Kinderwens Maar (Nog) Geen Partner: Doe dit als je wel moeder wilt worden

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 13 mei 2023 - Laatst gewijzigd op 21 september 2023

Als je als vrouw de dertig of veertig nadert.. en je hebt een kinderwens maar geen partner…

…dan zit je in een lastige situatie.

Misschien is dit wel één van de grootste uitdagingen die je als vrouw kunt hebben.

Je hebt waarschijnlijk heel leuke vriendjes gehad, maar er zat er geen één tussen waarmee het ervan kwam om moeder te worden

En ondertussen tikt je biologische klok ongenadig door.

Wat moet je dan doen?

Hieronder is een stappenplan om aan een partner te komen

Er zijn veel valkuilen waar je in kunt tuimelen als je gaat daten met een kinderwens. Tegelijkertijd is het gewoon mogelijk voor jou om de man van je dromen te ontmoeten in een zeer korte tijd. Mits je de juiste dingen doet.

Wie ik ben en waarom je mijn advies wilt volgen

Ik ben Tim Veninga. En sinds 2008 help ik mannen en vrouwen in het vinden van de juiste partner. In die tijd heb ik veel vrouwen als coachingsklant of als klant bij een van mijn cursussen gehad die precies dit probleem hadden.

Gelukkig heb ik veel van die vrouwen met kinderwens kunnen helpen om de ware te vinden – en mamma te worden. Hieronder deel ik met je hoe je de kans zo groot mogelijk maakt dat je snel een partner vindt om baby’s mee te maken.

Waar wacht je nog op?

Hier is mijn advies.

Het stappenplan om de juiste te vinden om kinderen mee te krijgen

1: Maak een planLos het probleem op

Kijk:

Als je biologische klok op hol is geslagen…

…dan ben je uiterst gemotiveerd om zo snel mogelijk een partner te vinden om een gezin mee te stichten.

Maar doordat dit zo snel mogelijk moet, kun je verkeerde beslissingen nemen.

  • Wat als je voor een man kiest die geen goede vader blijkt te zijn?
  • Of wel een goede vader is, maar jou onvoldoende liefde geeft?

Aangezien je achttien jaar vastzit aan een man waarmee je kinderen neemt, is het niet onverstandig om een zorgvuldige keuze te maken. Dit is geen beslissing die je wilt overhaasten.

Maar je wilt ook niet passief zijn

De kans dat je de ware tegenkomt is ontzettend klein voor vrouwen die geen actie ondernemen. Zeker als je al een baan hebt en je sociale leven min of meer onveranderd is gebleven de laatste tijd.

Dus hoewel je niet overhaast voor een man wilt kiezen om kinderen mee te maken, wil je ook niet passief afwachten tot de ideale partner zich uit het niets presenteert.

Dus:

Maak een plan om zo snel mogelijk een partner te vinden die aan je eisen voldoet.

Als je dit hebt gedaan voer je dit plan tot de letter uit. Waar nodig stel je bij.

Ik zal je helpen om een plan te maken dat de kans op het vinden van een geschikte partner drastisch vergroot.


2: Stel prioriteiten

Begin bij het nadenken over de mogelijkheden.

Hoewel vrijwel iedere vrouw droomt over het ontmoeten van “de ware” waarmee ze een paar prachtige koters krijgt, zijn er ook alternatieven. En daar wil ik eerst met je over praten.

Je hebt namelijk te maken met twee andere mensen: je partner en het toekomstige kindje.

Wat is het beste voor jou, voor hem en voor de baby?

Zou je een kindje willen als alleenstaande moeder?

Stel dat je de ideale partner niet tegenkomt. Ben je dan bereid om zelf voor een kindje te gaan?

Sommige vrouwen vinden het geen probleem om, als het vinden van de ware niet lukt, gebruik te maken van een spermadonor.

Hierbij is er dus geen sprake van een relatie waar een kind uit voortvloeit.

Andere vrouwen zien dit helemaal niet zitten. Zij willen alleen een kind als dit kan met een man van wie ze houden en waarop ze kunnen bouwen.

Waar jij ook voor kiest: het verandert hoe je op zoek gaat naar een partner.

Wil je alleen een kind als er een ideale vader aan te pas komt? Dan heeft het geen zin om te daten met een man die jij heel leuk vindt, maar die niet zeker weet of hij (op de korte termijn) kinderen wil.

Kies je voor de man of voor het kindje?

Misschien heb je wel een kinderwens, maar is deze minder belangrijk voor je dan het vinden van een man om oud mee te worden.

Stel dat je de ideale man tegenkomt. Hij is knap, slim en lief voor je. Maar hij wil geen kinderen.

Zou je het ervoor over hebben om afscheid te nemen van je kinderwens?

Ik wil wel duidelijk maken dat je hier voorzichtig mee moet zijn. Je hebt maar een beperkt aantal jaren om het krijgen van kinderen voor elkaar te krijgen. Als je nu besluit om bij een man te blijven terwijl hij geen kinderen wil, is je kans mogelijk verkeken.

Nadat je deze vragen hebt beantwoord, ga je door naar de volgende stap:


3: Stel twee aparte doelen

Het is goed mogelijk om een kindje te krijgen zonder partner.

Het is ook te doen om een gelukkige relatie te ontwikkelen met iemand waar je geen kinderen mee hebt. Er zijn genoeg kindloze paren die een fantastische tijd hebben samen. Om nog maar te zwijgen over jonge koppels die nog niet aan kinderen moeten denken, maar wel veel van elkaar houden.

Je weet al wat belangrijker voor jou is. Tenminste, als je hierover hebt nagedacht naar aanleiding van mijn vorige tip.

Maak een plan

Je wilt kinderen en je wilt een partner.

Laten we met het eerste doel beginnen.

Als je bereid bent om een donor te gaan zoeken (mocht je zoektocht niet slagen), dan kan jij jezelf een beperkte tijd geven om een goede partner te vinden. Bijvoorbeeld een jaar.

Heb je hem dan nog niet gevonden? Dan kan je overschakelen op plan B.

Vrouw ziet man niet meer als een goede vader van haar kinderen

Zie je dit niet zitten?

Wees dan heel duidelijk over de minimale eisen waar een partner aan moet voldoen. Dit is belangrijk omdat je in je haast niet wilt kiezen voor de eerste de beste man die ook snel kinderen wil.

Want stel je voor dat je morgen iemand tegenkomt die kinderen met jou wél ziet zitten. Jullie kennen elkaar nauwelijks en negen maanden later beval je van zijn tweeling.

En dan kom je er al snel achter dat hij zich in die negen maanden veel beter heeft voorgedaan dan hij is. En dat je de komende achttien jaar met deze sukkel opgescheept zit.

Dat wil je niet.

Dus als je een man tegenkomt die graag kinderen wil, maar die niet aan je eisen voldoet… dan wijs je hem af.

Dat zal niet altijd makkelijk zijn. Maar jij weet zelf het beste wat je gelukkig maakt. Hoe hard je biologische klok ook tikt: dit is de beste beslissing die je kunt nemen.

En dat brengt me bij de belangrijkste date-strategie als je snel kinderen wilt:


4: Ontmoet zoveel mogelijk mannen

Je hebt opgeschreven naar wat voor man je precies op zoek bent?

Mooi.

Dan is het tijd om daadwerkelijk op zoek te gaan.

Helaas zul je flink wat mannen moeten ontmoeten voordat je de man vindt die echt bij je past.

Althans. Dat geldt voor de meeste vrouwen.

Je kunt het geluk hebben dat het in één keer raak is. En misschien voelt dat ook zo wanneer je de eerste date van je zoektocht hebt.

Maar ik heb jarenlange ervaring als datingcoach. En vanuit die ervaring kan ik zeggen dat de meeste vrouwen er wel even over doen om een geschikte man te vinden. Het komt best vaak voor dat je 100-150 mannen moet ontmoeten om een exemplaar te ontdekken dat echt geschikt is. Zeker als je rondloopt met een kinderwens.

Ontmoet mannen via alle kanalen

Dit is het moment om alle kanalen aan te spreken en een significante portie van je agenda te vullen met dates.

Stel dat je drie eerste dates per week doet. Dat is meer dan twaalf mannen in de maand. En minstens 144 mannen per jaar waarmee je een eerste date hebt.

De kans dat je de ware tegen het lijf loopt wordt veel groter als je elk jaar 144 mannen een kans geeft om je te veroveren.

Herinner jezelf eraan dat je al die eerste dates aangaat met een reden: je wilt een leuke partner en daarmee een kind.

Als je terugkomt van een date die teleurstellend is verlopen, realiseer je dan dat je een stapje dichterbij bent gekomen (simpelweg doordat je weer een mogelijke kandidaat hebt uitgesloten).


5: Date snel, dump sneller

Vrouw datet andere mannenDrie eerste dates per week is een zeer rap tempo. Maar hier is een reden voor.

Zoals ik al zei duurt het even voordat je de ware tegenkomt. En doordat je biologische klok doortikt, heb je niet de luxe om exclusief met één man te daten om er vier maanden later achter te komen dat dit hem toch niet is.

Als je weet dat een man niet de juiste voor je is, kun je rustig afscheid van hem nemen. De tijd die je niet aan hem besteedt kun je stoppen in het maken van nieuwe afspraakjes. In die tijd zet je simpelweg nieuwe eerste dates neer.

En als je een man heel leuk vindt, wil ik je toch aanraden om ondertussen met andere mannen te blijven daten totdat je het 100% zeker weet.

Want je weet: Je wil de kans namelijk zo groot mogelijk maken om een goede partner en vader voor een kindje te vinden, maar die beslissing niet overhaasten. Als blijkt dat het toch geen match is, heb je mogelijke kandidaten achter de hand en verlies je geen tijd.

En is hij wel de ware? Dan kun je al die andere mannen de deur wijzen en een relatie met hem beginnen.

Leer hoe je de ware vindt en verliefd maakt

Zoals gezegd, coach ik al sinds 2008 mannen en vrouwen om de liefde van hun leven te vinden. Speciaal voor vrouwen die hun Mr. Right willen vinden, heb ik een programma gemaakt dat ik de 43 Scripts Om Hem Verliefd Te Maken noem. Je leert erin hoe je de juiste man vindt, aantrekt en gek op jou maakt (en alleen jou).

Al meer dan 21.000 vrouwen in Nederland en België hebben het met succes gevolgd. Een van de vrouwen die de cursus heeft gevolgd, heb ik erna geïnterviewd. Ze heet Jeannette en in haar interview hier legt ze uit hoe ze uiteindelijk de man van haar kinderen heeft ontmoet.


6: Dit hoort een man als je over kinderen begint

Behandel elke ontmoeting als een dateNu is het alleen nog de vraag hoe je naar je dates moet communiceren dat je kinderen wilt.

Wat ik nu ga zeggen zal je misschien schokken. Maar het is heel belangrijk dat je dit hoort.

Om de kans te vergroten dat jij een leuke partner krijgt om een kindje mee te maken…

…kan je een man waarmee je datet nooit het gevoel geven dat hij er alleen maar is om een kindje mee te maken.

Want:

Hij knapt af als hij voelt dat je hem alleen wilt voor zijn zaad.

En dat is ook logisch.

Want het vinden van een leuke partner en het krijgen van een kindje zijn twee verschillende doelen.

  • Het doel van een relatie is tijd doorbrengen met iemand die je leuk vindt en waar je veel van houdt. Je hebt dus iemand nodig waar je veel tedere gevoelens mee hebt en waar je goed mee overweg kunt;
  • Voor het maken van een kindje is in principe alleen maar sperma vereist.

Geef je hem het idee dat het je alleen om zijn sperma te doen is? Dan voelt hij zich waarschijnlijk niet gevleid.

Hij date omdat hij op zoek is naar een leuke vrouw

Als je gaat daten puur omdat je graag kinderen wilt, dan komt je doel waarschijnlijk niet overeen met dat van de mannen waarmee je date.

Hoewel de meeste mannen kinderen willen, is dat niet iets wat ze in hun achterhoofd houden als ze voor het eerst tegenover je plaatsnemen in dat leuke sushi-restaurant.

Als jij gelijk over kinderen begint kan hij het gevoel krijgen dat je niet op zoek bent naar een partner, maar puur naar een vader van je kinderen. Iemand die het zaad kan verstrekken en de komende achttien jaar voor jouw kroost mag zorgen.

Of die alleen nog maar voor je kroost mag betalen als je genoeg van hem hebt en van hem wilt scheiden.

Gelukkig hoef je hem niet te vertellen dat jij kinderen wilt om te bepalen of hij een geschikte partner en papa is. Doe gewoon die eerste paar dates en kijk of hij aan je standaarden voldoet.

Is dat het geval? Dan komt er vanzelf een moment dat jullie een wat serieuzer gesprek hebben waarin jullie kunnen praten over kinderen. (Niet het plannen, maar simpelweg waarin jullie praten over het wel of niet hebben van een kinderwens.)

Focus je op het hebben van een leuke tijd tijdens de dates en kijk ondertussen of hij aan je criteria voldoet. Pas als dit het geval is kun je hem polsen.


7: Doe dit als hij zegt geen kinderen te willen

Stel dat jullie na een aantal dates een intiem gesprek hadden over kinderen waarin hij zei daar geen zin in te hebben.

Schuif hem dan niet direct aan de kant. Want er is iets belangrijks dat je moet weten:

Het kan goed zijn dat een man niet echt heeft nagedacht over wanneer hij kinderen wil. De meeste mannen willen dit uiteindelijk wel, maar hebben geen planning in hun hoofd.

Vraag jij je date daarnaar, dan overval je hem ermee en kan het zijn dat hij beweert geen kinderen te willen.

Als het voor jou heel belangrijk is om kinderen te maken met een ideale partner, dan kun je hem op de volgende date dit vertellen:

Hee, ik vind je echt een leuke man. Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik een grote kinderwens heb. Ik wil in de komende paar jaar met een gezin beginnen.”

“Ik merk dat dit bij jou niet leeft. En als dit echt het geval is, is het misschien beter dat we nu stoppen met daten. Ik heb een leuke tijd met je, maar als ik binnenkort kinderen wil, is het beter voor mij om op zoek te gaan naar iemand die dit ook wil.”

Hierin laat je hem merken dat je hem wel ziet zitten, maar dat je kinderwens meer prioriteit heeft. Na jullie eerdere gesprek is de kans groot dat hij dit begrijpt. Hij heeft ook wat meer tijd gehad om na te denken en mogelijk zal hij na deze mededeling nog even willen nadenken. Daarna kan je een heel duidelijk antwoord verwachten of hij dit wel of niet ziet zitten.

Misschien komt hij tot de conclusie dat hij ervoor openstaat om binnen niet afzienbare tijd aan kinderen te beginnen.

  • Komt er geen duidelijke “ja” of is zijn reactie vaag? Dan is hij nog niet aan kinderen toe, en kan jij op naar de volgende.

8: Over IVF en het invriezen van eicellen

Tegenwoordig zijn er technische middelen die je kunnen helpen om op late leeftijd een kind te krijgen.

  • Eicellen invriezen
  • Spermabanken
  • Of donoren

Als je over de 35 bent en heel graag kinderen wil, is het verstandig om niet te wachten.

Ik raad je in dat geval echt aan om je eicellen in te laten vriezen als backup plan. Ik weet dat het veel geld kost, maar als je de financiële middelen hebt, raad ik het je echt aan.


Doe dit als je de juiste man hebt gevonden

Jouw smaak is niet de enige factor. Hij moet jou natuurlijk ook leuk vinden.

Dat zal geen moeite kosten. Want natuurlijk ben jij een geweldige vrouw.

Maar helaas kan het zijn dat een man dit niet direct inziet. Hij is trager van begrip dan je zou willen.

Dit komt mede doordat mannen niet zo snel verliefd worden en het langer kan duren voordat hij ervan overtuigd is dat hij met jou verder wil.

Maar als je zwanger wilt worden heb je die tijd niet.

Daarom raad ik je aan om je aan te melden voor het Mannengeheim.

Dit is een rapport waarin ik je uitleg hoe je een man verliefd op je maakt. Het bevat mijn beste advies, gebaseerd op jarenlange ervaring als datingcoach.

Meld je hieronder aan en ik stuur het naar je toe. Het is gratis.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend