Veel mensen eten met kerst kalkoen…
Maar waarom eigenlijk de rest van het jaar niet?
Omdat het maar een middelmatig droog stukje vlees is. Amper geschikt voor consumptie.
Vaak genoeg heb ik verhalen gehoord over “magische” kalkoen recepten.
Dat je hem volstopt met vulling. Of om de 7,5 minuut met vet bedruipt.
Het beste is nog eigenlijk als je het vlees met injectienaalden injecteert om het smaak te geven en ga zo maar door…
Iedereen heeft zo zijn eigen methodes om kalkoen eetbaar te maken.
Ik denk er anders over… Het maakt me meer uit wat voor magische methode je denkt te hebben.
Als je zoveel toeren moet uithalen om het eetbaar te maken…
Dan is het gewoon geen lekker stukje vlees.
Het werkt trouwens net zo met relaties.
Als je het gevoel hebt dat het teveel moeite kost, ligt het niet aan jou of aan het recept.
Dus, eet gerust Kalkoen deze kerst…
Zolang het maar letterlijk is…
En niet figuurlijk.
Liefs,
Tim
Voorgaande jaren: