Hij Heeft Me Verlaten – 7 Tips Voor Als Je Vriend Je Verlaten Heeft

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 12 mei 2019 - Laatst gewijzigd op 26 september 2021

In dit artikel leer je:

 • check
  7 handige tips voor als je net een break-up hebt gehad
 • check
  Een strategie om hem terug te krijgen (als dat is wat je wil)
 • check
  Drie simpele dingen die je kan doen om nu minder pijn en verdriet te hebben
 • Hoe je jezelf een zelfvertrouwen boost kan geven als je gedumpt bent
 • check
  ... en nog veel meer
7 tips als hij je verlaten heeft

Zo zorg je voor jezelf als hij je heeft verlaten

Ik heb goed en slecht nieuws.

Het slechte nieuws is dat je iets doormaakt dat hartverscheurend is. Je liefde kwijtraken terwijl jij niet wilt dat het over is…. dat doet enorm veel pijn. 

Het goede nieuws is dat je genoeg kunt doen om ervoor te zorgen dat:

 1. Hij bij je terugkomt
 2. Jij je binnen no time weer goed voelt, ondanks de break-up

Vooral dit laatste punt is belangrijk. Ook al ben je verdrietig en een beetje boos, ik leer je in dit artikel om dit in het juiste perspectief te plaatsen.

Als je op dit moment het juiste doet, zal je zien dat jij heel snel beter in je vel zit, ook al maak je een moeilijke tijd door.

Want je liefdesverdriet gaat niet meteen weg, maar je neemt wel stappen om te groeien als vrouw. Met een grotere kans dat hij bij je terugkomt of je een betere liefde kan ontmoeten wanneer je daar klaar voor bent.

Hoe je dit doet leg ik je uit aan de hand van zeven tips. Ben je er klaar voor? Dan beginnen we in 3, 2, 1….


Tip 1: Doe alsof het volstrekt over is

Dit is het einde van de relatieAls je hem terug wilt, is dit heel moeilijk.

Zelfs als je het een goed idee vindt om de relatie te beëindigen kan dit heel moeilijk zijn. Waarschijnlijk heb je er behoefte aan om de relatie goed “af te sluiten.”

Maar als een man bij je weggaat doet hij dat niet zomaar. Of je hem nou terug wilt of moeite hebt met afscheid nemen, elke reactie die je geeft kan verkeerd bij hem aan komen.

De grootste angst van een man is dat je hem niet wilt laten gaan.

Dat je met drama reageert en hij nog steeds niet zijn vrijheid heeft. Maar wat een man als drama ziet, is niets anders dan de normale, natuurlijke reactie van een vrouw.

Ook als het je in eerste instantie oplucht zal het je pijn doen om een man te zien vertrekken.

Je hebt allerlei emoties en moet die kwijt. Maar als je die aan een man laat zien is dat belastend voor hem. Fraai is dat niet, maar het is een tekortkoming van mannen dat ze minder goed kunnen omgaan met emoties dan vrouwen.

Hij kan je op dit moment niet steunen omdat hij juist bij je weg wil. Elke emotie die je laat zien, maakt dat verlangen sterker.

Daarom zal je de break-up alleen moeten verwerken.

En is het beter om te doen alsof het nooit meer goed komt en het een tijdje uit is.

Dat betekent:

 • Dat je geen contact met hem zoekt
 • Dat je in de eerste week zijn pogingen om contact te zoeken negeert
 • Dat je nog even wacht als hij laat weten dat hij je terugwil. Je wilt niet dat hij er makkelijk vanaf komt. Hij moet eerst de consequenties van zijn eerdere beslissing dragen
 • Dat je de rest van mijn tips opvolgt voor als je een gebroken hart hebt

Dit klinkt misschien heel anders dan wat je verwacht had. Waarschijnlijk dacht je dat ik zou zeggen: “Hij gaat bij je weg? Geen probleem. Doe alles wat je kan om hem terug te krijgen en hier zijn wat extra tips.”

Maar dat werkt niet. Je kunt een man niet zomaar overtuigen om bij je terug te komen. Hij heeft bewust besloten om zich af te sluiten en bij je weg te gaan. Je pogingen om hem emotioneel te bespelen zullen averechts werken.

Het enige wat je kunt doen is hem helemaal vrijlaten, zelf dealen met je gevoelens en de rest van mijn tips opvolgen om de kans te vergroten dat hij bij je terugkomt.

Lees ook de 10 Dingen Die Je Kan Doen Als Hij Het Heeft Uitgemaakt


Tip 2: Relaties starten vaak vanzelf opnieuw

Elke relatie heeft zijn ups en downsElke lange, gelukkige relaties kent zijn ups en downs.

De meeste relaties gaan meerdere keren aan en uit. Vaak voor een lange periode.

Dat je vriend bij je weg is gegaan zegt niets.

De kans is aanwezig dat hij terugkomt. Dat hangt ook samen met hoe goed de relatie was. Want in welke mate hij je mist, bepaalt grotendeels of hij zelf het initiatief neemt om bij je terug te keren.

Ook daarom is het belangrijk om zelf je emoties te verwerken en niet in de “stalker-modus” te gaan.

Want dan:

 • Laat je merken dat je beschikbaar bent. Hij stopt met je te missen omdat hij je op ieder gewenst moment terug kan krijgen
 • Geven je emoties hem een naar gevoel. Je wilt juist dat hij zich positief voelt als hij terugdenkt aan de relatie. Daarvoor moeten de positieve punten meer in zijn hoofd zijn dan de negatieve punten. Nare emoties die je naar hem uitspreekt, voelen voor hem altijd vervelend aan
 • Geef je jezelf elke keer weer pijn. Als hij dan toch bij je terugkomt, zal het lang duren om het vertrouwen te herstellen. Wanneer je direct omgaat met je emoties wordt de overgang een stuk makkelijker

Wat er ook gebeurt: onthoud dat verbroken relaties vaak weer aangaan. Niet altijd, maar wel vaak. Zeker als je deze 11 blunders die je maakt wanneer je jouw ex terug wil krijgen voorkomt. 


Tip 3: Ga sporten

Zelfs als je sporten stom vindt.

Sporten is vaak saai. Het is voorspelbaar. Je moet na een lange dag hard werken op kantoor in beweging komen en dat voelt onwennig. En je vraagt je tijdens het sporten af waarom je het ook alweer doet.

Laat me je vertellen waarom sporten zo belangrijk is:

 • Mensen die sporten zijn gelukkiger. Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat mensen die meer bewegen zich beter voelen over zichzelf en minder negatieve gevoelens hebben. In tijden van een verbroken relatie kan je dat wel gebruiken.

 • Tijdens het sporten komen geluksgevoelens op. Als je meer dan een half uur intensief beweegt, komen er endorfines vrij waardoor jij je goed voelt. Die endorfines bieden tegenwicht aan de ellendige gevoelens die je hebt doordat je vriend je heeft verlaten.

 • Je rekent af met stress.  Je lijkt meer vat te hebben op de wereld puur doordat je even in de sportschool hebt gestaan. Het is het perfecte middel tegen machteloosheid.

 • Je gaat het huis uit. Hoe rotter jij je voelt en hoe meer je geïsoleerd bent, hoe beter het is om naar buiten te gaan en actie te ondernemen. Een afspraak in de sportschool/ op de tennisbaan kan een reden zijn om naar buiten te gaan en dat kan je op de been houden

Het beste is om aan krachttraining te doen. Dit heeft de beste effecten op je mentale en fysieke gezondheid. Een goede tweede zijn sporten waarbij jij je flink in het zweet werkt. Dit kan een teamsport zijn waarbij je achter een bal aanrent, of juist een sport waarbij je alleen je hartslag omhoog brengt.

Zolang je maar flink zweet, is dat een stap in de goede richting.


Tip 4: Zorg voor jezelf

Zet jezelf centraalAls je erg verdrietig bent en heel hard hoopt dat je ex bij je terugkomt, kan plezier maken erbij inschieten.

Dat is niet vreemd. Maar het maakt je wel kwetsbaar.

Hoe minder leuke momenten jij in je leven hebt, hoe meer je met je neus op de feiten wordt gedrukt. Je gevoel van machteloos verdriet neemt toe.

Het tegengif is om veel dingen te doen die je een goed gevoel geven over jezelf.

Omdat ze je plezier geven, of omdat jij je krachtig voelt wanneer je ze doet.

Wanneer je bijvoorbeeld een avond overwerkt maak je misschien niet veel plezier. Maar je kan naderhand wel een tevreden gevoel hebben. “Zo, hard gewerkt. Dat heb ik toch goed gedaan.”

Als je tegelijk leuke dingen doet om jezelf te vermaken, helpt dat je om te gaan met het verlies.

Doe alsof je twintig en single bent. Welke dingen deed je toen waar je veel plezier aan beleefde en die je de afgelopen jaren niet hebt kunnen doen omdat je een vriend had?

Al die dingen kun je één voor één afwerken. Je zou zelfs voor lange tijd op reis kunnen als je dat zou willen. Je hoeft immers met niemand rekening te houden. Het is goed om die vrijheid te vieren, ook al had je er niet om gevraagd.

Wil je meer weten? Lees dan mijn artikel over hoe je een gelukkige single wordt.


Tip 5: Besef dat er altijd een andere man is

Als je terugverlangt naar je ex-vriend kan je aan niemand anders denken. Je moet afkicken van een verslaving aan zijn liefde.

Maar misschien wordt dit afkicken makkelijker als je in je achterhoofd houdt dat er vanzelf een andere man zal komen, als je vriend niet bij je terugkomt.

Veel vrouwen schieten in een dramatische bui en mailen me dingen als: “Ik zal nooit meer iemand vinden zoals hem. Hij is de ware voor me.”

Maar ze realiseren zich niet dat ze vanzelf weer verliefd zullen worden. Hoe leuk die ene man ook is.

Wanneer je het minst verwacht, ontmoet je iemand die  je van je sokken blaast

Zo gaat dat ook als je vrijgezel bent. Het ene moment geniet je van je single leven en is er geen wolkje aan de lucht. Het volgende moment ontmoet je spontaan een man die je van je sokken blaast met hoe aantrekkelijk en lief hij is. Zonder dat je het ooit hebt zien aankomen.

Denk aan het moment waarop jij je ex ontmoette. Waarschijnlijk was het geen bewuste beslissing om verliefd te worden. Het gebeurde gewoon. Zonder dat je hier iets aan kon doen.

Ditzelfde zal je op een later moment weer overkomen, maar dan met iemand anders. Misschien is dit niet wat je wilt horen, maar ik hoop dat het je troost biedt als jij je eenzaam voelt.


Tip 6: Breng tijd door met vriendinnen en familie

Vraag je vrienden wat ze leuk aan je vindenHet laatste wat je moet doen als je man je verlaten heeft voor een ander, is alleen thuis gaan zitten kniezen.

Een sociaal isolement is al niet goed als jij je hele leven op orde hebt. Maar wanneer je te maken krijgt met een scheiding of break-up is dit helemaal desastreus.

Je kan nog zoveel plezier maken in je eentje, op een gegeven moment kom je gewoon op een punt waarop je andere mensen nodig hebt. 

Gelukkig heb je daar nu de kans voor.

Nu je zonder man zit kun je weer oude en nieuwe contacten oppikken. Of je kunt die tijd doorbrengen met mensen waarmee je wel het contact hebt onderhouden.

 • Begin met het vaker zien van je beste vriendinnen, moeder, zussen en oma. Probeer niet de hele tijd verdrietig te zijn maar doe ook leuke dingen samen.
 • Zoek contact met mensen die je goed kent maar een tijd lang niet hebt gezien. Als eerste familie, als tweede vrienden. Waarschijnlijk zijn ze blij om van je te horen.
 • Maak nieuwe vrienden. Nu je vrijgezel bent heb je meer tijd om nieuwe mensen te ontmoeten. En daar zou ik naar harte lust gebruik van maken.

Tip 7: Date een andere man

Maak de eerste date geweldig voor hemIk kan me voorstellen dat je er niet aan moet denken, op stap gaan met een andere man.

Je wilt immers het liefst dat je ex bij je terugkomt en dat alles is zoals het oude.

Maar zelfs als je heel erg terugverlangt naar je ex, wil ik voorstellen dat je op date gaat met een andere man.

Want als het uit is gegaan krijgt je zelfvertrouwen een soort knauw. Je vraagt je af of het komt doordat je onaantrekkelijk bent of dat er iets anders mis met je is.

Zeker als het een tijdje niet goed ging voordat de relatie werd verbroken is de kans groot dat je zelfwaarde een deukje heeft opgelopen.

En daten met een andere man kan ervoor zorgen dat je hier niet te lang in blijft hangen. Hij kan je laten voelen dat je er wel leuk uitziet en dat je wel leuke dingen te vertellen hebt.

Ook al is hij niet de man waarmee je oud wil worden, soms is het goed om een aantrekkelijke man moeite voor je te laten doen om je goed te voelen over jezelf. Zijn versierpoging geeft je hersenen het signaal: “Hou maar op met die onzekerheid. Er zijn wel degelijk mannen die mij aantrekkelijk vinden.”

Je hoeft echt niet met twintig mannen naar bed te gaan (mag wel). Je hoeft helemaal niet fysiek te worden met een man als je daar in deze moeilijke tijd geen behoefte aan hebt. Zien dat een man bereid is om zich voor je uit te sloven op een date is al genoeg. Dat is een krachtig signaal en kan je lijden verzachten.


Je weet nu wat je kan doen als je vriend / man je verlaten heeft

Is dit alles?

Nee. Er is nog iets belangrijks dat ik met je wil delen:

Een poos terug heb ik een rapport geschreven waarin ik het #1 geheim uitleg om een man verliefd te maken. In dit rapport leer je precies wat je moet doen om hem helemaal gek op je te maken, door een simpel psychologisch trucje toe te passen. Het is niet lastig, maar gek genoeg weten weinig vrouwen hoe het werkt.

En het leuke is dat het Mannengeheim werkt op je ex, een nieuwe scharrel en iedere andere man waar je interesse in hebt.

Dus wat je situatie ook is op dit moment, zorg ervoor dat je hieronder jouw gratis kopie claimt door je e-mailadres achter te laten. Ik zorg er dan persoonlijk voor dat je binnen 5 minuten het rapport in je inbox ontvangt:

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend