12

Wat Te Doen Als Je Man Naar De Prostituees Gaat

In dit artikel leer je:

 • Veruit de beste reactie als je ontdekt dat je man prostituees bezoekt.
 • Hoeveel Nederlandse mannen hoerenlopers zijn (en hoeveel daarvan een kinderzitje in hun auto hebben).
 • 3 Redenen waarom mannen liever voor seks betalen dan dat ze het met jou hebben.
 • De grootste fout die vrouwen maken wanneer ze hun man hiermee confronteren.
 • …en nog veel meer.

Hoe je ermee omgaat als jouw man hoeren bezoekt

Oei.

Je bent erachter gekomen dat je man een hoerenloper is. Hij bezoekt dames van lichte zijden.

Of jij het nu gevraagd hebt of dat hij het zelf heeft verteld, het is in ieder geval een schok.

Prostitutie is natuurlijk een flink taboe. En het roept ongetwijfeld veel heftige en verwarrende emoties op. Woede, verdriet, teleurstelling….

En dat begrijp ik heel goed.

Het kan voelen alsof je man is vreemdgegaan, of dat hij een viespeuk is. En dat jullie relatie ineens in waarde is gedaald door zijn smerige gedrag.

Ik weet dat dit een zwaar onderwerp is: Toch wil ik hier op een volwassen manier met je over praten. Om te kijken of ik je kan helpen om hier op een gezonde manier mee om te gaan.

Voor de rest van de artikel praat ik niet over hoeren of courtisanes, maar prostituees. Om het een beetje netjes te houden.


Wat doet een prostituee?

een prostituee verleent diensten voor geldEen prostituee verleent diensten voor geld.

Die zijn meestal van een seksuele aard, maar dat hoeft niet. Een man (of vrouw) kan ook naar een prostituee gaan om een bepaalde vorm van intimiteit of om een spel na te spelen die hij elders niet krijgt.

Als je meer wilt weten over het werk van een prostituee uit de mond van een prostituee zelf, lees dan eens deze blog.

Deze wordt bijgehouden door een dame van lichte zeden, die heel goed kan uitleggen wat haar werk inhoudt. Doordat ze het al veel jaren doet kan ze ook een goede analyse maken van haar klantjes en de verschillende soorten prostitutie.

Ze bespreekt ook uitgebreid het “gedwongen” aspect, en het stigma wat op prostitutie zit.

Ik ben zelf geen groot fan van prostitutie, maar die blog geeft je het perspectief van een prostituee zelf. Dat is weer eens wat anders, toch?

Maar goed. Wat kan een man daar halen?

 • Misschien verlangt hij, terwijl hij in een relatie zit, naar liefdeloze seks die hard mag zijn. En kan hij dat niet doen met zijn vrouw, omdat hij simpelweg lief voor haar wil blijven.
 • Of hij kan juist de behoefte voelen om het tegenovergestelde te krijgen: dat hij gemasseerd of geplezierd wordt op een lieve manier (omdat hij en zijn vrouw altijd stevig van bil gaan).

Mannen gaan naar prostituees met hele diverse wensen.

Er zit ook een psychologisch aspect aan wat je niet mag onderschatten…

…maar ik begrijp het als jij je hier niet per se beter door voelt.

Je denkt misschien: “Als er sprake is van intimiteit of emoties, dan vind ik al helemaal dat hij is vreemdgegaan.”

En dat brengt me bij het volgende punt:


Is het vreemdgaan als een getrouwde man naar een prostituee gaat?

Dat ligt eraan wie je het vraagt.

Logischerwijs heeft een man seks met iemand anders dan zijn vrouw. Dat klinkt behoorlijk als vreemdgaan natuurlijk. En als daar nog een psychologisch aspect aan zit, maakt dit het plaatje niet veel beter.

Enerzijds was er seks met iemand anders dan jij. Anderzijds gaat het om een transactie die niets met liefde te maken heeft.

Aan de andere kant heeft die man de prostituee ervoor betaald. Het is een dienst die zij aan hem verleent. Hij kan een fantasie met haar beleven, en daarna teruggaan naar zijn eigen leven. Het is duidelijk dat het om een transactie gaat, en dat het niet om liefde draait.

In die zin is het een vorm van vreemdgaan met het minste risico

Een man kan halen wat hij wil, zonder dat er hoop is op verliefdheid of een relatie. Daar kiest hij voor.

En ik weet dat het onaangenaam klinkt, maar er kunnen wel degelijk voordelen zijn voor jou als hij dit doet:

 • Houden jullie van elkaar, maar wil jij hem om wat voor reden dan ook op een bepaalde manier niet bevredigen? Dan kan hij daar iemand voor betalen.
 • Mannen hebben van nature behoefte aan seks met meerdere vrouwen. Dat is hun oerinstinct. Met een prostituee kan hij dat doen terwijl hij weet dat dit nooit zijn relatie in gevaar zal brengen. Het kan de kans op een affaire of vreemdgaan met een niet-prostituee verminderen.
 • Als jij graag op een bepaalde manier vrijt, en hij op een andere…. Dan kan hij af en toe zijn ding halen bij een prostituee.

Ik begrijp dat dit allemaal onprettige argumenten zijn om te horen.

En ik zeg ook echt niet dat je moet applaudisseren, of het op een andere manier moet goedkeuren. Ik kan je alleen maar de feiten geven, en het is aan jou om te beslissen hoe je hier mee omgaat.

Voordat ik je tips geef over wat je opties zijn, wil ik eerst iets belangrijks met je bespreken.


Hoeveel mannen weleens zijn geweest

Hoeveel mannen zijn al eens geweest?Je denkt misschien dat het niet normaal is als een man een prostituee bezoekt.

Maar uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 5 Nederlandse mannen wel eens seks heeft gehad met een prostituee.

Dit zijn de mannen die het hebben toegegeven. Waarschijnlijk is het dus een klein beetje meer.

In de blog die ik bovenaan heb gelinkt vertelt de schrijfster zelfs dat de helft van haar klanten getrouwde mannen zijn die soms met een kinderzitje in hun auto aan komen rijden.

Het NRC plaatste een mooie analyse over hoeveel mannen regelmatig een prostituee bezoeken. Ze komen uit op een relatief laag getal, van 1 op de 28. Dat betekent dat de meeste mannen die gaan dit eenmalig, een paar keer of af en toe doen. En dus niet elke week.

Toch is het ‘normaler’ dan je misschien zou denken (of niet als je denkt dat alle mannen viespeuken zij;)


Maar hoe zit het dan met gedwongen prostituees?

Voor het gemak ga ik in dit artikel er even van uit dat de prostituees die je man bezoekt van het goede soort zijn. Het zijn geen vrouwen die gedwongen in de prostitutie zitten, minderjarigen, slachtoffers van mensenhandel of vrouwen die uitsluitend vanuit financiële noodzaak handelen.

Iedere mannelijke bezoeker van dat soort prostituees mag wat mij betreft aan de hoogste boom opgeknoopt worden. Zo’n man heeft waarschijnlijk een bepaalde kronkel in zijn kop en is niet alleen een verspilling van jouw tijd, maar ook van iedere teug zuurstof die hij neemt.

Over dat soort hoerenlopers heb ik het niet in deze blog. Ik heb het over de man die een vrijwillige transactie aangaat tussen twee vrije volwassen.


Moet je aan je man vragen of hij weleens naar een prostituee is geweest?

Dat kan.

Je kan het hem best vragen. Weet alleen wel dat er een kans bestaat dat hij het je niet eerlijk vertelt. Zeker als hij weet dat je tegen hem tekeer zal gaan.

Mijn advies voordat je het vraagt is dan ook dat je eerst voor jezelf je eigen grenzen bepaalt:

 • Vind ik het te ver gaan en wil ik nooit meer met hem te maken hebben als hij toegeeft dat hij wel eens prostituees bezoekt?
 • Vergeef ik hem als hij belooft het niet weer te doen?
 • Accepteer ik het?

Ik weet dat de meeste vrouwen niks moeten weten van die laatste twee opties. En dat is niet raar, je eerste reactie is logischerwijs een beetje schrikken.

Maar zo gek is dat helemaal niet. Misschien dat je man van je houdt maar het op seksgebied niet goed zit tussen jullie. Hij is bang om het je te vertellen en wil niet dat het huwelijk daardoor in gevaar komt. Er zijn heel veel rare redenen waarom mannen besluiten om te betalen voor seks.

Ik raad je dan ook aan wanneer je het hem vraagt (ervan uitgaande dat jij hem beloofd hebt niet boos te worden en hij het heeft opgebiecht), om te vragen naar zijn beweegredenen. Waarom bezoekt hij prostituees.

Ik snap dat je in het begin overstuur bent, maar als je bent afgekoeld, kan je kijken naar wat zijn beweegredenen zijn.

Vervolgens kan je besluiten wat je gaat doen.


Je bent erachter gekomen en weet de waarom. En nu?Geheimen fluisteren

En nu is het aan jou om te beslissen wat je ermee gaat doen.

Vindt hij jullie seks te saai?

Dan kan je boos, teleurgesteld en onzeker worden. Je kan er ook voor kiezen om door te vragen naar wat hij precies mist en gaan kijken naar hoe jullie dit samen op kunnen lossen.

Mocht je voor dat laatste kiezen dan is hier een blog met de dingen die mannen willen in bed.

En hier een met 10 psychologisch dingen die mannen fijn vinden in bed.

Heeft hij een gekke fantasie waar jij het niet mee eens bent?

Als het huwelijk verder helemaal goed zit dan zou je kunnen overwegen om het te accepteren. Maar je kan er ook voor kiezen om het hem te verbieden omdat jij vindt dat dit niet kan.

Mist hij aandacht?

Dit klinkt misschien als een gekke reden, maar het schijnt dat een vrij groot deel prostituees bezoekt omdat ze liefde en affectie binnen hun eigen relatie missen. Ze voelen zich niet mannelijk genoeg of worden niet serieus genomen door hun vrouw. Dan besluiten ze om ervoor te betalen, puur zodat ze er weer tegenaan kunnen.

Wat zijn reden dan ook is, het is aan jou om te bepalen waar je grenzen liggen.

Denk goed na wat het beste is voor jou en je relatie en beslis dan wat je ermee doet.


Dit waren de keuzes die je hebt als je man een hoerenloper is

Als laatste wil ik benadrukken dat ik absoluut geen voorstander ben van prostitutie, maar als jullie er een plek voor vinden in jullie relatie en beiden gelukkig zijn dan ben ik ook de laatste om te oordelen.

Mocht nou blijken dat hij zich niet mannelijk genoeg voelt en daardoor naar de hoeren gaat, dan heb ik belangrijks voor je:

Er is een simpele methode om ervoor te zorgen dat hij zich fijner voelt in jullie relatie en niet meer de behoefte heeft om naar de hoeren te gaan.

Wat die methode is, vertel ik je niet hier. Ik heb een klein document gemaakt waar ik het je in 10 minuten kan uitleggen. Als je het wil lezen, vul dan je e-mail in en ik stuur het gratis naar je toe:

Tim Veninga
 

Datingcoach Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 12 comments
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend