79 Leuke Dingen & Activiteiten Om Met Je Vriend Te Doen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 30 april 2023 - Laatst gewijzigd op 11 mei 2024

Als je zelf niet creatief bent, betekent dat nog niet dat je geen leuke dingen kan doen met je partner. Sterker zelfs: het is hartstikke makkelijk om samen een leuke activiteit of uitje te plannen.

Samen nieuwe leuke dates plannen en doen, zorgt ervoor dat jullie een sterkere band krijgen als koppel en je voorkomt de welbekende sleur.

Zeker als je een van deze dingen gaat doen op zijn verjaardag, of als jullie in het weekend niets te doen hebben. Dan is het zeker de moeite waard om iets nieuws te proberen.


Mijn 5 favoriete leuke dingen om samen te doen vind je in deze video:

Nog meer inspiratie nodig? Dan zijn hier de 79 activiteiten:

Leuke activiteiten, date ideeën en dingen om samen te doen

De clichés

Deze activiteiten zijn “tried and true”. Dit zijn de typische dingen die je kan doen voor de gezelligheid of om de ander te verrassen, zonder samen aan een tafeltje te gaan zitten en elkaar strak aan te kijken. Mijn excuses als je ze zelf al hebt bedacht.

Ik raad je aan om alle activiteiten één voor één af te gaan en ze allemaal een keer te proberen. Zeker als jullie het nog nooit samen hebben gedaan.

(Overigens kan je sommige van deze dingen ook doen op eerste dates, maar specifiek daarvoor is hier een lijst met 36 eerste date ideeën)

1. Naar de dierentuin. Niets leukers dan pinguïns kijken in Blijdorp of de leeuwen checken in Artis. En ben je al eens naar de Apenheul geweest?

2. Een dagje zwemmen. Weinig kleren aan en elkaar achternazitten met opblaaskrokodillen is een recept voor gezelligheid. En wat dacht je van samen van de glijbaan? Ook al ben je vijftig – juist als je al vijftig bent – wees een beetje speels.

3. Midgetgolfen. De meest kitscherige klassieker die ik kon bedenken. Nou ja, behalve…

4. Bowlen.

5. Naar de bioscoop. Zoek een film uit waarvan jullie alle twee geen idee hebben waar hij over gaat. Of ga eens naar een film waarvan je zeker weet dat hij hilarisch slecht is.


Gratis activiteiten en dingen die je kan doen

Ook wanneer je tijdelijk wat krap bij kas zit, wil je natuurlijk nog steeds wat leuks doen. Hieronder wat suggesties voor gratis activiteiten.

6. Zonnen in het park.

7. Picknicken (onder de sterrenhemel). Zoek samen een plekje met gras (of zand als je een strand in de buurt hebt) en trek er op een heldere nacht samen op uit. Naast een aangename avond temperatuur heb je deze een laptop (om een film op te kijken), dekentjes en een picknickmand nodig.

8. Naar een gratis museum. Het zal je verbazen hoeveel musea geen toegangsprijs hebben – of een kaartje van een paar euro. Zo nam een vriendin mij eens mee naar een edelstenen museum. De schade? 25 cent per persoon. (Hier is een lijst met gratis musea)

9. Een potje voetballen met de kinderen in de buurt. Natuurlijk sluit jouw vriend zich bij het ene team aan, en jij je bij het andere. Zo hou je het eerlijk.

10. Speel een spel om elkaar beter te leren kennen. Hier is een gratis lijst met 101 vragen. Dit is niet alleen leuk, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat jullie relatie beter wordt!

11. Een wedstrijdje hardlopen. (Je laat je vriend natuurlijk winnen, omdat je Het Mannengeheim hebt gelezen en weet hoe mannen werken en dat ze zich daardoor stoerder en mannelijker voelen).

12. Een lange boswandeling.

13. Een wandeling over het strand of in de duinen.

14. Naar een vlooienmarkt. Kijk naar alle rotzooi die er wordt aangeboden – of verkoop je eigen spullen.

15. Ga helpen bij een dierenasiel. Bij sommige kan dat al een dagje. Het werk varieert van knuffelen met katten, tot helpen met schoonmaken van hokken. Kijk hier eens voor mogelijkheden.

16. Bordspelletjes. Of sjoelen (al dan niet in een kroeg).

17. Naar een lokale karaokeavond. Zing daar samen het meest romantische duet zingen.

18. Vliegeren. Als je dicht bij het strand woont, kan je samen een dagje lekker gaan vliegeren. Je kan ze op bol heel goedkoop bestellen.

19. Liften. Bel vrienden in een andere stad en zeg dat je ergens vandaag een keer langs komt, en probeer er samen naartoe te liften.

20. Zoenen in de stromende regen. Vergeet de paraplu. Als het regent, ren snel 5 minuten naar buiten met de ander voor een kleine verrassing. Warm daarna lekker samen weer op met een kop warme chocolademelk en veel knuffelen onder de dekens.


Leuke dingen die je samen thuis kunt doen

Verander hem bank sushiJa, soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt om naar buiten te gaan omdat het regent bijvoorbeeld. Je wilt alleen in je chillbroek op je luie kont zitten. Maar ja, als dat betekent dat jullie alle twee de hele dag naar Netflix zitten te kijken is dat natuurlijk niet heel avontuurlijk.

Tenzij jullie de hele dag samen in bed doorbrengen, en in dat geval kan ik je aanraden om dit artikel te lezen over wat mannen stiekem in bed willen.

Vandaar wat tips voor activiteiten die je samen thuis kan doen:

21. Een filmavond onder een fort van dekens en kussens. Netflix&chill té cliché? Maak het dan eens spannender, leuker en romantischer door een fort van dekens en kussens te bouwen in je woonkamer.

Laat hem denken dat het zijn idee is man pizza

22. Bak samen in de keuken jullie droompizza. 

23. Maak een puzzel. Hoe moeilijker hoe beter. De Jan van Haasteren puzzels zijn meestal erg leuk.

24. Vingerverven. Haal wat vingerverf en ga samen wat verven. Je kan een paar YouTube video’s van te voren kijken voor wat inspiratie, of jezelf gewoon laten gaan.

25. Maak een droomlijst. Hierop schrijven jullie alle twee de dromen die jullie willen bereiken. Wat zou je doen als alles mogelijk was? De komende drie maanden? De komende zes maanden? Doe het samen maar maak elk een aparte lijst. Kijk dan wat je moet doen om deze mogelijk te maken.

26. YouTube karaoke! Ook leuk als je vrienden uitnodigt. Er staan ontelbaar veel karaoke-versies van bekende liedjes op YouTube.

27. Verander de indeling van de woning. Sleep samen met meubels om te kijken wat beter staat, ook als je al tevreden was. En als je het niet mooi vindt, dan schuift je vriend… schuiven jullie alles wel weer terug.

28. Bak samen koekjes. Werkt ook prima met appelflappen en oliebollen. Vooral in de zomer. Daarna kan je ze uitdelen aan de buren. Vergeet de poedersuiker niet.

29. Maak een fotoboek met alle foto’s in jullie telefoons.

30. Een kussengevecht.

voorbeeld massage

31. Geef elkaar een massage. Dit is verreweg een van de beste dingen die kan doen als date night samen. Ik raad mijn klanten altijd aan om er samen zelfs een cursus voor te volgen, bijvoorbeeld deze online cursus.

32. Leer elkaar een vaardigheid die de ander nog niet kan. Maakt de één bijvoorbeeld perfecte poffertjes en kan de ander heel goed boeren laten, leer dan elkaars techniek.

33. Jongleren. Heb je geen ballen? Haal dan een zak mandarijntjes. Iedereen kan leren jongleren met 3 ballen in een uurtje. En er staan genoeg handleidingen op YouTube.

33. Doe eens wat nieuws in bed voor de ander. Jezelf ontwikkelen tot de beste minnaar of minnares die er is, kan nog veel beter voor je relatie zijn dan één keer een leuke date night samen.

 • Mannen raad ik altijd aan om het boek te kopen wat hier verkrijgbaar is.
 • Voor vrouwen kan je eens op www.meesterminnares.nl kijken.

34. Los een Crimibox op. Een crimibox is een soort detective mysterie dat je leuk met z’n tweeën kan spelen. Er zijn tientallen verschillende die je kan spelen.

35. Speel (strip) Twister. Cliché, maar leuk.

36. Speel “ik hou van je omdat”. Spreek af dat je van tevoren 10 dingen opschrijft over elkaar waar je van houdt + de waarom. Lees het dan aan elkaar voor.

37 Speel Mad Libs. Mad libs is een woordspel waarbij de een een zin zegt, maar dan met een woord weggelaten. De ander vult dat dan in met iets grappigs. Hier kan je het samen online spelen.

38. Ga een avondje samen gamen. Multiplayer spellen natuurlijk:)

39. Houd een technologie-vrije dag. Een goed moment om naar buiten te gaan en buitenshuis leuke dingen te gaan doen. Iets verder naar onderen staan allemaal ideeën voor activiteiten en dagjes uit.

40. Binge-watch een hele serie. Misschien in combinatie met een kussenfort of zelfgemaakte koekjes?

41. Houd een cheat day. Goed te combineren met activiteit #40.

42. Lees een boek samen. Als jullie beiden een andere taal spreken kan je elkaar zo ook nieuwe woorden leren.

43. Bekijk elkaars oude kinderfoto’s. Leg je telefoons weg, zet een snack op tafel en bewonder hoe lief en schattig jullie waren.

44. Maak een speurtocht voor de ander. Het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, een simpele speurtocht is al romantisch genoeg. Je kan herinneringen van jullie samen gebruiken als clues. En als je het wat spannender wilt maken, waarom verras je hem niet met een massage of een spannende outfit en fles wijn als prijs?


Leuke uitjes & dagjes weg

Het hoeft niet allemaal knullig te zijn, die activiteiten met je vriend, partner of man. Probeer er eens een gezellige avond van te maken, gewoon met z’n tweetjes. En probeer gewoon een paar romantische of spannende dingen uit die je met je man kunt doen.

45. Ga samen op kookworkshop. Je kan samen lekker flirten, grappen en wat lekkers eten voor de prijs van een normaal etentje.

46. Pottenbakken. Ach, dit klinkt niet heel romantisch. Maar geloof me: samen een middagje in dezelfde bak met klei wroeten en de vonken vliegen er vanaf.

47. Blinddoek date. De één doet de ander een blinddoek voor en begeleidt je vervolgens door de hele stad. Dan moet je echt op elkaar kunnen vertrouwen.

48. Een dagje naar het strand. 

49. Zeilen.

50. Waterskiën of wakeboarden.

51. Vlieg naar een vreemde stad. Ga naar Skyscanner.nl en zet bestemming op “flexibel”. Op de volgende pagina krijg je een lijst met bestemmingen gesorteerd van goedkoop naar duur. Kies het goedkoopste ticket en vlieg naar de stad van jouw keuze. Blijf daar een paar dagen en ga dan weer terug.

52. De kinderboerderij. Enorm knullig, want jullie horen er totaal niet thuis. Maar het schept een band.

53. Eendjes voeren in het park. Leuk om ook te combineren met een picknick of BBQ.

54. Neem elkaar mee naar je favoriete geheime plekken als kind. Dus ga met je vriend terug naar de buurt waar je bent opgegroeid en laat hem alle plekken zien. Vertel de mooie verhalen erbij.

55. Huur een tandem. Kan je ook doen op een locatie zoals de Veluwe.

56. Huur een waterfiets. Erg leuk op meertjes en plassen.

57. Ga op romantisch uitje in een vreemde stad. Hier staan lijstjes van leuke dagjes weg en romantische uitjes die je kan doen in vrijwel elke stad in Nederland of België.

58. Ga een dagje naar de sauna.

59. Schaatsen. Niet alleen in de winter kan het, maar je kan ook bij schaatshallen terecht de rest van het jaar.

60. Ga naar een tropisch zwembad.

61. Bezoek een theater voorstelling.

62. Bezoek een botanische tuin. In Noord-Flevoland kan je bijvoorbeeld de Orchideeën Hoeve vinden.

63. Ga samen vissen. 

64. Ga samen naar de sportschool en doe elkaars workout.

65. Ga samen op dansles. Denk aan salsa, bachata of bijvoorbeeld streetdance.

66. Madurodam. Het klassieke dagje weg in Nederland.

67. Ga samen boulderen. Boulderen is een klimsport, maar tot maximaal 4 meter hoogte. Het is daardoor een stuk toegankelijker om samen voor het eerst te proberen.

68. Een scootertocht in eigen stad. Je kan tegenwoordig in vrijwel elke (middel)grote stad elektrische scooters huren. Huur er een ga langs leuke plekjes in jullie stad.

69. Ga een dagje skeeleren.


Activiteiten voor met jullie vrienden

70. Doe een kroegentocht in je eigen stad. Zoek op Tripadvisor naar de leukste kroegen, en ga die allemaal langs.

71. Doe een huizenruil. Een weekend lang wonen jullie in elkaars huis.

72. Ga met zijn allen naar een festival. Hier is een agenda voor komende festivals.

73. Een groot watergevecht. Inclusief waterballonnen en waterpistolen.

74. Ga naar het casino.

75. Organiseer een spelletjesavond.

76. Potluck. Iedereen kookt een gerechtje en dit wordt allemaal op één grote tafel gezet. Smullen maar!

77. Een partyspel. Denk aan weerwolven of Secret Hitler.

78. Ga padel spelen. Dit is de snelgroeiende sport in Nederland en je kan ideaal met 4 mensen samen spelen.

79. Bouw een kampvuur in de tuin, het bos of op het strand. Neem marshmellows mee!


Het beste dat je voor je partner kan doen

Al deze activiteiten zijn natuurlijk heel leuk om samen met je vriend te doen…

Maar niks vindt hij zo geweldig als een vrouw die hem begrijpt.

Daarvoor heb ik “Het Mannengeheim” geschreven.

Dat is een klein rapport waarin ik je uitleg hoe je een mans aandacht vast kan houden en hem steviger aan je kan vinden.

Als je het wilt leren, laat dan hieronder je e-mailadres achter, dan stuur ik het gratis naar je toe. Als je dit kent, weet je hoe je met hem om kan gaan om hem nog verliefder op je te maken dan hij al is. Dus meld jezelf hieronder aan en dan zie ik je aan de andere kant;)

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

15 Reacties

 • Dit is echt een kut website want ik zoek op dingen die je kan doen met je Kids en mijn Kids zaten mee te kijken en sagen al die seks dingen.😠

  • Tim Veninga schreef:

   Misschien de volgende keer zoeken naar leuke dingen om te doen met je kids?

  • anoniem schreef:

   rustig roos komt goed ge wit wat ze zeggen” rosen zijn rood viooltjes zijn blauw ge komt dur wel boven op en da doede gij gauw’

 • Banaan schreef:

  Het zijn wel veel dingen die met eten te maken hebben. Haal restjes uit je koelkast en eet ze op? Ja leuk.

 • Jeroen schreef:

  Dat is een flinke lijst met activiteiten, ik ga alvast beginnen. Super lijst, ik heb de link opgeslagen zodat we het niet kunnen vergeten.

 • charlotte schreef:

  Echt een top lijst! Vaak als ik een weekend of een dagje samen ben met mijn partner pak ik deze lijst er even bij.
  Een tip van mij: Ik heb deze lijst in mijn telefoon staan en vul hem zelf verder aan met activiteiten die ik nog graag zou willen doen of als ik iets tegen kom wat mij leuk lijkt. Vaak noemt mijn partner dingen die hij leuk vindt en schrijf ik dan ook meteen op zodat ik hem hier later mee kan verrassen.

  Heel fijn om zo iets bij de hand te hebben. Zo heb je altijd iets te doen!

 • Maartje schreef:

  Zitten leuke activiteiten tussen! Leuk om een keer met me vriend te doen.

 • Beste Tim,

  Als eerst mijn complimenten voor alle artikelen en adviezen, ik lees het altijd met plezier. Ik heb een klein dingetje waar ik niet uitkom.

  Mijn man en ik kennen elkaar meer dan 10 jaar, en hij is voor mij in Nederland komen wonen. Natuurlijk bezoekt hij graag zijn familie, soms met, soms zonder mij in de vakanties en dat is logisch.

  Echter ben ik gek op reizen, vooral naar verre bestemmingen en wil ik ook eens een mooie reis met hem maken naar een ander land. Hij wilt dat niet, ja mischien over 5 jaar. Heeft ook een hekel aan lange vluchten. Ik wil dit juist doen voor we aan een baby beginnen en dat willen we binnen 2 jaartjes

  We zijn allebei moslims en zonder ‘mahram’ (mannelijke bloedverwant of echtgenoot) kan ik dus niet op reis volgens de Islam, en ik hou van mijn geloof. Ik vind het ook niet veilig zonder man.

  Moet ik mijn passie voor reizen aan de kant zetten of is er een manier om dit anders op te lossen? Hem er een andere kijk op te laten hebben? Hij woont hier nu bijna twee jaar.

  Mvg, Y.

 • Leontine schreef:

  Ik ben zelf over iets minder dan 4 maanden jarig maar ik vind deze website wel handig!
  kan ik tenminste alvast dingen op papier zetten mocht ik nog meer ideeën hebben wat ik kan doen.

 • Inge Broeren schreef:

  Ik heb vol verbazing gelezen dat b.v. ene Roos dit een kut site vind.
  Sorry? Je weet dat je naar een site kijkt dat bedoeld is voor 2 geliefden.
  Je laat zelf je kinderen meekijken. Als jij het dan erg vind dat er iets over seks in staat en dat je kinderen dat lezen:Eigen schuld. En dan heb je het wel over seks maar je bent te onvolwassen omdat je wel kut zegt.
  Hey, laat Tim in zijn waarde, hij probeert je te helpen.
  Dit is nou pure stank voor dank.

  En Tim, ik wil je bedanken voor de mooie, romantische, avontuurlijke en speelse tips.
  Ik heb geen vriend om ze mee te delen, maar mocht hij eens op mijn pad komen ga ik de tips zeker weer lezen.

  Groetjes en dankjewel!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend