7 Dingen Die Je Kan Doen Als Hij Al Een Vriendin Heeft

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 14 mei 2016 - Laatst gewijzigd op 27 september 2021

In dit artikel leer je:

 • Hoeveel vrouwen hun levensgeluk inruilen voor dat van iemand die ze helemaal niet kennen. Terwijl hier niemand bij gebaat is – en zijzelf al helemaal niet.
 • Wat je kunt doen op het moment dat je crush een vriendin heeft. Zowel om hem te versieren, als hoe je voorkomt dat je te maken krijgt met een enorm drama.
 • Waarom de meeste vrouwen dit totaal verkeerd aanpakken en hoe je voorkomt dat hij misschien een keer seks met je heeft maar je verder nooit meer terugbelt.
 • Case studies: Hoe klanten en andere mensen in mijn omgeving er in zijn geslaagd iemand met een vriendin te veroveren, en wat hen heeft geholpen dit te bereiken.
 • En nog veel meer…

Ik kreeg vandaag een mailtje van een Belgische mevrouw

belgiumDat weet ik, omdat ze mij vroeg hoe ze een man kan veroveren die al een “lief” heeft.

Voor de duidelijkheid: een “lief” is het Vlaamse woord voor een vriendin.

Dit is niet het makkelijkste om te bewerkstelligen. Er zijn veel vrijgezelle mannen out there, en ik wil je niet al te veel aanmoedigen om achter een bezette man aan te gaan.

Maar ik ga ervan uit dat je niet over 1 nacht ijs bent gegaan, en dat je daadwerkelijk gevoelens voor hem koestert.

In zo’n geval begin ik graag bij de eerste van mijn zeven tips om een man met een vriendin de jouwe te maken.

Maar voordat we daarmee beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Tip 1: Laat je niet tegenhoudenlaat je niet tegenhouden

Ik ben van mening dat jij je niet tegen moet laten houden door het feit dat hij een vriendin heeft.

Ik weet dat er heel veel redenen zijn om ervoor te kiezen hem niet te benaderen. En ik wil je ook niet aanmoedigen om achter een bezette man aan te zitten. Het is niet aardig.

Je zou in een relatie zelf ook niet willen dat jouw vriend allemaal oneerbare voorstellen van iemand behalve jij kreeg. En je wilt natuurlijk geen druk op zijn schouders leggen.

Al die redenen hebben een kern van waarheid

Maar ze zien iets veel belangrijkers over het hoofd:

En dat is dat je doel in het leven mag zijn om jezelf zo gelukkig mogelijk te maken. Een tweede doel mag zijn om andere mensen zo gelukkig mogelijk te maken, maar dat mag nooit op de eerste plaats komen.

En om in te schatten welke van jouw acties voor meer geluk zorgen, aan alle kanten, is het nodig om op de lange termijn te denken.

Op de korte termijn klinkt het heel gemeen om een vriendje van zijn vriendin af te pakken

gemeenHet is het soort gedrag waarvoor vrouwen elkaar te lijf gaan of elkaar door het slijk trekken.

Ik weet nog wel situaties op de middelbare school waarbij de meisjes elkaar het leven zuur maakten omdat 1 van hen een knipoog had gegeven aan het vriendje van de ander.

Er was een bittere concurrentiestrijd gaande waar de man weinig mee te maken had, en eigenlijk geen invloed op kan uitoefenen. Hij stond er maar een beetje bij, en keek er naar. Net als Berend Botje.

Dit is korte termijn denken. Als je een vriendje hebt wil jij niet dat deze afgepakt wordt. Dus doe je het ook niet bij een ander.

Laten we nu eens kijken naar de lange termijn

Stel, jij zit in een relatie met je vriendje. Je bent dolgelukkig. Hij is de ware voor jou. Je kan niet zonder hem.

let opIk kan je vertellen wat het belangrijkste is wat ik als datingcoach geleerd heb:

Er is niets zo verpletterend voor je hart als helemaal gelukkig zijn met iemand, die niet hetzelfde voor jou voelt.

Op het moment dat jij die diepe liefde voelt, en hij krijgt gevoelens voor iemand anders die sterker zijn dan voor jou, dan betekent dit dat de liefde over is. Dat doet enorm veel pijn.

Maar stel nou dat hij die gevoelens krijgt en hij blijft ondanks dat bij jou

Niet omdat hij meer van jou houdt dan van de andere vrouw, maar omdat het makkelijker is. Omdat hij bang is om voor die ander te gaan. Omdat hij jou niet wil kwetsen.

Maar in feite is zijn aandacht continu bij iemand anders:

Hij staat met 1 been in de relatie, en met het andere been buiten. Je bent dan continu bezig om hem in de relatie te trekken, wat hij eigenlijk niet wil. Maar hij is te slap om het uit te maken.

Wat zou dat doen met je gevoelens van liefde, denk je? Wat zou het doen met je zelfvertrouwen?

vechten-voor-relatie-of-nietJe zelfvertrouwen krijgt hierdoor een dreun

Ook al blijf je misschien van hem houden, het feit dat hij iemand anders leuker vindt en simpelweg niet de moed kan opbrengen om je voor haar in te ruilen, is misschien nog wel erger dan dat hij bij je weg zou gaan.

Het maakt het feit dat hij bij je blijft tot een daad die niets te betekenen heeft. Het maakt hem tot iemand wiens oordeel niet zo veel waard is.

Zie het als cola van verschillende merken


Als iemand tien verschillende colamerken probeert en er dan eentje kiest die hij het lekkerste vindt, heeft hij een weloverwogen keuze gemaakt en is hij betrouwbaar.

Maar als hij 1 cola drinkt, en hij proeft op een feestje een andere cola die hij lekkerder vindt, maar hij krijgt spontaan een paniekaanval als hij in de supermarkt deze nieuwe cola uit het schap probeert te pakken?

Dan is hij toch niet serieus te nemen als hij bij het volgende feestje een betoog houdt waarom hij cola 1 zoveel lekkerder vindt?

Zo werkt het ook met relaties:

Als hij bij jou blijft terwijl hij een ander leuker vindt, dan houdt hij jou voor de gek.

En laten we nu de rollen terugdraaien. Want jij hebt nu geen verkering, jij wilt juist een man versieren die een vriendin heeft.

Over of het ethisch is om dit te doen…ethisch

Ik wil je niet per se aanmoedigen om achter een bezette man aan te gaan. Het is niet heel fraai, maar soms is het wel de beste beslissing.

Als je verliefd op hem bent, en hij op jou, en de liefde voor zijn huidige vrouw daar niet tegenop kan… Dan kan je maar beter de knoop doorhakken en snel bij elkaar komen.

Het leven is kort.

Het argument wat ik hiervoor in de video gaf, geeft altijd de doorslag in welk advies ik geef. Simpelweg omdat het zo krachtig is, dat er niets tegenop kan.

Ik zie dit elke keer als ik het tegen iemand zeg die ik coach. Meestal draait hun mening met 180 graden zodra ik ze het volgende heb gezegd:

“Waarom stel jij jouw levensgeluk onder dat van een vrouw die je niet kent?”

Ik ga er even van uit dat de man waar het om gaat jou ook fantastisch vindt, en dat jullie niet kunnen wachten om samen in een huis te gaan wonen en een lange en gelukkige relatie aan te gaan.

Dit betekent voor jou een enorme kans op geluk.

Als hij de ware is, zou je wel gek zijn om hem te laten schieten

gekMaar als je overweegt dit te doen omdat hij een vriendin heeft, dan doe je dit omdat je haar niet wilt kwetsen.

Maar je kent haar niet. Zij is geen onderdeel van je leven. Je weet niets van haar. Je hebt geen emotionele band met haar. Wat betekent dat zij ook niets om jou geeft. En dat is het dus helemaal geen fluit uitmaakt.

Je bent wel op een gekke plaats in je leven als je besluit om iemand anders haar geluk boven dat van jezelf te plaatsen.

En niet alleen van jou, maar ook van de man die je leuk vindt:

Hij heeft ook recht op een gelukkige relatie met iemand waarvan hij houdt, en die de beste persoon is waarmee hij mogelijk samen kan zijn.

Als hij meer van jou houdt dan van zijn vriendin, dan ben jij dat. Dan hebben jullie het recht om samen te zijn, ook al vindt zijn vriendin dat niet leuk.

hij-is-niet-verliefdIk herinner me Gert…

Gert was een vriend van mij die veel omging met een gezamenlijke vriendin van ons: Linda.

Gert was over de jaren heen heel verliefd geworden op Linda.

Hij had dit altijd verborgen gehouden, want Linda was bezet. Haar vriendje heette Frans.

Toen ik Gert en ik het er een keer over hadden zei ik:

Goh, je moet het zelf weten. Maar heb je het Linda ooit eens verteld? Dat je verliefd op haar bent? Weet ze het?

Ik zal je de rest van het gesprek besparen, maar Gert kwam met allerlei argumenten waarom dit geen goed idee was. Toch hoorde ik de zondagavond daarna wat van hem. Hij stond voor mijn deur om 11 uur ’s avonds, helemaal in zak en as.

Hij had Linda verteld dat hij verliefd op haar was

Nou zou het niet mijn advies zijn om haar dat recht in haar gezicht te vertellen, en hij had mijn woorden iets te letterlijk opgevat. Vandaar dat ik tegenwoordig wat subtieler ben in mijn formuleringen.

Maar het letterlijk vertellen, dat is wat hij had gedaan.

Hij zat in zak en as. Ik vroeg hem waarom.

“Wat zei ze?”

wat zei zeIk kon niet veel opmaken uit wat er volgde, behalve dat ze niet zoveel had gezegd en dat hij hieruit had geconcludeerd dat zij hem niet leuk vond.

Omdat Gert niet de meest sociaal slimme man is, besloot ik om de volgende dag Linda eens te vragen naar haar kant van het verhaal.

Ik kan uren schrijven over deze situatie, omdat het in mijn ogen heel hilarisch verliep. Maar de samenvatting is als volgt:

Linda was ook verliefd op Gert


Natuurlijk was ze ietwat overweldigd door de knullige liefdesverklaring die ze op zondagavond had mogen ontvangen.

Ze had in haar ogen wel duidelijk laten merken aan Gert dat ze hem leuk vond. Er geen rekening mee houdend dat mannen niet dezelfde middelen hebben om sociale signalen te lezen als vrouwen. Het was volledig aan Gert voorbij gegaan.

Hij was vier dagen lang enorm depressief. Toen ik hem sprak, heb ik hem subtiel laten merken dat het misschien een goed idee was om tijd met Linda door te brengen om erachter te komen of het wederzijds was.

En dat hij helemaal niet kon weten wat zij voelde, simpelweg omdat hij er niet naar had gevraagd. Dat begreep hij wel. Hij besloot een paar dagen voor zichzelf te nemen (mannen hebben rust nodig in dit soort gevallen) en zag daarna Linda weer.

Wat daarna volgde…verliefd-stel

… was een opbloeien van 1 van de mooiste en sterkste relaties die ik ooit heb gezien.

Tuurlijk was het aftasten om te kijken hoe leuk ze elkaar vonden. Dat gaat niet zomaar, maar gelukkig hadden ze er al een vriendschap van jaren opzitten.

En natuurlijk was er nog dat kleine detail van Linda haar vriend, die er natuurlijk niet heel vrolijk van werd.

Maar als je nu kijkt naar Linda en Gert, zie je een gelukkig getrouwd stel. Ze hebben net een zoontje gekregen. Dat ze hem “Tim” hebben genoemd is toeval.

Wat als Gert niet aan Linda had laten weten dat hij haar leuk vond?

Dan zat zij nu nog in een relatie met een man die niet de ware voor haar was. Die haar niet blij maakte zoals Gert dat kon. Die haar nooit kinderen zou geven (want dat wilde hij niet).

Al met al had ze dus de beste keuze gemaakt door voor iemand te gaan die weliswaar buiten haar relatie stond, maar die wel beter bij haar paste. Waar ze veel meer liefde mee kon vieren dan met hun huidige vriend.

Dus soms is het beter te zijn zoals Gert en een kans te wagen. Het gaat immers om een enorme prijs: je levensgeluk. Dat is wel een gokje waard, toch?


Tip 2: Je kan een man niet afpakken

hij is van mijVoordat je actie onderneemt is het belangrijk om iets heel goed te begrijpen:

Het is mogelijk dat een man jou leuker vindt dan zijn huidige vriendin. En beslist dat hij liever een relatie met jou begint. En dat het daarvoor nodig is dat hij het uitmaakt met zijn vriendin.

Maar wat niet mogelijk is dat jij hem afpakt van zijn vriendin. Dat jij binnenloopt als zij gezellig zitten te eten, hem bij de hand pakt en hem meesleurt naar jouw huis.

Zo werkt het niet.

Hier wordt alle kritiek op gebaseerd

De reden dat ik wil dat jij dit goed in je oren knoopt, is omdat alle kritiek van buitenaf hiervandaan komt. Alle venijn tussen vrouwen hierover komt vanuit de veronderstelling dat je als vrouw de macht hebt om een man van een ander te stelen.

Maar zo werkt het niet.

Want een man is een onafhankelijk iemand. Hij is een individu. Hij heeft een vrije wil. Wat betekent dat hij beslissingen maakt. En toevallig is de beslissing waar mannen het meeste macht over hebben met wie ze een relatie beginnen.

Liefde werkt voor mannen anders dan voor vrouwen

liefdeLiefde is een heerlijk gevoel, maar het is minder overweldigend. Het is minder sterk. Veel vrouwen krijgen moeite om rationele beslissingen te nemen als ze verliefd zijn en raken in een emotionele rollercoaster.

Mannen hebben hier veel minder last van. Ze kunnen met afstand blijven kijken, en zolang ze genoeg rust nemen, een beslissing nemen waar ze gelukkig van worden.

Dat betekent dat hoe charmant je ook bent, hij altijd zal evalueren hoe leuk hij je daadwerkelijk vindt voordat hij tot actie over gaat.

Een man laat zich niet zo snel overweldigen, waardoor er van “afpakken” nauwelijks sprake is.

En dat is maar goed ook

Het is namelijk nogal wat, besluiten met wie je een relatie aangaat.

Althans, zo voelt dat voor een man. Het zou helemaal niet fijn zijn om van de ene in de andere relatie rondgeslingerd te worden, puur omdat je even iemand anders leuker vindt.

Bij een man gaat het allemaal wat langzamer en wat stabieler, waardoor hij meer ruimte heeft om die beslissingen te maken.

Het belangrijkste om te onthouden is dat het zijn beslissing is

Hij kiest uiteindelijk en jij hebt er niets over te zeggen. Natuurlijk kan jij je beste been voor zetten, maar hij bepaalt uiteindelijk wat er gebeurt en wanneer.

En dat is het mooie van dat alles:

Als jij verliefd bent op een man met een vriendin, hoef je alleen maar in zijn buurt te komen en hem een hint te geven dat jij hem interessant vindt.

Doe je dit op de juiste manier, en hij merkt daadwerkelijk dat hij een kans bij je maakt, dan zul je vanzelf merken wat hij daar mee wil.

Maar let op

Dat betekent niet dat er geen drama kan ontstaan.

De bal ligt weliswaar bij hem, zijn vriendin is er ook nog.

Het is ook lastig voor een man om met deze situatie om te gaan. Het gaat niet zomaar over, en hij moet dit op zijn eigen manier aanpakken. Er is een grote kans op drama, puur door alle belangen die erbij zijn betrokken.

Het is onmogelijk te voorspellen wat er gaat gebeuren als je hieraan begint

VerassingOok daarom is het belangrijk om alleen voor een man met een vriendin te gaan als je hem echt heel, heel leuk vindt.

Alleen als je denkt dat hij misschien de ware is, en je verwacht dat je levensgeluk er echt op vooruit gaat als je met hem een relatie krijgt, is het verstandig om hem jou te laten versieren.

Begin er gewoon niet aan als je hem een beetje leuk vindt

Want de kans op drama is hoog, en als die man niet zo veel voor je betekent is het gewoon niet zo aardig.

Als je niet heel gelukkig van hem wordt, dan is er geen reden om voor een kleine verbetering in jouw levensvreugde de relatie van iemand op het spel te zetten.

Ook al doet hij dat natuurlijk helemaal zelf en is het niet jouw verantwoording… wil je echt dat drama riskeren voor een vlug avontuurtje?

Er zijn genoeg andere mannen op de wereld. Als je deze bezette man een beetje leuk vindt, zit jouw ware misschien tussen die andere mannen.


Tip 3: Praat niet over zijn relatie

blablablaAls je verliefd bent op een man met een vriendin, dan ben je misschien geneigd om die vriendin zo zwart mogelijk te maken.

En dat is ergens geen gekke gedachte:

Zij staat op dit moment tussen jou en die man in. Jij wilt hem veroveren. Maar zijn huidige relatie staat hem in de weg om jou op te merken, bij je in de auto te stappen en naar de zonsondergang te rijden.

Het lijkt misschien slim om die vriendin te beschouwen als het probleem. En in elk contact wat je met de man hebt, te vragen hoe het met zijn relatie is.

En dan, wanneer er inderdaad iets mis is met hun relatie, daar helemaal los op te gaan. Door te vragen, en het luisterende oor te spelen.

In de hoop dat hij gaat inzien hoe slecht zijn relatie is en op magische wijze het uitmaakt met haar.

Er is alleen 1 probleem met die strategiemisverstanden

Elke keer dat je over de relatie praat benadruk je dat hij bezet is.

Je helpt hem elke keer herinneren dat het “slecht” is om aandacht aan jou te geven. Hij zal zich schuldig gaan voelen over dat hij flirt met iemand ten opzichte van zijn vriendin.

Dit is het laatste wat je wilt. Schuldgevoelens zal hem in de relatie houden en hem er zelfs dieper indrijven, hoe slecht die relatie ook is.

Daarnaast heeft het helemaal geen zin om ervoor te zorgen dat hij zijn vriendin stom vindt:

Je wil juist dat hij jou geweldig vindt. Dit is iets heel anders

Je wilt hem in de modus brengen waarbij hij plezier heeft in met jou flirten. Waarbij hij niet kan wachten om meer van jou te zien, horen, ruiken en voelen.

Je wilt dat hij zijn vriendin vergeet.

Dus het laatste wat je moet doen, als je hem in deze staat wilt brengen, is over zijn vriendin praten.

Omgekeerd is alle aandacht die jij aan zijn vriendin en relatie steekt een verloren zaak. Het komt niet over als iemand die enorm zelfverzekerd is.

Stel dat jij de meest aantrekkelijke, zelfverzekerde vrouw ter wereld was. Zou je dan dezelfde strategie hanteren? Of zou je gewoon verschijnen, een beetje met hem flirten en hem zelf zijn eigen vuile werk laten opknappen? Precies.


Tip 4: Ga niet met hem naar bed

geen seksIk weet dat je misschien niets liever wilt dan hem de kleren van het lijf scheuren en hem vertellen dat hij op David Hasselhoff lijkt.

Ik weet dat je niet kan wachten totdat hij een mantel gemaakt van berenvel aantrekt en je naakt achternazit in de slaapkamer.

En ik weet ook dat je niets liever doet dan dromen van de kunstjes die hij allemaal kan en de lieve woordjes die hij tegen je zal fluisteren.

Ho, stop.

Nog even niet. Tenminste, als je een relatie met hem wilt.

Want je wil niet die persoon zijn die met hem vreemd is gegaan

beschuldigd-van-vreemdgaanAls jij een relatie met hem wilt, dan is het belangrijk om te communiceren dat relaties veel betekenen voor jou.

Ondanks dat je dus niet praat over de zijne, is het wel belangrijk dat je hem eerst goed laat investeren in die van jullie.

Als hij aanstalten maakt om met je naar bed te gaan, maak hem dan duidelijk dat je niet alleen voor de seks bent:

Je wilt niet een scharrel zijn, of een affaire waarmee hij kan vreemdgaan als zijn vriendin niet kijkt. Je wilt een relatie met hem, en dat betekent dat hij zijn best daarvoor moet doen.

Want als je met hem naar bed gaat terwijl hij een vriendin heeft, zeg je eigenlijk:

“Het is ok, schatje. Je hoeft je niet 100% op mij te richten. Sterker nog, het is helemaal ok als jij je op een andere vrouw richt. Ik vind het allemaal prima en ik ga nog steeds met je naar bed.”

Dat is het slechtst mogelijke signaal wat je kan geven als je een relatie wilt met een man

slecht signaalZowel als die relatie eenmaal ontstaat, maar ook daarvoor. Je maakt de kans dat hij bij zijn vriendin weggaat om jou in zijn armen te sluiten alleen maar kleiner.

“Want weet je hoe groot de kans is dat hij bij zijn vrouw weggaat nadat hij vreemd is gegaan?”

Je denkt misschien dat die heel hoog ligt, maar de realiteit is anders. In werkelijkheid blijven de meeste mannen juist bij hun vrouw als ze vreemd zijn gegaan.

Ze komen erachter dat het allemaal toch niet zo veel voorstelde. En dat ze vrij veel van hun vrouw houden. Dat die hen meer te bieden heeft. Dus kiezen ze ervoor om bij haar te blijven.

Dus wil je een zo groot mogelijke kans dat je daadwerkelijk een relatie krijgt?

Hou je dan in. Bespring hem niet als een wilde tijgerin. Gooi geen GHB in zijn koffie en stuur hem ook geen naaktfoto’s. Het helpt je niet.

Wat je wel kan doen?

Lekker flirten. Je mag zelfs met hem zoenen van mij.

Niet dat ik je wil aanraden om achter een bezette man aan te gaan, maar als hij de ware is breekt nood wet.

Zorg er in ieder geval voor dat hij weet dat jij hem leuk vindt, en dat je graag een relatie met hem wilt. Als alles goed gaat, volgt de rest vanzelf.


datingtips-voor-vrouwenTip 5: Leer hem kennen

Ik heb je al het advies gegeven om niet het meisje te zijn waarmee hij ongestraft kan vreemdgaan. Wat ik je nu ga aanraden lijkt misschien wat counter-intuïtief. Maar geef me een momentje, dan leg ik het je uit.

Als je een man hebt ontmoet en je denkt dat hij de ware is, kan het geen kwaad om deze theorie aan een uitgebroede praktijktoets te onderwerpen.

Dat betekent dat je hem leert kennen. Je doet dingen samen. Praat met hem. Leert meer over hoe hij in elkaar zit. Hoe hij zijn leven leidt.

Kortom: je probeert erachter te komen wie hij daadwerkelijk is.

Als je iemand ontmoet waar je verliefd op wordt, kan dit je beoordelingsvermogen beïnvloeden

De hormonen gieren door je lijf waardoor jij je emoties niet meer in de hand hebt.

Je kan iemand enorm geweldig vinden. Maar realiseer je dat een eerste indruk maar een klein stukje is.

Hoe is hij als je langer met hem omgaat? Is hij dan nog steeds zo geweldig? Is hij dan nog steeds dezelfde man, of beginnen je dan dingen op te vallen die je minder leuk vindt?

Door hem zoveel mogelijk te leren kennen, ontdek je of hij bij je past

jip-en-jannekeMisschien knap je na een maand enorm op hem af en verdwijnt je verliefdheid daarna. Aan de andere kant kan het zijn dat hij inderdaad zo geweldig is als hij van een afstandje leek.

Maar dat is niet de voornaamste reden om de tijd te nemen om te leren hoe hij in elkaar steekt.

Hij heeft een vriendin.

Dus zijn behoeftes op emotioneel en seksueel vlak worden (hopelijk) enigszins bevredigd.

Dat betekent niet dat zijn vriendin de ware voor hem is. Misschien is het zo dat ze een aardige relatie hebben, maar dat de liefde niet zo diep is als deze zou kunnen zijn.

Maar als zijn behoeftes in de relatie bevredigd worden, en hij ontmoet vervolgens een vrouw wiens persoonlijkheid hij echt fantastisch vindt…

Dan kan hem dit zomaar doen besluiten om zijn relatie te beëindigen en met jou iets te beginnen.

waaromWaarom?

Omdat je dan het “is dit alles”-effect krijgt.

Dit is wat er gebeurt als je in een relatie zit, alles krijgt wat je nodig hebt en toch iemand anders leuker vindt.

Ik denk dat veel mensen liever bij iemand zijn waar ze een diepe liefde voor voelen, dan iemand waarmee ze een comfortabel leven kunnen leiden.

Mits ze de keuze hebben en die persoon waar ze verliefd op zijn ook daadwerkelijk bereikbaar is.

Hij gaat je waarde inzien

Wanneer jij lange tijd met hem doorbrengt en op de juiste manier flirt, zal hij zien dat jij bereikbaar voor hem bent. En als je op de juiste manier je grenzen stelt, en bewust niet met hem naar bed gaat, zal hij de waarde gaan inzien van een relatie met jou.

Het is ieders verantwoordelijkheid om zijn eigen geluk zo groot mogelijk te maken. En hij zal continu – bewust of onbewust – er mee bezig zijn wat hij kan doen om gelukkiger te worden.

Hier mag je hem best een handje mee helpen.

zelfstandige vrouwIk ken een vrouw…

Laten we haar Corrie noemen.

Corrie was heel jong getrouwd. Ze was achttien toen ze in het huwelijksbootje stapte.

Maar in de loop der jaren was haar huwelijk niet meer zo goed als het was geweest. Zij en haar echtgenoot waren uit elkaar gegroeid.

Toch bleven ze bij elkaar. Het was comfortabel en ze hadden samen van alles opgebouwd. Hun huis. Hun bezittingen. Ze vormden een goed team. Ja, als Corrie er zo over nadacht, had ze het zo slecht nog niet.

En toen ontmoette ze Martijn

Martijn was aantrekkelijk en slim. Hij werd lid van een toneelclub waar zij al bij betrokken was. Hij speelde de sterren van de hemel, maar bleef ontzettend bescheiden.

Stiekem was hij een “bad boy” en maakte het hem geen fluit uit dat ze getrouwd was.

Hoewel dit een voorbeeld is van een vrouw die in een relatie zit, werkt het ongeveer hetzelfde.

Martijn en Corrie leerde elkaar over een periode van 9 maanden kennen

flirten-verliefd-worden-mannen-jaloersZe brachten veel tijd door. En in de loop van de tijd gebeurde er weinig. Ook al maakte Martijn er geen probleem van dat ze getrouwd was.

Corrie zag dat er meer was dan een saai en comfortabel huwelijk. Ze voelde zich aangetrokken tot Martijn, die het allemaal niet zo kon schelen en deed waar hij zin in had. Ze bewonderde hem erom.

Hij liet haar inzien dat zij ditzelfde kon doen.

En zo werkt het ook tussen jou en een man met een vriendin

Jij kan hem laten zien dat er meer is buiten zijn vrouw. Zolang je niet over haar begint en de tijd neemt om tijd met hem door te brengen, en het hem voor te doen.

En Corrie en Martijn?

Doordat hij haar liet zien dat het anders kan, ging ze na een jaar bij haar man weg:

Ze vroeg een scheiding aan, gooide haar leven om, begon een nieuwe opleiding en maakte stappen die ze daarvoor anders niet had kunnen bewerkstelligen.


Tip 6: Heb meer verstand van mannen dan zijn vriendin

Kennis is machtHet is heel goed dat je dit artikel leest. Het geeft je kennis met een onschatbare waarde, als je met mannen aan het flirten bent.

De reden is simpel:

De meeste vrouwen weten niet hoe mannen werken. Zij doen maar wat. En als een man haar wel leuk vindt, dan is dat allemaal niet zo probleem. Maar de moeilijke gevallen, waarbij hij een vriendin heeft of haar niet zo leuk vindt, dan wordt het wat ingewikkelder.

Als je weet wat een man zoekt in een vrouw, en hem kunt laten zien dat jij deze eigenschappen bezit, geef je hem een extra impuls om jou te verleiden.

En ik heb het dan vooral over het innerlijk.

Weet je nog dat ik vertelde dat je niet zijn vriendin moet afkraken?

Die instructie staat nog steeds. Het is het meest onverstandige wat je kunt doen.

hetzelfde maar andersMaar wat je wel kunt doen is van haar leren:

As hij uit zichzelf klaagt over haar, of als je hoort dat er het 1 en ander niet goed zit, dan heb je waardevolle informatie over wat hij mist.

Elke man heeft namelijk een viertal zaken nodig in een relatie, die hij helaas lang niet altijd krijgt.

Als jij beseft wat deze zijn, en je kan door je gedrag laten zien dat je dat begrijpt, dan heb je daarmee een streepje voor.

Hoe je hier je voordeel mee doet


Ik bedoel niet dat je hem ronduit moet vertellen hoe jij hem hiermee kan helpen. Of dat jij weet wat hij nodig heeft, of andere fratsen.

Wat ik bedoel is dat je goed oplet bij het volgende stukje, zodat je beter begrijpt hoe mannen in elkaar zitten.

Dat vertaalt zich naar een vermogen om een betere verbinding met hem te maken dan andere vrouwen. Inclusief zijn vriendin.

Hij zoekt vier dingen in het innerlijk van een vrouw

Geef je hem deze dingen, dan is de kans enorm dat hij verslaafd aan je raakt. Hij wordt tot zijn oren verliefd en je hebt een tank nodig om hem bij je weg te houden.

vraag-introWat deze dingen zijn?

 • Seks;
 • Een duidelijke rol;
 • Waardering;
 • Rust.

Ik heb hier elders op de site een artikel over geplaatst. Maar ik geef je hier de belangrijkste conclusies:

Waardering is dat je een man behandelt als een man. Dat je hem laat zien dat je hem waardeert om zijn mannelijkheid, en de inspanningen die hij levert om het jou naar de zin te maken.

Omgekeerd voorkom je dat hij zich niet gewaardeerd voelt door hem niet te veel lastig te vallen met vrouwelijk drama, of om hem verwijten te maken.

Seks spreekt natuurlijk voor zichTip als man vriend alleen maar aan seks denkt

Een man zijn fantasie prikkelen is de snelste manier om duidelijk te maken dat jij een seksuele vrouw bent. Hoe je dat doet, laat ik je weten in de volgende tip.

Een duidelijke rol betekent dat een man graag zich verantwoordelijk voelt voor een vrouw. We vallen allemaal op sterke, onafhankelijke vrouwen, maar als er niets is wat we voor haar kunnen doen, dan voelen we ons nutteloos.

Als hij iets voor je kan doen, al is het nog zo klein, dan stimuleert dit zijn gevoel voor eigenwaarde. En daarmee de waarde die hij hecht aan jullie contact.

Het vierde wat een man zoekt in een relatie is rust.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mannen veel te weinig rust krijgen

ontspanNa een lange dag op het werk hebben wij geen behoefte om veel te praten. We willen ons afzonderen zodat wij de mogelijkheid krijgen om onze dag te verwerken.

We hebben niet de behoefte om constant iets anders te doen om te ontsnappen aan onze eigen gedachten.

Dat betekent dat je een man die iets te verwerken heeft het beste met rust kan laten. Als je hem kan laten zien dat je dit kan, en zijn ruimte respecteert, waardeert hij je hierom.

Dit zijn vier simpele punten, maar de meeste mannen missen 1 van deze in hun relatie

Nogmaals, het is niet de bedoeling dat je zijn vriendin afkraakt.

Maar dat jij nu weet wat mannen nodig hebben, betekent dat je er alles aan kan doen om hem dit te geven.

Laat hem subtiel merken dat je hem waardeert om zijn mannelijkheid. Dat je het fijn vindt als hij je ergens mee helpt en dat jij je daar vrouwelijker door voelt.

Prikkel zijn fantasie met je seksualiteit, en wees de vrouw die hem de tijd geeft om zijn eigen problemen aan te pakken in plaats van hem in de nek te hijgen.


Tip 7: Trek zijn aandachtaandacht krijgen van mannen

Als je een man wilt versieren terwijl hij een vriendin heeft, is het niet alleen belangrijk dat je hem leert kennen en hem laat merken dat jij begrijpt hoe mannen werken. Je zult ook zijn fantasie moeten prikkelen.

En de beste manier om dat te doen, is met je seksualiteit.

“Maar Tim, je zei net dat ik niet met hem naar bed moet gaan terwijl hij nog een vriendin heeft.”

En dat is absoluut zo. Wie had het over met hem naar bed gaan? Nee, ik heb het over iets heel anders…

Tijd om te flirten

Op deze site heb ik een aantal artikelen geplaatst over wat de beste manieren zijn om met een man te flirten.

Maar het belangrijkste is dat je hem laat merken jij hem leuk vindt, zodat hij zich veilig voelt om met een versierpoging te komen.

Zeker als hij een vriendin heeft zal hij het prettig vinden als je enigszins discreet bent, en niet aan de grote klok hangt dat hij interesse in je heeft getoond.

Er zijn diverse manieren waarop je kan laten merken dat je voor hem open staat


Besteed aandacht aan je uiterlijk. Laat veel blote huid zien. Draag rode kleding. Maak oogcontact. Wees niet bang om af en toe het initiatief te nemen, als hij het allemaal niet begrijpt. En bovenal: geef hem een goed gevoel over zichzelf.


En als je het ultieme geheim wilt van de sleutel tot een man zijn hart…

Hoe je hem zo goed over zichzelf kan laten voelen dat hij niets kan behalve naar jou verlangen…

Meld je dan hieronder aan voor het Mannengeheim.

Ik stuur je dan zo snel mogelijk op hoe je ervoor kan zorgen dat een man stapelverliefd op je wordt.

Ook al heeft hij een vriendin. Of zes.

En als je vragen hebt, laat ze dan gerust achter in de reacties. Ik lees alles.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

17 Reacties

 • cherida schreef:

  Hoi tim, ik heb iemand ontmoet in het zwembad hij werkt daar. We gingen samen zwemmen en hij zat overduidelijk met me te flirten en ik ook met hem. Ik ga zondag weer en wil graag zijn nummer, alleen hoe kan ik dat het beste vragen?
  Gr cherida

 • Marjolein schreef:

  Hallo Tim,

  Is het handig als je tegen een man zegt dat je zeker weet (of het gevoel hebt) dat jullie contact voorbestemd lijkt te zijn? (En dat je ook allerlei voorbeelden kunt noemen waardoor je dat kan aantonen). Of schrikt je daarmee een man juist af? Ook als hij in het bovennatuurlijke gelooft?

  • Tim Veninga schreef:

   Daar schrik je de meeste mannen snel mee af. Niet alle, maar veel wel.

   • Marjolein schreef:

    Ook als hij in dat soort dingen geinteresseerd is? Of vind hij het dan toch ‘eng’ en net zo ‘eng’ als een voortijdige liefdesverklaring?

 • MrzBiebz schreef:

  Ik woon op kamers en ben met mijn buurman naar bed geweest. hij zegt we hebben verkering, maar hij gaat al 3 jaar met de buurvrouw 3 huizen verder op die getrouwd is! Heel lastig want ik wil er niet tussen zitten. Maar we zijn hetzelfde, hij is m’n soulmate. Maar hij wil haar niet laten gaan vanwege die 3 jaar en is ook zn beste vriendin zegt ie. Ze weet dat ie met mij naar bed is geweest, maar minder vaak dan ze denkt, ze claimt hem erg nu. Ik heb een tijdje afstand gehouden maar dat gaat zo lastig als je tegenover elkaar woont. We hebben vaak de deur open. Hij laat mij en haar allebei niet dus dat schiet niet op. Ik heb het weinig over de vrouw zoals je al zei te doen en laat m z’n gang gaan want dwingen wil ik hem ook niet. Maar zo eet hij van 2 walletjes. Haar man komt in het weekend alleen thuis ivm met werk maar dan komt ze nog bij hem samen met de hond lopen etc. Wat moet ik hier nu mee.. zegt tegen ons allebei denk ik hetzelfde. Snap niet waarom hij aan een getrouwde vrouw vasthoud die met 2 kinderen van 16 en 18 woont. Ze gaat niet bij hem weg zoalang de kinderen nog in huis zijn etc. Denk echt dat zij de leegte op probeerd te vullen les amor is a obbessesion. Maar mijn “buurman” zegt wij echt van elkaar houden etc. We hebben t echt erg leuk hoor. Als we samen zijn. Of gebruikt ie me omdat hij dan macht over de buurvrouw heeft want zo loopt zij wel achter zn kont aan zeg maar. Ik weet weet dus echt niet wat ik hier mee moet. Tja niks dat laat ik ‘m z’n gang gaan en haar ook. Dus als ik het goed begrijp is het toch afstand houden (al is dat moeilijk) wel flirten en zoenen maar niet met m naar bed gaan?

 • Is het niet zo, dat als je echt van iemand houdt de liefde in elke situatie overstijgt? We zitten allemaal in unieke situaties verwikkeld namelijk. Verschillend dna, verschillende moraal, ying-yang, man versus vrouw, geschiedenis, emoties, relaties, verleden, en persoonlijke manieren van denken en voelen om uiteindelijk lessen te leren hoe ermee om te gaan e.d.

  Denk je dat onvoorwaardelijke liefde bestaat? Want als je onvoorwaardelijk van iemand houdt dan zouden alle situaties, goedbedoelde tips, strategieën en restricties (dus, wat wel en niet toelaatbaar is)ineens verdwijnen en overbodig zijn. Geen strategieën meer, geen verleidingskunstjes en geen tactische spelletjes meer om anderen voor jezelf te “winnen”. Het lijkt me zoveel rustiger en aangenamer om te kiezen voor onvoorwaardelijke liefde. 😉

 • Saskia schreef:

  Wat deze dingen zijn?

  Seks;
  Een duidelijke rol;
  Waardering;
  Rust.

  Ik vind humor, lol, pret toch ook een belangrijk onderdeel. De meeste mannen die ik ken ook.
  Niks zo fijn om het gezellig te hebben met elkaar en te kunnen lachen. Dat geeft voor mij ook een sterke connectie met een ander.
  Goed en leuk geschreven artikel.
  Gr Saskia

 • Marieke schreef:

  Hoi Tim,

  Mijn beste vriendin heeft een probleem en is een beetje in de war afgelopen weekend heeft ze een date gehad (of nja 2e date ze had anderhalf jaar geleden de eerste date met hem voor beide verkeerde moment hij net uit een relatie zij net aangerand door de huisbaas waar hij haar gigantisch goed overheen heeft geholpen) 2 maand geleden vroeg hij haar weer mee op date door prive omstandigheden kon ze niet maar ze hielden contact tot hij haar vorige week weer vroeg dus ze spraken voor t weekend af tot hij de vrijdag ervoor haar een berichtje stuurde dat hij wel moest opbiechten dat hij nog een soort van vriendin had (hoe hij het uitlegde hij had dus een relatie gehad waren 2maand uit elkaar en zij wilde binnenkort weer eens praten om te kijken of t werken wilde tussen hun) dus mn vriendin zei van ja sorry maare dan spreken we niet af wil geen tweede keus zijn ook omdat ze sinds de eerste date al gigantisch veel gevoelens voor hem heeft en nog steeds. Hij toonde veel begrip maar noemt haar wel elke keer lekker ding baby schatje ect. en deed heel erg zijn best om toch af te spreken uiteindelijk is ze overstag gegaan en hebben ze 1 dag halve weege afgesproken en een super tijd gehad zijn gaan wandelen in een bos en hij praatte steeds in de WE vorm en was erg aanrakerig en maakte plannen voor een eventuele 3e date en tja dr is het een en ander gebeurd tussen hun nu is ze erg verward aangezien de gevoelens bij haar nog erger zijn geworden en hij haar nog steeds appt met schatje liefje en haar bedankt heeft voor de gezellige dag ect en wat hij met zn vriendin wil heeft ze ook niet ect antwoord op gehad hij praatte er de hele tijd overheen hoe serieus en hoe groot is de kans dat hij toch terug gaan naar zn ex?

 • Hoi Tim
  Ik ben verliefd op een jongen die een vriendin heeft(het is nog geen lange relatie nu bijna 2 maanden). Ik heb het idee dat hij mij ook wel leuk vind maar weet dit niet zeker en in hoe verre. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

 • Hallo

  Ik las net je 7 tips en zal ze zeker onthouden of zelfs toepassen, maar ze gaan eerder over volwassenen. Ik zit in het 5de middelbaar en vroeg me af of ik de (bezette) jongen die ik leuk vind kan vergelijken met de volwassen man(en) in je artikel. Hij zit sinds dit schooljaar in mijn klas en vanaf het eerste moment dat ik hem zag, sprak zijn uiterlijk me aan. Ik weet dat uiterlijk niet alles is, dus ik liep niet te veel van stapel. Maar toen begon ik hem te leren kennen & net toen ik hem leuker begon te vinden, kwam ik erachter dat hij een vriendin heeft. Ik weet niets over haar & dankzij je artikel zal ik er ook niet achter vragen. Ik ken hem nog niet zo goed, en weet niet echt hoe hij in elkaar zit, maar als we oogcontact maken (hij heeft zo’n mooie blauwe ogen), kijkt hij heel intimiderend & kan ik bijna niet wegkijken. Ik kan ook niet uitmaken of hij gewoon kijkt of met een verleidende blik (ik ben nog nooit in een relatie geweest en ben dus een duts in de liefde). Dus zoals je misschien wel denkt, is mijn geval veel minder serieus dan de vrouwen die radeloos je artikel raadplegen. Maar toch zijn mijn gevoelens voor hem wel sterk. Ik denk niet dat ik ooit al echt verliefd ben geweest, want ik zou niet weten hoe dat voelt.
  Ik weet ook dat ik nog in het middelbaar zit en ik misschien later ga terugkijken op deze jongen als een middelbare crush, maar op dit moment zit ik helemaal in de knoop en heb geen idee of ik mijn lompe flirt-talenten moet gebruiken of hem & zijn vriendin gewoon gerust laten.

 • Hi Tim,

  Ik heb iemand ontmoet , 7 maanden geleden en ik ben super verliefd op hem, het voelt als mijn soulmate, eindelijk degene waar ik mijn leven op heb gewacht (terwijl ik al 4 langere relaties heb en een kind), is dit nu echt de man van mijn dromen, ik weet dat ik met hem samen wil zijn. Hij heeft alleen een relatie van 10 jaar. Ik heb hem voor eerst 2 jaar geleden gezien. En 7 maanden geleden zijn we elkaar weer tegengekomen en vanaf dat moment was de aantrekkingskracht zo sterk, dat we vanaf augustus iedere dag contact hebben. We hebben ondertussen ook gezoend en zelfs sex gehad. Ik wilde voor mezelf weten of hij echt de ware is. En de sex voelde zo goed… alleen nu lees ik net dat je dit juist niet moet doen. Maar bij ons is het dus wel gebeurd. Alleen ik ben nu erg bang dat hij niet de knoop gaat doorhakken en dat hij zijn relatie zo blijft aanhouden tot het uit de hand loopt en zijn vriendin er achter komt, meestal gaat dit zo bij mannen. Ik merk namelijk dat hij niet durft om het uit te maken met zijn vriendin en niet de stap durft te nemen. Hij wil haar geen pijn doen. Maar ondertussen doet hij mij en zichzelf en haar eigenlijk ook pijn. mijn vraag is nu: Moet ik juist afstand nemen? Zodat hij makkelijker een beslissing kan nemen en zijn dingen kan regelen ( hij woont namelijk 120 km van mij vandaan), dus hij moet een andere baan, huis regelen (oh en hij komt ook nog uit Frankrijk, om het makkelijk te maken). Hij zegt dat ik ‘ the one’ ben. Hij weet dat ik het ben voor hem. Hij doet alles voor me, (super franse charmeur), bos rozen, ontbijt, cadeaus sturen, Hotels boeken, chamgagne kopen, alles voor me betalen, weekendje weg regelen.
  Maar moet ik juist afstand nemen ? Of hem alle aandacht geven die hij graag wil en hem helpen zodat hij dan weg gaat?

  Ik weet echt niet wat te doen, het enige wat ik weet dat ik nu zo niet in de situatie wil blijven hangen… wil geen second love zijn… Wil dat hij kiest voor me.
  Hoe pak ik dit het beste aan?? HELP…. weet me geen raad..

 • Marleen schreef:

  Hi Tim! Ik heb een situatie waar ik geen raad mee weet. X en ik kennen elkaar al een jaar of drie en hebben ooit 1x een one night stand gehad.
  Toen ik hem leerde kennen was ik net uit elkaar aan het gaan met mijn toenmalige vriend (na tien jaar). X heeft in dezelfde periode een andere vrouw leren kennen en is daarmee een relatie begonnen. Hij heeft toen getwijfeld tussen ons, maar vond de andere vrouw een gezondere keuze (zij was al een hele tijd vrijgezel, ik zat midden in een breuk na een lange relatie).
  De tijd daarna heeft X nog regelmatig berichtjes gestuurd. Ik heb toen telkens de boot afgehouden. Nu, na 3 jaar, is er nog steeds die leuke spanning als we elkaar zien. We zien elkaar niet vaak en hebben daarbuiten momenteel ook nog maar weinig contact, maar als we elkaar zien is die spanning er altijd weer. X is nog altijd samen met die vrouw… Het voorbije weekend hebben we elkaar nog eens gezien, een leuk gesprekje gehad en ook wel weer die spanning en die flirt. Wat moet ik hier nu mee? Het liefst van al zou ik hem beter willen leren, want dat gevoel zit echt goed. We zien elkaar te weinig om spontane gesprekjes te hebben. Is het oké om bv. zelf eens een flirterig app’je te sturen naar hem (naar aanleiding van ons gesprek van vorig weekend)? Moest hij vrijgezel zijn, dan had ik dit zonder twijfel gedaan, maar hij woont samen met zijn vriendin. Heb jij hier raad mee?

 • Hoi Tim,

  Ik vind iemand leuk die dus ook al een vriendin heeft. Hij reageert wel op al mijn instagram foto’s en snaps, met overduidelijk flirterige dingen. Ook heb ik dit jaar helaas stap 4 van dit artikel verbroken met hem. Ik heb nu nog steeds bijna elke dag contact met hem en weet niet wat ik ermee aan moet… ik vind het verschrikkelijk dat hij onbereikbaar is en ik neig om hem te vertellen dat ik hem leuk vind, met als trucje dat we beter niet meer kunnen praten omdat ik gevoelens voor hem heb en hij onbereikbaar is omdat hij nog een relatie heeft. Heb jij tips voor me? Laatst vroeg ik God om me een signaal te geven of wij echt voor elkaar bestemd waren omdat hij me namelijk een paar dagen niet geappt had. En een paar uur daarna kreeg ik een appje van hem. Zijn naam is overigens ook Martijn, haha toevallig.

 • Marije schreef:

  Hoi Tim,

  Een jongen heeft anderhalf jaar achter mij aan ‘gezeten’. Hij wilde zo graag een relatie met mij en was heel erg verliefd op mij.
  Maar door privéomstandigheden en angst heb ik hem van mij af geduwd.
  Nu heeft hij sinds een paar weken een vriendin en merk ik pas hoeveel hij voor mij betekende…
  Ik weet diep van binnen dat hij nog van mij houdt, maar hij is er van overtuigd dat het niks meer gaat worden. Toch wil ik voor hem vechten…

  Moet ik hem laten gaan? Of heb ik nog ergens een kans?

 • Hoi hoi!

  Als eerste wil ik even zeggen dat ik al erg veel heb gehad aan je tips, dus heel erg bedankt! Nu zit ik alleen op het moment een beetje in een rotsituatie en ik hoop dat je me hier tips over kunt geven.

  Nu ongeveer 1,5 maand zag ik een jongen die een vriendin heeft. We hadden gelijk een goede klik en spraken best vaak af. Ook gingen we wel eens uit en steeds gebeurde er iets meer. We hebben nooit gezoend of seks gehad maar wel eens op de bank geknuffeld (zijn initiatief) of intiem gedanst. We werden in die korte tijd best wel hecht en op een gegeven moment sprak hij uit dat hij niet gelukkig is in zijn relatie, hij zei dingen als; ik zou willen dat ik voor haar voelde wat ik voor jou voel als ik je zie. Maar hier werd steeds geen stap verder in gezet. Nu is het zo dat hij na de zomer dit jaar in Belgie gaat studeren en dus gaat verhuizen, en nu wil hij het aanlaten met zijn vriendin omdat hij anders nergens anders heen kan (familie woont in het buitenland en vrienden ver weg, en lastig om in een korte tijd in deze stad een woning te vinden en dat voor een aantal maanden maar). Nu zijn we afgelopen Zaterdag ook uit geweest en hebben besloten elkaar niet meer te zien of spreken, ik vind het nu al erg moeilijk omdat het echt voelt dat hier iets heel moois uit had kunnen komen.

  Kan ik hier nog iets aan doen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Manon

 • Veerle schreef:

  Ik heb een vriend. We hebben een open relatie maar ik word altijd verliefd op typische bad-guys. Nu ook weer en hij heeft een vriendin. Wat moet ik nou doen?
  Ik kan niet niet met hem omgaan want hij zit in de familie.. Ja niet echt familie van mijn vriend en ik maar wel van de kinderen van mijn vriend..

 • Hoi Tim,
  Ik heb via mijn werk een leuke man leren kennen. Wat begon als een verre collega, is inmiddels een goede vriend geworden. Een tijdje geleden gaf hij toe mij leuk te vinden en we hebben ook gezoend. Het is superfijn om hem om me heen te hebben. Nu is het echter zo dat hij een vriendin heeft waar hij recent mee is gaan samenwonen. Het is niks voor mij om een man met een relatie te zoenen, ik zou dat zelf ook niet willen als ik een partner had. Maar dit overkwam mij, op de een of andere manier kon ik het niet tegenhouden. Ik hoop dat het ooit uitloopt op een relatie tussen ons. Nu vroeg ik mij af, hoe lang moet ik hem de tijd geven om na te denken over voor wie hij uiteindelijk kiest om mee verder te gaan? Is het beter om hem wel of geen ultimatum te geven (want daar lees ik tegenstrijdige dingen over en ik wil hem niet onder druk zetten, uit de angst hem dan juist weg te jagen)? En hoe kan ik hem over een tijdje op een speelse manier vragen waar we staan? Ik hoop dat je me kan helpen!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend