Hoe Vaak Mannen Écht Aan Seks Denken – Het Bewezen Antwoord

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 15 januari 2016 - Laatst gewijzigd op 25 oktober 2022

In dit artikel leer je:

  • Hoe vaak mannen nou echt aan seks denken (het antwoord zal je verbazen).
  • Of mannen nou elke zeven seconden, twee minuten of drie dagen aan seks denken.
  • Wat je moet doen als je te maken hebt met een man die er te vaak (of te weinig) mee bezig is (Tip: leer de geheimen om hem te laten doen wat jij wilt).
  • …en nog veel meer.

Bekijk wel deze video voor je verder leest:Hoe vaak denken mannen aan seks per dag?
Het mysterie ontrafeld

Hoe vaak mannen aan seks denkenKijk:

Dat wij als mannen een stelletje onaangepaste geilers zijn, dat hoef je mij ook niet te vertellen.

Ik coach namelijk ook mannen.

Dan leer je heel snel dat sommige mannen alleen maar seks willen van een vrouw, en waarom dat is. Een andere afwijking is als een man helemaal geen interesse meer heeft in seks.

Je denkt misschien: “Goh Tim. Ik heb een vriend, en het lijkt soms of hij alleen maar aan seks denkt.”

Dan zeg ik: “Dat klopt. In het vorige artikel lees je hoe dat komt.”

Maar wat je daar niet leest, is hoe vaak mannen nou echt aan seks denken.

Want het lijkt weliswaar alsof dit heel veel is…
…en er is vanuit de wetenschap ook vaak genoeg gezegd dat het heel vaak is…
…maar is dit ook zo?

In dit artikel ga ik het er uitgebreid met je over hebben.


Denkt hij alleen maar aan seks? De zeven seconde mythe

Als vrouwen willen leren wat een man wil in bed dan is de eerste stap vaak een onderzoekje naar hoe mannen tegen seks aankijken.

7-secondsWaar je dan al snel bij terecht komt, is een aantal onderzoeken waarin wetenschappers hebben gekeken hoe vaak mannen aan seks denken.

Het ene onderzoek zegt dat een man zijn aandacht elke paar minuten naar een seksuele fantasie uitgaat, en andere (vaak geciteerde onderzoeken) gaan uit van zeven seconden.

Stel dat je er meer dan zeven seconden over hebt gedaan om bovenstaande alinea te lezen. Dat zou betekenen dat als je een man zou zijn, je tenminste één keer tijdens het lezen van die alinea een seksuele fantasie hebt gehad.

Dat is natuurlijk wat enthousiast.

Ga maar na. Elke zeven seconden aan seks denken?

Hoe blijft er dan tijd over voor iets anders, zoals werken bijvoorbeeld?

Ja, wij mannen hebben soms de aandachtspanne van een bromvlieg. Maar dat we elke zeven seconden (of twee minuten) worden afgeleid, is natuurlijk niet waar.

En dat er een wetenschappelijk onderzoek is uitgevoerd en de resultaten hiervan in een tijdschrift gepubliceerd zijn, wil niet zeggen dat het een goed wetenschappelijk onderzoek betreft.

Ook master-studenten moeten hun scriptie schrijven, en niet elke wetenschappelijk onderzoeker is even goed in zijn werk.

En in het geval van hoe vaak mannen aan seks denken, vermoed ik dat je het met me eens zal zijn dat de manier waarop dit onderzocht is, nergens op slaat.

Broddelwerk: hoe men terechtkwam bij de bekende zeven seconden

Zelfs wetenschappers kunnen geen gedachten lezenHet zal je niet verbazen, maar zelfs wetenschappers kunnen geen gedachten lezen.

Helaas zijn we nog niet zo ver dat we een apparaatje aan mensen hun hersenen kunnen aansluiten, en kunnen zien wat voor gedachten iemand heeft.

Wat we wel kunnen doen is een deelnemer aan een onderzoek een knop in zijn handen geven, en hem vragen er elke keer op te drukken als hij aan seks denkt.

En dat is precies wat er in het geval van die onderzoeken is gebeurd.

Er is alleen één groot probleem

Als een onderzoeker je vraagt elke keer op het knopje te drukken als je aan seks denkt, dan neemt de kans dat je aan seks gaat denken automatisch toe.

Probeer maar eens twee minuten niet te denken aan een “roze olifant”. Het is een stom voorbeeld, maar een veelgebruikt trucje om mensen te laten zien dat het extreem moeilijk is om te stoppen met aan iets te denken.

Tijdens mijn normale werkzaamheden zit er niet een wetenschappelijk onderzoeker in mijn oor te hijgen met opmerkingen als “heb je al aan seks gedacht?” en “waarom heb je nog niet op dat knopje gedrukt?”

Je bent simpelweg met andere dingen bezig, en je missie is niet om in een stille kamer te zitten en elke keer op een knopje te drukken als je aan seks denkt.

De andere onderzoeken

Onderzoeken vragen achterafNou zijn er ook andere onderzoeken die mensen achteraf vragen hoe vaak ze dat uur of die middag aan seks hebben gedacht.

En ja, dan komt wel naar voren dat mannen enkele keren per dag aan seks denken.

Maar dan nog is de vraag hoe betrouwbaar dit is. Als jij terugdenkt aan het afgelopen uur, en alle gedachten die jij had. Durf jij dan heel nauwkeurig te vertellen waar je precies aan hebt gedacht?

Gelukkig is het een stuk betrouwbaarder dan mensen op een knopje laten drukken.

Dus laten we er voor het gemak vanuit gaan dat dit onderzoek redelijk in de buurt komt van de werkelijkheid, en mannen een aantal keren per dag aan seks denken.


Waar mannen nog meer aan denken behalve seks

Hoewel we dus niet precies weten waar mannen aan denken, wijzen de studies die er zijn, erop dat mensen best regelmatig aan seks denken.

Nu is de vraag: maakt dat dat het ineens heel belangrijk wordt in de belevingswereld van een man?

Als je kijkt waar mannen nog meer aan denken, dan zie je dat er een aantal andere zaken consequent boven aan staan:

  • Social media
  • E-mail checken
  • Voedsel

Dit zijn dus andere zaken dan seks. Zolang een man vaker denkt aan eten of Facebook dan aan “de daad”, dan valt het in mijn ogen allemaal best mee.

Maar hoe vaak hij eraan denkt, wordt wel door het één en ander beïnvloed

heel wat variabelen die de kans groter of kleiner maken dat hij aan seks denkt

Sterker nog: er zijn heel wat variabelen die de kans groter of kleiner maken dat hij aan seks denkt.

Zoals je hebt gezien is hem vragen om op een knop te drukken als hij eraan denkt, één van die variabelen.

Maar wat te denken van de volgende?

  • Als hij tijd doorbrengt met een naast familielid of andere mannen, dan is de kans natuurlijk een stuk kleiner dat hij aan seks denkt. Het past immers totaal niet in de situatie, en als zijn bezigheden hem maar genoeg in beslag nemen denkt hij er simpelweg niet aan.
  • Als hij daarentegen tijd doorbrengt met een mooie, sterke en onafhankelijke vrouw – jij – die zich ook nog eens vrouwelijk kleedt…. Dan wordt de kans dat de gedachte een paar keer bij hem opkomt een stuk groter.

Het hangt dus af van de situatie, en is allemaal wat genuanceerder.


Hoe belangrijk is het waar je man aan denkt?

Misschien stelde je deze vraag met een reden.

Misschien heb je te maken met een man die onbereikbaar is of waarvan jij je afvraagt of hij je gebruikt voor seks.

Dat is een nare situatie om in te zitten, en ik begrijp dat je dan vanzelf wat vragen krijgt over waar je staat. En dat je die vragen voor wilt leggen aan een specialist: zo’n geweldige datingcoach als ik.

Wat je moet doen als een man alleen maar seks wil is echter een andere discussie.

In dit artikel leg ik je uit wat je in zo’n geval moet doen, en hoe je ervoor kan zorgen dat hij een stapje minder gaat.

Lastig of niet?

I wasn't listening, I was too busy thinking about having sex with youMaar als hij jou er niet mee lastig valt, dan zou het toch niet zo erg zijn als hij er de hele dag aan denkt?

Omgekeerd kan het lastig zijn als jij met je man naar bed wil, en hij er helemaal geen zin meer in heeft.

Dan zou het heel lastig zijn als hij er weinig aan denkt, en wil je natuurlijk weten hoe je hem een schop onder zijn luie kont kan geven. Gelukkig heb ik dit artikel erover geschreven.

Maar als jij krijgt wat je wilt…

…en jij bent tevreden met je relatie…

…dan denk ik dat jij je verder geen zorgen meer hoeft te maken aan waar je man zoal aan denkt.

Totdat de “gedachtenlees-machine” is uitgevonden natuurlijk.


Zo, nu weet je hoe vaak mannen aan seks denken.

 

Nu blijft de vraag natuurlijk:

Denkt hij ook aan JOU?

Om daar zeker van te zijn heb ik een tijdje terug een dossier gemaakt waarin ik uitleg wat ervoor zorgt dat jij constant in zijn hoofd bent. Het is een simpel psychologisch trucje dat ik je in letterlijk 5 minuten kan uitleggen.

Mocht je willen weten hoe het werkt, meld je dan hieronder aan en je krijgt dit dossier gratis en privé in je inbox.

Beloof me het niet te misbruiken…

 

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend