32

Negeert Hij Je? 13 Tips Om Zijn Volle Aandacht Te Krijgen

13 Tips om zijn volle aandacht te krijgen

In dit artikel leer je:

 • Wat het betekent als een man totaal niet reageert op je WhatsApp-berichten, en hoe je hem zover krijgt dat hij dit voortaan wel doet (het is letterlijk een “180-graden draai” voor als een man je negeert).
 • Wat mannen aantrekkelijk vinden in een vrouw, en wat hen zo afschrikt dat ze niets meer te maken met je willen hebben.
 • Waarom een man altijd eerst een beetje jaloers moet worden voordat hij het overweegt een relatie met je te beginnen.
 • 4 Dingen die een man nodig heeft om ervoor te zorgen dat hij je nooit meer zal negeren, en je alle aandacht geeft die je wenst.

Ik ontving de volgende korte e-mail van Samantha:

Hee Tim. Ik date nu een tijdje met een leuke man. Maar sinds een week hoor ik nauwelijks meer wat van hem. Afgezien van een appje op dinsdag.

Ook al stuur ik hem tien berichtjes, er komt maar weinig van. Waarom vindt hij me niet meer leuk?

Nou Samantha, ik kan natuurlijk geen gedachten lezen. Wat de redenen kunnen zijn dat hij je negeert, bespreek ik in onderstaande video:Maar wat veel belangrijker is, is wat je eraan kan doen. Ik wil namelijk dat je niet alleen weet waarom hij je negeert, maar ook hoe je ervoor kan zorgen dat je zijn volledige aandacht krijgt.

“De maak een man zo gek op je dat hij je nooit meer negeert-methode.”

Ik heb dertien tips verzameld, waarin ik je uitleg:

 1. Hoe je voorkomt dat een man je negeert.
 2. Hoe je reageert als hij er al mee begonnen is.
 3. Hoe je ervoor zorgt dat het meeste initiatief van hem komt.
 4. Waarom mannen je negeren.

Zo heb je een goede gereedschapskist om met alle situaties om te gaan die je tijdens het daten kan tegenkomen. Ik geloof er namelijk heilig in dat als jij weet waarom mannen doen wat ze doen…

…je ze tot in de kern begrijpt…

…en je in theorie weet hoe je ermee om moet gaan…

…dat het dan heel makkelijk wordt om dit in de praktijk toe te passen. En ervoor te zorgen dat hij niet kan wachten om weer met jou op date te gaan.

Dus ben je er klaar voor? Dan volgen hier de 13 tips om ervoor te zorgen dat een man je niet meer negeert.


geef-hem-tijdTip 1: Geef hem tijd

Er zijn twee soorten vrouwen die mij advies vragen over dit soort gevallen.

Vrouw nummer 1: De sterke, onafhankelijke vrouw.

Deze vrouw date meerdere mannen tegelijkertijd en weet wat ze wil. Ze heeft meerdere opties, en wacht niet af totdat de man van haar dromen zomaar op haar stoep staat.

Maar als ik eerlijk bent, bestaan de vraagstellers voor de overgrote meerderheid uit type 2:

Vrouw nummer 2: De verliefde vrouw.

Een sterke, onafhankelijke vrouw die een man treft die ze ontzettend leuk vindt, kan zomaar veranderen in een onzeker vogeltje. Die niet kan wachten totdat hij op haar reageert. En zich afvraagt waarom hij haar niet leuk vindt.

Ik merk dat veel vrouwen die normaal gesproken heel onafhankelijk en krachtig zijn, onzeker kunnen worden als ze iemand echt leuk vinden. Waren ze voorheen kroegbazen en carrieretijgers, worden ze nu door de juiste man teruggebracht tot een verlegen meisje dat niet goed weet wat ze moet zeggen in zijn bijzijn.

Vervelend als je dat meemaakt, maar geen man (vrouw) overboord. Het is de beste overkomen.

Verliefdheid verandert je

Je gaat een emotionele rollercoaster in. emotional-rollercoasterDaardoor ontwikkel je een enorme obsessie met een man. Waardoor alles wat hij doet onder een vergrootglas komt te liggen.

Het ene moment kan jij je geweldig voelen als hij een berichtje stuurt. Het andere moment wordt je verdrietig, omdat hij niets van zich heeft laten horen. Dit kan zich in rap tempo afwisselen, zeker als je niet weet waar je aan toe bent.

Mannen zijn zich hier meestal niet bewust van.

Van alle duizenden mannen die ik heb gecoacht, heeft het merendeel niet door wat de verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Ze hebben zo’n bord voor hun kop dat ze 9 van de 10 vrouwen niet begrijpen.

Het duurt me letterlijk een week om een man bij te spijkeren hoe vrouwen werken, en hoe hij met ze moet praten.

Vaak veroorzaken de simpelste dingen een “aha-moment” bij hem, waarbij er een gloeilamp begint te branden in die doorgaans lege hersenpan van hem.

Mannen geven op een andere manier aandacht dan vrouwen

Waar jij als je verliefd bent of een man erg leuk vindt erg in een obsessie schiet, is dat voor hem heel anders.

Onder invloed van alle emoties die je voelt, begint je lichaam te veranderen. Je hersenen ondergaan letterlijk een metamorfose, waardoor je op een hele andere manier op de wereld begint te reageren.

Liefde heeft een verslavend component, waardoor je alleen maar bij hem wilt zijn. En als je niet bij hem kan zijn, wil je alleen maar aan ‘m denken. En als je in een situatie zit waar hij niet direct op je reageert, dan wordt dit alleen maar aangewakkerd.

gevoel-emotiesMannen laten minder hun emoties blijken dan vrouwen

Je weet echter niet wat er in zijn hoofd omgaat.

De meeste vrouwen denken dat ze gedachten kunnen lezen. Ze gaan ervan uit dat ze, doordat ze weten hoe ze zelf werken, ze een prima idee hebben hoe hun man over dingen denkt.

Maar de realiteit is anders. Mannen hebben simpelweg minder emoties. En als ze emoties hebben, laten ze die liever niet zien.

Jouw hersenen werken anders dan die van hem

Dit komt doordat de hersenen van mannen anders werken dan die van vrouwen. Ze hebben simpelweg minder gebieden die verantwoordelijk zijn voor verwerking van emoties. In plaats daarvan zijn de gebieden voor rationeel denken overontwikkeld.

Dat is waarom mannen altijd gericht zijn op het oplossen van problemen – het liefst die van iemand anders. Terwijl vrouwen juist hun gevoelens verwerken door erover te praten en ze te delen met anderen. Dit zijn dus compleet andere strategieën.

Zelfs als hij verliefd op je is, zal hij dit eerder zien als een probleem om op te lossen. Hij denkt na over hoe hij je wil veroveren.

Lees de laatste zin nog eens over. De nadruk ligt op “denkt na“.

Mannen denken aan je, maar dat is aan de buitenkant niet te zien

Ook als een man je heel erg leuk vindt, wil dat niet zeggen dat je dit aan hem kan merken.

mannen en emotiesDe emotionele verschijnselen die vrouwen hebben, treden in veel mindere mate bij mannen op.

Het enige wat ze veel kunnen laten zien is dat ze zenuwachtig zijn.

Maar daar houdt het wel bij op.

Doordat die emotionele regulering zo verschillend is, misinterpreteren vrouwen nog weleens waar ze staan. Ze denken dat een man hen niet leuk vindt, terwijl het tegendeel het geval is.

Daarnaast zijn ze zo geobsedeerd door alle liefdesstofjes die door hun hoofd en hart razen, dat ze alles wat hij doet onder een vergrootglas leggen. Het gevolg is dat je gevoel voor tijd in de war schiet. En je eerder een reactie verwacht dan je logischerwijs kan aannemen, als je kijkt hoe een man zich gedraagt.

Heb wat geduld

Mannen zijn langzame wezens (behalve in de slaapkamer, ha ha). We denken na voordat we iets doen. Zeker als het gaat om jou SMS’en.

Dus als je even niets van hem gehoord hebt, hoeft dat niets te betekenen.

Voor de tegengestelde gevallen, de uitzonderingen die de regel bevestigen, is er tip 2.


niet-leuk-vindenTip 2: Begrijp dat hij je niet leuk genoeg vindt

Als je een tijdje hebt gewacht – of je bent helemaal niet zo geobsedeerd met hem, puur omdat je nog niet verliefd bent….

… en je hebt nog steeds niet van hem gehoord….

… overweeg dan de mogelijkheid dat hij je niet zo leuk vindt.

Veel vrouwen vinden het een schokkende gedachte

Een man die mij niet leuk vindt,” denken ze. “Hoe kan dat nou?

Vaak voelt het niet goed voor hun zelfvertrouwen. Het is alsof hun eigenwaarde een kleine knauw krijgt. Zelfs als dit een populaire vrouw is, die meerdere mannen achter haar aan heeft lopen die allemaal een afspraakje willen.

In het licht van die ene man die haar niet zo leuk vindt, zijn alle andere vergeten.

Waarom het belangrijk is om sommige mannen te laten gaan

Hoge hakken voor een vrouw zijn pijnlijk.Je bent een hele leuke vrouw. Je bent mooi, gracieus en je weet van wanten. Dat weet ik, dat weet jij. En dat weten heel veel mannen.

Maar er zullen nou eenmaal mannen zijn die naar je kijken en denken: “Ik vond het boek leuker.

Het is het gevolg van iets wat we “smaak” noemen. Ik hou persoonlijk meer van vrouwen die op hakken lopen dan op sportschoenen. 80% van de vrouwen loopt op sportschoenen. Daardoor valt 80% van de vrouwen die ik op een dag tegen kom al af als potentiële partner voor mij.

Zijn die vrouwen allemaal stom?

Natuurlijk niet.

Ik heb natuurlijk wel mensen in mijn kennissenkring die op sportschoenen lopen en waarvan ik weet dat het eerbiedwaardige en leuke mensen zijn.

Maar de sportschoenen zijn een afknapper voor me. Ik heb er weinig behoefte aan om met een vrouw op sportschoenen te daten. Hoe irrationeel dit ook is.

Cameron DiazElke man heeft dingen waar hij op afknapt

Cameron Diaz, een van de mooiste vrouwen ter wereld, vertelde in een interview over een man waar ze verliefd op was in haar modellentijd.

Op dat moment had ze iedereen kunnen krijgen die ze wilde. Ze was een van de meest begeerde vrouwen van de Verenigde Staten. Ze was rijk. En bovendien lag een gouden toekomst voor haar klaar.

Maar de man die ze wilde hebben scheepte haar af met wat ze in eerste instantie beschouwde als een smoesje:

blond“Ik val niet op blondines”

Ze was boos en verdrietig. Maar later, toen ze er wat langer over had nagedacht, moest ze om zichzelf lachen.

Sommige mannen zullen nou eenmaal niet op vrouwen met blond haar vallen.

Daar kon ze helemaal niets aan doen. Behalve haar haar verven – of het afscheren.

Aangezien ze blij was met wie ze was – het was potdorie Cameron Diaz – besloot ze om haar haar te laten zoals het is.

Verander niet omdat één man je niet leuk vindt

Als je één specifieke man niet kan krijgen, is dat geen reden voor onzekerheid.

Zelfs Cameron Diaz kan bepaalde mannen niet krijgen. En ook haar heeft het emotioneel zwaar ontregeld.

Stop niet meer energie of tijd in hem. Als je zeker weet dat hij je niet leuk vindt, dan is het tijd om dat te accepteren en op naar de volgende te gaan.

Maar trek niet te snel je conclusies. Als je hem gisteren een berichtje hebt gestuurd en hij heeft vandaag nog geen bericht teruggestuurd, zegt dat niet zoveel.

Dit haakt in op tip 1, dat een man wat meer tijd nodig heeft en je waarschijnlijk een verkeerde inschatting maakt omdat je verliefd bent.

i likeLaat hem merken dat je hem leuk vindt

Als je een man hebt waarvan je vermoedt dat hij je niet leuk vindt, kan het geen kwaad om te laten merken dat je hem ziet zitten.

Je weet dat mannen lompe boeren zijn, en dat de meeste signalen hem niet zullen opvallen. Als geslacht zijn we hier simpelweg niet goed in. (Leestip: 11 Redenen waarom een man een klootzak / eikel kan zijn.)

Hier en daar zal je dus het voortouw moeten nemen, en de toon van het gesprek moeten bepalen. Als jij dat doet, en je komt steeds wat dichterbij, zal je vanzelf voelen of er veel weerstand van zijn kant komt.

Zet subtiel de eerste stap

Zolang je subtiel bent, en hem niet te erg laat schrikken, is dit een laatste redmiddel als je een man echt heel leuk vindt en hij heel weinig doet om je te veroveren.

Ik vind dit eerlijk gezegd niet de taak van een vrouw. Maar ja. Soms zijn mannen luie donders, en zal je het voortouw moeten nemen. Ik ken een aantal situaties waarin er heel gelukkige stellen uit zijn gekomen, op die manier.


te drukTip 3: Bied hem recreatie

Veel mannen hebben een uiterst druk leven. Zeg maar:

Een extreem druk leven.

Allereerst werken ze 40 uur per week. Sportclubs eisen hun aandacht. Vrienden die alcoholische versnaperingen met ze achterover willen knappen totdat ze omvallen eisen zijn aandacht.

En als zij pech heeft zijn er dan ook nog een of meerdere vrouwen die van alles van hem willen.

Dat is een druk leven. Maar aan het eind van de dag gaat het maar om één ding.

Op welke plek hij zich het fijnst voelt

Een man heeft een vrij simpele doelstelling:

Een zo aangenaam mogelijk leven leiden.

Of hij dit nou doet door heel ambitieus te zijn en hard te werken, of dat hij een makkelijkere route kiest maakt niet zo veel uit. In beide gevallen doet hij niet veel anders dan ervoor zorgen dat het hem naar de zin gaat.

Wat veel vrouwen zich niet realiseren, is dat een man hen begint te negeren zodra ze niet meer aan zijn standaarden voldoen.

aandacht-vissenEen gebrek aan aandacht is een zichzelf waarmakende voorspelling

Stel je voor: je bent aan het daten met een man. Hij geeft je steeds minder aandacht, en jullie raken een beetje van elkaar vervreemd. Jij wordt er steeds meer op gericht die aandacht van hem te krijgen.

Maar hierdoor raak jij gestrest. De leuke, ontspannen vrouw die hij kende verandert in iemand die wat van hem wil.

Gecombineerd met zijn drukke leven is dit niet iets wat hij er bij kan of wil hebben.

Wees een rustpunt in zijn drukke bestaan

Je wilt dat hij iets heeft om naar uit te kijken. Dat als hij aan het einde van zijn dag is, hij niets liever doet dan naar jou toe gaan.

Dat betekent dus dat je van goede huize moet komen. Je moet het beter doen dan zijn TV, sportclub of zijn vrienden. En dan heb ik het nog niet eens over andere vrouwen.

Zorg ervoor dat hij met een goed gevoel bij je weg gaat.

Dit is veel makkelijker dan je denkt.

Zeg dit in ieder geval niet:

Hee. Heb je zin om bij mij langs te komen vanavond? We gaan diepe, moeilijke gesprekken voeren terwijl we elkaar strak aankijken. Misschien moet ik wel huilen.

En wat je ook niet moet doen is tegen hem zeggen dat je “een filmpje met hem wil kijken“, om hem vervolgens huilend om de hals te vallen als hij binnen komt zetten. Mannen hebben een hekel aan drama.stoppen-met-huilen

Wees het tegenovergestelde van drama. Maak samen plezier. Hou het ontspannen en licht. Ook al heb je hem lang niet gezien, en maakte je dat onzeker.

Erover praten brengt jullie nergens.

Omzeil zijn innerlijke poortwachter

Elk mens heeft twee motivaties: pijn en plezier.

Hoe meer plezier hij verwacht te krijgen, hoe meer pijn hij bereidt is om ervoor te weerstaan.

En geloof me: in de hoofden van de meeste mannen is drama pure pijn.

Maar wat uit elk onderzoek blijkt, is dat mensen veel banger zijn om dingen te verliezen dan om iets te winnen. Ze worden sterker gemotiveerd door pijn dan door plezier.

Dus als jij je emotioneel niet zo lekker voelt, bijvoorbeeld omdat hij je al een tijdje negeert…

Doe dan alsof er niets aan de hand is.

Laat niets merken. Blijf optimistisch.

Laat hem weten dat als hij met je afspreekt, hij een hartstikke leuke avond met je krijgt.

Ook al voel jij je niet goed, het is tijd om je over je ego heen te zetten. Dit levert je namelijk heel veel op: zijn aandacht.

Die win je alleen maar als hij van te voren weet dat hij het leuk met je zal hebben. En dat er geen drama zal ontstaan, wat een man nou eenmaal verschrikkelijk vindt.


Tip 4: Begrijp waarom hij communiceert

Veel vrouwen sturen mij e-mails om te klagen. Ze zeggen me dat ze geen leuke man kunnen vinden. Of dat als ze een vriend hebben, zij zich niet begrepen voelen.

En ik begrijp dat heel goed. Mannen zijn nou eenmaal holbewoners. En zoals ik je al heb uitgelegd, zijn er enorme verschillen tussen de hersenen van mannen en vrouwen.

Het vervelende hiervan is dat vrouwen hier vaak de dupe van worden.

Waarom mannen niet door hebben dat jij ze niet begrijpt

Is het je wel eens opgevallen dat een man die ergens mee bezig is, alles om zich heen vergeet?

Stel, hij is in de woonkamer. En hij wil naar de achtertuin om daar was van de lijn te halen (ik noem maar wat). Dan zal hij, als hij daarvoor door de keuken moet, geen moment kijken naar de afwas die op het aanrecht staat.

Ik weet dat jij op weg naar de tuin je kapot ergert aan die afwas, en er waarschijnlijk aan zou beginnen. Maar elke vrouw die ooit met een man heeft samen geleefd, weet wat ik bedoel.

Hij staat er simpelweg niet bij stil.

kortaf bericht antwoordZo is het ook in zijn communicatie

Als vrouwen flirten met een man op WhatsApp, zijn ze vaak verrast door hoe hij op haar reageert.

Hij reageert kortaf, of soms helemaal niet.

Komt het door mij?“, vraagt de vrouw zich af.

Soms is dat het geval. Maar in de meeste gevallen komt het gewoon doordat het niet bij het doel hoort wat hij op dat moment heeft.

Ik noemde eerder al dat je soms een beetje geduld moet hebben, en moet wachten tot de man in kwestie vanzelf naar jou toe komt.

Soms is dat niet haalbaar.

Soms is het al genoeg dat jij begrip hebt voor hoe en waarom hij communiceert. Zodat jij dit naar je hand kan zetten.

Lok uit dat jij zijn doel wordt

Het moment dat een man als doel stelt om jou te veroveren, hoef jij je nooit meer af te vragen of hij je aandacht geeft.

Hij zal dan altijd zijn best doen om ervoor te zorgen dat jij de zijne wordt. In plaats van dat jij erachteraan moet lopen, jaagt hij op jou alsof je loslopend wild bent.

Er zijn verschillende manieren waarop je een doel kan worden in plaats van een bijzaak. Hoe je de was in de tuin wordt in plaats van de vuile vaat, lees je in tip 5.


willenTip 5: Geef hem waarnaar hij onbewust verlangt

Een man stapt over alles heen wat niet bijdraagt aan het verwezenlijken van zijn belangrijkste doelen.

Hoe weinig ambities hij ook heeft. Hoe lui hij ook is. Hoeveel tijd hij ook doorbrengt voor de TV met een zak chips. Elke man heeft een doel.

Vaak weet hij dat zelf niet eens.

De psyche van een man is als de wegen van God – ondoorgrondelijk.

Als je denkt dat het onlogisch is dat mannen zelf niet weten wat ze willen, dan heb je het mis.

Veel mannen zeggen bijvoorbeeld dat ze gezond willen leven. Ik denk dat er weinig mannen zullen zijn die het niet met deze uitspraak eens zijn. Toch eten ze zich helemaal vol en zien ze nooit een sportschool van binnen.

Mannen willen graag iets bereiken, maar de moeite daarvoor doen vinden ze niet leuk genoeg.

Waardoor het bij goede voornemens blijft.

Zo geldt het ook voor vrouwen.

Als je een man vraagt wat hij wil, dan hangt hij vaak verhalen op over hoe ze “heel mooi” moet zijn. In het beste geval zegt hij dat zijn toekomstige vriendin of vrouw “intelligent” of “grappig” moet zijn.

Maar als ik ze onder vier ogen spreek…

Bijvoorbeeld in de duizenden coachingstrajecten die ik over de jaren heen heb gedaan…

Dan hoor ik iets heel anders.

Daar komt bij:

 • De wetenschap laat duidelijk zien dat wat mannen doen en zeggen dat ze doen, iets heel anders is.
 • En dat mannen zich totaal niet bewust zijn van hun partnervoorkeuren.
 • En je hebt geen wetenschappelijke kennis nodig om te weten dat mannen ontzettende opscheppers zijn.

hongerige wolfIs het je wel eens opgevallen dat de meeste mannen een vrouw nemen die niet aan hun eigen eisen voldoet?

Ze hebben allemaal een grote mond. Maar als het erop aankomt gaan ze voor iemand die niet voldoet aan waar ze zelf de hele tijd om vroegen.

Een vrouw die normaal gesproken in hun beleving niet verder zou komen dan de vuile vaat, is ineens de was in de tuin geworden.

Dit komt omdat deze vrouw erin is geslaagd om de man in kwestie iets te geven waar hij ontzettend naar verlangt.

Er zijn namelijk een aantal wetenschappelijk aangetoonde eigenschappen waar elke man meer dan wild van wordt.

Hij verandert in een soort hongerige wolf, die niets anders wil dan jou achterna zitten.

Totdat hij je heeft gevangen, en je in zijn armen kan sluiten.

Ik kan uren schrijven over wat mannen precies zoeken – maar ik heb dat elders op de site al gedaan. Bijvoorbeeld in dit artikel.

Dit is wat een man wil, als hij je negeert:

 • Hij wil respect.

Een vrouw die hem beschouwt als de sterkste man op aarde, en die bereid is om zijn ego te strelen (ook als dat volledig onterecht is).

 • Hij wil een vrouw die hem nodig heeft.

Als hij je negeert en je wil zijn aandacht trekken, schroom niet hem uit het niets te vragen of hij verstand heeft van fietsen of magnetrons of iets anders semi-technisch. Ik verzeker je dat de meeste mannen gelijk voor je klaar staan. Puur omdat ze biologisch geprogrammeerd zijn om problemen voor vrouwen op te lossen – en dit iets is waar ze diep naar verlangen.

 • Hij wil goede seks.

Het is onmogelijk voor een man om zich man te voelen, en geen jongen, zonder dat er een goede seksuele connectie is. Als hij je niet leuk vindt, heeft dit er vaak mee te maken dat hij zich niet seksueel aangetrokken tot je voelt.

 • Hij wil rust.

Elke man heeft tijd nodig die hij helemaal zelf doorbrengt, zonder prikkels van buitenaf. Nee, daar kan hij je dus ook niet bij gebruiken. Hoe jammer dat ook is, en hoe vervelend je dat ook vindt.

Ik weet wat je denkt.

Ja maar Tim, wat zijn die mannen een verwende nesten. Wat een eisenpakket. Daar kan ik nooit aan voldoen.

Weet je, eigenlijk is het makkelijker dan het lijkt.

Ik kan er verder ook weinig over zeggen.

Jij vroeg me hoe mannen werken en hoe je ervoor zorgt dat hij stopt met jou te negeren. Bij deze heb ik je het antwoord gegeven. Wat jij er vervolgens mee doet?

Dat is aan jou.


persoonlijkTip 6: Vat het niet persoonlijk op

Als je weet wat mannen drijft, waar ze behoefte aan hebben en waar ze warm (en koud) van worden, dan is deze stap een eitje.

Hij gaat recht op zijn doel af.

Of het nou om de vuile vaat gaat die hij vergeet, een dopje op de tandpasta, of dat hij geen aandacht aan je besteedt wanneer hij iets anders te doen heeft.

In alle gevallen verdwijn je uit zijn bewustzijn – en dit kan je hem niet kwalijk nemen.

Waarom je niet in zijn bewustzijn ligt?

Je geeft hem niet wat hij nodig heeft. Hij mist de rust, seks, het respect of de rol die hij nodig heeft om zich een volledige man te voelen.

Kijk:

Zelfs als je niet voldoet aan het plaatje van zijn droomvrouw, is de mate waarin hij je een kans wil geven evenredig aan de bevrediging van deze behoefte.

Dus ook al vind hij je niet zo knap, als je hem goede seks geeft beloof ik je dat hij er wel twee keer over nadenkt voordat hij je negeert. Hetzelfde geldt voor respect, rust en hem een rol geven – de andere zaken die elke man nodig heeft.

Vat het niet persoonlijk op als hij je negeert.

Er zijn grofweg twee opties:

 1. Hij is met iets anders bezig.
  In dit geval is het niet persoonlijk. Je wil zijn aandacht, maar omdat hij het aan iemand anders geeft heeft hij simpelweg niet genoeg voor jou. Dit bedoelt hij niet gemeen (ook al is dat het wel een beetje), het heeft ermee te maken hoe hij werkt.
 2. Hij vindt niet bij jou wat hij nodig heeft.

Als jij leert om in te spelen op de vier behoeften die ik net noemde, dan zal je zien dat je elke man het hoofd op hol kan brengen. Hij zal zich de koning te rijk wanen, en er geen moment over twijfelen of hij wel of niet contact met je moet zoeken.

In dit geval is het dus niet persoonlijk als hij je negeert, maar een gebrek aan behoeftebevrediging aan zijn kant. Dat kan jij overbruggen, als je hem echt leuk vindt.

Laat je dus niet op de kast jagen als een man niet direct staat te springen om met je af te spreken. Bovenstaande zou zomaar eens de reden kunnen zijn.


waarom-mannen-vrouwen-niet-begrijpenTip 7: Ga na of hij met je af kan spreken

Mannen zijn nou eenmaal lompe boeren.

Omdat we zo doelgericht zijn, willen we nog wel eens cruciale dingen vergeten. Zoals dat “emotionele uitwisseling” ook heel leuk kan zijn. En dat het “gezellig kan zijn om gewoon te appen.

Het verschil in gesprekken tussen mannen en vrouwen

Kijk maar eens naar groepjes mannen en vrouwen in een kroeg.

De vrouwen praten over wat ze de afgelopen dagen hebben meegemaakt. De subtext is dat ze hun emoties met elkaar delen, en zich meer tot elkaar verbonden voelen hierdoor.

Hun gesprekken zitten vol met emotionele taal. Het samenzijn is een doel op zich.

Mannen daarentegen…

Mannen zijn een soort feitjesuitwissel-machines

Ze doen niets anders dan feitjes met elkaar bespreken. Emoties? Die zitten er niet tussen. Die zijn voor vrouwen.

Vandaar dat mannen soms wat afstandelijk kunnen overkomen. Ze gebruiken simpelweg feitjes in plaats van emoties om met elkaar te praten.

Hij gebruikt zijn app voor maar één dingwel-lezen-geen-antwoord

Bij WhatsApp of Facebook Messenger tekent dit verschil zich veel sterker af.

Hij heeft er absoluut geen zin in om oeverloos te kleppen. Het zit simpelweg niet in zijn DNA. En het komt geen moment in hem op.

Als je kijkt naar zijn app-gesprekken, bestaan die vaak maar uit een paar regels.

En allemaal leiden ze ertoe dat er een volgende afspraak wordt geprikt om elkaar te zien.

Probeer geen gesprek met een man te voeren op WhatsApp

Probeer er in plaats daarvan voor te zorgen dat je hem weer live te zien krijgt. Ook als je nog maar één date met hem hebt gehad en niet zeker weet of je hem leuk vindt, is het handiger om dat in het echte leven uit te vinden.

Sommige mannen besteden er veel tijd aan om te leren hoe ze goed overkomen op WhatsApp. Hier gaat veel tijd en energie in zitten, en ze doen het simpelweg omdat ze niet weten hoe het moet. Toch hopen ze een leuke date met jou eruit te slepen.

Maar omdat het niet in hun DNA zit, krijg je dus de hele tijd een soort aangepaste versie. Hij speelt een rol; die van de man die graag WhatsAppt. En als een man in die rol stapt, zal hij tijdens de relatie door de mand vallen. Want dan droogt de stroom berichtjes ineens op.

geen-antwoordWaarom hij je negeert via WhatsApp

Veel vrouwen denken dat het een persoonlijk trekje is als mannen hen negeren op WhatsApp. Ze vinden het maar wat gemeen dat hij dat doet. En daar hebben ze gelijk in.

Maar de man zelf heeft dat helemaal niet door. Het emotionele leed van de vrouw blijft hem helemaal bespaard.

Tip: 11 Redenen Waarom Hij NIET Reageert / Smst of Appt.

En weet je wat zijn excuus is?

Hij appt jou niet als jullie niet kunnen afspreken

Of het er nou om gaat dat hij het de komende maanden enorm druk heeft. Dat jij hebt aangegeven niet toe te zijn aan een relatie. Of andere struikelblokken die onoverkoombaar lijken.

Als een man niet met je kan afspreken, zal hij vroeg of laat de handdoek in de ring gooien. Het laatste wat hij wil is zijn tijd investeren in iemand die totaal niet op hem ingaat. Of waar hij niets mee kan, puur omdat hij elke dag tot 9 uur op het werk zit.

Bedenk je dus voordat je het persoonlijk opvat – als je mijn vorige tips niet hebt opgevolgd – dat het ook kan zijn dat hij niet terug appt omdat hij niet weet wat zijn beschikbaarheid is.


eerste-stap-zettenTip 8: Zet de eerste stap

Stel, een man kent je via via. Maar jullie hebben nog nauwelijks een gesprek met elkaar gevoerd en hij weet dus helemaal niet wie je bent.

Vrouwen denken dat wanneer een man niet met hen praat, dat dit automatisch betekent dat hij hen niet leuk vindt.

Maar denk eens aan de volgende situatie:

Als je hem via vrienden kent

Je staat op een feestje. Piet is jarig. Er is een man die bevriend is met Piet. En jij vindt deze man zo… zo…

Je krijgt een gevoel van hem wat een mengelmoes is tussen wat je ervaart als je een zoetsappige doktersroman leest en wanneer je naar een man kijkt die je het mooiste lijf op aarde vindt hebben.

Je wordt helemaal wild van hem, en je kan maar niet wachten totdat hij je aanspreekt. En vervolgens… doet hij dit niet.

Nu dezelfde situatie in zijn hoofd

Klaas is op een feest bij zijn beste vriend Piet. Hij weet dat er een vrouw komt waar hij al jaren een oogje op heeft. Elke keer als hij haar ziet, verandert hij in een 14-jarig jochie dat niet goed weet wat hij moet zeggen.

Hij voelt zich zoals de eerste keer dat hij verliefd werd op een vrouw: mateloos geïnteresseerd, maar ontzettend onhandig. Hij vindt haar mooi, maar daardoor kan hij niet meer helder nadenken. En tegelijk wil hij het niet verkloten.

Mannen worden een aantal IQ-punten dommer als jij voor hun neus staat. Gecombineerd met hun enorme ego en hun trots, en hun angst om het te verpesten…

Dan zijn ze simpelweg niet altijd bereid om het risico te nemen dat ze iets verkeerd zeggen.

stap-op-hem-afZet zelf de eerste stap

Als je nou weet dat jullie elkaar via-via kennen. En dat hij het moeilijk vindt om een gesprek met je aan te gaan. Omdat hij zenuwachtig is, of om een andere reden.

Wees dan een beetje extra aardig voor die man. Letterlijk, maar figuurlijk. Geef hem een reden om met jou te praten. Of zet zelf even de eerste stap.

Ja, ik weet dat het heel onnatuurlijk is. Je zou liever willen dat hij het werk doet, zodat jij hem niet hoefde aan te spreken zonder afgewezen te worden.

En ik geef je volkomen gelijk. Dit stukje hoort eigenlijk bij de man thuis. Maar als hij je heel erg leuk vindt, kan hij simpelweg niet in staat zijn om wat zinnigs tegen je te zeggen. Sterker nog: hoe leuker hij je vindt, hoe moeilijker dit wordt.

Geef hem een excuus om met jou te praten

Het beste wat je kan doen is het zo makkelijk mogelijk maken voor hem om met jou te praten.

Hier zijn een aantal suggesties:

 • Vraag hem om advies.

Zodra je hem vraagt hoe iets werkt of hoe je iets moet doen, ga je hiermee rechtstreeks om zijn verlegenheid heen. Hij zal direct in een monoloog schieten over hetgeen je hem vraagt.

 • Stoot hem onopvallend aan, of creëer een momentje dat het normaal is dat iemand zijn excuses aanbiedt.

Het is te vergelijken met de jonkvrouw die voor een ridder langs liep en een zakdoekje liet vallen. De ridder snelde achter haar aan, ervan overtuigd dat hij reuze galant was. Zich niet realiserende dat de vrouw zo slim was om dit voor zijn neus te laten vallen.

 • Draag kleding die de indruk wekt dat je wilt worden aangesproken.

Als jij je kleedt als een grijze muis en je niet spontaan gedraagt, maak je het voor hem heel moeilijk om je te benaderen. Daarmee bedoel ik niet dat je met iedereen in de ruimte hoeft te praten; dit kan weer een beetje intimiderend werken. Maar er is een groot verschil tussen met iedereen praten of stil in een hoekje staan en benaderbaar zijn.


verleidenTip 9: Blijf hem verleiden

Veel vrouwen denken dat ze een man “hebben” als ze een paar keer seks met hem heeft gehad. Helemaal als er tussendoor wat goede gesprekken zijn gevoerd.

De realiteit is anders. Ik heb je al uitgelegd met welke sterke krachten je de concurrentiestrijd aangaat op het moment dat je probeert een man voor je te winnen. Hij heeft nou eenmaal veel te doen, en er is veel wat zijn aandacht vraagt.

Wanneer jullie met elkaar naar bed zijn geweest, of er in jouw ogen een stevige band is gebouwd, wil dat niet zeggen dat je er al bent.

De meest gehoorde klacht van mannen in relaties

Waar mannen niet over spreken tegenover vrouwen is wat ze niet leuk vinden als ze een tijdje een vriendin hebben.

Dit doen ze wel tegen mij als datingcoach. Ik hoor het altijd een beetje gelaten aan. En weet je wat ze tegen me zeggen?

Doe je best en doe moeite voor elkaarJa, in het begin van de relatie deed ze haar best om er mooi uit te zien. Ze droeg make-up en had mooie kleren. Nu zit ze alleen nog maar in haar joggingsbroek op de bank te zappen.

Mannen willen een vrouw die er elke dag voor zorgt dat ze er vrouwelijk uit ziet.

Niet alleen op zondag. Niet alleen als ze er zin in heeft. Elke dag.

Dit geeft hen een goed gevoel over henzelf. En het vertelt hen dat de vrouw in kwestie zichzelf als vrouwelijk ziet.

Geen enkele man wil een vrouw die zichzelf verwaarloost. Als hij in het begin van de relatie signalen krijgt dat jij dit zal doen, dan zul je zien dat hij minder en minder tijd en energie in je steekt.


geen seksTip 10: Neem geen genoegen met “een filmpje kijken om 11 uur ’s avonds.”

Sommige vrouwen hebben de neiging om het voor zichzelf te verpesten.

Een van de manieren waarop ze dit doen, is erin mee te gaan als een man voorstelt om ze alleen voor de seks te gebruiken.

Als jij een man alleen aantrekkelijk vindt en geen emotionele binding met hem wilt, dan is dat helemaal prima. Ik vind dat er niets mis is met one night stands, of een beetje scharrelen (zoals dat in vaktermen heet).

Maar als jij stapelverliefd bent op een man, en hij wil je alleen maar voor de seks… Dan moet je dit niet doen. Je doet jezelf er alleen maar pijn mee. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Vind je hem leuk, wees dan niet zo’n soort meisje

Appt hij je omdat hij je op dinsdagavond 11 uur bij hem thuis verwacht met een pot bier en een DVD?

Dan zeg je vriendelijk doch beslist dat je niet zo’n type meisje bent.

Als hij met je wil afspreken, dan zal hij moeite voor je moeten doen

Mannen nemen je niet serieus als hij niet voor je hoeft te werken

We houden er simpelweg geen bevredigend gevoel aan over als we je al “hebben” en niets meer voor je hoeven te doen. Het zit in ons karakter dat we willen jagen.

En daar gaat ook de volgende tip over.


flirten-verliefd-worden-mannen-jaloersTip 11: Maak hem jaloers

Weet je wat er voor kan zorgen dat een man die je straal negeert na een tijdje weer bij je terug komt?

Een vleugje jaloezie.

Mannen gaan verschillende fases door wanneer ze een relatie aangaan met een vrouw. Zo wordt de kans heel klein dat hij een relatie voorstelt als jullie veel met elkaar omgaan, seks hebben en hij alles leuk en gezellig met je heeft.

De reden dat hij dit niet doet, is omdat hij geen stok achter de deur heeft. Hij kan gewoon tijd met je doorbrengen zonder dat er enige consequenties zijn, als hij je niet om “verkering vraagt“.

Daarnaast kan hij je af en toe op een manier behandelen die behoorlijk lullig is. Hij kan je bijvoorbeeld een tijdje negeren, puur omdat hij weet dat jij toch wel op hem ligt te wachten.

Er is een simpel maar doeltreffend tegengif voor:

Maak hem een tikje jaloers.

Nee, dit betekent niet dat je hem foto’s moet sturen van een andere man die bij je in bed ligt.

Of dat je een t-shirt moet aantrekken waarop een foto is geprint met het hoofd van een andere man.

Zijn ego is namelijk zo fragiel, dat dit als een mokerslag aankomt. Hij kan daarmee in één keer op je afknappen. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Nee, je kan het beter subtiel houden:jaloers-maken

 • Laat terloops vallen dat je op een date was of “met een mannelijke vriend” wat was gaan drinken. Mannen geloven er toch geen fluit van dat deze kerel geen bedoelingen heeft.
 • Plaats een foto van jou en een andere man op Facebook. Niet waarop jullie speeksel uitwisselen, maar waarop jullie het gezellig hebben. Het eerste wat er in je man zijn hoofd omgaat is: “Wie is die man?
 • Zeg eens een date af omdat je vergeten was “dat je al met een andere man had afgesproken.” Dit laatste vertel je hem het liefst face-to-face en een beetje subtiel.
 • Meer tips over een man jaloers maken vind je in dit artikel.

Dit snode plan werkt alleen als de man in kwestie je al leuk vindt.

Als je merkt dat dit bij hem niets verandert als je het een paar keer doet, dan weet je dat het hem niets uitmaakt en dat hij je eigenlijk niet leuk vindt.

Dat wil niet zeggen dat het bij één keer raak is. Mannen hebben een bord voor hun kop, en je zal een paar keer je subtiele hint moeten laten vallen om zijn aandacht te krijgen.


struisvogel kop in zandTip 12: Doe de struisvogel

Je doel moet zijn om ervoor te zorgen dat een man constant aan je denkt.

En weet je hoe je dit doel verpest?

Reageer niet op elk berichtje dat hij je stuurt

Nee, ik bedoel niet dat je hard-to-get speelt of andere fratsen uithaalt die je in vrouwenbladen leest.

Die artikelen worden door vrouwen geschreven, en die zijn simpelweg niet op de hoogte van hoe mannen reageren.

Wat je wilt bereiken is dat je laat merken dat je een druk leven hebt. Dat hij hier onderdeel van mag uitmaken, maar dat je simpelweg niet altijd de tijd hebt om op hem te reageren.

Hou het simpel en hou het krachtig

Reageer eens een dag niet als hij je een berichtje stuurt. Of een paar dagen. Het hangt helemaal af van het ritme dat jullie ontwikkeld hebben.

Sturen jullie elkaar eens in de drie dagen een berichtje, wacht dan een keer vijf dagen. Appen jullie elke vijf minuten, wacht dan eens een half uur voordat je wat terug stuurt.

Het gevolg is dat je in zijn hoofd rond zingt. Het voorkomt dat er een moment komt waarop hij ervan overtuigd is dat hij je al heeft. Waardoor de kans dat hij je vroeg of laat negeert steeds minder groot wordt.


Tip 13: Zorg voor nieuwe ervaringennieuwe-dingen-proberen-liefdesverdriet

Is er het idee bij je opgekomen dat hij de laatste dates met jou saai vond?

Als een man niet op je reageert, heeft dit er mogelijk mee te maken dat hij niet genoeg “emotioneel gestimuleerd” is tijdens jullie date.

Het hoeft dus niet te betekenen dat hij jou niet leuk vindt, maar dat het samenzijn voor hem teveel lijkt op een regenachtige zondagmiddag die jullie samen op de bank doorbrengen.

Hoe je dit oplost is heel simpel:

Zorg dat hij bij elke date een nieuwe ervaring op doet.

Dat betekent dat hij verlangt naar zoveel mogelijk verschillende seksuele handelingen, op zo veel mogelijk verschillende plekken – en het liefst met verschillende vrouwen. Dit laatste kan jij hem natuurlijk niet bieden (tenzij je een open relatie overweegt), maar wat je wel kan doen is dat jullie elke keer in bed iets anders doen.

 • Ga samen op reis.

Boek een weekendje weg, of ga er langer tussenuit. Het maakt niet uit of jullie naar een klein dorpje in Friesland gaan of naar Australië vliegen, zolang er maar een vleugje nieuwigheid aan zit en hij iets heeft om zich over te verbazen. Bekijk ook deze lijst met 57 activiteiten om samen te doen.

 • Probeer iets compleet nieuws als je hem ziet.

Wees niet bang om hem door zijn eerste onhandige stapjes heen te helpen als jij iets voorstelt wat hij nog nooit heeft gedaan, en jij wel. Op deze manier maak je het leuk voor hem om samen op pad te gaan.


Zo. 13 tips om de aandacht van een man op te eisen als hij je de afgelopen tijd heeft genegeerd

Daarnaast zitten er wat tips tussen die net zo goed preventief werken. Ik denk dat het altijd beter is om te voorkomen dat een man je negeert, dan achteraf tegen de stroom in te moeten roeien.

De meeste vrouwen laten enorme kansen liggen met de man van hun dromen

Ze weten niet dat ze iedere man hopeloos verliefd op hen kunnen maken – als ze maar op de juiste knoppen zouden drukken.

Mijn werk bestaat uit vrouwen aanleren hoe ze deze knoppen kunnen vinden, hoeveel druk ervoor nodig is om het juiste effect te krijgen en dan achterover te leunen terwijl er droomkoppels gevormd worden.

 • Lange relaties
 • Huwelijken
 • En ontelbaar leuke dates.

Dat is het resultaat van de coaching die ik aan vrouwen heb gegeven over de afgelopen jaren.

Als jij wilt weten welke knoppen van een man je kan in drukken, laat dan hieronder je e-mailadres achter

Ik weet dat mannen er nooit over praten, en dat het allemaal wat geheimzinnig klinkt. Misschien ben je wel wat sceptisch. En dat is volledig terecht. Er wordt namelijk de grootst mogelijke onzin verkocht over wat mannen willen.

Het is niet in hun voordeel om jou de waarheid te vertellen. Hun ego is te groot, maar onder dat ego gaan verlangens schuil die alleen maar vervuld kunnen worden door een leuke vrouw als jij.

Laat jij je e-mailadres achter?

Dan leer ik je precies wat je moet doen om die verlangens te vervullen. En er met de man van je dromen vandoor te gaan.

Liefs,

Tim

PS: Heb je een vraag over waarom je door iemand genegeerd wordt? Reageer hieronder!

Tim Veninga
 

Datingcoach Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 32 comments
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend