9 Tips Om ‘t (app) Gesprek Gaande Te Houden Met Een Man

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 9 juli 2016 - Laatst gewijzigd op 28 oktober 2022

In dit artikel leer je:

 • Hoe je voorkomt dat een gesprek dood loopt en uitdooft als een kaars, terwijl je de man met wie je praat wel heel leuk vindt. Leer de geheime gesprekstechnieken van de meest populaire mensen in de kroeg en op je werk.
 • Hoe een goed gesprek in elkaar zit, en hoe je deze kennis kan gebruiken om een man zo te “triggeren‘ dat hij het meeste werk voor je doet.
 • Waarom een gesprek nog nooit is stil gevallen als je iemand het idee geeft dat hij het meest interessante verhaal op aarde aan het vertellen is, en hoe je dit kan gebruiken om vloeiendere gesprekken te voeren.
 • Hoe je een beetje verlegen voordoen ervoor zorgt dat hij zich Superman voelt, en niet kan wachten om je nummer te vragen en je mee te nemen op een date.
 • …en nog veel meer.

“Hoe je ervoor zorgt dat het gesprek niet stil valt”

gespreksstofGeen makkelijke opgave. Het is niet voor iedereen weggelegd om als een ware conversatie koning het middelpunt van de belangstelling in te nemen.

En ik ga je ook niet aanraden om die persoon te worden. Want dat is helemaal niet in je voordeel. Waarom zou je populair willen zijn voor honderd mensen die je niet kent, als je ook geweldig kan overkomen op iemand die je dolgraag wil versieren?

Ik vind het veel belangrijker wat “de ware” van mij vindt, dan mensen die ik nooit meer zal zien. Daarom zijn mijn gesprekstechnieken er op gericht om die ene speciale man te veroveren. (Of die ene speciale vrouw in mijn geval).

Gesprekken die stil vallen zijn ongemakkelijk.

Je wilt dat ze doorgaan, maar het gebeurt maar niet. Je staat er alletwee een beetje suf bij, uit je glas te lurken en elkaar aan te kijken. En vervolgens gebeurt er niks.

Als je de onderstaande tips opvolgt, hoeft jou dat nooit meer te overkomen. Je leert namelijk precies wat je moet doen.

Als je er klaar voor bent, dan beginnen we samen met het doornemen van mijn tips om elk gesprek gaande te houden – ook via WhatsApp of op je eerste date.

Maar voor je verder gaat, bekijk eerst onderstaande video:

Tip 1: Weet hoe een goed gesprek in elkaar zit

lego poppetjeStel, je bent zes jaar oud. En je krijgt een prachtige LEGO-doos voor je verjaardag.

Het is een reusachtig bouwwerk…. Bijvoorbeeld een piratenschip. De zeilen zijn mooi vormgegeven, en je moet ze zelf aan de mast bevestigen – die is opgebouwd uit tientallen LEGO blokjes. Eigenlijk ben je nog te jong voor zo’n ingewikkelde LEGO doos, maar ondanks dat kan jij je blijdschap niet onderdrukken, en je vliegt je ouders 1 voor 1 om de hals.

Als alle cadeautjes zijn uitgepakt besluit je er direct mee te spelen. Je opent de doos, haalt alle steentjes uit de verpakking en legt ze netjes op een rijtje. Tijd om dat prachtige schip in elkaar te zetten.

Maar wat als er nu geen instructieboekje bij zit?

In een normale LEGO doos vindt je een boekje waar op plaatjes wordt uitgelegd hoe je het bouwwerk in elkaar zet. Het gaat met kleine stappen, allemaal vastgelegd op een tekening. Zodat je het makkelijk in elkaar kan zetten.

Als zes-jarige zal het al een hele klus worden om zo’n ingewikkeld bouwwerk te laten herrijzen uit die stapel blokjes voor je. Maar als je het ook nog eens moet doen zonder idee hoe het eindresultaat precies in elkaar zit, dan wordt het helemaal lastig. Je zal te werk moeten gaan op je gevoel, je alleen maar bewust van het mogelijke eindresultaat.

Dit is hoe de meeste mensen omgaan met gesprekken

meeste mensenZe weten hoe een goed gesprek van de buitenkant er uit ziet, omdat ze om hen heen het hebben zien gebeuren. En dat is in het beste geval. De meeste mensen hebben hun beeld van “een goed gesprek” gevormd aan de hand van televisie: films of series. En dat is helemaal geen juiste afspiegeling van de werkelijkheid.

In dit artikel geef ik je de juiste bouwsteentjes om het gesprek gaande te houden, en ik laat je met allerlei stappen zien hoe je er voor zorgt dat het gesprek op de juiste manier vorm krijgt. Maar voordat ik dat doe is het belangrijk om te weten wat een goed gesprek is. Als je namelijk begrijpt wat er voor nodig is om een goed gesprek te voeren, dan zal je merken dat je als volwassene niet alle voorbeelden en kleine stapjes nodig heeft.

En je kent ongetwijfeld het gezegde dat je een man (of vrouw) een vis kan geven, of kan leren vissen. In dit artikel leer ik je zo goed vissen, dat je nooit meer naar de plaatselijke visboer hoeft.

Een goed gesprek met een leuke man bereikt drie dingen.

 1. Hij heeft een goed gevoel over het gesprek.
 2. Hij investeert tijd en energie in het gesprek.
 3. Je leert hem beter kennen zodat je weet of hij echt leuk is.

1. Hij heeft een goed gevoel over het gesprek

het voelt goedÉén van de redenen waarom gesprekken strandden of langzaam tot stilstand komen, is dat ze niet zo veel doen voor de gesprekspartners.

Stel, je bent met een man aan het praten die je er OK uit vindt zien, maar niet meer dan dat. En hij stelt je vragen als:

 • Waarom kom je vandaan?
 • Wat doe je voor werk?
 • Waar heb je op school gezeten?

Laten we eerlijk zijn: zo’n gesprek heb je honderd duizend keer gevoerd. Als dit dan met een man is die je niet heel aantrekkelijk vindt, dan is het ronduit dodelijk saai.

Als je de man zo leuk vindt dat het niet uitmaakt wat hij zegt, kan je nog steeds een goed gevoel hebben over het gesprek. Puur omdat je een goed gevoel krijg door met hem te praten.

Maar ook als je de man in kwestie niet zo leuk vindt, en hij zou over dingen praten die:

 • Je interesseren
 • Je emotioneel raken
 • Je in vervoering brengen

Dan zou jij nog steeds een goed gevoel over het gesprek krijgen

Je maakt op zo’n moment iets mee, en ook al vond je de man in het begin niet heel aantrekkelijk, je hebt op zijn minst wel een leuke tijd gehad.

Dit geldt voor mannen bijna hetzelfde. Als hij jou niet kent, en hij vindt je enigszins aantrekkelijk, dan zal hij bereid zijn om een gesprek met je te voeren. Maar als jij hem dan saaie vragen stelt, of het gaat nergens heen, en hij voelt zich een beetje onhandig? Dan zal het daar bij blijven.

Zeker bij WhatsApp of Facebook. (leestip: 12 redenen waarom hij kortaf reageert op WhatsApp en Facebook) Je hebt hier letterlijk maar 1 kans voor een goede indruk. Als je het hier verpest, dan kan je het wel vergeten.

Dus tenzij hij vanaf het eerste moment gelijk tot zijn oren verliefd op je is, is het aan jou om er voor te zorgen dat hij een goed gevoel krijgt over het gesprek. Denk dus bij alles wat je doet: “Krijgt hij hier een beter of een slechter gevoel van?” Dan vallen er al een heleboel dingen af, zoals over je net overleden cavia praten, of een lang betoog afsteken over het feminisme.

Sociale intelligentie is begrijpen of iemand anders iets leuk vindt of niet.

Wanneer je voor een vreemd persoon staat, weet je niet hoe die persoon in elkaar zit. Maar je kan op basis van wat je ziet of weet wel aannames doen. En als je iets zegt kun je aan het gezicht van iemand zien hoe het aankomt. En daar weer verder op reageren.

Het is de bedoeling dat je altijd je sociale intelligentie inzet om er voor te zorgen dat de ander een leuke tijd heeft tijdens het gesprek

sociale inteligentieDat is waar het voor bedoelt is. En daar over gesproken:

2. Hij investeert tijd en energie in het gesprek.

Stel, je kreeg op de middelbare school een proefwerk voorgeschoteld. De ene keer had je wel geleerd, en de andere keer had je helemaal niets gedaan.

Wanneer voelde jij je beter over jezelf: wanneer je zonder te studeren het proefwerk inliep en er uit kwam met een 9, of wanneer je er hard voor hard geleerd en er uit kwam met een 7?

Als je bent zoals de meeste mensen, dan had je het beste gevoel bij de laatste optie.

Het is heel vreemd, want objectief gezien is een 9 hoger dan een 7, en heb je het in het eerste geval dus “beter gedaan” in de ogen van je leraar en mede-scholieren. Maar het is nou eenmaal heel moeilijk om je tevreden te voelen over iets waar je bijna geen moeite voor hebt gedaan. En zo is het bij mannen ook.

Als ze een vrouw ontmoeten, willen ze dat deze vrouw bijzonder en moeilijk te krijgen is. Dat het voor het resultaat niet uitmaakt hoeveel moeite ze hebben gedaan ontgaat ze: het is nog steeds dezelfde vrouw. Maar ze willen zich goed voelen over zichzelf, en er van genieten dat ze ergens voor kunnen werken. En het gevolg is dat ze veel banger zullen zijn om je kwijt te raken.

Ga maar na aan de hand van het proefwerk voorbeeld.

Stel, je het proefwerk waar je na hard werken een 7 voor had, wordt opnieuw nagekeken en je hebt nu een vijf.

proefwerkJe zal boos zijn, en jezelf gaan verdedigen bij de leraar.

Maar als je een 9 had gehaald ondanks dat je gestudeerd had, zal jij je schouders ophalen en zeggen: “Oh, ok. Dat is dan maar zo.” In feite accepteer jij je verlies dus veel eerder, omdat je er vanuit gaat dat de kleine moeite die je er in hebt gestoken – en daarmee het eindresultaat van eerst een 9 en dan een 5 -minder waard is.

Zo werkt het met flirten ook. Als een man twee uur met je staat te praten en hij krijgt dan je nummer niet, dan maak je hem gek en wordt hij misschien wel boos. (ik raad je af dit te doen) Maar als hij twee minuten met je praat, en hij zegt dan heel bot “je nummer“. Dan kan hij zich toch niet echt rot voelen als hij het niet krijgt.

Als je een man dus leuk vindt, en je wilt ervoor zorgen dat de vonk over springt, is het eerste principe dat je hem er een paar uur voor laat werken. Niet dat je hem pushups laat doen in zijn onderbroek met een naaldhak in zijn nek, zoals in deze video, maar wel dat je hem de kans geeft om zijn tijd en energie in het gesprek te investeren. Zo zal hij:

 • Veel blijer zijn als hij uiteindelijk je nummer krijgt.
 • Zich beter voelen over een date.
 • Veel banger zijn dat je hem toch niet leuk lijkt te vinden.
 • Sneller wat jaloerser worden als je met een andere man praat.
 • Gemotiveerder zijn om in de toekomst zijn best voor je te doen.

3. Je leert hem beter kennen zodat je weet of hij echt leuk is.

Een connectie maken met iemand anders is 1 van de mooiste dingen die er is

tips-om-relatie-leuk-te-houdenHet is helaas niet 1 van de makkelijkste dingen. Tenminste, als je niet op de hoogte bent van de tips van Mannengeheim voor het voeren van een goed gesprek.

Het is makkelijker dan je denkt, maar het wordt nou eenmaal niet op school geleerd (waarom is mij een raadsel).

Zeg nou zelf.

Als je twee uur tegenover een man gaat zitten en de details van jullie CV uitwisselt, dan zul je vanzelf merken dat je er niet veel mee op schiet. Er is weinig verbinding tussen jullie omdat jullie niet praten over dingen die jullie gemeenschappelijk hebben. Het is ook heel moeilijk beoordelen of je iemand leuk vindt, als je helemaal niet weet wat die persoon drijft.

Ik coachte laatst een man die in een bar met een vrouw begon te praten. Na vijf minuten kwam hij naar mij terug, en zei hij: “Ze haalt haar PhD in Milieuwetenschappen, godver.” Ik heb hem zo snel teruggestuurd dat zelf een oplettende kijker niet gezien kan hebben dat hij naast me stond.

Waarom?

vraagDat iemand een studie doet die jij niet interessant vindt, zegt helemaal niets over die persoon. Een half uur later keek ik om, en stonden ze midden in de bar te zoenen. Nou was dat niet helemaal waar ik op mikte, maar ik was wel benieuwd hoe het zo was gekomen. Mijn client kwam me later blij vertellen dat dit de meest gemotiveerde vrouw was die hij ook had ontmoet, en hoewel hij nog steeds een rechtse rakker was begreep hij dat zij net zo’n harde werker was als hij.

Dat ze een studie deed die hij niet interessant vindt, werd een non-issue toen hij begreep dat ze iets veel belangrijkers (werklust) gemeen hadden.

Je derde doel in een gesprek is er achterkomen of je iemand leuk vindt.

En om dat te doen zal je een oprechte connectie met iemand moeten maken. Je gaat leren hoe je bij iedere persoon iets vindt wat je leuk vindt. Dat is essentieel als je goed wil worden in het voeren van gesprekken. Ware gespreksmeesters kunnen bij de meest vervelende mensen nog iets ontdekken wat ze interessant vinden.

En nou hoef je echt niet verliefd te worden op elke vreemde man die je tegen komt, maar in plaats van een kritisch lijstje met eigenschappen die hij moet bezitten paraat te hebben, kan je ook heel natuurlijk in het gesprek op zoek gaan naar dingen waarin jullie overeen komen. En hoe je dat op een makkelijke manier kan doen, lees je bij tip 2.

Tip 2: Gebruik het woordje “waarom?

waaromKijk:

Als je de keuze hebt om met iemand te praten, doe je dat natuurlijk het liefst met iemand die op jou lijkt.

De wetenschap laat ook zien dat tegenpolen elkaar afstoten in plaats van aantrekken. In het eerste college van de opleiding communicatiewetenschap wordt dit als eerste besproken. Wil je namelijk goed worden in communiceren, is het belangrijk dat je overeenkomsten ervaart.

Maar hoe doe je dat nou als je voor iemand staat die een hele andere achtergrond heeft dan jij?

Stel de waarom-vraag.

In plaats van dat je steeds nieuwe details vraagt, of op weg gaat naar een nieuw lijstje feiten….

Mik je er juist op om de diepte in te gaan. Dit doe je op een heel eenvoudige wijze. Wanneer iemand een feitje over zichzelf geeft – bijvoorbeeld “ik werk in een ziekenhuis” – dan vraag je: waarom?

Dit kan op verschillende manieren:

 • Waarom doe je het?
 • Waarom haal je er plezier uit?
 • Waarom vind je het zo leuk?

Je doet hier twee verschillende dingen mee:

groot verschil1. Je maakt het positief.

Wanneer je vraagt wat iemand leuk vindt aan zijn werk, dan zal die persoon altijd komen met de positieve dingen (tenzij het iemand is met weinig sociale intelligentie of mentale problemen). Je stuurt het gesprek dus de goede kant op: mensen voelen zich natuurlijk lekkerder in gesprekken waarin ze de hele tijd positief zijn.

2. Je ontdekt wat iemands motivatie is.

Stel dat iemand zegt: “ik werk in het ziekenhuis omdat ik graag kinderen wil redden.

Niemand wordt op een dag met de gedachte om kinderen te redden. Daar zit een verhaal achter, en vaak is het behoorlijk diep. Je hoeft er op dit moment niet naar te vragen, maar je hebt op deze manier veel meer geleerd over die persoon. Plus, je hebt een opening gecreëerd om hier later over terug te komen.

Je kan vervolgens verder praten over waarom die persoon het zo’n prettige missie vindt, wat maakte dat hij er voor koos en hoe het in de praktijk uitpakt.

Stel dat het met een stukje zorgzaamheid te maken heeft, dan kan jij als je later wat over jezelf vertelt, laten zien dat jij over dezelfde zorgzaamheid beschikt. De persoon in kwestie zal merken dat jullie niet zo veel van elkaar verschillen. En een connectie is geboren.

Tip 3: Beaam wat hij zegt

ik luisterEr is recentelijk een wetenschappelijk onderzoek uitgebracht waarin wordt aangetoond dat als je twee keer beaamt wat iemand zegt, die persoon dieper op het verhaal ingaat.

Zeg dus bijvoorbeeld twee keer “hmmmhmm” of “uhuh“. Of knik een paar keer. Laat merken dat je die persoon volgt. Zo moedig je hem aan om verder te praten.

Er is nog een slimme techniek om er voor te zorgen dat iemand verder blijft praten. Deze noem ik informatie commando’s. Het zijn woorden als:

 • Aha
 • Leg uit
 • Ga verder
 • Hoe doe je dat dan?
 • Vertel

Ze lokken uit dat je gesprekspartner lekker verder gaat praten over waar hij mee bezig was.

Maar je denkt misschien:

Waarom zou ik iemand uitlokken om over zichzelf te praten?

vraag-intro

 • Mensen houden van hun eigen stemgeluid.
 • Je kan niet iets zeggen wat het gesprek dood slaat.
 • Niemand is ooit afgeknapt op iemand anders terwijl hij zelf aan het woord was.

Als je jouw gesprekspartner een goed gevoel wilt geven over zichzelf, dan hou jij je mond. Je zal merken dat die persoon na verloop van tijd vanzelf nieuwsgierig naar jou wordt. Het is namelijk heel zeldzaam als iemand volledig zijn aandacht op jou kan richten, zonder afgeleid te raken. Dat wekt interesse.

En de meeste mannen hebben zo’n groot ego, dat ze het heerlijk vinden als ze zien dat een vrouw hier volledig op gericht is. Ze smelten er een beetje van om te merken dat ze in hem geïnteresseerd is, en hem ziet als “de sterkste man op aarde“. Dat is namelijk hoe hij het zal opvatten.

Daarnaast kan je in de tijd die hij over zichzelf praat er makkelijk achterkomen of dit een man is waar je wel of niet meer tijd mee wil doorbrengen. Zeker als je de juiste vragen stelt, en er achter komt wat zijn intenties en motivaties zin, dan zal je merken dat het steeds makkelijker wordt om hem een plekje in je leven te geven. Wat dit dan ook is.

Tip 4: Geef de stilte een leuke lading

stilte is goudHou je niet zo van stiltes?

Dan ben je niet de enige. De zinsnede “ongemakkelijke stiles” is de meeste mensen welbekend. Het is de sensatie dat het gesprek doodslaat, dat je niet goed weet wat je moet zeggen en het allemaal zo’n beetje voorbij is.

Ik vind het heel jammer dat mensen er zo naar kijken. Het biedt namelijk prachtige mogelijkheden om met iemand te flirten.

Wanneer jij tegenover een man staat, en het gesprek valt stil, dan zul je zien dat hem dit een beetje in paniek maakt. De meeste mannen willen ongeacht of ze je leuk vinden een goede indruk maken. Hij zal zijn best doen om de stilte op te vullen.

Deze onrust van hem kan je gebruiken om hem een goed gevoel over zichzelf te geven… maar ook over jou.

Zeg: “Wow. Ik wordt er een beetje verlegen van als je me zo aankijkt.

Oud-premier Balkenende deed het een keer voor op televisie

balkenendeZijn toon was echter niet heel erg verlegen. Dat kan jij natuurlijk een stuk beter.

Zeg zo verlegen mogelijk dat de man voor jou je verlegen maakt. Hij zal het maar wat graag geloven, en zichzelf van binnen op de borst kloppen. Hij zal niet denken: “Oh, wat is dat een verlegen vrouw.” Hij zal denken: “Oh, wat ben ik goed bezig en een stoere kerel dat ik haar verlegen maak.

Mannen zijn namelijk een “sucker” voor vrouwelijke aandacht en bevestiging. Hij vindt het maar wat leuk als een vrouw verlegen van hem wordt. Hij zal het zien als een trucje, wat hij niet kan wachten opnieuw te doen. Wat dat betreft zijn mannen net honden: geef je ze een koekje wanneer ze netjes gaan zitten, dan gaat hij al zitten voordat jij je hand in je jaszak kan steken.

En wat je hiermee hebt gedaan, is wat eerst een ongemakkelijke stilte was veranderen in iets leuks voor hem. Elke keer dat het nu stil valt en jullie oogcontact maken, zal hij zich herinneren hoe stoer hij wel niet is. Misschien speelt hij wel een beetje de vaderlijke rol en zegt hij: “Kom kom. Het komt allemaal wel goed.

En jij? Jij laat hem lekker in de waan. Zolang hij maar een goed gevoel heeft over zichzelf, toch?

Tip 5: Gebruik statements

statementNiemand houdt er van om al te veel informatie weg te geven aan vreemden. De ene persoon is wat meer gehecht aan zijn privacy dan de ander. Soms zal je een man tegenkomen waarbij je heel nieuwsgierig wordt. Maar pas hier een beetje mee op, want hij wordt hier niet per se gelukkig van.

Het uitwisselen van feitjes in een bar lijkt net op een overhoring.

Als je iemand vraagt waar hij werkt, wat hij doet, hoe hij het doet, waarom hij het doet, etcetera etcetera, dan ben je de informatie uit hem aan het trekken.

Het enige wat ontbreekt om het een verhoor te maken, is een Joegoslavische detectie me een litteken in zijn gezicht als je partner en een koude, ijzeren tafeltje om aan te zitten.

Dat is natuurlijk niet een associatie die je wilt opwekken.

Of nog erger.

De hyperactieve labrador

labradorAls jij met een man staat te praten en hem overenthousiast de kleren van het lijf vraagt, dan kan het wat ongemakkelijk worden. Een collega hier bij Mannengeheim wordt ronduit bang als een vrouw hem te veel vraagt, of te snel te enthousiast doet. Hij vindt het onprettig en wantrouwt haar gelijk, ook al kan het een hele leuke vrouw zijn.

Dat komt omdat hij die aandacht van jongs af aan niet gewend is. Hoewel de meeste mannen hier geen last van hebben en er wel redelijk mee overweg kunnen, is er wel een groot probleem met deze aanpak.

Hij hoeft geen moeite voor je te doen.

Als je vaak te maken hebt dat mannen je leuk lijken te vinden, maar vervolgens niets van zich laten horen, dan komt het omdat hij te weinig moeite heeft gedaan. Hij heeft het nodig om tijd en energie in het gesprek te steken, om achteraf het idee te hebben dat het de moeite waard was. Het is 1 van de drie doelen van een goed gesprek.

Daarom geef ik je een simpele techniek om hem een beetje uit te lokken

Zodat hij informatie over zichzelf begint te geven, en energie in het gesprek begint te steken, zonder dat je daar om hoeft te vragen.

Komt ie:

Doe hardop een aanname over hem

(Dat is een tip die mijn collega gaf in eenzelfde artikel voor mannen)

En het mag best een beetje absurd zijn.

 • Goh, jij ziet er uit als een dokter in het ziekenhuis. Je lijkt wel een chirurg.
 • Jij ziet eruit als iemand die vroeger heel veel naar Telekids keek.
 • Volgens mij was jij vroeger altijd de persoon die als eerste werd gekozen bij het gymmen op school.

Het maakt niet veel uit wat je doet, zolang je maar een aanname doet waarvan hij niet kan wachten om deze te verleggen. Sommige mannen vinden het leuk als het wat absurd is, anderen vinden het prettig als het een beetje bij hun persoonlijkheid in de buurt komt. Speel hier mee om te zien wat werkt bij de man in kwestie.

Tip 6: Gebruik rollenspellen

rollenspelWeet je wat de makkelijkste manier is om ervoor te zorgen dat hij meer energie in het gesprek steekt?

Door een rollenspel te spelen waarin hij veel energie in je heeft gestoken.

Wanneer hij bijvoorbeeld zijn beroep vertelt, bijvoorbeeld brandweerman….

Dan zeg jij: “oh, wow. Als het waar is, trouw ik met je.

Vervolgens kan je in de loop van het gesprek daar steeds op terug komen. “Oh, je drinkt alleen maar bier? Nou, dan ga ik maar van je scheiden.

In het begin zal die man het spelletje niet doorhebben, maar na een paar keer zal je merken dat hij het mee begint te spelen.

Bonus-tip: raak hem even kort aan wanneer je zegt dat je met hem trouwt of juist van hem scheidt. Uit onderzoek blijkt dat we mensen die ons aanraken als intelligenter en aantrekkelijker inschatten.

Maar er zijn ook andere varianten van het rollenspel.

Wil je hem een beetje plagen, geef hem dan een onderdanige rol. Zoals je bodyguard, kok of huisman. Hij zal het niet laten merken omdat het maatschappelijk niet geaccepteerd is, maar geen enkel man vindt het leuk als je hem in deze rol duwt. Als je het als spelletje doet kan je hem er een beetje mee plagen.

Maar beter is het om hem in een traditionele rol te gooien, waar hij voor je op kan komen. Als je man, ridder of koning (en jij als prinses). Het zorgt ervoor dat hij zich goed kan voelen over zichzelf, en je hem een verkapt complimentje geeft.

Tip 7: Laat informatie weg

informatie die je moet wetenEen collega van mij had een nieuw appartement nodig. Hij sprak met meerdere huisbazen, waaronder een vrouw uit Oekraïne.

Deze vrouw had een geheim wapen meegenomen naar de onderhandelingstafel. Ze droeg een rok die net even te doorzichtig was, waardoor hij alles kon zien zitten – maar dan net niet. Mijn collega zei: “Ik vond haar niet eens aantrekkelijk, maar doordat ze die rok aan had getrokken kon ik mijn ogen simpelweg niet van haar af houden.

Uiteindelijk tekende hij bij haar voor een appartement.

Nee, ik raad je niet aan een doorschijnende rok aan te trekken om betere gesprekken te voeren.

Maar je kan dit wel verbaal toepassen.

Wanneer je met een man praat, en hij stelt je een vraag, laat dan informatie weg.

Dit kan op twee manieren:

 1. Kaats de vraag naar hem terug.
 2. Geef antwoord en stop daar een “open loop” in.

Bij het eerste geval geef je een kort antwoord, en zeg je daar gelijk “jij?” achteraan…

jij

 • Wat doe je?
 • Ik studeer psychologie. Jij?

Je zou hier ook een lang verhaal kunnen ophangen over je studie, maar zoals je hebt geleerd is het beter om iemand over zichzelf te laten praten en in de loop van het gesprek nieuwsgierig te maken. Door heel bewust niet in detail te treden, wordt hij vanzelf benieuwd naar wat er gaande is.

Je kan ook informatie weglaten. Als je bijvoorbeeld een verhaal vertelt, zeg je:

Ik werd laatst toen ik op Schiphol was door mijn zus gebeld….

En daarna ga je verder met het verhaal.

Als het verhaal kort en bondig is zal hij een beetje blijven hangen bij dat je op Schiphol was. Hij zal zich afvragen: “Hee, wat deed ze daar? Ging ze op vakantie, of was het voor werk?

Al met al maak je hem nieuwsgierig. Juist door niet alles over jezelf te vertellen, maar door cruciale informatie weg te laten.

Tip 8: Ontdek zijn smaak

wat is jouw smaakJe hebt inmiddels geleerd dat het belangrijk is om er achter te komen wat de man waarmee je aan het praten bent leuk vindt.

Als het daar niet zo mee wil vlotten, heb ik bij deze een simpel trucje om hier een leuk gesprek over te voeren. Namelijk: de top drie.

Vraag hem naar zijn top 3 van:

 • Favoriete films
 • Boeken
 • Vakantie bestemmingen
 • Activiteiten voor in zijn vrije tijd.
 • Hobby’s
 • Muziek
 • Dates
 • Beroemdheden
 • Auto’s
 • Eten

Hij zal beginnen met vertellen, en vanzelf praten over dingen waar hij enthousiast van wordt

leuke activiteiten met vriendAls je merkt dat je het niet boeit, kan je rustig van onderwerp veranderen en een top 3 uitzoeken waar jij ook interesse in hebt. Soms is het makkelijkste om een connectie te maken simpelweg praten over een gerecht wat jullie allebei hebben gekookt, of een film die jullie allebei hebben gezien.

De meeste mensen houden of van boeken, of van films. Je hoeft de top 3 niet af te maken, maar als je een leuk gesprek hebt over een film die jullie samen hebben gezien, zorgt dat ervoor dat jullie je naderhand wat dichter tot elkaar voelen komen.

Daarnaast zorg je ervoor dat hij meer energie in het gesprek steekt, en jij er achter komt wat hij leuk vindt. Misschien houdt hij wel enorm van Peter Pan, terwijl jij meer een Doornroosje fan bent. Als je dan gaat samenwonen en gaat ruziën welk Disney-figuur er dan op jullie dekbedovertrek moet komen, dan zouden jullie daar alleen maar ongelukkig van worden. Toch?

Tip: Hier zijn 21 leuke gespreksonderwerpen om over te praten.

Tip 9: Doe het “als je mocht kiezen-spel

open kaart spelenDit is een ideaal spelletje voor flirten op WhatsApp of Facebook Messenger.

Stel, je chat met een leuke man. Maar het gesprek staat op het punt om stil te vallen.

Ren dan naar de supermarkt, en maak foto’s van twee flessen wijn.

En stuur er een berichtje achter aan: “Welke moet ik kiezen?

Hij zal nog net niet naar de winkel rennen om de keuze voor je te maken. Maar je raakt hem hiermee in zijn mannelijke trots. Het is namelijk een beetje vreemd, maar mannen flirten met vrouwen door problemen voor ze op te lossen. Normaal is dat irritant, maar als het gesprek op het punt staat om stil te vallen, is het best handig.

En in de kroeg kan je het juist gebruiken om een gesprek te beginnen.

Stel je voor, je staat aan de bar. En je ziet een leuke man wat bestellen. Zeg dan: “Goh, ik weet niet wat ik moet nemen. Weet jij iets?

En voor bonus-punten…

bonus…geef je hem tijdens jullie gesprek twee opties die je van alles leren over zijn motivatie en beweegredenen.

Vraag bijvoorbeeld:

 • Een privé vliegtuig of een privé eiland?
 • De hele dag werken en daar ten volle van genieten, of nooit meer mogen werken en de hele dag met je gezin doorbrengen?
 • Boeken of films?
 • Pizza of lasagna?

Maak het zo bizar mogelijk. Het punt is dat je hem op een speelse manier uitdaagt om meer in jullie gesprek te investeren. Zeker als je een man een beetje leuk vindt, kan je er maar voor zorgen dat hij zoveel mogelijk tegen je zegt.

Dat waren ze. Mijn 9 tips om een gesprek met een man op gang te houden. Ik wens je veel succes bij het flirten.

En onthoudt…

Als je een man hebt gevonden die je echt leuk vindt, zijn er verschillende manieren hoe je daar mee om kan gaan.

De standaard manier is hopen dat hij verliefd op je wordt, en net zo lang er op wachten tot het gebeurt.

Ik raad het je af. Er zitten veel risico’s aan verbonden. Onnodige risico’s, als je het mij vraagt.

Ik krijg te vaak in de mailbox met tranen doordrenkte e-mails van vrouwen die een man heel leuk vinden, maar tot de conclusie moeten komen dat hij niet klaar is om volledig voor hen te gaan.

Daarom heb ik het Mannengeheim ontwikkeld.

Een simpel trucje om elke man verliefd op je te maken.

Hoe je dat doet? Dat lees je als je hieronder je e-mail adres achterlaat. Ik stuur het je dan zo snel mogelijk toe, en je hebt dan alle tijd om er rustig naar te kijken.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

1 Reacties

 • Beste Tim,

  Ik heb nu sinds twee weken weer constant contact via app met een goede man waar ik jaren terug heel close mee was, en wat nog steeds heel erg blijkt te klikken. Hij geeft veel positieve signalen af en laat merken dat hij me nog steeds erg leuk vind.
  Nu hebben we afgesproken om over drie weken weer eens af te spreken. Ik vraag me af hoe ik het tot die tijd moet aanpakken met appen en hoe dat leuk te houden?

  Ik hoop op een reactie, bedankt alvast!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend