Hij Gaat Vreemd Met Mij? 5 Handige Tips

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 5 juni 2016 - Laatst gewijzigd op 28 oktober 2022

In dit artikel:

 • Of het terecht is om aan te nemen of hij zijn huidige vriendin voor jou gaat verlaten als jij verliefd op hem bent en wat de laatste wetenschappelijke inzichten hierover zijn.
 • Dat je laten leiden door je schuldgevoel – of dingen die andere mensen hierover zeggen – niet eerlijk is naar jezelf, de persoon met wie je vreemdgaat en zijn partner.
 • Wat je absoluut moet doen als je een man hebt die met jou vreemdgaat om te voorkomen dat jij hem of jezelf veel pijn doet.
 • Wat de voorwaarden zijn om hier op een veilige en ethische manier van te kunnen genieten.

Hij gaat vreemd met mij

ik begrijp het nietHelaas krijg ik deze zin iets te vaak te zien in de onderwerp-lijn van mijn e-mail box.

Ik vind het jammer omdat die mails altijd geschreven worden door vrouwen die het behoorlijk zwaar hebben.

Hoewel sommige van hen schrijven over een mooie affaire die ze hebben, die vooral wederzijds genot uitstraalt, is er bij het merendeel iets heel anders aan de hand.

Het scenario gaat meestal als volgt:

 • Vrouw ontmoet man.
 • Het klikt enorm.
 • Man blijkt een relatie te hebben.
 • Vrouw raakt hierdoor in de war en weet niet wat ze moet doen.
 • Vrouw mailt Tim.

Ik snap volkomen dat het je in de war maakt

Vreemdgaan is natuurlijk niet goed en ik wil het ook helemaal niet goed praten. Maar nu sta je aan de andere kant van het verhaal. En heb je misschien wel iemand ontmoet die je heel erg leuk vindt. Je kunt die persoon ook niet zomaar laten gaan. Wat als dit de ware is?

Het komt vaak genoeg voor dat mensen in een relatie zitten met iemand anders, en dan iemand tegenkomen die veel beter bij ze past. Dan is het zonde om je energie te blijven steken in iemand waar het niet mee klopt.

Ik vind dat iedereen recht heeft op zoveel mogelijk geluk in de liefde. Als dit betekent dat er pijnlijke gesprekken gevoerd moeten worden: so be it. Maar je kan simpelweg niet om de hete brij heen blijven draaien. Op dit moment ben je dus in contact met iemand die vreemdgaat. En daar heb je hulp bij nodig.

Om het allemaal kort maar krachtig te houden, geef ik je hieronder de vijf belangrijkste dingen waarmee je rekening wilt houden als jou dit overkomt. Zonder deze tips op te volgen maak jij het jezelf veel lastiger dan noodzakelijk.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:

Tip 1: Realiseer je dat hij je niet per se leuker vindt dan zijn huidige partner

auwOp het moment dat een man met jou vreemd gaat kunnen er meerdere dingen aan de hand zijn.

Misschien is hij verliefd. Maar de kans is groter dat hij zin had in een verzetje. Of dat hij in een impuls er in verzeild is geraakt.

Er kunnen veel verschillende redenen zijn. Misschien gaat het even niet zo goed tussen hem en zijn vriendin. Hebben ze regelmatig ruzie. Of hebben ze niet de seks die hij wil.

Er kan van alles spelen. En tuurlijk weet ik dat als jij dit leest jij denkt: “Bij ons niet. Bij ons is het anders. Hij vindt mij echt heel erg leuk en het is omdat hij verliefd op me is geworden. Waarom zou hij me anders vijf keer op een dag bellen? Waarom zou hij anders onder een schuilnaam bloemen naar m’n werk sturen? Hij doet zoveel moeite voor me…. Dat kan alleen maar echte liefde zijn.

Dat lijkt misschien zo…

zo werkt het nietHelaas is het wat ingewikkelder dan dat.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vreemdgaan voor een man anders werkt dan voor vrouwen. Veelal vind de man de vrouw niet eens leuker dan zijn eigen partner.

Je wilt er rekening mee houden dat dit volgens de wetenschap in de meeste gevallen zo is.

Onthoud dit goed, ook bij alle lieve dingen die hij doet. Het is beter om een slag om de arm te houden. Ook als hij enorm klaagt over zijn huidige vrouw.

Pas als hij bij haar weg is gegaan voor een langere tijd, zou ik voorzichtig met de gedachte spelen dat er wat meer aan de hand is. Maar dat is het hem nou juist….

Tip 2: In de meeste gevallen gaat hij terug naar zijn vrouw

Als hij met jou vreemd is gegaan, dan heeft hij dat even kunnen proberen. Hij heeft er zijn mening over kunnen vormen. Voor jou kan het serieuzer zijn. Zeker als je vrijgezel bent. Je kunt het idee krijgen dat hij voor jou zal gaan, omdat hij je zo leuk vindt.

In de meeste gevallen zal hij echter terug gaan naar zijn vrouw. Hij heeft het geprobeerd en het was voor even leuk. Maar misschien komt hij erachter dat hij helemaal niet weg kan lopen voor de dingen waar hij van vlucht. Dat hij die in contact met jou ook tegenkomt (een veelgehoorde klacht van mensen die vreemdgaan). Of hij begrijpt toch dat wat zijn vrouw en hij hebben zo belangrijk is, dat hij daar niet van weg wil lopen.

Het gevolg? In de meeste gevallen kiest hij voor haar.

Voor jou is dat natuurlijk niet leuk als je hoopt op een relatie. Ik vertel het je daarom nu, zodat je er rekening mee kan houden. Om zo liefdesverdriet te voorkomen.

Tip 3: Gaat hij toch voor jou, verwacht dan een hoop drama

Als deze man uiteindelijk toch besluit dat hij voor jou wil gaan, kan je op verschillende manieren reageren. Wat de beste manier is, lees je in de volgende tip.

Maar wat ik je vooral wil aanraden is dat je goed beseft dat het niet in 1 keer rozengeur en maneschijn zal zijn. Als hij weggaat bij zijn vriendin, betekent dat niet dat het in 1 keer klaar is. Zijn humeur zal vermoedelijk voor lange tijd beïnvloedt worden doordat het uit gaat tussen die twee. Mogelijk zijn er ruzie’s. Of vraagt zij (ondanks dat het uit is) nog steeds aandacht van hem. Misschien probeert ze hem terug te krijgen. Al met al zijn er genoeg variabelen waardoor hij afgeleid kan raken en helemaal niet zo veel aandacht voor jou overhoudt. Helemaal als ze samenwonen valt er veel te regelen en dat is niet van de ene op de andere dag gebeurd.

Tip 4: Laat je leiden door liefde

leiden door liefdeOp het moment dat je verliefd wordt op een man die in een relatie zit, kan jij je heel schuldig voelen. Je kan denken:

Goh, hij zit in een relatie. Ik kan dat die arme vrouw toch niet aandoen? Hoe zou ik het wel vinden op het moment dat mijn vriend met mij vreemd gaat?

Maar bekijk het eens van de andere kant. Als jij verliefd bent op deze man, en er is ook maar een kleine kans dat hij de ware voor je is. Dan mag je hem simpelweg niet laten gaan. Doe je dat, dan bewijs je alledrie de partijen geen dienst. Dan ontneem je hem de kans om iemand te ontmoeten die misschien wel leuker is dan zijn vriendin. Zijn vriendin bespaar je een huwelijk met iemand die beter af is elders.

En je wil jezelf al helemaal niet het levensgeluk van het ontmoeten van de ware onthouden

houdt-hij-van-mij-testJe wilt in geen geval je eigen gevoelens ondergeschikt maken aan de gevoelens van iemand die je helemaal niet kent, namelijk zijn vriendin. Natuurlijk is het zuur. Maar hou er rekening mee dat je er niet voor hebt gekozen. Hij heeft er ook niet voor gekozen. Liefde gebeurt.

Je hebt er geen controle op of je verliefd wordt. Maar wel hoe je hiermee omgaat. En laat je absoluut geen schuldgevoel aanpraten als je verliefd wordt op iemand in een relatie.

Veel vrouwen hebben helemaal niemand nodig om hen een schuldgevoel aan te praten. Dat kunnen ze prima zelf. De makkelijkste manier om dat te voorkomen is het feit dat hij een relatie heeft helemaal bij hem te laten. Je hoeft hem er niet naar te vragen. Je hoeft er niet mee bezig te zijn. Zo voorkom je dat jij je zorgen maakt over iets wat volledig zijn pakkie-an is.

En dit bij hem laten heeft nog een aantal voordelen.

Tip 5: Benoem niet dat hij vreemd gaat

doe-het-aub-nietEr zijn genoeg redenen om aan te nemen dat mannen onsterfelijke goden zijn. Zeker als ze er zo goed uitzien als ik.

Maar je moet je realiseren dat wij ook gevoel in onze donder hebben. Het zit ver verstopt onder een laag spieren en onze stalen lever, maar het is er welzeker.

En dat gevoel is niet mals. Natuurlijk voelen wij ons schuldig naar onze vriendin als we bij jou zijn. Helemaal als we kinderen hebben denken we daaraan. We weten dat we fout zitten. Misschien twijfelen we tussen jou en onze partner.

We hebben het al zwaar genoeg en we weten niet goed wat we moeten doen.

En we komen bij jou in de hoop vooral een leuke tijd te hebben

awkwardMaar als jij daar vervolgens met ons over wil praten…

…dan ontstaat er een situatie waarin de negativiteit van onze problemen op jou afstraalt.

Laat ik dat iets verder uitleggen. Elke keer dat jij vragen stelt of over het vreemdgaan praat, moet hij er aan denken. Je wrijft als het ware zout in de wond. Dit neemt hij je niet in dank af. Daar komt bij dat hij jou gaat ziet als iemand die het niet kan nalaten om zijn pijn en moeilijke emoties te benoemen. En daar zit geen enkele man op te wachten. Niemand wil geconfronteerd worden met zijn fouten en tekortkomingen. Helemaal niet door iemand waar je hoopt een leuke tijd mee te hebben. Zou je dat ook doen op een eerste of tweede date als hij geen relatie had?

Dus vermijdt zoveel mogelijk te praten over het feit dat hij vreemdgaat. Als hij er over begint, maak hem duidelijk dat het zijn probleem is. Leg de bal vooral bij hem neer. Het is immers zijn verantwoordelijkheid en hij is en blijft een volwassen man. Die als het goed is prima met die verantwoordelijkheid kan omgaan.

Zo. Dit waren ze. Mijn tips als je een man hebt die met jou vreemdgaat.

Ik realiseer me dat je in een lastig parket zit. Zeker als hij twijfelt tussen jou en zijn huidige partner. Ik wens je alle sterkte toe.

Probeer niet al te veel in verwarring te zijn en te genieten van wat er gebeurt. Zonder je al te veel te laten meeslepen.

En als het echt te veel wordt, kan je er altijd voor kiezen om er mee te stoppen. Zolang het leuk is en je vindt liefde bij hem, moet je het vooral doen. Maar als je merkt dat het drama teveel de kop opsteekt, en het een nadelig effect op je leven heeft, dan is het tijd om je achter je oren te krabben.

Er zijn namelijk genoeg andere mannen op de wereld. Ook zonder vriendin, of in situaties waar je makkelijker mee kan omgaan.

En heb je nou een man ontdekt die je volkomen verliefd op je wil maken? Of hij nou een vriendin heeft of niet?

Meld je dan hieronder aan. Ik stuur je dan het nummer 1 geheim om een man uit je hand te laten eten als een klein konijntje. Maar dan wel een sterk en aantrekkelijk konijntje.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

1 Reacties

 • Daantje Van Helmond schreef:

  Beste Tim Veninga,

  Vandaag precies een jaar geleden, ben ik voor het eerst met mijn grote liefde in bed beland. Had hem al eerder ooit op een feestje gezien en hij is sindsdien niet meer uit mijn gedachten verdwenen. Toen ik dus een jaar later op een feestje met hem in bed belandde kwam er dus een soort droom uit voor mij. Wat bleek nu… hij had nog een vriendin… Dit was super kut om te horen. Toch wilde ik hem niet opgeven. We bleven elkaar zien en ik werd verliefd. De verliefdheid was wederzijds. Hij hield wel nog van haar maar kon het niet meer, hij verbrak de relatie. Indirect ging hij dus voor mij. Ik ziels gelukkig natuurlijk. Ofja in het begin dan, want ik bleef merken dat hij nog steeds aan haar dacht.. ik vond het heel moeilijk om hier mee om te gaan. Hij vertelde mij dat hij mij super leuk vond maar dat hij nog steeds na een half jaar niet helemaal voor mij kon gaan. Er waren veel leuke tijden, maar ook veel onzekerheden die lijden tot ruzies. Zoveel onzekerheid van mijn kant om het feit dat hij zich na bijna een jaar dus nog steeds niet helemaal kon geven, heeft ervoor gezorgd dat we het stop hebben gezet. We zijn wel op een hele fijne manier uit elkaar gegaan. Toch blijf ik erbij dat hij de ware is voor mij. Ik weet nu dus niet hoe ik dit alles moet aanpakken. Het doet me ook super pijn om te weten dat hij zijn ex weer spreekt op whatsapp… Help me alsjeblieft! Moet ik voor hem vechten? Hoe kom ik hier anders overheen?

  Liefs,

  Daantje

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend