Negeert Hij Je? 13 Tips Om Zijn Volle Aandacht Te Krijgen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 14 juli 2016 - Laatst gewijzigd op 27 december 2020

In dit artikel leer je:

 • Wat het betekent als een man totaal niet reageert op je WhatsApp-berichten, en hoe je hem zover krijgt dat hij dit voortaan wel doet (het is letterlijk een “180-graden draai” voor als een man je negeert).
 • Wat mannen aantrekkelijk vinden in een vrouw, en wat hen zo afschrikt dat ze niets meer te maken met je willen hebben.
 • Waarom een man altijd eerst een beetje jaloers moet worden voordat hij het overweegt een relatie met je te beginnen.
 • 4 Dingen die een man nodig heeft om ervoor te zorgen dat hij je nooit meer zal negeren, en je alle aandacht geeft die je wenst.

Ik ontving de volgende korte e-mail van Samantha:

Hee Tim. Ik date nu een tijdje met een leuke man. Maar sinds een week hoor ik nauwelijks meer wat van hem. Afgezien van een appje op dinsdag.

Ook al stuur ik hem tien berichtjes, er komt maar weinig van. Waarom vindt hij me niet meer leuk?

Nou Samantha, ik kan natuurlijk geen gedachten lezen. Wat de redenen kunnen zijn dat hij je negeert, bespreek ik in onderstaande video:Maar wat veel belangrijker is, is wat je eraan kan doen. Ik wil namelijk dat je niet alleen weet waarom hij je negeert, maar ook hoe je ervoor kan zorgen dat je zijn volledige aandacht krijgt.

“De maak een man zo gek op je dat hij je nooit meer negeert-methode.”

Ik heb dertien tips verzameld, waarin ik je uitleg:

 1. Hoe je voorkomt dat een man je negeert.
 2. Hoe je reageert als hij er al mee begonnen is.
 3. Hoe je ervoor zorgt dat het meeste initiatief van hem komt.
 4. Waarom mannen je negeren.

Zo heb je een goede gereedschapskist om met alle situaties om te gaan die je tijdens het daten kan tegenkomen. Ik geloof er namelijk heilig in dat als jij weet waarom mannen doen wat ze doen…

…je ze tot in de kern begrijpt…

…en je in theorie weet hoe je ermee om moet gaan…

…dat het dan heel makkelijk wordt om dit in de praktijk toe te passen. En ervoor te zorgen dat hij niet kan wachten om weer met jou op date te gaan.

Dus ben je er klaar voor? Dan volgen hier de 13 tips om ervoor te zorgen dat een man je niet meer negeert.


geef-hem-tijdTip 1: Geef hem tijd

Er zijn twee soorten vrouwen die mij advies vragen over dit soort gevallen.

Vrouw nummer 1: De sterke, onafhankelijke vrouw.

Deze vrouw date meerdere mannen tegelijkertijd en weet wat ze wil. Ze heeft meerdere opties, en wacht niet af totdat de man van haar dromen zomaar op haar stoep staat.

Maar als ik eerlijk bent, bestaan de vraagstellers voor de overgrote meerderheid uit type 2:

Vrouw nummer 2: De verliefde vrouw.

Een sterke, onafhankelijke vrouw die een man treft die ze ontzettend leuk vindt, kan zomaar veranderen in een onzeker vogeltje. Die niet kan wachten totdat hij op haar reageert. En zich afvraagt waarom hij haar niet leuk vindt.

Ik merk dat veel vrouwen die normaal gesproken heel onafhankelijk en krachtig zijn, onzeker kunnen worden als ze iemand echt leuk vinden. Waren ze voorheen kroegbazen en carrieretijgers, worden ze nu door de juiste man teruggebracht tot een verlegen meisje dat niet goed weet wat ze moet zeggen in zijn bijzijn.

Vervelend als je dat meemaakt, maar geen man (vrouw) overboord. Het is de beste overkomen.

Verliefdheid verandert je

Je gaat een emotionele rollercoaster in. emotional-rollercoasterDaardoor ontwikkel je een enorme obsessie met een man. Waardoor alles wat hij doet onder een vergrootglas komt te liggen.

Het ene moment kan jij je geweldig voelen als hij een berichtje stuurt. Het andere moment wordt je verdrietig, omdat hij niets van zich heeft laten horen. Dit kan zich in rap tempo afwisselen, zeker als je niet weet waar je aan toe bent.

Mannen zijn zich hier meestal niet bewust van.

Van alle duizenden mannen die ik heb gecoacht, heeft het merendeel niet door wat de verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Ze hebben zo’n bord voor hun kop dat ze 9 van de 10 vrouwen niet begrijpen.

Het duurt me letterlijk een week om een man bij te spijkeren hoe vrouwen werken, en hoe hij met ze moet praten.

Vaak veroorzaken de simpelste dingen een “aha-moment” bij hem, waarbij er een gloeilamp begint te branden in die doorgaans lege hersenpan van hem.

Mannen geven op een andere manier aandacht dan vrouwen

Waar jij als je verliefd bent of een man erg leuk vindt erg in een obsessie schiet, is dat voor hem heel anders.

Onder invloed van alle emoties die je voelt, begint je lichaam te veranderen. Je hersenen ondergaan letterlijk een metamorfose, waardoor je op een hele andere manier op de wereld begint te reageren.

Liefde heeft een verslavend component, waardoor je alleen maar bij hem wilt zijn. En als je niet bij hem kan zijn, wil je alleen maar aan ‘m denken. En als je in een situatie zit waar hij niet direct op je reageert, dan wordt dit alleen maar aangewakkerd.

gevoel-emotiesMannen laten minder hun emoties blijken dan vrouwen

Je weet echter niet wat er in zijn hoofd omgaat.

De meeste vrouwen denken dat ze gedachten kunnen lezen. Ze gaan ervan uit dat ze, doordat ze weten hoe ze zelf werken, ze een prima idee hebben hoe hun man over dingen denkt.

Maar de realiteit is anders. Mannen hebben simpelweg minder emoties. En als ze emoties hebben, laten ze die liever niet zien.

Jouw hersenen werken anders dan die van hem

Dit komt doordat de hersenen van mannen anders werken dan die van vrouwen. Ze hebben simpelweg minder gebieden die verantwoordelijk zijn voor verwerking van emoties. In plaats daarvan zijn de gebieden voor rationeel denken overontwikkeld.

Dat is waarom mannen altijd gericht zijn op het oplossen van problemen – het liefst die van iemand anders. Terwijl vrouwen juist hun gevoelens verwerken door erover te praten en ze te delen met anderen. Dit zijn dus compleet andere strategieën.

Zelfs als hij verliefd op je is, zal hij dit eerder zien als een probleem om op te lossen. Hij denkt na over hoe hij je wil veroveren.

Lees de laatste zin nog eens over. De nadruk ligt op “denkt na“.

Mannen denken aan je, maar dat is aan de buitenkant niet te zien

Ook als een man je heel erg leuk vindt, wil dat niet zeggen dat je dit aan hem kan merken.

mannen en emotiesDe emotionele verschijnselen die vrouwen hebben, treden in veel mindere mate bij mannen op.

Het enige wat ze veel kunnen laten zien is dat ze zenuwachtig zijn.

Maar daar houdt het wel bij op.

Doordat die emotionele regulering zo verschillend is, misinterpreteren vrouwen nog weleens waar ze staan. Ze denken dat een man hen niet leuk vindt, terwijl het tegendeel het geval is.

Daarnaast zijn ze zo geobsedeerd door alle liefdesstofjes die door hun hoofd en hart razen, dat ze alles wat hij doet onder een vergrootglas leggen. Het gevolg is dat je gevoel voor tijd in de war schiet. En je eerder een reactie verwacht dan je logischerwijs kan aannemen, als je kijkt hoe een man zich gedraagt.

Heb wat geduld

Mannen zijn langzame wezens (behalve in de slaapkamer, ha ha). We denken na voordat we iets doen. Zeker als het gaat om jou SMS’en.

Dus als je even niets van hem gehoord hebt, hoeft dat niets te betekenen.

Voor de tegengestelde gevallen, de uitzonderingen die de regel bevestigen, is er tip 2.


niet-leuk-vindenTip 2: Begrijp dat hij je niet leuk genoeg vindt

Als je een tijdje hebt gewacht – of je bent helemaal niet zo geobsedeerd met hem, puur omdat je nog niet verliefd bent….

… en je hebt nog steeds niet van hem gehoord….

… overweeg dan de mogelijkheid dat hij je niet zo leuk vindt.

Veel vrouwen vinden het een schokkende gedachte

Een man die mij niet leuk vindt,” denken ze. “Hoe kan dat nou?

Vaak voelt het niet goed voor hun zelfvertrouwen. Het is alsof hun eigenwaarde een kleine knauw krijgt. Zelfs als dit een populaire vrouw is, die meerdere mannen achter haar aan heeft lopen die allemaal een afspraakje willen.

In het licht van die ene man die haar niet zo leuk vindt, zijn alle andere vergeten.

Waarom het belangrijk is om sommige mannen te laten gaan

Hoge hakken voor een vrouw zijn pijnlijk.Je bent een hele leuke vrouw. Je bent mooi, gracieus en je weet van wanten. Dat weet ik, dat weet jij. En dat weten heel veel mannen.

Maar er zullen nou eenmaal mannen zijn die naar je kijken en denken: “Ik vond het boek leuker.

Het is het gevolg van iets wat we “smaak” noemen. Ik hou persoonlijk meer van vrouwen die op hakken lopen dan op sportschoenen. 80% van de vrouwen loopt op sportschoenen. Daardoor valt 80% van de vrouwen die ik op een dag tegen kom al af als potentiële partner voor mij.

Zijn die vrouwen allemaal stom?

Natuurlijk niet.

Ik heb natuurlijk wel mensen in mijn kennissenkring die op sportschoenen lopen en waarvan ik weet dat het eerbiedwaardige en leuke mensen zijn.

Maar de sportschoenen zijn een afknapper voor me. Ik heb er weinig behoefte aan om met een vrouw op sportschoenen te daten. Hoe irrationeel dit ook is.

Cameron DiazElke man heeft dingen waar hij op afknapt

Cameron Diaz, een van de mooiste vrouwen ter wereld, vertelde in een interview over een man waar ze verliefd op was in haar modellentijd.

Op dat moment had ze iedereen kunnen krijgen die ze wilde. Ze was een van de meest begeerde vrouwen van de Verenigde Staten. Ze was rijk. En bovendien lag een gouden toekomst voor haar klaar.

Maar de man die ze wilde hebben scheepte haar af met wat ze in eerste instantie beschouwde als een smoesje:

blond“Ik val niet op blondines”

Ze was boos en verdrietig. Maar later, toen ze er wat langer over had nagedacht, moest ze om zichzelf lachen.

Sommige mannen zullen nou eenmaal niet op vrouwen met blond haar vallen.

Daar kon ze helemaal niets aan doen. Behalve haar haar verven – of het afscheren.

Aangezien ze blij was met wie ze was – het was potdorie Cameron Diaz – besloot ze om haar haar te laten zoals het is.

Verander niet omdat één man je niet leuk vindt

Als je één specifieke man niet kan krijgen, is dat geen reden voor onzekerheid.

Zelfs Cameron Diaz kan bepaalde mannen niet krijgen. En ook haar heeft het emotioneel zwaar ontregeld.

Stop niet meer energie of tijd in hem. Als je zeker weet dat hij je niet leuk vindt, dan is het tijd om dat te accepteren en op naar de volgende te gaan.

Maar trek niet te snel je conclusies. Als je hem gisteren een berichtje hebt gestuurd en hij heeft vandaag nog geen bericht teruggestuurd, zegt dat niet zoveel.

Dit haakt in op tip 1, dat een man wat meer tijd nodig heeft en je waarschijnlijk een verkeerde inschatting maakt omdat je verliefd bent.

i likeLaat hem merken dat je hem leuk vindt

Als je een man hebt waarvan je vermoedt dat hij je niet leuk vindt, kan het geen kwaad om te laten merken dat je hem ziet zitten.

Je weet dat mannen lompe boeren zijn, en dat de meeste signalen hem niet zullen opvallen. Als geslacht zijn we hier simpelweg niet goed in. (Leestip: 11 Redenen waarom een man een klootzak / eikel kan zijn.)

Hier en daar zal je dus het voortouw moeten nemen, en de toon van het gesprek moeten bepalen. Als jij dat doet, en je komt steeds wat dichterbij, zal je vanzelf voelen of er veel weerstand van zijn kant komt.

Zet subtiel de eerste stap

Zolang je subtiel bent, en hem niet te erg laat schrikken, is dit een laatste redmiddel als je een man echt heel leuk vindt en hij heel weinig doet om je te veroveren.

Ik vind dit eerlijk gezegd niet de taak van een vrouw. Maar ja. Soms zijn mannen luie donders, en zal je het voortouw moeten nemen. Ik ken een aantal situaties waarin er heel gelukkige stellen uit zijn gekomen, op die manier.


te drukTip 3: Bied hem recreatie

Veel mannen hebben een uiterst druk leven. Zeg maar:

Een extreem druk leven.

Allereerst werken ze 40 uur per week. Sportclubs eisen hun aandacht. Vrienden die alcoholische versnaperingen met ze achterover willen knappen totdat ze omvallen eisen zijn aandacht.

En als zij pech heeft zijn er dan ook nog een of meerdere vrouwen die van alles van hem willen.

Dat is een druk leven. Maar aan het eind van de dag gaat het maar om één ding.

Op welke plek hij zich het fijnst voelt

Een man heeft een vrij simpele doelstelling:

Een zo aangenaam mogelijk leven leiden.

Of hij dit nou doet door heel ambitieus te zijn en hard te werken, of dat hij een makkelijkere route kiest maakt niet zo veel uit. In beide gevallen doet hij niet veel anders dan ervoor zorgen dat het hem naar de zin gaat.

Wat veel vrouwen zich niet realiseren, is dat een man hen begint te negeren zodra ze niet meer aan zijn standaarden voldoen.

aandacht-vissenEen gebrek aan aandacht is een zichzelf waarmakende voorspelling

Stel je voor: je bent aan het daten met een man. Hij geeft je steeds minder aandacht, en jullie raken een beetje van elkaar vervreemd. Jij wordt er steeds meer op gericht die aandacht van hem te krijgen.

Maar hierdoor raak jij gestrest. De leuke, ontspannen vrouw die hij kende verandert in iemand die wat van hem wil.

Gecombineerd met zijn drukke leven is dit niet iets wat hij er bij kan of wil hebben.

Wees een rustpunt in zijn drukke bestaan

Je wilt dat hij iets heeft om naar uit te kijken. Dat als hij aan het einde van zijn dag is, hij niets liever doet dan naar jou toe gaan.

Dat betekent dus dat je van goede huize moet komen. Je moet het beter doen dan zijn TV, sportclub of zijn vrienden. En dan heb ik het nog niet eens over andere vrouwen.

Zorg ervoor dat hij met een goed gevoel bij je weg gaat.

Dit is veel makkelijker dan je denkt.

Zeg dit in ieder geval niet:

Hee. Heb je zin om bij mij langs te komen vanavond? We gaan diepe, moeilijke gesprekken voeren terwijl we elkaar strak aankijken. Misschien moet ik wel huilen.

En wat je ook niet moet doen is tegen hem zeggen dat je “een filmpje met hem wil kijken“, om hem vervolgens huilend om de hals te vallen als hij binnen komt zetten. Mannen hebben een hekel aan drama.stoppen-met-huilen

Wees het tegenovergestelde van drama. Maak samen plezier. Hou het ontspannen en licht. Ook al heb je hem lang niet gezien, en maakte je dat onzeker.

Erover praten brengt jullie nergens.

Omzeil zijn innerlijke poortwachter

Elk mens heeft twee motivaties: pijn en plezier.

Hoe meer plezier hij verwacht te krijgen, hoe meer pijn hij bereidt is om ervoor te weerstaan.

En geloof me: in de hoofden van de meeste mannen is drama pure pijn.

Maar wat uit elk onderzoek blijkt, is dat mensen veel banger zijn om dingen te verliezen dan om iets te winnen. Ze worden sterker gemotiveerd door pijn dan door plezier.

Dus als jij je emotioneel niet zo lekker voelt, bijvoorbeeld omdat hij je al een tijdje negeert…

Doe dan alsof er niets aan de hand is.

Laat niets merken. Blijf optimistisch.

Laat hem weten dat als hij met je afspreekt, hij een hartstikke leuke avond met je krijgt.

Ook al voel jij je niet goed, het is tijd om je over je ego heen te zetten. Dit levert je namelijk heel veel op: zijn aandacht.

Die win je alleen maar als hij van te voren weet dat hij het leuk met je zal hebben. En dat er geen drama zal ontstaan, wat een man nou eenmaal verschrikkelijk vindt.


Tip 4: Begrijp waarom hij communiceert

Veel vrouwen sturen mij e-mails om te klagen. Ze zeggen me dat ze geen leuke man kunnen vinden. Of dat als ze een vriend hebben, zij zich niet begrepen voelen.

En ik begrijp dat heel goed. Mannen zijn nou eenmaal holbewoners. En zoals ik je al heb uitgelegd, zijn er enorme verschillen tussen de hersenen van mannen en vrouwen.

Het vervelende hiervan is dat vrouwen hier vaak de dupe van worden.

Waarom mannen niet door hebben dat jij ze niet begrijpt

Is het je wel eens opgevallen dat een man die ergens mee bezig is, alles om zich heen vergeet?

Stel, hij is in de woonkamer. En hij wil naar de achtertuin om daar was van de lijn te halen (ik noem maar wat). Dan zal hij, als hij daarvoor door de keuken moet, geen moment kijken naar de afwas die op het aanrecht staat.

Ik weet dat jij op weg naar de tuin je kapot ergert aan die afwas, en er waarschijnlijk aan zou beginnen. Maar elke vrouw die ooit met een man heeft samen geleefd, weet wat ik bedoel.

Hij staat er simpelweg niet bij stil.

kortaf bericht antwoordZo is het ook in zijn communicatie

Als vrouwen flirten met een man op WhatsApp, zijn ze vaak verrast door hoe hij op haar reageert.

Hij reageert kortaf, of soms helemaal niet.

Komt het door mij?“, vraagt de vrouw zich af.

Soms is dat het geval. Maar in de meeste gevallen komt het gewoon doordat het niet bij het doel hoort wat hij op dat moment heeft.

Ik noemde eerder al dat je soms een beetje geduld moet hebben, en moet wachten tot de man in kwestie vanzelf naar jou toe komt.

Soms is dat niet haalbaar.

Soms is het al genoeg dat jij begrip hebt voor hoe en waarom hij communiceert. Zodat jij dit naar je hand kan zetten.

Lok uit dat jij zijn doel wordt

Het moment dat een man als doel stelt om jou te veroveren, hoef jij je nooit meer af te vragen of hij je aandacht geeft.

Hij zal dan altijd zijn best doen om ervoor te zorgen dat jij de zijne wordt. In plaats van dat jij erachteraan moet lopen, jaagt hij op jou alsof je loslopend wild bent.

Er zijn verschillende manieren waarop je een doel kan worden in plaats van een bijzaak. Hoe je de was in de tuin wordt in plaats van de vuile vaat, lees je in tip 5.


willenTip 5: Geef hem waarnaar hij onbewust verlangt

Een man stapt over alles heen wat niet bijdraagt aan het verwezenlijken van zijn belangrijkste doelen.

Hoe weinig ambities hij ook heeft. Hoe lui hij ook is. Hoeveel tijd hij ook doorbrengt voor de TV met een zak chips. Elke man heeft een doel.

Vaak weet hij dat zelf niet eens.

De psyche van een man is als de wegen van God – ondoorgrondelijk.

Als je denkt dat het onlogisch is dat mannen zelf niet weten wat ze willen, dan heb je het mis.

Veel mannen zeggen bijvoorbeeld dat ze gezond willen leven. Ik denk dat er weinig mannen zullen zijn die het niet met deze uitspraak eens zijn. Toch eten ze zich helemaal vol en zien ze nooit een sportschool van binnen.

Mannen willen graag iets bereiken, maar de moeite daarvoor doen vinden ze niet leuk genoeg.

Waardoor het bij goede voornemens blijft.

Zo geldt het ook voor vrouwen.

Als je een man vraagt wat hij wil, dan hangt hij vaak verhalen op over hoe ze “heel mooi” moet zijn. In het beste geval zegt hij dat zijn toekomstige vriendin of vrouw “intelligent” of “grappig” moet zijn.

Maar als ik ze onder vier ogen spreek…

Bijvoorbeeld in de duizenden coachingstrajecten die ik over de jaren heen heb gedaan…

Dan hoor ik iets heel anders.

Daar komt bij:

 • De wetenschap laat duidelijk zien dat wat mannen doen en zeggen dat ze doen, iets heel anders is.
 • En dat mannen zich totaal niet bewust zijn van hun partnervoorkeuren.
 • En je hebt geen wetenschappelijke kennis nodig om te weten dat mannen ontzettende opscheppers zijn.

hongerige wolfIs het je wel eens opgevallen dat de meeste mannen een vrouw nemen die niet aan hun eigen eisen voldoet?

Ze hebben allemaal een grote mond. Maar als het erop aankomt gaan ze voor iemand die niet voldoet aan waar ze zelf de hele tijd om vroegen.

Een vrouw die normaal gesproken in hun beleving niet verder zou komen dan de vuile vaat, is ineens de was in de tuin geworden.

Dit komt omdat deze vrouw erin is geslaagd om de man in kwestie iets te geven waar hij ontzettend naar verlangt.

Er zijn namelijk een aantal wetenschappelijk aangetoonde eigenschappen waar elke man meer dan wild van wordt.

Hij verandert in een soort hongerige wolf, die niets anders wil dan jou achterna zitten.

Totdat hij je heeft gevangen, en je in zijn armen kan sluiten.

Ik kan uren schrijven over wat mannen precies zoeken – maar ik heb dat elders op de site al gedaan. Bijvoorbeeld in dit artikel.

Dit is wat een man wil, als hij je negeert:

 • Hij wil respect.

Een vrouw die hem beschouwt als de sterkste man op aarde, en die bereid is om zijn ego te strelen (ook als dat volledig onterecht is).

 • Hij wil een vrouw die hem nodig heeft.

Als hij je negeert en je wil zijn aandacht trekken, schroom niet hem uit het niets te vragen of hij verstand heeft van fietsen of magnetrons of iets anders semi-technisch. Ik verzeker je dat de meeste mannen gelijk voor je klaar staan. Puur omdat ze biologisch geprogrammeerd zijn om problemen voor vrouwen op te lossen – en dit iets is waar ze diep naar verlangen.

 • Hij wil goede seks.

Het is onmogelijk voor een man om zich man te voelen, en geen jongen, zonder dat er een goede seksuele connectie is. Als hij je niet leuk vindt, heeft dit er vaak mee te maken dat hij zich niet seksueel aangetrokken tot je voelt.

 • Hij wil rust.

Elke man heeft tijd nodig die hij helemaal zelf doorbrengt, zonder prikkels van buitenaf. Nee, daar kan hij je dus ook niet bij gebruiken. Hoe jammer dat ook is, en hoe vervelend je dat ook vindt.

Ik weet wat je denkt.

Ja maar Tim, wat zijn die mannen een verwende nesten. Wat een eisenpakket. Daar kan ik nooit aan voldoen.

Weet je, eigenlijk is het makkelijker dan het lijkt.

Ik kan er verder ook weinig over zeggen.

Jij vroeg me hoe mannen werken en hoe je ervoor zorgt dat hij stopt met jou te negeren. Bij deze heb ik je het antwoord gegeven. Wat jij er vervolgens mee doet?

Dat is aan jou.


persoonlijkTip 6: Vat het niet persoonlijk op

Als je weet wat mannen drijft, waar ze behoefte aan hebben en waar ze warm (en koud) van worden, dan is deze stap een eitje.

Hij gaat recht op zijn doel af.

Of het nou om de vuile vaat gaat die hij vergeet, een dopje op de tandpasta, of dat hij geen aandacht aan je besteedt wanneer hij iets anders te doen heeft.

In alle gevallen verdwijn je uit zijn bewustzijn – en dit kan je hem niet kwalijk nemen.

Waarom je niet in zijn bewustzijn ligt?

Je geeft hem niet wat hij nodig heeft. Hij mist de rust, seks, het respect of de rol die hij nodig heeft om zich een volledige man te voelen.

Kijk:

Zelfs als je niet voldoet aan het plaatje van zijn droomvrouw, is de mate waarin hij je een kans wil geven evenredig aan de bevrediging van deze behoefte.

Dus ook al vind hij je niet zo knap, als je hem goede seks geeft beloof ik je dat hij er wel twee keer over nadenkt voordat hij je negeert. Hetzelfde geldt voor respect, rust en hem een rol geven – de andere zaken die elke man nodig heeft.

Vat het niet persoonlijk op als hij je negeert.

Er zijn grofweg twee opties:

 1. Hij is met iets anders bezig.
  In dit geval is het niet persoonlijk. Je wil zijn aandacht, maar omdat hij het aan iemand anders geeft heeft hij simpelweg niet genoeg voor jou. Dit bedoelt hij niet gemeen (ook al is dat het wel een beetje), het heeft ermee te maken hoe hij werkt.
 2. Hij vindt niet bij jou wat hij nodig heeft.

Als jij leert om in te spelen op de vier behoeften die ik net noemde, dan zal je zien dat je elke man het hoofd op hol kan brengen. Hij zal zich de koning te rijk wanen, en er geen moment over twijfelen of hij wel of niet contact met je moet zoeken.

In dit geval is het dus niet persoonlijk als hij je negeert, maar een gebrek aan behoeftebevrediging aan zijn kant. Dat kan jij overbruggen, als je hem echt leuk vindt.

Laat je dus niet op de kast jagen als een man niet direct staat te springen om met je af te spreken. Bovenstaande zou zomaar eens de reden kunnen zijn.


waarom-mannen-vrouwen-niet-begrijpenTip 7: Ga na of hij met je af kan spreken

Mannen zijn nou eenmaal lompe boeren.

Omdat we zo doelgericht zijn, willen we nog wel eens cruciale dingen vergeten. Zoals dat “emotionele uitwisseling” ook heel leuk kan zijn. En dat het “gezellig kan zijn om gewoon te appen.

Het verschil in gesprekken tussen mannen en vrouwen

Kijk maar eens naar groepjes mannen en vrouwen in een kroeg.

De vrouwen praten over wat ze de afgelopen dagen hebben meegemaakt. De subtext is dat ze hun emoties met elkaar delen, en zich meer tot elkaar verbonden voelen hierdoor.

Hun gesprekken zitten vol met emotionele taal. Het samenzijn is een doel op zich.

Mannen daarentegen…

Mannen zijn een soort feitjesuitwissel-machines

Ze doen niets anders dan feitjes met elkaar bespreken. Emoties? Die zitten er niet tussen. Die zijn voor vrouwen.

Vandaar dat mannen soms wat afstandelijk kunnen overkomen. Ze gebruiken simpelweg feitjes in plaats van emoties om met elkaar te praten.

Hij gebruikt zijn app voor maar één dingwel-lezen-geen-antwoord

Bij WhatsApp of Facebook Messenger tekent dit verschil zich veel sterker af.

Hij heeft er absoluut geen zin in om oeverloos te kleppen. Het zit simpelweg niet in zijn DNA. En het komt geen moment in hem op.

Als je kijkt naar zijn app-gesprekken, bestaan die vaak maar uit een paar regels.

En allemaal leiden ze ertoe dat er een volgende afspraak wordt geprikt om elkaar te zien.

Probeer geen gesprek met een man te voeren op WhatsApp

Probeer er in plaats daarvan voor te zorgen dat je hem weer live te zien krijgt. Ook als je nog maar één date met hem hebt gehad en niet zeker weet of je hem leuk vindt, is het handiger om dat in het echte leven uit te vinden.

Sommige mannen besteden er veel tijd aan om te leren hoe ze goed overkomen op WhatsApp. Hier gaat veel tijd en energie in zitten, en ze doen het simpelweg omdat ze niet weten hoe het moet. Toch hopen ze een leuke date met jou eruit te slepen.

Maar omdat het niet in hun DNA zit, krijg je dus de hele tijd een soort aangepaste versie. Hij speelt een rol; die van de man die graag WhatsAppt. En als een man in die rol stapt, zal hij tijdens de relatie door de mand vallen. Want dan droogt de stroom berichtjes ineens op.

geen-antwoordWaarom hij je negeert via WhatsApp

Veel vrouwen denken dat het een persoonlijk trekje is als mannen hen negeren op WhatsApp. Ze vinden het maar wat gemeen dat hij dat doet. En daar hebben ze gelijk in.

Maar de man zelf heeft dat helemaal niet door. Het emotionele leed van de vrouw blijft hem helemaal bespaard.

Tip: 11 Redenen Waarom Hij NIET Reageert / Smst of Appt.

En weet je wat zijn excuus is?

Hij appt jou niet als jullie niet kunnen afspreken

Of het er nou om gaat dat hij het de komende maanden enorm druk heeft. Dat jij hebt aangegeven niet toe te zijn aan een relatie. Of andere struikelblokken die onoverkoombaar lijken.

Als een man niet met je kan afspreken, zal hij vroeg of laat de handdoek in de ring gooien. Het laatste wat hij wil is zijn tijd investeren in iemand die totaal niet op hem ingaat. Of waar hij niets mee kan, puur omdat hij elke dag tot 9 uur op het werk zit.

Bedenk je dus voordat je het persoonlijk opvat – als je mijn vorige tips niet hebt opgevolgd – dat het ook kan zijn dat hij niet terug appt omdat hij niet weet wat zijn beschikbaarheid is.


eerste-stap-zettenTip 8: Zet de eerste stap

Stel, een man kent je via via. Maar jullie hebben nog nauwelijks een gesprek met elkaar gevoerd en hij weet dus helemaal niet wie je bent.

Vrouwen denken dat wanneer een man niet met hen praat, dat dit automatisch betekent dat hij hen niet leuk vindt.

Maar denk eens aan de volgende situatie:

Als je hem via vrienden kent

Je staat op een feestje. Piet is jarig. Er is een man die bevriend is met Piet. En jij vindt deze man zo… zo…

Je krijgt een gevoel van hem wat een mengelmoes is tussen wat je ervaart als je een zoetsappige doktersroman leest en wanneer je naar een man kijkt die je het mooiste lijf op aarde vindt hebben.

Je wordt helemaal wild van hem, en je kan maar niet wachten totdat hij je aanspreekt. En vervolgens… doet hij dit niet.

Nu dezelfde situatie in zijn hoofd

Klaas is op een feest bij zijn beste vriend Piet. Hij weet dat er een vrouw komt waar hij al jaren een oogje op heeft. Elke keer als hij haar ziet, verandert hij in een 14-jarig jochie dat niet goed weet wat hij moet zeggen.

Hij voelt zich zoals de eerste keer dat hij verliefd werd op een vrouw: mateloos geïnteresseerd, maar ontzettend onhandig. Hij vindt haar mooi, maar daardoor kan hij niet meer helder nadenken. En tegelijk wil hij het niet verkloten.

Mannen worden een aantal IQ-punten dommer als jij voor hun neus staat. Gecombineerd met hun enorme ego en hun trots, en hun angst om het te verpesten…

Dan zijn ze simpelweg niet altijd bereid om het risico te nemen dat ze iets verkeerd zeggen.

stap-op-hem-afZet zelf de eerste stap

Als je nou weet dat jullie elkaar via-via kennen. En dat hij het moeilijk vindt om een gesprek met je aan te gaan. Omdat hij zenuwachtig is, of om een andere reden.

Wees dan een beetje extra aardig voor die man. Letterlijk, maar figuurlijk. Geef hem een reden om met jou te praten. Of zet zelf even de eerste stap.

Ja, ik weet dat het heel onnatuurlijk is. Je zou liever willen dat hij het werk doet, zodat jij hem niet hoefde aan te spreken zonder afgewezen te worden.

En ik geef je volkomen gelijk. Dit stukje hoort eigenlijk bij de man thuis. Maar als hij je heel erg leuk vindt, kan hij simpelweg niet in staat zijn om wat zinnigs tegen je te zeggen. Sterker nog: hoe leuker hij je vindt, hoe moeilijker dit wordt.

Geef hem een excuus om met jou te praten

Het beste wat je kan doen is het zo makkelijk mogelijk maken voor hem om met jou te praten.

Hier zijn een aantal suggesties:

 • Vraag hem om advies.

Zodra je hem vraagt hoe iets werkt of hoe je iets moet doen, ga je hiermee rechtstreeks om zijn verlegenheid heen. Hij zal direct in een monoloog schieten over hetgeen je hem vraagt.

 • Stoot hem onopvallend aan, of creëer een momentje dat het normaal is dat iemand zijn excuses aanbiedt.

Het is te vergelijken met de jonkvrouw die voor een ridder langs liep en een zakdoekje liet vallen. De ridder snelde achter haar aan, ervan overtuigd dat hij reuze galant was. Zich niet realiserende dat de vrouw zo slim was om dit voor zijn neus te laten vallen.

 • Draag kleding die de indruk wekt dat je wilt worden aangesproken.

Als jij je kleedt als een grijze muis en je niet spontaan gedraagt, maak je het voor hem heel moeilijk om je te benaderen. Daarmee bedoel ik niet dat je met iedereen in de ruimte hoeft te praten; dit kan weer een beetje intimiderend werken. Maar er is een groot verschil tussen met iedereen praten of stil in een hoekje staan en benaderbaar zijn.


verleidenTip 9: Blijf hem verleiden

Veel vrouwen denken dat ze een man “hebben” als ze een paar keer seks met hem heeft gehad. Helemaal als er tussendoor wat goede gesprekken zijn gevoerd.

De realiteit is anders. Ik heb je al uitgelegd met welke sterke krachten je de concurrentiestrijd aangaat op het moment dat je probeert een man voor je te winnen. Hij heeft nou eenmaal veel te doen, en er is veel wat zijn aandacht vraagt.

Wanneer jullie met elkaar naar bed zijn geweest, of er in jouw ogen een stevige band is gebouwd, wil dat niet zeggen dat je er al bent.

De meest gehoorde klacht van mannen in relaties

Waar mannen niet over spreken tegenover vrouwen is wat ze niet leuk vinden als ze een tijdje een vriendin hebben.

Dit doen ze wel tegen mij als datingcoach. Ik hoor het altijd een beetje gelaten aan. En weet je wat ze tegen me zeggen?

Doe je best en doe moeite voor elkaarJa, in het begin van de relatie deed ze haar best om er mooi uit te zien. Ze droeg make-up en had mooie kleren. Nu zit ze alleen nog maar in haar joggingsbroek op de bank te zappen.

Mannen willen een vrouw die er elke dag voor zorgt dat ze er vrouwelijk uit ziet.

Niet alleen op zondag. Niet alleen als ze er zin in heeft. Elke dag.

Dit geeft hen een goed gevoel over henzelf. En het vertelt hen dat de vrouw in kwestie zichzelf als vrouwelijk ziet.

Geen enkele man wil een vrouw die zichzelf verwaarloost. Als hij in het begin van de relatie signalen krijgt dat jij dit zal doen, dan zul je zien dat hij minder en minder tijd en energie in je steekt.


geen seksTip 10: Neem geen genoegen met “een filmpje kijken om 11 uur ’s avonds.”

Sommige vrouwen hebben de neiging om het voor zichzelf te verpesten.

Een van de manieren waarop ze dit doen, is erin mee te gaan als een man voorstelt om ze alleen voor de seks te gebruiken.

Als jij een man alleen aantrekkelijk vindt en geen emotionele binding met hem wilt, dan is dat helemaal prima. Ik vind dat er niets mis is met one night stands, of een beetje scharrelen (zoals dat in vaktermen heet).

Maar als jij stapelverliefd bent op een man, en hij wil je alleen maar voor de seks… Dan moet je dit niet doen. Je doet jezelf er alleen maar pijn mee. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Vind je hem leuk, wees dan niet zo’n soort meisje

Appt hij je omdat hij je op dinsdagavond 11 uur bij hem thuis verwacht met een pot bier en een DVD?

Dan zeg je vriendelijk doch beslist dat je niet zo’n type meisje bent.

Als hij met je wil afspreken, dan zal hij moeite voor je moeten doen

Mannen nemen je niet serieus als hij niet voor je hoeft te werken

We houden er simpelweg geen bevredigend gevoel aan over als we je al “hebben” en niets meer voor je hoeven te doen. Het zit in ons karakter dat we willen jagen.

En daar gaat ook de volgende tip over.


flirten-verliefd-worden-mannen-jaloersTip 11: Maak hem jaloers

Weet je wat er voor kan zorgen dat een man die je straal negeert na een tijdje weer bij je terug komt?

Een vleugje jaloezie.

Mannen gaan verschillende fases door wanneer ze een relatie aangaan met een vrouw. Zo wordt de kans heel klein dat hij een relatie voorstelt als jullie veel met elkaar omgaan, seks hebben en hij alles leuk en gezellig met je heeft.

De reden dat hij dit niet doet, is omdat hij geen stok achter de deur heeft. Hij kan gewoon tijd met je doorbrengen zonder dat er enige consequenties zijn, als hij je niet om “verkering vraagt“.

Daarnaast kan hij je af en toe op een manier behandelen die behoorlijk lullig is. Hij kan je bijvoorbeeld een tijdje negeren, puur omdat hij weet dat jij toch wel op hem ligt te wachten.

Er is een simpel maar doeltreffend tegengif voor:

Maak hem een tikje jaloers.

Nee, dit betekent niet dat je hem foto’s moet sturen van een andere man die bij je in bed ligt.

Of dat je een t-shirt moet aantrekken waarop een foto is geprint met het hoofd van een andere man.

Zijn ego is namelijk zo fragiel, dat dit als een mokerslag aankomt. Hij kan daarmee in één keer op je afknappen. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Nee, je kan het beter subtiel houden:jaloers-maken

 • Laat terloops vallen dat je op een date was of “met een mannelijke vriend” wat was gaan drinken. Mannen geloven er toch geen fluit van dat deze kerel geen bedoelingen heeft.
 • Plaats een foto van jou en een andere man op Facebook. Niet waarop jullie speeksel uitwisselen, maar waarop jullie het gezellig hebben. Het eerste wat er in je man zijn hoofd omgaat is: “Wie is die man?
 • Zeg eens een date af omdat je vergeten was “dat je al met een andere man had afgesproken.” Dit laatste vertel je hem het liefst face-to-face en een beetje subtiel.
 • Meer tips over een man jaloers maken vind je in dit artikel.

Dit snode plan werkt alleen als de man in kwestie je al leuk vindt.

Als je merkt dat dit bij hem niets verandert als je het een paar keer doet, dan weet je dat het hem niets uitmaakt en dat hij je eigenlijk niet leuk vindt.

Dat wil niet zeggen dat het bij één keer raak is. Mannen hebben een bord voor hun kop, en je zal een paar keer je subtiele hint moeten laten vallen om zijn aandacht te krijgen.


struisvogel kop in zandTip 12: Doe de struisvogel

Je doel moet zijn om ervoor te zorgen dat een man constant aan je denkt.

En weet je hoe je dit doel verpest?

Reageer niet op elk berichtje dat hij je stuurt

Nee, ik bedoel niet dat je hard-to-get speelt of andere fratsen uithaalt die je in vrouwenbladen leest.

Die artikelen worden door vrouwen geschreven, en die zijn simpelweg niet op de hoogte van hoe mannen reageren.

Wat je wilt bereiken is dat je laat merken dat je een druk leven hebt. Dat hij hier onderdeel van mag uitmaken, maar dat je simpelweg niet altijd de tijd hebt om op hem te reageren.

Hou het simpel en hou het krachtig

Reageer eens een dag niet als hij je een berichtje stuurt. Of een paar dagen. Het hangt helemaal af van het ritme dat jullie ontwikkeld hebben.

Sturen jullie elkaar eens in de drie dagen een berichtje, wacht dan een keer vijf dagen. Appen jullie elke vijf minuten, wacht dan eens een half uur voordat je wat terug stuurt.

Het gevolg is dat je in zijn hoofd rond zingt. Het voorkomt dat er een moment komt waarop hij ervan overtuigd is dat hij je al heeft. Waardoor de kans dat hij je vroeg of laat negeert steeds minder groot wordt.


Tip 13: Zorg voor nieuwe ervaringennieuwe-dingen-proberen-liefdesverdriet

Is er het idee bij je opgekomen dat hij de laatste dates met jou saai vond?

Als een man niet op je reageert, heeft dit er mogelijk mee te maken dat hij niet genoeg “emotioneel gestimuleerd” is tijdens jullie date.

Het hoeft dus niet te betekenen dat hij jou niet leuk vindt, maar dat het samenzijn voor hem teveel lijkt op een regenachtige zondagmiddag die jullie samen op de bank doorbrengen.

Hoe je dit oplost is heel simpel:

Zorg dat hij bij elke date een nieuwe ervaring op doet.

Dat betekent dat hij verlangt naar zoveel mogelijk verschillende seksuele handelingen, op zo veel mogelijk verschillende plekken – en het liefst met verschillende vrouwen. Dit laatste kan jij hem natuurlijk niet bieden (tenzij je een open relatie overweegt), maar wat je wel kan doen is dat jullie elke keer in bed iets anders doen.

 • Ga samen op reis.

Boek een weekendje weg, of ga er langer tussenuit. Het maakt niet uit of jullie naar een klein dorpje in Friesland gaan of naar Australië vliegen, zolang er maar een vleugje nieuwigheid aan zit en hij iets heeft om zich over te verbazen. Bekijk ook deze lijst met 57 activiteiten om samen te doen.

 • Probeer iets compleet nieuws als je hem ziet.

Wees niet bang om hem door zijn eerste onhandige stapjes heen te helpen als jij iets voorstelt wat hij nog nooit heeft gedaan, en jij wel. Op deze manier maak je het leuk voor hem om samen op pad te gaan.


Zo. 13 tips om de aandacht van een man op te eisen als hij je de afgelopen tijd heeft genegeerd

Daarnaast zitten er wat tips tussen die net zo goed preventief werken. Ik denk dat het altijd beter is om te voorkomen dat een man je negeert, dan achteraf tegen de stroom in te moeten roeien.

De meeste vrouwen laten enorme kansen liggen met de man van hun dromen

Ze weten niet dat ze iedere man hopeloos verliefd op hen kunnen maken – als ze maar op de juiste knoppen zouden drukken.

Mijn werk bestaat uit vrouwen aanleren hoe ze deze knoppen kunnen vinden, hoeveel druk ervoor nodig is om het juiste effect te krijgen en dan achterover te leunen terwijl er droomkoppels gevormd worden.

 • Lange relaties
 • Huwelijken
 • En ontelbaar leuke dates.

Dat is het resultaat van de coaching die ik aan vrouwen heb gegeven over de afgelopen jaren.

Als jij wilt weten welke knoppen van een man je kan in drukken, laat dan hieronder je e-mailadres achter

Ik weet dat mannen er nooit over praten, en dat het allemaal wat geheimzinnig klinkt. Misschien ben je wel wat sceptisch. En dat is volledig terecht. Er wordt namelijk de grootst mogelijke onzin verkocht over wat mannen willen.

Het is niet in hun voordeel om jou de waarheid te vertellen. Hun ego is te groot, maar onder dat ego gaan verlangens schuil die alleen maar vervuld kunnen worden door een leuke vrouw als jij.

Laat jij je e-mailadres achter?

Dan leer ik je precies wat je moet doen om die verlangens te vervullen. En er met de man van je dromen vandoor te gaan.

Liefs,

Tim

PS: Heb je een vraag over waarom je door iemand genegeerd wordt? Reageer hieronder!

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

32 Reacties

 • Hallo tim,

  Ik probeer zoveel mogelijk bovenstaande tips te volgen. En het is ook zo dat hij meestal het eerste bericht stuurt. Maar als ik dan een bericht van hem krijg en vervolgens vraag ik hem hoe zijn dag is, dan gaat het hele gesprek vervolgens over hem, er is dus een vraag van hem hoe mijn dag is geweest of iets dergelijks. Ik heb het gevoel dat hij een bericht stuurt voor zijn eigen aandacht. Kan ik tegen hem zeggen dat ik dat vervelend vind en dat ik het ook leuk zou vinden dat hij weet hoe.mijn dag is geweest ? Ik hoop van jou te horen tim.

  • Tim Veninga schreef:

   Hi, het kan om 2 reden zijn.

   1. Hij is er gewoon weg nieti n geinteresseerd en dan is het goed om je af te vragen of zo’n man aan jouw eisen voor een parner voldoet.
   2. Hij is sociaal onhandig en begrijpt het niet goed. In dat geval kan het helpen als je hem letterlijk – geen hints dus – vertelt dat je het leuk zou vinden als hij af en toe interesse toont in jou.

 • Hey tim,

  Bedankt voor de reactie. Hij vraagt soms ook wel iets, of hij belt dan hebben we goede gesprekken. Het is denk meer iets waar ik zelf aan moet werken. Hij heeft mij in het begin verwent door dagelijks wel meerdere keren contact te zoeken en dat doet hij nu niet meer. Kan ik door minder aandacht aan hem te geven de zaken weer omdraaien wat denk jij ?

  Groetjes lydia

 • Hi Tim,

  Ik probeer ’t geen lang verhaal te maken… Super leuke vriend al 3 jaar. De komende 3 maanden heeft hij ’t erg druk met werk en heeft aangegeven zijn ruimte nodig te hebben, dat ben ik hem uiteraard bereid te geven. Alleen zitten wij nu 1,5 week in deze situatie en ik heb hem niet meer gezien en er is totaal geen persoonlijk contact via telefoon, behalve als dit over werk gaat, aangezien wij in ’t zelfde bedrijf werkzaam zijn.

  Nu is mijn vraag, is ruimte geven hetzelfde als totale stilte? Moet ik hem echt even laten gaan of mag ik een tikkie voor mijzelf opkomen en zeggen, goh eens in de zoveel dagen even privé contact ipv werkgesprekken mij fijn lijken?

  Ik begrijp zijn werksituatie, maar wil mij ook niet te onderdanig opstellen de komende maanden.

  • Tim Veninga schreef:

   Het is heel naar, maar als een man om ruimte vraagt, kun je hem het beste ook gewoon die ruimte geven. Hoe meer je nu gaat vragen om contact, hoe groter de kans is dat hij een weerstand ontwikkelt tegen dit contact.

  • Niet slim om een relatie te hebben met iemand in hetzelfde bedrijf als je zelf werkt.
   Als het uitgaat kom je hem nog altijd tegen.

 • Hoi Tim,

  De jongen met wie ik alleen via de app in contact ben zegt ook meer tijd nodig te hebben. Hij praat wel veel over een eventuele toekomst samen. Nu heb ik al twee maanden helemaal niks meer gehoord over de app. Hem laten gaan en negeren of hem om uitleg vragen zodat ik weet waar ik aan toe ben? Ik kan niet blijven wachten toch.

 • Anoniem schreef:

  hoi Tim,

  Ik heb een relatie met mijn vriend en laatst had ik echt doms gedaan waardoor hij nu boos is ik heb de stappen geprobeerd te volgen. Ik volgde hem niet helemaal omdat hij zoveel van me hield en al dat soort dingen zei hij tegen me dat hij zichzelf kon zijn en bij niemand anders zich zo voelde. Nu is hij boos om een reden wat ik best snap. Ik heb daarvoor mijn excuses aangeboden en het maar gelaten voor wat het is. Hij negeert me en ik ben verward ik zou echt niet weten wat ik kan doen zodat ik zijn aandacht kan terug winnen.

  • Tim Veninga schreef:

   Wat voor doms had je gedaan? Dat is een redelijk belangrijk punt in dit verhaal.

 • hoi Tim,

  Ik had een relatie met een man, waar alles super goed verliep tot ik te weten kwam dat hij ook een relatie had met een ander meisje in Polen.

  Hij heeft zogezegd geen relatie met haar en gebruikt haar enkel voor zijn doelen en als hij daarvoor moet voordoen alsof hij een relatie heeft is dat geen probleem.

  Ik geloof hem wel wanneer hij zegt dat het voor zijn zaken zijn. Maar dat hij haar zoveel aandacht gaf / geeft. dan aan mijn tijdens onze relatie kan ik niet verdragen.

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij spijt krijgt, om mij te laten gaan voor haar ? (ps: ze is absoluut zijn type niet).

  ik zelf heb een sterk karakter en wil graag alles weten in detail. Hierdoor push ik hem vaak om me alles te vertellen dan krijg ik van hem te horen dat ik te ver ga.

  groetjes

 • melissa schreef:

  Goedemiddag Tim,

  Ik vind nu al een tijdje een jongen leuk, we hebben nu 2x afgesproken en de beide keren was het heel erg leuk en omdat ik naar Australie ga voor een tijd wou hij nog een keer afspreken en zei die dat die mij een afscheidszoen wou geven. Heel lief, maar ik vatte het helemaal verkeerd op en dacht dat hij alleen seks met me wou. Terwijl de 2x e dat ik hem zach hij echt super aardig was en me mijn ruimte gave en we elkaar eigenlijk niet hebben aangeraakt. Gewoon weg omdat ik een muur om me heen heb en super verliefd op hem ben.

  Nu heb ik het dus verknalt denk met hem en wil zo graag nog met hem afspreken en heb dan ook gevraagd of die aankomend weekend zou willen afspreken. ( hij is nu op wintersport) Maar hij heeft dus niet gereageerd, maar het wel gezien. Heb nu al 1 dag gewacht met wat te sturen en ik weet ook heel niet wat ik kan sturen.

  Ik hoop echt dat u mij wat tips zou kunnen geven wat betreft hem.

  Hoop ook dat u snel reageert aangezien ik over 5 dagen wegga naar het buitenland, wil hem gewoon zo graag nog zien.

  Bedankt, Melissa

 • Nathania schreef:

  Beste Tim,

  Ik heb heel veel aan je videos en 43 scripts, maar blijf toch met onderstaande vraag zitten. Ik heb in de fbgroep en blogs gezocht, maar kon dit niet terugvinden…

  Ik heb contact met een jongen (30), maar ik vind hem erg onduidelijk gedrag vertonen. Ook nu weer is smscontact doodgebloed en ik weet niet of ik nog een stap zal ondernemen of beter concluderen dat hij me niet leuk genoeg vindt.

  We hebben al een halfjaar flirterig contact, vooral op feestjes en via vrienden. Hij begon ook sms-contact te zoeken, eerst voor werkadvies, en sindsdien hebben we af en aan luchtig contact. Op feestjes zegt hij dat ik er mooi uit zie en zoekt ‘ie me op. Per sms heeft hij ook al een paar keer gezegd dat hij me uit eten wil nemen, maar van een concrete afspraak komt het niet.

  Nu deed hij de laatste keer raar. Ik zat naast ‘m bij een etentje en hij deed lomp, zei bijvoorbeeld: nou, moet ik echt naast jou zitten? Maar op onverwachte momenten zag ik hem ook stiekem kijken. Ik kreeg er genoeg van dus een paar maanden geen contact. Hij bleef liken en reageren op social media maar dat deed me niet zoveel.

  Kwam ik ‘m vorige week tegen op een feestje en toen was er ineens heel veel spanning. Hij pakte me veel vast en friemelde aan mijn handen, maar liep ook vaak weg. Later op de avond begon hij me te zoenen, maar liep halverwege weg terwijl hij z’n hoofd nee schudde. Wat later pakte hij me toch weer vast en zoende me heel intens tegen de muur. Maar schudde op een gegeven moment toch weer zijn hoofd, fluisterde: jij en ik, we gaan een keer met z’n tweeën afspreken – en vertrok. Daarna smste hij me lief en leuk, maar dat bloedde binnen een week dood, ook al gaf ik hints richting een date hebben, ook adviesvragen beantwoordt hij meteen en gedetailleerd maar daarna stop het.

  Nu heb ik één ding nog niet verteld: het is een behoorlijk goede vriend van een soort ex. Geen echte ex, maar een goede vriend met wie ik sliep, en waar -verrassing- veel gedoe mee is geweest. Ik heb die vriend een beetje gepeild en gezegd dat ik een zwak voor deze jongen heb, en hij zei: er kan nooit iets tussen jullie gebeuren, vanwege onze geschiedenis.

  Ik vind hem echt leuk. Maar weet nu niet of hij me ‘gewoon niet leuk vindt’, of verward is vanwege zijn vriendschap, of zich voornamelijk seksueel aangetrokken voelt. Ik zou het graag open willen bespreken, ook mbt die vriend van ons, maar daar wordt het meteen zo zwaar van. Bovendien moet ik al vaker het initiatief nemen met hem, en daar heb ik niet zo’n zin in.

  In een andere situatie zou ik zeggen: hij vindt me niet leuk genoeg. Maar mijn gevoel zegt me dat hij me wel leuk vindt, eerlijk. De vraag is: zal ik nog een stap zetten?

  Groeten en dankjewel,
  Nathania

 • Goedemorgen Tim,

  Ik heb even je hulp nodig. Vanaf begin juni een jongen leren kennen via Tinder. Super aardige jongen, ( en nee niet uit op sex ) Hij toonde veel interesse en alles was op zijn initiatief. ( afspreken, nummer vragen ect ) inmiddels 3 dates verder. Erg leuk en gezellig gehad, en kreeg elke keer een appje met: vond het leuk, zie je snel.

  Vorige week (13-7) is een vriendin van mij, hem tegen gekomen in de stad met een ander meisje. ( ik dus helemaal in de stress en onzeker geraakt, waardoor ik hem misschien beetje ben gaan stalken ) Achteraf bleek het een goede vriendin te zijn, haar vriend had het uit gemaakt en ze wilde praten met Stefan ( mijn date )

  Nu negeert hij mij soort van, kreeg maandag (17-7) nog dat tie het niet weet maar dat hij de dates heel leuk vond alleen de afgelopen dagen niet, met daarna slaap lekker en een kusje.

  Wil graag weten waar ik aan toe ben? Wat is het slimst om te doen? hem even met rust laten of?

  Hoor graag een reactie terug.
  Groeten, Mandy

 • Danielle schreef:

  Hi Tim,

  Ik heb advies nodig en hoop dat je me hiermee kan helpen…
  Ik ken een jongen(31) al 1.5jaar en hij wilt niks serieus en hebben daar best goed over gesproken, maar helaas blijkt dat ik hier dus echt niet goed mee kan handelen en hierdoor kwamen vaak discussies uit. Ik wilde meer aandacht en hij wilde vrijheid en geen achterdochtigheid. En dit botste natuurlijk vaak, want ik ben gewoon geen type voor dit losse gedoe en hij snapt niet waarom ik zo moeilijk doe, dus totaal onbegrip van beide kanten, want we begrijpen elkaar niet daarin.

  Nu hebben wij laatst een discussie gehad en vond hem erg bot over komen en dit ook gezegd, waarna ik geen reactie meer heb gekregen en dit nog proberen goed te praten (met 2 berichten en dat ik het gewoon leuk wil houden), maar helaas geen reactie meer sinds 1,5 week. Nu heb ik natuurlijk heftig zitten denken en weet ik dat ik verder niks meer met hem wil want dat werkt gewoon niet, maar ik wil eigenlijk wel graag dat het goed zit tussen ons en geen haat. Ik heb terug gekeken naar de berichten en zie ik dat ik inderdaad erg overdreven reageerde en hem woorden in zijn mond legde. Eigenlijk ging het nergens over en kan best begrijpen dat hij boos is, omdat hij vals beschuldigd is en aangevallen is en geen zin meer heeft in gezeur, omdat hij gewoon vrij wilt zijn en daar misschien dus voor gekozen heeft door met zijn vrije leven. Maar ja of dat dan een goede reden is om te negeren? Is natuurlijk ook niet helemaal oke.

  Denk je dat ik hem toch moet bellen en excuses moet aanbieden en er even goed over praten en daarna beide verder onze wegen laten gaan. Of moet ik volhouden door verder ook niks meer te zeggen en het zo te laten? En als het hem verder nog iets doet zelf laten reageren, omdat anders die respect beeld word verbroken? want tja of hij op zal nemen is natuurlijk ook de vraag….

  Ben echt beetje in dubio… hoop dat je me kan helpen met de juiste oplossing

  Groet!

 • Chantal schreef:

  Beste Tim,
  Ik hoop dat je me kunt adviseren. Ik heb een aantal ‘mislukte’ affaires gehad met mannen die mij heel leuk vonden(dacht ik). Maar eindstand is het niets geworden. Hier ben ik behoorlijk onzeker over geworden.
  Hier is mijn vraag: ik heb gister op een feestje een onwijs leuke avond met een man gehad. We waren lekker samen aan het dansen en waar de een ging ging de ander ook. Echt same zeg maar. Op de gegeven moment hebben we ook gezoend en ik vond dat heel leuk. Op een gegeven moment ging hij naar huis en ik bleef nog even. Omdat ik aardig wat gedronken had en ook wat drugs had genomen weet ik niet meer precies hoe we afscheid hebben genomen. Wat ik zeker weet is dat ik niet met hem mee naar huis ben gegaan;-). We hebben wel facebook uitgewisseld.
  Ik wil heeeeel graag nog een keertje met hem afspreken maar weet niet zo goed hoe en wat. Ik wil het niet verpesten ofzo maar ik wil het ook anduut niet hierbij laten. Moet ik wachten op een initiatief van hem of kan ik ook iets doen(bericht schrijven via massagner bijv.) Maar wat schrijf ik daar dan in? Pfffg ik weet het niet goed. En stel dat hij geen initiatief neemt? Is dit dan omdat hij mij niet leuk genoeg vind? Volgens mij komt hij geen aandacht te kort. Hoe lang moet ik wachten? Wat is het verstandigst om te doen?
  Ik hoop snel een reactie te ontvangen.
  Hij is 47 en ik 41. Uit betrouwbare bronnen heb ik wel vernomen dat hij ‘de vrouwen’even links wil laten liggen. Maar als ik zo aan gisternacht denk dan denk ik “het was te gezellig en te leuk om hier geen actie meer op te ondernemen”. Maar ben he bang om een blauwtje te lopen.
  Groetjes Chantal

 • Lenthe schreef:

  Hi tim,
  Na 2 maanden dagelijks app contact ben ik gister met een hele leuke jongen voor het eerst iets gaan drinken. Het was gezellig vond ik, het gevoel was in eerste instantie goed. Maar toen we afscheid namen had ik het idee dat hij blij was dat hij van me af was en vandaag heb ik hem heel de dag niet gesproken voor het eerst in 2 maanden. Ik voel me hier zo onzeker door. Ik wil hem de tijd geven, maar tegelijkertijd voel ik me aan de kant gezet en ga ik aan mezelf twijfelen. We hebben ontzettend veel gelachen de afgelopen tijd en ik voelde wel iets voor hem. Dit doet zoveel pijn. Wat moet ik doen?!
  Liefs..

 • Anoniem schreef:

  Hi Tim het is dus zo dat hij mij niet ziet staan en dat hij juist met een vriendin van mij heeft gehad en hebben iets van 4keer met elkaar gehad maarhet is het uit maar nu is dat meisje weer op hem en ze krijgt volle aandacht van maar mij juist help

 • Hoi Tim,

  Ik zit met mijn handen in het haar 🙂
  Ik leerde twee maanden geleden iemand kennen. Het klikte meteen goed. Hij is al anderhalf jaar vrijgezel en hij vertelde mij ook dat hij gedurende die periode niemand was tegengekomen/kieskeurig was of zich snel irriteerde.

  Bij mij was dit dus niet het geval.
  Super toffe dates gehad. Hij vertelde mij hoe gek hij dit wel niet vond, dat hij me niet zou laten gaan…
  We hadden afgesproken niet te snel te gaan & hij kon zich daar helemaal in vinden.
  Uiteindelijk ben ik voor het eerst bij hem blijven slapen, seks gehad.
  Een weekje later hij bij mij. Hij zou die week een weekendje boeken.
  En plots hoorde ik hem anderhalve dag niet meer.
  Weer anderhalve dag later stuurde hij dat het weekend niet kon doorgaan omdat hij familiefeest had, en zondag de vrienden van de voetbal moest ophalen. En er stond wel tot vijf maal sorry. Waarop ik reageerde: jammer maar helaas, we zien wel wanneer dan wel!
  Geen reactie meer…Ik stuurde hem dan of alles ok was, en als er wat was, hij me dat gerust kon laten weten. Dat ik wel tegen een stootje kon.
  De dag erna reageerde hij: ik snap jou, ik voel me gewoon zo schuldig. Ik ben echt blij hoe we bezig zijn. Laat me het goed maken!
  Waarop ik dan zei: dat weekend vond ik nog niet zo erg, wel dat je me drie dagen negeerde!

  Uiteindelijk weer geen reactie.
  Waarop ik stuur: moet ik nu weer drie dagen op reactie wachten?
  Waarop we dan uiteindelijk die week weer zouden afspreken.
  Woensdag zag ik hem op een feestje. Zijn vrienden waren ook en vertelden me hoe gek hij wel niet van me was en in anderhalf jaar tijd had hij nog nooit zo over iemand gepraat…
  Dag erna zijn we gaan eten en is hij blijven slapen. We hadden het oa over het feit dat ik een appartement zou kopen. Hij zei: waarom zou je dat doen? Je kan uiteindelijk bij mij komen wonen, het is ook dichtbij je werk en dan kan je sparen!

  De barman (mijn neef) vroeg wie hij was. Omdat ik niet goed wist wat te zeggen, of we samen waren of niet, stond ik daar met mijn mond vol tanden.
  Hij nam mijn woord over en zei glunderend: laat ons zeggen dat we aan het daten zijn en bijna een koppeltje zijn.
  Verder hadden we het over samen op vakantie gaan en bleef hij slapen.

  Nadien zou ik hem zondag zien. Zondag zelf nog niets gehoord… zélf maar gebeld. Hij zou eerst voetbal kijken dus kon pas vanaf 20u.
  Om 19u45 stuurt hij me: ze zijn kampioen. Wat ben jij aan het doen? Waarop ik reageer: ik ga vertrekken naar jou… waarop hij zegt: haha, ze zijn kampioen… waarop ik zeg : ja… waarop hij zegt: mag ik nog wat blijven?
  Ik maak hem duidelijk dat ik de hele dag had vrij gehouden, en dat dat jammer is. Maar als het leuk daar is, ik hem niet weerhoud.

  Geen reactie meer… volgende dag stuur ik hem twee berichten lang dat het me niet gaat op die manier, dat hij me een goed gevoel geeft wanneer we bij elkaar zijn maar daarbuiten niet enzv

  Hij stuurt me: Ik snap je volledig, je hebt gelijk ook. Das ook het tegenstrijdige aan alles: ik besef dat ook zelf wel, maar tegelijk ben ik precies te egoïstisch om echt rekening te houden met iemand. Snap da van mezelf niet… voel me ook geweldig bij u, echt waar. Da kan je niet alsof doen en anders als da nie het geval was zou ik niet zo vaak met je hebben afgesproken… ik besef echt dat ik zelf moet veranderen anders gooi ik dit weg, denk dat ik te hard gewoon ben mijn plan te trekken. Ik had ook gehoopt dat dat sneller zou komen… sorry. En ik snap dat je daar niet op kan/wil blijven wachten. Wil wel m’n best nog doen als het niet te laat is…?

  Waarop ik een enorm lang bericht reageer en mezelf bloot geef. Zeg dat hij echt wel meer moeite moet doen, enzv.

  Weer geen reactie meer.
  Waarop ik stuur:Heb jij vanavond of morgenavond even tijd? Want die berichten over en weer vind ik maar niks. 🙂Dan kunnen we er deftig en op een volwassen manier over praten. Wil dit graag uitklaren & dan kijken hoe het verder moet, want op deze manier heb ik sterk mijn twijfels.

  Hij stuurt op alles kortweg: wordt moeilijk. Donderdag door de dag tijd?

  Waarop ik reply en weer geen reactie meer.

  Wat moet ik hier in godsnaam mee?

 • Amanda meijer schreef:

  Hoi tim

  Ik had een tijdje geleden een hele leuke jongen leren kennnen en we hadden altijd hele leuke gesprekken en hij gaf me zelfs de bijnaam Harley.
  Hij vroeg op een gegeven moment of ik kon koken
  En ik zei ja dus hij vroeg verder
  Of ik ook was , strijken dat soort dingen.
  En hij noemde me zelfs droomvrouw.
  En nu negeert hij me
  Ik belde hem op onze vaste belavonden en op whats app en snapchat reageert hij niet.
  Hij neemt ze telefoon ook niet op.
  Wat kan ik doen?

 • hoi Tim ik zit al een tijdje met een boy en het ene moment gaat t zo goed dan appt hij een week weer niet {zo irritant} ik ben er ook inmiddels achtergekomen dat hij niet echt houd van stappen nemen….. maar dan is t zo gezellig en dan opeens doet hij weer droog en appt hij niet terug ik ken hem echt al 5 jaar en hij heeft me al een paar x gevraagd mar dat was iets van 3 jaar geleden, tijdje geen contact gehad nu weer wel en ik vind hem heel erg leuk, hij zegt dat hij mij ook leuk vind een soort van maar toch neemt hij geen stappen!! HELPPPPPPPPP, hoe kan k zijn aadacht krijgen?

 • Hallo,

  Ik heb even raad nodig want ik weet niet wat te doen. Ik heb ene jongen leren kennen via Tinder. We hebben een paar weken gechat en uiteindelijk vrijdagavond afgesproken. Date is heel goed verlopen naar mijn gevoel. Bij het afscheid gaf hij een kus op mijn wang en zei tot de volgende. Waarop hij nog een berichtje heeft gestuurd: Merci voor de leuke avond :).
  Waarop ik heb geantwoord dat ik het ook leuk vond en voor herhaling vatbaar. Dit is 2 dagen geleden en heb niks meer van hem gehoord. Hij is zelfstandige dus hij heeft het wel druk maar moet ik het dan hierbij laten of toch als eerste de stap nemen om contact op te nemen?
  Alvast bedankt.

 • Hey!

  I’ve recently met this guy while I was on Holiday. He was brought by one his friends, while I had taken my sister with me. Because we were with 4 people, the conversation quickly divided into 2+2. I started talking to the previously stated guy and my sister to the other one. I had a good connection with him. He seemed smart, knew what he was talking about and remained interesting. His view on this was just cool and we happend to like the same things. At the end of the night we kissed and he gave me his number. 2 days later we met up again, we kissed and had sex. He opened up the next morning saying that I was really cool, but that he wasn’t that attracted to me on a physical level. When asking why he’d choose to kiss me, he said he wanted to. I’ve spoken to him a few times after that, light-hearted and casual conversations. So here’s the thing that bothers me: Before I went on a holiday I went to the barber only to go home with ruined hair (Short and Green) and it looked ridicilous, in such a way that my whole attractiveness was ruined and yeah wasn’t too keen about it. I couldn’t fix it on Holiday, and in that state is how I met the guy and therefore I could relate to him not being attracted, he even mentioned my hair. So when I came back home, I fixed it. It’s gorgeous, long, blond hair and now i feel finally myself and I know I look good, in a way that I’m 90% sure (leave 10 open) he will be attracted right now if he’d seen me. Problem is he doesn’t know, and I scared him away a bit, by asking if there’d be a chance of sleeping again, if he’d take it or not. He said he wouldn’t again because of the simple I wasn’t attracted to you on holiday reason. i don’t take it as offensive cause well I don’t look like that anymore. After me asking that question he became silent. It’s stupid, cause I don’t even have any further interests than being friends with him! But I think he is scared that I’ll like him eventually plus he has the image of me in his head while we were on Holiday. Ok. So bottom line: I just want advice how to convince him into me NOT liking him, like how do I do that? The only thing I truly wanted from him was like hanging out someday, with no particular interests or whatsoever.

 • lorraina schreef:

  hey Tim,
  heb 5 maanden geleden een leuke jongen leren kennen. Elke dag uren bellen/appen we voelde elkaar helemaal aan. sinds 2 maanden hebben we een relatie. ben vorige week voor het eerst bij hem blijven slapen en sindsdien krijg ik nauwelijks reactie op mijn appjes. Hij zegt dat hij het druk heeft, maar ik zie wel dat hij veel online is op zowel facebook als instagram. Ik heb het gevoel dat ik iets niet goed heb gedaan/gezegd. Als ik hem daar naar vraag zegt hij dat er niks is. Maar ik mis de leuke gesprekken die we eerst wel hadden. Heb hem nu een week met rust gelaten zodat hij wat tijd voor zichzelf kon hebben. Maar hij blijft me negeren. Weet nu echt even niet meer wat ik moet doen.

 • Ik heb een vraagje:

  Ik heb een jaar of 5 geleden mijn jeugd vriend tegen gekomen!
  Beiden waren we weer verliefd maar getrouwd.
  Ik kapte alle contacten af zoals ook in de jeugd tijd. Hij appte me dagelijks toen ik de contact weer verbrak wilde hij het niet. We hebben nog erna een paar keer afgesproken. Na tijdje niet gesproken te hebben. Geeft hij aan niks meer te voelen voor mij omdat ik geen gevoelens toonde en koud was tegen over hem. Hij wilt niet meer afspreken! Reageerd soms op appje vaak niet! Maar hij vroeg wel of ik nog getrouwd ben. Elk keer dat contact verbrak kwam ik na lange tijd weet om contact te maken.

  Hoe krijg ik zijn aandacht?

 • Beetje schreef:

  Ha Tim,

  Ik ben erg benieuwd naar jou tips om de aandacht van een man op te eisen als hij je de afgelopen tijd heeft genegeerd. Op dit moment word ik volkomen genegeerd door een man na een date bij mij thuis, ik heb nu 2 weken niets van hem gehoord..

  Groetjes Beetje

 • Hoi Tim,

  Ik denk ik stuur je toch even een berichtje, misschien kan jij wat duidelijkheid scheppen in mijn hoofd.
  Ik ben nu bijna een maand aan het daten met een leuke jongen. Ik zal een lang verhaal kort proberen te houden 😉

  Hij heeft mij via via toegevoegd op FB, we (hij) begonnen (elke dag) te praten, en ik heb hem na 5 dagen voor de eerste keer ontmoet. De eerste 5 minuten voelde het al gelijk helemaal top, dat vond hij ook. We gingen gezellig drankjes doen, en ik ben erna het hele weekend bij hem gebleven 😉 We hebben elke dag, vanuit hem, contact gehad en de keren dat ik hem erna zag waren ook erg leuk. Het punt is dat alles wat er tot nu toe gezegd of gedaan is, vanuit hem kwam. Ook de kleine dingetjes die hij voor mij deed, waaraan ik kon merken dat hij mij echt leuk vond/vindt. Hij staarde naar mij, en vertelde dat ik de meest interessante en leuke persoon in de kamer was etc, dat hij echt blij is dat het zo goed klikt, wanneer ik mijn ouders ga zien, of we volgende week uit eten gaan samen en (als grap) of ik met hem wil trouwen.

  Hij heeft een aantal vriendinnen van mij ontmoet, die mij al heel lang kennen, en zij zeggen allemaal dat de manier waarop hij naar mij kijkt en dat zijn lichaamstaal laten zien dat hij mij echt ziet zitten. Zijn beste vriend heeft dit ook tegen mij gezegd. Daarna ben ik wat meer mijn best gaan doen, ik ben namelijk wat meer afstandelijk ivm vorige ervaringen 😉

  Het contact werd in de tussentijd iets minder omdat hij erg druk was op zijn werk, logisch, heb ik laten gaan. Afgelopen weekend was ik ook bij hem, hij had een verjaardag, dus toen ik de ochtend weg ging vroeg hij nog of ik dezelfde avond, nacht en volgende dag ook zou willen komen. Die avond zelf heb ik niks van hem gehoord, en heeft hij mijn bericht en belletje genegeerd. Ik heb een aantal dagen later, via de app; wat niet slim is, gevraagd of er iets aan de hand is en nog met mij om wilt gaan? Erna heb ik nog een aantal berichtjes gestuurd waar hij weinig tot niet op gereageerd heeft. Hij zei dat hij mij nog wel wil blijven zien, dat hij mij erg waardeert, maar hij denkt dat wij niet samen kunnen zijn, en dat hij niet weet of ik uberhaupt wel vrienden met hem wil zijn. Ik heb hem toen geappt dat we elkaar pas een paar weken kennen, en we hebben gezegd dat we wel zien hoe het uitpakt, maar dat het voorlopig prima gaat. Ik heb nooit gezegd , nu al, een relatie te willen. Ik heb erna nog gestuurd hoe ik mij voel, en dat ik het erg onbeschoft en verdrietig vind dat hij helemaal niet reageert.
  Als laatste heb ik gestuurd dat het echt fijn om te weten is dat hij geen ene shit om mij geeft, terwijl hij mij het gevoel gaf dat het wel zo was/is. Ook hier heb ik niks op terug.

  Het ging zo lekker, bijna alles kwam vanuit hem, en van de een op de andere dag is het veranderd, ik snap maar niet waarom. Normaal zou ik het direct afkappen, maar voor het eerst in lange tijd vind ik deze jongen echt leuk. En ik kan niet begrijpen dat er binnen een paar dagen zoveel veranderd zou kunnen zijn aan zijn gevoel dat we het moeten afkappen. Ik heb een voorgevoel, en hoop, dat het goed komt; ook al doet hij mij dit nu aan. Ik denk dat hij juist wel gevoelens voor mij heeft en bang is. Ik stuur hem nu niks meer, in de hoop dat hij mij van de week belt en we verder kunnen gaan waar we zijn gebleven. Ik ken mezelf, waarschijnlijk zal ik einde van de week wel appen of bellen. Ik heb er zelfs aan zitten denken om zijn beste vriend een appje te sturen of hij weet wat er aan de hand is, alhoewel ik dan bang ben dat ik hem push.

  Ik hoop dat jij een beetje begrijpt waar dit naar toe gaat, ik geloof nog steeds dat hij wel gevoelens heeft, dus dat ik ermee door moet gaan. Maar op een gegeven moment moet ik het ook laten gaan als het niet werkt.

  Any tips and tricks?

 • Patrick schreef:

  Veel is eestal wel waar. Maar niet alle mannen zijn zo gelukkig met bepaalde dingen. Ik vind het niet erg om over drama te praten of met elkaar uit te huilen en samen shoppen zou ik ook heel leuk vinden. Samen de afwas doen, samen de natuur in, natuur is mooi. Ben wel vrijgezel, en ben een gevoelsmens en zelf ook best wel eens emotioneel.

  Als ik in een vrouw erg veel vertrouwen heb, durf ik ook mijn emoties te uiten. Gelukkig bestaan er ook nog zachtaardige mannen die zich niet macho willen voordoen (waarvoor ik geregeld plaatsvervangende schaamte voel). En ik drink en rook niet, en vind sport kijken of barhangen (dat laatste wat ik toch al nooit doe) veel minder belangrijk. Voel me ook snel schuldig en ben ook geen carriëre jager. Plezier, humor, vertrouwen en lief zijn voor elkaar (ook met verdriet) staat voorop.

  Ben ook geen type die macho wil zijn met dure race auto’s. Ik hou meestal van leuke kleine autootjes die er lief en/of hip uitzien.

 • Hallo tim,

  sinds kort lees ik de blogs op je website, heel interessant.

  Alleen heb ik nu een vraag, het zit namelijk zo.

  Ongeveer 1 week geleden heb ik een akkevietje gehad met mijn vriend (waar ik 1 jaar samen mee ben) we waren haast elke dag bij elkaar, alleen gaf hij na die ruzie aan dat die tijd voor zichzelf nodig heeft qua alles, dus daarna heb ik hem ook 4 dagen niet gezien of amper gesproken toen begon hij weer uitzichzelf te praten en zei ”je moet weten dat je mij niet kwijt raakt, ik heb gewoon wat meer tijd voor mijzelf nodig, maar het komt goed”

  afgelopen vrijdag hebben wij elkaar weer eens gezien en was het weer vanouds leuk en gezellig net alsof er niks gebeurd was, maar zodra die weg is is die soms toch weer aardig kortaf op app en reageerd die heel weinig. zaterdagavond kwam die weer langs maar is hij toch wel snel op zijn teentjes getrapt als ik het erover wil hebben (aangezien het mij wel onzeker maakt) maar nogmaals gaf die daarna op app aan je raakt mij niet kwijt. zondag kwam hij weer 1 uurtje langs en gaf al iets meer informatie weg ”nu wij nog niet op ons zelf wonen wil ik toch wat meer tijd nog voormijzelf voordat je echt bij elkaar woont, nu het nog kan zeg maar” maar nogmaals als ik het erover wou hebben werd die direct boos en zei die dingen zoals ”ik wil het er niet over hebben ik wil geen stress”.

  maar nu is mijn vraag aan jou, als hij mij verteld je raakt mij niet kwijt anders had ik het al wel uitgemaakt ik heb gewoon wat meer tijd voor mijzelf nodig is dat dan ook zo? kan ik daarop vetrouwen? en wat kan ik zelf doen om hem het meer naar zijn zin te maken en niet te veel pushen? ook niet reageren op zijn berichten?

  ik zelf vind dat die soms wel heel erg ‘lullig’uit de hoek kan komen op app door aparte grapjes te maken of erg kortaf te reageren als ik wat liefs zeg, toen ik een nieuwe foto plaatste op social media begon hij ineens wel allemaal lieve dingen te typen etc.

 • Hoi Tim,

  Bedankt voor dit duidelijke artikel.

  Ik heb een lange relatie met een man met een drukke baan. Hij werkt, sport en doet graag dingen met vrienden. Als hij het erg druk heeft ben ik het eerste dat wordt geschrapt van zijn prioriteitenlijst. Ik hoor niks meer, hij doet kortaf, hij heeft geen tijd. Als ik dit opmerk en gewoon vraag is er iets? Heb je het druk? Is zijn antwoord altijd nee of ik wil rust.

  Als ik ergens mee zit heb ik het gevoel niet bij hem terecht te kunnen. 1 probleem van mij is te veel in zijn drukke leven. Dan moet ik hem weer met rust laten.

  Ik krijg het idee dat als ik iets doe wat hij niet leuk vind ik kan gaan.

  Is hij nou zo gemeen of ben ik gewoon overemotioneel? Ik vind het niet normaal dat hij me maar gaat negeren en doet alsof ik zijn tijd niet waard ben. Alsof ik het zelf niet druk heb. Het is alsof daar 0 begrip voor hoeft te zijn.

  Dus nogmaals mijn vraag waar ik mee zit: is hij zo gemeen of ik zo overemotioneel?

 • Maxime schreef:

  Haai,

  Ik heb 4 weken geleden een jongen (21) ontmoet op Tinder. We hadden vrijwel elke dag veel contact (instagram, snapchat, whatsapp). Na 2 weken vroeg hij mij of ik een keer wat wilde gaan drinken. De date verliep goed, er was een klik en we hebben er bijna 5 uur gezeten. Aan het einde van de date heeft hij mij gezegd dat hij me graag nog een keer zou willen zien. Nu is het 2 weken later en lijkt het alsof hij van de aardbodem is verdwenen. Toen ik zei dat ik het leuk vond met hem en ‘m nog een keer zou willen zien, reageerde hij dat ie nu even geen tijd heeft door een semesterstart, maar dat ie daarna zeker kan!

  Ik heb geen een bericht meer uit zijn initiatief ontvangen, helemaal niks. Ik stuurde hem nog wel wat (af en toe), want dit deed hij eerst ook, maar het lijkt net alsof ie van de aardbodem is verdwenen. Ik krijg ook pas een reactie op een appje een paar dagen erna.

  Ik snap het niet, hij zei dat ie me graag nog een keer wilt zien (iets wat je niet zegt als je het niet wilt lijkt me). Verder lijkt het me ook niet dat je 5 uur lang een “drankje gaat doen” met iemand als je diegene toch niet zo leuk vindt in het echt.

  Misschien kan jij me helpen, want ik snap het niet meer …

 • De man waarmee ik aan het daten was doet nu afstandelijk. Ik weet de reden: ik heb zitten pushen en toen dat niet werkte (natuurlijk werkt dat niet) heb ik in een emotionele bui (*stom*) een app gestuurd waarin ik niet al te aardig was en dus zijn ego heb gekwetst.

  Ik ben nog steeds gek op hem en ik mis hem. Hoe kan ik dit goed maken en is dit goed te maken? Wij hebben sinds 2 (-2,5maand) geen contact meer (al houdt hij mijn insta nauwlettend in de gaten). En als ik jouw blog erop toepas of hij mij leuk vind: dan is het antwoord ja: wat bleek uit meerdere punten en mijn gevoel zegt hetzelfde.

  Ik wilde hem tijd geven, maar moet ik hem nog meer tijd geven of zelf contact opnemen en mijn excuses aanbieden (spijt van mijn appje en dan vooral van de toon heb ik zeker) of drijf ik hem hiermee nog verder weg of moet ik hem uit mijn hoofd zetten, blokkeren en doorgaan met mijn leven?

  Help

 • Dag Tim,

  Ik heb 2 weken geleden een hele leuke date ontmoet en een gezellige avond met zijn vrienden en mijn vriendin gehad. Door omstandigheden ging onze eerstvolgende date niet door. Ik heb gevraagd of hij het leuk vindt om elkaar zondag te zien, maar hier reageert hij niet op. Ik wil weten waar ik aan toe ben, nee is ook een antwoord. Wat kan ik nu het beste doen?

  Groetjes Vera

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend