17

Hij Heeft Me Geblokkeerd? 3 Redenen Waarom Een Man Dat Doet + 4 Tips

hij heeft me geblokkeerd

In dit artikel leer je:

  • Waarom er diverse redenen zijn waarom een man je nummer blokkeert of je blokkeert via de sociale media. Maak dit onderscheid en laat je nooit meer verrassen.
  • Wat de beste manier is om ermee om te gaan wanneer een man je blokkeert. Hint: het heeft niet te maken met de reden waarom hij het doet en is enorm belangrijk mocht je er ooit wat aan willen veranderen.
  • Hoe je, als je dit meerdere keren hebt meegemaakt, voorkomt dat het je in de toekomst weer gebeurt (en waarom dit belangrijk is).
  • Waarom foute mannen enorm goed zijn in het blokkeren van een leuke vrouw via WhatsApp en de telefoon, maar niet zo goed in een relatie met haar aangaan.
  • …en nog veel meer.

Oké, dus je vindt een man leuk…

directe aanpakEn misschien heb je een tijdje met hem afgesproken. Of hebben jullie een aantal mooie dates achter de rug.

Of misschien gaat het om een man waar je een tijd lang een relatie mee had. Een man die je hebt leren kennen, waarmee je mooie tijden hebt gekend en natuurlijk ook vervelende tijden. Iemand die je aan het hart gaat en die jouw kwetsbare kant heeft gezien en ook bij vlagen de zijne toonde.

En nu heeft hij je geblokkeerd via Facebook, aan de telefoon, via WhatsApp en alle andere mogelijke manieren waarop hij je kan ontwijken.

Je vraagt je nu maar één ding af:

Waarom?”.

Ik begrijp heel goed dat dit lastig voor je is. De meeste vrouwen die mij mailen met dit probleem, hebben geen idee wat ze precies hebben gedaan om dit bij hun man te veroorzaken. Ze hebben het gevoel dat zij fout zitten en dat er wel een hele sterke reden moet zijn, wil hun man dat doen.

Aan de andere kant kunnen ze niets verzinnen, waardoor er dus een innerlijke tweestrijd ontstaat.

Wie heeft er gelijk?

ik heb gelijkVoordat ik je de redenen ga geven waarom mannen een vrouw kunnen blokkeren via hun telefoon of via sociale media, wil ik je eerst iets belangrijks uitleggen. Dat is dat het niet uitmaakt wie er “gelijk” heeft.

De reden dat het niet uitmaakt, is dat wanneer je je daarop focust, je enorm in de negatieve emoties blijft hangen. Wat je in zo’n geval doet, is in feite ontkennen dat je je er rot over voelt en tegelijkertijd dit gevoel proberen te rationaliseren.

Maar ik wil je vooral aanraden om je gevoel te accepteren. En te accepteren dat hij je geblokkeerd heeft. En dat hij, om wat voor reden dan ook, geen contact wil.

Dan kan je namelijk eerlijk naar je emoties kijken, zodat je daar op eerlijke wijze mee kan omgaan. En je verdriet en eventuele boosheid verwerken.

Als je dat hebt gedaan en je inmiddels wat rustiger bent geworden, dan is het tijd om te kijken naar de redenen waarom hij je heeft geblokkeerd.

Maar waarom is het eigenlijk belangrijk om eerst naar die emoties te kijken?

Als je dit niet doet wordt de kans kleiner dat je iets aan de blokkade kan veranderen

doe hetGa maar na, uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mannen die geconfronteerd worden met heftige emoties van hun partner, minder empathie tonen. Dat klinkt heel tegenstrijdig, maar het zit nou eenmaal zo. Mannen die onder stress komen te staan, hebben te maken een enorme daling van hun vermogen tot empathie.

Als jij dus op wat voor manier dan ook probeert om dit probleem op te lossen…

Waar hij bij betrokken is…

En je laat heftige emoties zien waarvan hij in de stress schiet…

Dan verklein je de kans dat hij met je mee kan leven en je begrijpt. En je zal hem uiteindelijk nodig hebben om dit probleem op te lossen.

Dus verwerk eerst je emoties. En als je dat hebt gedaan, heb ik nu de drie voornaamste redenen dat een man ervoor kiest om je nummer te verwijderen.


Reden 1: Hij heeft tijd voor zichzelf nodig

Alle mannen zoeken rustKijk.

Mannen zijn net als een wolf. Ze zoeken af en toe een rustig plekje op. Gewoon om even te chillen. Om even rustig na te denken wat ze de afgelopen tijd hebben gedaan en wat ze de komende tijd willen doen. Over welke richting ze op willen, en hoe het met hun emoties gaat.

Mannen zijn nou eenmaal zo afgericht dat ze geen emoties laten zien in het openbaar. Het wordt gezien als een teken van zwakte. Wanneer een man jou blokkeert in zijn telefoon, dan kan hij het simpelweg niet verdragen om aan je te denken. Hij kan het niet verdragen om contact met je te hebben. In veel gevallen is dat, omdat hij sterke emoties krijgt door jou.

Bijvoorbeeld, omdat hij heel erg verliefd op je is, maar het idee heeft dat de relatie niet gaat werken. Of andersom; dat hij even geen liefde voelt en daardoor wat afstand wil om even tot zichzelf te komen en te bedenken of hij nog wel met je verder wil.

Al met al zijn er dus situaties waarin een man de tijd en de ruimte nodig heeft om te bepalen wat hij zelf wil doen. En dat lukt hem simpelweg niet als hij contact heeft met jou, omdat hij dan het gevoel heeft dat hij niet zichzelf kan zijn.

Het is voor een man nou eenmaal heel moeilijk om zijn emoties te uiten in gezelschap

niet uiten van emotiesHelemaal als het om zijn vrouw gaat. Dus wat doet hij?

Hij sluit zich af, verwerkt daar zijn emoties en dan kiest hij er eventueel voor om weer met je te praten.

Tip: Geef hem ruimte.

Als dit inderdaad de oorzaak is van dat hij je op dit moment geblokkeerd heeft, is het maar beter om hem zo veel mogelijk de tijd en de ruimte te geven om met zijn emoties om te gaan. Wanneer je dat kan, zal je zien dat de man zich uiterst gerespecteerd voelt.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het merendeel van de mannen ervaart dat ze te weinig rust krijgen in een relatie. Met als gevolg dat het veel frustratie oplevert. Wanneer een man zo weinig rust krijgt dat hij van de aardbodem verdwijnt, is het niet een slecht plan om hem even te laten gaan en kijken of hij vanzelf weer contact met jou zoekt.

Tip: focus op je eigen leven.

Ik begrijp heel goed dat dit je van streek maakt en dat je er totaal niet blij mee bent

ik begrijp hetEn het is natuurlijk ook een rotstreek van die man om zomaar je nummer te blokkeren.

Maar aan de andere kant bied het je ook de gelegenheid om in andere punten van je leven te investeren. Richt je bijvoorbeeld meer op je carrière of op sport. Doe iets wat je gelukkig maakt, los van de mannen in je leven.

Zo zal je merken dat je zelfvertrouwen toeneemt en dat je sterker in je schoenen staat. Mocht hij besluiten om weer contact met je te zoeken, dan kan je hem te woord staan vanuit een zelfverzekerdheid die hij nog niet van je kende. En wanneer hij geen contact zoekt, heb je inmiddels je leven opgevuld met nieuwe dingen.

Tuurlijk is het pijnlijk, maar die pijn trekt vanzelf weg. De moeite die je steekt om aan jezelf te werken, die blijft bestaan. De vruchten blijf je hier van plukken, of hij nou terug komt of niet.


Reden 2: Hij wil je niet meer zien

mehSoms krijg ik e-mails van vrouwen die mij iets vreemds vragen.

Tim, ik heb een man en ik heb een tijd lang met hem gedate. Nu heeft hij plotseling mijn nummer verwijderd. En ik heb geen idee hoe dit komt.

En als ik dan doorvraag, dan blijkt dat de man in kwestie al meerdere keren heeft aangegeven dat hij niet verder wil gaan met daten. Of dat hij er simpelweg geen zin meer in heeft om met haar om te gaan.

En als hij dit meerdere keren heeft aangegeven en vervolgens ga je nog steeds door met contact zoeken. Dan krijgt een man er op een gegeven moment genoeg van. En dan zal hij je nummer verwijderen.

Wat er in zo’n geval gebeurt, is dat het feit dat jij contact zoekt nadat hij al zijn grens heeft aangegeven, genoeg reden voor hem om je WhatsApp en al jullie andere manieren van contact te blokkeren. Vaak is de reden dat een man het wil uitmaken en dat jij, of de vrouw in kwestie, dat niet accepteert. In zo’n geval heb ik maar één tip voor je.

Tip: Neem geen contact meer met hem op.

Als hij jou duidelijk heeft aangegeven dat hij geen contact meer wil, dan is het verstandig om naar deze wens te luisteren

simpelIn feite maakt hij het uit. En ik weet dat dit pijn doet, ik weet dat je er verdriet van hebt en dat het je boos maakt, maar het is belangrijk dat je daar zo snel mogelijk wat mee doet.

Op het moment dat je weigert met die gevoelens te dealen, dan maak je het alleen maar erger. Het is als een pleister: Je kan hem er stukje bij beetje vanaf trekken, maar dat geeft een zeurende pijn die lang aanhoudt. Beter is het om hem in één ruk eraf te trekken. En dan lachend verder te gaan met je dag.

Zo werkt het met liefdesverdriet ook.

Dat hij je geblokkeerd heeft, is waarschijnlijk niet eens omdat hij een lompe boer is, maar simpelweg omdat hij ook liefdesverdriet heeft. En zich beseft dat zolang hij contact met jou blijft houden, hij daar continu mee geconfronteerd wordt, omdat hij elke keer weer zijn liefde voor jou een beetje aanwakkert. Tenminste, als die er nog een beetje is. En dat het daardoor heel moeilijk wordt om afscheid van je te nemen.

In zo’n geval kan je maar beter naar hem luisteren. En zijn voorbeeld volgen. En geen contact meer met hem zoeken.


Reden 3: Hij is een foute man

foute manHelaas ken ik genoeg verhalen van vrouwen die aan het daten waren met een leuke man, waar ze een aantal keer mee naar bed zijn geweest of waar ze zelfs een tijdje een relatie mee hadden….

Die dan plotseling van de aardbodem verdwijnt.

Dit soort mannen doen dat vaak meerdere keren achtereen. Het zijn players, of ook wel foute mannen.

Deze mannen zijn niet eerlijk over wat ze willen van vrouwen en zijn vooral gericht op hun eigen bevrediging. Ze zijn niet goed in het aangaan van een lange relatie, maar wel heel goed in het veroveren van nieuwe vrouwen. Het gevolg is dat ze niet lang bij één vrouw kunnen en willen blijven.

Als je denkt dat deze man inderdaad een player is en hij heeft je nummer geblokkeerd, dan betekent dat simpelweg dat hij geen toekomst ziet tussen jullie. Hij is op je uitgekeken.

En ik weet dat het heel hard is en niet leuk om mee te maken en dat het je misschien pijn doet…

auwMaar zie het maar zo. Wanneer een player je nummer blokkeert zegt dit minder over jou dan wanneer een man waarmee je een relatie had je nummer heeft geblokkeerd. Een man waarmee je een relatie aanging, heeft geïnvesteerd in jou en heeft zich emotioneel kwetsbaar opgesteld. De player heeft dat nooit gedaan. Hij heeft je gebruikt en dat is heel vervelend, en zal ongetwijfeld pijn doen. Maar je hoeft het geen afwijzing te beschouwen van hoe jij in elkaar zit als vrouw.

Het feit dat hij je nu geblokkeerd heeft, betekent alleen dat hij zelf niet goed bezig is. En dat hij zelf een foute man is. Ik wil je aanraden om je daar over heen te zetten, en je op je eigen gevoelens te richten. Zodat je daar op een lieve manier mee kan omgaan voor jezelf.

En daarna op zoek kan gaan naar een leuke man die niet fout is.

Tip: Laat je niet in met foute mannen.

Je hebt nu één (of meerdere keren) een foute man meegemaakt. Je weet nu hoe het is, je weet nu hoe je ze moet herkennen en je weet hoe je ermee om kan gaan. Je weet wat je kan verwachten en wat juist niet. Dit kan je gebruiken als je weer begint met daten.

Let er in het vervolg op dat je niet meer je inlaat met een foute man en zoek iemand die jou wel respecteert en die je wel waardeert. Als jij duidelijk laat merken dat jij niet het type meisje bent dat zich laat inpalmen door de foute man, dan zal hij op zoek gaan naar iemand die makkelijker is.


Zo. Dit waren de drie redenen waarom een man je nummer kan blokkeren en vier tips om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Ik wens je veel succes hiermee. En als je vragen hebt, laat het altijd even weten in de reacties.

En dan nog iets. Stel je bent weer aan het daten geslagen en je hebt een aantal leuke, mooie, aantrekkelijk mannen leren kennen.

Na verloop van tijd is er eentje die je aandacht trekt zoals geen enkele andere man dat kan. Hij is niet alleen aantrekkelijk, maar ook lief en zorgzaam. Zonder daarmee aan stoerheid in te leveren.

De ideale combinatie, wat jou betreft.

Hoe zorg je ervoor dat deze man een relatie met jou begint?

Ken je dat? Dat wanneer je iemand heel leuk vindt, maar die persoon niet zijn best doet om een relatie met jou te beginnen?

Het is enorm pijnlijk. En omdat ik vond dat mijn vrouwelijke coachingsklanten beter verdienden, heb ik een simpel trucje ontwikkeld. Ik leg het uit in een kort rapportje wat ik heb opgesteld. Hierin leg ik uit wat je kan doen als je een tijdje met hem aan het daten bent.

Als je mijn instructies van A tot Z opvolgt, zul je merken dat die ene, speciale man niets anders kan dan naar jou verlangen. Dit komt omdat je een knopje omzet in zijn brein, waardoor hij zich beseft dat er geen enkele vrouw is zoals jij. Wees niet verbaasd als hij er van alles aan gaat doen om je de zijne te maken.

Als jij wil weten wat dit knopje is, laat dan hieronder je e-mailadres achter. Ik stuur je dan een gratis rapportje toe, waarin ik je dit allemaal haarfijn uitleg. En natuurlijk ga ik vertrouwelijk om met je e-mailadres.

Tim Veninga
 

Datingcoach Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 17 comments
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend