26

Hoe Krijg Ik Mijn Ex Terug? 14 Geheimen Die Je Moet Weten

14 geheimen die je moet weten om je ex terug te krijgen.

In dit artikel leer je:

 • Wat de wetenschap en duizenden coachingsklanten mij geleerd hebben over de beste strategieën om zo aantrekkelijk en verleidelijk mogelijk te worden voor je ex. Volg mijn advies en ik beloof je dat de kans op succes enorm toeneemt.
 • Waarom geen contact met je ex beter werkt dan hem honderden liefdesbrieven sturen, en welk wetenschappelijk bewezen principe hier aan ten grondslag ligt.
 • Hoe het komt dat aantrekkelijker worden zo’n grote invloed heeft op de mate waarin hij op jou ingaat, ook als er een duidelijk probleem was waardoor hij de relatie moest uitmaken.
 • Wat de meest veel voorkomende “ex terug” situaties zijn en hoe je deze het beste kan oplossen.
 • …en nog veel meer.

Wat je moet weten als het net uit is…

huilenHet spijt me om dat te moeten horen. Ik weet hoe vervelend het is als iemand waarvan je houdt uit je leven verdwijnt.

Je bent niet alleen.

Iedereen heeft meegemaakt dat zijn of haar grote liefde afstand neemt. Het is 1 van de meest pijnlijke dingen die je kan meemaken. Sommige mensen komen die klap nooit te boven. Maar jij gaat niet 1 van die mensen zijn.

Er is namelijk veel wat je kan doen om goed voor jezelf te zorgen in deze moeilijke tijd. Dat is belangrijk als jij je ex wil terugwinnen. Maar voordat ik je vertel hoe je dat het beste kan doen, wil ik je waarschuwen.

Ik wil je waarschuwen voor sommige websites die ik lees over het terugkrijgen van je ex. Ze beloven dat jij in elke situatie je ex terug zal krijgen, en worden aangeboden door mensen waarvan niet even duidelijk is wat hun achtergrond is. Voordat ik dit artikel schreef, heb ik al die websites even bekeken.

En wat schertst mijn verbazing?

vraag-introTalloze “ex terug” strategieën doen de ronde op het internet. Maar om eerlijk te zijn, zijn de meeste ronduit waardeloos.

Dat weet ik omdat ik de afgelopen jaren niets anders gedaan heb dan duizenden mensen coachen op het gebied van liefde en relaties. De technieken die ik je hieronder geef, zijn gebaseerd op deze ervaring. Daarnaast hebben ik en mijn team in de tijd die we over hadden ons verdiept in alle wetenschappelijke onderzoeken die er zijn. Om ons op de juiste weg te houden, en te voorkomen dat we dingen proberen die door de wetenschap zijn ontkracht.

Als je kijkt naar wat de wetenschap zegt, dan kan het merendeel van de tips van de “ex terug-“experts simpelweg niet waar zijn. De wetenschap heeft het ontkracht.

Dat is pijnlijk om te horen, maar ik wilde het je niet onthouden.

Want je kan je tijd zien als een betaalmiddel: je kan het maar 1 keer uitgeven. En als je dan besluit een aankoop te maken met je tijd, dan zou ik zelf liever tijd steken in iemand die mij gegarandeerd een oplossing kan bieden die in de praktijk getest is. Over vele jaren, en met duizenden mensen.

Wat die oplossing om je ex terug te krijgen is, lees je in dit artikel. Het is een lang stuk geworden, maar dat komt omdat het een groot onderwerp is. Lees er rustig doorheen, en doe dat morgen nog een keer. Want hierin geef ik de veertien geheimen prijs op je ex terug te krijgen.


Geheim 1: Accepteer je liefdesverdriet

accepteer-je-liefdesverdrietOk. Dus je grote liefde is bij je weg.

Het voelt pijnlijk om dit te schrijven, omdat ik aan die keren denk dat het mij is overkomen. Het voelt alsof je hart er uit wordt gerukt.

Maar tegelijk besef ik me dat in veel gevallen het verliezen van een relatie het beste is wat me kon overkomen. Ik heb geleerd dat er altijd nieuwe liefde voor in de plaats komt. Dat is een belangrijke wetenschap. Het is alsof er een vlammetje in mijn hart is aangestoken, dat nooit meer uitgaat.

Ik gun jou dat vlammetje ook.

En om dat te krijgen, zul jij je liefdesverdriet moeten accepteren.

Wetenschappers hebben ontdekt dat emotionele pijn dezelfde hersengebieden activeert als fysieke pijn. Het advies: “Stel je niet zo aan” heeft dus geen enkele zin. Dat zeg je immers ook niet tegen iemand die zijn been heeft gebroken.

Nee, je maakt de wond schoon, spalkt het en doet het in het gips. Denk ik. Ik heb geen idee hoe je een gebroken been verzorgt, want ik ben geen dokter.

Maar ik ben wel een datingcoach.

hitchEn ik kan je daarom wel een recept geven voor het liefdesverdriet-medicijn. Waar het uit bestaat? Medeleven voor jezelf en acceptatie van wat er is gebeurt.

Het is belangrijk dat je vrede krijgt met de situatie voordat je hem probeert te veranderen. Als je namelijk niet toegeeft aan jezelf dat het uit is, als je weigert het te accepteren, maakt het dat je onvolwassen en wanhopig overkomt. Het niet kunnen horen van een waarheid wanneer iemand het met je uitmaakt komt heel onaantrekkelijk over en zal iemand in zijn beslissing bevestigen.

Dit is een geheim wat de ex-terug experts je niet vertellen.

Je kan niet verwachten dat je ex bij je terug komt, als je niet met de pijn van de break-up hebt gedeald.

Waarom?

 Mannen slaan dicht wanneer ze geconfronteerd worden met de emotionele pijn van iemand anders

auwDit is een verschil tussen mannen- en vrouwenbreinen waarvan men niet wilt dat jij ze weet. Vrouwen ervaren in tijden van heftige stress – zoals bijvoorbeeld tijdens een ruzie – een steviger gevoel van connectie met hun partner. Maar mannen daarentegen zien hun empathische vermogens juist verdwijnen door de stress.

Oftewel: de wetenschap bevestigt wat iedereen in een relatie wel weet.

Mannen kunnen niet omgaan met drama.

En daardoor voelen mannen zich erg onhandig. Ze willen je vaak wel bijstaan, maar kunnen dit simpelweg niet. Je begrijpen is te veel gevraagd wanneer je erg emotioneel wordt, doordat je man daar van op slot schiet.

En wanneer jij je huilend aan zijn voeten werpt, zal dat hem doen dichtslaan. Het zal zijn beslissing om afstand van je te nemen in de hand werken. Dit is het laatste wat je wilt, als jij je ex terug wilt.

Dus het is tijd om goed adem te halen. Een, twee, drie keer. Ja? Mooi zo.

Nu je weet dat je liefdesverdriet verwerken belangrijk is, wil ik je een geheim verklappen over hoe je dit het slimste aanpakt.


Geheim 2: Tijd heelt alle wonden

Op dit moment lopen er een aantal heftige emoties door elkaar.

Van binnen voel je ongetwijfeld iets dat klinkt als: “Hij gaat bij me weg, maar, maar maar…. Ik hou van hem.

De teleurstelling, het verdriet, de woede en misschien wel opluchting kunnen elkaar in rap tempo afwisselen.

Weet je hoe het komt dat je dit brede scala aan emoties voelt? Je zou immers denken dat het er maar 1 of 2 zouden zijn. Er heeft zich immers 1 gebeurtenis voltrokken, toch? Maar zo werkt het niet. Want:

Je hebt meerdere redenen om naar je ex te verlangen.

En al die redenen komen met hun eigen emotionele lading. Teleurstelling kan volgen omdat je helemaal niet had verwacht dat die ander er mee kapt, maar ook uit het feit dat je het gevoel hebt dat je voorlopig geen liefde gaat vinden (waardoor het dus weinig met de andere persoon te maken heeft).

Verdriet kan komen omdat je niets liever wilt dan hem aanraken

ik wil hem aanrakenOf kan komen omdat je het nu moet missen om zonder iemand naast je roomijs te eten terwijl je naar Sterren Dansen Op Het Ijs kijkt.

Er liggen achter al je emoties verschillende motivaties die worden gebundeld naar 1 doel: je ex terug krijgen. Dat is natuurlijk je eerste reactie wanneer hij het uitmaakt – en misschien ook je 2de en je 3de.

Maar als jij je liefdesverdriet wat tijd geeft, dan gebeurt er wat grappigs.

Die kluwen van emoties, die nu nog als een wervelwind door elkaar heen draaien, zal vroeg of laat zich opsplitsen. Waardoor het verdriet, de teleurstelling en alle andere emoties, zich sterker ten op lichte van elkaar zullen aftekenen.

Je zal begrijpen wat de onderliggende reden is voor elke emotie. Dat is wat het verwerkingsproces doet.

En zodra je die redenen weet, dan is het pas tijd om te handelen. Niet eerder.

Je kan niet helder nadenken als je geëmotioneerd bent

gebruikt hij mijEn reken maar dat je vlak na de break-up al die emoties over je heen krijgt, en dus even geduld moet hebben voordat dit beter wordt. Maar gelukkig duurt deze periode korter dan je denkt.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat in de meeste gevallen liefdesverdriet na een maand of drie is verdwenen.

Ik vind die prijs van drie maanden laag. Hij is prima op te brengen als je daarmee de kans op levensgeluk verhoogt, en je ervoor kan zorgen dat de kans toeneemt dat jij je ex terugkrijgt.

Je kan als je dat wilt in je bed gaan liggen wachten totdat het over is. Je zal vanzelf merken op een dag dat het verdwenen is. En dat is natuurlijk een prachtig moment.

Maar ik denk niet dat zo’n houding gezond is. En het feit dat je dit artikel leest over hoe jij je ex terug krijgt, laat mij weten dat je het met me eens bent. Je hebt blijkbaar een gezonde vechtlust. Die vechtlust kan je op dit moment goed gebruiken.

Kies ervoor om voor jezelf te vechten

socratesEn om op vloeiende wijze door je liefdesverdriet heen te gaan.

Je kan een keuze maken om wanneer je voor grote pijn komt te staan je door die pijn te laten vernietigen, of om het je sterker te laten maken.

En ik denk dat ik jou niet hoef uit te leggen wat handiger is. Anders las je geen artikel over het terugwinnen van je ex.

Maar laat me je een wetenschappelijke onderbouwing hiervan geven, zodat je goed begrijpt waarom dit het juiste is om te doen. Ik denk namelijk dat als je weet wat de achterliggende redenen zijn dat deze houding je gelukkiger maakt, het makkelijker wordt om deze vol te houden. Want makkelijk is het niet.

Alles waar je aandacht aan geeft, krijgt meer waarde in je hoofd.

Het is een hardnekkig principe in de psychologie dat alles waar je aandacht aan geeft in je hoofd, meer waarde voor je krijgt. Het zal vaker weer in je aandacht te vinden zijn. Waardoor je automatisch interpreteert dat het dan wel heel belangrijk moet zijn, waar je zo over peinst.

Dit verschijnsel is zo sterk, dat sommige mensen er waanbeelden door ontwikkelen die voorschrijven dat ze alles kunnen krijgen wat ze willen, als ze er maar lang genoeg aan denken.

Misschien heb je wel eens gehoord van de wet van Aantrekkingskracht?

wet-van-aanrekkingskrachtIk heb een artikel geschreven waarin ik uitleg dat dit niets anders is dan de sensatie dat wanneer je vaak aan iets denkt, het belangrijker voor je wordt. Het verdere gedeelte dat je alles kan krijgen wat je wilt als je er voldoende aan denkt, is natuurlijk onzin. Het haalt oorzaak en gevolg door elkaar.

Maar wat dit ons wel leert, is dat veel aandacht aan iets schenken zorgt dat het sterker wordt.

En hoe pas je dat toe als je liefdesverdriet hebt en je ex terugwint?

Door je aandacht te focussen op je verlangen.

In dit geval naar een leven vol liefde, geluk en positiviteit.

Dat betekent niet dat je stenen door je ex’ zijn ruit moet gooien met briefjes eraan waarop staat: “Ik wordt gelukkig van jou, dus kom hier, kom hier.

Zoals ik je heb verteld is het niet handig om impulsief te zijn wanneer je emotioneel bent, en heb je eerst tijd nodig om met je emoties om te gaan.

Wat het wel betekent is dat je dit voor de juiste redenen doet.

Je pijn accepteren doe je niet omdat het zo fijn is

mehJe doet het omdat je beseft dat je dan sneller je op een leven vol liefde en geluk kan richten.

Dit betekent dat je veel bezig moet zijn met dingen die je leven beter maken. Die samenhangen met je verlangens, je dromen en je behoefte aan geluk. Uiteindelijk gaat dit ervoor zorgen dat je krijgt wat je wilt, niet de hoeveelheid tijd die je doorbrengt op de bank met een bak roomijs of terwijl je ligt te snotteren tijdens je favoriete CD van Celine Dion.

Ik bedoel dit niet gemeen.

Je mag best weten dat ik als datingcoach absoluut niet immuun ben voor liefdesverdriet

Dat ik anderen er mee leer omgaan, wil niet zeggen dat ik een soort resistentie heb opgebouwd.

Ik kan me een break-up herinneren waarna ik een week niet buitenkwam…

gevoel-emoties… alleen maar slechte alcohol dronk en emotionele uitbarstingen van verdriet had die mannen helemaal niet horen te hebben – ook al zou elke man nu precies weten wat ik bedoel.

Die sensaties van machteloosheid, en uitspattingen daarvan, horen er net zo goed bij. Ook daar hoef je niet tegen te vechten. Laat je een paar avonden gaan. Huil zo hard je kan en prop zoveel mogelijk chocolade-ijs naar binnen.

Maar als je dat hebt gedaan, mag je op een bepaald punt jezelf bij de oren pakken en besluiten om vanaf nu een flinke meid te zijn. En aan de slag te gaan met mijn volgende tips om te krijgen wat je wilt in het leven. Liefde en geluk.

Dat hou je dan een paar dagen vol, en dan zul je merken dat je behoefte krijgt aan weer een nieuwe uitspatting. Als jij je echt niet wilt inhouden, geen probleem.

Trek de gordijnen dicht, zet je liefdesverdriet-playlist aan op Spotify en huil en schreeuw net zo lang als je nodig hebt om tot rust te komen

gillenHet gaat er niet om dat je een oefening doet in hoe verdrietig je kan zijn. Maar dat je bezig gaat met zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen, en zo lief mogelijk voor jezelf te zijn, terwijl de emoties je om de oren vliegen. En zoals altijd geldt: focus je zoveel mogelijk op het positieve, en doe wat op dat moment het meeste helpt.

Naar verloop van tijd zal je merken dat je emoties steeds meer beginnen te liggen. Dat je berusting krijgt. En dat je beter begrijpt waar je behoeften en verlangens liggen. Wat cruciaal is om de juiste stappen te zetten voor het terugkrijgen van je ex.

Want als je nog zo emotioneel bent, en daardoor niet helder kan nadenken, is het onmogelijk om de juiste acties te ondernemen. Maar ook als jij je nog niet sterk voelt, is dit nog steeds onmogelijk. Het is wat ik in mijn jaren als datingcoach keer op keer heb gezien.

Dus voordat jij je ex opbelt in deze fase, wil ik je verklappen wat je absoluut gedaan wilt hebben voordat je hier aan begint.


Geheim 3: Bevredig je behoeftes

steakKijk. Tijdens je relatie heb je ontzettend veel geïnvesteerd in je ex. Tijd. Liefde. En aandacht.

En dat zal hij ook voor jou hebben gedaan.

In een relatie leun je op elkaar.

Je bevredigt elkaars behoeftes. Geeft, en ontvangt. Omdat je van elkaar houdt doe je dingen die je anders nooit voor iemand zou doen.

Maar het is belangrijk voor je gemoedsrust om onderscheid te maken tussen de liefde die jij voor hem voelde, en de fijne dingen die hij voor je deed.

Hier wat voorbeelden van dingen waar jij in een relatie misschien mee te maken had en waarvan je genoot:

 • Hij kookte voor je.
 • Gaf je een massage.
 • Seks.
 • Andersoortige aanraking.
 • Verraste je.
 • Vermaakte je.
 • Was attent.
 • Gaf je het gevoel een dame te zijn.
 • Was gezelschap tijdens leuke dingen (je maatje).
 • Was je emotionele klankboord.
 • Maakte je aan het lachen.

Al dit soort dingen kunnen terugkomen in een relatie

flirten-verliefd-worden-mannen-jaloersMaar als je goed kijkt, zie je dat al deze dingen ook buiten een relatie te ondervangen zijn. Het enige wat je niet kan vervangen, is het houden van.

De vraag is alleen hoe sterk dat houden van is. En voordat je daar achterkomt, zal je dus eerst met je liefdesverdriet moeten dealen.

Want zoals uitgelegd lopen je emoties door elkaar.

Dit komt doordat je vriend uit je leven verdwijnt. Maar er is een duidelijk verschil tussen je rot voelen omdat je al die lieve dingen mist die hij deed, of dat je hem mist.

En het geheim waar zelden over wordt gesproken, is dat de ultieme test van je liefde is wat er gebeurt wanneer je volledig onafhankelijk van iemand bent.

Zodra je alles wat je van hem ontving, wat gepaard ging met een tijdsinvestering van jouw kant, verplaatst naar andere mensen…

…dan ga je voelen of je hem nog steeds mist. Of er nog steeds een leegte is.

Hoe krachtig is het om je ex terug te vragen niet omdat hij lekker kan koken, maar omdat je hem mist om wie hij echt is?

ik mis jeDat is een heel verschil en voelt heel anders aan voor een man als je tegen over hem staat. En laten we wel zijn. Hij heeft ook een ego.

Maar het kan ook de andere kant op gaan.

Misschien was je in een lange relatie wel enorm gewend geraakt aan al die dingen die je vriend deed om je gelukkig te houden.

En nu het uit is moet je al die dingen missen.

Maar wat nou als je al die dingen doet, en je komt er achter dat jij je vriend helemaal niet mist?

Dan is het geen goed idee om je ex terug te nemen

slecht ideeHet is je dan immers niet om zijn liefde te doen, maar alles wat hij voor je deed. In zo’n geval zou het heel zonde zijn als jullie weer bij elkaar komen. Ik gun iedereen een partner die voor de volle 100% voor hem of haar gaat. Dat geldt voor zowel voor jou, als voor je ex.

Het helpt enorm wanneer je tijdens zo’n moeilijke tijd jezelf goed ondersteunt. Door zoveel mogelijk uit het leven te halen wat jou gelukkig maakt. Of het nou een eigengemaakte maaltijd door 1 van je vrienden is, of het gezelschap van je familie waar je dingen samen mee doet.

Of misschien mis je fysieke aanraking, en is een massage daar geschikt voor. Kunnen je vriendinnen je opvangen en even je emotionele klankboord zijn. En ben je een avondje dronken, en wordt je versierd door een leuke man die je weer even helemaal vrouw kan laten voelen.

Dit is natuurlijk heel anders dan hoe het aanvoelt in een relatie. Maar het verschil zou moeten zijn dat alles meer kleur krijgt in een relatie, doordat het gedaan wordt door een persoon die van je houdt, en waarvan jij houdt. Als je er achter komt door het bevredigen van je behoeftes dat jouw liefde is afgenomen…

… dan heb je twee vliegen in 1 klap geslagen:

2-vliegen

 1. Je hebt minder behoefte om je ex terug te krijgen.
 2. Je hebt het meest krachtige middel gevonden tegen liefdesverdriet.

Ik heb daar nog niet zo veel over gezegd, maar je focussen op je behoeftes laten bevredigen is een heel goed plan in een tijd van liefdesverdriet.

Alle energie die jij steekt in jezelf gelukkig maken hoeft niet naar overbodige tranen te gaan.

Soms zullen er tijden zijn dat jij je niet kan beheersen. En dat is helemaal ok. Maar de rest van de tijd kan je beter doelgericht zijn en je behoeften bevredigen. Zodat je er gelukkiger en sterker uitkomt.

En daarnaast vind je uit wat je echt voor je ex voelt. Mis je hem nog steeds? Lees dan geheim 4 over hoe je ervoor zorgt dat hij weer naar jou gaat verlangen.


Geheim 4: Bewaar afstand

hoe afstandEerder heb ik een artikel geschreven over wanneer je afstand moet nemen in je relaties.

Maar het geheim wat ik je nu ga onthullen heeft met iets heel anders te maken dan het aangeven van je grenzen. Hoewel dat een bijkomend voordeel is.

Als je liefdesverdriet hebt, is niets ergers dan seks met je ex.

In het moment is het prachtig, en geniet je van de mooie tijden die jullie even kunnen herbeleven.

Maar daarna zinkt de realiteit in. Jullie relatie is nog steeds uit. Je bent er geen fluit mee opgeschoten. En dan komt er weer een tsunami aan emoties.

Niet heel aangenaam dus.

Contact houden met je ex is als drugs geven aan iemand die probeert af te kicken

zo-stomJe probeert iemand te vergeten, maar ondertussen doe je van alles om jezelf aan die persoon te helpen herinneren.

Onderzoek heeft uitgewezen dat als je liefdesverdriet hebt, het het beste is om die persoon voorlopig volledig uit je leven te verwijderen. Althans, zo lang het verdriet vers is. Zo voorkom je dat je de hele tijd met je neus op de feiten wordt gedrukt, en je iedere keer ontregelt wordt.

Je maakt je liefdesverdriet er dus enorm erger mee.

Maar dat is niet het geheim wat ik je wilde verklappen.

Nee, dat heeft namelijk te maken met hoe jij je ex terug kan veroveren. Het druist in wat boerenwijsheid over dit onderwerp zegt.

Wat doen mensen wanneer het niet goed gaat in hun relatie? Ze gaan er “aan werken.

Vaak betekent dit dat ze urenlang praten over de problemen die ze hebben. Dat ze meer en meer tijd met elkaar doorbrengen. En volledig de focus op elkaar leggen.

Dit is het advies wat in de bladen staat en wat relatietherapeuten aan hun cliënten geven. Deze psychologen laten mensen een uurtje langskomen per week en informeren in die tijd hoe het is gegaan.

Als datingcoach heb ik mijn cliënten veel langer meegemaakt

datingcoachIn sommige gevallen heb ik ze een week non-stop gecoacht. En wat je dan ziet, is dat wanneer een stel voortdurend veel tijd samen doorbrengt, dit helemaal niet het effect heeft wat wordt beoogd.

Het klinkt zo logisch: “Het gaat niet goed in onze relatie, dus laten we veel tijd met elkaar doorbrengen.” Maar in de praktijk zie je dat het tegenovergestelde gebeurt. Mensen worden er gek van wanneer ze continu op elkaars lip zitten.

En je ziet het ook terug in wetenschappelijk onderzoek. Zo is er niet zo lang geleden aangetoond dat het merendeel van de mannen te weinig rust krijgt in zijn relatie, en dit een grote frustratie is.

Wanneer je dus uit een relatie bent, kan je geneigd zijn om wat voor reden dan ook contact te onderhouden met je ex. Misschien wil hij wel “vrienden blijven“. Maar als je hem echt terug wilt, dan is dat simpelweg geen optie. Want op deze manier heeft de break-up geen consequenties voor hem, en zal het dus niet echt tot hem doordringen.

Laat hem maar voelen dat als hij het uitmaakt, jij ook echt uit zijn leven verdwijnt. Natuurlijk mag je laten merken dat je dit liever niet wilt, maar dat wanneer hij besluit dat hij je niet meer wilt hij je ook niet meer krijgt. Als jij met hem blijft slapen zal hij nooit de kans krijgen om zich dit te realiseren. Maar wanneer jij duidelijk laat merken dat je afstand neemt, zal hij reageren met “Oei, dit komt wel erg dichtbij.

Tenminste, in sommige gevallen. In andere zal het hem opluchten en zal hij zich realiseren dat dit is waar hij naar op zoek was. Ik wil je niet verontrusten, maar ook die optie is mogelijk. Het is wel belangrijk dat je ex de kans heeft hier achter te komen.

Je wilt dat hij je mist.

ik mis je teveelWanneer je het contact voor een tijdje verbreekt, krijgt hij de kans om eens diep in zichzelf te rade te gaan.

Dat wil niet zeggen dat hij hem met beide handen grijpt. Mannen zijn nou eenmaal niet zo introspectief aangelegd. Maar dat wil niet zeggen dat hij je in de periode dat jij hem niet ziet gaat missen. En dat is precies wat je wilt.

Het heeft geen zin om op dit moment overdreven veel tijd met hem door te brengen. Hij weet wat je te bieden hebt, en hij heeft besloten dat hij het niet meer wilt. Maar als je uit zijn leven verdwijnt, kan hij er achter komen dat hij het toch verkeerd had ingeschat. En dat hij je alsnog in zijn leven wil.

Maar daarvoor moet hij wel de kans krijgen om een verlangen naar je op te bouwen. Een verlangen wat zich alleen kan ontwikkelen als je even afstand van hem neemt.

Het is het best bewaarde geheim wat je niet wordt verteld door de zogenaamde “ex-terug experts” of de vrouwenbladen. Ik hoop dat jij er je voordeel mee doet.


Geheim 5: Los het probleem op

type man testElke relatie gaat uit omdat er een probleem is. Iets waardoor je partner het niet meer kon opbrengen om met jou te zijn.

Soms zijn er meerdere deelproblemen. Misschien zag hij je weinig. Begon hij daardoor te twijfelen of je wel van hem hield. En was dat voor hem aanleiding om de relatie te beëindigen.

In zo’n geval is het het beste om te kijken wat de directe aanleiding was voor jullie break-up. Wat maakte dat hij zich niet meer goed voelde in de relatie? Wat had dit voor gevolgen op hem?

Kijk of je dit probleem kan verhelpen.

Wanneer hij verliefd werd op iemand anders, of niet meer van je hield, dan is dit moeilijk op te lossen.

Iemand anders zijn diepste gevoelens heb je niet in de hand. En ik denk ook niet dat je dat moet willen.

Ik denk dat als je mijn voorgaande stappen hebt opgevolgd en over het ergste verdriet heen bent, kan beamen dat het beter is om met iemand te zijn die daadwerkelijk van je houdt.

Maar wanneer hij zich niet meer aangetrokken tot je voelde, of de passie miste in jullie relatie…

Relatieproblemen-Oplossen Klik op de afbeelding hierboven om naar de pagina over relatieproblemen (+ oplossingen) te gaan.

…dan is dat een heel ander verhaal, bijvoorbeeld.

Hieronder een lijst van veelvoorkomende problemen in een relatie, met daarbij artikelen hoe je deze het beste kan aanpakken.

Als het probleem tussen jou en je ex er niet tussen staat, zoek dan verder op deze site. Ik heb tientallen problemen beschreven en ik weet zeker dat het jouwe er ook tussen zit.

Waarom is dit belangrijk?

Je wilt dat je man je gaat missen. Dat hij dusdanig naar je verlangt dat hij niet meer zonder je kan. Daarvoor zul jij de meest aantrekkelijke vrouw moeten worden die je kan zijn, en emotioneel onafhankelijk moeten worden (althans, voor een tijdje).

Maar dit heeft allemaal geen zin als je niet de aanleiding van de relatiebreuk verhelpt

het maatk niet uitIn zo’n geval kunnen jij en je vriend voor even bij elkaar komen, maar dan zal het probleem zich later wreken. En dan ben je weer terug bij af.

Daarnaast is het nooit verkeerd om een oplossing te verzinnen voor iets wat iemand anders dwars zit. Als het in je vermogen ligt om het te veranderen, dan moet je dat natuurlijk doen.

Maar wil je het wel?

Laat ik je een voorbeeld geven. Een oud-klant van mij was arts. Zij maakte lange dagen. Daarna was ze simpelweg erg moe.

Haar vriend had hier geen begrip voor. Hij was zelf geen arts, en kende het leven niet. Hij had geen idee wat zij elke dag moest doorstaan.

Maar hij vond het wel vervelend als zij uitgeput thuiskwam. En dat ze eigenlijk maar alleen lief en attent kon zijn tijdens het weekend.

Dit was de aanleiding voor hem om vrouwelijke aandacht buiten de deur te zoeken

signalen-dat-hij-je-wil-zoenenHet leidde tot een affaire. En hij besloot om het uit te maken.

De volgorde van hoe het is gelopen is natuurlijk niet goed. Een affaire keur ik af. Liegen tegen je partner is nooit goed.

Maar de man had er wel een duidelijke aanleiding voor. Hij kreeg niet in de relatie wat hij nodig had. Uiteindelijk heeft hij het ook uitgemaakt.

En nu was de vraag voor zijn ex-vriendin, die mijn klant was: “Hoe kan ik hier wat aan doen?

In overleg kwamen we erachter dat ze haar carrière belangrijker vond dan haar relatie.

Dat klinkt heel hard, maar zij had alles opgegeven om dokter te kunnen worden. Het werk putte haar misschien uit, maar ze was elke dag bezig met het redden van levens. Iets waar ze zielsveel van hield om te doen. Ze voelde zich er meer mens door en zou het voor geen goud opgeven.

Maar door haar liefdesverdriet begon ze te twijfelen

twijfelZe begon een paar weken stevig te drinken na het werk, en was er niet helemaal bij met haar hoofd. Dat kwam omdat een belangrijke steunpilaar uit haar leven was verdwenen. Hoe fijn je het ook vindt om levens te redden, een arts heeft ook liefde nodig.

Toen die liefde verdween werd haar leven voor een paar weken even heel zwaar. Er is altijd een afkickperiode waarin je lichaam en geest er gewend aan moeten raken dat er affectie uit je leven verdwijnt.

Dat is even een kwestie van doorbijten.

Maar ja, combineer dat met een stressvolle baan, en ik vind het niet vreemd dat je naar de fles grijpt.

Maar toen haar lichaam er gewend aan was geraakt….

Stopte ze na drie weken met drinken.

Na vier weken begon ze weer meer aandacht te steken in haar werk.

Na zes weken was ze weer helemaal de oude.

geen alcoholDat kwam ook omdat ze haar ex, op mijn advies, helemaal niet had gesproken. Er was geen contact tussen hen, en ze had alle tijd om aandacht voor zichzelf te tonen. Ze kon even helemaal los, zowel van haar eigen beklemmende binnenwereld als van haar ex.

En na die zes weken voelde ze een stuk sterker en onafhankelijker. En besloot ze dat ze nooit of te nimmer haar liefde voor het artsenvak kon opgeven voor een relatie. Het is haar lust en haar leven. Ook al is het zwaar, en vraagt het veel van haar.

Ze wist dat als ze dat op zou geven, ze zich emotioneel geamputeerd zou voelen. Het zou haar ongelukkig maken, en dat wilde ze niet voor zichzelf.

Het probleem van haar ex kon ze dus niet oplossen. Waardoor ze vrede kreeg met dat de relatie uit was gegaan.

Waar ze in de eerste paar weken zo boos was dat ze zichzelf moest verdoven met alcohol, kreeg ze een nieuw begrip voor haar ex-partner. En waardeerde ze hem erom dat hij een knoop kon doorhakken, waar zij helemaal geen weet van had gehad.

Ze hield nog steeds van hem en vond het jammer hem te zien gaan. Maar ze wist ook dat het heel egoïstisch zou zijn om hem in een relatie met zichzelf te houden als dit hem ongelukkig zou maken. Als zij recht heeft op een gelukkig leven als arts, dan heeft hij ook net zo veel recht op een gelukkig leven, vond zij.

Dus. Als het eerste liefdesverdriet is gaan liggen. En je hebt wat tijd voor jezelf genomen.

Denk kritisch na over wat het probleem van je partner was

kritisch denkenEn kijk dan of je bereid bent het op te lossen.

Kan je dit oplossen, doe dit dan voordat je met je partner spreekt. Zodat je zeker weet dat jullie niets meer in de weg staat.

Dat je dit oplost wil ook niet zeggen dat je partner gelijk bij je terug wil of kan komen. Het is ook niet de bedoeling dat je het zodanig als een argument gebruikt. Maar daar kom ik zometeen op.

Of je kan ervoor kiezen dat je het probleem niet oplost, dat het je erg ongelukkig zou maken. In zo’n geval leg je de bal bij je partner. En daar is helemaal niets mis mee. Want als hij je vraagt voor hem iets te veranderen wat van grote invloed is op jouw identiteit, dan denk ik dat je hier heel voorzichtig mee mag zijn.

Stel jezelf deze vraag als je niet weet of je wilt veranderen.

Wat maakt jou gelukkig?

Hij heeft je laten weten wat hij van jou nodig heeft. En dat is heel goed. Je kan iemand niet iets geven in een relatie, als je niet weet wat die persoon nodig heeft.

Maar je eerste verantwoordelijkheid is dat je voor jezelf kiest in je relatie en in je leven. En dat jij ook gelukkig blijft. Je wilt het hem naar de zin maken, maar als dit je kans op een gelukkig leven verpest, gaat dat natuurlijk niet.

Dus stel jezelf de vraag welke keuze jou meer gelukkig maakt

wat wil jijWanneer je merkt dat het voor jou om iets kleins gaat wat je maar wat graag verandert voor de liefde van je leven, doe het dan ook.

Wanneer het iets groot is waardoor jij je kans op levensgeluk drastisch verminderd, doe het dan niet. Hoe groot de verleiding ook is, het is beter om zonder liefde te zitten dan in een situatie waarin dit je geluk afknijpt.

En dat je even zonder liefde komt te zitten wil niet zeggen dat dit ook zo blijft. Veel vrouwen zijn bang dat ze nooit iemand anders zullen vinden. “Hij is de enige waar ik ooit echt van heb gehouden,” zeggen ze dan.

Geloof me als ik zeg dat al mijn klanten die dit roepen, binnen een paar jaar iemand vinden die beter bij hen past dan hun vorige vriend.

Dat komt puur door een stukje kansberekening. Er gaan dagelijks miljoenen relaties stuk overal ter wereld, en als die mensen vinden ook weer een nieuw iemand. En daarnaast zijn er een hoop dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat jij iemand vind die beter bij je past. Test hier op welk type man jij valt.

Wil je toch proberen om je ex terug te krijgen? Ga dan door naar mijn volgende geheim. Ontzettend belangrijk als je het probleem wat er tussen jullie was hebt opgelost.


Geheim 6: Praat niet over jullie problemen

Doe het nietDit is het tegenovergestelde van het standaard relatie-advies wat je in de bladen leest en van je relatietherapeut krijgt.

Maar het is belangrijk om te beseffen dat je vriend niet de relatie met je aanging omdat jullie vaak praatten over negatieve onderwerpen. Hij deed dat omdat hij verliefd op je werd, en hij blij werd van de manier hoe je met hem omging.

Hij heeft de relatie verbroken omdat er een probleem was en dit op de voorgrond kwam te staan. Het was dus een reden voor hem om je minder te zien, en leidde er zelfs toe dat hij de relatie wilde verbreken.

Wat kan je dan beter doen als je hem terug wil. Hem dat leuke gevoel geven van toen hij verliefd op je werd, of praten over jullie problemen en hoe moeilijk het allemaal was?

Natuurlijk is het eerste een stuk beter.

Toch is de standaard aanpak van veel therapeuten en magazines om aandacht te besteden aan de problemen

aandacht aan problemenDat komt omdat ze niet op de hoogte zijn van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. De psychologische modellen die beide partijen gebruiken zijn gebaseerd op benaderingen uit de vorige eeuw. Toen er nog niet de wetenschappelijke methodiek was om te bepalen wat het beste is om om te gaan met dit soort problematiek.

Waar wetenschappers nog niet zo lang geleden zijn achter gekomen, is dat praten over je problemen zorgt dat je stress ervaart. En wanneer je die stress ervaart in iemand anders zijn bijzijn, ga je die persoon automatisch associëren met je stress. Omgekeerd zal je, wanneer je in iemands bijzijn veel positieve gevoelens ervaart, onbewust die persoon met het positieve gevoel associëren. Dit heeft te maken met hoe je hersenen werken.

Het emotionele gedeelte van je brein heeft namelijk moeite met oorzaak en gevolg. Het functioneert alleen in associaties. En dat betekent dat het praten over je problemen, hoe goed bedoelt ook, altijd in je nadeel werkt. Het maakt dat je partners beeld van jou verandert. En je niet meer ziet als bron van liefde, maar als bron van stress.

Dat is de reden dat mannen niet houden van drama en zware onderwerpen.

Omdat de manier waarop mannen problemen oplossen zo verschilt met die van vrouwen, maakt dat ze zo snel uitgekeken raken op heftige onderwerpen.

Hij zal zodra hij een probleem hoort het zo snel mogelijk willen oplossen

kan ik helpenJij hebt er daarentegen de behoefte aan om er over te praten. Maar door de manier waarop je hersenen werken associatief is, gebeurt er het volgende:

 • Je kaart een probleem aan.
 • Hij wil het oplossen.
 • Jij frustreert je, want jij wil er juist langer over praten.
 • Hij frustreert zich, want hij kan het niet uitstaan om over een probleem te praten zonder wat te doen.
 • Jij koppelt je gevoel van ongemak aan je contact met hem, ook al is jouw eigen behoefte die niet vervuld wordt de oorzaak.
 • Hij koppelt zijn gevoel van ongemak aan zijn contact met jou, omdat je weigert te praten over de oplossing van het probleem. Zijn onvermogen om erover te praten is de oorzaak, maar dat ziet hij niet.
 • Al met al voelen jullie je slechter over de relatie en komen jullie steeds meer van elkaar af te staan.

Al met al heeft de wetenschap dus aangetoond dat praten over je problemen niet de oplossing is als jij je ex terug wilt. Sterker nog…

Dit zal je verder van hem afbrengen

weinig zelfvertrouwenDit betekent niet dat je kan stoppen met het oplossen van het probleem wat ten grondslag lag aan de break-up. Sterker nog: je weet nu waarom het des te belangrijker is dat je ervoor zorgt dat dit opgelost is voordat je contact met hem zoekt. Mannen zien van nature problemen als iets wat lijkt op een kwaadaardig gezwel: het moet zo snel mogelijk chirurgisch verwijderd worden. Wanneer jij dat doet, dan toon je begrip voor zijn belevingswereld.

Het is je doel dat hij je gaat missen.

En wanneer het probleem voor zijn gevoel nog tussen jullie in staat, wordt dat onmogelijk voor hem.

Want problemen zijn zo vervelend voor een man, dat hij altijd het gevoel zal hebben dat hij blij is dat hij daar vanaf is. En dat zal het gevoel van liefde wat hij ongetwijfeld nog voor je heeft overheersen.

Dus vermijdt over het probleem te communiceren. Zorg ervoor dat het opgelost is, als je dat kan en hem terug wilt. En sla daarmee het relatie-advies van stoffige therapeuten en slecht geïnformeerde vrouwenbladen in de wind. Want wanneer iets wetenschappelijk is aangetoond is het geen giswerk: je weet zeker dat iets werkt.


Geheim 7: Wordt de vrouw waar hij verliefd op werd

datingtips-voor-vrouwenEr was een tijd waarin jullie elkaar net leerde kennen, en hij stapel- en stapelverliefd op je werd.

Misschien duurde het wat langer, en voelde hij pas de eerste vlinders na een paar maanden of zelfs een jaar. Dat maakt niet uit. Het gaat erom dat hij op een bepaald punt zich dolgelukkig met jou voelde. En hij niets anders wilde dan bij jou zijn.

Dat gevoel wil je bij hem naar boven roepen om hem terug te krijgen.

Wordt de vrouw waar hij verliefd op werd.

Weet je wat de nummer 1 klacht is van mijn mannelijke klanten die in een relatie zitten?

Dat een vrouw niets meer aan haar uiterlijk doet

niks meer aan uiterlijk doenEn dat vinden ze dan vreemd. Ik vind het heel logisch, maar dat is omdat ik weet wat de wetenschap hier over zegt. Gemiddeld komen mensen in de eerste jaren van hun relatie meer dan drie kilo aan. Tweederde van de koppels heeft te maken met significante toenames in lichaamsgewicht.

Ik begrijp heel goed waarom zowel jij als je man stopten met je mooi te maken voor elkaar. Je was blij dat je iemand had gevonden waar je voor lange tijd mee wilde zijn. Je voelde je zo op je gemak, dat iets aan je uiterlijk doen triviaal leek.

Maar wat de ander je simpelweg niet vertelt, is dat het wel degelijk belangrijk is. Voor zowel mannen als vrouwen.

Ik vertel hier later meer over. Maar voor nu is het belangrijk om te weten dat alleen het oplossen van de aanleiding van je break-up niet genoeg is om vooruit te komen. Want wat je partner niet vertelde, is dat er meer speelde dan alleen deze aanleiding.


Geheim 8: Wordt aantrekkelijker

roodIk heb je aangeraden om goed voor jezelf te zorgen. De tijd te nemen om je verdriet te verwerken. Je behoeftes zelf te vervullen. En de aanleiding van de break-up te verhelpen.

Dit zijn dingen die je kan doen om het voor jou makkelijker te maken je ex terug te krijgen. Maar hoe maak je het voor hem makkelijker?

Dat is door aantrekkelijker te worden.

Laat me je een geheimpje verklappen van mannen. Wij worden op andere manieren gemotiveerd dan vrouwen. De meeste vrouwen leren een man eerst kennen, en pas als ze een tijd lang met hem hebben doorgebracht weten ze of ze hem aantrekkelijk vinden.

Bij mannen gaat dat helemaal anders.

We weten binnen de eerste twee minuten of we een vrouw aantrekkelijk vinden of niet

aanEn uit onderzoek blijkt dat wanneer dit het geval is, we letterlijker dommer worden.

We gaan een aantal IQ-punten achteruit wanneer we met een mooie vrouw praten.

Je denkt misschien dat het hierbij ophoudt. Hij vindt je aantrekkelijk, en dan wil hij een relatie met je.

Dat is niet het geval.

Een man vindt je aantrekkelijk, en zal je daarna leren kennen. Op deze manier vindt hij uit of hij een relatie met je wil. Maar voordat hij de knoop hakt, moet hij eerst een steek van jaloezie voelen. Het risico voelen dat hij je kwijtraakt. Dat verandert zelfs de meest stoere man in een man die zich wel wil binden.

Wanneer het dus uit is gegaan met je vriend, zal je alle stadia een keer door moeten. Je moet aantrekkelijk zijn in zijn ogen, dan zal hij je weer opnieuw willen leren kennen en bang moeten worden om je kwijt te raken voordat hij (weer) een relatie met je aangaat.

En het begint dus met de eerste stap.

Maar jullie zijn een tijd lang verder

Ik zou je altijd willen aanraden om, als je hem terug wilt, de vrouw te worden waar hij verliefd op werd. Later vertel ik daar wat meer over.

De eerste vragen die ik je wil stellen is: Wie vind jij de meest aantrekkelijke vrouw ter wereld?

Wanneer je in een relatie zit ontwikkel je de neiging om rekening te houden met je partner. Dat is alleen maar goed. Je kiest er immers niet voor niets voor om een tijd samen te zijn.

Maar hij besloot om pertinent geen rekening meer met jou te houden. Daarom vind ik dat voor het nu volgende stuk, hij geen onderdeel hoeft te zijn van jouw overweging. Daarom vraag ik jou wat jou het gevoel zou geven dat je aantrekkelijk bent. Het gevoel dat jij de meest aantrekkelijke vrouw bent die ooit op de aarde heeft rondgelopen.

Als je een man terug wil veroveren is het belangrijk om rekening te houden met wat hij wel en niet wil. Maar je wilt ook aan jezelf denken. Kijk daarom kritisch wat jij wil doen om zo aantrekkelijk mogelijk over te komen.

Vind je eigen richting terug.

Ik heb hier al eerder over gesproken in dit artikel, maar ik herhaal het graag nog een keer.

Maak van de gelegenheid gebruik om je zoveel mogelijk te focussen op je eigen leven

het goede levenStop meer tijd in je familie en vrienden, werkt aan je carrière en ga helemaal los.

Door dit te doen kom je terug bij wat jij belangrijk vindt en waar jouw behoefte liggen. Het meest aantrekkelijke wat er bestaat is een vrouw die gelukkig is met zichzelf. Daarom wil ik je aanraden om jezelf niet te veel beperkingen op te leggen en gewoon even te leven.

Wees daarnaast niet bang om eerlijk te zijn naar jezelf waar je ambities liggen. Kijk wat je wilt bereiken en ga daar gewoon voor. Ook dit heeft een positieve uitwerking op hoe hij naar je kijkt.

Want misschien ben je tijdens jullie relatie steeds meer voor hem gaan leven. Werden je ambities wat gedoofd door het koude vuur van zijn liefde. Dat maakt helemaal niet uit, want het gebeurt in elke relatie. Maar nu deze voorbij is, is het in jouw belang om die weer nieuw leven in te blazen.

Een relatie kost veel energie. Nu je op eigen benen staat kan je die gebruiken om ervoor te zorgen dat het goed komt voor jou.

En nu je daar weer meer tijd en liefde in aan het investeren bent, raad ik je aan om door te gaan naar geheim 9.


Geheim 9: Bedenk goed of jullie bij elkaar passen

juiste partnerKijk. De gemiddelde vrouw heeft twee lange relaties voordat ze de ware vindt.

Maar dat is een gemiddelde. Er zijn vrouwen die veel meer lange relaties verslijten voordat ze ontdekken wat ze willen in een man.

En ik denk dat dit heel gezond is. Zij hebben namelijk meer vergelijkingsmateriaal gehad, en weten wat er te halen is op de datingmarkt.

Dat klinkt misschien heel plat en koud, maar laten we eerlijk zijn. Stel dat je in je tienerjaren voor het eerst een vriendje krijgt. Ongeveer 80% van mijn vrouwelijke klanten geeft aan dat hun eerste liefde spannend was, maar voor geen meter bij hen paste.

Als dit zo was met je eerste liefde, zou het dan kunnen dat het ook voor je derde of vierde liefde geldt? Of voor je twintigste liefde?

Dat je relatie uit is gegaan kan betekenen dat jullie niet bij elkaar passen…

gebroken-hart-tipsIk denk dat het belangrijk is dat je gelukkig bent in je leven. Met jezelf en met de mensen wie je omgaat. Ik besef me dat je dolgraag terug wil naar je partner. Maar misschien is dat niet de meest slimme zet.

Wees eerlijk naar jezelf.

Pak en papier en schrijf oprecht op of je denkt dat jullie bij elkaar passen.

Maakt hij jou gelukkiger? En hou je van hem? Hoef je niet constant te vechten voor zijn affectie?

Dat zouden de criteria moeten zijn of je al dan niet met een relatie doorgaat. Tuurlijk is je eerste reactie wanneer het uitgaat: “Ik snap er niks van, ik wil hem terug“. Maar het geheim dat mensen niet willen dat je weet, is dat om bij de ware te komen je meerdere mannen moet uitproberen die achteraf toch niet zo’n goede keuze bleken. Dat proces doorgaan, daar is helemaal niets mis mee.


Geheim 10: Flirt met andere mannen

flirten-verliefd-worden-mannen-jaloersIk ga iets zeggen wat enorm controversieel is. Kijk goed om je heen. Zijn er geen vriendinnen of familieleden van je in de buurt?

Mooi. Dan kan ik van wal steken.

Je hebt mannelijke aandacht nodig om zeker te weten of jij je ex terug wilt.

Dit heeft twee simpele redenen.

Reden 1: Door met andere mannen te flirten sta je sterker in je schoenen.

Bij een break-up krijgt je zelfvertrouwen nou eenmaal een flinke knauw. Het gevolg is dat je onzekerder wordt over wie je bent, en hoe je op anderen overkomt. Maar dat hoeft helemaal niet te betekenen dat je niet leuk bent. Het is hoe jij je over jezelf voelt, en dat hoeft weinig overeenstemming te vertonen met de werkelijkheid.

Wanneer je met een andere man op stap gaat, of je laat die collega die je zo leuk vindt eens een tijdje tegen je aanpraten, zal je merken dat je zelfvertrouwen weer een beetje toeneemt. Ook al heb je er helemaal geen zin in, wanneer jij je er toe zet om met een andere man te praten kan je op z’n minst even voelen dat je toch best ok bent. We hebben nou eenmaal bewijs van anderen nodig voor ons zelfbeeld.

Een kennis van mij had een relatie met een vrouw gehad die na een half jaar op de klippen liep

uit elkaar gaanEerst zat hij drie maanden depressief in zijn toenmalige studentenhol, liters bier weg te drinken en te overpeinzen hoe lelijk hij wel niet was.

Toen meldde hij zich aan op Tinder.

Ook mannen krijgen een knauw wanneer het uitgaat. Maar toen hij merkte dat hij veel matches kreeg, die niet konden wachten om hem te ontmoetten, realiseerde dat hij het allemaal wat naargeestiger had ingeschat dan het was.

Wanneer je in je eigen hoofd blijft zitten, en die knauw aan je zelfvertrouwen niet aan een toets met de buitenwereld onderwerpt, zorg je ervoor dat het langer pijn blijft doen. Maar wanneer je op stap gaat met een leuke man die zijn best voor je doet, kan je een beetje ontdooien. Dat je vriend je aan de kant heeft gezet wil niet zeggen dat jij ineens voor alle mannen onaantrekkelijk bent geworden. Of voor welke man dan ook, for that matter.

Reden 2: Door met andere mannen te flirten, blijf je werken aan je smaak.

Ik realiseer me dat je misschien niets anders wilt dan je ex op dit moment. Anders las je niet een artikel hoe je hem terug kan krijgen.

En daar is helemaal niets mis mee. Maar ook dat verlangen zou ik onderwerpen aan een stevige realiteitscheck.

Wanneer jij je voor lange tijd aan iemand verbindt, wordt je steeds closer met die persoon

restaurant-dateZijn mening weegt veel zwaarder voor jou dan die van iemand anders. Maar wat gebeurt er als je met nieuwe mannen op stap gaat?

Je kan met een frisse blik beoordelen hoe die mannen in elkaar zitten. Of je hen misschien ook leuk vindt, en waarom dan wel. Dingen die je vriend zei of deed waar je slecht mee overweg kan, staan misschien heel anders op een andere man.

Daarnaast is ieder individu anders. Wanneer je met een nieuwe man op stap gaat, probeer hem dan niet te zien door dezelfde bril waarmee je naar je vriend keek. Hij is immers een andere man. En wanneer je er voor kiest om deze persoon te kennen voor wie hij is, dan kan je dat helpen om je smaak in mannen verder te ontwikkelen.

Als je dit een tijdje doet, dan wordt ongetwijfeld duidelijker wat je wilt.

Misschien merk je dat jij je ex liever dan alles terug wilt veroveren. Dat is prima. Maar het kan ook gebeuren dat je merkt dat er nog veel meer soorten mannen zijn die je leuk en aantrekkelijk vindt.

Het is goed om dit perspectief te krijgen omdat het door een relatie vertroebelt kan worden. Op deze manier draag je er dus zorg voor dat je een keuze maakt die perfect bij jou past. En dat jij je niet laat leiden door aannames die je in die tijd hebt opgebouwd.


Geheim 11: Leer wat mannen vervelend vinden in een relatie

ik haat het wanneer je dat doetMisschien was je man duidelijk in wat het probleem was. Misschien kon hij het niet zo goed benoemen.

Er zijn situaties waarin een man het uitmaakt niet omdat hij niet meer van je houdt, maar simpelweg omdat hij zich niet meer goed voelt in de relatie zonder dat hij kan aangeven waarom.

In zo’n geval is het belangrijk om iets meer te weten van wat een man gelukkig en ongelukkig maakt.

Het maakt niet uit of je besluit voor een nieuwe man te gaan of om je ex te bereiken, in beide gevallen zul je ervoor moeten zorgen dat deze dingen in orde zijn. In de nu volgende geheimen leg ik je uit wat deze zijn en hoe je hier op de juiste manier mee omgaat.


Geheim 12: Uiterlijk is belangrijk voor aantrekkingskracht

maak-jezelf-mooiZoals je hebt geleerd is aantrekkingskracht voor een man heel belangrijk. Toch praten we hier nauwelijks over. Het wordt als politiek incorrect gezien als we vertellen wat we echt leuk vinden aan een vrouw.

Maar maak je geen zorgen. Ik maak me niet zo bezorgd of ik politiek correct overkom of niet. Voor mij is het belangrijker dat ik je advies geef dat werkt.

Hoeveel je man ook van je houdt, hij krijgt het heel lastig als hij zich niet meer aangetrokken tot je voelt.

En voor die eerste aantrekkingskracht is het absoluut noodzakelijk dat je uiterlijk in orde is. Dat betekent niet dat je er uit hoeft te zijn als Beyoncé in haar laatste videoclips. Wel dat je ervoor moet zorgen dat je tot de gezondere 70% van de vrouwen behoort.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat mannen seksuele fantasieën koesteren over 70% van de vrouwen die zij op straat tegenkomen. Ja, ik weet dat dit plat is. Maar een man vraagt zich bij elke vrouw die hij ontmoet af

Zou ik haar doen?

ik zou haar doenJe wilt ervoor zorgen dat hij die vraag voor jou positief kan beantwoorden.

Nogmaals, dat betekent niet dat je er uit hoeft te zien als een model of een popster. Maar wel dat je in zijn ogen er zo uitziet, “dat hij je wel zou doen.

Ik ga je uitleggen hoe dat er uitziet. Komt ie:

Verzorg je uiterlijk.

De nummer 1 klacht van mannen in een relatie is dat hun vriendin stopt met het verzorgen van haar uiterlijk.

Het is een grote irritatie. Voor jou is het verschil misschien klein, behalve dat het je wat tijd scheelt ’s morgens. Maar voor een man komt het hard aan. Wanneer jij je uiterlijk verzorgt, laat je merken dat jij jezelf serieus neemt. Dat niet alleen, je doet het ook om hem een goed gevoel te geven over jullie relatie.

Elke man wil het liefst een vriendin waarover hij kan opscheppen tegen zijn vrienden

ik ben trotsDat wanneer hij hen aan haar voorstelt, ze een “wow-gevoel” hebben. En zoals je weet zijn mannen daarin al snel tevreden. Het maakt ons niet heel vele uit wat voor make-up jij op je gezicht smeert. We zien het verschil niet. Maar we zien wel dat er wat zit. En dat is wat het verschil maakt.

En dat is niet het enige.

Heb een gezond gewicht.

Ik krijg veel vragen van vrouwen over het gewicht waar mannen op zouden vallen. Ze zijn bang dat mannen niet geïnteresseerd zijn in een vrouw met een paar kilo’s te veel of te weinig.

Die angst is niet geheel onterecht, gezien alle nare berichten die je in de media leest. Maar laat me 1 ding duidelijk maken. Er is een groot verschil tussen een paar kilootjes te veel, en een ongezond gewicht hebben.

De “range” waarin je een gezond gewicht hebt is groter dan je denkt

range gezondZolang je daar binnen blijft, en je als gezond en sterk overkomt, is alles goed.

Dit komt doordat mannen vanuit hun natuur op zoek gaan naar de meest sterke vrouwen om hun kinderen te bouwen. Mannen willen namelijk hun genen doorgeven, en de kans zo groot mogelijk maken dat dit slaagt. Dus kiezen ze het liefst een vrouw die gezond is, omdat hiermee de kans het grootste wordt dat zij gezonde kinderen kan baren.

Dat betekent niet dat elke man bewust op zoek is naar een leuke vrouw om zwanger te maken. Het is een onbewuste drijfveer die ontstaan is in de prehistorie en die mannen nog steeds onbewust gebruiken om een vrouw te selecteren.

Wanneer jouw ex het met je heeft uitgemaakt, en je hebt een gewicht dat ver onder of ver boven een gezond gewicht ligt, dan kan het zijn dat dit onbewust een rol heeft gespeeld. Ik weet dat het moeilijk is om toe te geven, maar dit is de eerste stap om er wat aan te kunnen doen. De natuur is hard, maar liegt nooit – en zo zal jij ook voor jezelf moeten zijn. Iemand die de harde waarheid niet uit de weg gaat.

Ga sporten

sportMannen vallen dus op gezonde vrouwen. Ook als je een perfect gewicht hebt, je hebt jezelf verzorgt en je ziet er uit alsof je net een miss-verkiezing hebt gewonnen. Dan nog kan het geen kwaad om je gezondheid af en toe op de proef te stellen.

Door te sporten zorg je dat je lichaam beter werkt. Het zorgt voor een betere weerstand, je voelt je emotioneel meer ontspannen en je huid krijgt een prachtige gloed. Het is het gevolg van de systemische effecten die sporten op je heeft.

Ook al zegt een man dat hij het niet belangrijk vindt hoeveel je sport. Ook al doet hij alsof hij het prima vindt dat je 20 kilo te zwaar bent. De realiteit is dat elke man een onbewuste drang heeft om met een gezonde en sterke vrouw te zijn.

Als jij denkt dat je ex niet helemaal eerlijk is geweest over wat hij wilde, kies er dan voor om jezelf niet langer voor de gek te houden. Zorg dat je zo gezond bent als je kan. Het hoeft niet veel tijd te kosten om dat te doen, en alles is beter dan niks. Elke dag twintig minuten lopen in het zonlicht is al een hele stap voorwaarts.

Ikzelf ga zes dagen per week naar de sportschool. Het verschil voor mijn mentale en fysieke gezondheid is zo groot, dat ik me een enorme sukkel zou voelen als ik het niet zou doen. Het is het enige bewezen middel tegen nare dingen als depressie, en de ideale manier om het proces van ouder worden te vertragen. En je gaat er nog gezonder en sterker van uitzien ook.

Kleed je vrouwelijk

Ook dit is iets wat een man nooit openlijk zal zeggen. Het is simpelweg politiek niet correct. Maar als je kijkt naar wat mannen aantrekkelijk vinden, dan is dit een belangrijk stukje van de puzzel.

Mannen willen hun genen doorgeven aan gezonde vrouwen. Met de nadruk op vrouwen. Wanneer zij iemand zien waarvan ze rationeel weten dat het een vrouw is, maar hun emotionele brein heel veel moeite moet doen om het onderscheid te maken, dan wordt het heel moeilijk om aantrekkelijk gevonden te worden door een man.

Elke man waardeert rokken en jurkjes meer dan een spijkerbroek en sportschoenen. Je hoeft je niet enorm uit te sloven. Maar kleding dragen die traditioneel meer bij vrouwen past zorgt ervoor dat mannen zich meer bewust worden van je vrouwelijkheid. En daarmee als een geschikte partner om een gezin mee te stichten (alhoewel dat laatste stuk onbewust gaat).

Laat blote huid zien.

Er spreekt mannen niets zo tot de verbeelding als een beetje blote huid hier en daar. Een bloot been, een shirtje met iets te korte mouwen wat opkruipt. Ordinair hoeft het niet te zijn, maar onderzoek wijst uit dat vrouwen met ontblote huid veel meer tot de verbeelding spreken dan vrouwen die dit niet doen.

Ditzelfde geldt voor vrouwen die rode kleding dragen. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat vrouwen die hun haar rood verven dit onbewust doen omdat ze op zoek zijn naar een partner. Het is als een pauw die zijn veren laat zien.

Werk aan je lichaamstaal

Goede houdingElke man waardeert een vrouwelijke vrouw. Iemand die zelfbewust maar charismatisch overkomt.

Nee, je hoeft niet jarenlang te oefenen op kleine details om perfect over te komen. Voor nu is het belangrijk om te weten dat er vier punten zijn waarmee je punten scoort:

 • Oogcontact maken.
 • Aanrakingen.
 • Glimlachen.
 • Een rechte, open houding.

De rechte, open houding spreekt voor zich. Het zorgt ervoor dat je gezond en sterk overkomt. De glimlach maakt je benaderbaar, en het heeft iets heel vrouwelijks.

Aanrakingen zijn het middel om iemand het gevoel te geven dat je intelligent en aantrekkelijk bent. Althans, dat laat onderzoek zien. Mensen die anderen aanraken beoordelen we veel positiever dan mensen die dit niet doen.

Ten slotte helpt oogcontact maken om iemand het gevoel te geven dat je hem of haar ziet. Je laat daarmee je interesse blijken.

Iedereen praat graag over zichzelf

ik, mij en mezelfMisschien heb je in de laatste maanden van je relatie vooral gemerkt dat jullie samen op de bank zaten. En dat als er gepraat werd, dit vooral bestond uit gegrom over de laatste aflevering van “Game Of Thrones.

Het is logisch dat je in een relatie losser begint te communiceren met elkaar

Maar je weet nu dat je weer van voren af aan moet beginnen voor het versieren van je man. Eerst moet hij je aantrekkelijkheid terugvinden, je leren kennen (en zich realiseren dat hij van je houdt) en dan dient hij weer even jaloers te worden. Ga je die stappen door, dan maak je de grootste kans dat het goed komt tussen jullie.

Dus wanneer je op het punt staat om hem het gevoel te geven dat je aantrekkelijk bent, kan het geen probleem zijn om vooral op bovenstaande manier met hem te praten. Met een open houding, met veel oogcontact, veel aanrakingen en met aandacht voor je uiterlijk.


Geheim 13: Wat mannen zoeken in een relatie

wat mannen willenIk heb je eerder aan bevolen om vooral zorg te dragen voor het bevredigen van je eigen behoeften.

Ik wil je vooral aanmoedigen om hiermee door te gaan, ook als jij je ex misschien wel terugwint.

Maar wat je ook wilt leren, is wat een man nodig heeft in een relatie. Er zijn namelijk dingen die een man aantrekken en afstoten in een vrouw. Als je weet wat deze zijn, kan je daar handig gebruik van maken.

Al met al zijn er vier dingen erg belangrijk voor een man wanneer hij een relatie aangaat.

Hij wil gerespecteerd worden.

Mannen hebben een enorm ego

flirten-daten-mannengeheimWe zijn in veel dingen ontzettend onhandig. Maar als je dat ons vertelt, vinden we dat niet prettig om te horen.

In de oertijd hadden mannen nou eenmaal de rol dat ze het kamp en hun vrouwen behouden voor gevaar. Ze zorgden ervoor dat hen niks overkwam. Het was gevaarlijk om deze taak te vervullen, maar we deden het graag. Voor honderdduizenden jaren.

De laatste vijftig jaar is dit veranderd. Mannen hebben steeds minder de beschermende rol die we altijd hebben gehad. Maar dat we die rol niet meer hebben, betekent niet dat we hem ook niet meer willen.

Elke man heeft het nodig om als “de beschermer” te worden gezien. Als iemand die jou kan behoeden voor gevaar. Wanneer hij door jou op een manier behandeld wordt die hij als respectloos ziet, zal hij concluderen dat jij denkt dat hij jou niet kan beschermen.

Als jij hem bijvoorbeeld lomp behandelt, zal hij het ervaren alsof jij denkt dat hij zwak is. Als jij hem voortdurend instructies geeft, zal hij hetzelfde voelen. Of wanneer je hem verbetert. Zeker in gezelschap.

Een voorwaarde om je ex terug te winnen is dus dat je hem het gevoel kan geven dat hij je beschermer is

ik heb je nodigDat je hem vertrouwt om je te behouden voor de gevaren van de wereld. Ook al zijn deze er in moderne tijden nauwelijks meer. Zijn brein is geëvolueerd uit een periode waarin dat wel het geval was.

Seks.

Ook al roept hij nog zo hard dat hij het niet belangrijk vindt. Dat hij prima zonder kan. En dat het echt niets uitmaakt dat je hoofdpijn hebt.

Elke man heeft seks nodig.

Het heeft te maken met het vorige punt. Een man kan zich simpelweg niet gewaardeerd voelen als hij geen seks met je heeft. Het is slecht voor zijn eigenwaarde.

Sommige vrouwen denken dan dat ze een man kunnen controleren met hoe vaak ze met hem naar bed gaan. En sommige mannen zullen hier gevoelig voor zijn. Maar wat je hiermee doet, is dat je hem niets meer biedt dan seks. Terwijl ik er vanuit ga dat je veel meer moois te bieden hebt dan dat.

Wanneer je een man seks onthoudt puur omdat je iets van hem gedaan wilt krijgen, zal hij dit als diep kwetsend ervaren

slecht ideeHij zal het niet tegen je zeggen, want dat maakt het geheel nog gênanter. Hij heeft namelijk een reusachtig ego, en dat weerhoudt hem ervan over dit soort dingen te praten.

En ik raadt je echt niet aan om tegen je zin in seks te hebben met een man. Ik weet uit mijn coachingspraktijk dat mannen helemaal geen idee hebben wat ze doen. Maar wees niet bang om naar een manier te zoeken om seks voor jullie alletwee fantastisch te maken. Je kan er simpelweg niet mee wegkomen om dit niet te doen, omdat elke man het nodig heeft voor zijn gevoel van eigenwaarde in een relatie.

Wanneer je dit niet doet, en de relatie droogt op, dan zal je man vroeg of laat zijn heil ergens anders zoeken. Sommige vrouwen hebben hier vrede mee, maar ik denk niet dat het slim is. Als je een man dat gevoel van waardering kan geven wat hij zo nodig heeft, dan zal je merken dat hij een stuk leuker in de omgang wordt en meer van je gaat houden. Daar kan je seks simpelweg niet los van zijn.

Een duidelijke rol

ridderElke man is graag de ridder die je redt uit de klauwen van een bloeddorstige draak.

De manier voor een man om te laten zien dat hij sterk is, is om jouw problemen op te lossen. Ik weet dat veel vrouwen dit irritant vinden. Maar hem hierop kritiek geven helpt niet. Je kan hem zijn mannelijke aard simpelweg niet verwijten.

Wat je wel kunt doen is hem een duidelijke rol geven. Een terrein waarop hij je mag helpen. Waarop hij de verantwoordelijkheid draagt en er voor zorgt dat alles goed komt.

Wanneer je dit aan hem geeft, en hij heeft het gevoel dat jij op hem leunt, zal hij zich zoveel beter voelen in de relatie. Waardoor hij simpelweg een stuk leuker wordt om mee om te gaan.

Wees niet bang om, als je een nieuwe kans krijgt bij je ex, hem om gunsten te vragen. Laat hem bijvoorbeeld een potje opendraaien, of andere kleine dingetjes doen. Ook al kan je dat prima zelf, hij heeft nou eenmaal graag dat jij hem hiervoor inschakelt. Wees ook niet verlegen in hem om uitleg vragen voor dingen die je niet begrijpt. Hij vindt het prachtig om het jou uit te leggen.

Rust

ontspanElke man mist rust in zijn relatie. Hij heeft genoeg ruimte nodig om zijn gedachten te kunnen ordenen. Want in tegenstelling tot vrouwen verwerken wij onze emoties door ons af te zonderen en er in stilte aan te werken.

Een man heeft privacy nodig om met zichzelf om te gaan. Dat betekent dat hij een paar uur per dag nodig heeft waarin hij niet gestoord word.

Ik begrijp goed dat het voor jou andersom is. Wanneer jij terugkomt van je werk, wil jij over je dag praten. Maar hij heeft er geen behoefte aan. Hij wil juist even rustig op de bank zitten en tot kalmte komen, zonder gedoe aan zijn hoofd.

Dus laat hem lekker aanpraten in zijn rommelhok of in de garage. Laat hem op die bank zitten en even ontspannen. Geef hem de tijd voordat je tegen hem begint te praten. Want ook al geeft een man het misschien niet toe, dat is de manier waarop hij even adem kan halen.

Deze voorkeuren gelden niet alleen voor je ex.

Ze gelden voor alle mannen. Ik heb duizenden mannen gecoacht en alle wetenschappelijke literatuur bestudeert, en dit zijn de grove lijnen die mannen met elkaar gemeen hebben. Doe er je voordeel mee.


Geheim 14: Jij kiest hoe aantrekkelijk je bent, hij kiest of hij je terugneemt

wat wil jijDit is een geheim wat je op websites van “ex terug-experts‘ nooit verteld wordt.

Het klinkt namelijk heel mooi om te beweren dat je altijd je ex terug kan krijgen, en dat je maar 1 magische toverspreuk hoeft te leren om die persoon verliefd op je te maken.

Maar herinner jij je Aladdin?

Hij vond in een grot een mooie wonderlamp. Na een paar keer wrijven verscheen er een geest ten tonele. Aladdin mocht drie wensen doen. Het enige wat hij niet kon wensen dat iemand verliefd op hem werd.

Ik ben zoals de geest van Aladdin. Je kan wensen dat ik je meer zelfvertrouwen geef. Daar help ik je graag mee. Zo goed weten hoe mannen werken dat het lijkt alsof je hun gedachten kan lezen? Komt goed.

Maar wat ik niet voor je kan doen is een man verliefd op je maken. Zeker als hij het net met je heeft uitgemaakt.

Niemand kan dat

493642363_640Dus ook niet een relatietherapeut, of iemand die probeert je een eBoek voor 50 euro te verkopen. De reden dat ik mijn tips over dit onderwerp gratis weggeef, is dat ik het niet cool vind om mensen die zich kwetsbaar voelen, zo te bespelen dat ze iets van me kopen.

In plaats daarvan geef ik je het eerlijke plaatje. Wat ik echt vind van het idee om je ex terug te krijgen.

Je hebt in de hand hoe aantrekkelijk je bent.

In dit artikel staat alles wat je mogelijkerwijs kan doen om er voor te zorgen dat hij je (weer) aantrekkelijk vindt. Sterker nog: als je mijn tips opvolgt zal je leren dat hij je aantrekkelijker vindt dan voordat het uit ging.

Wat je op deze manier doet is dat je jouw verantwoordelijkheid naar je toetrekt. Je doet je best om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn. Om de vrouw te zijn die je wil zijn.

Herinner jij je nog dat ik je voorstelde om het voorbeeld te nemen van de meest aantrekkelijke vrouw ter wereld? En goed te leren wat mannen nodig hebben om in een relatie te zijn? Als je dit opvolgt mag jij je in de handjes wrijven.

Je komt hiermee automatisch in de top 5% van vrouwen

openOmdat mannen maar moeilijk iemand kunnen vinden die zichzelf behandelt als de meest aantrekkelijkere vrouw ter wereld, en begrijpt wat hij nodig heeft.

Dat is zeldzaam. En dat je jouw verantwoordelijkheid neemt om daar naartoe te groeien, is knap en gedurfd.

Dan kan het zijn dat hij je nog steeds niet terug wil.

Dat is zijn keuze om te maken. En die moet je ook lekker bij hem laten.

Weet je waarom?

In je heftigste emoties ben je misschien bereid om alles te doen om hem terug te krijgen. Maar niets werkt voor een man zo averechts, als een vrouw die hem volledig naar de mond praat en tegelijkertijd niet echt kan veranderen.

Om er na even paar maanden achter te komen dat dit toch niet is wat ze wilde, en ze stukje bij beetje haar best zal doen om alles bij het oude te brengen.

Zeg nou zelf. Al zou het je lukken om hem onder deze druk terug te krijgen. Dan zou je er toch helemaal niet gelukkig van worden als jij je op een manier moet gedragen die het alleen hem naar de zin maakt, en jou niet?

Dus is je eerste prioriteit om zelf gelukkig te worden, en ervoor te zorgen dat hij jou gaat missen

type man testWanneer je deze dingen doet, bereik je twee dingen:

 • Je maakt jezelf sterker en leuker voor de buitenwereld, en je zal minder snel over je grenzen heen laten gaan.
 • Wanneer hij je gaat missen en hij jou opzoekt, en hij ziet dat jij je goed voelt en aan jezelf werkt? Dan krijgt hij de kans om weer liefde te voelen.

Een belangrijk onderdeel van mijn datingadvies voor mannen en vrouwen is om een betere vangst te worden. Het maakt je leven een stuk eenvoudiger. Het zorgt ervoor dat mensen je leuk vinden om wie je bent, in plaats van een rol die je speelt om hun aandacht en liefde te verzegelen.

Want het is mijn taak om je te leren hoe je gelukkig wordt. Niet om je naar de mond te praten of je luchtkastelen voor te spiegelen. En weet je wat het gevolg is van al het werk wat je in de voorgaande stappen hebt gedaan?

Je maakt meer kans op een gelukkige relatie.

Niet alleen met je ex, maar ook met eventuele andere mannen mocht je op iemand anders verliefd maken. Je hebt jezelf sterker gemaakt in de afgelopen tijd. Je hebt beter geleerd wat je wilt en waar je behoefte aan hebt.

En als je net liefdesverdriet hebt, kan je het je nauwelijks voorstellen

liefdesverdriet-doet-pijnMaar het merendeel van de mensen die ik coach, willen na een aantal maanden hun ex niet eens meer terug. Ze beseffen dat het toch beter is zo.

Of jou dat overkomt weet ik niet. Ik weet wel dat je met alle voorgaande stappen de ideale kant op bent gegaan om het liefdesleven van je dromen te krijgen.

Tot slot.

Ik weet hoe eng het is om al die moeite te doen, en dan vervolgens de gehele keuze bij hem te leggen of hij wil doorgaan met jou daten.

Maar zie het maar zo.

Zegt hij ja, dan kiest hij oprecht voor jou. Hij heeft gezien wie je bent, en hij maakt een keuze op basis van liefde.

En dat is veel krachtiger dan wanneer jij druk op hem uitoefent om een bepaalde keuze te maken. Je weet dat mannen moeite krijgen met het voelen van liefde onder stress. Zo voorkom je dus dat jij jezelf in de voet schiet.


Nu heb je een stappenplan voor wanneer jij je ex terug wilt.

Ik wil je hartelijk bedanken voor het lezen. En ik wens je heel veel succes ermee.

En wat als je nou wat extra hulp nodig hebt?

Heb je een vraag, laat die achter in de reacties.

En wil je weten wat de diepste drijfveer is die een man heeft? Het geheim wat elke man je nooit zal vertellen, maar waarvan ze elke nacht liggen te hopen voor het slapengaan dat jij er zelf achterkomt?

Laat dan hieronder je e-mail adres achter. Dan stuur ik je dit Mannengeheim toe.

Tim Veninga
 

Datingcoach Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 26 comments
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend