. Niet omdat die angst nou zo groot is. Maar hun motivatie is simpelweg niet groot genoeg. En dat is prima. Als je niet de keuze te maken om te gaan voor wat je wilt, klik deze site dan dicht.

Het is helemaal niet erg om af te wachten wie of wat er op je pad komt. Maar dan verlies je ook het recht om enige eisen te stellen aan je liefdesleven. Dan zal je het moeten doen met de mensen die je toevallig tegen het lijf loopt. En dan zal je moeten accepteren dat de echt leuke leden van de andere sekse aan je neus voorbij gaan. Die hebben namelijk allemaal wel leren flirten.

Vergis je niet:

Leuke mannen en vrouwen doen hun uiterste best om zo te zijn. Het is ze niet aan komen waaien. Ze hebben dat niet in 1 avondje onder de knie gekregen. Ze zijn er ooit aan begonnen en hebben er op geoefend. Maar allemaal hebben ze zich bewust of onbewust voorgenomen om te gaan voor de mensen die zij echt aantrekkelijk vinden. Voor de mensen die zij als absolute kanjers beschouwen.

Dat is een prima keuze, als je het mij vraagt.

Het bewijst dat jij je eigen verlangens serieus neemt. Dat je het belangrijk vindt wat er in de toekomst met je gebeurt. Dat je vindt dat je recht hebt op een gelukkig leven.

Je denkt misschien:

Nou nou nou Tim, dat is allemaal wel heel diep voor een artikel over flirten

diepteEn dat is ook zo. Ik weet dat je de oppervlakkige tips had verwacht over wat je precies moet zeggen, en hoe jij op een leuke manier overkomt. Geen zorgen, die komen zo. Voor nu wil ik eerst bespreken waarom sommige mensen heel goed worden in flirten, en waarom anderen blijven steken op hetzelfde niveau.

Het voornaamste verschil zit hem in de resultaten die ze krijgen. Neem jij je voor om te gaan flirten, dan krijg je de kans om te ontmoeten en daten met wie je wilt. Dat is nogal wat. Je leert om af te stappen op iemand die mogelijk de ware voor je is, in plaats van dat je passief afwacht. De meeste mensen hebben deze luxe helemaal niet. Je zult merken dat je meer zelfvertrouwen krijgt dan mensen in je omgeving. Dat jij je meer in je kracht voelt staan, en hierdoor beter overkomt op anderen. En op een dag zal je in de spiegel kijken, en je realiseren dat jij 1 van die leuke mensen bent geworden die iedereen kunnen krijgen.

Maar zover is het nog niet.

We beginnen bij het begin. En dat is: er simpelweg op afgaan als je iemand ziet die je leuk vindt.

Dat betekent niet dat je achter die persoon aan moet rennen en voor zijn of haar neus moet springen, met een bordje waarop staat: “Vandaag trouwen, of morgen?” Het betekent dat je de stappen uitvoert die nodig zijn om met die persoon in contact te komen, en er een gezellig potje flirten van te maken.

Ik ga je zo vertellen hoe je het beste kan beginnen

de beste manier om te startenMaar realiseer je dat je geen punten krijgt voor een perfecte uitvoering. Het is niet als dat balletdansen op schaatsen wat sommige beroemdheden doen voor de TV. Het is ook niet zoals Idols, waar mensen worden afgerekend op hoe vals ze kunnen zingen, en worden bejubeld als ze het prachtig weten te vertolken.

Nee:

Flirten is meer als een marathon lopen.

Je mag er trots op zijn als je het einde bereikt, en dat is een leuke date of een leuke relatie. Of je die marathon nou aflegt terwijl je het Wilhelmus zingt of de helft hinkelend, maakt niet zoveel uit. De mensen bij de finish zien dit toch niet. Ze zien je alleen over de streep gaan.

Dus weet niet bang om gewoon te beginnen. Ook als je niet weet wat je moet zeggen. Ik ga je daar zometeen mee helpen, maar ik weet hoe het is als je een mooi iemand zit en dan op slag stil bent. Die dingen gebeuren. Maar als je een echte flirt bent, trek je de stoute schoenen aan en maak je ondanks dat je het niet weet gewoon contact met die mooie persoon. Waarom? Die andere persoon weet het ook niet. En als hij of zij het wel weet, dan is daar jaren oefening aan vooraf gegaan. Dus wees niet bang om de eerste stap te zetten. En improviseer wanneer je goede voorbereiding je in de steek laat.

Nu we dat hebben gehad is het tijd om je tips te geven hoe je ervoor zorgt dat je een leuk iemand wordt om mee te flirten. Dat is namelijk het halve werk.


Tip 2: Zorg dat je er uitnodigend uitziet

openKijk. Mensen zijn nou eenmaal oppervlakkig. Ik ook. We kunnen er niets aan doen. Het zit nou eenmaal in onze natuur.

Voordat we maar 1 woord met elkaar gewisseld hebben, hebben we een beeld van de ander gevormd. Als jij iemand ziet waarmee je wel eens een lekker potje zou willen flirten, dan komt dit doordat die persoon er aantrekkelijk uitziet. En als jij wilt dat andere mensen het aangenaam vinden om met jou te flirten, als je wil dat mensen nieuwsgierig naar jou worden, dan is het belangrijk om hier een beetje je best op te doen.

Let op dat ik niet zeg:

Dan is het belangrijk om een modellenhoofd te hebben, en tot de 1% meest knappe mensen op aarde te behoren.

Dat is namelijk niet hoe het werkt.

Gelukkig maar.

Want je hebt natuurlijk niet onder controle met wat voor uiterlijk je geboren wordt. Maar gelukkig heb je wel onder controle hoe je met jezelf en met de ander omgaat.

En dat is waar aantrekkelijk zijn om draait. Enerzijds wil je de ander het gevoel geven dat jij een leuke flirt bent. Dat heeft te maken met hoe je communiceert, en daar kom ik zo op. Anderzijds wil je dat andere mensen jou zien als een fysiek aantrekkelijk iemand. Het maakt hun motivatie groter om op jou af te snappen, of om lekker lang met je te blijven praten als je met ze begint te flirten. Want voordat jij je mond hebt geopend hebben mensen een oordeel over jou.

Als dit negatief uitvalt, zul je eerst vijf tot tien minuten nodig hebben om dit beeld om te zetten naar iets anders. Als mensen je die kans al geven. Je kan het jezelf veel makkelijker maken door direct goed voor de dag te komen.

Maar wees gerust…

ontspanIk ga je niet aanraden om alle bladen over stijl te kopen die je kan vinden, en al hun advertenties te lezen om zo een paar perfecte outfits te selecteren. Dat kost alleen maar geld en is helemaal niet nodig. Hoewel het niet geheel onbelangrijk is wat je aantrekt geeft het helemaal niet de doorslag in hoe aantrekkelijk je overkomt.

Zie eruit alsof jij je lijf serieus neemt.

Weet je wat zelfverzekerde mensen met elkaar gemeen hebben?

Ze hebben aandacht voor zichzelf. Ze kijken met een goed gevoel in de spiegel. Niet omdat ze zichzelf zo knap vinden, alhoewel dat ook voorkomt. Maar vooral omdat ze goed voor zichzelf zorgen, en daarvan de vruchten zien in hoe ze eruitzien.

Weet je waar volgens wetenschappelijk onderzoek iedere single naar kijkt bij het beoordelen van iemands aantrekkelijkheid?

Hoe gezond die persoon is. Dat betekent: niet te dik en niet te dun. Hoewel er natuurlijk mensen zijn die juist vallen op een maatje meer of minder, zijn die in de minderheid. De meeste mensen kiezen voor iemand die een gezond gewicht heeft.

Wat een gezond gewicht is, heeft een bredere “range” dan je denkt

je bent wat je eetBuiten dat dit voorspelt hoe goed je er naakt uitziet, betekent dit ook dat je gezond bent. Dat is wat in de oertijd er echt toe deed. Mensen kozen een partner op basis van hoe gezond die partner was. Hoe sterk, of hoe in staat kinderen te baren. Alle clues dat je ongezond bent, mentaal of fysiek, kan je dus maar beter verbergen.

De meest simpele manier om je fysieke gezondheid te verbeteren is te sporten. Ik weet dat ik soms als een Jehova getuige over sporten praat, maar zie het maar zo. Als je elke dag iets kon doen wat je aantrekkelijkheid enorm zou vergroten, zou je het dan doen? Als dit het geval is, dan ga je vanaf vandaag elke dag een beetje sporten. Of je naar de sportschool gaat of lekker met vrienden gaat voetballen in het park maakt me geen fluit uit. Het punt is dat je beweegt, en dagelijks je energie stopt in een fysieke activiteit. Want wat gebeurt er als je gaat sporten?

Je ziet er gelukkiger uit, omdat de beweging gelukshormonen aanmaakt. Je ziet er meer ontspannen uit, doordat de spanning in je lijf in een uurtje er helemaal uitgelaten mag worden. Je ziet er fitter uit, doordat je huid begint te glanzen en er gladder uitziet. Je ziet er sterker uit, doordat je spieren geprikkeld worden. Zelfs als je gaat voetballen, want dan krijgen je benen en je hartspier een flinke prikkel door al dat gehol. En tot slot zie je er niet gestrest uit, een ware zeldzaamheid in een land waar iedereen maar heel druk is. Dat komt omdat sporten letterlijk je stresshormonen verbrandt.

Het wordt hierdoor een stuk moeilijker om chagrijnig te zijn

blijHet gevolg is dat wanneer jij ’s avonds de kroeg binnenloopt of met iemand afspreekt waar je stiekem verliefd op bent, je overkomt als iemand die fysiek goed in elkaar zit. Als iemand wiens lijf optimaal werkt. Iemand die gezond is.

Het grappige van dat laatste is dat veel mensen klagen dat ze niet kunnen sporten omdat ze ongezond zijn. Maar wat ze zich niet realiseren is dat ze zo ongezond zijn, omdat ze niet sporten. En wat ze zich ook niet realiseren is dat sporten ook van invloed is op je mentale gesteldheid. Want onderzoek heeft uitgewezen dat elke dag sporten beter werkt tegen een depressie dan medicatie. En zeg nou zelf. Voel jij je eerder aangetrokken door iemand die zo gestrest is dat hij elk moment kan knappen, of iemand die heel ontspannen je een drankje kan aanbieden met een lach op het gezicht?

Verzorg jezelf.

Goed, je bent dus wezen sporten en wil weten wat je daarnaast voor je uiterlijk kan doen. Het antwoord is simpel: verzorg jezelf.

Trek kleren aan die passen, schoon is en die neutraal is

te grote klerenJe wilt met je kleding laten zien dat jij je bewust bent van dat andere mensen er naar kijken, dus het is vooral slim om niet te spectaculaire dingen te doen. Zorg ervoor dat je hygiëne in orde is – en dit geldt helaas met name voor de mannen. En voor de vrouwen? Kleedt je vrouwelijk. Een paar blote armen of benen maken letterlijk elke man in de ruimte bewust van je seksualiteit zonder dat het ordinair wordt. Je hebt daarmee een streepje voor op vrouwen die in een spijkerbroek en in een leren jack zijn komen opdagen.

Nog 1 ding.

Als je hebt gesport en ervoor zorgt dat je verzorgd overkomt, dan ben je er al. De reden dat je dit hebt gedaan is dat je om zoiets triviaals als je uiterlijk wordt afgewezen. Want of je het leuk vindt of niet, andere mensen beoordelen je erop. Voordat je een kans krijgt om met ze te flirten en te laten zien hoe leuk je persoonlijkheid is, zul je moeten voorkomen dat ze je afwijzen omdat een onverzorgde indruk maakt. Maar dat heb je bij deze dus geregeld. Tijd voor de volgende stap: een uitnodigende indruk maken.


Tip 3: Gebruik goede lichaamstaal

Goede houdingKijk. Flirten kan niet van 1 kant komen. Per definitie is flirten een spelletje waarbij twee mensen betrokken zijn.

Ken je een persoon die er op zijn zachtst gezegd niet heel erg knap uitziet, maar die wel veel aandacht van de andere sekse krijgt? Wat maakt dat die persoon dat klaarspeelt?

Toen ik jaren geleden voor het eerst begon als datingcoach, deed ik er alles aan om erachter te komen wat deze mensen precies deden. Bij deze tip geef ik je een aantal dingen die je vandaag nog kan toepassen om charismatisch over te komen. Oftewel: als iemand waar andere mensen graag mee praten.

Daarmee bedoel ik niet dat je supergladjes moet overkomen. Het gevaar bestaat dat wanneer je dit leest je er alles aan wil doen om perfect te zijn. Maar dat is niet nodig. Je bent geen superman of -vrouw, en je doel is om met iemand te flirten. Hou het simpel, en pas de volgende dingen toe om te laten merken dat je met iemand wil flirten:

Maak oogcontact

oogcontactHiermee laat je merken dat je iemand ziet. Door elkaar aan te kijken creëer je een connectie, of dit nou vanaf weerszijden van de kamer is of dat jullie al een uur met elkaar in gesprek zijn. Ogen zijn de spiegels van de ziel, luidt het gezegde. En het gezegde is waar. Als je het niet makkelijk vindt om oogcontact te maken, oefen er dan op. Hou het net iets langer vast dan comfortabel is, en tel tot drie in je hoofd. En verbreek het dan.

Lach.

Als je met iemand flirt wil je die ander laten merken dat je die persoon leuk vindt. Zeker als het gesprek moet nog beginnen, kan je het beste voortdurend glimlachen.

De ander kan hieraan zien dat je openstaat voor een gesprek. Een lach is als een witte vlag die je zwaait naar iemand anders. Het gedeelte van ons brein dat hetzelfde als dat van een gorilla, denkt: “Goh. Die persoon is vriendelijk. Daar wil ik wel mee praten.

En realiseer je dat zowel veel lachen als oogcontact maken er voor zorgen dat de ander jou aantrekkelijker vindt

niceNiemand houdt van een sikkeneur en niemand houdt van iemand die in zichzelf gekeerd is. Dus leg je smartphone weg, blijf de ander aankijken en geef hem of haar je gulste glimlach.

Spiegel.

Stel, je bent een tijdje met elkaar aan het flirten. Het gaat goed. Jullie zijn elkaar verbaal aan het aftasten. Om te ontdekken of jullie elkaar leuk vinden.

Een snel trucje om iemand op zijn gemak te stellen, en om dit aftastproces te versnellen, is de lichaamstaal van de ander over te nemen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen vallen op mensen die op hen lijken. Door de lichaamstaal van de ander te kopiëren vertoon jij meer overeenkomsten met die persoon. Dat is dus kat in het bakkie.


Tip 4: Raak elkaar aan

aanraken liefdesverdrietNee, dit is niet hetzelfde als elkaar midden in de kroeg de kleren van het lijf scheuren. Of je flirt om de hals vliegen terwijl je roept: “Ik wil je, ik wil je.

Wat ik simpelweg hiermee bedoel is dat je tijdens het gesprek je flirt af en toe “per ongeluk” aanraakt. Doe het rustig. Een klopje tegen de schouder. Een high five. Een hand bij het voorstellen, of zelfs een kus op de wang. Naast elkaar zitten op een date, in plaats van tegen over elkaar. Jullie benen strijken onopvallend langs elkaar.

Waarom,” vraag jij je misschien af. “Waarom zou ik iemand aanraken die ik net ken?

Omdat je hiermee leuker overkomt. Er is namelijk wetenschappelijk onderzoek wat laat zien dat je intelligenter, langer en aantrekkelijker overkomt. Het is 1 van de dingen die een flirtmeester onderscheiden van een amateur.

Maar Tim, ik vind aanraken een beetje eng

wees niet bangDat begrijp ik volledig. Het is niet makkelijk om hiermee te beginnen. Maar besef je goed dat iedereen hier moeite mee heeft. Je moeder en vader hadden ook moeite toen ze elkaar ontmoeten, en wat als ze zich hier door hadden laten tegenhouden? Dan was jij er niet geweest. Dus kop op. Handjes uit de mouwen en probeer het maar een keer. Ik beloof je dat het hartstikke gezellig wordt.

Maar wat als de ander niet aangeraakt wil worden?

Als je het bij subtiele aanrakingen houdt zal je dat niet overkomen.

Maar als je merkt dat iemand er niet op zit te wachten dat je een hand op de schouder legt, dan trek jij je hand terug. Zo simpel is het. Maar ga hier maar niet vanuit. 90% van mijn klanten gaan te langzaam in plaats van te snel. En als je flirt het niet prettig vindt, hoor je dat vanzelf.


Tip 5: Laat de ander moeite doen

wat wil jeIk krijg regelmatig de vraag van vrouwen: “Tim, ik heb in de Cosmopolitan gelezen dat ik hard to get moet spelen. Hoe doe ik dat?

Ik weet dat mannen die dit lezen enorm moeten lachen. Zij weten dat hard to get spelen niet de juiste manier is om een man zijn hart te veroveren.

De waarheid ligt een beetje in het midden. Of je nou man of vrouw bent, je wilt nooit ijzig overkomen. Dat is niet bepaald uitnodigend. Je flirt zal dit opvallen en vanzelf afhaken. Aan de andere kant wil je ook niet overkomen alsof je alles wat de ander zegt geweldig vindt. Dit zorgt ervoor dat de ander je mening niet meer op waarde schat.

Dit komt doordat mensen waarde hechten aan moeite die ze ergens voor moeten doen. Als jij 100 euro op straat vindt is dat niet verkeerd. Maar als jij uren hebt moeten werken voor die 100 euro, zul je voorzichtiger zijn met waar je het aan uitgeeft. En als je het dan uitgeeft dan ben je veel blijer met wat je er voor koopt. Het klinkt irrationeel en dat is het ook. Maar dit is een universeel principe waar de hele mensheid last van heeft. Het gevolg is dat het altijd in je voordeel werkt als je iemand de gelegenheid geeft om je goedkeuring te verdienen.

Ken je Rebecca?

vraagVast niet. Rebecca was een meisje wat ik ontmoette in mijn studententijd. Ik was stapelverliefd op haar. Weet je hoe dat komt?

Ze had altijd een grote grijns op haar gezicht en maakte sensueel oogcontact. Maar als het er op aankwam, gaf ze me altijd net iets minder dan wat ik van haar wilde. Hierdoor wilde ik haar alleen maar meer.

Het was die combinatie van me uitnodigen en tegelijkertijd net iets langzamer gaan dan ik die me helemaal wild maakte. Ze liet zien dat ze zelfbeheersing had. En dat ze op haar eigen tijd beslissingen maakt. Hierdoor vertrouwde ik haar meer, en had haar oordeel gelijk meer waarde voor mij.

Dit is ook wat ik zie wanneer mijn klanten beginnen met flirten. Wanneer ze leren om die andere persoon uit te nodigen zonder gelijk naar de volgende stap te gaan, worden ze extra aantrekkelijk. Ze worden gek genoeg begeerlijker. Ze worden sneller vertrouwd. En als er dan wat van komt, dan heeft de ander het gevoel dat er meer betekenis in zit.

Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan op z’n minst voor de ander. Als je iemand leuk vindt, zou het egoïstisch zijn om die persoon niet het gevoel te geven dat ze je hebben veroverd.


Tip 6: Laat de ander over zichzelf praten

Weet je wat ieder mens het allerleukste vindt om over te praten?

Natuurlijk. Zichzelf.

Maar Tim, ik ben ook heel interessant hoor. Waarom zou ik niet over mijzelf mogen praten.

Omdat je met die andere persoon wil flirten. Wat betekent dat je die persoon een goed gevoel geeft over zichzelf. Wat betekent dat je af en toe een keer diep adem moet halen, en interesse toont. En dat je pas wat vertelt over jezelf, als de ander nieuwsgierig is geworden.

Dit is een vuistregel die ik al mijn coachingsklanten leer:

 • Interesse tonen vinden andere mensen aantrekkelijk.
 • Het feit dat ze over zichzelf mogen praten geeft mensen een fijn gevoel.
 • Nieuwsgierigheid voelen zorgt ervoor dat andere mensen jou aantrekkelijker vinden.

Het heeft dus alleen maar voordelen. Want zodra ze willen weten hoe jij in elkaar zit, dan heeft wat jij te zeggen hebt gelijk meer impact.

Dan maakt het niet meer uit of je schoonmaker bij de McDonald’s bent

schoonmaker bij mac donaldsHun nieuwsgierigheid naar wat je doet, maakt dat wat je zegt in hun oren al een stuk beter klinkt. En als je aan het flirten bent komt dat goed van pas.

Maar hoe toon ik dan interesse?

Begin met open vragen te stellen. En luister naar de antwoorden. Wees ook niet bang om mensen vragen te stellen over hun persoonlijkheid. Die vragen krijgen ze namelijk maar zelden. En ze vinden het het leukste om over te praten.

Wees ook niet bang om gekke te vragen te stellen. Zoals:

 • Wat wil je later worden als je groot bent?
 • Wat is het meest avontuurlijke dat je ooit hebt gedaan?
 • Wat als je mocht kiezen, zou je dan gaan voor een prive-eiland of een prive-jet?

Tip 7: Geef je mening

Geen mening hebbenLeuke mensen willen daten met mensen die een eigen mening hebben. Die weten wat ze willen.

Vrijwel iedereen is bang om iemand anders te beledigen of voor het hoofd te stoten. Er is niets mis met beleefdheid, maar het gevolg is wel dat mensen elkaar wantrouwen. Wanneer jij het aandurft om oprecht je mening te geven, gebeuren er 2 dingen:

 1. Mensen zullen je fantastisch vinden, of een stap van je terugnemen.
 2. Mensen zullen je meer vertrouwen.

Beide is nodig als je wilt flirten. Er is vertrouwen nodig in wat jij te zeggen hebt. Niemand vindt het leuk als iemand hem of haar naar de mond praat. En wanneer jij je mening geeft, leg jij de keuze bij de ander neer in wat die van jou vindt. In plaats van dat jij je mening voor je houdt, en zo egoïstisch bent om de beslissing hoe jullie met elkaar omgaan bij jezelf te houden.

En ook al heb jij een sterke mening en vindt iemand je niet aardig, dan is het beter dat jullie hier in de eerste tien minuten achter komen. En niet na vier weken, waarin jullie beide een toneelstukje hebben opgevoerd. Hoe oprechter je bent, hoe leuker de mensen om je heen zullen worden. Je trekt namelijk mensen aan die er hetzelfde over denken, en die er van genieten in je buurt te zijn.

Daarom is het ook zo belangrijk om positief te zijn en zware verhalen te vermijden. Doe je dit niet, dan zal je automatisch mensen om je heen verzamelen die er ook een handje van hebben om zware onderwerpen aan te snijden en negatief te doen. Maar ik denk dat ik je niet hoef uit te leggen dat flirten vooral speels is, en het er om gaat dat je een leuke tijd met elkaar hebt. Toch?


Tip 8: Wees niet te serieus

waarom zo serieusOk. Ik heb je nu 7 tips gegeven. En ze waren allemaal best wel serieus. Ze gaan erover hoe je een goede indruk maakt.

Maar wat nog veel belangrijker is bij flirten, is dat je het leuk maakt. Voor jou en voor de ander.

Als je mijn tips opvolgt weet ik zeker dat dit goedkomt. Het is namelijk niet zo moeilijk, zolang je maar begint met oefenen en je beste beentje voorzet. Wordt ook niet boos op jezelf als het een keer niet lukt. Maar probeer het gewoon nog een keer, met een lach op je gezicht en een positieve instelling.


Dit zijn mijn top 8 tips die ik iedereen als flirtcoach mee zou willen geven.

En dan nog iets. Als je een vrouw bent en je wilt meer leren over hoe mannen in elkaar zitten, laat dan hieronder je e-mail adres achter. Ik stuur je dan mijn nummer 1 geheim om een man verliefd op je te maken.

Als er mannen zijn die dit lezen: jullie kunnen je in de handjes wrijven. Ik leer vrouwen hoe zij de vrouw kunnen worden waar jullie van dromen.

Betekent dit dat jullie je best niet hoeven te doen?

Natuurlijk niet. En daarom verwijs ik je graag door naar mijn site voor mannen. Daar leer je nog meer flirttips, en hoe jij ervoor zorgt dat jij de meest aantrekkelijke man op aarde wordt.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend