Als hij je niet ziet zitten: Mannelijke coach onthult hoe je dit voorkomt

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 20 mei 2023 - Laatst gewijzigd op 7 oktober 2023

We hebben allemaal de film ‘He’s Just Not That Into You’ gezien. Tenminste, dat hoop ik.

Heb je hem nog niet gezien?

Maar de vraag is:

Zit er ook waarheid in ‘He’s Just Not Into That Into You’?

  • Is het zo simpel dat een man je ‘gewoon’ niet kan zien zitten?
  • Moet je dan gewoon maar aannemen dat er niks is aan te doen?
  • Of zijn er toch manieren om zijn interesse te wekken en wél richting een serieuze relatie te gaan?

Als je wilt leren hoe je jouw droomman verliefd op je maakt ben je aan het juiste adres.

Ook als deze man je geen aandacht geeft.

Kijk.

Film He's just not that into you

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat iedere vrouwelijke bezoeker van deze website een geweldige relatie krijgt.

Daarvoor heb ik ‘Het Mannengeheim‘ geschreven en cursussen gemaakt zoals ‘De 43 Scripts Om Hem Verliefd Te Maken’ die al hebben gezorgd voor ‘Mannengeheim huwelijken‘ en ‘Mannengeheim baby’s’.

In de film krijgen de vrouwelijke hoofdpersonen veel tegenslagen te verduren. Maar in het echte leven valt dat allemaal wel mee.

Ik bedoel niet te zeggen dat het niet vervelend is als een man je niet ziet staan of je negeert. Dat is heel kwetsend en het is moeilijk om zoiets te verwerken.

Maar het is makkelijker dan je denkt om de ware te vinden.

En dat is waar het uiteindelijk om draait.

De film toont problemen maar niet de oplossing.

Hier zijn 7 tips om te voorkomen dat hij ‘not that into you’ is. En je leert wat te doen als dit je overkomt.

Hoe te voorkomen dat hij zou niet ziet zitten & wat eraan te doen

1: Besef wat het betekent als hij geen contact opneemt

Als hij geen contact opneemt… is hij niet met zijn gedachten bij jou.

Man werkt achter bureau computerWaar hij dan wel aan denkt? Dat weet ik niet. Ik kan geen gedachten lezen.

Maar dat maakt ook niet uit. Waar het om draait is dat hij niet zijn best doet om met jou in contact te komen.

Hij vindt je waarschijnlijk gewoon niet leuk.

Kijk.

Als een man je leuk vindt maakt het niet uit wat er tussen jou en hem instaat.

Hij zal er alles aan doen om je te versieren. Alles. Als hij je telefoonnummer kwijt is, zal hij doen wat hij kan om op een andere manier in contact met je te komen.

Stel dat hij zich alleen herinnert wat je voornaam is en in welke stad je woont. De gemiddelde man zal net zolang googelen tot hij je Facebookprofiel heeft gevonden. Want als hij je echt aantrekkelijk vindt heeft hij dat ervoor over.

Maar als een man je telefoonnummer heeft en niet eens de moeite neemt om je een WhatsAppbericht te sturen…dan is hij niet zo geïnteresseerd als je zou hopen.

Is het erg als hij je niet zo leuk vindt?

Nee. Want er zijn nog duizenden andere leuke mannen die bij jou in de buurt wonen en op zoek zijn naar een sterke, onafhankelijke vrouw.

Natuurlijk is het balen dat deze specifieke man je niet ziet zitten. Maar dat hoort erbij. Je krijgt niet altijd wat je wilt in het leven.

Uiteindelijk wil je een man die 100% voor je gaat. Niet voor 20% of voor 50% maar voor 100%. Als dat niet deze man is, so be it. He’s just not that into you…


2: Wed op meerdere paarden

Wed op meerdere paardenAls je de film hebt gezien, weet je dat de man waar je naar zoekt niet altijd de man is waar je in eerste instantie de sterkste gevoelens voor hebt.

Het kan zijn dat de ware nu nog niet in je leven is.

Als jij je blijft focussen op één man, bestaat de kans dat het je niet opvalt als er een man in je omgeving is die jou ziet zitten en die misschien wel in het plaatje van de ware past.

Je bent zo geobsedeerd met één man dat je die andere leuke mannen niet ziet.

Dat is gevaarlijk

Want hoe meer mannen je date…

…hoe meer je open staat voor contact…

…hoe groter de kans dat je op korte termijn de ware vindt.

Ga maar na. Als jij één man date en het loopt mis, heb je dikke pech. Als je twee mannen date en het loopt met eentje mis, dan is er nog steeds kans dat de ware in je leven is.

En als je vijf mannen date, kan je simpelweg kiezen welke je de leukste vindt.

Maar Tim, ik ben verliefd op één man en niet op de rest

Dump die andere vier. Spreek niet meer af en laat ze lekker gaan.

Maar als een nieuwe man je uitvraagt of je spreekt hem zelf aan… zeg dan gewoon “ja”.

Want hoe meer mannen je leert kennen, hoe sneller je de man tegenkomt waarmee je oud wilt worden.


Tip 3: Geef een man niet meer tijd dan hij verdient

Zeg niet voor altijdStel dat je een aantrekkelijke eikel date.

(Dat komt vaker voor dan je denkt.)

Je ontmoet een man die in eerste instantie leuk lijkt maar hij is wel een beetje arrogant.

Naarmate je hem beter leert kennen zie je in dat hij het ego heeft ter grootte van een wolkenkrabber. En hoe langer je hem blijft daten, hoe meer jij ervan overtuigt raakt dat hij een narcist is.

Tegelijkertijd ben je wel verliefd op hem geworden. Je voelt je enorm aangetrokken en wilt hem niet loslaten, ondanks dat hij je aan het lijntje houdt.

Als dit je situatie is heb ik één simpele vraag:

Waarom kies jij ervoor om je pijn te laten doen?

Het maakt me niet uit hoe leuk je een man vindt. Als je niet gelukkig van hem wordt, moet je hem dumpen. Zo simpel is het.

Het leven is kort. Te kort om het door te brengen met een man die je niet respecteert, die over je grenzen gaat of je continu een rotgevoel geeft.

Je kan jezelf veel ellende besparen door geen mannen te daten die je slecht behandelen, hoe aantrekkelijk hij ook lijkt.

Het is tegenstrijdig. Want hoe kan een man die zo onaardig is toch zo aantrekkelijk lijken?

Dat leer je in mijn artikel over foute mannen en players. Hierin onthul ik alle geheimen die mannen gebruiken om je voor het lapje te houden en zich beter voor te doen dan ze zijn.

Vind je het moeilijk om je grenzen te stellen?

Je bent niet alleen. Ik krijg meerdere mails per week van vrouwen die hard twijfelen of ze een man nu wel of niet de deur moeten wijzen. 

In dit artikel leg ik uit hoe je gezonde grenzen stelt. Hoe harder je kunt zijn tegen mannen die onaardig tegen je doen, hoe groter de kans dat je eindigt met een man waar je niet alleen om geeft maar die je ook nog goed behandelt.


Tip 4: Leer mannen begrijpen

begrijp hoe een man werkt in de midlifecrisisDe belangrijkste les die je uit de film “He’s just that not into you” kunt halen, is dat als je mannen niet begrijpt, ze jouw aandacht zullen beheersen.

Mannen zijn een mysterie

Ik geef het toe. Omgekeerd zijn vrouwen een mysterie voor mannen. Wij snappen niets van jullie geslacht en andersom. Daar valt niets aan te doen… tot op zekere hoogte.

Als datingcoach leg ik mannen uit hoe vrouwen in elkaar zitten. Dat doe ik op basis van jarenlange ervaring met vrouwen maar ook op basis van wetenschappelijk onderzoek. Ik leg mannen in detail uit hoe vrouwen denken en wat ze willen.

Mijn doel is dat zij een “aha”-moment krijgen en daardoor beter in staat zijn om hun vriendin een prettig leven te schenken.

Weet je wat het erge is? Dat mannen het niet van zichzelf snappen. In een ideale wereld kon je ze gewoon vertellen wat je wilde, zoals je dat zo graag doet…en deden ze het nog ook.

Maar ja. In de echte wereld hebben mannen geen idee waar ze mee bezig zijn en doen ze maar wat. Ze snappen niets van je en modderen maar wat aan.

Door hen in Jip en Janneke taal uit te leggen hoe vrouwen denken, zorg ik ervoor dat mannen minder schade aanrichten en zelfs wat goed doen in de relatie. Niet dat ze ineens perfect aanvoelen wat vrouwen willen. Maar ze begrijpen het en ze leren herkennen wat jij wilt. En dan zijn ze 9 van de 10 keer bereid om je tegemoet te komen.

Ik stel voor dat jij iets vergelijkbaars doet

Leer herkennen hoe mannen zich voelen ten opzichte van jou. Dat doe je als volgt:

  • Leer herkennen wat foute mannen denken. Als je foute mannen leert ontwijken maakt dat je kans op geluk in de liefde vele malen groter. Ik durf zelfs te stellen dat het onmogelijk is om echt ware liefde te vinden als je dit soort mannen blijft daten.
  • Leer herkennen of hij je leuk vindt. Wanneer je ontdekt dat hij leuk aan je vindt en hoe je dit kunt gebruiken om hem aan je te binden, heb je een krachtig wapen in handen. Een man die je eerder aantrekkelijk vond maar zich niet wilde binden, komt binnen handbereik. Er is een verschil tussen een man die je “lekker” vindt en een man die bereid is met je te trouwen.

Waarom dit zo belangrijk is?

Als jij de ware tegenkomt, zal je alles in moeten zetten om deze man te krijgen.

Maak je een foutje, dan ontglipt hij je.

Als je weet wat de signalen zijn dat een man je leuk vindt, kan je ernaar handelen en ervoor zorgen dat de man van je dromen er niet met een ander vandoor gaat.

De beste manier om mannen te leren begrijpen: Dat is dat je net zoals 350.000 andere vrouwen, ‘Het Mannengeheim’ downloadt en leest. Daarin leg ik je uit hoe een man zijn brein werkt en leer je een trucje om hem gek op je te maken met die informatie. Klik hier om het gratis te lezen.

Tip 5: Speel hard to get, maar niet impossible to get

leer nee zeggenMannen zijn geïnteresseerd in vrouwen die ze met moeite kunnen krijgen.

Stel dat een man drie vrouwen achter zich aan heeft. Hij zal meestal de vrouw kiezen waar hij het meeste moeite voor moet doen.

Dat klinkt misschien een beetje gek:

Waarom zou hij niet voor de vrouw gaan die hem het makkelijkst maakt?

Het komt omdat hij op zoek is naar de best mogelijke partner voor hem. Net zoals jij soms het gevoel hebt bij een man dat hij niet leuk genoeg is, heeft hij dat ook bij vrouwen die te ‘makkelijk’ zijn.

Er zit hier een interessante evolutionaire reden achter die je een andere keer van mij tegoed krijgt. Waar het op neer komt is dat zodra jij jezelf presenteert als een vrouw waar hij geen moeite voor hoeft te doen, hij je zal zien als een minder geschikte partner.

Maar wees ook niet te moeilijk

Als jij doet alsof je niet te krijgen bent, dan kan een man ook wel eens besluiten dat het niet de moeite waard is om zijn energie in jou te stoppen. Je bent immers niet te krijgen.

Waar je naar op zoek bent is dus een gouden balans waarbij hij moeite voor je moet doen, en daar af en toe als beloning dingen voor terug krijgt waardoor hij het gevoel heeft dat hij daadwerkelijk een kans maakt.

Dat is lastig en lang niet alle vrouwen beheersen deze vaardigheid. Maar om het makkelijker voor je te maken kan je onderaan dit artikel een gratis document downloaden waarin ik je het #1 principe uitleg om een man verliefd te maken.

Je leert daarin een simpel trucje waarmee je precies die gouden balans kan raken.

Dus als je er meer over wil weten scroll dan naar beneden en download het gratis document.


Tip 6: Neem het initiatief

Je ziet de man van je dromen. Wat doe je?

  • Je doet er alles aan om hem te krijgen
  • Je wacht af totdat hij actie onderneemt

Als je slim bent kies je voor de eerste optie. Maar ik weet uit ervaring dat de meeste vrouwen kiezen voor optie twee.

Begrijp me niet verkeerd. In een ideale wereld zou Prince Charming jou aanspreken en al het werk op zich nemen.

Maar in de echte wereld zijn mannen lomp en onbezonnen. Ze zien niet dat je hen leuk vindt, ook al klim je naakt in zijn gordijnen. Dat komt omdat hij simpelweg minder weet over sociale signalen dan jij.

Het betekent dat je af en toe een man moet aanspreken.

Je hebt dan veel meer kansen dan een vrouw die wacht totdat die leuke man op haar afkomt.

Stel dat jij verliefd bent op iemand die dat niet beantwoordt. Op het moment dat jij de vrijheid voelt om mannen aan te spreken kan je een paar avonden uitgaan en daar alle leuke mannen benaderen. Het is een kwestie van tijd voordat eentje hapt.

Maar als je dat niet durft, ben je afhankelijk van mannen die jou aanspreken. Aangezien de meeste mannen hier doodsbenauwd voor zijn is dit verre van de manier om snel ware liefde te vinden.


Tip 7: Word gelukkig zonder man

Supervrouw schaduw cape

In de film jagen de personages een man na alsof het hun laatste hoop is op levensgeluk.

Ik wil je geen slecht gevoel geven, maar je mag geluk nooit uitstellen.

Een leuke man vinden is een doel op de lange termijn. Je weet niet wat er morgen met je gebeurt. Hoewel het waarschijnlijk is dat je minstens vijftig wordt zou ik nog steeds handelen alsof je volgende week een hartinfarct kunt krijgen.

Dit klinkt wat dramatisch, maar de meeste mensen onderschatten de kans dat ze doodgaan. Ik zie het overal. Iedereen denkt dat hij onsterfelijk is. Maar de sterftecijfers in Nederland vertellen een ander verhaal.

Het is luguber om over na te denken, maar wel nodig.

Als je vandaag niet de man van je dromen hebt, wat kan je dan doen om gelukkig te zijn?

Je kan op termijn een man vinden die goed bij je past en waar je blij van wordt. Maar dat duurt langer dan een week. Ga je in die week bij de pakken neer zitten? Kan je het veroorloven om een dag depressief te zijn?

Mijn antwoord is: nee.

Focus je elke dag op het beter maken van je leven

Dat geldt voor je gezondheid, je dagbesteding (werk/studie), je financiële situatie en de mensen waar je mee omgaat.

Los van wat je wil op het gebied van de liefde, je hebt niet in de hand of de man die je leuk vindt voor jou kiest. Je kunt heel veel doen om dat te bereiken, maar de beslissing is uiteindelijk aan hem.

Door elke dag een feestje te maken voorkom je dat je afhankelijk van hem wordt. En onafhankelijke en sterke vrouwen zijn vele malen aantrekkelijker dan vrouwen die wachten op een beetje aandacht.

Kies ervoor om te genieten van elke dag in plaats van bij hem te bedelen om een aai over je bol. Je zult zien dat dit veel meer resultaat oplevert.

Hoe je dat doet lees je in mijn artikel over zelfliefde.


Extra tip:

Er is nog een manier om een man zijn interesse te winnen waarover ik je nog niet heb verteld…

… het is een simpel trucje waarmee je een man smoorverliefd op je maakt.

Wil je weten wat dit trucje is?

Meld je dan hieronder aan en dan stuur ik het direct – gratis en privé – naar je toe.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend