Smst Je Vriend / Man Met Een Ander? 7 Signalen Dat Je Op Moet Passen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 29 juni 2016 - Laatst gewijzigd op 21 maart 2023

In dit artikel leer je:

 • Wat het verschil is tussen hoe een notoire vreemdganger met vreemde vrouwen SMS’t, en een man die er gewoon van houdt om lekker met zijn telefoon te spelen in zijn vrije tijd. Als je dit doorhebt kan jij jezelf en je man een hoop leed voorkomen.
 • Hoe je er achter komt wat er nou echt speelt tussen hem en die vrouw waarmee hij berichtjes. Je leert de signalen kennen van intimiteit tussen hen, en wanneer dit echt een probleem is.
 • Wat een indicatie is dat het allemaal wel meevalt, die je kan meten zonder dat je toegang hebt tot zijn telefoon. Als bonus geef ik je er nog 1, omdat ik wil dat je alle middelen hebt om er achter te komen waar je staat zonder dat je in de problemen komt met je vriend.
 • Wat de reden is dat mannen met vreemde vrouwen appen terwijl ze in een relatie zitten. Het is niet wat je denkt dat het is, en als je dit begrijpt heb je een enorm streepje voor. Ook op de vreemde vrouw waar hij mee aan het appen is.
 • …en nog veel meer.

Ik kreeg een e-mail van een verontruste vrouw…

e-mailZij was er achter gekomen dat haar vriend via SMS met andere vrouwen “aan het aanpappen was“, zoals zij dat noemde.

Ik citeer:

Tim, ik weet niet goed wat ik moet doen. Ik krijg dingen te lezen die ik helemaal niet wil weten. Het is niet seksueel ofzo, maar het is wel een beetje gek en ik weet niet wat ik ervan moet denken. Alsjeblieft, vertel me….

Is SMS’en met een ander vreemdgaan?

Dat is een goede vraag. Ik begrijp dat je hem stelt. Je hebt ergens het gevoel dat hij niet 100% geïnvesteerd is in de relatie.

En dat zou inderdaad het geval kunnen zijn. Maar niet elke man die wel eens een berichtje naar een andere vrouw stuurt dan zijn vriendin, is ineens een notoire vreemdganger.

Sterker nog: de kans dat hij vreemdgaat is relatief klein. Het appen met een andere vrouw is relatief onschuldig. Maar er zit wel iets achter, waar ik je voor wil waarschuwen. Als je er niet voor sort dat je er achter komt wat er precies aan de hand is, kan je later in de problemen komen.

Is hij 100% geïnvesteerd in de relatie?

Als een man inderdaad met andere vrouwen aan het SMS’en is, en dit heeft een seksuele lading, dan heeft hij misschien onvoldoende vertrouwen in jullie relatie. Hij is simpelweg niet klaar om er helemaal voor te gaan, of denkt dat jij er vroeg of laat de brui aan zal geven.

Voor het geval het niet goed gaat, besluit hij om de lijnen open te laten met een aantal andere vrouwen…

auwDeze kan hij warm houden, voor het geval het niet goed met jullie gaat. Heel fraai is het niet, maar begrijpelijk als jullie de laatste tijd flink last hebben van relatieproblemen.

Ik denk dat het belangrijk is om als een man problemen ervaart, je er achter moet komen wat hier precies aan ten grondslag ligt. Vaak weet een man niet hoe hij het op moet lossen, en zorgt hij er maar voor dat hij niet verder investeert in de relatie uit angst dat het niet lukt. Dat is natuurlijk niet hoe je ervoor zorgt dat het werkt.

Dat weet jij, dat weet ik. Maar die man weet het nog niet.

Daarom is het belangrijk dat je er achterkomt wat er speelt, en duidelijke grenzen aangeeft in je relatie. Ook als hij er geen snars van begrijpt, kunnen duidelijke grenzen een man helpen om er als het ware “in te groeien“. Hij kan dan in de ervaring leren dat het beter werkt als jullie het op jouw manier proberen.

Dat gezegd hebbende:

Dat hij met een ander appt wil niet zeggen dat hij vreemd gaat

hetzelfde maar andersEn het hoeft niet eens te betekenen dat hij niet 100% geïnvesteerd is.

Er zijn zat mannen die wel degelijk zielsveel van haar vriendin houden, om haar geven en toch een platonisch contact met een andere vrouw onderhouden.

Het is alleen even de vraag in welke categorie het contact wat je vriend met die vrouw onderhoudt zich bevindt.

Om er achter te komen of het erg is dat je vriend appt met een ander, heb ik hieronder zeven signalen opgesteld. Als je deze 1 voor 1 af gaat, kom je er snel genoeg achter of het een probleem gaat vormen dat hij interesse toont in een andere vrouw.

Ik raad je aan om ze allemaal rustig door te lezen en te behandelen als een checklist. Je zal merken dat dit elke mogelijke situatie bespreekt die je kan meemaken. Dat komt omdat ik als datingcoach veel ervaring heb met mensen die vreemd gaan, of die niet 100% geïnvesteerd zijn in een relatie.

Dus pak pen en papier, schrijf mee en let goed op. Dan gaan we nu naar de 7 signalen om te kijken of het erg is dat jouw vriend met een andere vrouw SMS’t.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Signaal 1: Normaal gesproken houdt hij niet van appen

ongelezenberichtenAls je hem een berichtje stuurt met “Hee schat, hoe was je dag?

Dan reageert hij niet.

En als hij reageert is het een simpele “goed“.

Die wel anderhalve dag nadat jij de vraag stelde bij je terugkomt.

“De meeste mannen hebben een hekel aan SMS’en en appen.”

Ze vinden het een verspilling van tijd, van energie en van ATP (het molecuul wat ervoor zorgt dat zijn duimspieren berichtjes intikken op zijn smartphone).

Dus als jouw man normaal gesproken nogal spaarzaam is met tegen jou en andere bekenden verhalen ophangen over WhatsApp, dan is hij hier niet alleen in…

whatsappVan alle medewerkers bij Mannengeheim weet ik dat het overgrote merendeel er helemaal niet op zit te wachten om op vrijwillige basis met iemand contact te onderhouden via tekst. Maar ja, als er gedate moet worden dan breekt nood soms de wet.

Maar er zijn soms uitzonderingen.

Als hij een man is die zo’n beetje vastgeplakt is aan zijn telefoon. Aan Jan en alleman berichten stuurt. En er juist enorm van geniet om met iedereen informatie uit te wisselen, of diepe gesprekken te voeren.

Dan kan jij je natuurlijk wat minder zorgen maken.

De meeste mannen vallen niet in deze categorie, maar er is groep van ongeveer 5% die het maar wat prachtig vindt, zo’n smartphone. En die niet kunnen ophouden berichtjes in te tikken op dat kleine, priegelige toetsenbord.


Signaal 2: Hij appt alleen met een vrouw (of een aantal vrouwen)

Kijk:

Als deze vrouw de enige is met wie hij berichtjes uitwisselt, dan is er wat geks aan de hand.

En als hij alleen maar berichtjes met vrouwen uitwisselt, ook.

Wanneer hij in een aantal groeps-apps zit met zijn vrienden waarin er allerlei grappige dingen of mooie verhalen worden uitgewisseld, wordt het natuurlijk een ander verhaal.

Of wanneer hij en zijn vrienden afspraken maken via de app om elkaar te zien, wordt het ook iets anders.

Maar wanneer hij zijn telefoon alleen gebruikt om vrouwen te bereiken?

…berg je dan maar.

Dan is er wat verdachts aan de hand.

Om te kijken of er echt stront aan de knikker is, ga je naar signaal drie.


Signaal 3: Hij heeft erover gelogen

leugenaarAls hij naast je op de bank vrolijk met een andere vrouw zit te appen, dan acht ik de kans klein dat hij vreemd met haar gaat.

De kans dat hij zo brutaal is, is nogal klein.

Wanneer een man zich voor het slapengaan afzondert om daar met een vrouw te SMS’en, dan is het een heel ander verhaal.

Vreemdgangers nemen vaak voordat ze gaan slapen even een momentje om te appen met hun medeplichtige.

Hoe kwam je er achter dat hij met iemand anders appt?

 • Vertelde hij er zelf over?
 • Zag je het gebeuren toen je naast hem op de bank zat?
 • Liet hij zijn telefoon open en bloot op tafel liggen en zag je daar een notificatie binnenkomen?

Dan zou ik me niet al te veel zorgen maken. Hij verbergt niets, dus de kans dat er echt wat aan de hand is, is niet zo groot.

Of:

denken

 • Kwam je er achter omdat je door vernuftig speurwerk de pincode van zijn telefoon ontdekte, en handmatig begon te snuffelen in zijn berichtengeschiedenis?
 • Je “per ongeluk” iets op zijn telefoon opzocht en daar tegenkwam dat hij een conversatie had met een andere vrouw?
 • Er een gesprek binnenkwam op zijn telefoon van die andere vrouw toen hij niet in de kamer was, wat erg ongemakkelijk werd toen jij opnam?
 • Je via de computer in zijn berichten kon komen, omdat die aan elkaar zijn gekoppeld, en je daar hele uitwisselingen tussen hem en een vrouw zag staan?

In al die laatste gevallen ontdek je iets compleet nieuws. Het hoeft niets te betekenen, maar wanneer we geheimzinnigheid combineren met het feit dat jij er zelf achter moest komen…. Dan houdt dat in dat er meer aan de hand is.


Signaal 4: Hij heeft eerder seks gehad met deze vrouw (of hij is eerder vreemdgegaan)

Wanneer hij met zijn ex aan het appen is, en het komt wel heel gezellig over….

…dan is dit natuurlijk heel wat anders als hij met jouw zus aan het appen is.

Dit maakt nogal een verschil.

Appt hij met zijn ex?

Dan zou ik maar goed opletten op welke toon dit gebeurt. En als hij normaal gesproken niet vastgeplakt zit aan zijn smartphone, dan is het wel een beetje verdacht.

Elke vrouw waar hij in het verleden seks mee heeft gehad en nog steeds contact onderhoudt, is ietwat verdacht. Mannen zijn namelijk niet goed in bevriend zijn met vrouwen. Ik denk dan ook niet dat vriendschap tussen mannen en vrouwen mogelijk is.

Is hij eerder vreemd gegaan?

Ik wil je man nergens van beschuldigen, want ik ken hem niet….

Maar als je weet dat hij eerder tegen je gelogen heeft. Waarom zou hij dit dan niet nog een keer doen?

Let dus goed op wat er gebeurt als je weet dat je man eerder is vreemdgegaan. En hou hem scherp in de gaten.


Signaal 5: Het gaat niet om het uitwisselen van informatie

niet hetzelfdeKijk:

Mannen communiceren normaal gesproken alleen om informatie uit te wisselen.

Let maar eens op een gesprek tussen mannen. Emoties zijn simpelweg geen onderdeel van de discussie. Behalve dan om anderen er op uit te lachen.

In plaats daarvan houden ze een hele feitelijke bespreking van wat er is gebeurd, wat er gaat gebeuren en wat er op dit moment voor hun ogen plaats vindt. Het is het grote verschil tussen mannen- en vrouwentaal.

Je kan er donder op zeggen dat wanneer een man met een vrouw over feitelijke dingen communiceert, hij haar meer ziet als een platonisch iemand dan wat anders.

Hij doet immers totaal geen moeite om haar taal te spreken. Hij doet niet zijn best voor haar. En zoals je weet beginnen mannen extra hard te lopen als ze een vrouw leuk vinden. Wanneer hij dat niet doet, dan weet je al dat het allemaal wel mee valt.

Dus stel dat hij een ontzettende fan is van Game Of Thrones…

game of thronesEn je ziet dat de appjes die hij met de vrouw in kwestie uitwisselt daar voortdurend over gaan.

Ze sturen elkaar memes, grappige berichten en nabesprekingen over wat ze wel en niet leuk vonden aan de aflevering van deze week.

Dan is dit simpelweg 1 van de dingen waar hij blij van wordt, die hij natuurlijk met iemand wil delen. Waarschijnlijk is zij een collega die Game of Thrones ook een interessant programma vindt. Waardoor ze niet kunnen wachten om de details van de aflevering van deze week met elkaar uit te wisselen.

Maar het kan ook iets anders gaan.

Stel dat een man een gesprek heeft met een vrouw op zijn werk. Dat gebeurt nou eenmaal, aan de lunch- of koffietafel. En ze hebben het over iets werk- of hobby gerelateerde.

Dan kan het zomaar zijn dat hij haar aanbiedt om haar een artikel toe te zenden wat hij laatst heeft gelezen. En voor je het weet zitten zij in een app-bespreking over het desbetreffende artikel.

Dat is heel wat anders dan de variant die veel gangbaarder is bij vreemdgangers, of op zijn minst “vreemdflirters“.

Hoe was het op je werk?

hoe was werkGeloof me. Als een man dit stuurt naar een vrouw, dan wil hij met haar naar bed.

Of hij het nu wil doen of pas als de relatie uit is, hangt van de situatie af. Maar er is 0 reden waarom een man dit naar een vrouw stuurt, los van zijn seksuele verlangens naar haar.

Als jij een goede vriend hebt die je dit wel eens stuurt….

Dan heb ik slecht nieuws voor je. Hij is niet de uitzondering op de regel: hij wil ook met je naar bed. Net als je vriend die hetzelfde berichtje naar een vreemde vrouw stuurt.

Mannen doen simpelweg zoiets niet.

Er zijn geen uitzonderingen hierop. Ja, het is zwart-wit. Maar dat is de waarheid soms.

En daarover gesproken:


Signaal 6: Er is geen emotionele lading

emoties manHet hoeft geen probleem te zijn wanneer je man naar een vreemde vrouw SMS’t. Zolang het maar oppervlakkig en feitelijk blijft. En er geen sprake is van een emotionele lading.

De volgende zaken zijn een enorme “red flag“. Een waarschuwingsteken dat het belangrijk maakt om gelijk even door te vragen, of hem met de gepleegde feiten te confronteren:

 

 • Hij flirt met haar via de app.
 • Hij klaagt over jullie relatie.
 • Hij heeft diepe gesprekken met haar.
 • Al met al maakt het gesprek een intieme indruk.
 • Hij stuurt selfies of erotisch getinte foto’s.

Die van de erotisch getinte foto’s had je vast zelf ook wel bedacht. Maar heb jij je ook al gerealiseerd dat de gemiddelde man geen diepe gesprekken met vrouwen voert? En al helemaal niet via de app?

Nog zo’n signaal wat je absoluut in de gaten wilt houden om te checken of je man aanpapt met een vreemde vrouw via de app, en misschien wel meer van haar wil.


Signaal 7: Hij SMS’t regelmatig met haar

Wanneer een man alleen af en toe een berichtje naar haar stuurt – zeg, een paar keer paar maand – dan is er niet zo veel aan de hand.

Maar wanneer het een bijna-dagelijkse uitwisseling betreft, en je merkt dat hij continu op zijn telefoon zit te kijken of hij weer een bericht van haar heeft gehad….

Berg je dan maar.

Hoe meer emotioneel geïnvesteerd is in het gesprek, hoe groter de kans dat er meer speelt dan alleen een onschuldig app-contact.

En de voornaamste indicatie dat hij emotioneel geïnvesteerd is, is hoe vaak hij op zijn telefoon kijkt om te zien of hij alweer een berichtje terug heeft gehad. Dus let maar eens goed op zijn gedrag wanneer je bij hem in de buurt bent. En kijk even van wie die berichten echt komen.

Zo. Dit zijn de 7 signalen om er achter te komen of het erg is dat hij met een andere vrouw SMS’t

Ik wens je veel sterkte als het inderdaad erger blijkt te zijn dan je dacht. En ik wil je feliciteren als het allemaal wel meevalt.

In de meeste gevallen dat vrouwen mij hier e-mails over sturen, valt het allemaal wel mee. Daarom heb ik sommige redenen in dit artikel wat dik aangezet. Omdat er simpelweg een enorme zwart-wit verdeling is in wanneer er wel wat aan de hand is, en wanneer niet.

Wanneer je de signalen hierboven behandelt als een checklist, en allemaal even afgaat, kom je er snel genoeg achter waar je staat.

En wat nu?

Er zijn een aantal dingen die ik je wil adviseren.

Het is belangrijk om een man grenzen te geven in een relatie. Vaak wil hij zich best aanpassen, maar hij weet niet altijd wat hij moet doen. Dan kan je maar beter zo duidelijk mogelijk naar hem zijn.

In andere gevallen weet hij dat hij fout zit, en gaat hij bewust over een grens heen

Misschien liegt hij er zelfs over. In dat geval kan je overwegen hem te confronteren. Hoe je dat doet, lees je hier.

Wat je daarnaast kan doen is de perfecte vriendin zijn.

Ik weet dat dit wat gek klinkt. Maar als een man nog niet 100% geïnvesteerd is, dan is er een simpel trucje om er voor te zorgen dat hij dat wordt.

Ik noem dit trucje het Mannengeheim, omdat het iets is waar mannen zelden over praten. Toch is het belangrijk dat je dit weet. Zonder dit trucje ben je kansloos ten opzichte van vrouwen die het wel door hebben. Je kan er namelijk een man enorm verliefd mee maken.

En je hebt liever dat dit met jou is dan met de vrouw waarmee hij SMS’t, toch?

Dus laat hieronder je e-mail adres achter.

Dan stuur ik je het mannengeheim vrijblijvend toe. Je leert hem zo gek te maken dat hij niet 100% maar 200% voor jou gaat. En niets anders kan doen dan zich in de relatie vastbijten in een pitbull die denkt dat je kaplaars een Bifi-worstje is.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

2 Reacties

 • Reinier schreef:

  Dag Tim,

  Wat in interessante blog over “hij smst met een ander”. Nu wil het in mijn geval dat het andersom is oftewel “zij smst met een ander”. Zij heeft ook een fuckbuddy gehad en heeft dat in het begin van onze relatie verteld. Ze hebben via wordfeud app-contact naast het spel zelf en had hem ooit uitgenodigd voor een dinner. Ik heb aangegeven dat ik dit niet fijn vind en ze gaf aan dit niet te doen. Nu wil het zo dat ze dagelijks met die man via WF app-contact heeft en op mijn whatsapp nauwelijks reageert. Echter geeft ze heel duidelijk aan dat ze van mij houdt en dat wij samen oud worden. Maar het zit mij niet lekker zeker naar aanleiding van je blog. Mijn vraag is wat is wijsheid om te doen. Confrontatie zoeken, of op een subtiele wijze informeren naar hun relatie of niets?

  Grt,

  Reinier

 • myriam verschueren schreef:

  mijn vriend inmiddels ex nu,ik had 1 jaar relatie met hem nu ben ik erachter gekomen dt hij meer dan 80 sms ber verstuurt naar 1 of andere datingsite ,uit gesprekken blijkt dat ze elkaar nog niet gezien hebben,en dat het hem per sms geld kost,hoe ga ik hier mee om,ik was 10 jaar alleen en klaar voor vaste nieuwe relatie ,maar volgens mj liegt ie om alles,en zijn sms gaan zo,,hou lieverd hoe is het ,zullen we afspreken dan en dan,maar elke keer wijze ze hem af ,maar alleen het idee al dat hij van die teksten stuurt ,,jij bent de vrouw die ik zoek wij samen xxx en zijn naam> Echter heeft hij niet goed door dat hij getild wordt op die sms daar verdienen ze geld mee en veel.Moet ik hard wegrennen ik denk het wel gr Myriam

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend