Wat Stuur Je Naar Iemand Die Je Leuk Vindt? 11 Eerste SMS Berichten

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 8 juli 2016 - Laatst gewijzigd op 22 maart 2023

In dit artikel leer je:

 • Wat de gemiddelde Nederlandse man gemeen heeft met de gemiddelde Japanse vrouw. En hoe je deze opvallende overeenkomst kan gebruiken om contacten voor het leven te leggen met beiden.
 • De nummer 1 sluiproute naar het mannelijke gedeelte van zijn brein. Gebruik dit als je wilt dat hij er alles aan doet om jou op date te krijgen – zonder dat hij het zelf doorheeft. Het is het gevolg van honderdduizenden jaren evolutie, dus reken maar dat dit sterk verankerd is in zijn persoonlijkheid.
 • De 11 beste berichtjes die je aan een man kan sturen om hem ervan te overtuigen dat hij je zo snel mogelijk op date moet vragen. En wat dit te maken heeft met het spel waar elke man in Nederland van houdt: voetbal.
 • Wat de absolute “don’ts” zijn als je wilt dat een man je versiert per WhatsApp. Doe dit en ik garandeer je dat je gesprek zal opdrogen als sneeuw voor de zon, nog voordat je “hocus pocus waar is hij nou gebleven” kan zeggen.
 • En nog veel meer….

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Je hebt een crush

restaurant-dateEen man die je ontmoet hebt, en waar je wel eens nader kennis mee zou willen maken.

Op de een of andere magische wijze heb je zijn nummer weten te bemachtigen. En nu zijn er twee problemen die de meeste vrouwen tegenkomen:

 1. Hij begint geen gesprek. Je zit ongeduldig te wachten totdat hij een echte man wordt, en jou dat eerste berichtje stuurt. Maar hoe je ook wacht of bidt, hij stuurt niets.
 2. Het gesprek bloedt na een tijdje dood. Hij reageert niet meer, en je vraagt je af waarom je zijn aandacht bent verloren. Je denkt dat je niet aantrekkelijk genoeg bent, en wendt je maar tot een zak chips en een bak chocolade-ijs die je met afwisselende happen oppeuzelt.

Voordat je deze alle twee tot de bodem leeg werkt, heb ik goed en slecht nieuws voor je. Het goede nieuws is:

Het ligt niet aan jou.

Ik heb natuurlijk ook mannen gecoacht. Duizenden zelfs. En wat ik keer op keer zie is dat mannen en vrouwen SMS’jes en WhatsApp totaal anders interpreteren.

De meeste mannen zitten nou eenmaal niet vastgelijmd aan hun smartphone”

Sterker nog: ze vinden het een hinderlijke onderbreking van hun dagelijkse taken, of dit nou “de wereld veroveren door carrière te maken” of “voetbal kijken terwijl ik een doos cornetto’s leegeet” is.

Appen is simpelweg iets wat niet goed samengaat met een mannenbrein.

En voor vrouwen ligt dat helemaal anders.

Het lijkt alsof appen jullie in het bloed zit.

Als ik soms kijk hoe een vriendin van mij omgaat met haar telefoon, dan lijkt het alsof het een verlengstuk van haarzelf is. De snelheid waarmee zij berichtjes kan typen vind ik indrukwekkender dan de snelheid van de gemiddelde Afrikaanse hordeloper op de Olympische spelen. De hoeveelheid berichtjes die worden uitgewisseld maken me alleen al duizelig. Laat staan als ik die één voor één zou moeten afwerken en daadwerkelijk zou moeten lezen – en ik moet er al helemaal niet aan denken om ze te typen.

Als man gebruik ik WhatsApp maar voor één ding:

Informatie uitwisselen”

whatsappEen app-gesprek tussen een man en een vriend ziet er als volgt uit:

Hee kom vanavond voetbal kijken.
Ok, 8 uur.

Dat is het. Als het al geappt wordt. In de meeste gevallen worden belangrijke zaken als afspraken om voetbal te kijken al face-to-face besproken. Alles om dat verschrikkelijk onhandige communicatiemiddel van een WhatsApp te vermijden.

Zo ongemakkelijk worden mannen ervan.

Dus maak je geen zorgen als hij geen berichtje stuurt, of dit nou in het begin is of halverwege een gesprek. Het ligt niet aan jou, maar aan het ongemakkelijke gevoel dat het medium hem geeft. Als hij je wel berichtjes terug stuurt, dan doet hij dit alleen omdat hij je echt heel erg leuk vindt.

En dan nu het slechte nieuws.

Dit betekent dat jij af en toe het voortouw zal moeten nemen als het op appen aankomt.

Ik weet het, ik weet het. Het is niet zoals het hoort. In een perfecte wereld neemt een man altijd het initiatief om je op zeer romantische wijze te veroveren.

Maar ja, in een perfecte wereld van een man droeg elke vrouw een jurk en hakken

sexting tips voor vrouwenEn bestond een smartphone alleen maar in sciencefiction-verhalen. Je zal een stap moeten zetten om dit gat tussen jullie verschillende realiteiten te overbruggen.

Voordat ik je simpele openingszinnen geef, die je ook kan gebruiken als het gesprek al een tijdje is stilgevallen, wil ik je eerst een waarschuwing sturen. Er is namelijk iets wat je absoluut niet wil sturen naar een man. Het is zo afschrikwekkend dat het garandeert dat er niets gebeurt tussen jou en hem. Om in voetbaltaal te spreken: je diskwalificeert jezelf door vijf eigen goals te maken in de eerste tien minuten van de wedstrijd.

Weet je wat je absoluut niet moet sturen?

Helemaal niets.

Als jij niets stuurt, weet je zeker dat er niets verandert. Je zult nog steeds obsessief naar je telefoon kijken. Maar als hij je eerder niets heeft gestuurd, dan zal hij niet spontaan overgaan op een SMS-bom als je maar lang genoeg wacht.

Wen er dus maar aan dat je af en toe het voortouw zal moeten nemen in een app-gesprek met een man. Ik weet het, het is niet helemaal hoe het hoort.

Maar zie het maar zo. Als je graag wilt stierenvechten, zal je eerst een rode lap tevoorschijn moeten toveren. Anders blijft die stier lui in zijn hol zitten en een beetje zijn neus in zijn eigen vacht duwen, totdat er een bak met eten en een televisie met Studio Sport voor zijn neus wordt neergezet.

Voordat ik van start ga met de do’s, eerst een paar don’ts:

do's en dont'sVoorkom dat je hem een slechte voorzet geeft.

Je doel is als volgt: hem een voorzet geven die hij met het gemak in de kruising van het doel kan leggen. Tijdens een voetbalwedstrijd wordt de persoon die heeft gescoord altijd bejubeld als de man die het gedaan heeft. Maar geen enkel goal is mogelijk zonder dat iemand anders ervoor zorgt dat de bal goed voor het goal ligt.

In dit geval ben jij de vrouw die ervoor gaat zorgen dat hij makkelijk gaat scoren, en dat hij (en zijn vrienden) kunnen jubelen over hoe geweldig hij wel niet is. Hij zal denken dat hij het allemaal aan zichzelf te danken heeft – maar wij weten wel beter.

Zoals besproken gaat hij sowieso niet scoren als je helemaal geen voorzet geeft. Dan blijft de bal aan je voeten, en het kan je nooit verweten worden als de spits niet scoort. Maar aan de andere kant zal er ook nooit gejubeld worden, en weet die bal niet automatisch zijn weg naar het doel te vinden.

Wat ook niet werkt is wanneer je een voorzet geeft die hij niet kan aannemen. En er zijn een aantal berichtjes die zo slecht aankomen bij mannen, dat het net is alsof je de meest belabberde voorzet geeft die je uit je tenen wist te persen.

Denk aan dit soort berichtjes:

ongelezenberichten

 • Hee. Hoe was je dag?
 • Wat heb je vandaag gedaan?
 • Hoe was het op je werk?
 • Wat ga je morgen doen?

In het beste geval neemt een man je bericht letterlijk en geeft hij je antwoord op je vraag. Meestal in een paar woorden, en zo direct mogelijk. Denk bijvoorbeeld als reactie op “hoe was je dag” aan “Goed.”

Je kan dan vervolgens klagen tegen je vriendinnen over al die fantasieloze mannen, maar dat is hetzelfde als dat je de spits een voorzet geeft en klaagt dat hij niet scoort – terwijl de bal compleet buiten zijn bereik uit het veld rolde.

Dit soort SMS’jes neemt hij namelijk letterlijk. Er gebeuren twee dingen in zijn hoofd:

 1. Hij reageert automatisch zoals hij dat altijd doet: namelijk door informatie uit te wisselen. Dit is mannentaal en hij zal simpelweg niet begrijpen dat je iets anders bedoelt. Vandaar dat er een kort berichtje komt: hij denkt letterlijk “oh, ze wil weten hoe mijn dag was” en geeft je daar zo kort mogelijk antwoord op.
 2. Als het een drukke man is, of hij heeft meerdere vrouwen die hem berichten sturen, dan denkt hij al snel: “Wat is dit voor wanhopig mens? Ik ken haar helemaal niet. Wat maakt het uit voor haar hoe mijn dag was? Heeft ze niets beters te doen? 

Dit laatste is een beetje cruciaal…

cruciaal… maar dit is het gevolg van wanneer een man veel aandacht krijgt of het gewoon een beetje druk heeft.

Omdat hij zelf nul behoefte voelt om dergelijke appjes te sturen, gaat hij het gelijk zien als zwakte wanneer jij dat wel doet. Zo naïef zijn mannen soms.

WhatsApp gesprek beginnen: hoe doe je dat? 

Hieronder geef ik je 11 berichtjes die je kan sturen aan je crush. Om het makkelijker te maken heb ik ze onderverdeeld in 4 categorieën. Ik leg je bij elke categorie uit hoe ze zijn samengesteld. Dit kan je gebruiken om zelf berichtjes te verzinnen, als je in een creatieve bui bent.

Het is niet gezegd dat je creatief hoeft te zijn. Het is belangrijker dat je iets stuurt waarvan je zeker weet dat het werkt, dan dat dit een bijster originele SMS is. Wanneer jullie op date gaan of een relatie krijgen, zijn er geen punten te behalen voor het feit dat je eerste SMS’je zo leuk was. Het enige dat telt is dat je een manier vindt om zijn aandacht terug te halen naar het gesprek.

Ben je er klaar voor? Dan zijn hier de 4 categorieën en 11 berichten om een gesprek te beginnen, ook al is het al een tijdje stil gevallen.

Maar voordat we echt beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Categorie 1: Iets dat relevant is in zijn leven

waar mannen van houdenEen paar jaar geleden was ik met een vrouw aan het daten. Aangezien ik een druk man ben, had ik even niets van me laten horen. Een dag of drie, ofzo.

Dit gebeurt vaker. Ik sta 6 dagen per week in de sportschool, en ben daarnaast een ontzettende workaholic. Natuurlijk breng ik tijd met mijn vrienden door, maar dit zijn net zulke harde werkers als ik.

Daarnaast ben ik ontzettend vergeetachtig. Deuren open laten staan, dopjes op tandpasta, lichtknopjes, het is allemaal niet aan mij besteedt. Dus voor alle vrouwen die mij in de toekomst SMS’jes sturen: begrijp dat je van goede huize moet komen om mijn aandacht te trekken.

Zoals bijvoorbeeld de vrouw waarmee ik aan het daten was.

Nadat ze een tijdje niets van me gehoord had, stuurde ze me:

Hee, ik kwam dit artikel tegen over psychologie. Het gaat over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Ik dacht dat je het wel leuk zou vinden.

Bij dit berichtje had ze een link geplakt naar een nieuwsbericht over een psychologisch onderzoek. Nietsvermoedend klikte ik daarop, en begon het te lezen. Ik vond het erg attent van haar dat ze het naar me had gestuurd, en dacht er verder niet over na.

Door dit berichtje was ze wel weer “on top of my mind”

goed ideeMet als gevolg dat ik haar een paar dagen later voorstelde om wat te gaan drinken. Ik voelde me ontzettend “smooth.” Als de spits die zonder moeite en uiterst elegant een bal vol in de kruising knalt.

Maar een paar maanden later kwam deze situatie ter sprake. En toen bekende ze dat zij me op dat moment een voorzet had gegeven, waar ik niets anders mee kon dan haar er dankbaar voor zijn – en haar prijzen om haar vaardigheden.

Ze zei: “Ja, ik had al een paar dagen niets van je gehoord… Dat vond ik erg jammer, maar ik wilde natuurlijk niet te wanhopig overkomen. Dus ben ik online gegaan, en heb ik een nieuwsartikel opgezocht over psychologie, omdat ik weet dat jij dat zo leuk vindt….

Ik voelde de bui al hangen….

En toen heb ik dat naar je toe gestuurd, in de hoop om je aandacht te trekken.” Ik dacht: “Goh, wat slim….” Ik had helemaal niets door gehad, en het gevolg was dat deze vrouw precies heeft gekregen wat ze wilde. Mij op een date krijgen.

Sindsdien leer ik dit trucje aan al mijn vrouwelijke klanten. Als je te maken hebt met een man die niet uit zichzelf appt, stuur hem dan een berichtje waarin je hem iets geeft wat hij interessant vindt. Hieronder zijn wat voorbeeld berichtjes die je exact mag kopiëren. Maar beter is het om uit te vinden wat hij leuk vindt, en daar zelf een berichtje omheen te bouwen.

Hee, ik zag dit artikel over psychologie. Het gaat over de verschillen tussen mannen en vrouwen en ik dacht dat je het wel leuk zou vinden.
Hee, ik weet dat je een gekke obsessie hebt met kattenvideo’s…. Deze is echt fantastisch. Hoop dat je ‘m leuk vindt.
Hee, je bent dol op surfen toch? Ik ontdekte dit artikel over de beste surfspots ter wereld. Misschien heb je er wat aan. Of ben je er al geweest?


Categorie 2: De jonkvrouw in nood

jonkvrouwEen kennis van mij was op vakantie in Japan. Als je iets weet van dat land, is dat het dichtste wat je als aardbewoner bij een buitenaardse planeet kan komen. Japan is zo anders dan de rest van de wereld, dat het met geen enkel land vergeleken kan worden zonder de plank volledig mis te slaan.

Zijn reis naar Japan was nogal impulsief, dus hij had totaal geen tijd om zich voor te bereiden. Hij sprak de taal niet, had een appartement voor een maand geboekt, en opeens vond hij zichzelf terug met een paar biertjes in zijn appartement in het hart van Tokyo.

Mooi is dat.

Hij besloot om zijn best te gaan doen om Japanse vrienden te maken. Dit is niet makkelijk. Hoe maak je nieuwe vrienden in een nieuwe stad als je er helemaal niemand kent, en de gemiddelde Japanner het Engelse taalvermogen van een Hollandse kleuter heeft?

Je verzint een list.

Het zit in de Japanse cultuur om vreemdelingen uit de brand te helpen. Buitenlanders zijn redelijk exotisch in Japan, en worden als net zo “raar” beschouwt als Japan door de buitenlanders zelf. Wanneer je daar op straat de weg vraagt, speelt niet alleen de enorme beleefdheid op, maar ook de trots op het eigen land.

Mijn vriend besloot om hier op een snode manier gebruik van te maken om nieuwe vrienden te maken en leuke vrouwen te ontmoeten

vriendenHij ging de straat op, zocht een prachtige vrouw uit die hij aantrekkelijk vond en liep op haar af. Als hij haar had gestopt, vroeg hij:

Hee, weet jij waar <een willekeurige straat> is? 

Zodra je dit aan een Japanner vraagt, jong of oud, man of vrouw, dik of dun, dan beginnen de radartjes te draaien. De mensen aan wie hij het vroeg, konden niet wachten om hem uit te leggen waar hij heen moest. Niet alleen dat, negen van de tien keer onderbraken ze alles wat ze aan het doen waren – en Japanners hebben het door hun werkcultuur ontzettend druk met 12-urige werkdagen – en brachten hem dikwijls naar zijn bestemming.

In een aantal gevallen was een vrouw zo lief om letterlijk met hem in de metro te stappen, twintig minuten te reizen om hem daarna in de juiste straat af te zetten.

Na dit ongeëvenaarde staaltje beleefdheid besloot mijn vriend altijd om de persoon die hem had geholpen eerst uitvoerig te bedanken. En daarna te zeggen: “Oh, goh… Ik wil je bedanken. Laat me je meenemen voor een kopje koffie. Dat is wel het minste wat ik kan doen.

Het resultaat? Binnen een paar dagen had hij allemaal Japanners in zijn telefoon waarmee hij leuke dingen kon doen, en die hem de stad lieten zien. Ondanks dat Japan een enorm gesloten sociale cultuur heeft, was hij door zijn snode plannetje toch in staat om daar in opgenomen te worden.

En de gemiddelde Nederlandse man is net zo als de gemiddelde Japanner:

japanees

 • Erg druk
 • Maar wel heel beleefd.
 • Een beetje gesloten
 • Vooral gericht op uitwisselen van informatie.

Als je dus met een Nederlandse man in contact wilt komen via WhatsApp, kan je deze strategie exact kopiëren.

Zeg bijvoorbeeld:

Hee, heb jij toevallig verstand van fietsen? Mijn <fietsonderdeel> is stuk.
Weet jij iets van televisies? Hij doet het niet.
Mijn timer van de magnetron doet het niet.

Laat me je vertellen wat er vervolgens aan de andere kant van het gesprek gebeurt.

Hij reageert met:

Wat is er precies aan de hand? 

Jij geeft hem een omschrijving van het probleem. Het liefst een beetje aangezet hoe hulpeloos jij je voelt, als jonkvrouw in nood. Maar niet te veel overdrijven hè.

Vervolgens typt hij:

Wat is het typenummer van je magnetron?”

magnetronVoor je het weet zijn jullie twintig minuten verder, en heeft hij de handleiding op Google opgezocht om jou te helpen met de levensbedreigende situatie dat de magnetron niet doet wat jij wilt. En nadat hij je heeft geholpen zeg jij:

Oh, wat super lief dat je me zo goed hebt geholpen. Dankjewel. Ik trakteer je binnenkort op een biertje om je te bedanken.

En hoppa, je hebt een man blij gemaakt omdat hij kan helpen en gelijk een date met hem geregeld.

Weet je wat het maffe is? 

Mannen doen dit ook voor een vrouw die ze nauwelijks kennen. Dat komt omdat dit een sluiproute is naar het stukje mannelijke trots in zijn brein, die een vrouw in de nood uit haar benarde positie wil bevrijden.

Zo zijn mannen biologisch geprogrammeerd…

biologisch…en als hij een tijdje niets heeft laten horen kan je hier dus handig gebruik van maken.

Normaal vind je het misschien irritant als een man continu zijn best doet om je te helpen. En natuurlijk kan jij je eigen boontjes doppen, als sterke onafhankelijke vrouw.

Maar die kennis van mij kon ook prima de weg vinden in Japan. Want hij had Google Maps en het richtingsgevoel van Hedwig uit Harry Potter, of van een duif die vanuit Afrika terug naar zijn huis in Nederland vliegt. Maar waarom zou je het zelf doen als je het als excuus kan aangrijpen om een uiterst vriendelijk en behulpzaam iemand te belonen met een romantische date? Net zoals dat een man van jouw sprankelende aanwezigheid verstoken laten gewoon onaardig zou zijn.

Dus vrees niet, en laat hem helpen bij het repareren van iets in je huis. Dit trucje werkt ook als er, ehm, een klein leeftijdsverschil is:

 


Categorie 3: De specifieke en jaloersmakende smoes

geen excuusjesJa, je hebt het misschien wel ontdekt. Mannen zijn jaloerse wezens.

Als je een man verliefd op je wilt maken, zal hij altijd een steekje van jaloezie nodig hebben. Mannen zullen namelijk niet snel geneigd zijn om samen te komen met een vrouw als ze het gevoel hebben dat ze haar al hebben.

Dit is één van de principes waar de sluwe maar uiterst effectieve SMS’jes uit categorie 3 op gebaseerd zijn.

Je stuurt hem een van de volgende berichtjes:

Wow, ik heb zojuist je tweelingbroer ontmoet.
Hee, heb jij een tweelingbroer? Hij begon net tegen me te praten.
Je hebt een dubbelganger, joh. Zeker dat je geen tweelingbroer hebt? Ik kwam hem net tegen in …

Bij deze berichtjes vertel je hem dat je een man bent tegen gekomen die “net zo is als hij “.

Dit is een subtiele manier om een klein duwtje te geven tegen zijn ego

subtielElke man, hoe gemiddeld ook, wil er namelijk van overtuigd zijn dat hij de enige en meest geweldige man op aarde is. Door hem dit kleine zetje te geven, raakt hij een beetje uit balans.

Ook al merkt hij het niet, en zal hij het zeker niet toegeven, hij denkt:

Huh, wat is dat nou? Ik heb geen tweelingbroer. Wie was dat? 

Je laat tegelijkertijd merken dat je die tweelingbroer “ontmoet” hebt. Als het hem ook maar iets uitmaakt of jij hem leuk vindt of niet, zal hij dit berichtje als excuus aangrijpen om er weer even flink tegen aan te gaan wat SMS’en betreft.

Op deze manier maak je hem een beetje jaloers, en leg je tegelijkertijd de juiste voorbereiding om hem in een later stadium smoorverliefd op je te maken. Dat noemen wij in het directie-overleg van Mannengeheim “twee vliegen in één klap.”


Categorie 4: “Welke moet ik kiezen?”

open kaart spelenStuur foto’s van twee bakken ijs. En schrijf er als onderschrift bij: “Vanille of chocola? 

Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Ik realiseer me dat dit een beetje een gek idee is. Waarom zou je een man een foto sturen van twee bakken ijs, in de hoop dat hij hier op reageert.

Ok, een ander voorbeeld.

Maak een foto van twee verschillende flessen wijn, en vraag hem: “Welke is beter? 

Begin je het patroon te zien?

Je vraagt naar zijn smaak.

Mannen zijn dol op het vertellen over hun smaak. Ze vinden niets leuker dan dat. Ook al is hij razend druk, wanneer hij gevraagd wordt om een lang, saai en ietwat narcistische monoloog te houden over de dingen die hij geweldig vindt, zal hij die kans niet aan zich voorbij laten gaan.

Het speelt rechtstreeks in op zijn behoefte om het mannetje te zijn

weetjes-over-mannenDoor hem deze vraag te stellen lok je hem uit om te koop te lopen met wat hij allemaal geweldig vindt.

Ik raad het je aan om dit met foto’s te doen die je in de supermarkt maakt. Zo lijkt het echt alsof je zijn advies vraagt. Dat speelt weer in op wat we eerder hebben besproken, met het om hulp vragen. Wat een directe sluiproute is naar het mannelijke gedeelte van zijn brein.

Maar mocht je dit lezen terwijl je op vakantie bent in een stacaravan op de Veluwe, en hebben ze geen bakken ijs en geen flessen wijn in dat knullige supermarktje op de camping…. Dan raad ik je aan naar een andere camping te gaan. Maar tot die tijd kan je het ook in woorden doen.

Zeg bijvoorbeeld:

Wat is je favoriete cocktail? Ga zometeen naar … bar en kan niet kiezen.
Heb jij … al geprobeerd? Hoe was het? 

Koppel zijn smaak aan een date”

wat is jouw smaakOver voorzetten gesproken. Als je ervoor wil zorgen dat een man je heel makkelijk mee op date kan nemen, dan koppel je zijn smaak aan een leuk afspraakje.

Zorg bijvoorbeeld dat er een restaurant ter sprake komt waarvan je weet dat hij het waarschijnlijk wel interessant zou vinden. Of een nieuwe bar, als dat zijn interesse heeft. Wat mij betreft gaat het om waterskiën.

Het punt is dat je hem subtiel laat merken dat je iets wilt doen wat hij leuk vindt. Je maakt de stap voor hem zo wel heel klein om een flinke aanloop te nemen en de bal vol in het doel te schieten. Hij kan dan zeggen: “Oh, daar wilde ik ook heen. Laten we samen gaan.

Het is alsof je hem een penalty laat nemen. Zonder keeper in het doel. Van dertig centimeter afstand. Tijdens de finale van het WK voetbal.

Geen enkele man zal de verleiding kunnen weerstaan om niet alsnog een lange aanloop te nemen en de bal vol in het doel te schoppen.

Makkelijk hè, dat ze zo voorspelbaar zijn.


Zo”

Dit waren mijn 11 SMS’jes om een WhatsApp gesprek te beginnen met je crush. Of om het nieuw leven in te blazen, als het om ongelukkige redenen is stilgevallen.

Als nou na een aantal dates blijkt dat hij de vader van je kinderen wordt, noem je dan je zoontje “Tim“?

En als je een dochtertje krijgt en haar Tim noemt, vind ik je wel een beetje gek – maar krijg je wel een eervolle vermelding in mijn volgende video.

Daarover gesproken.

Als jij een vraag hebt over hoe jij moet omgaan met de man van je dromen…

…of je nu in een relatie zit die wel een nieuwe impuls kan gebruiken…

…of dat jullie nog niet verder zijn gekomen dan het uitwisselen van wat speelse blikken en jullie telefoonnummers….

…stel je vraag hieronder in de reacties. Ik lees ze allemaal, en als er iets leuks bij zit geef ik je antwoord in een video en artikel. Zodat mijn andere lezeressen er ook baat bij hebben.

Ik beloof je trouwens wel dat ik je echte naam niet zal noemen. Het moet natuurlijk wel een beetje geheim blijven, hè.

Net zoals dat ik je e-mailadres niet met anderen zal delen, als jij je hieronder aanmeldt voor het Mannengeheim”

Dit is een trucje om elke man verliefd op je te maken. Ik kan je dit van harte aanbevelen als je wel wat hulp in de liefde kan gebruiken. De meeste vrouwen hebben namelijk geen idee hoe ze ervoor kunnen zorgen dat een man niet meer bij hen is weg te slaan. En als je eenmaal weet hoe het werkt, zul je beamen dat het veel makkelijker is dan je dacht.

Dus hup, vooruit met de geit. Wil je nooit meer moeilijke gesprekken met een man, maar dat hij als een echte man al het werk doet en er alles aan doet om het jou naar de zin te maken?

Of heb je een relatie, en wil je dat je man met zijn luie billen van de bank afkomt en verandert in de man die hij was toen je hem ontmoette?

Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Ik stuur je dan mijn Mannengeheim zo snel mogelijk toe.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

12 Reacties

 • Margreet schreef:

  Hoi Tim,

  Ik heb een tijd met een man gedate en na een paar maanden zei hij dat zijn gevoel veranderd was voor mij. Nu hebben we nog wel contact via whatsapp en hij gaf aan dat hij me lief, aantrekkelijk en leuk vindt maar dat hij geen klik voelt. Als ik een paar dagen niks van me laat horen neemt hij wel contact op. Ik wil dat hij me opnieuw leert kennen, want ik ben bang dat ik te aardig was en mezelf bijna aanbood op een presenteerblaadje. Hoe pak ik dit aan?
  Margreet

 • Hoi Tim

  Im ik ben ontzettend verliefd op een man en volgens mij vind hij mij ook nog steeds erg leuk. Het probleem is dat we tijdens het appen met elkaar zo opgewonden raakten dat we heel sexueel met elkaar hebben geappt. We hebben zelfs foto’s naar elkaar gestuurd die redelijk sexueel getint waren. We hebben elkaar allerlei fantasieen verteld. Was echt super leuk eigenlijk. Alleen is het nu zo dat ik bang ben dat het te makkelijk gaat voor hem en dat hij zijn interesse zal verliezen. Ik wil niet dat hij denkt dat ik te makkelijk ben. Een bijkomend probleem is dat we beiden in een relatie zitten. Beiden redelijk ongelukkig daarin, maar er zijn kinderen bij betrokken dus willen we alles voor onszelf houden. Hoe zorg ik ervoor dat hij ook constant aan mij moet denken? Hoe kan ik ondanks dat ik misschien al wat heb verpest er toch voor zorgen dat hij op mij wil blijven jagen???

 • Hi Tim,

  Ik ben al een tijdje aan het daten met iemand. De dates zijn heel erg leuk, maar ik merk in de tijden daartussen dat het me frustreert dat ik 0 hoogte van hem krijg. Over of hij het leuk vond, of mij leuk vindt. We hebben dagelijks app contact maar het is vaak ook in de vorm van plagen/uitdagen en neiging naar ‘kutgrappen’. Hoewel ik hier prima mee om kan gaan en zelf meedoe, merk ik dat ik soms gefrustreerd raak door het gebrek aan enige openheid/duidelijkheid. Ik kan dan wel eens vervallen in wat bitsere appjes, die natuurlijk negatief op hem overkomen (wat ik merk) en waarschijnlijk al helemaal niet for the better zijn. Ik maak daarna wel een grapje of stuur een leuk artikel om de boel weer wat luchtiger te maken, maar ben bang dat nu dat gevoel gaat overheersen in plaats van hoe leuk het is als we een date hebben. What to do?

 • Channa schreef:

  Geen vraag hier,
  wil alleen maar even zeggen dat ik altijd al een Nederlandse soort van Dr. Phil op relatiegebied heb gewenst en nu ben jij er! Lees jouw e-mails altijd met veel plezier.
  Bedankt voor dat en voor jouw eerlijkheid, echt lief dat je ons vrouwen wil informeren!

  Groetjes,
  Channa

 • Charlotte schreef:

  Hi,
  Ik voel al heel lang gevoelens voor een jongen die ik nog nooit heb gesproken. Ik zie hem vaak in het dorp stappen en heb hem op Facebook, Instagram,… Vroeger zat hij op mijn school. Ik denk dat het een beetje vreemd is om gevoelens te hebben voor iemand die je nog nooit hebt gesproken. Maar telkens als ik hem zie wordt ik verlegen. Nu wil ik hem iets sturen via Facebook maar weet helemaal niet ofdat dat vreemd is om naar een “onbekende” iets te sturen. Zou jij me kunnen helpen met het verzinnen van een openingszin? Is het vreemd om iets te sturen naar hem (want ik ken hem niet echt)? Ik weet alleen dat hij voetbal speelt.
  Bedankt!

 • Wat een handige tips Tim! Kunnen de dames vast en zeker wat van leren… een jongen (een stiekeme crush) heeft laten weten een appje te sturen als hij terug is van vakantie, maar hij is nu een anderhalve week terug en ik heb nog niks gehoord. En tja… ik word ongeduldig. Ik wil ook niet “wanhopig” overkomen dus ik twijfel… moet ik wachten of het voortouw nemen? Of zeg eerlijk.. is er gewoon geen interesse?

 • Hoi Tim

  Ik heb vanaf vorig jaar Mei een leuke vent leren kennen. En na nog andere dates te hebben gehad vind ik deze man toch wel mijn droomman. Alleen we hebben geen relatie aangezien ik dat heel graag wil met hem.
  Maar ik weet niet wat hem daarin tegenhoudt want hij vind me wel leuk maar hij is niet zo contacterig.
  We hebben 4 dates gehad 2 in een café en 2 bij mij thuis.
  De laatste dates thuis is vrij recent en hij zei dat hij de volgende keer langer wil blijven want we zoenen wel en we willen met elkaar naar bed.
  Hij is sales en komt langs als hij in de buurt van mij is.
  Hij appt me dan wel maar als hij dan weer verder moet, dan hoor ik een tijd weer niets.
  Ik stuur appjes en een foto van mij, die foto vond hij leuk maar verdere appjes leest hij wel maar antwoord dan weer niet.
  Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

 • Jolien schreef:

  Hey Tim,

  Ik had woensdag even contact met een jongen via facebook messenger. Met nadruk op even, want dat duurde niet lang. Hij reageert namelijk niet meer op mijn berichtjes ondanks dat hij ze wel heeft gelezen en ik zie gewoon wanneer hij weer online is geweest. Moet ik hem nou negeren? Of moet ik zeggen dat ik het jammer vind dat hij het hierbij laat zitten, maar dat ik ook weer niet wanhopig over wil komen?

  Tell me please! alvast bedankt 🙂

 • Hai, vraagje waar ik het antwoord nergens echt kan vinden. Het eerste berichtje wat je kan sturen naar je ex om weer contact te krijgen. Wat kan je wel en niet sturen? Ex terug willen methode na een stilte periode. Alvast bedankt.

 • Hi Tim,

  Ik heb inmiddels een paar tips van je toegepast, maar tevergeefs. Wat is dit voor een man?

  Voorbeeld: categorie 3 over “ik heb je tweelingbroer ontmoet”. Dé man gaat er letterlijk op in en neemt het zo serieus: hij begrijpt het gewoon niet. Nu is het een welles-nietes-spelletje geworden dat ik volgens hem hem ben vergeten, maar hij vraagt me wel hoe het zit tussen “zijn tweelingbroer” en mij. Laatst nog, was het me gelukt om een gesprek een bepaalde richting te geven, dat ik vroeg: “Doen, durven of waarheid”. Ging ie me vragen: “Waarom?”. En zo heb ik nog wel meer voorbeelden.

  Wat moet ik nou? Twijfel heel erg of hij “een boer” is of gewoon een player.

  Alvast bedankt.

  En ga zo door! 😉

 • Hoi,

  Aangezien ik al veel aan je artikelen heb gehad hier een vraag. Ik heb een geweldige man ontmoet tijdens het stappen. Helaas zitten we nu in deze Corona crisis en kom ik hem dus niet meer tegen. Ik ben nu zo brutaal geweest om hem een bericht te sturen dat ik graag contact met hem wil. Op verschillende secial media… blijkt nu dus dat deze man onder een steen leeft en niets met internet doet. Hij heeft nog geen bericht gelezen, laat staan beantwoord. Nu heb ik zijn telefoonnummer weten te bemachtigen, maar ook zijn whatsapp is niet in gebruik. Wat moet ik nu?? Nóg brutaler worden en hem bellen? Ik durf dat wel, maar ben bang dat ik wel erg intens overkom na alle (3) pogingen die ik al gedaan heb op facebook, linkedin en whatsapp. Want die zal hij dan toc wel een keer gaan zien! Alvast bedankt!

 • Ik heb wel een goeie vraag, hoe zou een vrouw het kunnen aanpakken als zij een telefoonnummer heeft gescoord van een man, maar daar nog niks mee heeft gedaan?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend