De 30 Dingen Die Een Man Doet Als Hij Je ECHT Heel Leuk Vindt

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 21 oktober 2018 - Laatst gewijzigd op 5 september 2023

30 dingen die tonen dat hij je echt leuk vindt

Vraag je je af of hij je echt leuk vindt?

Als je met een man aan het daten bent (of zelfs al een relatie hebt!) is dit nu eenmaal hartstikke belangrijk om te weten. Als je de signalen nog niet weet, kan dit tot veel onzekerheid leiden.

Maar hiermee kan ik je helpen:)

Sinds 2008 heb ik duizenden mannen gecoacht in het krijgen van relaties, en waardoor ik van dichtbij heb kunnen zien hoe mannen zich gedragen wanneer ze iemand (stiekem) heel erg leuk vinden.

Hieronder verklap ik je alles en leer ik je:

 • 30 Signalen om te ontdekken of hij je leuk vindt.
 • Hoe je aan zijn uiterlijk kan zien dat hij je ziet zitten.
 • De FBI manier om de lichaamstaal van mannen te ontcijferen.
 • Waarom de Titanic kijken je meer kan zeggen over zijn gevoelens voor jou.

Zo gedraagt een man zich als hij je echt leuk vindt

Een verliefde man gedraagt zich heel anders dan een man die het allemaal niets kan schelen.

Dat komt omdat zijn hele psyche verandert als hij omgaat met een vrouw die hij fantastisch vindt. Daar kan hij niets aan doen. Het gaat honderd procent onbewust.

Alleen mannen met heel veel ervaring kunnen het één en ander doen om deze signalen misschien een beetje te verbergen. Maar de meeste mannen kunnen het niet.

Hieronder geef ik je dertig signalen dat hij je helemaal ziet zitten.

Maar let goed op: Je wil gedrag altijd beoordelen met behulp van clusters. Hoe meer signalen hij vertoont, hoe betrouwbaarder je conclusie is…

 • Als je ziet dat hij één of twee dingen vertoont, en achtentwintig dingen niet…. dan vindt hij je waarschijnlijk niet heel leuk.
 • Is het andersom en vertoont hij de meerderheid van de gedragingen? Dan zijn jullie op de goede weg.
 • Als je nog steeds twijfelt, kan je na dit artikel ook nog deze ‘vindt hij me leuk’ test maken.

Geen enkele man zal alle dertig signalen tonen als hij verliefd is. Dus houd voor jezelf als vuistregel aan dat twaalf à vijftien signalen goed is.

Ga er lekker voor zitten en bekijk de signalen aandachtig. En kom erachter of de man van je dromen ook echte gevoelens heeft voor jou.

Hier zijn de 30 dingen die hij doet als hij je heel erg leuk vindt:


Hij doet zijn best voor zijn uiterlijk

Ding 1: Hij doet zijn best voor zijn uiterlijk

 • Als vrouw heb je oog voor detail. Zeker als het aankomt op iemands uiterlijk.
 • Een man is niet gezegend met dit bewustzijn rond dit onderwerp.

Maar als hij je heel aantrekkelijk vindt… dan probeert hij het toch.

Volgens mijn ervaring – maar ook onderzoek, maken mannen zich wat meer ‘op’ als ze bij iemand zijn die ze leuk vinden.

Maar, de meeste mannen zullen hier niet ver in gaan.

Het is al heel wat als hij de standaard hygiëne niet verprutst. Dus dat hij zijn neushaar trimt, zijn wenkbrauwen in twee exemplaren splijt en een shirt aan doet die net uit de was komt.

Anderen zullen iets verder gaan door zich extra netjes proberen te kleden. Denk aan pantalons, gestreken overhemden, etc.

Zeker de jonge mannen van tegenwoordig zal je niet zo vaak zien in hele nette kleding, tenzij die op date is met een vrouw die hij leuk vindt.

Bonus tip: Dit signaal is extra betrouwbaar als je hem kent van buiten jullie date-setting om, en je merkt dat hij opeens andere kleding draagt dan normaal.


Ding 2: Hij probeert altijd om een goede indruk op je te maken

Als je een goede manier zoekt om te zien of hij je leuk vindt, en niet gewoon aardig is, kijk dan hiernaar.

Want de voornaamste manier waarop een man een vrouw probeert te versieren, is door haar te laten zien hoe geweldig hij is.

Als hij één specifieke vrouw fantastisch vindt – jou bijvoorbeeld – dan zal hij jou ervan proberen te overtuigen dat hij de beste is.

Op welk vlak?

Op elk vlak.

 • Gaat het over eten, dan wil hij laten zien dat hij kan koken en een goede smaak heeft.
 • Gaat het over muziek, dan komen de verhalen over zijn geheime pianotalent plotseling naar boven.

Dit is vaak het opschep gedrag dat je ziet tijdens dates.


Ding 3: Hij stelt je veel vragen

Stel hem open vragen

Wanneer een man je leuk vindt, dat zal hij vaak moeite hebben met het voeren van leuke gesprekken.

Daarom schreef ik eerder al een artikel met tips om het gesprek met hen gaande te houden. Puur om hem een handje te helpen.

Maar één ding heeft hij wel door: interesse tonen wordt hem meestal in dank afgenomen.

Hij doet dit door vragen te stellen over ieder denkbaar aspect aan jou, en aandachtig te luisteren wanneer je antwoord geeft.

Hier geldt ook weer hoe leuker hij je vindt, hoe onhandiger hij wordt. Hij gaat in overdrive en vuurt constant vragen op je af waarvan jij denkt: “Waarom wil je dit in godsnaam weten?”

Nou.. omdat hij je misschien wel leuk vindt dus.


Ding 4: Hij lacht constant naar je

Hij lacht zo vaak dat het bijna creepy wordt. Een man die je leuk vindt kan er niets aan doen. Elke keer dat hij je ziet of je hoort praten moet hij te glimlachen.

Neemt het hem maar niet kwalijk.

In deze studie is het namelijk aangetoond dat het een instinctieve reactie van hem is. Hij wilt je namelijk laten zien dat hij het goed meent.

Nog meer lichaamstaal signalen:

Ik heb ooit dit artikel (met een heel handige voorbeeldvideo) gemaakt over de lichaamstaal signalen van een verliefde man. Je kan hiermee heel duidelijk zien of hij je stiekem leuk vindt.


Ding 5: Hij flirt met je

Op zijn eigen onhandige manier.

Over de signalen waaraan je kan herkennen dat een man met je flirt, kan ik een hele blog schrijven.

En dat heb ik ook gedaan. Lees ‘m hier.


Hij geef je vaak complimentenDing 6: Hij geeft je vaak en veel complimenten

Op het slijmerige af.

Dat komt omdat de meeste mannen weinig fantasie hebben.

En dan herhalen ze maar klassiekers zoals “je hebt mooie ogen”, “je bent echt leuk/grappig/spontaan” of “je ziet er fantastisch uit”.

Het is verre van subtiel, maar dat maakt hem niks uit. Hij wil je gewoon laten weten dat hij je ziet zitten en dit is zijn manier.

Disclaimer: Het kan zo zijn dat je een man hebt getroffen die verlegen is en geen toenadering durft te zoeken. Zo’n man zal jou dus niet vaak complimenten geven of een move proberen te maken. Hij vindt je leuk, maar is bang voor een afwijzing die al zijn kansen verpest.

In zo’n geval zou ik je aanraden om hem een handje te helpen door te communiceren dat het oké is als hij met je flirt. Lees in dit artikel hoe je dat precies doet.


Ding 7: Hij vindt alles wat je zegt echt super interessant

Al lees je hem je boodschappenlijstje van gisteren voor.

Hij hangt aan je lippen alsof je een staatshoofd bent dat na een jarenlange burgeroorlog de uitkomst van vredesbesprekingen meedeelt.

Het maakt niet uit waarover je praat, zijn interesse raak je nooit kwijt.

Hoe hard je het ook probeert. Hij vindt je interessant en wil alles over je weten.

Dit is een van de belangrijkere signalen om op te letten. In deze video waarin ik je uitleg hoe je 100% zeker kan weten dat hij je leuk vindt, is het dan ook een van de signalen. Check de video ook om te kijken of je de andere 4 ziet.


Ding 8: Hij onthoudt alles wat je zegt

In de vorige tip las je dat mannen die jou leuk vinden, super geïnteresseerd zullen zijn naar alles wat je zegt. Helaas zitten er af en toe wat slimmeriken bij die deze ‘oprechte interesse’ gebruiken als trucje om je te laten geloven dat ze je leuk vinden. Om vervolgens te krijgen wat ze willen (lees: seks).

Een handige manier om de nepperds van de oprecht geïnteresseerde mannen te onderscheiden is door simpelweg te kijken of hij één of twee dates later onthouden heeft wat jij hem allemaal hebt verteld.

Mannen die jou niet echt leuk vinden, krijgen namelijk regelmatig last van geheugenverlies. Ze stellen opnieuw dezelfde vragen of je betrapt ze op het feit dat ze niet meer weten wat je hebt gezegd.

Mannen die je wel leuk vinden, onthouden het overgrote deel van wat je zegt.

Houd er wel rekening mee dat de ene man vergeetachtiger dan de andere. En dat hij een maand later niet meer weet wanneer de verjaardag is van je moeder, kan je hem ook niet kwalijk nemen.

Even snel tussendoor…

Zie je nu trouwens waarom het zo ontzettend belangrijk is om gedrag in clusters te beoordelen? Als je namelijk enkel naar dit ene signaal zou kijken, dan zou je kunnen gaan denken dat iedere man die geïnteresseerd overkomt jou daadwerkelijk ook serieus neemt. Terwijl het heel makkelijk is voor mannen om een aantal van deze signalen te faken.


Ding 9: Hij doet graag dingen die jij leuk vindt, zelfs als hij het zelf haat

Denk aan shoppen, paardrijden of een bordspelletje spelen.

Dit is een goede test.

Vraag hem mee naar iets waarvan je weet dat hij het stom vindt maar waarvan hij ook weet dat jij het prachtig vindt.

Gaat hij hier in mee? Dan vindt hij je waarschijnlijk bovengemiddeld leuk.

 


Ding 10: Hij blijft ondanks dat je niet meteen seks met hem wil hebben

Een goede manier op te testen hoe leuk hij je vindt, is door te wachten met seks hebben.

Wat doet hij als je hem uitlegt dat je wil wachten totdat je zeker weet dat hij je leuk vindt?

Wacht hij rustig de date af en laat hij daarna niks meer van zich horen? Dan weet je dat hij je nooit serieus heeft genomen.

Als hij een klein beetje geïrriteerd reageert, maar wel zijn best voor je blijft doen dan is dat een goed teken. Ik zeg hier bewust “geïrriteerd” omdat dit ook is wat veel mannen ervaren op dat moment. Hij heeft nou eenmaal die behoefte om het bed met je te delen, dus het is niet gek dat hij niet dolenthousiast reageert op je plan.

Hij kan het zelfs nog een paar keer proberen om uit te vinden hoe serieus je was. Maar zolang hij je wel blijft daten kan je met meer zekerheid zeggen dat hij het niet doet voor de seks.

(En even tussen jou en mij: Een man die het helemaal niet erg lijkt te vinden is ook niet wat je wil. Het kan zijn dat hij zijn emoties goed weet te verbergen… maar als hij oprecht geen behoefte heeft aan seks met jou, dan is dat wel iets waar je over na wil gaan denken voordat je verder gaat daten).

Maar wat nou als je al seks met hem hebt gehad…

Dan zou je kunnen overwegen om een tijdelijke pauze in te lassen.

Ik snap het, het idee is verre van sexy, maar als je twijfelt over zijn bedoelingen dan kan het geen kwaad om voor de volgende 5 keer een andere activiteit op de planning te zetten.

Disclaimer: Communiceer duidelijk naar hem wat je bedoeling is van deze pauze. Vertel hem dat het puur voor je eigen gevoel is en dat je gewoon wil checken hoe serieus het gevoel tussen jullie twee is. Hiermee voorkom je dat hij zich afgewezen voelt omdat je opeens geen seks met hem wil.


Ding 11: Hij appt je vaak uit zichzelf

Mannen haten het om te sms’en of te appen.

Het zit nu eenmaal niet in onze biologie om een eindeloze stroom sociaal bedoelde berichtjes te sturen, zoals vrouwen dat wel doen.

Maar als een man verliefd is, slaat die knop om. Ineens stuurt hij hele essays naar de vrouw van zijn dromen.

Hij kan er niets aan doen. Zijn brein heeft zijn gedrag gekaapt en hij laat zich helemaal gaan. Zonder dat hij daar wat aan kan veranderen.

Wil je weten op wat voor berichtjes je specifiek moet letten? In deze video onthul ik ze:

Berichten om hem verliefd te maken

Wist je dat er berichten zijn waarmee je hem emotioneel in jou laat investeren en die ervoor zorgen dat hij jou mee uitvraagt?
Ik heb deze verzameld in een klein eBook. Je kunt ze hier gratis downloaden.


Ding 12: Hij neemt initiatief om leuke dingen met je te doen

Eenmandiejeleukvindt, wilt veeldingensamendoen enkomtmetuitjesopdeproppen

Een verliefde man neemt het initiatief om samen leuke dingen te doen.

Hij wil je er graag bijhebben als hij iets gaat doen. Of het nou een citytrip is of het bezoeken van een restaurantje.

Een man die je leuk vindt, zal proberen om je gedachten te lezen en te bedenken waarvan hij denkt dat jij ze leuk vindt.

Of hij hierin slaagt is de vraag. Want mannen zijn nu eenmaal geen goede gedachtelezers en niet echt in staat om zich in het hoofd van hun vrouw te verplaatsen. Ook al is ze zijn vriendin en houden ze veel van haar.


Ding 13: Hij stelt je voor aan zijn familie

Een verliefde man zal je voorstellen aan zijn familie.

Niet na de eerste date. Ook niet na de tweede. Bij sommige mannen zelfs niet na een paar maanden. Dat gebeurt weleens.Als het niet na een paar maanden is gebeurd en ook niet na een half jaar is dat niet erg. De ene man komt hier sneller mee dan de andere.

Maar… als je na een jaar nog steeds geen tijd hebt doorgebracht met zijn ouders of zijn vrienden…dan is de kans klein dat dit nog gaat komen.

Een man die toekomst in jou ziet, zal trots zijn om je te mogen paraderen voor zijn sociale cirkel. Als hij dit niet doet, dan is dat helaas een heel slecht teken.

Als dat bij jou nu het geval is, dan raad ik je aan om deze blog te lezen en te kijken hoe erg de situatie is:

19 Signalen Om Te Herkennen Dat Hij Een Player Is


Ding 14: Hij is trots om je voor te stellen aan zijn vrienden

Ik heb dit onderwerp hierboven al even aangetikt.

Een man die je echt leuk vindt, wilt je showen.

Want hij gaat ervan uit dat iedereen jou zo fantastisch vindt als hijzelf. Daarnaast heeft hij de irritante neiging om te proberen indruk te maken op zijn vrienden.

En als hij die twee zaken met elkaar combineert, komt hij op het briljante idee om jou mee te nemen als hij met zijn vrienden afspreekt.

Hij vindt het geweldig om zijn vrienden te laten zien dat het hem gelukt is om zo’n prachtige vrouw te versieren.


Ding 15: Hij is bereid om vrouwenfilms met je te kijken

Mannen haten vrouwenfilms.

Ze zijn nu eenmaal niet voor ons gemaakt. Titanic en The Notebook zijn voor jou heerlijke spektakels. Voor de man is het twee uur lang doodsaai.

Maar als hij weet dat jij dit prachtig vindt zal hij graag meekijken. Hij weet immers dat jij ervan smult. En dat gunt hij je.

Dus zit hij die film uit. En probeert hij zo goed en zo kwaad als het kan het jou naar de zin te maken.


Ding 16: Hij toont affectie in het openbaar

Een player die je gebruikt voor de seks zal niet zo snel geneigd zijn om in het openbaar te laten zien dat hij je leuk vindt.

Wat hij ook tegen je zegt als jullie alleen zijn, het betekent niets als hij niet hetzelfde zegt en doet in het openbaar.

Dat geldt dus ook voor het tonen van affectie. Van handjes vasthouden tot je af en toe kussen, de gemiddelde man wil het voortdurend. Als hij je echt leuk vindt tenminste.


Ding 17: Hij knuffelt je vaak en lang

Over knuffelen gesproken.De gemiddelde man heeft er veel minder behoefte aan dan de gemiddelde vrouw. Zelfs als hij je heel leuk vindt.

Kijk niet raar op als hij je niet zo vaak knuffelt als je zou willen. Het is alleen verdacht als hij je helemaal nooit knuffelt. Of nog erger: na de seks gelijk gaat slapen of onder de douche stapt.


Ding 18: Hij zegt dat hij je leuk vindt

Dit is heel logisch. De kans dat een man die zegt dat hij je leuk vindt, je daadwerkelijk leuk vindt is vrij groot.

Let wel op of zijn gedrag ondersteunt wat hij tegen je zegt.


Ding 19: Hij zegt soms dingen af voor jou

Omdathijjezograaggelukkig wilt maken, wilt hij soms ietsvoorjeafzeggen

Als hij weet dat iets belangrijk voor je is, dan is hij bereid om daar iets voor te laten schieten dat voor hem belangrijk is.

Dat komt omdat hij je heel leuk vindt en je graag gelukkig wil maken.

Nu geldt dit niet altijd. Als jij tegen hem zegt dat je iets belangrijk vindt, wil dat niet zeggen dat hij daar meteen alles voor afzegt. Wat het wel betekent is dat als hij kan zien aan jou dat je iets echt heel belangrijk vindt, hij het dan zal overwegen.

Dat is ook goed. Het is niet de bedoeling dat één van de partners alles voor de ander laat schieten.


Ding 20: Op een feestje heeft hij alleen maar oog voor jou

En dan vooral om in de gaten te houden dat je niet wordt “lastiggevallen” door vreemde mannen.

Nee, hij is vooral in jou geïnteresseerd.

Ook al zou de president van de Verenigde Staten naast hem staan, hij praat liever met jou.


Ding 21: Hij praat niet over andere vrouwen

Hier is een grappig ding dat mannen doen zodra ze hebben besloten dat ze een vrouw leuk vinden:

Ze worden opeens heel bewust van de dingen die ze tegen je zeggen, in de hoop dat ze geen foutje maken waar je op afknapt.

En één van die dingen is dat ze je niet gaan vertellen over hun exen of scharrels die ze hebben.


Ding 22: Hij kookt voor je

Eet gezond en wees er trots opDe meeste mannen zien zichzelf niet graag als keukenprins. Dat geldt waarschijnlijk ook voor hem.

Maar als hij een vrouw erg aantrekkelijk vindt, dan sloof hij zich maar al te graag uit. En voor je koken is een mooie gelegenheid om jou te laten zien hoe geweldig hij is.

Dat zijn stoofschotel nogal ranzig smaakt moet je hem maar vergeven.

Hij is een man dus zijn smaak is minder verfijnd dan die van jou. Maar het komt uit een goed hart.


Ding 23: Hij is jaloers wanneer je met andere mannen praat

Een beetje jaloezie is goed.

Als hij zich ongemakkelijk voelt wanneer jij een andere man aandacht geeft, betekent dit vaak dat hij je leuk vindt.

Maar als hij boos wordt, met spullen begint te gooien, die man uitdaagt voor een duel of met een hamer zijn auto bewerkt…. dan moet je uitkijken.

Agressieve mannen lijken misschien aantrekkelijk in het begin maar het kan dramatisch uitpakken als je niet goed oplet.


Even tussendoor: Wist je dat er één ding is wat sommige vrouwen doen, wat een man nodig heeft om verliefd te kunnen worden? Ik noem dit ‘Het Mannengeheim‘. Je kan er hier meer over lezen.


Ding 24: Hij betaalt graag dingen voor je

de rekening is voor hemVeel vrouwen vinden het ongemakkelijk als een man voor hen betaalt. Maar dat hoeft niet.

Geen enkele man verwacht dat je in ruil daarvoor met hem naar bed gaat of op een andere manier iets terugdoet. Hij vindt het gewoon leuk om voor je te betalen.

Daar lees je meer over in mijn artikel: Wie Betaalt De Rekening Op De (Eerste) Date?

Spoiler alert:Laat hem lekker betalen en stribbel een beetje tegen.


Ding 25: Hij biedt je een jas aan

Als het koud is buiten. En jij geen jas hebt. Dan trekt hij graag de zijne voor je uit.

Hij vindt het belangrijker dat jij het niet koud hebt dan dat hij het warm heeft.

Het is een ingebouwd evolutionair systeem van mannen om te zorgen voor een vrouw die we leuk vinden. Dus vindt hij het niet erg om zijn jas even aan jou te lenen als hij weet dat jij je hierdoor beter voelt.


Ding 26: Hij doet moeite om het naar je zin te maken in de slaapkamer

Of hij er daadwerkelijk in slaagt, dat is een ander verhaal.De meeste mannen zijn geen meesterminnaars. Ze doen maar wat, op hoop van zegen. Wat hulp kunnen ze meestal wel gebruiken.

Maar dat hij het probeert….

Dat is al heel wat. Voor ons mannen hoeft het namelijk niet zo heel uitgebreid enzo. Je bent het vast met mij eens als ik zeg dat mannen sneller klaar zijn dan jij.

Dus als je een man tegenkomt die wel uitgebreid de moeite neemt om aan jouw genot te denken, dat is een teken dat hij je leuk vindt en een zo goed mogelijke indruk wil achterlaten.

Ben je benieuwd hoe jij een zo goed mogelijke indruk achterlaat in bed? Hier is een artikel met 17 dingen die mannen willen tijdens de seks.


Ding 27: Hij kletst met je na de seks

Als een man is klaargekomen zegt zijn brein: “Ga slapen. Nu.”

Daar kan hij niets aan doen.

Als hij die neiging onderdrukt en nog een uur met je blijft praten totdat hij in slaap sukkelt, weet je dat het goed zit.


Ding 28: Hij neemt je mening serieus

Een man die je leuk vindt, vraagt je mening. En luistert er nog naar ook.

Dit betekent niet dat hij doet wat je zegt. Hij kan prima zijn eigen koers uitstippelen.

Maar dat hij je af en toe vraagt om jouw kompas erbij te houden, betekent heel veel. Een man die je niet leuk vindt of je niet vertrouwt zal dit namelijk nooit doen.


Vraag een man om je te helpenDing 29: Hij is altijd bereid om je te helpen

Of het nou gaat om een lekke band of een familieprobleem.

Of hij praktisch iets voor je kan regelen of je alleen even kan vasthouden om de pijn wat te verzachten.

Een man die van je houdt doet het meteen.


Ding 30: Hij geeft oprecht om je gevoelens

Hij zal foutjes maken en je af en toe flink kwetsen. Want hij is een man.

En mannen weten nou eenmaal niet zo veel over gevoelens. Hier kan je lezen hoe jij daarmee om kan gaan.

Maar als dat gebeurt, biedt hij zijn excuses aan en doet hij zijn best om je pijn te verzachten.

En je zult zien dat hij het oprecht meent en dat hij het niet alleen doet om de vrede te herstellen.


Hoe je deze signalen kan gebruiken om te testen dat hij je leuk vindt

Nu komt het lastigste gedeelte.

Waant je weet nu dat hij je leuk vindt. Maar nu moet je een manier vinden om hem emotioneel aan je te binden.

En om je zo goed mogelijk op weg te helpen heb ik een simpele manier voor je waarmee je hem geobsedeerd met je zal maken.

Wil je weten wat deze manier is?

Ik noem het ‘Het Mannengeheim’ en het is iets wat mannen nodig hebben om verliefd op een vrouw te worden.

Meld je dan hieronder aan en dan stuur ik het direct – gratis en privé – naar je toe.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

11 Reacties

 • Hoi Tim,

  Al jaren lees ik je blogs en kijk ik je video’s, daar kan ik ontzettend van genieten. Maar de situatie waar ik nu in zit.. ik heb geen vaste baan in Nederland, maar doe seizoenswerk in Oostenrijk, zomers en s winters. Nu heb ik afgelopen zomer een jongen leren kennen waar ik al m’n vrije tijd mee heb doorgebracht. Eigenlijk kende ik die jongen al twee jaar van eerdere seizoenen, maar we zijn nooit verder gekomen dan hallo en tot ziens zeg maar. Nou ja, die jongen woont dus in Wenen, en hij heeft me een aantal keer enthousiast gevraagd of ik tussen zomer en winter bij hem langs zou komen. Dat zag ik wel zitten. Dus nadat we allebei weer naar huis gingen aan het einde van de zomer, meteen een ticket geboekt. Ik kreeg van hem dan ook veel appjes met ‘ik mis je gewoon’ ‘hoe was je dag?’ en ook belden we geregeld. Dat is eigenlijk van de een op de andere dag verdwenen. Als ik hem nu app, reageert ie wel, maar niet meer zoals het eerst was. Nu staat dat vliegticket nog steeds, maar ik voel me er een beetje dubbel bij en weet niet zeker of ik moet gaan, uit angst dat het ongemakkelijk wordt. Echter als ik niet ga, zie ik ‘m over een maand weer in ons werkdorp en ben ik dat meisje dat d’r vliegticket heeft laten schieten. Of zoiets. Waarom zijn mannen zo lastig?! Wat zou jij in mijn geval doen?

  Lieve groetjes,
  Anouk

 • Hai Tim, van de 30 dingen,heb ik er zeker 18 gezien en opgemerkt. Ik heb hem leren kennen op 7 september op Tinder. Vanaf 17 september gezien en veel tijd doorgebracht samen. Tot 25 oktober was het leuk, maar op 26 oktober vertelde hij dat zijn gevoel per 25 oktober veranderd was. Dat hij niet zo graag meer bij me wilde zijn. Hij was zelf ook in de war, want wat zijn hoofd zei kwam niet overeen met zijn gevoel. Hij was niet afgeknapt, vond me nog steeds mooi, leuk, lief en lekker. Maar dat gevoel. Nu zijn we 2 weken verder, vorige week wel ff contact gehad. Hij heeft excuses aangeboden, maar wist nog steeds niet waar het vandaan kwam. Ik heb niks met gestuurd na dat laatste contact. Maar wat er nou gebeurd is, ik begrijp er niks van. Wat kan ik jou het beste doen?

  • Sander Verkade schreef:

   Wij kunnen helaas ook niet in zijn hoofd kijken, maar je wil nu sowieso even afstand houden. Misschien dat het mis ging omdat je té veel samen met hem was.

   Je kan het zelf het best diagnosticeren wat er aan de hand is. Dat zou ik doen aan de hand van 2 dingen:

   1) Het Mannengeheim & De 43 Scripts. Zou beginnen met Het Mannengeheim wat je hier (gratis!) kan downloaden: https://mannengeheim.nl/het-mannengeheim.

   2) Kijk eens naar dit artikel: https://mannengeheim.nl/een-man-verliefd-maken/.
   En dan vooral naar de video onderaan het artikel (wat hij nodig heeft om verliefd te worden). Daarin geeft Tim je 7 dingen die nodig zijn om een man verliefd te maken. Ga dan eens bij jezelf na; waren al deze 7 dingen van toepassing?

 • Hi Tim,

  Ik kom uit een relatie van 12 jaar waarvan mijn ex tijdens relatie therapie geconstateerd is tot narcist.
  Hierna kreeg ik te horen omdat het groten deels over hem gaat is het ook logisch dat hij het middelpunt is.
  Maar ik mocht er niet meer heen en hij ging ook niet meer hij betaalde (klopt niet) maar zo zag hij het.
  Daarnaast had hij een serieuze wiet verslaving met game verslaving, verloor in 3 jaar zijn baan hierdoor ontstond er een moeder zoon relatie. Nu ruim 2,5 jaar terug heb ik ik meerdere mannen ontmoet die ik af heb gewezen, maar tijdens mijn eerste date heb ik een man ontmoet waar ik nog steeds goed contact mee heb. Een lieve rustige aantrekkelijke man die bovendien zeer goed verdient. Deze man neemt mij mee de natuur in gaat naar musea’s met mij, markt etc maar bankhangen en filmpje is ook prima. Hij toont affectie ook openbaar appt mij bijna elke dag, discussies worden uitgepraat op een kalme manier. Klinkt perfect maar nu komt het, hij woont in London en wil niet echt over de toekomst praten.
  Als ik naar UK verhuis zou ik eerst op mijzelf moeten wonen en heb geen financiele buffer. Hij wil niet naar NL komen hij heeft een buffer van ruim een ton. Hij wil niet afwassen of voor mij koken maar betaald wel weer grotendeels onze uitjes en rijd 8 uur als het moet, als ik hem vraag. Ook als hij iets wil en ik liever niet doet hij het niet ik heb het voor het zeggen. Zijn vrienden heb ik nog nooit ontmoet. Volgens hem spreekt hij alleen doordeweeks af bv tijdens lunch of na werk, in weekend zijn zijn vrienden bij hun gezin. Ook kinderen wil hij niet over praten, hij zegt dat hij er nooit over na gedacht heeft om kinderen te nemen wel of niet. Ik snap werkelijk waar helemaal niets van deze man, gebruikt hij mij nu of hoe moet ik dit zien?

  • Sander Verkade schreef:

   Het lijkt erop dat je een soort relatie met hem hebt, waar jullie beide andere dingen willen.

   Er is geen oplossing om in hetzelfde land te wonen.
   Kinderen lijkt ook een groot meningsverschil te zijn.

   Als er geen toekomst is in deze relatie, dan moet je misschien ook de knoop durven door te hakken en zeggen tegen jezelf dat dit hem niet gaat worden, en je jouw tijd, energie en liefde moet gaan steken in iemand die wél een toekomst samen op wil bouwen.

 • hai tim,
  ik ben al een tijdje hopeloos verlieft op een jongen. Ik denk dat hij mij leuk vind en al me vriendinnen zeggen ook van wel, maar ik weet het echt niet meer goed. Hij wou me gaan vragen maar ik was zo dom om niet met hem mee te lopen toen hij zei dat hij me iets wou vragen. sindsdien ben ik er niet meer zo heel erg zeker van of hij me wel leuk vind, want hij kijkt de hele tijd naar me en ik app best vaak met hem. Ook een ding is dat hij best wel verlegen is en ik ook wel dus ik heb nog nooit met hem in persoon gepraat en dat vind ik best jammer. zou je mij advies willen geven over wat ik nu moet doen?

  x Bibi

 • Christje schreef:

  Hoi Tim,

  Vandaag heb ik informatie van jou gelezen en bekeken. Ik herken daar wel diverse dingen in. Ruim een jaar geleden heb ik via een chatbox een man leren kennen. Hij gaf toen aan mij aantrekkelijk te vinden en wel intiem met mij te willen zijn. Ik ben sociaal gericht en niet echt seksueel en seks voor de seks is niet zoals ik ben. Mij ging het meer om sociaal contact. Na wat heen en weer gechat heeft hij er voor gekozen om toch voor vriendschap met mij te gaan. Via de chat zoekt hij elke dag wel contact met mij. Hij komt dan wel met dingen die voor mij misschien wel interessant zijn. Dan reageer ik met een opmerking dat ik dat wel leuk vind om dat samen met hem te gaan doen. Maar hij komt niet met een voorstel om echt wat af te spreken om dat dan echt ook samen te gaan doen.
  Wel is hij de afgelopen tijd een keer spontaan bij mijn huis langs geweest met planten voor mijn tuin. Hij koopt ook dingen waarvan hij denkt dat ik dat leuk vind. Gaan wij samen ergens heen dan wil hij betalen. Ook bied hij via de chat of persoonlijk aan wel te willen helpen bij bepaalde klussen. Maar ook dan weer het probleem dat hij zelf geen initiatief toont om dat daadwerkelijk te komen doen.Dus behalve een spontaan bezoek van hem om tuinplanten te brengen terwijl ik er niet was komt alle initiatief van mij. Zowel via de chat als persoonlijk is hij mij aan het plagen. Hij gaat letterlijk boven op mij staan. En hij heeft regelmatig een glimlach om zijn mond. Sinds kort merk ik dat bij bepaalde triggers vanuit mij zoals per ongeluk dan wel spontaan even een aanraking met zijn arm hij compleet de andere kant op kijkt. (of hij zegt een opmerking zoals dat sommige vrouwen bovenbenen hebben zo smal als zijn pols) Dus loop ik links naast hem dan gaat zijn hoofd compleet naar rechts.

  • Sander Verkade schreef:

   Hi Christje,
   Als je met deze man wat wil bereiken, plan dan eens een date met hem en kijk hoe hij erop reageert. Dan weet je beter waar je staat.

   Je zal ook wat moeten doen om hem meer verliefd te maken zodat hij ook initiatief neemt.

 • Blah blah schreef:

  Ik heb zelf voortgeesteld om fwb te zijn … maar nu vind ik hem te leuk !! Merk dat hij ook veel verteeld over zijn persoonlijk leven ! Betekend dit is ??

  • Sander Verkade schreef:

   Dat is goed, maar kan er ook op wijzen dat hij gewoon comfortabel is met je, niet dat hij verliefd is.

   Overigens; als hij je FWB is vindt hij je sowieso al leuk genoeg om blijkbaar mee naar bed te gaan.

   Als je hem ook verliefd wil maken, doe dan dit:

   1) Gebruik Het Mannengeheim en volg de 43 Scripts om hem verliefd te maken.
   (https://mannengeheim.nl/het-mannengeheim/)

   2) Volg de stappen specifiek over FWB relaties uit dit artikel + video van Tim: https://mannengeheim.nl/van-fwb-naar-relatie/

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend