3 Tips Om Iemand Af Te Wijzen Zonder Te Kwetsen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 3 juli 2017 - Laatst gewijzigd op 4 januari 2022

In dit artikel leer je:

 • Wat mannen je nooit zullen vertellen over afwijzingen (maar wat elke vrouw zou meten weten)
 • Hoe je hem afwijst zonder hem te kwetsen en zijn emoties zo goed mogelijk beschermt.
 • Waarom de meeste mannen je afwijzingen niet begrijpen.
 • …en nog veel meer.

Bekijk deze video voor je verder leest:


Een date/man afwijzen op een nette manier: Dit is het ENIGE juiste om te doen…

Lieve vraagKijk:

Ik krijg regelmatig vragen van vrouwen die niet zo heel aardig zijn. Ze willen bijvoorbeeld weten hoe ze weg kunnen komen met vreemdgaan. Of hoe ze wraak kunnen nemen op hun ex.

Maar de vraag die ik vandaag bespreek?

Die vind ik juist hartstikke lief.

En dat is hoe je het uitmaakt met een man op een lieve, aardige, nette en beleefde manier.

Want:

 • Je wilt hem niet kwetsen.
 • Het ligt niet aan hem, maar aan jou.
 • Dat jij niet geïnteresseerd bent, betekent niet dat hij daaronder hoeft te lijden.

Ik ga je precies uitleggen wat de juiste manier is om een man af te wijzen, zodat jullie er alletwee beter van worden. Hij zal niet gekwetst zijn (of althans, niet minder dan nodig) en jouw onzekerheid of je het juiste doet is ook weg.

Ben je er klaar voor?

Komt ie:


Tip 1: Wees keihard

Kijk:

hard zijn in het afwijzenIk weet hoe tegenstrijdig dit klinkt.

Je stelt een lieve vraag, en je krijgt zo’n antwoord terug. Maar vertrouw me als ik zeg dat dit de enige manier is om het op lieve wijze uit te maken of hem af te wijzen.

Elke man wil zich als stoer en sterk zien. Op het moment dat jij je best doet om hem niet te kwetsen, doorbreek je die illusie. Je behandelt hem niet meer als man, maar als klein jongetje.

Dit is een enorme klap voor zijn zelfvertrouwen, omdat hij niet meer kan geloven in de illusie dat hij een soort superman is.

Dat niet alleen. Als hij zelf heel hard geloofd in de hersenspinsels van zijn ego, is de kans groot dat hij je niet eens zal horen als je het met hem probeert uit te maken. En dan heb je helemaal een probleem.

Knoop in je oren dat mannen dom zijn

 1. We kunnen niet communiceren en over onze gevoelens praten doen we alleen in de vorm van een goedkeurende brom als er een mooie vrouw ons bier komt brengen. Pogingen om door onze dikke schedel te dringen en goedbedoelde zoetsappigheid in te brengen, zijn niet aan ons besteed.
 2. En weet je wat we helemaal erg vinden? Medelijden van een vrouw. Waar we echt niet tegen kunnen, is medelijden van een vrouw. Dat is zo’n klap voor een ego, en is daarom het lulligste dat je een man kan aandoen.

Combineer die twee en je weet:

 • Een man begrijpt geen snars van jouw manier van communiceren omdat hij gewoon niet zo slim is. (Leestip: Hoe praat je met mannen)
 • Een man zijn ego wordt tot op het bot gekrenkt als je hem behandelt als een lieve jongen in plaats van een wezen met een stalen ruggengraat en een hart van ijs.

En dan is er nog maar één conclusie mogelijk:

Je wijst hem snoeihard af.

En hoe je dat doet, lees je bij de volgende tip.


Tip 2: Laat geen opening

afwijzenAls je een man wil uitleggen dat je hem niet meer wil zien, zou je kunnen komen met de volgende zin:

“Hee, ik heb het heel gezellig met je gehad en ik vind je een hartstikke aardige jongen. Maar ik ben in een fase van mijn leven waarin ik meer tijd voor mezelf nodig heb. Het ligt niet aan jou, maar aan mij. De vrouw die jou gaat trouwen mag zich in de handjes knijpen…”

De domme man denkt nu: “Maar, maar, maar…”

 • “Kunnen we dan misschien op date als jij uit die fase van je leven bent waarin je niet wil daten?”
 • “Als de vrouw die mij wel krijgt zich in de handjes mag knijpen, dan kies ik dat jij het bent zodat jij gelukkig wordt.”
 • “Het ligt aan jou en niet aan mij? Mooi, dan ga ik jou helpen en dan leven we nog lang en gelukkig.”

Je geeft een man hoop. Ijdele hoop.

sluit de deur en zeg duidelijk dat je niet geïnteresseerd bent

Want in feite wil je helemaal niet meer met hem daten, om wat voor reden dan ook. Misschien rook hij onfris uit zijn mond, of zat zijn stropdas scheef. Misschien vond je hem gewoon niet leuk. Hoe dan ook: wat hij moet weten is dat je niet in hem geïnteresseerd bent, dat je niets voor hem voelt en dat je geen vervolgdate wil.

Dus dit is precies wat je zegt, als hij om een nieuwe date vraagt.

“Hee, ik ben toch niet geïnteresseerd. Je bent het gewoon niet voor mij, en ik wil geen nieuwe date.”

Duidelijk toch?

Nu zijn er twee opties:

Een geïsoleerde of depressieve manOptie 1: Hij begrijpt het en vindt het niet leuk – maar daar komt hij wel weer overheen

Dit is de minst kwetsende manier voor een man om dit nieuws te krijgen.

Hij zal het je niet in dank afnemen in het moment, want je raakt nog steeds zijn ego. Denk maar eens terug hoe het voelt als jij afgewezen wordt.

Maar daar komt hij zo overheen, en hij zal je eerlijkheid veel meer waarderen dan dat je eromheen draait.

Optie 2: Ondanks je duidelijke taal begrijpt hij het nog steeds niet

Er zijn genoeg mannen die ondanks bovenstaande ijzersterke formulering nog steeds niet doorhebben dat je geen interesse hebt.

Waarom?

Zie “tip 1”. Mannen zijn dom. Oliedom.

Hij wil het niet horen, of hij houdt zichzelf zo voor de gek dat hij je niet kan horen.

Gelukkig is er dan nog altijd mijn derde tip, om dit varkentje voor eens en voor altijd te wassen.


Tip 3: Herhaal je boodschap

Herhaal dezelfde boodschap tot hij het in zijn oren knooptAls een man je niet kan volgen, is dat helemaal niet erg. Je hebt het één keer gezegd, en als hij het niet snapt kan hij altijd aan je eerdere antwoord terugdenken. Zolang hij geen contact opneemt is er geen probleem, en kan je hem veilig negeren.

Maar wanneer hij het niet kan laten alsnog een opening te zoeken of op een andere manier bij je aan te dringen, dan herhaal je rustig de woorden die je eerder hebt gebruiken. Net zolang totdat hij het in zijn oren knoopt.

Hij zal een opening zoeken, puur omdat dit is hoe zijn mannenbrein werkt

Hij is niet gewend om op deze manier toegesproken te worden, dus het kan een aantal herhalingen nodig hebben voor hij het doorheeft.

Er is geen wet die stelt dat je terug moet appen als hij het nog een keer vraagt, en in principe is het haast aardiger om het niet te doen.

Maar kan jij jezelf niet inhouden, herhaal dan gewoon je boodschap en laat het daarbij. Daar heeft die man in kwestie het meeste aan.


Afwijzen zonder kwetsen is dus niet mogelijk

Wat wel mogelijk is om de liefde van je leven tegen te komen door net zo lang mannen af te wijzen totdat die perfecte man voor je neus staat. 

En dan…

…ja, wat dan eigenlijk?

Om die vraag te beantwoorden heb ik een klein rapport gemaakt. Hierin heb ik het allerbelangrijkste wat jij moet weten over het mannelijk brein gezet, zodat jij precies weet wat te doen om hem verliefd op je te maken.

Benieuwd naar het rapport?

Laat je e-mail dan achter zodat ik het privé naar je op kan sturen. Gratis en voor niks. Klik hier:

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend