Hoe Krijg Ik Mijn Ex Terug? 14 Geheimen Die Je Moet Weten

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 2 juli 2016 - Laatst gewijzigd op 21 maart 2023

In dit artikel leer je:

 • Wat de wetenschap en duizenden coachingsklanten mij geleerd hebben over de beste strategieën om zo aantrekkelijk en verleidelijk mogelijk te worden voor je ex. Volg mijn advies en ik beloof je dat de kans op succes enorm toeneemt.
 • Waarom geen contact met je ex beter werkt dan hem honderden liefdesbrieven sturen, en welk wetenschappelijk bewezen principe hier aan ten grondslag ligt.
 • Hoe het komt dat aantrekkelijker worden zo’n grote invloed heeft op de mate waarin hij op jou ingaat, ook als er een duidelijk probleem was waardoor hij de relatie moest uitmaken.
 • Wat de meest veel voorkomende “ex terug” situaties zijn en hoe je deze het beste kan oplossen.
 • …en nog veel meer.

Wat je moet weten als het net uit is…

huilenHet spijt me om dat te moeten horen. Ik weet hoe vervelend het is als iemand waarvan je houdt uit je leven verdwijnt.

Je bent niet alleen.

Iedereen heeft meegemaakt dat zijn of haar grote liefde afstand neemt. Het is 1 van de meest pijnlijke dingen die je kan meemaken. Sommige mensen komen die klap nooit te boven. Maar jij gaat niet 1 van die mensen zijn.

Er is namelijk veel wat je kan doen om goed voor jezelf te zorgen in deze moeilijke tijd. Dat is belangrijk als jij je ex wil terugwinnen. Maar voordat ik je vertel hoe je dat het beste kan doen, wil ik je waarschuwen.

Ik wil je waarschuwen voor sommige websites die ik lees over het terugkrijgen van je ex. Ze beloven dat jij in elke situatie je ex terug zal krijgen, en worden aangeboden door mensen waarvan niet even duidelijk is wat hun achtergrond is. Voordat ik dit artikel schreef, heb ik al die websites even bekeken.

En wat schertst mijn verbazing?

vraag-introTalloze “ex terug” strategieën doen de ronde op het internet. Maar om eerlijk te zijn, zijn de meeste ronduit waardeloos.

Dat weet ik omdat ik de afgelopen jaren niets anders gedaan heb dan duizenden mensen coachen op het gebied van liefde en relaties. De technieken die ik je hieronder geef, zijn gebaseerd op deze ervaring. Daarnaast hebben ik en mijn team in de tijd die we over hadden ons verdiept in alle wetenschappelijke onderzoeken die er zijn. Om ons op de juiste weg te houden, en te voorkomen dat we dingen proberen die door de wetenschap zijn ontkracht.

Als je kijkt naar wat de wetenschap zegt, dan kan het merendeel van de tips van de “ex terug-“experts simpelweg niet waar zijn. De wetenschap heeft het ontkracht.

Dat is pijnlijk om te horen, maar ik wilde het je niet onthouden.

Want je kan je tijd zien als een betaalmiddel: je kan het maar 1 keer uitgeven. En als je dan besluit een aankoop te maken met je tijd, dan zou ik zelf liever tijd steken in iemand die mij gegarandeerd een oplossing kan bieden die in de praktijk getest is. Over vele jaren, en met duizenden mensen.

Wat die oplossing om je ex terug te krijgen is, lees je in dit artikel. Het is een lang stuk geworden, maar dat komt omdat het een groot onderwerp is. Lees er rustig doorheen, en doe dat morgen nog een keer. Want hierin geef ik de veertien geheimen prijs op je ex terug te krijgen.

Geheim 1: Accepteer je liefdesverdriet

accepteer-je-liefdesverdrietOk. Dus je grote liefde is bij je weg.

Het voelt pijnlijk om dit te schrijven, omdat ik aan die keren denk dat het mij is overkomen. Het voelt alsof je hart er uit wordt gerukt.

Maar tegelijk besef ik me dat in veel gevallen het verliezen van een relatie het beste is wat me kon overkomen. Ik heb geleerd dat er altijd nieuwe liefde voor in de plaats komt. Dat is een belangrijke wetenschap. Het is alsof er een vlammetje in mijn hart is aangestoken, dat nooit meer uitgaat.

Ik gun jou dat vlammetje ook.

En om dat te krijgen, zul jij je liefdesverdriet moeten accepteren.

Wetenschappers hebben ontdekt dat emotionele pijn dezelfde hersengebieden activeert als fysieke pijn. Het advies: “Stel je niet zo aan” heeft dus geen enkele zin. Dat zeg je immers ook niet tegen iemand die zijn been heeft gebroken.

Nee, je maakt de wond schoon, spalkt het en doet het in het gips. Denk ik. Ik heb geen idee hoe je een gebroken been verzorgt, want ik ben geen dokter.

Maar ik ben wel een datingcoach.

hitchEn ik kan je daarom wel een recept geven voor het liefdesverdriet-medicijn. Waar het uit bestaat? Medeleven voor jezelf en acceptatie van wat er is gebeurt.

Het is belangrijk dat je vrede krijgt met de situatie voordat je hem probeert te veranderen. Als je namelijk niet toegeeft aan jezelf dat het uit is, als je weigert het te accepteren, maakt het dat je onvolwassen en wanhopig overkomt. Het niet kunnen horen van een waarheid wanneer iemand het met je uitmaakt komt heel onaantrekkelijk over en zal iemand in zijn beslissing bevestigen.

Dit is een geheim wat de ex-terug experts je niet vertellen.

Je kan niet verwachten dat je ex bij je terug komt, als je niet met de pijn van de break-up hebt gedeald.

Waarom?

 Mannen slaan dicht wanneer ze geconfronteerd worden met de emotionele pijn van iemand anders

auwDit is een verschil tussen mannen- en vrouwenbreinen waarvan men niet wilt dat jij ze weet. Vrouwen ervaren in tijden van heftige stress – zoals bijvoorbeeld tijdens een ruzie – een steviger gevoel van connectie met hun partner. Maar mannen daarentegen zien hun empathische vermogens juist verdwijnen door de stress.

Oftewel: de wetenschap bevestigt wat iedereen in een relatie wel weet.

Mannen kunnen niet omgaan met drama.

En daardoor voelen mannen zich erg onhandig. Ze willen je vaak wel bijstaan, maar kunnen dit simpelweg niet. Je begrijpen is te veel gevraagd wanneer je erg emotioneel wordt, doordat je man daar van op slot schiet.

En wanneer jij je huilend aan zijn voeten werpt, zal dat hem doen dichtslaan. Het zal zijn beslissing om afstand van je te nemen in de hand werken. Dit is het laatste wat je wilt, als jij je ex terug wilt.

Dus het is tijd om goed adem te halen. Een, twee, drie keer. Ja? Mooi zo.

Nu je weet dat je liefdesverdriet verwerken belangrijk is, wil ik je een geheim verklappen over hoe je dit het slimste aanpakt.

Geheim 2: Tijd heelt alle wonden

Op dit moment lopen er een aantal heftige emoties door elkaar.

Van binnen voel je ongetwijfeld iets dat klinkt als: “Hij gaat bij me weg, maar, maar maar…. Ik hou van hem.

De teleurstelling, het verdriet, de woede en misschien wel opluchting kunnen elkaar in rap tempo afwisselen.

Weet je hoe het komt dat je dit brede scala aan emoties voelt? Je zou immers denken dat het er maar 1 of 2 zouden zijn. Er heeft zich immers 1 gebeurtenis voltrokken, toch? Maar zo werkt het niet. Want:

Je hebt meerdere redenen om naar je ex te verlangen.

En al die redenen komen met hun eigen emotionele lading. Teleurstelling kan volgen omdat je helemaal niet had verwacht dat die ander er mee kapt, maar ook uit het feit dat je het gevoel hebt dat je voorlopig geen liefde gaat vinden (waardoor het dus weinig met de andere persoon te maken heeft).

Verdriet kan komen omdat je niets liever wilt dan hem aanraken

ik wil hem aanrakenOf kan komen omdat je het nu moet missen om zonder iemand naast je roomijs te eten terwijl je naar Sterren Dansen Op Het Ijs kijkt.

Er liggen achter al je emoties verschillende motivaties die worden gebundeld naar 1 doel: je ex terug krijgen. Dat is natuurlijk je eerste reactie wanneer hij het uitmaakt – en misschien ook je 2de en je 3de.

Maar als jij je liefdesverdriet wat tijd geeft, dan gebeurt er wat grappigs.

Die kluwen van emoties, die nu nog als een wervelwind door elkaar heen draaien, zal vroeg of laat zich opsplitsen. Waardoor het verdriet, de teleurstelling en alle andere emoties, zich sterker ten op lichte van elkaar zullen aftekenen.

Je zal begrijpen wat de onderliggende reden is voor elke emotie. Dat is wat het verwerkingsproces doet.

En zodra je die redenen weet, dan is het pas tijd om te handelen. Niet eerder.

Je kan niet helder nadenken als je geëmotioneerd bent

gebruikt hij mijEn reken maar dat je vlak na de break-up al die emoties over je heen krijgt, en dus even geduld moet hebben voordat dit beter wordt. Maar gelukkig duurt deze periode korter dan je denkt.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat in de meeste gevallen liefdesverdriet na een maand of drie is verdwenen.

Ik vind die prijs van drie maanden laag. Hij is prima op te brengen als je daarmee de kans op levensgeluk verhoogt, en je ervoor kan zorgen dat de kans toeneemt dat jij je ex terugkrijgt.

Je kan als je dat wilt in je bed gaan liggen wachten totdat het over is. Je zal vanzelf merken op een dag dat het verdwenen is. En dat is natuurlijk een prachtig moment.

Maar ik denk niet dat zo’n houding gezond is. En het feit dat je dit artikel leest over hoe jij je ex terug krijgt, laat mij weten dat je het met me eens bent. Je hebt blijkbaar een gezonde vechtlust. Die vechtlust kan je op dit moment goed gebruiken.

Kies ervoor om voor jezelf te vechten

socratesEn om op vloeiende wijze door je liefdesverdriet heen te gaan.

Je kan een keuze maken om wanneer je voor grote pijn komt te staan je door die pijn te laten vernietigen, of om het je sterker te laten maken.

En ik denk dat ik jou niet hoef uit te leggen wat handiger is. Anders las je geen artikel over het terugwinnen van je ex.

Maar laat me je een wetenschappelijke onderbouwing hiervan geven, zodat je goed begrijpt waarom dit het juiste is om te doen. Ik denk namelijk dat als je weet wat de achterliggende redenen zijn dat deze houding je gelukkiger maakt, het makkelijker wordt om deze vol te houden. Want makkelijk is het niet.

Alles waar je aandacht aan geeft, krijgt meer waarde in je hoofd.

Het is een hardnekkig principe in de psychologie dat alles waar je aandacht aan geeft in je hoofd, meer waarde voor je krijgt. Het zal vaker weer in je aandacht te vinden zijn. Waardoor je automatisch interpreteert dat het dan wel heel belangrijk moet zijn, waar je zo over peinst.

Dit verschijnsel is zo sterk, dat sommige mensen er waanbeelden door ontwikkelen die voorschrijven dat ze alles kunnen krijgen wat ze willen, als ze er maar lang genoeg aan denken.

Misschien heb je wel eens gehoord van de wet van Aantrekkingskracht?

wet-van-aanrekkingskrachtIk heb een artikel geschreven waarin ik uitleg dat dit niets anders is dan de sensatie dat wanneer je vaak aan iets denkt, het belangrijker voor je wordt. Het verdere gedeelte dat je alles kan krijgen wat je wilt als je er voldoende aan denkt, is natuurlijk onzin. Het haalt oorzaak en gevolg door elkaar.

Maar wat dit ons wel leert, is dat veel aandacht aan iets schenken zorgt dat het sterker wordt.

En hoe pas je dat toe als je liefdesverdriet hebt en je ex terugwint?

Door je aandacht te focussen op je verlangen.

In dit geval naar een leven vol liefde, geluk en positiviteit.

Dat betekent niet dat je stenen door je ex’ zijn ruit moet gooien met briefjes eraan waarop staat: “Ik wordt gelukkig van jou, dus kom hier, kom hier.

Zoals ik je heb verteld is het niet handig om impulsief te zijn wanneer je emotioneel bent, en heb je eerst tijd nodig om met je emoties om te gaan.

Wat het wel betekent is dat je dit voor de juiste redenen doet.

Je pijn accepteren doe je niet omdat het zo fijn is

mehJe doet het omdat je beseft dat je dan sneller je op een leven vol liefde en geluk kan richten.

Dit betekent dat je veel bezig moet zijn met dingen die je leven beter maken. Die samenhangen met je verlangens, je dromen en je behoefte aan geluk. Uiteindelijk gaat dit ervoor zorgen dat je krijgt wat je wilt, niet de hoeveelheid tijd die je doorbrengt op de bank met een bak roomijs of terwijl je ligt te snotteren tijdens je favoriete CD van Celine Dion.

Ik bedoel dit niet gemeen.

Je mag best weten dat ik als datingcoach absoluut niet immuun ben voor liefdesverdriet

Dat ik anderen er mee leer omgaan, wil niet zeggen dat ik een soort resistentie heb opgebouwd.

Ik kan me een break-up herinneren waarna ik een week niet buitenkwam…

gevoel-emoties… alleen maar slechte alcohol dronk en emotionele uitbarstingen van verdriet had die mannen helemaal niet horen te hebben – ook al zou elke man nu precies weten wat ik bedoel.

Die sensaties van machteloosheid, en uitspattingen daarvan, horen er net zo goed bij. Ook daar hoef je niet tegen te vechten. Laat je een paar avonden gaan. Huil zo hard je kan en prop zoveel mogelijk chocolade-ijs naar binnen.

Maar als je dat hebt gedaan, mag je op een bepaald punt jezelf bij de oren pakken en besluiten om vanaf nu een flinke meid te zijn. En aan de slag te gaan met mijn volgende tips om te krijgen wat je wilt in het leven. Liefde en geluk.

Dat hou je dan een paar dagen vol, en dan zul je merken dat je behoefte krijgt aan weer een nieuwe uitspatting. Als jij je echt niet wilt inhouden, geen probleem.

Trek de gordijnen dicht, zet je liefdesverdriet-playlist aan op Spotify en huil en schreeuw net zo lang als je nodig hebt om tot rust te komen

gillenHet gaat er niet om dat je een oefening doet in hoe verdrietig je kan zijn. Maar dat je bezig gaat met zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen, en zo lief mogelijk voor jezelf te zijn, terwijl de emoties je om de oren vliegen. En zoals altijd geldt: focus je zoveel mogelijk op het positieve, en doe wat op dat moment het meeste helpt.

Naar verloop van tijd zal je merken dat je emoties steeds meer beginnen te liggen. Dat je berusting krijgt. En dat je beter begrijpt waar je behoeften en verlangens liggen. Wat cruciaal is om de juiste stappen te zetten voor het terugkrijgen van je ex.

Want als je nog zo emotioneel bent, en daardoor niet helder kan nadenken, is het onmogelijk om de juiste acties te ondernemen. Maar ook als jij je nog niet sterk voelt, is dit nog steeds onmogelijk. Het is wat ik in mijn jaren als datingcoach keer op keer heb gezien.

Dus voordat jij je ex opbelt in deze fase, wil ik je verklappen wat je absoluut gedaan wilt hebben voordat je hier aan begint.

 

Geheim 3: Bevredig je behoeftes

steakKijk. Tijdens je relatie heb je ontzettend veel geïnvesteerd in je ex. Tijd. Liefde. En aandacht.

En dat zal hij ook voor jou hebben gedaan.

In een relatie leun je op elkaar.

Je bevredigt elkaars behoeftes. Geeft, en ontvangt. Omdat je van elkaar houdt doe je dingen die je anders nooit voor iemand zou doen.

Maar het is belangrijk voor je gemoedsrust om onderscheid te maken tussen de liefde die jij voor hem voelde, en de fijne dingen die hij voor je deed.

Hier wat voorbeelden van dingen waar jij in een relatie misschien mee te maken had en waarvan je genoot:

 • Hij kookte voor je.
 • Gaf je een massage.
 • Seks.
 • Andersoortige aanraking.
 • Verraste je.
 • Vermaakte je.
 • Was attent.
 • Gaf je het gevoel een dame te zijn.
 • Was gezelschap tijdens leuke dingen (je maatje).
 • Was je emotionele klankboord.
 • Maakte je aan het lachen.

Al dit soort dingen kunnen terugkomen in een relatie

flirten-verliefd-worden-mannen-jaloersMaar als je goed kijkt, zie je dat al deze dingen ook buiten een relatie te ondervangen zijn. Het enige wat je niet kan vervangen, is het houden van.

De vraag is alleen hoe sterk dat houden van is. En voordat je daar achterkomt, zal je dus eerst met je liefdesverdriet moeten dealen.

Want zoals uitgelegd lopen je emoties door elkaar.

Dit komt doordat je vriend uit je leven verdwijnt. Maar er is een duidelijk verschil tussen je rot voelen omdat je al die lieve dingen mist die hij deed, of dat je hem mist.

En het geheim waar zelden over wordt gesproken, is dat de ultieme test van je liefde is wat er gebeurt wanneer je volledig onafhankelijk van iemand bent.

Zodra je alles wat je van hem ontving, wat gepaard ging met een tijdsinvestering van jouw kant, verplaatst naar andere mensen…

…dan ga je voelen of je hem nog steeds mist. Of er nog steeds een leegte is.

Hoe krachtig is het om je ex terug te vragen niet omdat hij lekker kan koken, maar omdat je hem mist om wie hij echt is?

ik mis jeDat is een heel verschil en voelt heel anders aan voor een man als je tegen over hem staat. En laten we wel zijn. Hij heeft ook een ego.

Maar het kan ook de andere kant op gaan.

Misschien was je in een lange relatie wel enorm gewend geraakt aan al die dingen die je vriend deed om je gelukkig te houden.

En nu het uit is moet je al die dingen missen.

Maar wat nou als je al die dingen doet, en je komt er achter dat jij je vriend helemaal niet mist?

Dan is het geen goed idee om je ex terug te nemen

slecht ideeHet is je dan immers niet om zijn liefde te doen, maar alles wat hij voor je deed. In zo’n geval zou het heel zonde zijn als jullie weer bij elkaar komen. Ik gun iedereen een partner die voor de volle 100% voor hem of haar gaat. Dat geldt voor zowel voor jou, als voor je ex.

Het helpt enorm wanneer je tijdens zo’n moeilijke tijd jezelf goed ondersteunt. Door zoveel mogelijk uit het leven te halen wat jou gelukkig maakt. Of het nou een eigengemaakte maaltijd door 1 van je vrienden is, of het gezelschap van je familie waar je dingen samen mee doet.

Of misschien mis je fysieke aanraking, en is een massage daar geschikt voor. Kunnen je vriendinnen je opvangen en even je emotionele klankboord zijn. En ben je een avondje dronken, en wordt je versierd door een leuke man die je weer even helemaal vrouw kan laten voelen.

Dit is natuurlijk heel anders dan hoe het aanvoelt in een relatie. Maar het verschil zou moeten zijn dat alles meer kleur krijgt in een relatie, doordat het gedaan wordt door een persoon die van je houdt, en waarvan jij houdt. Als je er achter komt door het bevredigen van je behoeftes dat jouw liefde is afgenomen…

… dan heb je twee vliegen in 1 klap geslagen:

2-vliegen

 1. Je hebt minder behoefte om je ex terug te krijgen.
 2. Je hebt het meest krachtige middel gevonden tegen liefdesverdriet.

Ik heb daar nog niet zo veel over gezegd, maar je focussen op je behoeftes laten bevredigen is een heel goed plan in een tijd van liefdesverdriet.

Alle energie die jij steekt in jezelf gelukkig maken hoeft niet naar overbodige tranen te gaan.

Soms zullen er tijden zijn dat jij je niet kan beheersen. En dat is helemaal ok. Maar de rest van de tijd kan je beter doelgericht zijn en je behoeften bevredigen. Zodat je er gelukkiger en sterker uitkomt.

En daarnaast vind je uit wat je echt voor je ex voelt. Mis je hem nog steeds? Lees dan geheim 4 over hoe je ervoor zorgt dat hij weer naar jou gaat verlangen.

Geheim 4: Bewaar afstand

hoe afstandEerder heb ik een artikel geschreven over wanneer je afstand moet nemen in je relaties.

Maar het geheim wat ik je nu ga onthullen heeft met iets heel anders te maken dan het aangeven van je grenzen. Hoewel dat een bijkomend voordeel is.

Als je liefdesverdriet hebt, is niets ergers dan seks met je ex.

In het moment is het prachtig, en geniet je van de mooie tijden die jullie even kunnen herbeleven.

Maar daarna zinkt de realiteit in. Jullie relatie is nog steeds uit. Je bent er geen fluit mee opgeschoten. En dan komt er weer een tsunami aan emoties.

Niet heel aangenaam dus.

Contact houden met je ex is als drugs geven aan iemand die probeert af te kicken

zo-stomJe probeert iemand te vergeten, maar ondertussen doe je van alles om jezelf aan die persoon te helpen herinneren.

Onderzoek heeft uitgewezen dat als je liefdesverdriet hebt, het het beste is om die persoon voorlopig volledig uit je leven te verwijderen. Althans, zo lang het verdriet vers is. Zo voorkom je dat je de hele tijd met je neus op de feiten wordt gedrukt, en je iedere keer ontregelt wordt.

Je maakt je liefdesverdriet er dus enorm erger mee.

Maar dat is niet het geheim wat ik je wilde verklappen.

Nee, dat heeft namelijk te maken met hoe jij je ex terug kan veroveren. Het druist in wat boerenwijsheid over dit onderwerp zegt.

Wat doen mensen wanneer het niet goed gaat in hun relatie? Ze gaan er “aan werken.

Vaak betekent dit dat ze urenlang praten over de problemen die ze hebben. Dat ze meer en meer tijd met elkaar doorbrengen. En volledig de focus op elkaar leggen.

Dit is het advies wat in de bladen staat en wat relatietherapeuten aan hun cliënten geven. Deze psychologen laten mensen een uurtje langskomen per week en informeren in die tijd hoe het is gegaan.

Als datingcoach heb ik mijn cliënten veel langer meegemaakt

datingcoachIn sommige gevallen heb ik ze een week non-stop gecoacht. En wat je dan ziet, is dat wanneer een stel voortdurend veel tijd samen doorbrengt, dit helemaal niet het effect heeft wat wordt beoogd.

Het klinkt zo logisch: “Het gaat niet goed in onze relatie, dus laten we veel tijd met elkaar doorbrengen.” Maar in de praktijk zie je dat het tegenovergestelde gebeurt. Mensen worden er gek van wanneer ze continu op elkaars lip zitten.

En je ziet het ook terug in wetenschappelijk onderzoek. Zo is er niet zo lang geleden aangetoond dat het merendeel van de mannen te weinig rust krijgt in zijn relatie, en dit een grote frustratie is.

Wanneer je dus uit een relatie bent, kan je geneigd zijn om wat voor reden dan ook contact te onderhouden met je ex. Misschien wil hij wel “vrienden blijven“. Maar als je hem echt terug wilt, dan is dat simpelweg geen optie. Want op deze manier heeft de break-up geen consequenties voor hem, en zal het dus niet echt tot hem doordringen.

Laat hem maar voelen dat als hij het uitmaakt, jij ook echt uit zijn leven verdwijnt. Natuurlijk mag je laten merken dat je dit liever niet wilt, maar dat wanneer hij besluit dat hij je niet meer wilt hij je ook niet meer krijgt. Als jij met hem blijft slapen zal hij nooit de kans krijgen om zich dit te realiseren. Maar wanneer jij duidelijk laat merken dat je afstand neemt, zal hij reageren met “Oei, dit komt wel erg dichtbij.

Tenminste, in sommige gevallen. In andere zal het hem opluchten en zal hij zich realiseren dat dit is waar hij naar op zoek was. Ik wil je niet verontrusten, maar ook die optie is mogelijk. Het is wel belangrijk dat je ex de kans heeft hier achter te komen.

Je wilt dat hij je mist.

ik mis je teveelWanneer je het contact voor een tijdje verbreekt, krijgt hij de kans om eens diep in zichzelf te rade te gaan.

Dat wil niet zeggen dat hij hem met beide handen grijpt. Mannen zijn nou eenmaal niet zo introspectief aangelegd. Maar dat wil niet zeggen dat hij je in de periode dat jij hem niet ziet gaat missen. En dat is precies wat je wilt.

Het heeft geen zin om op dit moment overdreven veel tijd met hem door te brengen. Hij weet wat je te bieden hebt, en hij heeft besloten dat hij het niet meer wilt. Maar als je uit zijn leven verdwijnt, kan hij er achter komen dat hij het toch verkeerd had ingeschat. En dat hij je alsnog in zijn leven wil.

Maar daarvoor moet hij wel de kans krijgen om een verlangen naar je op te bouwen. Een verlangen wat zich alleen kan ontwikkelen als je even afstand van hem neemt.

Het is het best bewaarde geheim wat je niet wordt verteld door de zogenaamde “ex-terug experts” of de vrouwenbladen. Ik hoop dat jij er je voordeel mee doet.

Geheim 5: Los het probleem op

type man testElke relatie gaat uit omdat er een probleem is. Iets waardoor je partner het niet meer kon opbrengen om met jou te zijn.

Soms zijn er meerdere deelproblemen. Misschien zag hij je weinig. Begon hij daardoor te twijfelen of je wel van hem hield. En was dat voor hem aanleiding om de relatie te beëindigen.

In zo’n geval is het het beste om te kijken wat de directe aanleiding was voor jullie break-up. Wat maakte dat hij zich niet meer goed voelde in de relatie? Wat had dit voor gevolgen op hem?

Kijk of je dit probleem kan verhelpen.

Wanneer hij verliefd werd op iemand anders, of niet meer van je hield, dan is dit moeilijk op te lossen.

Iemand anders zijn diepste gevoelens heb je niet in de hand. En ik denk ook niet dat je dat moet willen.

Ik denk dat als je mijn voorgaande stappen hebt opgevolgd en over het ergste verdriet heen bent, kan beamen dat het beter is om met iemand te zijn die daadwerkelijk van je houdt.

Maar wanneer hij zich niet meer aangetrokken tot je voelde, of de passie miste in jullie relatie…

Relatieproblemen-Oplossen Klik op de afbeelding hierboven om naar de pagina over relatieproblemen (+ oplossingen) te gaan.

…dan is dat een heel ander verhaal, bijvoorbeeld.

Hieronder een lijst van veelvoorkomende problemen in een relatie, met daarbij artikelen hoe je deze het beste kan aanpakken.

Als het probleem tussen jou en je ex er niet tussen staat, zoek dan verder op deze site. Ik heb tientallen problemen beschreven en ik weet zeker dat het jouwe er ook tussen zit.

Waarom is dit belangrijk?

Je wilt dat je man je gaat missen. Dat hij dusdanig naar je verlangt dat hij niet meer zonder je kan. Daarvoor zul jij de meest aantrekkelijke vrouw moeten worden die je kan zijn, en emotioneel onafhankelijk moeten worden (althans, voor een tijdje).

Maar dit heeft allemaal geen zin als je niet de aanleiding van de relatiebreuk verhelpt

het maatk niet uitIn zo’n geval kunnen jij en je vriend voor even bij elkaar komen, maar dan zal het probleem zich later wreken. En dan ben je weer terug bij af.

Daarnaast is het nooit verkeerd om een oplossing te verzinnen voor iets wat iemand anders dwars zit. Als het in je vermogen ligt om het te veranderen, dan moet je dat natuurlijk doen.

Maar wil je het wel?

Laat ik je een voorbeeld geven. Een oud-klant van mij was arts. Zij maakte lange dagen. Daarna was ze simpelweg erg moe.

Haar vriend had hier geen begrip voor. Hij was zelf geen arts, en kende het leven niet. Hij had geen idee wat zij elke dag moest doorstaan.

Maar hij vond het wel vervelend als zij uitgeput thuiskwam. En dat ze eigenlijk maar alleen lief en attent kon zijn tijdens het weekend.

Dit was de aanleiding voor hem om vrouwelijke aandacht buiten de deur te zoeken

signalen-dat-hij-je-wil-zoenenHet leidde tot een affaire. En hij besloot om het uit te maken.

De volgorde van hoe het is gelopen is natuurlijk niet goed. Een affaire keur ik af. Liegen tegen je partner is nooit goed.

Maar de man had er wel een duidelijke aanleiding voor. Hij kreeg niet in de relatie wat hij nodig had. Uiteindelijk heeft hij het ook uitgemaakt.

En nu was de vraag voor zijn ex-vriendin, die mijn klant was: “Hoe kan ik hier wat aan doen?

In overleg kwamen we erachter dat ze haar carrière belangrijker vond dan haar relatie.

Dat klinkt heel hard, maar zij had alles opgegeven om dokter te kunnen worden. Het werk putte haar misschien uit, maar ze was elke dag bezig met het redden van levens. Iets waar ze zielsveel van hield om te doen. Ze voelde zich er meer mens door en zou het voor geen goud opgeven.

Maar door haar liefdesverdriet begon ze te twijfelen

twijfelZe begon een paar weken stevig te drinken na het werk, en was er niet helemaal bij met haar hoofd. Dat kwam omdat een belangrijke steunpilaar uit haar leven was verdwenen. Hoe fijn je het ook vindt om levens te redden, een arts heeft ook liefde nodig.

Toen die liefde verdween werd haar leven voor een paar weken even heel zwaar. Er is altijd een afkickperiode waarin je lichaam en geest er gewend aan moeten raken dat er affectie uit je leven verdwijnt.

Dat is even een kwestie van doorbijten.

Maar ja, combineer dat met een stressvolle baan, en ik vind het niet vreemd dat je naar de fles grijpt.

Maar toen haar lichaam er gewend aan was geraakt….

Stopte ze na drie weken met drinken.

Na vier weken begon ze weer meer aandacht te steken in haar werk.

Na zes weken was ze weer helemaal de oude.

geen alcoholDat kwam ook omdat ze haar ex, op mijn advies, helemaal niet had gesproken. Er was geen contact tussen hen, en ze had alle tijd om aandacht voor zichzelf te tonen. Ze kon even helemaal los, zowel van haar eigen beklemmende binnenwereld als van haar ex.

En na die zes weken voelde ze een stuk sterker en onafhankelijker. En besloot ze dat ze nooit of te nimmer haar liefde voor het artsenvak kon opgeven voor een relatie. Het is haar lust en haar leven. Ook al is het zwaar, en vraagt het veel van haar.

Ze wist dat als ze dat op zou geven, ze zich emotioneel geamputeerd zou voelen. Het zou haar ongelukkig maken, en dat wilde ze niet voor zichzelf.

Het probleem van haar ex kon ze dus niet oplossen. Waardoor ze vrede kreeg met dat de relatie uit was gegaan.

Waar ze in de eerste paar weken zo boos was dat ze zichzelf moest verdoven met alcohol, kreeg ze een nieuw begrip voor haar ex-partner. En waardeerde ze hem erom dat hij een knoop kon doorhakken, waar zij helemaal geen weet van had gehad.

Ze hield nog steeds van hem en vond het jammer hem te zien gaan. Maar ze wist ook dat het heel egoïstisch zou zijn om hem in een relatie met zichzelf te houden als dit hem ongelukkig zou maken. Als zij recht heeft op een gelukkig leven als arts, dan heeft hij ook net zo veel recht op een gelukkig leven, vond zij.

Dus. Als het eerste liefdesverdriet is gaan liggen. En je hebt wat tijd voor jezelf genomen.

Denk kritisch na over wat het probleem van je partner was

kritisch denkenEn kijk dan of je bereid bent het op te lossen.

Kan je dit oplossen, doe dit dan voordat je met je partner spreekt. Zodat je zeker weet dat jullie niets meer in de weg staat.

Dat je dit oplost wil ook niet zeggen dat je partner gelijk bij je terug wil of kan komen. Het is ook niet de bedoeling dat je het zodanig als een argument gebruikt. Maar daar kom ik zometeen op.

Of je kan ervoor kiezen dat je het probleem niet oplost, dat het je erg ongelukkig zou maken. In zo’n geval leg je de bal bij je partner. En daar is helemaal niets mis mee. Want als hij je vraagt voor hem iets te veranderen wat van grote invloed is op jouw identiteit, dan denk ik dat je hier heel voorzichtig mee mag zijn.

Stel jezelf deze vraag als je niet weet of je wilt veranderen.

Wat maakt jou gelukkig?

Hij heeft je laten weten wat hij van jou nodig heeft. En dat is heel goed. Je kan iemand niet iets geven in een relatie, als je niet weet wat die persoon nodig heeft.

Maar je eerste verantwoordelijkheid is dat je voor jezelf kiest in je relatie en in je leven. En dat jij ook gelukkig blijft. Je wilt het hem naar de zin maken, maar als dit je kans op een gelukkig leven verpest, gaat dat natuurlijk niet.

Dus stel jezelf de vraag welke keuze jou meer gelukkig maakt

wat wil jijWanneer je merkt dat het voor jou om iets kleins gaat wat je maar wat graag verandert voor de liefde van je leven, doe het dan ook.

Wanneer het iets groot is waardoor jij je kans op levensgeluk drastisch verminderd, doe het dan niet. Hoe groot de verleiding ook is, het is beter om zonder liefde te zitten dan in een situatie waarin dit je geluk afknijpt.

En dat je even zonder liefde komt te zitten wil niet zeggen dat dit ook zo blijft. Veel vrouwen zijn bang dat ze nooit iemand anders zullen vinden. “Hij is de enige waar ik ooit echt van heb gehouden,” zeggen ze dan.

Geloof me als ik zeg dat al mijn klanten die dit roepen, binnen een paar jaar iemand vinden die beter bij hen past dan hun vorige vriend.

Dat komt puur door een stukje kansberekening. Er gaan dagelijks miljoenen relaties stuk overal ter wereld, en als die mensen vinden ook weer een nieuw iemand. En daarnaast zijn er een hoop dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat jij iemand vind die beter bij je past. Test hier op welk type man jij valt.

Wil je toch proberen om je ex terug te krijgen? Ga dan door naar mijn volgende geheim. Ontzettend belangrijk als je het probleem wat er tussen jullie was hebt opgelost.

Geheim 6: Praat niet over jullie problemen

Doe het nietDit is het tegenovergestelde van het standaard relatie-advies wat je in de bladen leest en van je relatietherapeut krijgt.

Maar het is belangrijk om te beseffen dat je vriend niet de relatie met je aanging omdat jullie vaak praatten over negatieve onderwerpen. Hij deed dat omdat hij verliefd op je werd, en hij blij werd van de manier hoe je met hem omging.

Hij heeft de relatie verbroken omdat er een probleem was en dit op de voorgrond kwam te staan. Het was dus een reden voor hem om je minder te zien, en leidde er zelfs toe dat hij de relatie wilde verbreken.

Wat kan je dan beter doen als je hem terug wil. Hem dat leuke gevoel geven van toen hij verliefd op je werd, of praten over jullie problemen en hoe moeilijk het allemaal was?

Natuurlijk is het eerste een stuk beter.

Toch is de standaard aanpak van veel therapeuten en magazines om aandacht te besteden aan de problemen

aandacht aan problemenDat komt omdat ze niet op de hoogte zijn van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. De psychologische modellen die beide partijen gebruiken zijn gebaseerd op benaderingen uit de vorige eeuw. Toen er nog niet de wetenschappelijke methodiek was om te bepalen wat het beste is om om te gaan met dit soort problematiek.

Waar wetenschappers nog niet zo lang geleden zijn achter gekomen, is dat praten over je problemen zorgt dat je stress ervaart. En wanneer je die stress ervaart in iemand anders zijn bijzijn, ga je die persoon automatisch associëren met je stress. Omgekeerd zal je, wanneer je in iemands bijzijn veel positieve gevoelens ervaart, onbewust die persoon met het positieve gevoel associëren. Dit heeft te maken met hoe je hersenen werken.

Het emotionele gedeelte van je brein heeft namelijk moeite met oorzaak en gevolg. Het functioneert alleen in associaties. En dat betekent dat het praten over je problemen, hoe goed bedoelt ook, altijd in je nadeel werkt. Het maakt dat je partners beeld van jou verandert. En je niet meer ziet als bron van liefde, maar als bron van stress.

Dat is de reden dat mannen niet houden van drama en zware onderwerpen.

Omdat de manier waarop mannen problemen oplossen zo verschilt met die van vrouwen, maakt dat ze zo snel uitgekeken raken op heftige onderwerpen.

Hij zal zodra hij een probleem hoort het zo snel mogelijk willen oplossen

kan ik helpenJij hebt er daarentegen de behoefte aan om er over te praten. Maar door de manier waarop je hersenen werken associatief is, gebeurt er het volgende:

 • Je kaart een probleem aan.
 • Hij wil het oplossen.
 • Jij frustreert je, want jij wil er juist langer over praten.
 • Hij frustreert zich, want hij kan het niet uitstaan om over een probleem te praten zonder wat te doen.
 • Jij koppelt je gevoel van ongemak aan je contact met hem, ook al is jouw eigen behoefte die niet vervuld wordt de oorzaak.
 • Hij koppelt zijn gevoel van ongemak aan zijn contact met jou, omdat je weigert te praten over de oplossing van het probleem. Zijn onvermogen om erover te praten is de oorzaak, maar dat ziet hij niet.
 • Al met al voelen jullie je slechter over de relatie en komen jullie steeds meer van elkaar af te staan.

Al met al heeft de wetenschap dus aangetoond dat praten over je problemen niet de oplossing is als jij je ex terug wilt. Sterker nog…

Dit zal je verder van hem afbrengen

weinig zelfvertrouwenDit betekent niet dat je kan stoppen met het oplossen van het probleem wat ten grondslag lag aan de break-up. Sterker nog: je weet nu waarom het des te belangrijker is dat je ervoor zorgt dat dit opgelost is voordat je contact met hem zoekt. Mannen zien van nature problemen als iets wat lijkt op een kwaadaardig gezwel: het moet zo snel mogelijk chirurgisch verwijderd worden. Wanneer jij dat doet, dan toon je begrip voor zijn belevingswereld.

Het is je doel dat hij je gaat missen.

En wanneer het probleem voor zijn gevoel nog tussen jullie in staat, wordt dat onmogelijk voor hem.

Want problemen zijn zo vervelend voor een man, dat hij altijd het gevoel zal hebben dat hij blij is dat hij daar vanaf is. En dat zal het gevoel van liefde wat hij ongetwijfeld nog voor je heeft overheersen.

Dus vermijdt over het probleem te communiceren. Zorg ervoor dat het opgelost is, als je dat kan en hem terug wilt. En sla daarmee het relatie-advies van stoffige therapeuten en slecht geïnformeerde vrouwenbladen in de wind. Want wanneer iets wetenschappelijk is aangetoond is het geen giswerk: je weet zeker dat iets werkt.

Geheim 7: Wordt de vrouw waar hij verliefd op werd

datingtips-voor-vrouwenEr was een tijd waarin jullie elkaar net leerde kennen, en hij stapel- en stapelverliefd op je werd.

Misschien duurde het wat langer, en voelde hij pas de eerste vlinders na een paar maanden of zelfs een jaar. Dat maakt niet uit. Het gaat erom dat hij op een bepaald punt zich dolgelukkig met jou voelde. En hij niets anders wilde dan bij jou zijn.

Dat gevoel wil je bij hem naar boven roepen om hem terug te krijgen.

Wordt de vrouw waar hij verliefd op werd.

Weet je wat de nummer 1 klacht is van mijn mannelijke klanten die in een relatie zitten?

 

Dat een vrouw niets meer aan haar uiterlijk doet

niks meer aan uiterlijk doenEn dat vinden ze dan vreemd. Ik vind het heel logisch, maar dat is omdat ik weet wat de wetenschap hier over zegt. Gemiddeld komen mensen in de eerste jaren van hun relatie meer dan drie kilo aan. Tweederde van de koppels heeft te maken met significante toenames in lichaamsgewicht.

Ik begrijp heel goed waarom zowel jij als je man stopten met je mooi te maken voor elkaar. Je was blij dat je iemand had gevonden waar je voor lange tijd mee wilde zijn. Je voelde je zo op je gemak, dat iets aan je uiterlijk doen triviaal leek.

Maar wat de ander je simpelweg niet vertelt, is dat het wel degelijk belangrijk is. Voor zowel mannen als vrouwen.

Ik vertel hier later meer over. Maar voor nu is het belangrijk om te weten dat alleen het oplossen van de aanleiding van je break-up niet genoeg is om vooruit te komen. Want wat je partner niet vertelde, is dat er meer speelde dan alleen deze aanleiding.

 

Geheim 8: Wordt aantrekkelijker

roodIk heb je aangeraden om goed voor jezelf te zorgen. De tijd te nemen om je verdriet te verwerken. Je behoeftes zelf te vervullen. En de aanleiding van de break-up te verhelpen.

Dit zijn dingen die je kan doen om het voor jou makkelijker te maken je ex terug te krijgen. Maar hoe maak je het voor hem makkelijker?

Dat is door aantrekkelijker te worden.

Laat me je een geheimpje verklappen van mannen. Wij worden op andere manieren gemotiveerd dan vrouwen. De meeste vrouwen leren een man eerst kennen, en pas als ze een tijd lang met hem hebben doorgebracht weten ze of ze hem aantrekkelijk vinden.

Bij mannen gaat dat helemaal anders.

 

We weten binnen de eerste twee minuten of we een vrouw aantrekkelijk vinden of niet

aanEn uit onderzoek blijkt dat wanneer dit het geval is, we letterlijker dommer worden.

We gaan een aantal IQ-punten achteruit wanneer we met een mooie vrouw praten.

Je denkt misschien dat het hierbij ophoudt. Hij vindt je aantrekkelijk, en dan wil hij een relatie met je.

Dat is niet het geval.

Een man vindt je aantrekkelijk, en zal je daarna leren kennen. Op deze manier vindt hij uit of hij een relatie met je wil. Maar voordat hij de knoop hakt, moet hij eerst een steek van jaloezie voelen. Het risico voelen dat hij je kwijtraakt. Dat verandert zelfs de meest stoere man in een man die zich wel wil binden.

Wanneer het dus uit is gegaan met je vriend, zal je alle stadia een keer door moeten. Je moet aantrekkelijk zijn in zijn ogen, dan zal hij je weer opnieuw willen leren kennen en bang moeten worden om je kwijt te raken voordat hij (weer) een relatie met je aangaat.

En het begint dus met de eerste stap.

Maar jullie zijn een tijd lang verder

Ik zou je altijd willen aanraden om, als je hem terug wilt, de vrouw te worden waar hij verliefd op werd. Later vertel ik daar wat meer over.

De eerste vragen die ik je wil stellen is: Wie vind jij de meest aantrekkelijke vrouw ter wereld?

Wanneer je in een relatie zit ontwikkel je de neiging om rekening te houden met je partner. Dat is alleen maar goed. Je kiest er immers niet voor niets voor om een tijd samen te zijn.

Maar hij besloot om pertinent geen rekening meer met jou te houden. Daarom vind ik dat voor het nu volgende stuk, hij geen onderdeel hoeft te zijn van jouw overweging. Daarom vraag ik jou wat jou het gevoel zou geven dat je aantrekkelijk bent. Het gevoel dat jij de meest aantrekkelijke vrouw bent die ooit op de aarde heeft rondgelopen.

Als je een man terug wil veroveren is het belangrijk om rekening te houden met wat hij wel en niet wil. Maar je wilt ook aan jezelf denken. Kijk daarom kritisch wat jij wil doen om zo aantrekkelijk mogelijk over te komen.

Vind je eigen richting terug.

Ik heb hier al eerder over gesproken in dit artikel, maar ik herhaal het graag nog een keer.

Maak van de gelegenheid gebruik om je zoveel mogelijk te focussen op je eigen leven

het goede levenStop meer tijd in je familie en vrienden, werkt aan je carrière en ga helemaal los.

Door dit te doen kom je terug bij wat jij belangrijk vindt en waar jouw behoefte liggen. Het meest aantrekkelijke wat er bestaat is een vrouw die gelukkig is met zichzelf. Daarom wil ik je aanraden om jezelf niet te veel beperkingen op te leggen en gewoon even te leven.

Wees daarnaast niet bang om eerlijk te zijn naar jezelf waar je ambities liggen. Kijk wat je wilt bereiken en ga daar gewoon voor. Ook dit heeft een positieve uitwerking op hoe hij naar je kijkt.

Want misschien ben je tijdens jullie relatie steeds meer voor hem gaan leven. Werden je ambities wat gedoofd door het koude vuur van zijn liefde. Dat maakt helemaal niet uit, want het gebeurt in elke relatie. Maar nu deze voorbij is, is het in jouw belang om die weer nieuw leven in te blazen.

Een relatie kost veel energie. Nu je op eigen benen staat kan je die gebruiken om ervoor te zorgen dat het goed komt voor jou.

En nu je daar weer meer tijd en liefde in aan het investeren bent, raad ik je aan om door te gaan naar geheim 9.

Geheim 9: Bedenk goed of jullie bij elkaar passen

juiste partnerKijk. De gemiddelde vrouw heeft twee lange relaties voordat ze de ware vindt.

Maar dat is een gemiddelde. Er zijn vrouwen die veel meer lange relaties verslijten voordat ze ontdekken wat ze willen in een man.

En ik denk dat dit heel gezond is. Zij hebben namelijk meer vergelijkingsmateriaal gehad, en weten wat er te halen is op de datingmarkt.

Dat klinkt misschien heel plat en koud, maar laten we eerlijk zijn. Stel dat je in je tienerjaren voor het eerst een vriendje krijgt. Ongeveer 80% van mijn vrouwelijke klanten geeft aan dat hun eerste liefde spannend was, maar voor geen meter bij hen paste.

Als dit zo was met je eerste liefde, zou het dan kunnen dat het ook voor je derde of vierde liefde geldt? Of voor je twintigste liefde?

Dat je relatie uit is gegaan kan betekenen dat jullie niet bij elkaar passen…

gebroken-hart-tipsIk denk dat het belangrijk is dat je gelukkig bent in je leven. Met jezelf en met de mensen wie je omgaat. Ik besef me dat je dolgraag terug wil naar je partner. Maar misschien is dat niet de meest slimme zet.

Wees eerlijk naar jezelf.

Pak en papier en schrijf oprecht op of je denkt dat jullie bij elkaar passen.

Maakt hij jou gelukkiger? En hou je van hem? Hoef je niet constant te vechten voor zijn affectie?

Dat zouden de criteria moeten zijn of je al dan niet met een relatie doorgaat. Tuurlijk is je eerste reactie wanneer het uitgaat: “Ik snap er niks van, ik wil hem terug“.

 

Maar het geheim dat mensen niet willen dat je weet, is dat om bij de ware te komen je meerdere mannen moet uitproberen die achteraf toch niet zo’n goede keuze bleken. Dat proces doorgaan, daar is helemaal niets mis mee.

Geheim 10: Flirt met andere mannen

flirten-verliefd-worden-mannen-jaloersIk ga iets zeggen wat enorm controversieel is. Kijk goed om je heen. Zijn er geen vriendinnen of familieleden van je in de buurt?

Mooi. Dan kan ik van wal steken.

Je hebt mannelijke aandacht nodig om zeker te weten of jij je ex terug wilt.

Dit heeft twee simpele redenen.

Reden 1: Door met andere mannen te flirten sta je sterker in je schoenen.

Bij een break-up krijgt je zelfvertrouwen nou eenmaal een flinke knauw. Het gevolg is dat je onzekerder wordt over wie je bent, en hoe je op anderen overkomt. Maar dat hoeft helemaal niet te betekenen dat je niet leuk bent. Het is hoe jij je over jezelf voelt, en dat hoeft weinig overeenstemming te vertonen met de werkelijkheid.

Wanneer je met een andere man op stap gaat, of je laat die collega die je zo leuk vindt eens een tijdje tegen je aanpraten, zal je merken dat je zelfvertrouwen weer een beetje toeneemt. Ook al heb je er helemaal geen zin in, wanneer jij je er toe zet om met een andere man te praten kan je op z’n minst even voelen dat je toch best ok bent. We hebben nou eenmaal bewijs van anderen nodig voor ons zelfbeeld.

Een kennis van mij had een relatie met een vrouw gehad die na een half jaar op de klippen liep

uit elkaar gaanEerst zat hij drie maanden depressief in zijn toenmalige studentenhol, liters bier weg te drinken en te overpeinzen hoe lelijk hij wel niet was.

Toen meldde hij zich aan op Tinder.

Ook mannen krijgen een knauw wanneer het uitgaat. Maar toen hij merkte dat hij veel matches kreeg, die niet konden wachten om hem te ontmoetten, realiseerde dat hij het allemaal wat naargeestiger had ingeschat dan het was.

Wanneer je in je eigen hoofd blijft zitten, en die knauw aan je zelfvertrouwen niet aan een toets met de buitenwereld onderwerpt, zorg je ervoor dat het langer pijn blijft doen. Maar wanneer je op stap gaat met een leuke man die zijn best voor je doet, kan je een beetje ontdooien. Dat je vriend je aan de kant heeft gezet wil niet zeggen dat jij ineens voor alle mannen onaantrekkelijk bent geworden. Of voor welke man dan ook, for that matter.

Reden 2: Door met andere mannen te flirten, blijf je werken aan je smaak.

Ik realiseer me dat je misschien niets anders wilt dan je ex op dit moment. Anders las je niet een artikel hoe je hem terug kan krijgen.

En daar is helemaal niets mis mee. Maar ook dat verlangen zou ik onderwerpen aan een stevige realiteitscheck.

Wanneer jij je voor lange tijd aan iemand verbindt, wordt je steeds closer met die persoon

restaurant-dateZijn mening weegt veel zwaarder voor jou dan die van iemand anders. Maar wat gebeurt er als je met nieuwe mannen op stap gaat?

Je kan met een frisse blik beoordelen hoe die mannen in elkaar zitten. Of je hen misschien ook leuk vindt, en waarom dan wel. Dingen die je vriend zei of deed waar je slecht mee overweg kan, staan misschien heel anders op een andere man.

Daarnaast is ieder individu anders. Wanneer je met een nieuwe man op stap gaat, probeer hem dan niet te zien door dezelfde bril waarmee je naar je vriend keek. Hij is immers een andere man. En wanneer je er voor kiest om deze persoon te kennen voor wie hij is, dan kan je dat helpen om je smaak in mannen verder te ontwikkelen.

Als je dit een tijdje doet, dan wordt ongetwijfeld duidelijker wat je wilt.

Misschien merk je dat jij je ex liever dan alles terug wilt veroveren. Dat is prima. Maar het kan ook gebeuren dat je merkt dat er nog veel meer soorten mannen zijn die je leuk en aantrekkelijk vindt.

Het is goed om dit perspectief te krijgen omdat het door een relatie vertroebelt kan worden. Op deze manier draag je er dus zorg voor dat je een keuze maakt die perfect bij jou past. En dat jij je niet laat leiden door aannames die je in die tijd hebt opgebouwd.

Geheim 11: Leer wat mannen vervelend vinden in een relatie

ik haat het wanneer je dat doetMisschien was je man duidelijk in wat het probleem was. Misschien kon hij het niet zo goed benoemen.

Er zijn situaties waarin een man het uitmaakt niet omdat hij niet meer van je houdt, maar simpelweg omdat hij zich niet meer goed voelt in de relatie zonder dat hij kan aangeven waarom.

In zo’n geval is het belangrijk om iets meer te weten van wat een man gelukkig en ongelukkig maakt.

Het maakt niet uit of je besluit voor een nieuwe man te gaan of om je ex te bereiken, in beide gevallen zul je ervoor moeten zorgen dat deze dingen in orde zijn. In de nu volgende geheimen leg ik je uit wat deze zijn en hoe je hier op de juiste manier mee omgaat.

 

 

Geheim 12: Uiterlijk is belangrijk voor aantrekkingskracht

maak-jezelf-mooiZoals je hebt geleerd is aantrekkingskracht voor een man heel belangrijk. Toch praten we hier nauwelijks over. Het wordt als politiek incorrect gezien als we vertellen wat we echt leuk vinden aan een vrouw.

Maar maak je geen zorgen. Ik maak me niet zo bezorgd of ik politiek correct overkom of niet. Voor mij is het belangrijker dat ik je advies geef dat werkt.

Hoeveel je man ook van je houdt, hij krijgt het heel lastig als hij zich niet meer aangetrokken tot je voelt.

En voor die eerste aantrekkingskracht is het absoluut noodzakelijk dat je uiterlijk in orde is. Dat betekent niet dat je er uit hoeft te zijn als Beyoncé in haar laatste videoclips. Wel dat je ervoor moet zorgen dat je tot de gezondere 70% van de vrouwen behoort.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat mannen seksuele fantasieën koesteren over 70% van de vrouwen die zij op straat tegenkomen. Ja, ik weet dat dit plat is. Maar een man vraagt zich bij elke vrouw die hij ontmoet af

Zou ik haar doen?

ik zou haar doenJe wilt ervoor zorgen dat hij die vraag voor jou positief kan beantwoorden.

Nogmaals, dat betekent niet dat je er uit hoeft te zien als een model of een popster. Maar wel dat je in zijn ogen er zo uitziet, “dat hij je wel zou doen.

Ik ga je uitleggen hoe dat er uitziet. Komt ie:

Verzorg je uiterlijk.

De nummer 1 klacht van mannen in een relatie is dat hun vriendin stopt met het verzorgen van haar uiterlijk.

Het is een grote irritatie. Voor jou is het verschil misschien klein, behalve dat het je wat tijd scheelt ’s morgens. Maar voor een man komt het hard aan. Wanneer jij je uiterlijk verzorgt, laat je merken dat jij jezelf serieus neemt. Dat niet alleen, je doet het ook om hem een goed gevoel te geven over jullie relatie.

Elke man wil het liefst een vriendin waarover hij kan opscheppen tegen zijn vrienden

ik ben trotsDat wanneer hij hen aan haar voorstelt, ze een “wow-gevoel” hebben. En zoals je weet zijn mannen daarin al snel tevreden. Het maakt ons niet heel vele uit wat voor make-up jij op je gezicht smeert. We zien het verschil niet. Maar we zien wel dat er wat zit. En dat is wat het verschil maakt.

En dat is niet het enige.

Heb een gezond gewicht.

Ik krijg veel vragen van vrouwen over het gewicht waar mannen op zouden vallen. Ze zijn bang dat mannen niet geïnteresseerd zijn in een vrouw met een paar kilo’s te veel of te weinig.

Die angst is niet geheel onterecht, gezien alle nare berichten die je in de media leest. Maar laat me 1 ding duidelijk maken. Er is een groot verschil tussen een paar kilootjes te veel, en een ongezond gewicht hebben.

De “range” waarin je een gezond gewicht hebt is groter dan je denkt

range gezondZolang je daar binnen blijft, en je als gezond en sterk overkomt, is alles goed.

Dit komt doordat mannen vanuit hun natuur op zoek gaan naar de meest sterke vrouwen om hun kinderen te bouwen. Mannen willen namelijk hun genen doorgeven, en de kans zo groot mogelijk maken dat dit slaagt. Dus kiezen ze het liefst een vrouw die gezond is, omdat hiermee de kans het grootste wordt dat zij gezonde kinderen kan baren.

Dat betekent niet dat elke man bewust op zoek is naar een leuke vrouw om zwanger te maken. Het is een onbewuste drijfveer die ontstaan is in de prehistorie en die mannen nog steeds onbewust gebruiken om een vrouw te selecteren.

Wanneer jouw ex het met je heeft uitgemaakt, en je hebt een gewicht dat ver onder of ver boven een gezond gewicht ligt, dan kan het zijn dat dit onbewust een rol heeft gespeeld. Ik weet dat het moeilijk is om toe te geven, maar dit is de eerste stap om er wat aan te kunnen doen. De natuur is hard, maar liegt nooit – en zo zal jij ook voor jezelf moeten zijn. Iemand die de harde waarheid niet uit de weg gaat.

Ga sporten

sportMannen vallen dus op gezonde vrouwen. Ook als je een perfect gewicht hebt, je hebt jezelf verzorgt en je ziet er uit alsof je net een miss-verkiezing hebt gewonnen. Dan nog kan het geen kwaad om je gezondheid af en toe op de proef te stellen.

Door te sporten zorg je dat je lichaam beter werkt. Het zorgt voor een betere weerstand, je voelt je emotioneel meer ontspannen en je huid krijgt een prachtige gloed. Het is het gevolg van de systemische effecten die sporten op je heeft.

Ook al zegt een man dat hij het niet belangrijk vindt hoeveel je sport. Ook al doet hij alsof hij het prima vindt dat je 20 kilo te zwaar bent. De realiteit is dat elke man een onbewuste drang heeft om met een gezonde en sterke vrouw te zijn.

Als jij denkt dat je ex niet helemaal eerlijk is geweest over wat hij wilde, kies er dan voor om jezelf niet langer voor de gek te houden. Zorg dat je zo gezond bent als je kan. Het hoeft niet veel tijd te kosten om dat te doen, en alles is beter dan niks. Elke dag twintig minuten lopen in het zonlicht is al een hele stap voorwaarts.

Ikzelf ga zes dagen per week naar de sportschool. Het verschil voor mijn mentale en fysieke gezondheid is zo groot, dat ik me een enorme sukkel zou voelen als ik het niet zou doen. Het is het enige bewezen middel tegen nare dingen als depressie, en de ideale manier om het proces van ouder worden te vertragen. En je gaat er nog gezonder en sterker van uitzien ook.

Kleed je vrouwelijk

Ook dit is iets wat een man nooit openlijk zal zeggen. Het is simpelweg politiek niet correct. Maar als je kijkt naar wat mannen aantrekkelijk vinden, dan is dit een belangrijk stukje van de puzzel.

Mannen willen hun genen doorgeven aan gezonde vrouwen. Met de nadruk op vrouwen. Wanneer zij iemand zien waarvan ze rationeel weten dat het een vrouw is, maar hun emotionele brein heel veel moeite moet doen om het onderscheid te maken, dan wordt het heel moeilijk om aantrekkelijk gevonden te worden door een man.

Elke man waardeert rokken en jurkjes meer dan een spijkerbroek en sportschoenen. Je hoeft je niet enorm uit te sloven. Maar kleding dragen die traditioneel meer bij vrouwen past zorgt ervoor dat mannen zich meer bewust worden van je vrouwelijkheid. En daarmee als een geschikte partner om een gezin mee te stichten (alhoewel dat laatste stuk onbewust gaat).

Laat blote huid zien.

Er spreekt mannen niets zo tot de verbeelding als een beetje blote huid hier en daar. Een bloot been, een shirtje met iets te korte mouwen wat opkruipt. Ordinair hoeft het niet te zijn, maar onderzoek wijst uit dat vrouwen met ontblote huid veel meer tot de verbeelding spreken dan vrouwen die dit niet doen.

Ditzelfde geldt voor vrouwen die rode kleding dragen. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat vrouwen die hun haar rood verven dit onbewust doen omdat ze op zoek zijn naar een partner. Het is als een pauw die zijn veren laat zien.

Werk aan je lichaamstaal

Goede houdingElke man waardeert een vrouwelijke vrouw. Iemand die zelfbewust maar charismatisch overkomt.

Nee, je hoeft niet jarenlang te oefenen op kleine details om perfect over te komen. Voor nu is het belangrijk om te weten dat er vier punten zijn waarmee je punten scoort:

 • Oogcontact maken.
 • Aanrakingen.
 • Glimlachen.
 • Een rechte, open houding.

De rechte, open houding spreekt voor zich. Het zorgt ervoor dat je gezond en sterk overkomt. De glimlach maakt je benaderbaar, en het heeft iets heel vrouwelijks.

Aanrakingen zijn het middel om iemand het gevoel te geven dat je intelligent en aantrekkelijk bent. Althans, dat laat onderzoek zien. Mensen die anderen aanraken beoordelen we veel positiever dan mensen die dit niet doen.

Ten slotte helpt oogcontact maken om iemand het gevoel te geven dat je hem of haar ziet. Je laat daarmee je interesse blijken.

Iedereen praat graag over zichzelf

ik, mij en mezelfMisschien heb je in de laatste maanden van je relatie vooral gemerkt dat jullie samen op de bank zaten. En dat als er gepraat werd, dit vooral bestond uit gegrom over de laatste aflevering van “Game Of Thrones.

Het is logisch dat je in een relatie losser begint te communiceren met elkaar

Maar je weet nu dat je weer van voren af aan moet beginnen voor het versieren van je man. Eerst moet hij je aantrekkelijkheid terugvinden, je leren kennen (en zich realiseren dat hij van je houdt) en dan dient hij weer even jaloers te worden. Ga je die stappen door, dan maak je de grootste kans dat het goed komt tussen jullie.

Dus wanneer je op het punt staat om hem het gevoel te geven dat je aantrekkelijk bent, kan het geen probleem zijn om vooral op bovenstaande manier met hem te praten. Met een open houding, met veel oogcontact, veel aanrakingen en met aandacht voor je uiterlijk.

 

Geheim 13: Wat mannen zoeken in een relatie

wat mannen willenIk heb je eerder aan bevolen om vooral zorg te dragen voor het bevredigen van je eigen behoeften.

Ik wil je vooral aanmoedigen om hiermee door te gaan, ook als jij je ex misschien wel terugwint.

Maar wat je ook wilt leren, is wat een man nodig heeft in een relatie. Er zijn namelijk dingen die een man aantrekken en afstoten in een vrouw. Als je weet wat deze zijn, kan je daar handig gebruik van maken.

Al met al zijn er vier dingen erg belangrijk voor een man wanneer hij een relatie aangaat.

Hij wil gerespecteerd worden.

Mannen hebben een enorm ego

flirten-daten-mannengeheimWe zijn in veel dingen ontzettend onhandig. Maar als je dat ons vertelt, vinden we dat niet prettig om te horen.

In de oertijd hadden mannen nou eenmaal de rol dat ze het kamp en hun vrouwen behouden voor gevaar. Ze zorgden ervoor dat hen niks overkwam. Het was gevaarlijk om deze taak te vervullen, maar we deden het graag. Voor honderdduizenden jaren.

De laatste vijftig jaar is dit veranderd. Mannen hebben steeds minder de beschermende rol die we altijd hebben gehad. Maar dat we die rol niet meer hebben, betekent niet dat we hem ook niet meer willen.

Elke man heeft het nodig om als “de beschermer” te worden gezien. Als iemand die jou kan behoeden voor gevaar. Wanneer hij door jou op een manier behandeld wordt die hij als respectloos ziet, zal hij concluderen dat jij denkt dat hij jou niet kan beschermen.

Als jij hem bijvoorbeeld lomp behandelt, zal hij het ervaren alsof jij denkt dat hij zwak is. Als jij hem voortdurend instructies geeft, zal hij hetzelfde voelen. Of wanneer je hem verbetert. Zeker in gezelschap.

Een voorwaarde om je ex terug te winnen is dus dat je hem het gevoel kan geven dat hij je beschermer is

ik heb je nodigDat je hem vertrouwt om je te behouden voor de gevaren van de wereld. Ook al zijn deze er in moderne tijden nauwelijks meer. Zijn brein is geëvolueerd uit een periode waarin dat wel het geval was.

Seks.

Ook al roept hij nog zo hard dat hij het niet belangrijk vindt. Dat hij prima zonder kan. En dat het echt niets uitmaakt dat je hoofdpijn hebt.

Elke man heeft seks nodig.

Het heeft te maken met het vorige punt. Een man kan zich simpelweg niet gewaardeerd voelen als hij geen seks met je heeft. Het is slecht voor zijn eigenwaarde.

Sommige vrouwen denken dan dat ze een man kunnen controleren met hoe vaak ze met hem naar bed gaan. En sommige mannen zullen hier gevoelig voor zijn. Maar wat je hiermee doet, is dat je hem niets meer biedt dan seks. Terwijl ik er vanuit ga dat je veel meer moois te bieden hebt dan dat.

Wanneer je een man seks onthoudt puur omdat je iets van hem gedaan wilt krijgen, zal hij dit als diep kwetsend ervaren

slecht ideeHij zal het niet tegen je zeggen, want dat maakt het geheel nog gênanter. Hij heeft namelijk een reusachtig ego, en dat weerhoudt hem ervan over dit soort dingen te praten.

En ik raadt je echt niet aan om tegen je zin in seks te hebben met een man. Ik weet uit mijn coachingspraktijk dat mannen helemaal geen idee hebben wat ze doen. Maar wees niet bang om naar een manier te zoeken om seks voor jullie alletwee fantastisch te maken. Je kan er simpelweg niet mee wegkomen om dit niet te doen, omdat elke man het nodig heeft voor zijn gevoel van eigenwaarde in een relatie.

Wanneer je dit niet doet, en de relatie droogt op, dan zal je man vroeg of laat zijn heil ergens anders zoeken. Sommige vrouwen hebben hier vrede mee, maar ik denk niet dat het slim is. Als je een man dat gevoel van waardering kan geven wat hij zo nodig heeft, dan zal je merken dat hij een stuk leuker in de omgang wordt en meer van je gaat houden. Daar kan je seks simpelweg niet los van zijn.

Een duidelijke rol

ridderElke man is graag de ridder die je redt uit de klauwen van een bloeddorstige draak.

De manier voor een man om te laten zien dat hij sterk is, is om jouw problemen op te lossen. Ik weet dat veel vrouwen dit irritant vinden. Maar hem hierop kritiek geven helpt niet. Je kan hem zijn mannelijke aard simpelweg niet verwijten.

Wat je wel kunt doen is hem een duidelijke rol geven. Een terrein waarop hij je mag helpen. Waarop hij de verantwoordelijkheid draagt en er voor zorgt dat alles goed komt.

Wanneer je dit aan hem geeft, en hij heeft het gevoel dat jij op hem leunt, zal hij zich zoveel beter voelen in de relatie. Waardoor hij simpelweg een stuk leuker wordt om mee om te gaan.

Wees niet bang om, als je een nieuwe kans krijgt bij je ex, hem om gunsten te vragen. Laat hem bijvoorbeeld een potje opendraaien, of andere kleine dingetjes doen. Ook al kan je dat prima zelf, hij heeft nou eenmaal graag dat jij hem hiervoor inschakelt. Wees ook niet verlegen in hem om uitleg vragen voor dingen die je niet begrijpt. Hij vindt het prachtig om het jou uit te leggen.

Rust

ontspanElke man mist rust in zijn relatie. Hij heeft genoeg ruimte nodig om zijn gedachten te kunnen ordenen. Want in tegenstelling tot vrouwen verwerken wij onze emoties door ons af te zonderen en er in stilte aan te werken.

Een man heeft privacy nodig om met zichzelf om te gaan. Dat betekent dat hij een paar uur per dag nodig heeft waarin hij niet gestoord word.

Ik begrijp goed dat het voor jou andersom is. Wanneer jij terugkomt van je werk, wil jij over je dag praten. Maar hij heeft er geen behoefte aan. Hij wil juist even rustig op de bank zitten en tot kalmte komen, zonder gedoe aan zijn hoofd.

Dus laat hem lekker aanpraten in zijn rommelhok of in de garage. Laat hem op die bank zitten en even ontspannen. Geef hem de tijd voordat je tegen hem begint te praten. Want ook al geeft een man het misschien niet toe, dat is de manier waarop hij even adem kan halen.

Deze voorkeuren gelden niet alleen voor je ex.

Ze gelden voor alle mannen. Ik heb duizenden mannen gecoacht en alle wetenschappelijke literatuur bestudeert, en dit zijn de grove lijnen die mannen met elkaar gemeen hebben. Doe er je voordeel mee.

Geheim 14: Jij kiest hoe aantrekkelijk je bent, hij kiest of hij je terugneemt

wat wil jijDit is een geheim wat je op websites van “ex terug-experts‘ nooit verteld wordt.

Het klinkt namelijk heel mooi om te beweren dat je altijd je ex terug kan krijgen, en dat je maar 1 magische toverspreuk hoeft te leren om die persoon verliefd op je te maken.

Maar herinner jij je Aladdin?

Hij vond in een grot een mooie wonderlamp. Na een paar keer wrijven verscheen er een geest ten tonele. Aladdin mocht drie wensen doen. Het enige wat hij niet kon wensen dat iemand verliefd op hem werd.

Ik ben zoals de geest van Aladdin. Je kan wensen dat ik je meer zelfvertrouwen geef. Daar help ik je graag mee. Zo goed weten hoe mannen werken dat het lijkt alsof je hun gedachten kan lezen? Komt goed.

Maar wat ik niet voor je kan doen is een man verliefd op je maken. Zeker als hij het net met je heeft uitgemaakt.

Niemand kan dat

493642363_640Dus ook niet een relatietherapeut, of iemand die probeert je een eBoek voor 50 euro te verkopen. De reden dat ik mijn tips over dit onderwerp gratis weggeef, is dat ik het niet cool vind om mensen die zich kwetsbaar voelen, zo te bespelen dat ze iets van me kopen.

In plaats daarvan geef ik je het eerlijke plaatje. Wat ik echt vind van het idee om je ex terug te krijgen.

Je hebt in de hand hoe aantrekkelijk je bent.

In dit artikel staat alles wat je mogelijkerwijs kan doen om er voor te zorgen dat hij je (weer) aantrekkelijk vindt. Sterker nog: als je mijn tips opvolgt zal je leren dat hij je aantrekkelijker vindt dan voordat het uit ging.

Wat je op deze manier doet is dat je jouw verantwoordelijkheid naar je toetrekt. Je doet je best om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn. Om de vrouw te zijn die je wil zijn.

Herinner jij je nog dat ik je voorstelde om het voorbeeld te nemen van de meest aantrekkelijke vrouw ter wereld? En goed te leren wat mannen nodig hebben om in een relatie te zijn? Als je dit opvolgt mag jij je in de handjes wrijven.

Je komt hiermee automatisch in de top 5% van vrouwen

openOmdat mannen maar moeilijk iemand kunnen vinden die zichzelf behandelt als de meest aantrekkelijkere vrouw ter wereld, en begrijpt wat hij nodig heeft.

Dat is zeldzaam. En dat je jouw verantwoordelijkheid neemt om daar naartoe te groeien, is knap en gedurfd.

Dan kan het zijn dat hij je nog steeds niet terug wil.

Dat is zijn keuze om te maken. En die moet je ook lekker bij hem laten.

Weet je waarom?

In je heftigste emoties ben je misschien bereid om alles te doen om hem terug te krijgen. Maar niets werkt voor een man zo averechts, als een vrouw die hem volledig naar de mond praat en tegelijkertijd niet echt kan veranderen.

Om er na even paar maanden achter te komen dat dit toch niet is wat ze wilde, en ze stukje bij beetje haar best zal doen om alles bij het oude te brengen.

Zeg nou zelf. Al zou het je lukken om hem onder deze druk terug te krijgen. Dan zou je er toch helemaal niet gelukkig van worden als jij je op een manier moet gedragen die het alleen hem naar de zin maakt, en jou niet?

Dus is je eerste prioriteit om zelf gelukkig te worden, en ervoor te zorgen dat hij jou gaat missen

type man testWanneer je deze dingen doet, bereik je twee dingen:

 • Je maakt jezelf sterker en leuker voor de buitenwereld, en je zal minder snel over je grenzen heen laten gaan.
 • Wanneer hij je gaat missen en hij jou opzoekt, en hij ziet dat jij je goed voelt en aan jezelf werkt? Dan krijgt hij de kans om weer liefde te voelen.

Een belangrijk onderdeel van mijn datingadvies voor mannen en vrouwen is om een betere vangst te worden. Het maakt je leven een stuk eenvoudiger. Het zorgt ervoor dat mensen je leuk vinden om wie je bent, in plaats van een rol die je speelt om hun aandacht en liefde te verzegelen.

Want het is mijn taak om je te leren hoe je gelukkig wordt. Niet om je naar de mond te praten of je luchtkastelen voor te spiegelen. En weet je wat het gevolg is van al het werk wat je in de voorgaande stappen hebt gedaan?

Je maakt meer kans op een gelukkige relatie.

Niet alleen met je ex, maar ook met eventuele andere mannen mocht je op iemand anders verliefd maken. Je hebt jezelf sterker gemaakt in de afgelopen tijd. Je hebt beter geleerd wat je wilt en waar je behoefte aan hebt.

En als je net liefdesverdriet hebt, kan je het je nauwelijks voorstellen

liefdesverdriet-doet-pijnMaar het merendeel van de mensen die ik coach, willen na een aantal maanden hun ex niet eens meer terug. Ze beseffen dat het toch beter is zo.

Of jou dat overkomt weet ik niet. Ik weet wel dat je met alle voorgaande stappen de ideale kant op bent gegaan om het liefdesleven van je dromen te krijgen.

Tot slot.

Ik weet hoe eng het is om al die moeite te doen, en dan vervolgens de gehele keuze bij hem te leggen of hij wil doorgaan met jou daten.

Maar zie het maar zo.

Zegt hij ja, dan kiest hij oprecht voor jou. Hij heeft gezien wie je bent, en hij maakt een keuze op basis van liefde.

En dat is veel krachtiger dan wanneer jij druk op hem uitoefent om een bepaalde keuze te maken. Je weet dat mannen moeite krijgen met het voelen van liefde onder stress. Zo voorkom je dus dat jij jezelf in de voet schiet.

Nu heb je een stappenplan voor wanneer jij je ex terug wilt.

Ik wil je hartelijk bedanken voor het lezen. En ik wens je heel veel succes ermee.

En wat als je nou wat extra hulp nodig hebt?

Heb je een vraag, laat die achter in de reacties.

En wil je weten wat de diepste drijfveer is die een man heeft? Het geheim wat elke man je nooit zal vertellen, maar waarvan ze elke nacht liggen te hopen voor het slapengaan dat jij er zelf achterkomt?

Laat dan hieronder je e-mail adres achter. Dan stuur ik je dit Mannengeheim toe.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

27 Reacties

 • Hoi,

  Allereerst bedankt voor de tips!
  Ik zit in een lastige situatie. Mijn vriend heeft het 11 dec uitgemaakt na een relatie van 2,5 jaar. De reden? Ik ben 2 jaar geleden in de ziektewet gekomen en sindsdien al m’n aandacht op Bart gezet. Als hij thuiskwam na z’n werk vond ik dat ie bij mij moest blijven en ook in t weekend wou ik niet dat ie naar z’n vrienden ging maar bij mij bleef. Vaak genoeg heeft ie me daarvoor gewaarschuwd maar nu hij het echt heeft uitgemaakt zie ik in wat ik al die tijd verkeerd heb gedaan. Wij spreken elkaar nog wel en hebben ook nog seks gehad, ik weet het, niet slim. Ik wil hem super graag terug! Maar ik probeer nu geen contact meer met hem te hebben en dat lukt aardig. Heel graag zou ik nog 1 ding voor hem willen regelen als in een poging om het goed te maken. Is dit slim of kan ik het beter afwachten of hij me echt gaat missen?

  Ik hoop op een goed advies 🙂

  Met vriendelijke groet,

  Brit Nachtegaal

 • Dag Tim,
  Bedankt voor de tips. Ik heb nog wel een vraag over je tip om afstand te nemen,contact met mijn ex een tijdje te vermijden en het niet praten over problemen. Wij hebben samen een dochter en zien elkaar wekelijks vanwege co-ouderschap. We spreken elkaar over van alles en nog wat eigenlijk tijdens het halen en brengen van onze dochter. we vieren verjaardagen,sinterklaas etc. nogsteeds samen en opa en oma zijn betrokken bij ons allebei.Ik merk dat onze dochter zich sinds een jaar weer op haar gemak voelt als wij bij elkaar zijn.
  Dat was tijdens onze breuk heel anders.We hebben veel spanning ervaren toen ons meisje geboren was (een huilbaby tot 13mnd en HSP)We hebben heel lang met haar getobt totdat mijn ex depressief werd en stomme dingen ging doen. Ik stortte mij nog meer op het verzorgen van onze dochter en liet hem linksliggen. Door de spanning en HSP wilde mijn dochter niets van hem weten en was ze letterlijk dag en nacht aan mij vastgeplakt in een draagdoek of sliep naast mij. Wij zijn toen helemaal uit elkaar gegroeid.

  mijn vraag aan jou is; Hoe kan ik in de situatie waarin wij nu zitten afstand nemen ?
  En hoe kunnen wij verder zonder over de problemen die wij hebben gehad te praten ?Iedereen heeft ons namelijk relatietherapie aangeraden voordat de bom barstte.Ik was toen nog te boos om in te zien dat ik ook aandeel had in onze relatieproblemen.
  Ik hoor graag van je

  groetjes,
  zen

 • Hey Tim,

  De relatie tussen mij en mijn vriend is inmiddels 1,5 maand uit. We hebben een relatie van 5,5 jaar gehad en woonde nog geen 2 maanden samen. Hij maakte het nogal onverwachts uit maar gaf aan dat hij de passie miste en hij gaf aan dat de voornaamste reden dat het niet ging werken mijn ouders waren. Hij en mijn ouders klikte niet en daarom was ik juist zo blij dat we nu samenwoonden.

  Toen hij het uitmaakte gaf hij aan rust te willen en zeker geen nieuwe relatie wilde de aankomende jaren. Nu ben ik er achter gekomen dat hij sinds een aantal weken een relatie heeft met iemand die al een tijdje achter hem aan liep. Ik heb hem er direct naar gevraagd en hij legde uit dat het bij haar wel klikt met haar ouders en dat hij nog zo gezegd had niet verliefd te worden maar dat nu dus toch is. Je begrijpt dat dit een behoorlijke klap was.

  De meeste mensen in mijn omgeving zeggen dat het een rebound relatie is en dat het niets zegt over wat hij voor mij voelde. Nu was mijn vraag eigenlijk: Hoe weet je of je ex in een rebound relatie zit en wat kun je doen als je ex in zo’n relatie zit en je hem terug wilt?

  Ik hoop dat je me kan helpen.

  Groetjes,
  Lot

 • “Wanneer hij je gaat missen en hij jou opzoekt, en hij ziet dat jij je goed voelt en aan jezelf werkt? Dan krijgt hij de kans om weer liefde te voelen.”

  Ik heb net het artikel gelezen, en ik herken mezelf in deze situatie.
  Ik ben nu 16 jaar ( heel jong denk je misschien wel ) en ik kom net uit een relatie van 15 maanden. Er is echt niet normaal veel gebeurd in die relatie, maar het is nu net een week uit. Dit komt omdat ze was vreemdgegaan met een goede vriend van me. Ik ben uit gaan zoeken waarom ze was vreemdgegaan en ben erachter gekomen dat ze twijfelde of ze nog gevoelens voor me had. Van vriendinnen om haar heen heb ik gehoord, dat ze de relatie een beetje saai begon te vinden doordat we eigenlijk best vaak bij elkaar waren, maar niet veel anders deden dan netflixen enz. Ze begon me meer te zien als een ‘vriend’. Ik heb haar vergeven voor het vreemdgaan, maar ik wil haar zoooo graag terug in mijn leven en niet als vriend. Nu komen we bij de reden dat ik de zin hierboven geciteerd had. Stel ik kom in zo’n situatie met mijn ex. Op wat voor manier moet ik me dan gedragen? Moet ik heel afstandelijk nog doen of moet ik juist weer gaan flirten?

  Alvast bedankt,
  Vriendelijke groet, Robin D

 • Hallo Tim,

  In 2016 werkte ik bij mijn moeder in de kapsalon om wat bij te verdienen.
  op een dag kwam de oma van mijn vriendin op bezoek om haar haren netjes te laten doen.
  daar vertelde ze dat haar man enorm Ajax fan was en dat was een reden voor mij en mijn moeder was om daar eens op bezoek te gaan.
  Ik ben ook met moeder op bezoek geweest bij oma.
  Er werd in tussentijd door mijn moeder en schoonmoeder gesproken over koppelen.
  Ik heb de opa van mijn vriendin nog goed in zijn bed gelegd en wat water gegeven.
  Dit omdat ik een zorg achtergrond heb en ook omdat haar opa erg slecht lag.
  Hij is ook in 2016/2017 overleden.
  Mijn vriendin wist dat ik bij haar oma opzoek was en ze durfde mij niet aan te kijken om dat ze dat op dat moment spannend vond.
  Dagen daarna had mijn vriendin een bericht gestuurd via de Facebook van haar moeder.
  En ze schreef dat ze het het erg fijn vond dat ik haar opa die avond verzorgd had.
  ook schreef ze een ”smoes” om uiteindelijk met mij te date.
  De date stond gepland.
  Dit gebeurde op 12 Maart 2016.
  Dit was tegelijkertijd spannend maar ook relaxed omdat ik zonder verwachtingen er naar toe ging.
  met gedachten we zien wel hoe het loopt.
  We hebben een fantastische avond gehad.
  Zij gaf aan dat ik maar beter kon blijven omdat ze het te gek vond dat ik diep in de nog naar Eindhoven moest fietsen.
  Mijn vriendin woonde toen nog in Geldrop.
  we hebben in bed heerlijk geknuffeld en heerlijk geslapen.
  de volgende ochtend was aan gebroken en we lagen nog steeds tegen elkaar aan.
  Dit was voor ons beide een heerlijk gevoel.
  een gevoel van geluk.
  later in de ochtend was ik mij aan het voorbereiden om zoetjes aan weer naar huis te gaan, kwam mijn vriendin in haar roze onesie de huiskamer in.
  later begreep ik dit omdat ze mij wilde uittesten of ik dat geen afknapper vond, en niet meer wilde date.
  Nou ben ik een persoon die uiterlijk niet het belangrijkste vind, maar een mooi karakter het allermooiste is.
  de date’s daarop volgende en we hadden leuke dingen ondernomen.
  van Thema avonden tot uiteten etc.
  23 april 2016 hebben we het daten verzegeld tot verkering.
  we waren daar allebei klaar voor en vonden we het allebei fijn om dit van elkaar te horen.
  de liefde spatte ervan af.
  Alles ging goed en we hadden onze eigen plekje en zagen wij elkaar 3x in de week en deden we leuke dingen.
  Op mijn eerste familie weekend mijn schoonfamilie had mijn vriendin voor het eerst tegen mij gezegd dat ze van mij hield.
  dit gaf mijn een tranen van geluk, een bevestiging dat dit goed zit.
  Tussendoor had ik en mijn vriendin problemen met mijn ouders, die konden mijn vriendin niet accepteren en vertoonde mijn moeder haar waren aard.
  het gedrag van mijn moeder was erg narcistisch.
  Maar hierin kwamen we sterk uit.
  de stap was aangebroken om samen te gaan wonen.
  dit was omdat mijn vriendin uit haar woning moest omdat de eigenaresse erg ziek werd en haar woningen wilde verkopen aan een van haar kinderen.
  Dus maakte we de overstap om bij mij in te trekken.
  Voor dat we de overstap gingen maken naar het samenwonen heb ik haar verteld dat ik voor haar tijd schulden heb gehad.
  Zij schrok hier heel erg van en was hier erg verdrietig over,wat ik ook begreep.
  Maar uiteindelijk ging het samenwonen gewoon door omdat de liefde goed zat.
  Na dat alles was over verhuisd en ingericht kon het samenwonen beginnen.
  Dat ging in het begin erg goed, maar al snel bleek dat ik een persoon begon te worden die ik niet wilde zijn.
  Ik was erg lui en laks en wilde het liefste de hele dag gamen.
  Naar extra werk zoeken was ik laks in, ik had beloofd om extra te werken, maar deed daar niks mee.
  Ik vond 3 dagen in de week werken wel prima.
  Maar dit was voor de toekomst niet handig en zeker niet als je kinderwens hebt met haar.
  Ik was dan totaal niet bezig met haar emoties en gedachtes, maar ook niet bezig met zij die dag wilde gaan doen.
  we zijn erg gevoelige personen en dat kan soms botsen, maar daarin kun je ook weer een pad bewandelen om het zo fijn mogelijk met elkaar te hebben.
  Als wij ruzie hadden klapte ik dicht en zei ik dingen die kwetsend waren of totaal niet te maken had met de situatie.
  Ook wijsde ik naar de te korte van haar.
  Zo’n ruzie was vorige week woensdag helemaal gaan escaleren.
  Eerste begon de ruzie over een pan rijst die ik weg moest gooien en daarna werd het van kwaad tot erger.
  er werden kwetsende dingen gezegd en dingen die totaal niet met de situatie te maken hadden.
  ze gaf aan dat ik niet mee mocht op familie weekend omdat ze de ruimte nodig had om dit te verwerken.
  ik was daar mee eens maar tegelijkertijd ook weer niet, want had me verheugd op dat familieweekendje met mijn schoonfamilie.
  Nu afgelopen zondag heeft ze aan gegeven dat de relatie over is en dat ik haar te veel pijn en verdriet heb aan gedaan en dat haar vertrouwen erg beschadigd is.
  En dat is gewoon een harde waarheid, maar ook erg pijnlijk.
  dus vanaf vorige week woensdag heb ik me erg rot gevoeld en ben meteen hulp gaan zoeken om mijn relatie te redden.
  dan heb je het over praktijkondersteuning.
  Maar ook extra werk, als ik maar de relatie kan redden.
  Dus nu zijn de dagen erg stil in huis en mis ik haar heel erg.
  zij heeft aangegeven dat ze het contact wilt voortzetten en dat ik daarover moet nadenken.
  Ik heb daarover nagedacht en ben tot mijn besluit gekomen dat ik het contact graag door wil zetten, maar dat ik dan 1x in de maand een app stuur en vraagt hoe het met haar is en met haar afspreek om met om iets leuks te doen, en kijken hoe dat verloopt.
  Dit moet ik wel nog aan haar voorstellen.
  Daarom heb ik je hulp nodig.
  Hoe kan ik haar vertrouwen terug winnen en weer zorgen dat zij weer verliefd op mij word.

  Ik hoor graag jou tips hierover.
  En mocht je iets niet begrijpen dan hoor ik dat graag van je.

  met vriendelijke groet,

  B.A.

 • Lindsey schreef:

  Hi Tim,

  Geweldig om te lezen dat een man zoveel psychologische triggers kent om mannen te versieren/binden. Soms is een handboek wel handig met jullie wezens:)

  Anyway, ik heb 5 jaar een relatie gehad met echt een geweldige man. Zeker nu het al maanden over is realiseer ik mij wat ik heb gehad. Echt een man die goud waard is. Hij is jaren bij mij gebleven ondanks dat ik totaal geen leuke vrouw meer was. Inmiddels heeft persoonlijke groei plaatsgevonden, waardoor ik weet dat ik weer zijn droomvrouw zal zijn.

  Echter vraag ik mij af hoe hij dit kan zien? Hiervoor moet hij dus eerst contact opnemen en een afspraak inplannen.

  Aangezien ik een halfjaar verder ben zie ik dit niet 123 gebeuren meer. Kan ik geen sms sturen, waarin ik vertel dat ik iets aan het doen ben (waarvan ik weet dat hij dat humoristisch vind) en hierbij aan hem dacht. Kleine stimulatie (of werkt elk contact averechts?).

  Kon ik maar even tijdreizen, dan had ik ervoor gezorgd dat vrouwen de jagers waren in het verleden en de evolutie even flink veranderd hebben 🙂

  Hoop op reactie.

  Liefs,

  Lindsey

 • Hi Tim,

  In 2013 kreeg ik een relatie, in dec 2015 begon hij iemand anders leuk te vinden. Hij had veel problemen dus ik bleef bij hem voor de steun. Zij wou niks met hem. In 2017 kwam ik er achter dat zij een relatie of iets hadden terwijl hij met mij nog om ging. Ik verbrak aantal keren het contact, hij bleef terug komen. Uiteindelijk gingen zij in dec 2017 uitelkaar. Ik nam na drie maanden dus in maart 2018 weer contact met hem op. Zijn gedrag liet mij duidelijk zien dat hij met mij wilt zijn. Hij zei ook soms dingen over relatie en als hij drank op had bevestigde hij dit vaker. Mijn fout was dat ik het steeds aan hem erover bleef vragen en hij ging steeds verder van mij weg en wilde al lang al geen relatie. Hij wilt niks zegt ie, maar hij word wel jaloers als er andere mannen zijn in mijn omgeving. Ik wil hem graag terug, weet alleen niet hoe.. Heb jij tips Tim. Ik heb ooit een aantal maanden de scripts gehad, maar ik was emotioneel niet stabiel om alles te lezen. Dankjewel voor het lezen.

  Groetjes

 • Jessica schreef:

  Hoi Tim,

  Allereerst bedankt voor deze tips. Ik heb nog wel een vraag. Hoe zit het als de ouders van je vriend invloed hebben gehad op het verbreken van de relatie? Vanaf het begin hebben we samen een hele goede relatie gehad. We deden veel leuke dingen samen en waren echt gek op elkaar. Op het begin ging het ook redelijk goed tussen ons en zijn ouders. Zijn moeder claimt hem wel heel erg dat deed zij op het begin al, hij mocht niet in het weekend bij mij slapen ondanks dat hij een volwassen man van 26 is. Zijn moeder wou graag dat hij bij haar bleef. Na een aantal maanden relatie kocht hij een huis en ik trok meteen bij hem in. We hebben toen veel ruzie gehad met zijn ouders. Zijn moeder wilde het huis inrichten maar wij wilden dit samen doen en toch bleef ze maar pushen. Nu we een paar maanden hebben samengewoond en zijn ouders maar bleven aansporen om het uit te maken heb ik hem gevraagd of hij met een psycholoog wil gaan praten om alles voor zichzelf op een rijtje te zetten. Hij stuurde me na het eerste gesprek met de psycholoog een berichtje met schatje het gesprek is goed gegaan ik ga nu eerst naar mijn ouders om ze wat te vertellen aan de hand van het gesprek dan is dat maar klaar en daarna kom ik naar je toe. Toen hij thuis aankwam zag ik dat hij huilde en ik vroeg wat er was. Hij zei sorry maar ik wil alleen verder ik ben alleen gelukkiger ik heb geen gevoelens meer voor je. Nu vraag ik me af of deze beslissing nou echt wel van hem komt het voelde namelijk voor ons beide alsof we de ware voor elkaar waren en buiten dat heeft hij mij vroeger ook al leuk gevonden en spijt gehad dat hij een relatie met een ander had. Hij heeft 6 jaar lang op mij gewacht en verbreekt de relatie op een hele impulsieve manier. Ik wil hem wel echt terug ook als ik moet werken aan de relatie met zijn ouders, ookal hebben ze me nooit geaccepteerd. Zou er nog een kans zijn dat hij mij gaat missen en mij terug wil ondanks het probleem met zijn ouders? Ik herken hem na de breuk nu ook niet meer terug hij doet heel koud terwijl hij normaal heel zachtaardig is en praat alleen over de spullen die verdeeld moeten worden en niet over zijn gevoel. Ik snap daar helemaal niets van en zou graag willen weten hoe dit komt. Ik vind het erg moeilijk om zomaar de relatie op te geven. Ik vraag me af of hij mij weer gaat missen en inziet dat hij alleen maar heeft gedaan wat zijn ouders tegen hem hebben gezegd of dat het echt zijn eigen beslissing is geweest (zijn ouders hebben hem namelijk heel vaak overgehaald iets te doen wat hij niet wou). In zijn ogen zag ik dat hij wel nog van mij hield en hij heeft diezelfde avond bij zijn ouders geslapen omdat hij het niet aankon om in ons eigen bed te slapen. Dan zou hij toch nog wel om mij geven? Zal hij gaan inzien dat dit niet de juiste manier is geweest om met de problemen met zijn ouders om te gaan? Waarom zegt hij dat hij beter af is in zijn eentje en dat hij nooit een nieuwe vrouw wilt en wat kan ik eraan doen om hem toch nog terug te krijgen en te houden?

  Graag hoor ik een reactie.

  Mvg,

  Jessica

 • Hoi Tim,

  Heel veel dank voor de tips.
  Ik zit in een lastige situatie aangezien mij ex duidelijk niet weet wat hij wilt. Hij zit op dit moment ook erg met zichzelf in de knoop, door stres om studie. Gelukkig is dat over een week voor het komende 3/4 deel van het jaar klaar. Dus hopelijk gaat het dan beter.
  Nu hebben we eventjes geen contact, want daar heeft hij om gevraagd. Maar een uur nadat hij dit had gevraagd stuurde hij me alweer een berichtje dat hij zo verdrietig was.
  Ik wil hem graag terug. En hij geeft aan dat hij wel verliefd op me is, maar het probleem meer de sleur is waar we in zijn geraakt. Na meerdere artikelen van je te hebben gelezen weet ik waar ik grote fouten heb gemaakt en ben dan ook meer dan bereid hieraan te werken.
  Ik weet alleen niet hoe ik met de situatie waar ik nu in zit moet omgaan, aangezien hij gemixte signalen geeft. Om die reden weet ik ook niet goed waar ik moet beginnen. Hij gaf aan dat we snel weer contact hebben. Dus wat moet ik dan doen?
  Over twee weken heeft hij in het buitenland een date diner en ik vind het idee dat hij iemand anders mee neemt ook echt ondragelijk. Hij geeft aan dat hij niet zeker weet wat hij wilt. Het ene moment wilt hij me drie dagen achter elkaar zien en het andere moment niks. Ik probeer hem het tempo te laten bepalen. Maar heb wel aangegeven dat als hij met iemand anders slaapt op dat date diner het over is tussen ons. Hij gaf aan dat hij dat begrijpt. Het liefst wil ik dat we met het date diner weer op nul beginnen. Heel rustig elkaar leren kennen en echt ons best doen zoals je in het begin doet. Dit natuurlijk alleen als dit wederzijds is, want anders heeft het geen zin. Maar is het uberhaubt slim om contact met hem te hebben zodra hij appt. En mee te gaan op date diner over twee weken?
  Dank voor je tijd het advies. Groetjes

 • Kelsey schreef:

  Hey Tim,

  Bedankt voor de tips.
  Mijn vriend heeft het nog niet zo lang geleden uitgemaakt en ik ben er echt kapot van.
  Ik heb hem leren kennen op het cruiseschip waar we beide werkte (het is geen vakantieliefde).
  We waren eerst gewoon vrienden maar merkte al snel dat er meer was tussen ons nadat we al 2 maanden samen waren hebben we ervoor gekozen om een kamer te delen op het schip (soort van samenwonen)
  En dat was voor ons de beste keuze.
  We hadden nooit problemen samen soms iets dat we niet leuk vonden maar dat was alles, eind Januari moest ik voor een medische reden eerder naar huis en dat was voor ons beide een harde klap.
  We spraken elkaar bijna elke dag en maakte nog meer plannen voor als hij weer thuis was we zouden samen naar zijn geboorteland gaan ik volgde een cursus Roemeens en er kwamen steeds meer plannen bij.
  We belde en facetiming regelmatig in de tussentijd. En we zeiden beide ook dat we elkaar missen en van elkaar houden dat werd ook sterker en sterker.

  In april was mijn verjaardag en is hij als verassing eerder van het schip afgegaan en speciaal naar Nederland gekomen zonder dat ik er vanaf wist (hij had regelmatig contact met me broertje erover) we waren allebei zo blij om elkaar weer te zien en te knuffelen. Ik had voor een korte tijd een nieuwe baan gezocht zodat ik in Roemenie niet zonder geld zou zitten dus moest in de tussentijd soms werken.
  Er was niks aan de hand we hadden veel plezier waren nog steeds plannen aan het maken voor de vakantie en zijn op zondag naar het strand geweest waar we nog veel plezier hadden, op maandag moest ik werken voor een half dagje en kreeg ik van mijn moeder te horen dag hij weg was.
  Hij had al zijn spullen weer ingepakt en is terug naar zijn zus in Duitsland gereden.
  Het enige wat ik van hem kreeg was sorry erover.

  Ik heb heel sterk het gevoel dat er niet klopt dat hij bang is dat ik niet mee terug kan naar het schip, hij praat ook bijna niet tegen me.
  Wat kan ik doen om hem weer terug te krijgen hij heeft al aangegeven dat het nu niet goed met hwm gaat vanwege dit en dat het voor hem ook niet makkelijk is.
  Ik hoop dat je me kan helpen met wat ik kan doen om hem terug te krijgen?

  Groetjes

 • Hallo

  Mijn relatie is nu 9 maanden uit maar afgelopen 8 maanden heb ik domme dingen gedaan zoals stalken enzo. En nu na dat zijn mijn verhaal gehoord heeft hoe ik destijds was toen we nog bij elkaar waren. En ze weet dat ik haar terug wil winnen en gelukkig wil worden met haar. Maar ze zegt nu tegen mij ik heb nu rust en ruimte nodig van je. Way bedoelt ze daar mee en komt het nog goed.

 • Ik denk dat ik te ver ben gegaan bij mijn vriendje en hij heeft het uitgemaakt en ik heb dit geprobeerd maar het lukt gwn niet zijn er nog andere mensen die tips hebben hoe ik hem terug kan krijgen

 • Shauni schreef:

  Beste Tim,

  Ik heb jouw artikel grondig gelezen.. maar bij deze even kort mijn situatie.

  Ik en mijn partner ( ik ben 25j en hij is 23j) zijn intussen 3 jaar samen. We hebben elkaar leren kennen in onze studententijd in Gent.
  Momenteel wonen we 1 jaar samen op een appartement en hebben we 2 poezen. Sinds we samenwonen hebben we te weinig tijd gemaakt voor elkaar. Hierdoor was er te weinig affectie, aandacht voor elkaar, soms zelf geen kus meer. De ergernissen namen alleen maar toe en we zagen het positieve niet meer in elkaar. We hebben het allebei uitgesteld om erover te praten met elkaar enz. Hij heeft ook 1 misstap begaan op skireis in april dit jaar. Ik ben hierop zelf uitgekomen en ik denk dat dit ervoor zorgde dat ik hem wegduwde.

  Hij heeft een week geleden een besluit genomen om de relatie stop te zetten. Ik heb hierdoor een serieuze slag in mijn gezicht gekregen en beseft dat we het te lang laten aanslepen hebben op die manier. Ik wil hem echt terug, op de oude manier waarin we elkaar aandacht gaven, liefde en we leuke dingen deden. Ik geloof oprecht dat we voor elkaar gemaakt zijn, ondanks alles.

  Hij zegt nu ook dat we te verschillend zijn en misschien daardoor niet meer bij elkaar passen..
  maar een koppel dat 100% een match is wil toch ook niet zeggen dat dit gaat werken? Hij wil ook niet meer zomaar afspreken of iets gaan eten.. dus ik kan momenteel niet veel doen. Intussen is hij al aan het zoeken om een appartement te huren en moeten we alles beginnen regelen, meubels verdelen, etc.

  Ik weet geen raad meer met mezelf..
  misschien enkele tips

  Van harte bedankt,
  Shauni

 • Draakje schreef:

  Lieve Tim,

  Sinds 3 weken is het uit, maar na een week is het echt “uit” Een paar maanden geleden begon hij alle foto’s van facebook te verwijderen, hadden we geen foto meer samen op Whatsapp. Toen ik hem er mee confronteerde zei hij dat het niets was. Hij werd afstandelijker en begon zich te irriteren aan mijn dingen, wilde niet meer praten over de toekomst. Ik voelde me machteloos, verschrikkelijk. Ik was zeer emotioneel deze tijd. De laatste paar maanden leed ik wat aan een depressieve periode. Ik was net afgestudeerd en ik kwam in een sleur van het dagelijkse leven, met een vaste baan. Sinds hij een nieuwe baan als manager profileerde hij zich anders, hij werd afstandelijker, arrogant, het boeide hem weinig hoe ik me voelde. De laatste paar weken deed hij weinig moeite voor me en was alles te veel wat ik hem vroeg. Als ik wilde praten over de toekomst had hij het te druk met zn werk. Gezien mijn soms claimerige gedrag, mijn PMS en grilligheid legde ik soms veel druk op de relatie. Ik vroeg veel aandacht. Daarnaast sliep ik de laatste tijd constant slecht, als hij op stap ging legde ik of als ik er vroeg uit moest legde ik veel druk op hem omdat ik zonder hem niet kon slapen. We hadden hier constant ruzie over. Ik wist geen oplossing en doordat hij voor mijn gevoel geen rekening met mij hield, gemaakte afspraken niet na kwam, werd ik alleen maar bozer/afstandelijker. Hij maakte het de zondagavond 3 weken geleden uit, huilend, omdat hij van me hield maar ik hem niet genoeg waardeerde. Ik claimde hem te veel en gaf hem niet genoeg de ruimte. Daarnaast wilde hij geen kinderen met iemand die op mijn moeder leek(hij niet zo’n goede band met mijn ouders). Ik had meteen die maandag de spullen meegenomen en die avond kreeg ik een appje dat ik zijn droomvrouw was en dat hij me terug wilde, maar hem pijn deed. Ik was natuurlijk euforisch/gelukkig. Ik dacht dat hij een nieuwe start met mij wilde maken. Maar daarentegen wilde hij afstand en alleen maar leuke dingen doen. Ik begreep er niets van, ik kreeg het gevoel alsof hij me aan het lijntje hield. Ik deed heel veel moeite voor hem en dat werd niet in dank afgenomen. Hij miste me niet en praatte met mij over andere meiden. Ik voelde me zo slecht, waar was de vent die ik eerst had. Zoals ik al vertelde, ik was wat labiel op dat moment dus bij hem huilde ik ook. En dat wilde ik niet. Maar dit voelde zo onecht, alsof hij mij gebruikte omdat hij niet alleen kon zijn. Ik vond het stom dat ik niet vrolijk kon zijn zoals hij wilde. Die zondag heb ik hem opgebeld. Ik was klaar met die twijfels. Ik kreeg het gevoel alsof hij me aan het lijntje hield. Ik heb hem opgebeld met de vraag houd je van me en wil je voor deze relatie gaan. Hij werd boos en wilde niet met me praten in het echt , gezien werk. Hij voelde zich onder druk gezet, wat hij ook deed. Hij was klaar met me. Hij had hier geen zin in. Wilde hier geen tijd aan besteden. Vervolgens stuurde ik hem een dronken appje met de boodschap dat ik het een vervelend gesprek vond en hem miste. Hij zei dat hij van me hield en me heel leuk vond en dat hij het lief vond dat ik dat berichtje stuurde. Ik zei tegen hem ik gun je een paar weken afstand. Ik dacht dat hij een punt er achter had gezet, maar twijfelde. Een paar weken later, nadat we geen contact meer hebben gehad(en ik stille hoop had!) Zag ik hem op Tinder en confronteerde hem daarmee. Hij reageerde heel laconiek dat ik hem controleerde. Hij stuurt me geen berichtjes, is extreem afstandelijk en alles moet van mijn kant komen. Ik heb het gevoel alsof ik het allemaal verpest heb. Ik wil weten of ik hem nog terug kan krijgen of dat het voorgoed over en uit is

 • Hey tim,
  Ik heb een vraag. Mijn vriend heeft het 2 dagen geleden uit gemaakt. We hadden een relatie van 2,5 jaar. Hij heeft het uitgemaakt omdat hij de laatste tijd zo slecht in zn vel zat. Dat hij zichzelf eerst gelukkig moest maken voor hij iemand anders gelukkig kon maken. Want hij was anders bang dat de relatie er helemaal onder zou lijden. Hij houdt nog van me en vind me nog leuk. Alleen ik wil hem zo graag laten zien dat ik hem juist kan helpen met zichzelf weer gelukkig maken. Maar dat wil die niet!
  Ik weet niet wat ik moet. Hij wil me wel nog gewoon blijven zien. Maar merk ergens nu sinds het uit is dat hij beter in zn vel zit etc (tot laat met vrienden zijn etc) dit doet me pijn omdat het lijkt alsof het hem dus allemaal niks boeit dat het uit is. Ik weet dat t pas 2 dagen zijn! En dat ik hem beter even kan laten.
  Maar ik wil hem zo graag terug. Het doet me zo’n pijn we hadden altijd zo’n super relatie!
  Iemand tips wat ik nog kan doen?

 • Michelle schreef:

  Hoi Tim,
  Ik hoop dat u mij kan helpen.
  Ik heb 3 jaar geleden een man ontmoet via een datingsite. We hebben jaren geleden al wel eens af willen spreken maar dat is er toen nooit van gekomen. We zijn elkaar toen uit het oog verloren en inmiddels alweer een jaar af en aan in contact. Ook hebben we inmiddels allebei een kindje met een andere partner.
  Nu hebben we een maand geleden voor het eerst af gesproken en alles klopte gelijk. We hebben elkaar bijna iedere dag gezien, elkaars kinderen ontmoet en het klopte gewoon helemaal. Ik heb wel het idee dat we iets te hard van stapel zijn gelopen. Helaas heeft hij het momenteel heel druk met een nieuwe baan en verhuizing. Hij komt ook net uit een andere relatie, hij gaf aan mij aan dat die relatie overging omdat hij het niet helemaal voelde voor haar. Ze voelde meer als een zusje voor hem. Nu kwam hij vandeweek bij mij thuis om mij te vertellen het toch weer met zijn ex te proberen. Hij zegt dat de timing nu niet goed is en hij door zijn drukke leven op het moment geen tijd heeft te investeren in een relatie met mij. Het verliefde gevoel heeft hij wel bij mij maar niet bij haar. De reden dat hij met haar verder gaat is omdat hij nu geen moeite hoeft te doen voor die relatie. Het is gewoon stabiel en hij hoeft niet veel te investeren in haar. Ik zelf snap hier niks van. Ik begrijp niet waarom je voor een relatie kiest met iemand voor wie je ‘het’ gevoel niet hebt. Hij zegt mij het niet persoonlijk aan te trekken, maar dat doe ik wel. Als ik het waard was geweest had hij toch wel zijn best voor mij gedaan, en niet voor de makkelijke weg gekozen? Ik heb hem naderhand nog gesproken via whatsapp en enkele dingetjes gevraagd. Hij gaf ook aan dat het moment hij het aan mij vertelde hij zich ook emotioneel voelde maar dat hij in de auto naar huis zat hij het gevoel had dat het nog niet definitief voorbij zou zijn tussen ons. Hij dacht ook zelf dat hij deze keuze te snel gemaakt had. Maar tenslotte geeft hij wel aan bij zijn keuze te blijven, je weet vantevoren toch nooit wat de goede is, zegt hij. Ik heb zelf zoals hij ook zegt het gevoel dat het nog niet definitief klaar is tussen ons. Ik ben er geen voorstander van om te stoken in een relatie maar wat moet ik nu doen? Ik wil hem graag terug maar ik weet niet of radiostilte in deze situatie ook zin heeft. Juist omdat hij nu in een andere relatie zit, vergeet hij mij dan niet in een maand tijd? Ik heb hem nog bericht en hem ook nog een appje gestuurd dat ik hem mis, daar heb in geen antwoord op gekregen. Kan ik nu alsnog de radiostilte inlassen of heb ik het al verpest? Hij is ook over 2 weken jarig, kan ik hem dan een berichtje sturen? Ik ben anders bang dat hij het mij kwalijk neemt dat ik hem niet feliciteer? Ik hoop dat u mij kan helpen. Het voelde gewoon alsof alles klopte. Ik heb het gevoel dat hij wel meent wat hij zegt en niet dat hij dit tegen mij zegt om het op een lieve manier te brengen. Voor mij voelt het ook alsof het wel weer goed gaat komen tussen ons maar het liefst wil ik dit zo snel mogelijk. Ik zou ook kunnen wachten tot zijn relatie stuk loopt (zo’n relatie kan niet lang duren toch lijkt mij?). Maar het liefst doe ik er nu wat aan, alleen weet ik nu even niet hoe ik het het beste kan aanpakken?

 • Anoniempje schreef:

  Beste Tim,
  Dank voor je tips.. het is om precies te zijn 29 uur uit geweest🤣

  Groetjes

 • #help…
  Ik lees je tips keer op keer… maar kom maar niet verder met mn gedachten… hoe nu mijn situatie aan te pakken. Wij, mijn ex en ik, wonen namelijk niet dicht bij elkaar, dus elkaar tegenkomen, zal niet snel gebeuren… mij dus zien groeien en weer terug de vrouw zien zijn waar hij voor viel, ook niet. Ook bestond onze relatie niet alleen uit liefde tussen ons, maar hebben we ook beide kinderen. Zonder hier op al te veel details in te kunnen gaan, laat ik zeggen dat het afgelopen jaar een echte achtbaan is geweest, maar waar we elke keer weer terug vielen op onze liefde voor elkaar. Nu heeft hij terug zijn eigen woonplek, en heeft er voor gekozen, voor mijn gevoel uit het niets, de stekker er uit te trekken.
  #help…

 • Anoniem schreef:

  Hoi Tim,

  Met veel interesse heb ik je tips gelezen.

  Ik heb bijna twee jaar een relatie gehad, die nu inmiddels drie maanden over is. Boos uit elkaar gegaan en ik wilde hem niet meer live zien om het af te sluiten.
  Daar heb ik inmiddels spijt van..
  Tot de dag van vandaag mis ik hem en zie ik steeds helderder wat onze issues waren die ervoor zorgden dat het tot een einde kwam.
  Grotendeels lag dit ook bij mij; ik liet hem tot een bepaalde hoogte toe. Enerzijds door een stukje verleden en anderzijds doordat ik geleerd heb om heel zelfstandig zelf alles op te lossen en te zijn. Hij wilde er ‘zijn’ voor mij, maar ik had daar moeite mee. De laatste maanden was ik niet meer die vrouw op wie hij in het begin verliefd werd. Het kostte me soms meer energie in die maanden dan dat het me gaf.
  Ik zou zo graag nog eens met hem in contact willen komen, voel dat ik het niet af kan sluiten en mis hem enorm.
  Maar ja.. dan komt de vraag moet ik contact gaan zoeken, hoe zorg ik voor contact en is dat wel wijs?

 • Als je veel spijt hebt dat jullie elkaar zijn gegaan, helpen de tips in dit artikel echt!.

 • Hi Tim,
  Het zit zo. Ik heb bijna een jaar een relatie met iemand die verder weg woont en komen elkaar dus niet zomaar tegen.
  Een kleine 2 weken geleden zijn we nog samen geweest. Er was wat voorgevallen waar hij niet blij mee was( geen vreemdgaan of leugens). Dit kan ik begrijpen van hem dat hij er niet blij mee was. De nacht volgde( ivm met afstand onmogelijk om voor mij s’Avonds nog thuis te komen als je geen auto hebt) met alles erop en er aan en is ook gezegd dat alles goed zat tussen ons, ondanks dat er nog wel gesproken moet worden met elkaar.
  Ik heb mij oprechte excuus aangeboden en hij weet dat die ook oprecht is.
  Heb hem daarna nog 1 app gestuurd en een brief met mijn excuus. Sinds de laatste keer dat we samen waren heb ik niks meer gehoord, maar heeft mijn app wel gelezen en ben niet geblokkeerd.
  Mocht het door alles toch over en uit zijn, heel jammer maar het zij zo. Thats life.
  Mocht het zo zijn heb ik zoals je begrijpt wel nog een paar vragen aan hem over dingen zodat alles normaal uitgesproken is. Er is nu een radiostilte die ik kan begrijpen en respecteer.
  Hoe kan ik dit aanpakken, om weer in contact te komen en antwoorden te krijgen? Even langs gaan of toevallig tegen komen is geen optie door de afstand.
  Hoop dat je een antwoord kan geven.

 • Beste Tim,

  Eergisteren heeft mijn vriend het uitgemaakt na +1,5 jaar samen zijn. Aanleiding hiervoor was een gesprek van de week ervoor waarin hij zei dat hij niks meer voelde voor mij. Het liep al een paar weken stroef en we waren allebei niet gelukkig. Hij raakte duidelijk steeds geïrriteerder, ik werd steeds stiller en hij afstandelijker. We waren veel bij elkaar (in zijn huis) vanwege corona, maar daarbij gaf hij wel steeds aan dat ik langs kon komen. Achteraf gezien deed hij dat waarschijnlijk om mij blij te maken. Ik heb hem wel altijd geprobeerd veel ruimte te geven, en paste me aan aan hem, maar blijkbaar was het alsnog niet genoeg.

  We communiceerden weinig over onze relatie omdat hij dat moeilijk vindt (überhaupt praten over gevoel/toekomst/issues), hoewel ik wel een aantal keer heb aangegeven dat ik dat wel nodig heb. Daarbij heeft hij ADD, maar ik weet niet in hoeverre dat een rol speelde.

  In het gesprek heb ik aangegeven dat het dan duidelijk klaar was omdat hij niks meer voelde (gecombineerd met zijn moeite om dit aan te kaarten, er niks aan doen en zijn niet willen nadenken over de toekomst), maar hij wilde een break om na te denken. Ik heb hem die tijd gegeven (10 dagen) en in die tijd heeft hij 3x contact opgenomen om te vragen hoe het met mij ging. Uiteindelijk heeft hij het toch uitgemaakt, omdat hij wel iets voelde, maar te weinig voor een relatie. Daarbij was hij iemand tegenkomen waarvoor hij gevoelens had gekregen (1x gezien en gesproken) en dat was voor hem de druppel. Hij wil er verder niks mee doen, maar hij vond het wel iets beslissends. Wel wil hij graag vrienden blijven en over een paar weken samen iets gaan eten. Tijdens het praten werd hij al snel fysiek, knuffelig, probeerde hij me al snel te zoenen en liet hij duidelijk merken dat hij seks met me wilde. Ook gaf hij aan dat het uitmaken niks te maken had met mij. Ik was superleuk en mocht niet aan mezelf twijfelen. De volgende dag nam hij ook contact op om te zeggen dat hij het zo’n fijn gesprek vond. Tegelijkertijd heeft hij heel duidelijk gezegd dat hij geen hoop had dat het nog iets zou worden.

  Voor mij voelt het alsof zijn issues (angst om te binden? Om ergens voor te gaan?) en de laatste weken samen de doorslag hebben gegeven. Dat hij te snel een beslissing heeft genomen. Dat maakt het ook zo pijnlijk, dat hij het zomaar heeft opgegeven. Ik weet het niet zeker, maar ik denk ook dat hij er halfslachtig op terug gaat komen vanwege de wat gemengde signalen. Dit vind ik moeilijk, omdat ik weet dat we heel goed bij elkaar zouden kunnen passen, maar er moet wel wat veranderen wil dit toekomst hebben. De match is er wel, maar we moeten wel allebei moeite doen. Ik weet echter niet hoe ik dit duidelijk maak en hoe en of ik met hem moet omgaan als hij contact opneemt. Ik hoop dat je me wat advies kan geven. Dankjewel!

 • Hoi Tim
  Na bijna alle blogs en video’s gelezen te hebben (super nuttige info) heb ik toch een vraag…
  Na een relatie van 9 jaar waarin er heus wat kleine dingen minder waren maar voornamelijk heel veel liefde was) is het door mijn ex uitgemaakt. Hij was trots op me naast hem, in bed was het letterlijk vuurwerk en (klinkt arrogant )maar alle dingen die jij beschrijft over waar mannen van houden etc voldeed ik zo’n beetje compleet aan. Dit benoemde hij ook regelmatig. Dat hij zo blij met me was en dat hij het enorm jammer vond dat hij me nooit aan zijn moeder had kunnen voorstellen (overleden) en dat zij mij ook graag gemogen zou hebben etc. Kortom hij was oprecht blij met me. Dit hoorde ik ook van anderen. Hij is 51, ik 47, allebei een vorige relatie met kinderen en dat klikte ook allemaal prima. Maar:
  Ik heb nl gelogen over het feit dat ik een terugval had. (Alcohol) In het verleden heb ik daar een probleem mee gehad maar ik heb me laten behandelen en het ging goed met me. Totdat… Ik was misbruikt in december 2019 en loog over mijn terugval omdat ik me schaamde.
  Het ging nl al heel lang goed met me,we hadden zelfs plannen om samen te gaan wonen etc. Tot die dag dat ik misbruikt werd. Ik maakte een misstap door verdriet.
  Hij zei altijd dat hij met mij oud wilde worden en was in alle opzichten altijd goed voor me en heeft me ook heel erg bijgestaan in de nare tijd die volgde. Maar ik loog over de terugval. Het feit dat ik was terug gevallen was niet de reden om het uit te maken, maar dat ik het verzweeg uit schaamte en angst hem te verliezen. Het vertrouwen was dus geschaad.
  Nadien heb ik alle blunders begaan uit wanhoop.mijn excuses voor mijn gedrag na de breuk heb ik recentelijk per sms nog verstuurd maar natuurlijk nul reactie. Had ik je tips maar eerder gelezen…echter toen lag ik in puin en heb me echt belachelijk gedragen. Uiteindelijk heeft hij me geblokkeerd op alle Social media. We wonen ook nog eens niet bij elkaar om de hoek. Ik weet dat hij met pijn in zijn hart het uitmaakte, dat heeft hij zelf gezegd. Ook heeft hij gezegd tegen mijn zwager dat hij misschien over een jaar me tegen zou komen en dat de vonk dan wellicht weer over kon slaan (achterdeurtje om optie open te houden, zo kwam het over op mijn zwager, een hele neutrale man met verstand). Echter door mijn wangedrag is er nu helemaal geen contact meer en ziet hij dus ook niet hoe goed ik er bij zit, zowel lichamelijk als geestelijk. Hoor van iedereen dat ik er zo goed uit zie etc. Hoe kan ik hem mij laten missen als hij niks meer van me ziet ? Hoe kan ik laten zien dat ik weer de vrouw (denk te zijn)/ben waar hij destijds verliefd op werd ?? We hebben geen gezamenlijke vrienden meer, door de afstand werd zijn vriendenkring ook de mijne en andersom. Dus hoe kan hij me überhaupt gaan missen als hij niet weet wát hij mist

 • Hi Tim

  Ik had een relatie van 1,8 jaar (mijn allereerste relatie) en ben nu 3 weekjes single. Alles ging goed, we pasten heel goed samen en naar mijn gevoel had ik mijn soulmate gevonden. We hadden weinig ruzie en respecteerden elkaars keuzes in het leven. Natuurlijk heb je in elke relatie wel werkpunten. Eentje ervan is dat we elkaar te weinig zagen. We hebben als koppel niet heel veel gedaan en zagen elkaar vooral thuis of op cafe. We hebben er nooit problemen van gemaakt maar toch miste ik dat wel.
  Toen kwam die corona… elkaar heel weinig gezien die periode en weinig communicatie omdat we zo weinig te vertellen hadden. Nadat we terug bij elkaar mochten ben ik enkele keren bij hem geweest. Alles was leuk en normaal zoals anders. Niets te zien aan hem. Ineens een week later wil hij praten over ons. Het ging niet meer voor hem, hij voelde de connectie niet meer en zijn gevoelens zijn wat weg. Heel onverwachts…
  natuurlijk wil ik hem terug, want we hadden zo een fijne relatie. Ik weet geen reden waarom ik hem niet terug zou willen. Ik heb nu je tips wel gelezen maar ik denk dat het niet genoeg gaat zijn. Hij is iemand die heel hard is hierin en heel weinig zijn gevoelens toont.. we hadden geen problemen dus die zijn er niet om op te lossen. Toch vraag ik me af hoe het komt ?
  Is het omdat we elkaar te weinig zagen de laatste tijd ?
  Iemand zei me dat het mss komt omdat hij nog naar zichzelf aan het zoeken is en nog niet goed weet wie hij is en zich daarom nog niet kan binden… kan dat zo plots na 1,8 jaar ? Hij is 24 en gaat wel nog graag weg met vrienden (vrij vaak zelfs) wil hij dan toch nog van die vrijheid genieten ?
  Hij heeft zelf nog gezegd dat ik niet mag hopen dat alles goed komt en snap hem wel… maar toch wil ik het graag. En heb zoveel schrik dat niets gaat helpen om zijn gevoelens terug te laten komen. Iemand die zo hard is en er makkelijk mee om kan gaan, kan toch geen spijt krijgen van zijn beslissing ? Die gedachten zijn niet leuk en geven weinig hoop…

  Alvast bedankt voor de reactie

 • Hoi Tim,

  Bedankt voor al je tipsa en inzichten. Dat kan ik op dit moment goed gebruiken. Ik zit nog midden in m’n liefdesverdriet het is net 2 weken uit. Het ging al lange tijd niet goed omdat ik in een lange depressie zat en ik me volledig afsloot. Nu het eindelijk beter ging dacht ik dat er nog genoeg liefde was maar helaas. Verbrak hij onze relatie van bijna 2 jaar.
  Ik heb dit ergens totaal niet aanzien komen en kom er nu achter dat ik zijn liefde altijd maar als zelfsprekend zag. En heb ontzettende spijt dat ik hem door m’n vingers heb laten glippen. Ik wil heel graag je tips opvolgen alleen zit ik met een vraag; hij is namelijk mijn collega dus echt afstand houden is heel lastig. Hoe ga ik hier mee om? Ik heb hem afgelopen week alleen hoi gezegd en verder genegeerd is dit de beste manier? Ik probeer hem zoveel mogelijk te ontwijken. Maar het maakt mij ook onzeker omdat hij zegt dat hij me zo erg miste de afgelopen tijd dat hij gestopt is van mij te houden. Ik ben bang dat ik nu alleen maar bevestiging geef en hij mij echt zal vergeten. Dat maakt me onzeker om door te zetten. Ik hoop dat je mij kunt helpen. Alvast bedankt. Vriendelijke groet,
  Marjolein

 • Anoniempje schreef:

  Hallo Tim,

  Ik las bij contact dat je het beste een reactie achter kan laten bij het artikel dat het meeste bij je vraag past. Maar dit artikel is al wat ouder, dus ik hoop dat je dit nog leest.

  Ik heb veel aan je artikelen, maar ik mis een belangrijk stuk aan informatie wat juist bij mij en ik denk ook bij een hoop anderen van toepassing is.

  Hoe werkt de ex terug strategie als je samen kinderen hebt? Want dan kan je niet zomaar een tijd zonder contact. Ik zit namelijk in die situatie en dat is heel lastig.

  Wij zijn nu een maand uit elkaar en ik vind het heel moeilijk. Zeker aangezien ik weet dat we wel altijd goed hebben gewerkt en gelukkig zijn geweest. Bij ons is het fout gegaan door druk van buitenaf. Bekenden van ons zaten in een zeer slechte relatie en die situatie is tussen ons in komen staan. Ik ben tegen die man opgestaan (om erger proberen te voorkoken), maar hij wilde die dingen niet echt zien. Uiteindelijk is dat zo tussen ons in komen staan, dat we nu uit elkaar zijn. En ik denk dat hij nu die ellende koppelt aan mij. Bij hen is het ook, nadat wij al uit elkaar waren, uitgelopen in huiselijk geweld, hij heeft haar het ziekenhuis in geslagen. Dus zij zijn nu ook niet meer bevriend. Maar al het gemanipuleer van die man, zit nog wel in zijn hoofd. En zeker nadat het tussen ons ontploft is over hun situatie. Daar heeft die man aardig gebruik van gemaakt om “wraak” op mij te nemen, omdat ik wel opstond. Die man is echt een grote narcist. Maar hij heeft hem, lijkt wel, gehersenspoeld.

  Ik hoop dat je dit leest en ook aan ex-terug met kinderen aandacht kan geven. Ik kan namelijk veel adviezen niet opvolgen. We zien elkaar daardoor regelmatig en moeten ook contact houden. En dat probeer ik kort, zakelijk, maar wel positief en aardig te doen. Maar wat kan ik nog meer doen?

  Ik hoop hoop hoop echt dat je ook tijd hieraan wilt besteden! Ik denk dat er veel meer vrouwen zijn die met soortgelijke problemen zitten. (Komt opeens bv situaties met schoonmoeders in me op).

  Het liefste zou ik 1 op 1 coaching doen. Maar dat kan ik onmogelijk betalen. 🤞 Ik hoop dat je dit leest..

 • Hoi Tim,

  Korte vraag, hoop ik.
  Als je vriend zegt dat hij het wil uitmaken, maar heel erg tegenstrijdig is in zijn uitspraken en gedrag. Eerst zegt dat zijn besluit vast staat, daarna zegt dat hij het niet weet. Vervolgens nog een paar keer een knuffel én een kus geeft.
  Als hij het echt uit wil maken, waarom gaat hij dan akkoord met mijn vraag om er een week goed over na te denken?
  Dit gevraagd omdat dit een keer eerder is voorgevallen en toen had hij een dag later al spijt en was het weer goed. Nu zijn we wel al een paar dagen verder helaas en nog niks gehoord.

  Groetjes,
  VMD

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend