Geen Intimiteit Meer In Je Relatie? 7 Tips om ‘t terug te krijgen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 4 juli 2016 - Laatst gewijzigd op 4 januari 2022

In dit artikel leer je:

 • Hoe het komt dat het lijkt alsof mannen niet hun best willen doen voor intimiteit in de relatie. Maar dat ze in werkelijkheid een probleem hebben wat onoplosbaar voor hen lijkt.
 • Wat jij kan doen om er voor te zorgen dat je vandaag nog meer intimiteit ervaart in je relatie. En wat je moet zeggen om je partner “on board” te krijgen.
 • Hoe je voorkomt dat je verandert in “zijn creepy oma. Waar hij alles van wil, behalve meer intimiteit.
 • Wat je bedprestaties te maken hebben met een gebrek aan affectie in je relatie. En wat je hier aan kan doen.
 • …en nog veel meer.

Vrouwen stellen mij regelmatig deze vraag:

vraag-introIk voel geen intimiteit meer in mijn relatie.

Wat moet ik doen?

Wat vervelend om te horen. Het is enorm rot als je samen bent met een leuke man. Maar na een tijdje tot de conclusie moet komen dat jullie samen leven als broer en zus. In plaats van dat de vonken er van af vliegen en iedereen jullie aan ziet voor een stel dat elkaar pas ontmoet heeft.

De redenen waardoor je intimiteit kan missen, verschillen tussen koppels.

Ik merk dat wanneer ik een klant advies geef, ik altijd eerst moet vragen om welke vorm het gaat.

Voor je het weet geef ik iemand advies over haar seksleven, terwijl dat in feite niet het probleem is.

Daarom benoem ik hieronder…

De drie vormen van intimiteit die kunnen missen in je relatie

3Gebrek aan intimiteit 1: Affectie.

Wanneer je thuis komt na een lange werkdag en ergens mee zit, wil je natuurlijk even een knuffel en een man die naar je luistert. Je wilt dat hij aandacht voor je heeft en dat je bij hem terecht kan. Dat hij je een goed gevoel geeft over jezelf – en dat hij een goed gevoel krijgt van jou.

Gebrek aan intimiteit 2: Emotionele kwetsbaarheid.

Momenten waarop jullie een gedeelde ervaring hebben, elkaar in de ogen kijken en zeggen: “Wow…. Dit is bijzonder.” Of dat je deelt wat er in je om gaat, en hij ook, en dat jullie op deze manier dichter tot elkaar komen. Dit gevoel van verbondenheid kan als intimiteit voelen.

Gebrek aan intimiteit 3: Seks.

Het verschil tussen een vriendschap en een relatie is seksuele aantrekkingskracht. Geen snellere manier om je een grijze muis te voelen in een relatie, als je hem doorbrengt zonder stomende nachten en passievolle zondagmiddagen

Je denkt misschien: “Tim, dit zijn enorm verschillende onderwerpen. Hoe ga ik om met mijn specifieke vorm?

Hoe je intimiteit terug brengt in je relatie.

Waar denken mannen aan tijdens seksAl deze vormen van intimiteit leunen op elkaar. Als 1 van deze elementen niet in orde is, is de kans groot dat de rest ook onderuit gaat.

Dit gebeurt niet direct, maar na verloop van tijd. Seks wordt een stuk minder leuk als het voorspel (= affectie) steeds verder wordt teruggeschroefd. En affectie wordt veel minder waard als jullie weinig gedeelde ervaringen hebben, en als broer en zus voortdurend langs elkaar heen leven.

Je zal dus kritisch naar elk gebied moeten kijken, en uitzoeken waar echt het probleem is.

Werken aan je relatie.

Dit is niet wat 1-2-3 zo gaat. Het heeft tijd nodig. En om je helpen om dit proces op de juiste manier door te gaan, geef ik je hieronder 7 tips om de intimiteit in je relatie terug te brengen.

Dus doe je gordel om en de deuren op het kinderslot. Dan druk ik het gaspedaal in.

Maar voordat we wegscheuren, bekijk eerst de onderstaande video:Tip 1: Probeer niet de intimiteit te forceren

Doe het nietJa, ik weet dat dit als een verrassing komt.

Je relatietherapeut en je vriendinnen hebben je ongetwijfeld het tegenovergestelde vertelt.

Maar intimiteit is niet iets wat je kan forceren. Je kan niet iemand dwingen om een sterkere verbinding met je aan te gaan, of seksuele aantrekkingskracht te voelen.

Intimiteit ontstaat.

Je zal er voor moeten zorgen dat jullie in situaties worden gebracht waarin de kans dat jullie intimiteit ervaren, een stuk groter wordt.

En wat je absoluut moet vermijden, is dat je situaties creëert waarin jullie verder van elkaar af komen te staan.

Laat me je een voorbeeld geven.

Hoe je niet verandert in zijn creepy oma

creepy omaVroeger…. Toen je klein was…. En je ging naar een familiefeestje….

Dan was er altijd 1 familielid wat net iets te veel affectie voor je toonde.

Net iets te veel dan waar jij behoefte aan had.

Het is alsof je in een bar stond, en er een persoon was die je leuk vond – maar waar jij helemaal niets mee kon.

Alleen dan met een familielid, zonder seksuele lading, en in een setting waarin iedereen met elkaar op “hoort” te schieten.

Je hebt moeite om er wat van te zeggen, of überhaupt te laten merken dat je die persoon niet leuk vindt. Je wilt die persoon niet kwetsen, of beledigen ten overstaan van al jullie familieleden.

Maar laten we wel wezen. Als hij of zij je in je wang kneep, door je haar woelde of je van die kleffe, natte lippenstiftzoenen op je wangen gaf….

Dan wilde je het liefst een stap naar achteren zetten. Of een paar continenten verder rennen.

schrikkenJe wilt dit gevoel natuurlijk niet geven aan de man met wie je samen bent. Toch?

“Forceer niets als het op intimiteit aankomt.”

Wanneer je man op de bank zit, en je probeert “extra lief te doen” om de intimiteit terug te krijgen…

…door kusjes te geven of hem te knuffelen…

….terwijl hij daar duidelijk geen zin in heeft?

Dan ben je verandert in die creepy oma.

Dat is de reden waarom het advies van relatietherapeuten “om meer affectie te tonen” niet werkt. Het is hetzelfde als “fake it till you make it” – maar in de praktijk kom je nooit bij dat laatste uit.

In tip 4 leg ik je uit wat de beweegredenen van mannen zijn om zich op deze manier af te sluiten. En wat precies maakt dat hij niet zit te wachten om op die manier benaderd te worden.

Maar eerst wat tips om ervoor te zorgen dat je vandaag nog meer intimiteit in je relatie terug krijgt.


Tip 2: Doe iets

het is ietsDat ik zeg dat je het niet moet proberen te forceren, wil niet zeggen dat je er geen aandacht voor moet hebben.

Sterker nog: ik denk dat het heel gezond is om kritisch naar je relatie te kijken. En regelmatig een nieuwe stap te zetten om er voor te zorgen dat jullie er gelukkiger bij zitten.

Dat is niet makkelijk. Elke relatie maakt dipjes door. Sommige zijn dieper dan andere.

En in het slechtste geval gaan relaties er aan onder door. Het is een feit dat veel relaties tot een vroegtijdig einde komen. Het is goed om je dat te realiseren, ook al is dat een beetje pijnlijk.

Op deze manier voorkom je dat je niet weet wat erop het spel staat. Je wilt toch samen zijn met iemand van wie je houdt, maar die je ook gelukkig maakt?

Een relatie met een gebrek aan intimiteit is na verloop van tijd geen relatie meer. Ik hoop dat je dat goed beseft, en dat je bereidt bent om hier aan te werken. Om er zo voor te zorgen dat je ergens komt.

Bij voorkeur met zijn tweeën.

En daar over gesproken:


Tip 3: Heb een nieuwe ervaring samen

er moet iets veranderenWeet je wat de snelste manier is om wat intimiteit terug te brengen?

De instant intimiteit truc.

Ga met z’n tweeën naar een nieuwe locatie.

Er is een gevleugelde uitspraak die op het internet circuleert. “Je bent niet sterker dan je omgeving.

Dat is absoluut waar. Als je naar een plek gaat die jullie alletwee nog niet kennen, dan wordt je terug geworpen op jezelf. In plaats van dat je in een sleur zit, en je dagelijks een vast stappenplan doorloopt.

Er is niets zo “killing” voor je relatie als een sleur. Als alles in je leven voorspelbaar is, hoef je er namelijk weinig moeite voor te doen. Je ratelt het simpelweg af, totdat je klaar bent met de dag waar je toevallig aan bezig bent.

Het gevolg is dat als je dit te lang volhoudt, je samen leeft als een broer en zus. En niet als vriend en vriendin, partners of man en vrouw.

Dat komt omdat een sleur er voor zorgt dat je niet meer hoeft na te denken, en eigenlijk niets meer hoeft te doen. Je leeft je leven, en that’s it.

Denk terug aan je studentenleven

denkenHeb je misschien een punt gehad waarin je niet veel meer deed dan studeren of een beetje hangen met vriendinnen?

Werd dat na verloop van tijd saai?

Alles wat je te lang achter elkaar doet, zonder afwisseling, wordt vervelend. We hebben als mensen nou eenmaal stimulatie nodig. Van onze emoties, en van onze geest.

De meeste mensen lossen dit op door TV te kijken. Maar zoals je misschien hebt gemerkt, is op vakantie gaan een stuk leuker om samen te doen met een man dan samen TV kijken.

Je zal toch echt een stap in de realiteit moeten zetten, samen met je man, om er voor te zorgen dat jullie relatie er beter op wordt.

Ga een weekendje weg.

Ga naar SkyScanner of naar Expedia. Zet de vliegtuigbestemming op “flexibel“. Kijk welke stad voor dit weekend het goedkoopste is.

Een retourtje naar een prachtige Europese stad kost vaak nog geen 50 euro

heel erg goedZoek er een leuk Hotelletje bij voor 2 nachten. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Je kan het al doen vanaf 100 euro, zo’n weekendje weg.

Ga samen met je vriend naar die stad toe, en doe lekker waar je zin in hebt. Focus niet op het “krijgen van intimiteit“. Hoe harder je daar op focust, hoe kleiner de kans is dat het ontstaat.

Een collega had de beste tijden met zijn vriendin toen ze samen naar de Filippijnen vlogen, en niet veel anders deden dan met dolfijnen zwemmen en zeesterren van de zeebodem rapen.

Verder praatten ze totaal niet over wat hen bezig hield. Ze waren dingen aan het doen, maar aan het eind van de dag vielen ze in elkaars armen in slaap. Puur omdat ze samen nieuwe ervaringen hadden opgedaan.

Je kan dit ook doen zonder op vakantie te gaan.

Ga samen naar een stad in Nederland, al is het voor een middag. Ga naar een museum in jullie eigen stad waar jullie nog nooit zijn geweest. Een nieuwe kroeg of discotheek.

Alles wat jullie beide interessant lijkt, waar jullie nog nooit geweest zijn en wat jullie dwingt om samen wat te doen. Dit is de snelste manier om meer verbondenheid met elkaar te ervaren.


Tip 4: Begrijp zijn beweegredenen

begrijp je mijIk ging een keer vissen met mijn schoonvader. Terwijl hij het aas aan zijn haakje deed zei hij: “Tim. Als je wilt leren vissen, dan zul je een vis moeten begrijpen.

Ik dacht: “He? Vissen hebben zo’n ontzettend kleine hersenmassa…. Moet ik echt mijn best doen om dat te begrijpen?

En zo werkt het precies met mannen. Vaak zijn we ontzettend dom bezig, en we kwetsen je zonder dat we dat willen. Maar als je wilt leren om met ons samen te zijn, dan zal je moeten leren wat maakt dat we ons aan de haak laten slaan.

Elke man in een lange relatie mist rust.

Vrijwel elke man die in een lange relatie zit mist rust, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het is 1 van de 10 dingen die een man zoeken bij een vrouw en in een relatie.

Als een man de rust die hij nodig heeft niet krijgt om zijn batterijen op te laden, dan heeft hij simpelweg geen zin om intiem te zijn.

Misschien denk je:

Kom op Tim, dan maakt hij toch zin?

vraagSommige vrouwen denken dat het te maken heeft met onwil.

Dit is hetzelfde als een man die klaagt over zijn vrouw die geen seks met hem wil, terwijl hij zich nooit doucht of scheert.

Hij zelf is de oorzaak, maar hij is niet bereid om te kijken naar zijn eigen gedrag. En daarom klaagt hij dat ze “geen zin” heeft.

Terwijl die vrouw in feite niet zit te wachten op een man die als een soort vuilnisbakkenmonster bij haar in bed kruipt.Wat mannen bedoelen als ze zeggen dat je zeurt.

Ik weet het, ik weet het. Het is heel onaardig van ons mannen. Jij komt op een hele normale manier je tijd met ons doorbrengen, en vervolgens zeggen wij dat je zeurt.

Stank voor dank.

Maar wat hij in feite bedoelt, is dat hij op dit moment behoefte heeft om alleen te zijn.

Niet omdat hij jou niet leuk vindt. Niet omdat hij je niet aantrekkelijk vindt.

Maar puur omdat hij zijn batterijen moet opladen.

Iedere man heeft een emotionele batterij in zijn hoofd

waarheidIn de loop van de dag raakt deze helemaal leeg. Als hij thuis komt van zijn werk, heeft hij tijd nodig om deze op te laden.

Sommige mannen doen dat door op de bank te zitten en een biertje te drinken. Anderen spelen een computerspelletje, of gaan klussen aan hun auto.

Maar net zoals bij een echte oplaadbare batterij, moet je ze even op 1 plek laten zitten en wachten totdat ze weer klaar zijn voor gebruik.

En bij een oplaadbare batterij geef je ook niet het scheerapparaat de schuld wat er voor zorgde dat deze leeg is geraakt. Net zoals dat je een man niet de schuld moet geven, omdat hij leeg is na een lange dag werken.

“Besef je dat jij je batterij op een andere manier oplaadt.”

Als jij thuis komt na een lange dag, verlang je natuurlijk naar affectie. Dat hij je vasthoudt, en je vertelt dat je mooi bent. Dat is de manier waarop jij je batterij oplaadt.

Wetenschappelijk onderzoek heeft definitief aangetoond dat…

wetenschap… De breinen van mannen en vrouwen behoorlijk verschillen. En zoals je ziet heeft jouw brein het juist nodig om omringd te worden door mensen van wie je houdt, om van een lange dag te herstellen.

De verwachtingen van de maatschappij make het er niet beter op.

Van jongs af aan wordt jongetjes geleerd dat ze hun emoties niet mogen tonen. Ze krijgen aangereikt dat ze moeten leren om in zichzelf tot rust te komen, en zich altijd onder controle te hebben.

Kijk maar naar een jongetje en een meisje die op de grond vallen en huilen. Het meisje wordt getroost. Het jongetje wordt vrij snel aangespoord om zich te vermannen. Hij hoeft op weinig sympathie te rekenen.

En in de loop van zijn leven krijgt hij steeds meer boodschappen dat hij zijn gemak moet houden, een paar keer flink moet slikken en geen emoties mag tonen. Sterker nog: in zijn hele leven wordt hij er keihard op afgerekend.

In een onderzoek van Brene Brown kwam naar voren dat vrouwen verlangen dat hun mannen zich kwetsbaar opstellen. Maar dat wanneer ze dat doen, ze door diezelfde vrouwen als “zwak” worden beoordeeld.

Elke man heeft een situatie mee gemaakt waarin hij vertelde wat hij echt voelde, en dat een vrouw hem daarna niet meer respecteerde.

En hij is dat niet vergeten

logischDat dit tien jaar geleden is gebeurd, maakt niet uit. Hij denkt wel twee keer na voordat hij weer in die val trapt.

Dus als hij een probleem heeft, dan sluit hij zich op.

Het is de voornaamste reden waarom mannen zich afstandelijk gedragen. Ze willen zich afsluiten van iedereen, om het beeld wat ze van zichzelf hebben gecreëerd te beschermen.

Niet voor niets worden actiehelden altijd voorgesteld als emotieloze en koude oorlogsmachines. Je man wil niet de indruk wekken dat hij voor hen onder doet. Zeker als hij gewend is om stoer te doen in jouw bijzijn.

Zeker als hij een groot probleem heeft, is hij in zijn hoofd bezig om dat in detail uit te pluizen. Waardoor hij minder goed bereikbaar wordt voor intimiteit.

Gelukkig zijn daar wel degelijk oplossingen voor. En in de volgende tip ga ik je uitleggen wat je kan doen.


Tip 5: Geef hem een goed gevoel over zichzelf

Stel:

 • Jullie huis staat in brand.
 • Hij is net ontslagen.
 • Zijn broer ligt in het ziekenhuis.
 • Zijn kat hoest vierkante brokjes op, en niemand weet wat het is.

In al die gevallen kan hij te maken hebben met levensveranderende ervaringen waar hij niet op zat te wachten.

Als je mijn vorige tip hebt gelezen, zou je kunnen concluderen dat het voor een man heel moeilijk wordt om intimiteit te tonen in jullie relatie. En dat is ook zo.

Maar er is 1 uitzondering.

Als je hem een goed gevoel kan geven binnen die relatie…

….als je voor hem een rustpunt kan zijn als hij het moeilijk heeft…

…dan kan hij open blijven naar je.

En mannen krijgen rust op een iets andere manier dan vrouwen. Behalve dat je hem af en toe moet laten aankloten in zijn mancave, is het ook belangrijk dat je hem bevestiging geeft.

Geef hem het gevoel dat je op hem vertrouwt, en naar hem kijkt voor leiderschap

goed ideeHet gevoel wat je op hem wilt overbrengen, is dat hij die superman al is. Wat je wil voorkomen is dat je de verwachtingen wilt opdrijven. Maar puur dat je uitstraalt dat je vrede hebt met alles wat hij beslist.

Of hij nou links of rechts gaat, jij hebt er vrede mee.

Als je hem het gevoel kan geven dat je hem op die manier vertrouwt, en hem blind zal volgen, dan wordt het makkelijker voor een man om intiem met je te zijn.

Als hij voelt dat hij niet alleen te maken heeft met de bedreigingen in de omgeving, maar ook dat hij moet twijfelen of jij hem zal blijven steunen?

Dan zal hij er voor kiezen om eerst het probleem op te lossen, voordat hij überhaupt weer met je praat.

Mannen zijn namelijk enorm onzeker. En als ze proberen iets te bereiken, is het ronduit vervelend als ze de hele tijd moeten twijfelen aan wat ze aan het doen zijn.

In dat geval kunnen ze maar 1 ding tegelijk. Of ze lossen het probleem op, of ze zijn bezig met jou te “managen”.

Als je in plaats daarvan er voor kiest om hem geen extra stress te geven, en een baken van bevestiging voor hem te zijn, kan hij dit op een later tijdstip ook voor jou doen op de manier die jij verlangt.

En daarover gesproken:


Tip 6: Beloon hem als hij wel intiem met je is

beloonAls jullie samen een intiem momentje hebben, ondanks dat je merkt dat dit hem zwaar valt (op wat voor reden dan ook)….

Laat hem dan merken dat je het waardeert.

Beloon hem op een manier waar hij blij van wordt.

Hou het simpel. De meeste mannen zijn net honden. Ze zijn te belonen met eten, aandacht, seks of een speeltje.

Ik bedoel niet dat je hem bij het kleinste beetje affectie een nieuwe iPod cadeau moet geven. Wel dat wanneer hij het initiatief neemt door je bijvoorbeeld een weekendje mee naar een vreemde stad te nemen, je ervoor zorgt dat hij in de week daarna wat extra verwend wordt.

Hoe aantrekkelijker jij het voor hem maakt om het initiatief te nemen tot een intieme tijd, hoe groter de kans dat hij dit in de toekomst zal blijven doen.


Tip 7: Experimenteer in bed

Tip als man vriend alleen maar aan seks denktDit is 1 van de beste dingen die je kan doen om een man (weer) verliefd te maken.

Zorg ervoor dat je goed wordt in bed.

Ik weet wat je denkt. “Ik heb nooit klachten gehad, dus ik weet heus wel wat ik moet doen.

De realiteit is dat het merendeel van de mannen niet wil vertellen hoe ontevreden ze eigenlijk zijn in bed. En dat ze helemaal niet zo aan hun trekken komen, als je in feite zou denken.

En wat ik je net heb verteld over sleur in je relatie, geldt helemaal tussen de lakens.

Hoe sleur in bed je liefdesleven verpest.

Mannen houden van variatie. Ze zijn biologisch geprogrammeerd om behoefte te hebben aan zoveel mogelijk verschillende seksuele ervaringen.

Ze hebben behoefte aan een vrouw die er van houdt om te experimenteren. Iemand die hen die verschillende ervaringen kan geven.

Wil je meer weten over hoe je beter wordt in bed? Check dan dit artikel.


Zo. Mijn tips als je te maken hebt met sleur in je relatie, of een gebrek aan intimiteit.

Ik wens je veel succes met het toepassen ervan. En als je vragen hebt, raad ik je aan die achter te laten in de reacties. Ik lees alles. En als er een originele vraag tussen zit, maak ik er een video over.

Er is nog een trucje om de intimiteit in je relatie terug te brengen.

Het is eenvoudig toe te passen, maar het is wel een stukje heftiger dan alles wat hier boven staat.

Het is zo krachtig dat ik het niet zomaar op internet kan plaatsen. Dat doe ik liever via e-mail. Als je dat wilt, kan ik jou dat ook toezenden.

Laat hieronder je e-mail adres achter, en ik stuur je het Mannengeheim toe. Dit is een trucje om een man weer gek op je te maken, ook als jullie al lange tijd bij elkaar zijn.

Het gevolg is dat je maar heel weinig hoeft te doen om intieme momenten met hem te hebben – omdat hij in de meeste gevallen het werk op zich zal nemen.

Wil je leren hoe dat moet? Laat dan hieronder je e-mail adres achter.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

6 Reacties

 • Willemijn schreef:

  Tim .. ik moet zo lachen als je zegt dat mannen houden van avontuur en variatie in bed!
  Mijn ervaring: mannen hebben een (beperkt) aantal fantasietjes, die ze willen realiseren. Daarbuiten gaan vinden ze vaak maar eng! Als ik mijn ‘Bend over Boyfriend’ tevoorschijn haal, worden ze witjes om hun neus. En zelfs nieuwe standjes zijn vaak al te spannend (of nog erger: te vermoeiend). Maar de mannen die ik tref zijn heel uitzonderlijk begrijp ik?

  • intiem schreef:

   Ik vind er een hoop waarheid in zitten. De meeste mannen zijn avontuurlijker dan de vrouwen. Als jouw ervaring anders is ben je misschien een vrouw met een hogere drive dan de meeste mannen. Die zijn er wel, maar in de minderheid. Bovendien denk ik dat we de mannen in de loop van de afgelopen tientallen jaren ‘ontmand’ hebben en de vrouwen te veel mannelijk geworden zijn.

 • Anoniem schreef:

  Beste Tim
  Ik heb dit stuk met veel interesse gelezen en wil je het volgende voorleggen.

  Mijn vriend en ik zijn al 23 jaar samen. We hebben twee kinderen en we hebben het altijd heel gezellig gehad. hij is mijn beste vriend en ik de zijnd. De sex was naar mijn idee altijd leuk maar de frequentie ervan was al vrij snel niet meer zo hoog en na onze kinderen echt behoorlijk laag (laatste jaren zelfs niet aanwezig) Ik wilde zo af en toe wel, maar hij niet meer. nu kreeg ik afgelopen jaar een burn-out en werd hij verliefd op een ander en zit daarnaast, volgens mij, ook in een enorme mid-life.
  De spanningen tussen ons liepen zo hoog op dat we besloten tot een proefscheiding. Nu zegt hij dat hij mij terug wil maar dat hij geen romantische gevoelens voor me heeft en dat die ook niet weer terug gaan komen. Ik wil hem ook graag terug want vind het leven met hem het allerleukst op de wereld maar ik wil dat hij open staat voor eventuele terugkeer van romantische gevoelens. Ik verwacht geen wonderen maar kan toch geen genoegen nemen met een verder leven waarin ik weet dat sex geen enkele rol speelt.

  Best ernstig hè. Denk jij dat dit nog goed kan komen. Ik hoop het zo maar heb ook zo weinig hoop.

  Met vriendelijke groet, anoniem

  • anoniem schreef:

   Beste
   Ik herken je verhaal, heb je al antwoord gekregen?
   Ben benieuwd.
   Gr

 • Renske schreef:

  Ik kom wel eens vaker op deze website als ik wat online adviezen zoek om er steeds weer achter te komen dat ik eigenlijk een man ben (rust nodig om batterij op te laden, geen zin in kusjes en knuffels als ik net thuiskom, etc.)

  Verder ben ik hartstikke blij met m’n vagina. Misschien béétje gendernormatief, deze website?

 • Dit had net zo goed over een vrouw kunnen gaan. Over mij bv. Dit gaat echt niet alleen op voor mannen ….

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend