Hoe Vraag Je Iemand Mee Uit? 8 Tips Voor Het Krijgen Van Een Date

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 5 juni 2016 - Laatst gewijzigd op 17 oktober 2021

In dit artikel leer je:

 • In totaal simpele 8 tips om een date te krijgen.
 • Waarom iemand mee uitvragen net is alsof er een olifant op je tenen staat, wat onderzoek heeft te zeggen over afwijzingen.
 • De juiste mindset om met afwijzingen om te gaan.
 • Hoe je iemand uit vraagt op Facebook.
 • Waarom mannen vaak te schijterig zijn om een vrouw mee uit te vragen en hoe je ervoor zorgt dat je de kans dat hij dit doet zo groot mogelijk maakt.
 • Hoe je iemand mee uitvraagt via SMS (of hipper berichtmedium).
 • En nog veel meer…

Iemand mee uit vragen is net alsof er een olifant op je tenen staat

auwTenminste, wel als je wordt afgewezen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat afwijzing pijn doet. Het is dus eigenlijk niet zo gek dat we van een gebroken hart spreken, wanneer je wordt gedumpt. Het voelt namelijk net alsof er een olifant op je hart is gaan staan, en deze breekt.

Uit angst om deze pijn te vermijden steken we liever onze kop in het zand.

Loopt er een interessant persoon voorbij op straat? Gewoon lekker laten lopen.

Zien we een pracht exemplaar van een mens in de kroeg? Gewoon doen alsof je neus bloed, en je wat beters te doen hebt dan even “hoi” zeggen. Ik bedoel maar, je bent in de kroeg om over-prijsde alcohol te drinken. Naar voetbal te kijken, waar je eigenlijk een hekel aan hebt, en niks van hoort omdat de Nederlandse-Foute-Hitlijst op staat.

Kortom, we vragen iemand niet mee uit omdat we bang zijn dat diegene ons afwijst.

Maar, geniaal als we zijn, hebben we hier een oplossing voor bedacht:

Excuusjes

slecht excuusOns geevolutioneerde brein is wereldkampioen in smoesjes verzinnen.

 • Hij zal het vast te druk hebben voor mij.
 • Hij staat met zijn vrienden te praten, ik vraag het later wel.
 • Een man moet het initiatief nemen, anders is hij mij niet waard.

Wat voor een impact deze smoesjes hebben? Oh, wees gerust, het stelt niet zoveel voor. Het aantal singles neemt in gigantische hoeveelheden toe. Net zoals de hoeveelheid seksueel gefrustreerde mannen. Plus het aantal aanmeldingen voor online datingsites laat een stad zoals Utrecht lijken op een spookstad.

Maar jij staat op het punt om deze cycli te verbreken.

Jij, mijn dappere lezeres, bent benieuwd naar hoe je iemand mee uit vraagt. Je bent het zat dat de man van je leven je misschien wel elke dag voorbij loopt. Daarom besloot je opzoek te gaan naar advies. Daarom ben je hier.

Allereerst mijn respect. Ten tweede zal ik je niet teleurstellen. Ik deel hier mijn 7 beste tips om iemand mee uit te vragen. Zodat de kans dat hij “ja” zegt zo groot mogelijk is.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Nog even een woordje vooraf…

let opHet is niet dat ik van de oude stempel ben, maar er zijn een aantal dingen die nou eenmaal werken. En een man met bepaalde dingen het initiatief laten nemen is daar onderdeel van.

Het is namelijk beter om een man het initiatief te laten nemen als het op “iemand mee uitvragen” aankomt.

Waarom?

Nou simpel. Een man wil het idee hebben dat hij jou heeft verovert. Hij wil het idee hebben dat hij je ziet, je mee uitvraagt, en een relatie met je krijgt. Hij wil het idee hebben dat hij al het “werk” heeft gedaan. Hierdoor voelt hij zich de man. Dat komt mooi uit. Want hij wil zich natuurlijk ook de man voelen.

Betekent dit per se dat hij het initiatief moet nemen?

Nee. Het is beter. Maar het hoeft niet.

Dat is waarom ik je eerst een aantal tips geef waarmee je hem laat denken dat hij het initiatief heeft genomen. Maar jij en ik weten beter. Ssst, mondje dicht;). Daarna geeft ik een aantal tips die minder subtiel zijn. Want soms heeft een man het te druk om te zien hoe geweldig jij bent. En als kers op de slagroomtaart geef ik je 2 bonustips om een man mee uit te vragen via Facebook en sms.

Mijn punt is dat het beter is om hem het idee te geven dat hij je meet uitvraagt. Maar dat als dit niet lukt, er een aantal andere manieren zijn om een man succesvol mee uit te vragen. Laten we gelijk beginnen met de eerste.


Tip 1: Waarom afwijzing beter is dan spijt

afwijzingOk. Zoals ik in de inleiding al even zei is afwijzing pijnlijk. De hoeveelheid pijn hangt af van de situatie. Er zijn namelijk een soort van levels.

 • Level 1: Een onbekende
 • Level 2: Iemand die je (vaag) kent
 • Level 3: Iemand die je heel goed kent

Hoe hoger het level. Des te pijnlijker de afwijzing.

De vrouwen die Mannengeheim al een tijdje volgen weten dat ik er niets op tegen heb dat je als vrouw een man aanspreekt (en mee uit vraagt). Sterker nog: in veel gevallen raad ik het je zelfs aan. Ik heb zelfs een keer een experiment gedaan met een aantal vriendinnen, die ik mannen liet aanspreken in een supermarkt. Dit werkte nog beter dan ik van te voren had gedacht. Welke opdracht ik ze gaf vertel ik je verderop.

Voor nu wil ik even wat dieper ingaan op afwijzingen.

Mijn punt is: een afwijzing van een onbekende man die zegt “ik heb al een vriendin”  is veel minder pijnlijk dan een afwijzing van een collega waarmee je al jaren mee bent bevriend.

En ik snap het. Ik begrijp dat beide niet leuk zijn. Ik weet uit eigen ervaring hoe vervelend dit kan zijn.

Maar er is nog iets wat veel meer pijn doet dan duizend-en-één afwijzingen bij elkaar, en dat is:

Spijt

spijtOm mijn punt zo duidelijk mogelijk te maken wil ik je voorstellen aan Bronnie Ware. Bronnie is een verpleegster die meerdere jaren patiënten verzorgde. Niet zo maar patiënten. Maar patiënten die nog maar 3 tot 12 weken te leven hadden. Tijdens het verzorgen vroeg ze waar haar patiënten het meeste spijt van hadden. Toen ze deze vraag keer op keer vroeg, ontdekte Bronnie iets. Namelijk dat er 5 dingen zijn waar mensen het meeste spijt van hebben. Deze ontdekking gaf de briljante verpleegster een idee. Een idee dat als een bom insloeg en levens compleet veranderde. Ze besloot hier namelijk een boek over te schrijven. Genaamd “The Top Five Regrets of the Dying“.

Het is een super inspirerend boek. Dus als je het komende jaar nog een gaatje vrij hebt, aanrader. Voor nu zal je vertellen wat deze 5 Regrets zijn:

 1. I wish I’d had the courage to live a life true to myself, not the life others expected of me.
 2. I wish I didn’t work so hard.
 3. I wish I’d had the courage to express my feelings.
 4. I wish I had stayed in touch with my friends.
 5. I wish that I had let myself be happier.

Misschien heb je al enig idee waarom ik nummer 1, 3 & 5 opzettelijk dik gedrukt heb gemaakt.

Dit heb ik simpelweg gedaan omdat alle 3 te maken hebben met angst voor afwijzing.

Omdat dit zo belangrijk is ga ik er nog wat dieper op in…

sherlock holmesRegret 1: I wish I’d had the courage to live a life true to myself, not the life others expected of me.

Dit is waar mensen die op het punt van sterven liggen het meeste spijt van hebben. En ik weet dat dit misschien wat moeilijk voor te stellen is, maar besef dat het hier om échte mensen gaat. En dus niet een soort van rollenspel waarbij je je probeert voor te stellen waar je later spijt van zou hebben. Dit is levensecht.

Nou is het zo dat er maar weinig mensen zijn die leven hoe ze willen leven. Dit komt natuurlijk door sociale conditionering, cultuur en media en dergelijke.

Nou is daar helemaal niks mis mee.

Hiervan leren we geweldige dingen zoals:

 • Spring niet uit een raam
 • Probeer anderen mensen zo goed mogelijk te helpen
 • Behandel anderen zoals je zelf behandelt zou willen worden

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn letterlijk duizenden… wat zeg ik… miljoenen dingen die in positieve zin hebben bijgedragen. Maar er zijn ook een aantal van deze “sociale regels” die ons levensgeluk in de weg staan.

Wie zegt dat je als vrouw niet een leuke man mee uit kunt vragen?

misverstandenPrecies. Sociale norm. Gelukkig een stuk minder dan vroeger. Maar het beeld van “dat het niet zo hoort” bestaat nog steeds.

Regret 3: I wish I’d had the courage to express my feelings.

Deze staat volgens Bronnie op nummer 3. Wat betekent dat er ongelofelijk veel mensen (die er nu helaas niet meer zijn) spijt hebben gehad van het feit dat ze iemand die ze leuk vonden nooit mee mee uit hebben gevraagd.

Ik denk dat ik je niet hoef uit te leggen wat dat nog meer betekent?

Nou oké dan. Dat betekent dat deze patiënten, afhankelijk van hoe oud ze waren, jarenlang met een spijtgevoel hebben rondgelopen. Probeer je eens voor te stellen hoe erg dat wel niet is.

Dus dat je op dit moment een leuke man op het oog hebt. Maar dat je uit angst voor afwijzing hem niet mee uitvraagt. En daarom de rest van je leven rondloopt met een spijtgevoel en je jezelf afvraagt:

Wat als…

Grrr. Ik moet er niet aan denken.

Regret 5: I wish that I had let myself be happier.

Veel mensen beseffen niet dat gelukkig zijn een keuze is

maak jezelf gelukkigOk. Lang niet altijd. Maar als je in Nederland bent opgegroeid dan is dat het wel. Jij heb namelijk heel veel dingen zelf in de hand. Zo ook met welke man je praat en mee uit vraagt.

Maar vaak wordt gedacht dat dingen gewoon zomaar gebeuren.

Alsof we er helemaal geen invloed over hebben.

Zo roepen sommige mensen:

Je ontmoet vanzelf je soulmate.
Wees gewoon jezelf en dan komt alles vanzelf goed.

Ze denken dat geluk op een dag in een verhuisdoos voor de deur staat. En als jij datzelfde denkt dan heb ik slecht nieuws voor je. Naast de Postcode Loterij die soms met een miljoenen cheque voor de deur staat, is er weinig dat je aankomt waaien. En zelfs bij de Postcode Loterij komt het je niet aanwaaien. Je hebt immers zelf dat lot gekocht. En ook al heb je een miljoen een man mee uit vragen blijft even lastig.

De conclusie

conclusieEr zijn ontzettend veel prachtige mensen in deze wereld. Het enige wat we hoeven te doen is hoi zeggen en ze mee uit te vragen (verderop vertel ik hoe).

En ja, dat betekent inderdaad dat je afgewezen kunt worden.

En ja, dat is ook niet leuk.

Maar het is nog minder leuk om de rest van je leven met een spijtgevoel rond te lopen. En “alles gaat goed” te zeggen als iemand je vraagt hoe het gaat. Terwijl het helemaal niet goed gaat.

Dus als je op het punt staat om iemand mee uit te vragen. Maar dan op laatste wil terugkrabbelen. Denk dan aan het boek van Bronnie Ware. Denk aan alle mensen die met een spijtgevoel zijn gestorven…

… en denk dan: zo wil ik niet doodgaan.

Dat gezegd hebbende, laten we verder gaan met de tweede tip.


Tip 2: Praat met hem over andere dingen dan werk

Ik kreeg laatst een vraag binnen van een vrouw die zei:

Hoi Tim, er is een jongen die ik heel erg leuk vindt. Iedere keer dat ik naar de sportschool dan werkt hij achter de balie, heb jij misschien tips voor me om hem op date te vragen? Of kan ik hem eigenlijk wel zomaar mee op date vragen? Of schrik ik hem daarmee af? Anyways, ik hoor graag van je. Groetjes Lisa.

Als jij je een soortgelijke situatie bevind. Dus dat je iemand leuk vindt op je werk, of die als je hem ziet aan het werk is. Dan is het allereerst is je taak om interesse te tonen in andere dingen dan zijn werk.

Er is namelijk een soort van gouden regel:

Als je ervoor wil zorgen dat een man je mee uitvraagt, moet je hem laten weten dat je interesse in hem hebt.

Het komt zelden voor dat een man je zomaar mee uitvraagt.

Mannen doen er namelijk alles voor om afwijzing te voorkomen. Net zoals bij vrouwen doet dit ons pijn. Maar dat niet alleen. Mannen hebben ook nog eens te maken met een ontzettend groot ego en een met testoteron doordrenkt brein. Wat ervoor zorgt dat we met alles de beste willen zijn en niet zo goed tegen ons verlies kunnen.

Voor mannen is iemand mee uitvragen een kansberekening

kansberekeningSchat hij de kans dat je “ja” zegt laag in? Dan doe ie het niet.

Maar schat hij de kans dat je “ja” zegt groot in? Dan doet hij het in ene wel.

Je wil hem dus laten merken dat hij een kans bij je maakt. Niet door middel van non verbalen signalen. (Deze gaan straal langs mannen heen.) Maar door middel van Jip en Janneke signalen. Signalen die een 12 jarige puber nog begrijpt.

En in dit voorbeeld zit hij in een bepaalde rol. Zijn werk rol.

Dus als je aan hem vraagt hoe een machine in de sportschool werkt. Dan denkt hij niet: “goh, volgens mij vindt ze me leuk.” Nee. Dan denkt hij: “ik ben op werk, zij vraagt me wat, ik geef (professioneel) antwoord.

Dat is waarom je interesse wil tonen in andere dingen dan zijn werk. Zo haal je hem tijdelijk uit zijn rol, en weet hij dat ie een kans maakt.

Stop dus met het bedenken van werk gerelateerde smoesjes om met hem te kunnen praten. Ja, ik weet dat er een notitieblok onder je bed ligt vol geklad met dit soort smoesjes. Verbrand deze. Ga met hem het gesprek aan over andere dingen dan zijn werk. Zo vergroot je de kans dat hij je mee uitvraagt drastisch.


Tip 3: Streel zijn ego

egoIk zei het bij de vorige tip al even. Als je wil dat een man je mee op date vraagt, dan moet je hem de indruk geven dat hij een kans bij je maakt. Oftewel, dat jij interesse in hem hebt. En een geweldige manier om dit voor elkaar te krijgen is door zijn ego te strelen. Op zijn… je weet wel wat… na is dit het gevoeligste puntje bij een man.

Het leuke aan zijn ego strelen is dat je hem zich goed over zichzelf laat voelen. Dit goede gevoel linkt hij volgens (onbewust) aan jou. Zo zal hij denken: “goh, elke keer als zij in de buurt is dan voel ik me goed.

Het gevolg?

Exact, hij wil vaker bij jou in de buurt zijn.

En de meest simpele manier om dit voor elkaar te krijgen is door je mee uit te vragen. Althans, als je hem in Jip en Janneke signalen heb duidelijk gemaakt dat hij een kans maakt.

Goed. Hoe streel je een man zijn ego?

Er zijn 3 dingen die je vandaag nog kunt doen

vandaag1.) Lach om zijn grapjes

Vrouwen zoeken een man met humor. Dat is maar goed ook. Mannen zoeken een vrouw die lacht om hun grapjes. Ook met grapjes maken willen we namelijk de beste zijn. Het is alleen een beetje jammer dat de meeste mannen de humor hebben van de pratende versie van Mr. Bean (lees: ze zijn niet grappig). Dus ook al kun je zijn gevoel voor humor niet waarderen. Gun hem toch even zijn ego boost door te lachen om zijn grapjes.

2.) Complimentjes

Ook al lijkt James Bond op een onzekere middelbare scholier als je hem naast jouw potentiele droomman zet. Reken maar dat hij zijn onzekerheden heeft. Als datingcoach die mannen jarenlang één-op-één-coaching gaf, weet ik hier alles van. Laat je dus niet misleiden door zijn stoere uiterlijk. Maar geef hem complimentjes over zijn uiterlijk (niet te veel) en prestaties.

3.) Kraak zijn goedbedoelde pogingen niet af

Ik weet het. In vergelijking met vrouwen zijn mannen soms oliedom. Maar als je één ding is wat je moet weten is dat wij mannen altijd ons best proberen te doen. Door het feit dat we vaak niet weten hoe we iets moeten doen gaan we vaak de fout in. Als jij boos wordt doet dat ons pijn. Want “ik heb toch mijn best gedaan?” denkt hij dan. Dus als hij iets stoms doet, wordt dan niet gelijk boos. Probeer te kijken naar waarom hij het heeft gedaan. En leg hem vervolgens in Jip en Janneke taal uit waarom jij dat niet leuk vindt, en wat je graag zou willen dat hij in het vervolg zou doen. Mannen hebben soms nou eenmaal een instructie nodig. En geen vrouw die ons afkraakt. Daar rennen we gillend bij weg.

Door deze drie dingen zal hij je steeds interessanter gaan vinden. Dat niet alleen, hij zal hierdoor steeds meer aan je denken en bij je in de buurt willen zijn. Maar wat je absoluut wil voorkomen is dat hij je mee uitvraag om vriendschappelijk een drankje te doen. In andere woorden, de friendzone.

Bij de volgende tip leg ik je uit hoe je deze ellendige zone vermijd.


Tip 4: Maak hem bewust van je seksualiteit

Waar denken mannen aan tijdens seksWaarom wil je een man bewust maken van je seksualiteit? Nou mijn prinses, dat is een hele goede vraag. Zoals je misschien wel weet zit er een hele dunne lijn tussen liefde en vriendschap. Je gaat natuurlijk geen nieuwe (vriendschappelijke) relatie aan met iemand die je ronduit irritant vindt, ofwel?

Precies.

Zowel bij een vriend als bij liefde is er dus een bepaalde “ik vind jou leuk-” factor nodig. De mate in hoeveel je iemand leuk vindt bepaald of het iets vriendschappelijke of misschien wel meer wordt. Nou ben je hier natuurlijk omdat je een man leuk vindt. Die vervelende friendzone wil je dus koste wat het kost zien te vermijden.

Dat is waarom je hem bewust wil maken van je seksualiteit.

Niet te subtiel. Anders begrijpt hij er geen snars van.

Het is namelijk een veelvoorkomend probleem is dat vrouwen te subtiel zijn. Nou hoor ik je denken “te subtiel, maar Tim, ik heb hem tig signalen gegeven?” Dat kan. Sterker nog, de kans is heel groot dat juist daar het probleem ligt.

Mannen zijn wereldkampioen signalen missen

wereldkampioenHet is niet dat we non verbalen signalen zien en er vervolgens niks mee doen. Nee. Deze signalen komen bij ons niet aan. Het is net alsof de stoplichten op een drukkruispunt buiten werking zijn. Aan jou de taak om het verkeer te regelen. Maar niet in zo’n opvallend oranje jasje, zoals je bent gewent. Maar in een onopvallende outfit vanaf de stoep. Tja. Er is geen hon… ik bedoel man die in zo’n geval doorheeft dat jij het verkeer staat te regelen.

Nou klinkt dit misschien heel extreem. Maar mannen zijn nou eenmaal bar slecht in het opvangen van non verbale signalen. Wat betekent dat je Jip en Janneke signalen moet gebruiken: signalen die zelfs een 12 jarige puber begrijpt.

Signalen die je kunt voelen, zien of horen.

Maar niet ruiken. Laat die parfum met namaak feromonen dus maar in het rek van je plaatselijke kwakzalver staan.

Een van de beste manieren om een man bewust te maken van je seksualiteit is door hem aan te raken. Dit zorgt er namelijk in één klap voor dat je aantrekkelijker, intelligenter en langer wordt ingeschat. Dat zijn een hoop voordelen voor zoiets simpels als even zijn kleding fatsoeneren, of hem een speels stompje op zijn schouder geven als hij je een beetje aan het plagen is.

Daarnaast is “zien” ook een hele belangrijke

zienMannen zijn visuele wezens. Het is niet voor niets dat alle mannen ooit weleens porno hebben gekeken. En niet anders kunnen dan een mooie vrouw op straat nakijken.

Oppervlakkig? Reken maar van ja.

Maar ook al start je een website over de oppervlakkigheid van mannen, en begin je met een Twittercampagne: #stopdeoppervlakkigheidvandeman. Dan nog verandert het niet. Het is de aard van het beestje. Je kunt een hond toch ook niet te vertellen een kat te zijn, simpelweg omdat zijn hondengedrag je niet aanstaat?

Exact.

Daarom is het veel beter om van zijn oppervlakkigheid gebruik te maken. Als je dit doet dan is de kans namelijk een stuk groter dat hij je mee uitvraagt. En dat is precies waarom je hier bent.

Hoe je van zijn oppervlakkigheid gebruik kunt maken?

bloot

 • 40% bloot. Onderzoek wijst uit dit de juiste hoeveelheid bloot is. Check de afbeelding hiernaast hoe dat er in de praktijk uitziet.
 • Draag leuke kleren. Een trainingsbroek, sweater en vertrapte allstars zijn not done. Als je dan toch bezig bent, ga voor rood. Mannen vinden dit aantrekkelijk.
 • Zie er op zijn minst gezond uit. Je hoeft geen graatmager model te zijn, maar elke dag met 2 BigMac menu’s ontbijten bij de Mac Donalds is ook geen goed idee.

Dan gaan we naar de laatste “horen“. Hier hadden we het bij tip 3 al even over. Maar complimentjes met de woorden woorden “je” en “sexy” werken heel erg goed. Bijvoorbeeld: “je haar op die foto zit sexy.

Dit zijn de Jip en Janneke signalen om een man bewust te maken van je seksualiteit.

Als hij je nu nog niet mee op date vraagt, ga dan verder met…


Tip 5: Plant een zaadje in zijn hoofd

zaadjeJe kan een man dag in en uit spreken. In het echt. Via mobiel. En noem het maar op. Maar nog vraagt hij je niet mee uit. Je kan zelfs de eerste 4 tips uit dit artikel toepassen. Maar dit allemaal zonder resultaat.

Wat dan? Wat als hij je nu nog niet meet uitvraagt?

Waarschijnlijk denk je aan opgeven. Je heb immers al zoveel geprobeerd. Dit bedoel ik trouwens niet lullig. De reden dat ik dit denk is omdat ik dit vroeger zelf maar al te vaak heb meegemaakt. En dat niet alleen. Ik zie het nog al te vaak gebeuren bij coachingsklanten. Dus als de moed je een beetje in schoenen is gezakt. Geef dan nog niet op. Herinner je jezelf aan tip 1: afwijzing is beter dan spijt.

Plus. Niet vergeten. Ik ben hier om je te helpen.

En ik ben bereidt om een van mijn betere tips hier gratis weg te geven. Een tip waar coachingsklanten honderden euro’s voor betaalden. Maar jou welzijn staat bij mij op de eerste plek. Vandaar dat we zwaarder geschut ingaan zetten. Ik wil dat je hem hints gaat geven.

Waarom?

waaromSimpel. Zoals ik in dit artikel al even zei, mannen zijn als de dood voor afwijzing. Hoe lager de kans dat hij afgewezen wordt, hoe groter de kans dat hij je mee uitvraagt. Maar ik zei ook dat een man het idee wil hebben dat hij je mee uit heeft gevraagd. Nou hoeft dit niet per se. Maar het is wel het beste. En dat is waarom je hem hints wil geven.

Wat zijn hints?

Hints creëren de mogelijkheid voor een man om jou uit te vragen.

Jij zegt bijvoorbeeld: “Er is een nieuw jazzcafé geopend, het lijkt me leuk om daar eens te gaan kijken.

(Zeker als hij van jazz houdt is dit een geniale hint)

Zijn mannenbrein verwerkt deze informatie vervolgens. En als je de voorgaande tips hebt toegepast en hij vindt je ook maar een beetje leuk, dan denkt hij: “goh, dit is een mooie gelegenheid om haar mee uit te vragen.

Hij zal denken dat dit briljante idee zijn plan is. Jij en ik weten beter.

De beste hints zijn dingen om te doen waarbij jullie beide interesse in hebben. Maar zelfs hints kunnen een man ontgaan. Maar geef de hoop nog niet op. Wat je ook nog kunt doen….


Tip 6: De Waarom Ga Je Anders Niet Mee Methode

goed ideeOk. Wat als hij de hint niet heeft begrepen? Wat als hij niet doorheeft dat jij iets specifieks benoemt om ervoor te zorgen dat hij je mee uitvraagt? Allereerst is dat vervelend. Dat begrijp ik. Voor alle moeite die je doet zie je helaas nog geen resultaat.

Maar geef nog niet op.

Als hij je droomman is, dan is het achteraf al die moeite toch waard geweest? En stel hij is dat niet, dan is het achteraf toch fijn om te weten dat je er alles aan hebt gedaan?

Precies. En nogmaals, afwijzing is beter dan spijt.

Maar er is nog iets wat je kunt doen. Dit noem ik de “waarom ga je anders niet mee methode“. Je gebruikt dus de hint waarover ik je bij de vorige tip heb verteld. Dus:

Er is een nieuw jazzcafé geopend, het lijkt me leuk om daar eens te gaan kijken

Maar in dit geval wacht je niet totdat hij met het voorstel komt om daar samen heen te gaan. Nee. Wat je vervolgens doet is de zin “waarom ga je anders niet mee” daaraan vastplakken.

Weet je nog dat ik je vertelde over dat experiment met vriendinnen bij tip 1?

Wat? Je weet het nog?

Mooi. Ik gaf hen namelijk de opdracht om een gesprekje met een leuke aan te knopen, en vervolgens op zoek te gaan naar een gezamenlijke interesse. Vervolgens gaven ze de beste man een hint. En gebruikte ze de “waarom ga je anders niet mee” methode.

Het resultaat?

Van de 10 keer, kregen ze 9 keer een telefoonnummer

indrukwekkendDe ene was geen eens een afwijzing als in “ik vind je niet leuk“.

Maar een nee als in “goh, ik voel me gevleid, maar ik heb al jarenlang een vriendin.

Ok. Het kan dus inderdaad betekenen dat hij nee zegt.

Maar het kan ook betekenen dat hij ja zegt, en je vervolgens op date vertelt dat hij al heel lang een oogje op je heeft. En dat hij te bang was om je mee uit te vragen. Dat is wat er bij een coachingscliënte van mij gebeurde. En geloof me. Zij is daarin écht geen uitzondering. Probeer het dus gewoon. Nee heb je. Ja kun je krijgen.

Het is beter om met een afwijzing te dealen dan met spijtgevoel.

En ook al lijkt dat van niet. Denk dan aan het boek van Bronnie Ware (zie tip 1). Dat boek is het levende bewijs daarvan. En vergeet ook niet dat er genoeg leuke mannen in ons koude kikkerlandje zijn. Dus hoe sneller je weet dat dit niet gaat werken. Hoe eerder je opzoek kunt gaan naar een man die jou wel even leuk vindt als jij hem. Niet alleen verdien je zo’n man, maar opzoek gaan naar een andere man is nog altijd beter dan je leven lang te fantaseren over “hoe het zou zijn” om in een relatie te zitten met een man, waarvan je niet eens weet of hij jou wel ziet zitten.

Zo. Dat waren 6 tips om een man mee uit te vragen. Op verzoek van vele lezers heb ik nog 2 tips voor je over hoe je een man mee uitvraagt via Facebook en SMS.


Tip 7: Hoe vraag je iemand uit op Facebook

man-versieren-via-facebookIk zal er niet omheen draaien. Als je mij vraagt “is het een goed idee om een onbekend iemand mee uit te vragen via Facebook” dan is mijn antwoord: “nee, dat is het niet“. Tuurlijk zijn er van die sprookjesachtige verhalen, die beweren ’s werelds beste relatie is ontstaan door een simpel Facebook berichtje. Maar vergeet niet dat tegenover zo’n verhaal miljoenen ongemakkelijke situaties zijn ontstaan, die mensen het liefst zo snel mogelijk vergeten.

Ik ben er principieel op tegen.

Sorry voor mijn eerlijkheid. Maar als je op je op Facebook zit om dates met mannen te regelen die je niet kent. Dat vind ik dat kansloos.

Een man mee uitvragen die je al (vaag) kent is daarentegen een ander verhaal.

Nou is het zo dat ik altijd de voorkeur geef aan iemand persoonlijk mee uit vragen. Of als vrouw zijnde de bovenstaande tips toepassen, zodat je de kans zo groot mogelijk maakt dat hij je mee uitvraagt. Maar ik weet dat er sommige gevallen zijn waarin dit niet mogelijk is.

Bijvoorbeeld als je hem hebt ontmoet tijdens een stapavond, maar hij in Groningen blijkt te wonen en jij in Nijmegen.

Tja. Dan is hem mee uitvragen via Facebook zo gek nog niet.

Het leuke hieraan is dat je 6 bovenstaande tips ook via Facebook kunt toepassen. Als je het in die volgorde doet dan is de kans zo groot mogelijk dat je een date met hem krijgt door middel van Facebook. Gefeliciteerd en veel plezier in dit geval. Wat ook nog kan…


Tip 8: Hoe vraag je iemand mee uit via sms

bel jezelfOk. Je hebt de vorige dag een man ontmoet. Hij heeft jou nummer gevraagd. Of jij hebt het hef in eigen handen genomen en jij hebt om zijn nummer gevraagd. Beide kan. Er is geen goed of fout. Wel is het zo dat je het op een ietwat andere manier wil aanpakken. Daarom ga ik op beide even kort in.

Situatie 1: Hij heeft jouw nummer gevraagd

Mooi. Dat is een heel goed teken. De meeste mannen zijn hier namelijk te schijterig voor. Het beste om in dit geval te doen is om ervoor te zorgen dat hij jou mee uitvraagt. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen:

 • Laat hem duidelijk merken dat hij een kans maakt. Vertel hem dus dat je het leuk vond om hem te ontmoeten en benoem daarnaast iets specifieks wat je bij hem is opgevallen. Reageer dus niet kortaf als een ijskoningin.
 • Geef hem hints. Meer hierover bij tip 5.
 • Reageer niet altijd meteen op zijn berichtjes. Ik weet het. Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig met het vorige punt. Maar wees gerust. Hierdoor kom je niet over als een ijskoningin. Maar als een vrouw met een leven. Dat vinden mannen aantrekkelijk.

Als hij je na 2 weken chatten nog niet mee uitgevraagd heeft, dan kun je gerust zelf het hef in handen innemen. En het voorstel doen om samen iets te gaan doen.

Situatie 2: Jij hebt zijn nummer gevraagd

Dit is ook een goed teken

goed tekenAls hij zijn nummer heeft gegeven, dan betekent dat op zijn minst dat hij enigszins interesse in je heeft. Je hoeft er nu alleen nog voor te zorgen dat hij ziet hoe leuk je wel niet bent. In andere woorden, je moet hem mee op date krijgen.

De beste manier om dit voor elkaar te krijgen:

 • Laat hem duidelijk merken dat hij een kans maakt. Vertel hem dus dat je het leuk vond om hem te ontmoeten en benoem daarnaast iets specifieks wat je bij hem is opgevallen. Reageer dus niet kortaf als een ijskoningin.
 • Geef hem hints. Meer hierover bij tip 5.
 • Reageer niet altijd meteen op zijn berichtjes. Ik weet het. Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig met het vorige punt. Maar wees gerust. Hierdoor kom je niet over als een ijskoningin. Maar als een vrouw met een leven. Dat vinden mannen aantrekkelijk.
 • Vraag hem na 1 week mee op date. Het is het beste om dit via de “waarom ga je anders niet mee methode” te doen. Meer hierover bij tip 6.

Zo. Dit waren mijn 8 tips om iemand mee uit te vragen. Dan is het nu tijd voor de volgende stap:


Hoe je een verpletterende indruk op hem maakt in de datingfase

Een date krijgen is pas het begin. Denk dus niet dat wanneer een man met je op date wil, het gelijk betekent dat je verzekerd bent van een huisje-boompje-beestje-relatie bent.

Tijdens de datingfase kan het natuurlijk alle kanten opgaan.

Tenminste, als je daarvoor kiest. Er is namelijk een manier die ervoor zorgt dat jij bepaald welke kant de date op gaat. Deze manier is net als een stuur van een auto. Als hij echt zo leuk is als je dacht, dan kun jij ervoor kiezen om de afslag richting relatieland te nemen.

Nou weet ik dat dit klinkt als grootspraak. Maar dat is het niet.

Ik zou nooit iets doen waarmee ik mijn reputatie als Nederlands beste datingcoach op het spel zet. Ik heb deze techniek zo vaak zien werken, dat ik met zekerheid kan zeggen dat dit is hoe je een man geobsedeerd met je maakt.

Waar ik het over heb?

Ik heb het over het nummer 1 één mannengeheim. Dat is mijn nummer één tip om een man voor je te winnen. Als je de tip wil ontvangen meld je dan hieronder aan, en dan stuur ik het direct – gratis en privé – naar je toe.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

4 Reacties

 • Beste Tim,

  Onlangs heb ik een leuke kerel leren kennen via Tinder. Ergens in week 2 vroeg ik nogal enthousiast wanneer wij een drankje zouden gaan doen, waarop hij naar mijn beschikbaarheid vroeg. Ik stelde t weekend maar liet het aan hem over door te zeggen kijk maar wanneer je tijd hebt. We zitten ondertussen in week 3 en het blijkt dat hij uit een vrij lange relatie komt (11jr), hij is nu 1 jr vrijgezel. Er kunnen dagen tussen zitten dat wij elkaar niet spreken het ene moment ben ik ervan overtuigd dat hij geinteresseerd is maar het andere… Naar aanleiding van iets wat ik gezegd heb kwam hij trouwens tot de conclusie dat wij het eens zijn over dat daten niet alles is, zolang je maar lekker in je vel zit. Heeft het uberhaupt zin om af te spreken en hoe krijg ik hem zover?
  Grtjs

 • Hallo Tim,

  Ik zit met een vraag, bij de winkel vlakbij m’n werk en daar werkt een leuke meid achter de kassa, ik weet alleen haar naam en meer ook niet maar sinds kort is het me opgevallen dat als ik haar aankijk begint ze wat te giechelen en wordt ze rood en wat onhandig, m’n collega zegt ook dat ze me wel ziet zitten, “het valt op” zoals hij het zegt.

  Mijn vraag is kan ik haar gewoon vragen om haar nummer? Zo ja hoe kan ik dat het beste doen

  Of loop ik te hard van stapel en is het niks?

 • Bedankt voor de tips. Soms kom ik in een kroeg en zie ik een mooie man. Helaas ben ik dan vaak te verlegen om een goede babbel met diegene te beginnen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend