Flirt hij met mij? 15 Subtiele flirtsignalen van mannen

Redacteur en coach bij Mannengeheim

Geschreven door Sander Verkade, gecontroleerd door Tim Veninga
  Gepubliceerd op 7 april 2024 - Laatst gewijzigd op 13 mei 2024

  Zien of een man met je flirt is niet makkelijk. Van een man die zelfverzekerd is krijg je namelijk heel andere signalen dan een man die wat nerveus is. Daarom zijn de flirtsignalen van mannen niet altijd hetzelfde.

  Wij kunnen het weten, want we hebben duizenden mannen gecoacht om beter te leren flirten met vrouwen.

  We zagen dat veel mannen last hebben van onzekerheid, onervarenheid en onhandigheid wanneer ze met een vrouw praten die ze leuk vinden. Zelfs als ze normaal zelfverzekerd zijn.

  Juist aan deze ‘onhandige’ gedragingen kan je goed ziet of een man met je probeert te flirten. Hieronder leggen we ze uit.

  15 Subtiele flirtsignalen van mannen

  1: Hij leunt naar voren

  Wanneer een man een versierpoging doet naar een vrouw toe, dan zie je 9 van de 10 keer dat hij dichtbij haar staat en een beetje voorover leunt.

  Hij zit als het ware bij haar als een puppy die om wat aandacht vraagt.

  Dit doet hij om haar ervan te overtuigen dat ze hem aardig moet vinden.

  Althans, niet bewust

  onbewustHet is iets wat automatisch gebeurt met de lichaamstaal van een man wanneer hij een vrouw leuk vindt en haar goedkeuring en bevestiging wil.

  Hierbij speelt mee dat hij een beetje bang is om afgewezen te worden.

  Hij vindt het al heel wat dat hij met haar mag praten, en dat ze geen uitsmijter op hem af stuurt.

  Niet omdat hij zo onzeker is.

  Maar omdat elke man ooit in zijn leven heeft meegemaakt dat hij wilde flirten met een vrouw, en dat zij volledig door het lint ging. Of hem voor alle aanwezigen voor schut zette.

  Daarom is hij extra voorzichtig geworden en zal je aan zijn lichaamstaal zien dat hij enorm aan het zoeken is of de kust “veilig” is.


  2: Hij probeert het gesprek onnodig lang te rekken

  “Nu heb ik eindelijk haar aandacht, laat ik zo lang mogelijk met haar praten!” is wat veel mannen denken.

  Want hoe langer hij een gesprek met je heeft, hoe groter de kans dat jij hem leuk gaat vinden. Denkt hij.

  Dus als je opmerkt dat een man zijn best doet om langer met je te praten, kan dat wel eens betekenen dat hij met je probeert te flirten.


  3: Hij raakt je aan

  aanraken liefdesverdriet

  Tegenwoordig is dit een iets minder duidelijk flirtsignaal dan eerst (met dank aan #metoo), dus als een man dit niet doet, betekent het niet dat hij niet met je flirt. Hij kan gewoon bang zijn om HR achter zich aan te krijgen.

  Dit zijn vaak subtiele dingen die een man doet. Denk aan:

  • Hij raakt je schouder aan
  • Hij legt zijn hand op je elleboog
  • Of hij legt zijn hand achterop je rug

  Dat doet hij (on)bewust om meer aantrekkingskracht tussen jullie te creëeren. Hij steekt als het ware zijn tenen in het water om te kijken hoe jij reageert op fysiek contact.


  4: Hij geeft je meer aandacht dan anderen in gezelschap

  Een heel typisch iets wat mannen doen als ze een vrouw leuk vinden, is om haar wat meer aandacht te geven in groepen.

  Dat zie je bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

  • Hij stelt een vervolgvraag als je iets vertelt
  • Hij vraagt naar jouw mening over het gespreksonderwerpen (“Ik ben benieuwd wat Sarah daarvan vindt!”)
  • Hij probeert je te betrekken bij het gesprek

  In het hoofd van een man is dit een slimme manier van flirten. Hij gaat ervan uit dat als hij jou meer aandacht geeft dan de rest, dat jij hem dan misschien interessanter gaat vinden.


  5: Hij geeft je complimenten

  Voor veel mannen is dit al veel te eng. Maar mannen die net iets meer lef hebben zullen dit zeker doen als ze met je willen flirten.

  Dus als je een compliment krijgt van een man, betekent het dat hij je leuk vindt.

  Maar, alleen als hij niet het type is dat met complimenten rondstrooit en niet complimenten aan iedereen (of elke vrouw) geeft.

  Als een man dat alleen bij jou doet, is het een signaal dat hij probeert om met jou te flirten.

  Ook als de complimenten dubbelzinnig of niet goed geformuleerd zijn. Dat kan uit onhandigheid.


  6: Hij fatsoeneert zichzelf

  Fatsoeneren kan van alles zijn. Een hand door zijn haar halen, zijn mouwen goed doen of spelen met zijn kleding.

  Dit is een heel typisch flirtsignaal dat zowel mannen als vrouwen doen. Het is bij vrouwen misschien nog wel nóg opvallender omdat als een vrouw flirt, ze aan haar haren zit (wat meestal lang is). Mannen hebben kort haar, dus ‘fatsoeneren’ zichzelf vaker ook op andere manieren.

  Waarom doen mensen dit? Vaak is dit gedrag een soort uitlaatklep van nervositeit die mensen voelen wanneer ze met iemand praten die ze aantrekkelijk vinden. Onbewust willen ze er goed uitzien, dus frutselen ze wat aan hun uiterlijk.

  In het Engels wordt het ook wel ‘self soothing behaviour‘ genoemd. Gedrag waarmee je jezelf geruststelt.


  7: Hij plaagt je

  Als mannen een vrouw leuk vinden, dan weten ze dat het heel handig is om haar aan het lachen te krijgen. Dus proberen ze humor te gebruiken om haar te laten lachen.

  Dat is hun stijl van flirten.

  Vaak zie jij dit als plagen, en het kan soms best lomp overkomen.

  Mannen zijn een stuk minder sociaal scherp dan de meeste vrouwen. Vrouwen onderling zijn erg goed om te spreken met een dubbele lading en zijn in het algemeen een stuk voorzichtiger om geen gevoelens te kwetsen.

  Maar mannen?

  Die zijn als een olifant in een porseleinkast. Ze kunnen soms onbedoeld ongelooflijk bot uit de hoek komen als ze je proberen te plagen. Zie het dus niet als een belediging, maar als zijn poging tot flirten.


  8: Hij deelt alles wat hij weet over een gespreksonderwerp

  Als je dit flirtsignaal eenmaal weet, dan wordt het hilarisch om dit overal op te merken.

  Stel jij houdt van paardrijden en dit komt ter sprake in een gesprek met een man die jou leuk vindt en met je probeert te flirten.

  Dan zal deze man alle informatie die hij weet over dit onderwerp beginnen te delen.

  Bijvoorbeeld:

  • Mijn nichtje zit ook op paardrijles..
  • Ik las laatst ergens dat xyz…
  • Ik heb ooit een keer een tocht gemaakt op vakantie..

  Alle informatie over paarden en alles wat hij ooit in zijn leven heeft gehoord over paarden rakelt hij op om zo maar over te praten.

  De reden dat veel mannen dit doen als ze flirten, is omdat mannen onderling een communicatiestijl hebben waarbij ze veel feitelijkheden en informatie uitwisselen en wat minder praten over gevoelens en personen.

  Zijn gedachte erachter het uitwisselen is letterlijk: ‘Zij vindt paarden interessant, dus ze vindt mij vast interessant als ik over paarden praat’.

  Dus als je merkt dat een man dit doet, is dat absoluut een poging van hem tot flirten.


  9: Hij blijft maar praten

  Je hebt dan ook nog mannen die niet eens letten op wat jij interessant vindt, maar die gewoon lukraak veel informatie en kennis beginnen te delen over van alles en nog wat. Dat is hun manier van indruk maken.

  Ze denken dat als ze veel praten over dingen waar ze verstand van hebben, dat ze dan goed overkomen op jou. En als je een aandachtige toehoorder bent (of dat zo lijkt), dan zullen ze gewoon maar blijven doorkletsen.


  10: Hij komt nerveus en onhandig over

  Flirten is voor normale mannen eng. Ze kunnen worden afgewezen of zelfs weggezet worden als griezel.

  De meeste mannen zijn gewoon verschrikkelijk slecht in flirten. Dus komen ze onhandig over als ze het proberen te doen.

  De kleine groep mannen die wél goed kan flirten, die kunnen dat goed omdat ze er zoveel ervaring mee hebben, dat het niet meer spannend wordt.

  Die groep daargelaten, zijn mannen meestal gewoon nerveus als ze moeten flirten. Een onderzoek van de Radboud universiteit heeft ooit uitgewezen dat mannen simpele taakjes om hun geheugen en oplettendheid te testen, significant slechter uitvoeren nadat ze voor de neus stonden van een aantrekkelijk vrouw.

  Dus de dingen waar je op wil letten bij een man, zijn gedragingen waarbij hij klunzig is, onhandig is, sociaal onhandige dingen zegt, dingen uit zijn handen laat vallen of dat hij niet gemakkelijk in zijn vel zit.

  Als een man niet goed kan flirten, is dat ook weer een signaal op zich dat het wél eens een goede man zou kunnen zijn voor een relatie. Als hij juist wél goed kan flirten, is het misschien iemand om snel weg van te rennen.


  11: Hij geeft je overal in gelijk

  Als jij merkt dat een man je in alles gelijk geeft terwijl hij je niet kent, dan moet je weten dat dit een naïeve poging van hem is om jou te versieren.

  Deze stuntelige man denkt dat door jou gelijk te geven, hij in een goed blaadje komt bij jou en jij hem ook leuk gaat vinden.

  Het is alsof alles wat uit je mond komt bestaat uit vloeibaar goud en dat jij op magische wijze verliefd op hem wordt en met hem wil trouwen als hij dat maar bevestigt.

  Knikt hij ook mee?

  Soms kan je ook zien dat een man niets anders doet dan knikken en “hmmhmmm” zeggen terwijl je iets vertelt. Dat is ook een uiting van dit gedrag.

  Bij mijn mannelijke cliënten hameren wij er altijd op dat ze dit gedrag zo snel mogelijk af willen leren, omdat het niet heel aantrekkelijk overkomt op jullie vrouwen. Als een man het dus niet doet, zegt het niet veel. Maar als een man dit wél doet, is het een duidelijk signaal dat hij met je probeert te flirten.


  12: Hij stelt je vragen waarvan het antwoord voor hem niet relevant is

  vraagIk hoorde laatst een leuk voorbeeld van een vriendin.

  Ze had nieuwe nagels genomen. Van die neppe, met allemaal figuurtjes erop.

  Ik snap er helemaal niets van.

  Maar ik moet toegeven: Het zag er cool uit.

  Nou zou het niet iets zijn waarmee ik zelf rond zou lopen. Dat is toch een beetje onmannelijk. Maar ja, er zijn tegenwoordig ook mannen die lippenstift en andere vormen van make-up dragen.

  Toch kan je er van uitgaan dat de meeste mannen er niet aan moeten denken om met zoiets rond te lopen.

  Dus als een man je één van de volgende vragen stelt:

  1. Goh, wat een mooie nagels. Zelf gedaan?
  2. Laat je dat doen? Hoe werkt zoiets?
  3. Ohhh, waar heb jij je nagels gedaan?

  Dan kan er 1 van de volgende opties aan de hand zijn…

  Optie 1: Hij wil oprecht weten waar jij je nagels hebt laten doen, zodat hij daar morgen ook heen kan.

  Optie 2: De informatie is dus totaal niet relevant voor hem. Hij gebruikt het alleen maar als excuus om met je te mogen praten.

  Waarom is dit zo’n sterk signaal?

  De meeste mannen zijn geen helden in gesprekken beginnen. Ze zijn bang om af te gaan als ze je laten merken dat ze je leuk vinden.

  Dus als hij subtiel informeert naar iets wat hem eigenlijk helemaal niet interesseert, dan doet hij dat alleen maar omdat hij met jou in gesprek wil raken.


  13: Berichten sturen om het berichten sturen

  ongelezenberichtenMannen hebben veel zinloze hobby’s. Voetbal kijken. Computerspelletjes spelen. Op zaterdagmiddag in de sportkantine rondhangen met hun vrienden.

  Maar weet je wat géén onderdeel uitmaakt van deze lijst?

  “Voor de lol communiceren via WhatsApp.”

  Heb je weleens één van de volgende berichten ontvangen van een man via een chat app?

  • “Hee. Hoe was je dag?”
  • “Hee, lekker geslapen?”
  • “Hee, ben je veilig thuisgekomen?”
  • “Hee, dat was voor herhaling vatbaar.”
  • “Hee, hoe gaat het met mijn prinsesje?”
  • “Hee, wat ben je aan het doen?”

  De man die dat voor de lol doet, is een man die je leuk vindt

  Hij vindt je aantrekkelijk en stuurt je daarom een berichtje.

  Geen enkele man stuurt zijn vrienden dat soort berichten. Hij doet het alleen bij vouwen die hij aantrekkelijk vindt. Anders is er simpelweg geen reden voor hem om dit te doen.

  En nee, hier zijn geen uitzonderingen op. Hij stuurt dit soort berichtjes niet of amper naar zijn moeder.


  14: Hij zoekt oogcontact

  Ogen zijn de spiegels van de ziel. Nou, bij mannen is het meer als de roos van een kompas.

  Als je ziet dat ze net iets te lang op je gericht zijn, dan weet je dat hij je interessant vindt of met je probeert te flirten.

  “Zijn mannen zo voorspelbaar?”

  Ja, absoluut.

  Hij kijkt niet naar je omdat hij wil weten welk merk lippenstift je gebruikt. Hij kijkt ook niet naar de vrouw achter je. En als hij wel naar de vrouw achter je kijkt, dan doet hij dat alleen zodat het jou niet opvalt dat hij je probeert te versieren.

  Mannen hebben namelijk een ambivalente houding met versieren. Ze willen wel, maar durven niet.

  Maar als hij wat zelfverzekerder wordt en zich veilig voelt, zal je merken dat hij je continu net iets langer aankijkt dan dat gemakkelijk is.

  Dat is zijn manier om te laten merken dat hij je leuk vindt.


  15: Hij volgt je op social media

  Tegenwoordig is veel flirtgedrag online. Als een man veel interactie met je heeft via social media en dat niet met iedereen heeft, dan ben jij waarschijnlijk speciaal voor hem.

  Misschien dat hij veel van je posts liket, je memes of video’s doorstuurt of veel reageert op je posts.

  Het zijn allemaal duidelijke signalen dat hij op WhatsApp of  social media met je aan het flirten is.


  Hoe zorg je ervoor dat hij met jou gaat flirten?

  probleem-oplossingStel, je vindt een man leuk. En je wilt met hem in contact komen. Maar je hebt geen idee hoe je dat aan moet pakken.

  Een simpel trucje om ervoor te zorgen dat hij naar jou toekomt in plaats van andersom.”

  Gebruik dit zinnetje dat altijd werkt.

  “Hee. Heb jij verstand van ___?”

  En daar vul je een willekeurig apparaat of voertuig in:

  • Fietsen
  • Magnetrons
  • Televisies
  • Gloeilampen
  • Wasmachines

  Als hij “ja” zegt, stel je hem een vraag over iets dat niet werkt.

  Zeg simpelweg:

  De timer op mijn magnetron doet het niet

  Ik garandeer je dat hij nu alles er aan gaat doen om je te helpen. Hij zal de handleiding opzoeken op internet. Je via de telefoon – of live – instructies proberen te geven om het probleem op te lossen.

  Ik heb dit weleens uitgeprobeerd met een vriendin. We gingen naar de Subway.

  Zij wees een man aan die ze leuk vond, en ik stelde haar voor:

  Vraag hem wat hier het beste broodje is.

  Ze had de vraag nog amper gesteld, of hij was in een heel college belandt over alle broodjes die hij hier de afgelopen vijf jaar had gegeten.

  Ik heb nog nooit iemand zo gepassioneerd horen praten over broodjes.

  Drie maanden later waren ze nog aan het daten, en kwam ik hen tegen op een feestje.

  Toen ik hen vroeg hoe ze elkaar ontmoet hadden, zei mijn vriendin:

  “Oh, ik vroeg hem in een broodjeszaak wat het beste broodje was”

  En hij zei: “Nee.” Met een verontwaardigd toontje om het helemaal af te maken.

  “Ik heb jou aangesproken.”

  Het is de hedendaagse equivalent van de jonkvrouw en het zakboekje.

  In vroegere tijden moest er ook geflirt worden. Jonkvrouwen deden dit door een zakdoekje te laten vallen. Een ridder of een prins die dat zag, raapte het zakboekje op en rende achter haar aan. “Hier mevrouw,” zei hij galant. “Hier heeft u uw zakdoekje terug. U heeft het laten vallen.

  Hihi,” zei de jonkvrouw. “Dank u wel, koene ridder.

  En als ze met elkaar begonnen te daten, zal de ridder stug volhouden dat hij de jonkvrouw had aangesproken omdat hij zo geïnspireerd was door haar schoonheid.

  En de jonkvrouw? Die houdt wijselijk haar mond. En geeft hem een aai over zijn bol.

  Waarom doen mannen dit op deze manier?

  De natuurlijke drang om vrouwen te helpen, zit bij een man heel diep.

  Hij is maar wat blij als jij hem het voorzetje geeft, zodat hij je problemen op kan lossen. Maar ook als hij zich tegen je aan bemoeit zonder dat je er om hebt gevraagd, doet hij dat alleen omdat hij jou leuk vindt.

  Zijn logica werkt een beetje als volgt:

  “Als ik haar problemen oplos, dan vind ze me aardig. En als ze me aardig vindt, dan is ze me vast dankbaar. Zo dankbaar, dat ze me een stoere en sterke man gaat vinden. En met me naar bed gaat.”

  Het klinkt ietwat extreem. Maar dit is hoe mannen onbewust denken.

  Bonus: Zo zorg je dat hij ook verliefd wordt

  Als je eenmaal de man van je dromen mee hebt op een date, zorg er dan ook voor dat hij verliefd op je wordt.

  Sinds 2008 hebben we duizenden mannen geholpen om beter te worden met vrouwen, én een vriendin te krijgen. Daarom hebben wij van dichtbij kunnen zie wat mannen precies zoeken er wat hen ‘triggert‘ om wél voor de ene vrouw te gaan, maar niet voor de andere.

  Een van de belangrijkste knopjes in zijn brein, noemen we ‘Het Mannengeheim‘. Dat is de sleutel tot hun hart en hun commitment.

  Hieronder staat een link waar je het gratis kan downloaden.

  Dus neem actie, en dan zien we je aan de andere kant.

  Gerelateerde artikelen...

  Artikel door:

  Sander Verkade

  Sander is mede oprichter van Mannengeheim en een van de coaches bij Mannengeheim. Hij heeft een bachelor in Geneeskunde en heeft tijdens zijn studie al een voorliefde ontwikkeld voor psychologie.

  0 Reacties

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend