Zal ik hem toevoegen op Facebook of niet?

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 20 maart 2016 - Laatst gewijzigd op 28 oktober 2022

In dit artikel wil ik het hebben over het meest belangrijke / romantische moment in jullie relatie. Je weet wel. Het punt waar jullie relatie ECHT betekenis krijgt.

Ik heb heb het natuurlijk over het moment dat je hem toevoegt op Facebook;)

Ik weet het. Flauw grapje. Maar mijn inbox staat vol met vragen zoals:

 • Zal ik hem toevoegen op Facebook?
 • One night stand toevoegen op Facebook, ja of nee?
 • Iemand toevoegen of Facebook die je leuk vindt, wel of niet?

In dit artikel geef ik even kort antwoord op die vragen, zodat je precies weet of je hem wel of niet moet toevoegen.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Iemand toevoegen op Facebook die je leuk vindt?

vraagIk verbaas me erover hoe vaak deze vraag mij wordt gesteld. Vandaar dat ik in de intro een grapje maakte over deze belangrijke gebeurtenis.

Gezien de hoeveelheid vragen, voel ik mij bijna verplicht om eerst even iets over mannen te vertellen:

Mannen zijn simpele wezens. Niets meer. Niets minder.

Wij zoeken er niets achter wanneer jij ons om acht uur ’s ochtends een berichtje stuurt, dit in tegenoverstelling tot vrouwen die denken: ‘Wat leuk, hij denkt op dit tijdstip aan me.’

En ik begrijp best dat jij je dit misschien heel moeilijk voor kan stellen…

Jij kijkt anders naar de wereld

huhHet is heel aanlokkelijk om te denken dat mannen op dezelfde manier naar de wereld kijken. We zijn tot slot allemaal mensen. Maar het tegendeel is waar.

Voor een man moet alles logisch (en simpel) zijn.

Of je hem nou wel of niet toevoegt op Facebook is dus eigenlijk niet zo heel erg relevant, het is een mug waar jij olifant van maakt.

In al die tijd dat ik mannen coach heb ik nog nooit een man horen zeggen:

‘Ik had laatst een leuke vrouw ontmoet, maar twee dagen later voegde ze me toe op Facebook… Tja… Toen was ik er gelijk klaar mee.’

Het maakt dus helemaal niet zoveel uit, wel is er één dingetje wat je wil vermijden:

Het 1001-Vriendjes-op-Facebook-Syndroom

facebook vriendenHet is een slecht iets om binnen je vriendengroep bekend te staan als degene die altijd iedereen toevoegt. Maar als je hem een paar keer hebt gezien, hem dan toevoegt, dan is er niks ergs dat kan gebeuren.

De ene man heeft weliswaar een strenger ‘acceptatie beleid’ dan de ander, maar het gros van de mannen zal schouderophalend op de accepteren-knop drukken.

Het zou dan ook zonde zijn als je je hier heel erg druk over gaat maken.

Dat gezegd hebbende, er is iets wat ik me afvraag…

Dus als ik zo vrij mag zijn:

Waarom wil je hem eigenlijk toevoegen op Facebook?

thumbnailtjeDe enige reden die ik me kan voorstellen. En dat is wat mij betreft een hele goede reden. Is als je graag in contact met hem wil komen.

Dan bedoel ik geen chat-verkering.

Maar gewoon een kort praatje, en het voorstel om een keertje af te spreken.

Dat vind ik een goede reden. Maar buiten dat?

Buiten dat begrijp ik niet echt waarom je een man uberhaubt op Facebook zou willen toevoegen. Ik bedoel: Als je zijn nummer hebt, waarom dan ook nog zijn Facebook?

Dat komt vanzelf wel. Stel jullie zijn drie maanden aan het daten zijn. Jullie nemen een foto. Dan kun je subtiel een keertje zeggen:

‘Ik voeg je even toe Facebook, zodat ik de foto naar je kan sturen.’

goed ideeMaar anders dan dat?

Anders dan dat is het volstrekt onlogisch om hem op Facebook toe te voegen, het is namelijk niet zo dat Facebook-vriendjes-worden de volgende stap in jullie relatie is.

Facebook is net als SMS & Whatsapp (en al die andere dingen die je tegenwoordig hebt). Het is een tool om met elkaar af te kunnen spreken.

Niets meer of minder.

Maak je er dus niet te druk om, daar is jouw tijd veel te waardevol voor.


Voor mannen zijn hele andere dingen belangrijk

Daarover gesproken… er is één ding sat mannen veel belangrijk vinden.

Als je dit doet bij een man, dan raakt hij verslaafd aan jouw aanwezigheid. Het is de snelste (en simpelste) manier om hem verliefd op je te maken.

Als je wil weten dit is, meld je dan hieronder aan en dan stuur ik het direct – gratis en privé – naar je toe.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

2 Reacties

 • Anoniem schreef:

  Hoi Tim,

  Gisteren heb ik op een feest een jongen ontmoet. Hij is 19 en ik 18. Hij sprak mij aan omdat hij mij dacht ergens van te kennen. Zelf kende ik hem nergens van en vroeg om zijn naam. Toen bleek het dat hij de broer was van een jongen waarmee ik een ongeveer een maand geleden mee heb gezoend en waar ik nu geen contact meer mee heb.
  Dit heb ik hem dus ook verteld.
  We hadden een tijdje leuk met elkaar staan praten. Op dat moment was ik mijn vriendin kwijt en hij zei dat hij wel even bij mij bleef om te wachten. Na een tijdje kwam mijn vriendin weer terug en zei ik tegen hem dat ik het erg lief van hem vond dat hij bleef wachten en nam hij afscheid met een knuffel.
  Nu heb ik zijn nummer niet en hij die van mij ook niet, alhoewel hij er wel achter zou kunnen komen aangezien zijn broertje met wie ik eerder gezoend heb mijn nummer wel heeft.
  Ik vond hem echt een aardige en leuke jongen en zou hem graag wel vaker willen zien. Maar ik weet niet of het raar is om hem bijv op facebook o.i.d. toe te voegen aangezien ik pas geleden met zijn broertje heb gezoend..
  Verder weet ik ook niet of hij mij wel leuk vind.

  Wat kan ik nu het beste doen?

 • Natuurlijk wil je die jongen die je zo leuk vind op facebook toevoegen. Je wilt zien wat hij allemaal deelt en wat hij allemaal aan het doen is, je wilt zijn dingen liken en dat hij jou foto’s liked. Je wilt de mooiste foto’s plaatsen op je facebook pagina zodat hij het ook kan zien. Je wilt dat hij ziet wat interesses zijn. En nog veel meer, maar belangrijkste vind ik, je kan een persoon door zijn facebook pagina beter leren kennen, met wie gaat hij allemaal om, wat voor mensen, wat voor reacties schrijft hij. Ik vond een jongen leuk, en ik knapte van hem af toen ik zijn reacties las. Hij was aan het schelden en gebruikte grove woorden, en niet echt vrouwvriendelijk. Dankzij facebook zag ik wat voor persoon hij is en hij had meer vrouwen als “vrienden” dan mannen, dat zegt ook genoeg. Dus ik vind het juist goed voor zoveel redenen om hem wel toe te voegen. En als hij een meisje leuk vind, zou hij juist haar foto’s willen zien als het nog niet openbaar is dat.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend