Is hij wel echt “Liefdesbang”? Waarschijnlijk NIET en dat komt hierdoor

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 24 mei 2023 - Laatst gewijzigd op 7 oktober 2023

Vandaag heb ik het over Liefdesbang. Ik leg uit wat het is, hoe je kan herkennen of iemand het heeft en wat je moet doen als je nu een man ziet die ‘liefdesbang’ is en je hem daarvan wilt genezen.

Wat is Liefdesbang überhaupt?

Kijk:

Eens in de zoveel tijd ontstaat er een hype in datingland. De media bericht dan over een nieuw probleem waar veel singles mee worstelen, of een nieuw middel om een leuke partner te vinden.

In deze aflevering van datinghypes ontmaskerd kijken we samen naar het boek Liefdesbang van Hannah Cuppen.

Als jij een partner datet die zich niet aan je wilt binden, kan jij je afvragen hoe dit komt. Of misschien vind je het zelf moeilijk om commitment aan te gaan. Dan ga je op zoek naar de mogelijke redenen en wat je eraan kunt doen.

Hannah Cuppen denkt het antwoord te hebben.

In haar boek schrijft ze dat mensen liefdesbang kunnen worden door een trauma in de relatie met hun ouders of verzorgers. Hierdoor krijgen ze op latere leeftijd moeite om een relatie aan te gaan.

Natuurlijk zit hier een kern van waarheid in

Als jij een vader had die je regelmatig sloeg, zal je wantrouwend zijn tegenover mannen. Of als je opgroeide in een heel koud gezin, kan het zijn dat jij je ongemakkelijk voelt rond fysieke intimiteit. In heel extreme gevallen kan een traumatische jeugd of opvoeding leiden tot bindingsangst.

Maar wacht even…. Wat is dan het verschil tussen liefdesbang en bindingsangst?

Nou… dat is er in principe niet.

Liefdesbang is een ander woord voor bindingsangst

 • Mannen die zeggen dat ze bindingsangst hebben, doen dit om zich niet te hoeven binden.
 • Omgekeerd hebben mannen met echte bindingsangst psychische klachten waarvoor ze behandeld moeten worden. Ook al zeggen ze dat ze geen bindingsangst hebben, hun klachten zijn zo groot dat ze daar veel hinder van ondervinden.

Gelukkig komt echte bindingsangst veel minder vaak voor dan de man die doet alsof hij bindingsangst heeft.

Een man daten met echte bindingsangst…

Dat is een veel lastigere situatie.

Waarschijnlijk wil hij heel graag maar heeft hij last van psychische problemen waardoor het niet lukt. In zo’n geval kan psychische hulp uitkomst bieden maar dat is een traject dat lang duurt en niet altijd slaagt.

Het is belangrijk om te kijken naar hoe serieus zijn problemen zijn.

 • Heeft hij gewoon niet zoveel zin om zich nu te binden, dan heeft dat niets te maken met bindingsangst. Hij wil gewoon geen relatie.
 • Als hij het heel graag wil maar hij raakt enorm in de war elke keer als hij in de buurt komt, dan kun je mogelijk wel van bindingsangst spreken.

Het is alleen niet aan jou en mij om iemand anders met bindingsangst te diagnosticeren.

Bindingsangst is een psychische stoornis waar een psycholoog naar moet kijken. Alleen een professional kan hem onderzoeken en een oordeel vellen. Op basis van een vragenlijstje een man in een hokje stoppen is geen goed idee omdat het in de meeste gevallen niet klopt.

Zo meteen leer ik je wat je moet doen als je datet met een man die zegt bindingsangst te hebben. Maar eerst terug naar het boek Liefdesbang.

Waarom je moet oppassen met iemand als “Liefdesbang” labelen

Liefdesbang is een gevaarlijk woord. Het neemt een serieus psychisch probleem – bindingsangst – en gooit het op een hoop met allerlei zaken waar geen wetenschappelijke basis voor is.

In een interview vertelt de schrijfster mevrouw Cuppen dat zijzelf worstelde met liefdesangst doordat haar jongere broertje overleed vlak voor haar geboorte. Daardoor hebben haar ouders haar in die tijd onvoldoende liefde kunnen geven en daardoor is ze als volwassene nog altijd liefdesbang.

Mevrouw Cuppen heeft zelf geen wetenschappelijke achtergrond

Ze is geen psycholoog of psychiater. Ze heeft diploma’s als maatschappelijk werker en spiritueel therapeut, maar dat zijn geen kwalificaties waarmee je psychische stoornissen mag vaststellen bij anderen of bij jezelf.

De aannames die ze doet over oorzaak en gevolg (“je wordt liefdesbang door trauma’s” en “door aan het trauma te werken ben je niet meer liefdesbang”) zijn niet wetenschappelijk bewezen.

Er is een kleine groep mensen die zo beschadigd is, dat ze heel bang worden voor anderen, maar dit is anders dan de lichte onrust die vrijwel iedereen ervaart bij het aangaan van een nieuwe relatie.

Die zenuwen zijn geen psychisch probleem, ze horen er nou eenmaal bij en met een beetje gezond verstand (en hulp van een datingcoach) hoeft dat je niet in de weg te staan voor het aangaan van een relatie.

Oorzaken van een hechtingsstoornis

hechtingsstoornis bij kinderen

In wetenschappelijke termen wordt er niet gesproken van liefdesbang of bindingsangst maar van een hechtingsstoornis.

Deze stoornis treedt op bij kinderen.

Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar deze stoornis en hoe een patiënt behandeld kan worden.  De klachten die erbij komen kijken zijn heel ernstig en kunnen iemands leven ontwrichten.

Er is weinig over bekend en het zal je niets verbazen dat het onmogelijk is om met enige zekerheid een oorzaak aan te wijzen. Als het niet goed gaat met iemand, kun je nooit zeker weten of dit komt door trauma’s in iemands jeugd of door iets anders.

Stel dat je dit als aanname neemt en iemand in therapie gaat, dan wordt er mogelijk heel veel tijd en moeite besteed aan praten over de jeugd terwijl niet duidelijk is of hier wel de oorzaak ligt en of erover praten het probleem zal oplossen.

We weten wel dat mensen die in hun jeugd ernstig mishandeld zijn, problemen kunnen krijgen. Maar dit is lang niet zo in alle gevallen. En in een individueel geval is nooit met zekerheid te zeggen of dit door mishandeling komt.

Kijk naar wat je wilt

 • Stel dat jij moeite hebt met het vinden van een leuke relatie.
 • Of je partner is onrustig en daardoor is het moeilijk om een goede verbinding te maken.

Ik ben er een grote voorstander van om aan je problemen te werken. Maar meteen concluderen dat één van jullie een psychisch probleem heeft is een stap te ver. Je bent geen psychiater en bent niet gekwalificeerd om zelf die diagnose te stellen.

De meeste mensen die dit lezen hebben geen hechtingsstoornis

En hun partner ook niet.

Als één van jullie wel die diagnose heeft: zoek zo goed mogelijke hulp.

En wil je graag een leuke relatie?

Lees dan hier over hoe je moet omgaan met een man die tekenen van bindingsangst vertoont.

Wat als je zelf last hebt van bindingsangst? 

Mijn insteek is dat je altijd moet kijken wat je wilt en eventuele problemen op je pad moet proberen op te lossen.

Ik geef in dit artikel advies over wat je kunt doen als je jouw eigen bindingsangst wil overwinnen.


Hoe je checkt of hij ‘liefdesbang’ is

Stap 1: Check of hij echte bindingsangst heeft

 • De man met bindingsangstAls een man je probeert wijs te maken dat hij wel bindingsangst heeft, heeft hij waarschijnlijk geen bindingsangst.
 • Als een man zegt dat hij je heel leuk vindt maar oprecht in de war raakt elke keer als het over een relatie gaat, is de kans aanwezig dat hij bindingsangst heeft

De man die zegt dat hij bindingsangst heeft, denkt dat hij er baat bij heeft om je aan het lijntje te houden.

Het kan meespelen dat hij zich oprecht zorgen maakt over het aangaan van een relatie. Maar dat is nog steeds iets anders dan bindingsangst.

In de meeste gevallen is het een stom smoesje

Een aantal voorbeelden van redenen waarom mannen dit doen:

 • Hij wil je gebruiken voor seks en durft er niet eerlijk voor uit te komen;
 • De man heeft een emotioneel klankbord nodig en durft er niet eerlijk voor uit te komen;
 • Hij is eenzaam, heeft geen vrienden en durft er niet eerlijk voor uit te komen.

Zie je een patroon?

Mannen die geen bindingsangst hebben maar daar toch mee komen, zijn laf en vertellen onwaarheden. Allemaal omdat ze een bedoeling hebben die ze niet willen prijsgeven.

Extra aandacht is vereist bij de man die je wil gebruiken voor seks. Want ik ben er helemaal geen tegenstander van om een beetje te scharrelen. Maar als jij een relatie wilt, en hij alleen Friends With Benefits, dan heb je een probleem.

Als een man denkt dat hij je moet wijsmaken dat hij bindingsangst heeft alleen om met je naar bed te blijven gaan, dan gaat er iets mis. Waarschijnlijk denkt hij dat je een relatie wil. Als dit zo is doe jij jezelf veel pijn door een man te daten die daar niet op zit te wachten.

Of hij nou met bindingsangst of een ander smoesje komt…

Als je een man leuk vindt, die jou niet leuk vindt, kan je beter wegwezen.

Er zijn genoeg andere leuke mannen in de wereld. En met iemand waar jij verliefd op bent, moet je niet naar bed gaan als die persoon verder niets van je wil. Dat wordt vroeg of laat te pijnlijk.

Hoe te hard van stapel lopen een man koudwatervrees kan geven

Wat ik helaas zie voorkomen, is dat vrouwen die een man heel erg leuk vinden hem bang maken om zich aan hen te binden.

 • Bijvoorbeeld door op de tweede date over kinderen beginnen;
 • Of door spullen achter te laten bij hem thuis;
 • Of door zich heel snel bloot te geven op emotioneel vlak.

In deze gevallen is de man daar nog helemaal niet klaar voor maar kiest de vrouw daarvoor omdat ze hoopt dat hij erin meegaat.

Er is alleen een probleem…

Mannen willen kunnen jagen. Als jij gelijk zegt wat je wilt en op date nummer twee verkering met hem neemt, krijgt hij niet de kans om zijn jagersinstinct de vrije loop te laten.

Hierdoor steekt hij minder energie in de relatie dan jij. Vroeg of laat verliest hij zijn interesse.

Wees daarom niet te happig.

Neem de tijd om hem te leren kennen. Laat merken dat je hem leuk vindt maar geef hem ook voldoende ruimte. Hij kan dan op zijn eigen tempo bepalen of hij een relatie met je wilt. Hoe meer tijd je hem geeft, hoe groter de kans dat het slaagt.

Hoe herken je iemand met echte bindingsangst?

Veel van de mensen die met echte bindingsangst rondlopen, weten het niet van zichzelf. Ze zien dat het voortdurend misgaat met relaties maar snappen niet goed waarom.

Wat ze ook proberen, het gaat gewoon niet.

In dit artikel krijg je een lijst met kenmerken om te herkennen of een man bindingsangst heeft.

Hier is een samenvatting:

 • Het ene moment vindt hij je fantastisch, het andere moment ziet hij je niet staan;
 • Bij elk stapje vooruit doet hij moeilijk. Hij durft het nauwelijks officieel te maken;
 • Hij twijfelt voortdurend aan de relatie (maar zegt je wel heel leuk te vinden en zo gedraagt hij zich ook);
 • De positieve dingen van relaties ziet hij niet in;
 • Hij levert continu kritiek op de relaties van anderen.

Stap 2: Ga langzamer

Iedereen die op dit moment single is, heeft in het verleden een mislukte relatie achter de rug.

Het maakt niet uit of je wel of geen bindingsangst hebt, je hebt genoeg meegemaakt.

Misschien heb je wel helemaal geen vertrouwen meer in je vermogen om een relatie aan te gaan.

Dat zou onterecht zijn. Dat het eerder niet gelukt is om een leuke man bij je te houden zegt weinig over jou als mens. Zelfs als je een rits mannen hebt zien komen en gaan zegt dat weinig over jou. Het is niet alsof het einddoel van het leven is om het met één man door te brengen.

En dat geldt ook voor de man die bindingsangst heeft

Zijn grote verlangen is zijn grote valkuil. Hij wil wel een relatie maar door alle negatieve ervaringen in zijn leven (of die nou wel of niet met verkering te maken hebben) is het heel moeilijk voor hem om een relatie aan te gaan.

Meestal ontstaat die weerstand vooral als jullie een stap vooruit zetten. Jij komt vaker bij hem slapen, jullie stellen elkaar voor aan jullie ouders, jullie krijgen officieel verkering.

Dit zijn momenten die in eerste instantie goed lijken te gaan…en dan begint de man met bindingsangst te spartelen.

Nou is het logisch dat zo’n man het moeilijk krijgt op het moment dat zijn angst dichterbij komt. Binding vindt hij moeilijk en dan komt er zo’n leuke vrouw voorbij dat hij het gevoel heeft dat hij niets anders kan.

De oplossing is om er niet van te schrikken als dit gebeurt. Laat hem maar lekker spartelen. Als hij klaar is, kan je zijn gevoelens relativeren.

“Maar Bernhard, dat ik een weekend bij je ben blijven slapen betekent nog niet dat we getrouwd zijn hoor. Laten we het gewoon rustig aan doen.”

En verder besteed je er niet te veel aandacht aan.

Daarnaast neem je een beetje gas terug

Wacht nog maar even met het officieel maken of het intenser maken van de relatie. Er is helemaal geen haast. Zolang jullie elkaar regelmatig zien en daar gelukkig mee zijn is er niets aan de hand.

Pas als hij tot rust gekomen is en niet in de paniek schiet wanneer je de volgende stap maakt is dit het juiste moment.

Als hij echt heel paniekerig is, is het beter dat hij zelf professionele hulp zoekt zodat hij met zijn demonen kan afrekenen. Dat kan jij namelijk niet voor hem doen.

Tip: Kijk hier het verhaal van Jeannette. Zij kwam een paar jaar geleden bij mij aan als klant en gebruikte mijn methode succesvol om een relatie te krijgen met een man met bindingsangst.

Stap 3: Stel hem gerust

Een man met bindingsangst heeft waarschijnlijk in het verleden flink wat nare ervaringen gehad.

Die kan jij niet veranderen en je kunt zijn pijn niet wegnemen.

Wat je wel kan, is laten zien hoe het wel moet

Als jij weet waar zijn angst ligt, doe je precies het tegenovergestelde.

 • Is hij bang dat jij heel bezitterig zal worden, laat hem dan juist heel vrij.
 • Vreest hij dat jij ieder moment van de dag hem zal bespioneren, laat dan soms een paar dagen niets van je horen.

Als hij iets vertelt over de nare ervaringen die hij heeft gehad toon je voorzichtig empathie (zonder dat je al te veel in zijn emoties opgaat) en ga je daarna verder met de orde van de dag.

Gebruik verhalen in de derde persoon

Met verhalen in de derde persoon kan je laten merken dat jij niet zo bent als de afschuwelijke vrouwen waar hij eerder mee heeft gedatet.

Stel dat hij is opgegroeid in een gezin met een bezitterige moeder en dat hij daardoor onrustig is geworden. Vertel dan zoiets als:

“Weet je nog dat Mireille de hele tijd op de telefoon van Johan zat te kijken? Ik sprak hem erover en het blijkt dat ze dat altijd doet. Ik vind het echt belachelijk hoor, als een vrouw een man helemaal probeert te controleren. Je kunt elkaar normaal behandelen en vrijlaten, toch?”

Met zo’n verhaal in de derde persoon kun je ongezien je mening geven zodat je vriend weet dat de kust veilig is. Het is een slinkse methode waarop je hem er subtiel aan kunt herinneren dat er normale mensen in deze wereld zijn.


Stap 4: Maak plezier samen

Een man die liefdesbang is / bindingsangst heeft, heeft nare associaties bij een relatie. Hij denkt dat het voornamelijk kommer en kwel is.

Dit doemdenken zorgt ervoor dat hij op zoek gaat naar alles wat mis is en dat hij moeite heeft met genieten van wat er wel goed gaat.

Ik raad je aan niet mee te gaan in zijn doemdenken.

Negeer het als hij al te veel klaagt over wat er in het verleden is gebeurd.

Zorg ervoor dat het merendeel van de tijd die hij met jou doorbrengt hartstikke leuk is.

Hij heeft een negatieve associatie met relaties en misschien zelfs met vrouwen. Als hij hele nare ervaringen heeft gehad is het logisch dat hij niet staat te trappelen om veel tijd met vrouwen door te brengen.

Dit kan je doorbreken door hem te laten zien hoe het ook kan

Hij verwacht een voortzetting van zijn eerdere nare ervaringen maar door van elke dag een feestje te maken zal hij inzien hoe positief de invloed is die jij hebt op zijn leven. Dat maakt dat hij langzaamaan verslaafd aan je zal raken en alle negativiteit zal vergeten.

Bij elke man is het belangrijk dat hij zich in de meeste gevallen lekker voelt in de relatie en dat er weinig drama is. Dat vergroot de kans dat hij ermee door wil gaan. Maar als een man bindingsangst heeft is dit ronduit essentieel.

Hier zijn wat dingen die je kan doen om het leuk te maken:

 • Vertel hem met regelmaat wat je leuk aan hem vindt. Een man met bindingsangst heeft meestal weinig vertrouwen in zichzelf omdat hem nare dingen zijn overkomen. Hier kan je ook goed Het Mannengeheim voor gebruiken;
 • Vertel hem ook wat hij allemaal goed doet zodat hij vertrouwen krijgt in zijn vermogens om de relatie leuk te maken;
 • Onderneem veel leuke activiteiten. Doe continu nieuwe dingen zodat er altijd iets nieuws op het programma staat. Dit maakt dat het nooit saai is tussen jullie;
 • Zorg dat je hem eens in de zoveel tijd verrast. In dit artikel leer je wat mannen allemaal leuke verassingen vinden;
 • Probeer drama tot een minimum te beperken. Als het toch zover komt, lees dan dit artikel zodat je weet hoe je de schade kunt beperken;
 • Probeer altijd te kijken hoe je de relatie beter kunt maken. Dit zorgt ervoor dat jullie niet in een sleur belanden en vergroot de kans dat jullie het een tijdje later nog steeds goed hebben met elkaar.

Stap 5: Geef hem tijd voor hemzelf

Man heeft ruimte nodig

Als je een man te pakken hebt die bang is voor relaties, zal iets met hem krijgen niet vanzelf gaan.

Hij zal er van overtuigd moeten raken dat het een goed idee is om met je te blijven daten. Dat doe je door hem continu goede ervaringen te geven…maar ook door hem de tijd te geven die te verwerken.

Bij bindingsangst is hij bang dat hij niet meer weg kan als hij de relatie voortzet. Er komt een omslagpunt waarbij de angst hem om de keel slaat.

Als jij nou afstand neemt voordat dat omslagpunt komt……en dus hem tijd voor zichzelf geeft op het hoogtepunt……dan leert hij dat het prima is om afstand te nemen nadat het leuk is geweest.

En dat het prima is om wat tijd voor zichzelf te hebben en daarna weer bij je terug te komen.

Je voorkomt dat het een beklemmende relatie wordt en in plaats daarvan heeft hij de ruimte om afstand te nemen wanneer hij dat nodig heeft.

De weerstand bij bindingsangst komt niet alleen door negatieve ervaringen uit het verleden en de angst dat deze zich zullen herhalen. Hij is ook bang dat als dit gebeurt hij helemaal niet meer weg kan en dus vastzit.

Door deze angst weg te nemen maak je de kans groter dat hij er vertrouwen in krijgt en dat jullie nog lang en gelukkig leven.

Hoe geef je hem ruimte voor zichzelf?

 • Kijk naar wat zijn favoriete manier van afstand nemen is. Wil hij liever helemaal niet bellen, appen of afspreken? Laat hem dan even;
 • Kijk ook naar hoe lang hij nodig heeft. Bij de ene man is dat een paar uur, bij de andere man een paar dagen. En bij sommige mannen kan het een hele week zijn;
 • Neem het niet persoonlijk op. Herinner je dat die afstand ervoor bedoeld is dat hij zich kan realiseren hoe leuk hij het met je heeft, dat hij geen reden ziet om weg te gaan en dus weer bij je terugkomt.

De meeste vrouwen hebben meer behoefte aan contact met hun partner dan de meeste mannen.

Ga maar na hoe dat dan moet zijn voor een man met bindingsangst. Hij heeft wel behoefte aan een relatie maar heeft ook rust aan zijn kop nodig om te voorkomen dat hij doorslaat.

Gebruik afstand nemen dus als een voorwaarde zodat hij zich langzaam begint te beseffen dat er meer voordelen zitten aan een relatie dan nadelen.


Stap 6: Blijf stapjes vooruit maken

Elke relatie kent zo zijn mijlpalen. Voor veel mensen zijn trouwen en kinderen maken belangrijke mijlpalen. Maar daarvoor zijn er nog veel meer, zoals het bezoeken van jullie ouders of voor het eerst samen op vakantie.

Zoals ik al eerder zei kan een man met bindingsangst daar juist van in de war raken.

Dat wil niet zeggen dat je deze momenten volledig uit de weg moet gaan. Je moet juist langzaam naar ze toewerken.

Het maakt niet uit hoe snel het gaat, maar je wilt iedere keer een stapje in die richting zetten. Vooral richting de stappen die jij graag wilt maken.

Waarom?

Het gevaar bestaat dat er dingen zijn die jij graag wilt die je niet krijgt doordat hij er bang voor is. Misschien wil hij ze wel maar durft hij ze niet.

Als jij je daarbij neerlegt, bepaalt zijn angst hoe jouw liefdesleven eruitziet.

Blijf daarom eerlijk over de stappen die je in de toekomst wilt maken.

Durf er hardop over te dromen

Let goed op dat hij niet al te veel in paniek raakt wanneer je dit doet. Gebruik dit als graadmeter voor wanneer je het volgende stapje maakt.

Het is belangrijk dat hij weet dat je een agenda hebt en welke kant je op wilt. Je moet het niet overhaasten en langzaam gaan is het beste, maar het helemaal stilleggen zorgt op de lange termijn voor scheve gezichten.


Stap 7: Date ook andere mannen

Vrouw datet andere mannenVooral als je in de beginfase zit, is het belangrijk om het lot van je liefdesleven niet in de handen te leggen van een man die bindingsangst heeft.

Ik zal eerlijk met je zijn: de kans op slagen met zo’n man is niet enorm.

Dat komt omdat je moet vertrouwen op een factor waar je geen controle op hebt: zijn vermogen om met zijn verleden in het reine te komen.

Jij kunt niet van tevoren weten of hij hier uitkomt, ja of nee. Je kunt hopen op een goede afloop maar dat is alles.

Juist daardoor zou ik niet op één paard wedden en rustig om je heen blijven kijken.

Er is niets mis mee om meerdere leuke mannen te daten en uiteindelijk een relatie te krijgen met de man die het leukste is. Als een man bindingsangst heeft kan hij nog zo leuk zijn, maar het is helemaal niet gezegd dat jullie relatie standhoudt. Je wilt het risico dan spreiden.

Het allerbelangrijkste voor jou is dat je de ware vindt

Een man die je op handen draagt en waar jij je thuis voelt.

Je hoeft je man met bindingsangst niet te redden. Je kunt hem helpen met de tips hierboven en verder is het verstandig om onafhankelijk te blijven totdat hij echt klaar voor je is.

Zo ga je om met een man die liefdesbang is

Is dit alles?

Nee, er is nog een andere truc die ervoor kan zorgen dat hij geen last heeft van ‘liefdesbang’ zijn wanneer hij met jou is.

Wat deze truc precies is, ga ik je hier niet helemaal uitleggen. Maar wat je kan doen is je e-mailadres hieronder achterlaten en dan stuur ik persoonlijk de uitleg naar je toe.

Het document dat je ontvangt is volledig gratis en je kan de truc vanavond nog uittesten. Dus meld je hieronder aan en dan zie ik je aan de andere kant:

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

2 Reacties

 • Jaaaa ik wil het graag weten!!! Stuur maar door 😃🤞🏻

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend