De 13 Beste Ideeën Om Je Vriend / Man Origineel Te Verrassen

Laatst gewijzigd op 28 oktober 2022 door Tim Veninga

In dit artikel leer je:

 • Waarom het niet nodig is om met bossen bloemen, parachutesprongen en andere ingewikkelde fratsen te slepen om je man optimaal te verrassen.
 •  Wat de biologische drive is die ervoor zorgt dat hij jou continu in de gaten houdt, om te beoordelen of jij een goede moeder voor zijn kinderen zou zijn.
 • Wat de drie zaken zijn die een man volledig van zijn sloffen blazen als het op verrassingen aankomt. Maak hier gebruik van en je man zal nog jaren terugdenken aan die spannende verrassing – zelfs als hij dan bij iemand anders is.
 • Welke elementen je absoluut niet mag vergeten in je verrassing om ervoor te zorgen dat hij niet bij je weggaat en waardoor hij ongemerkt meer en meer verliefd op je wordt.

Omdat het zijn verjaardag (of een andere speciale dag) is wil je jouw man verrassen…

vraag-introWat de reden is weet ik niet. Maar er is ook niet altijd een reden nodig. De verrassing zit hem er in dat hij het niet ziet aankomen, toch?

En dan heb je nog de gebruikelijke momenten, zoals zijn verjaardag en Valentijnsdag. Hij weet dat er iets gaat gebeuren, maar wat het is moet hij nog afwachten.

Spannend.

Hem verrassen

Je wilt dat het beter is dan alles wat zijn ex nooit voor hem heeft gedaan.

Maar wat dat precies moet zijn? Hoe kan je in godsnaam iets verzinnen dat zo spectaculair is dat hij uit zijn sloffen wordt geblazen?

Je vriendinnen hebben er allemaal prachtige ideeën over, maar als je heel eerlijk bent hebben ze geen idee waarover ze praten. Ze weten niet wat jouw man leuk vindt, en je weet dat hij een hekel heeft aan kaarsen en klef gedoe.

Los van cadeautjes is dit het nummer #1 ding wat hij van jou wil (hint: het is niet wat je denkt)

Tegelijkertijd vraag je het aan zijn vrienden, en die kijken je aan alsof je hen hebt verteld dat de Eredivisie is afgelast.

Geen idee,” zeggen ze.

Mooi is dat.

Dat betekent dat je zelf maar iets moet verzinnen. Of mij moet mailen;)

mailNet zoals Bianca.

Bianca liet me weten hoe erg ze in de rats zat over het verrassen van haar man. Ze had alles bedacht wat er te bedenken viel, maar er zat niets tussen wat haar geschikt leek.

Ze had haar best gedaan, vond ze. Nu mocht ik een idee aandragen.

En omdat ik de kwaadste niet ben – het is mijn werk, advies geven – leg ik je in dit artikel uit hoe jij je man het beste kan verrassen.

Ik geef je dertien originele ideeën om het voor hem de beste verrassing ooit te maken

Ik weet zeker dat als jij een van deze ideeën uitvoert hij je eeuwig dankbaar zal zijn.

Waarom?

Omdat ik duizenden mannen hebt gecoacht. Daarom.

Ik weet wat mannen drijft, maar ook wat ze afschuwelijk vinden. Het klinkt ingewikkeld, maar het valt allemaal best mee.

Voordat ik je de ideeën ga voorleggen eerst een kleine achtergrond

first things firstHet zal jou misschien verrassen…

…maar mannen zijn heel anders dan vrouwen in wat ze wel en niet leuk vinden.

En het is belangrijk om daar wel rekening mee te houden, als je een poging doet om hem uit zijn sloffen te blazen.

Eerst ruimen we het grootste misverstand rond een man verrassen uit de weg:

Het grootste misverstand bij een man verrassen”

Nee, het hoeft niet “episch” te zijn. Het hoeft niet iets te zijn waar hij nog jaren over praat.

Mannen zijn eigenlijk hele simpele wezens:

In tegenstelling tot vrouwen boeit het ons niet zo hoeveel moeite je hebt gedaan om ons een cadeautje te geven.

We vinden het vooral belangrijk dat we wat kunnen met het cadeautje. Of we moeten ervan genieten, of we moeten er ons beter over onszelf door voelen.

Valt het in die twee categorieën, dan is het goed. Doet dat het niet, dan is het stom.

En hoeveel moeite je hebt gedaan om de verrassing te regelen, is daar geen onderdeel van. Althans, niet zo groot dat het aan te raden is om je daar op te focussen.

Mannen kijken niet naar hoeveel moeite je erin hebt gestoken

Als ze toch zien dat je dat hebt gedaan, zullen ze het wel waarderen. Maar het is net als een kindje met trek:

Je kan hem een appel geven, en als hij honger heeft is dat prima. Maar hij heeft liever een paar spekkies. Dat smaakt nou eenmaal net wat zoeter.

Het mooie van spekkies is, dat ze veel sneller te maken zijn dan een appel

Spekkies zijn makkelijker verkrijgbaar dan appels - moeite doenVoor een spekkie gooi je wat suiker en… andere spekkie ingrediënten bij elkaar. Voor een appel moet je maanden aanmodderen met bomen, zaadjes, bestrijdingsmiddelen en andere meuk.

En het eindresultaat is dat het kind dat spekkie veel lekkerder vindt dan de appel.

Ook als je iets voor hem regelt wat moeilijk te vinden of te verkrijgen is doe je eigenlijk al te veel.

Tuurlijk, we vinden het makkelijk. Maar we worden er niet per se meer verliefd door.

Stel dat je bijvoorbeeld een moeilijk te vinden parfum importeert. Vinden we prachtig, maar als we het echt willen hebben hadden we de moeite er zelf wel ingestopt.

En ik bedoel het niet lullig als je ooit zoiets hebt gedaan, maar je springt haast een beetje in de rol van een secretaresse. Terwijl je juist in de rol van de verleidelijke vrouw wil stappen, toch?

Maar Tim, hoe komt dat dan? Ik vind moeite wel prachtig…”

Ja, dat snap ik. Maar jij bent een vrouw, en hij niet.

Wat zijn moeite voor jou betekent

Er is een fundamenteel verschil in paringsrituelen (ja, dat is de wetenschappelijke term) tussen mannen en vrouwen.

Een man laat door moeite te doen zien dat hij emotioneel wil investeren in de relatie. Dat is belangrijk voor een vrouw:

Als een man niet emotioneel geïnvesteerd is betekent dat dat ze niet zeker weet of hij bij haar blijft als ze zwanger raakt. En in de oertijd had je dan een groot probleem.

Daarom vindt een vrouw het zo mooi als een man dagen tijd steekt in het voorbereiden van een cadeautje, of een enorme hoeveelheid moeite doet om iets voor haar te kopen.

Het is voor een vrouw prikkelend als een man moeite doet en zo emotioneel geïnvesteerd is

En als je van een man houdt, hoop je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk bij je wil blijven. Doordat hij moeite doet, weet jij dat zeker.

Mannen daarentegen zijn heel anders. Wij hebben twee drijfveren, die samenhangen met de korte en lange termijn.

Op de korte termijn willen we vooral dingen meemaken die wij aangenaam vinden en die ons goed over onszelf doen voelen. Met goed over onszelf voelen bedoel ik psychologisch genot, en met aangenaam vinden fysiek genot.

Die twee zijn nogal verschillend

groot verschilEen man vindt het prachtig om seks met jou te hebben, omdat die twee – het fysieke en het mentale – bij elkaar komen:

Als hij seks met jou heeft voelt hij zich (als het goed is) een echte man. Tegelijkertijd is de seks zelf natuurlijk een aangenaam gevoel.

Maar ook mannen kijken onbewust uit naar die ene partner om hele leuke kindjes mee te maken. En om in te schatten of jij dat bent, hebben we ook wat verlangens op de lange termijn.

We scannen namelijk of jij een goede moeder bent

Ben jij zorgzaam als je van iemand houdt?

Door de manier waarop jij je man behandelt laat je zien uit welk hout je gesneden bent als moeder.

Ben je een attente moeder, of juist een koele kikker?

Natuurlijk wil een man een moeder voor zijn kinderen die heel goed is in het opvoeden van zijn kroost. Die zorgzaam is en die haar kinderen kan overspoelen met liefde.

Evolutionair gezien had dat ook een voordeel

Als man had je het te druk met beren bevechten, stammen op afstand houden en op mammoeten jagen om de hele dag op de kinderen te letten.

Mannen zijn gebouwd op actie en wij hebben ook niet de emotionele intelligentie om het verzorgen van andere mensen, hoe klein ook, vol te houden.

Een vrouw daarentegen is daar van nature beter in, doordat haar empathie en taalgevoel veel verder zijn ontwikkeld.

Maar dan is het de vraag of de vrouw in kwestie een persoonlijkheid heeft, die maakt dat ze haar natuurlijke aanleg wil gebruiken om voor haar kinderen te zorgen:

Als ze die aanleg gebruikt om de hele dag te huilen bij soapseries en ’s avonds tegen ons te mopperen, dan voelen we ons onbewust minder tot haar aangetrokken.

Zo’n vrouw is minder attent voor ons, en daarmee ook minder attent voor onze kinderen, is de gedachte.

Dus hou het simpel

liefde-is-prachtig-liefdesverdrietJe hoeft geen spectaculaire dingen te doen.

Een banier achter een vliegtuig hangen en hem naar een of ander grasveld lokken is niet iets waar een man dolgelukkig van wordt.

Tuurlijk, hij vindt het leuk. Maar is het een verrassing waar hij niet omheen kan? Waarover hij kan opscheppen tegen zijn vrienden? Waar hij jaren later nog aan terug denkt?

Als je zo’n verrassing wilt geven zul je het iets anders moeten aanpakken. Om je dat uit te leggen heb ik 13 voorbeelden om je vriend origineel te verrassen. Je mag ze gewoon kopiëren.

Sterker nog:

Ik heb dat graag. Want ik weet dat je vriend het fantastisch gaat vinden, dat jullie relatie daardoor sterker wordt en dat dit al met al tot meer liefde in de wereld leidt. Dus het is voor een goed doel.Hier zijn de 13 originele ideeën om hem te verrassen:

Idee 1: Ga een weekendje weg

Er zijn dingen waar een man op de korte termijn heel gelukkig van wordt. Daar kom ik zo meteen op. Maar een weekendje weg is heel krachtig als jij de relatie tussen jou en je man wat sterker wil maken.

Het is niet vreemd dat als je al wat langer verkering hebt, je in een sleur bent gekomen. Je hebt een vaste volgorde van hoe je dingen doet en hier wijk je maar weinig vanaf.

Dat gebeurt iedereen in een relatie.

Dit heeft wel tot gevolg dat je op elkaar uitgekeken raakt. Dat de relatie voorspelbaar wordt en dat de passie er uit weg kan vloeien.

Probeer nieuwe dingen samen

Ook als het tussen jullie nog fantastisch gaat, wil ik je vooral aanraden dat zo te houden.

En één van de manieren waarop je dat kan doen, is om samen nieuwe ervaringen te delen.

Op het moment dat iemand je meeneemt om iets te doen wat je nooit hebt gedaan, is dat altijd een beetje spannend.

Niet zo spannend dat je met witte knokkels aan het autostuur zit vastgeklemd. En mannen zullen dit helemaal niet toegeven… maar het is spannend op een primitief niveau in het brein.

Onze voorouders waren gewend om altijd op dezelfde plaats te zijn voor een lange tijd

zelfde plaatsAls er gereisd werd had dit een noodzaak, bijvoorbeeld omdat het water of voedsel in het woongebied begon op te raken. Reizen had dus een functie:

Ervoor zorgen dat je genoeg water had om te overleven. Dat betekent dat er in ons brein automatisch anticipatie ontstaat wanneer je naar een nieuwe plek gaat.

Wanneer je dus je man meeneemt naar een andere stad waar hij nog niet eerder is geweest, zal dit een beetje spannend voor hem zijn.

Denk je dat hij dat toegeeft? Natuurlijk niet. Mannen zijn van staal vinden ze zelf, dus reken er maar niet op dat hij even uitgebreid over zijn gevoelens gaat praten.

Kijk eens naar zijn gedrag

Is hij net zo zelfverzekerd als normaal? Of is hij ietsje meer gespannen?

Zelfs de meest geharde en koude kikker krijgt in zijn brein een schokje omdat hij van omgeving veranderd. Het is een krachtig wapen om een man verliefd op je te maken.

Wat er namelijk gebeurt wanneer jullie samen naar die nieuwe plek gaan, is dat hij jou in de gaten houdt.

Hij vindt je leuk – meer dan dat – en wil dus in de smiezen houden dat jij het naar je zin hebt. Tegelijkertijd is hij zelf ook een mooie tijd aan het hebben.

Die combinatie waarin hij zich bewust is van zijn eigen plezier en dat hij continu controleert of jij je goed voelt, zorgt dat jullie je extra bewust worden van elkaar en elkaars plezier. Jullie creëren een draaikolk van plezier.

En wanneer je thuiskomt na het weekendje weg wordt het nog mooier

Door hoe je hersenen werken, zal je door de nieuwe emoties de aanblik van je partner associëren met het plezier wat je in het weekend hebt gehad. Elke keer dat je elkaar ziet, herinner jij je weer hoe het was om samen iets nieuws te doen.

Dit klinkt misschien een beetje gek. Maar het is een wetenschappelijk bewezen verschijnsel.

Het heet “traumatic bonding“, en hoewel we hier een positief voorbeeld gebruiken, werkt het ook negatief.

Hoe traumatic bonding werkt

Wetenschappers lieten koppels die elkaar net hadden ontmoet naar twee soorten films kijken. De ene groep dates keek naar een saaie film, de andere groep naar een enge horror film.

Je zou verwachten dat de koppels die naar de horror film hadden gekeken een minder mooie tijd hadden gehad. Vergeleken met rustig wat tijd met elkaar doorbrengen lijkt een horror film kijken op een eerste date misschien minder aantrekkelijk.

Maar wat ontdekten de onderzoekers?

Het tegendeel was waar. De horrorfilm veroorzaakte spanning bij de koppels, wat de saaie film niet deed. Het gevolg was dat de koppels contact met elkaar zochten tijdens de date, en de emoties bij elkaar herkenden.

Daardoor voelden ze zich meer verbonden met elkaar na afloop

horrofilmEn het gekke is, dat ondanks de negatieve emoties, de beoordelingen van elkaar nog steeds positief waren.

Wetenschappers denken dat dit komt doordat de koppels samen naar een “externe bedreiging” keken, en er geen ruzie onderling was. Daardoor zagen ze elkaar als vertrouwd en stonden ze aan dezelfde kant. De verbinding was groter geworden.

Wil ik je nu aanraden om op zo’n weekendje weg een horrorfilm te kijken?

Nee. Natuurlijk niet, zou ik haast zeggen. Naar een nieuwe stad gaan is onbewust al spannend genoeg. En ik denk dat je beter sterke gevoelens van plezier kan opwekken, dan iets anders.

Ik geef je deze tip vooral omdat het jullie relatie helpt op de lange termijn.

Het is iets wat de band tussen jou en je man kan verbeteren, meer dan een cadeautje dat heel veel moeite kost. Mannen waarderen dat namelijk niet zo. Wat ze wel waarderen? Dat lees je bij idee 2.


Idee 2: Sta in een lingerie setje voor zijn deur

lingerieIk weet dat dit je bizar in de oren klinkt.

Je kan enorm veel moeite doen voor een man, en allerlei gekke fratsen uithalen om hem te laten zien dat je van hem houdt.

Maar wanneer jij jezelf (bijvoorbeeld voor Valentijnsdag of zijn verjaardag) mooi verpakt in een sexy setje onder een lange jas en jezelf als verrassing voor zijn deur presenteert met een fles wijn…

Dan heeft hij veel meer het idee:

Met deze vrouw wil ik trouwen

…dan wanneer je enorm veel moeite voor hem doet.

Het is inderdaad een beetje gek, hoe mannen werken. Maar hij vindt het nou eenmaal enorm attent. En opwindend. En dat is belangrijk om de spanning er in te houden.

En ook dit idee heeft een verborgen voordeel

auwWist je dat mannen biologisch geprogrammeerd zijn om te verlangen naar zo veel mogelijk verschillende vrouwen?

Auwtsj…. Ik weet dat het niet leuk is om te horen. Maar de natuur is meedogenloos.

Ieder mens heeft bepaalde drijfveren meegekregen om ervoor te zorgen dat hij of zij zoveel mogelijk kindjes de wereld op tovert. En aangezien de ooievaar die kindjes niet brengt, betekent dat mensen zelf actie moeten ondernemen.

De moeite die je partner voor je doet is voor jou als vrouw belangrijk, om zeker te weten dat hij hem niet smeert zodra je zwanger bent. Voor jou is het evolutionair gezien van belang dat je één trouwe partner hebt.

Maar je man daarentegen…

Hij kan meerdere vrouwen achter elkaar zwanger maken. En daar is de natuur zich ook bewust van.

Hij is evolutionair geprogrammeerd om zoveel mogelijk verschillende vrouwen zwanger te maken.

Het zit in zijn natuur, omdat hem dit zoveel mogelijk kinderen oplevert.

Goed, dat was het slechte nieuws.

Jij denkt: “Oh, is er ook goed nieuws dan?

goed nieuwsJazeker. Kijk:

Mannen hebben misschien de neiging om achter verschillende vrouwen aan te gaan. Dat betekent niet dat het allemaal vreemdgangers zijn.

De realiteit is dat als we een leuk iemand vinden, we ons wel weten te bedwingen. Mits we het gevoel hebben dat zij de ware voor ons is.

Dat betekent niet dat die neiging er niet meer zit. Dat hij niet ergens de behoefte heeft.

En hoe mooi zou het zijn, hoe dankbaar zou hij je zijn, als jij die behoefte voor hem kunt bevredigen? Wat als jij nou een oplossing kan bieden voor dat probleem, zodat hij die diepe evolutionaire behoefte naar variatie kan uitleven?

En dat doe je met het lingerie setje

Door een spannend setje aan te trekken lijkt het net alsof er een nieuwe vrouw voor zijn deur staat.

Zijn brein kan niet het onderscheid maken tussen een outfit die veranderd is (of haar dat gekleurd is) en een andere vrouw. Zijn behoefte aan variatie kan op deze manier worden bevredigd, zonder dat hij het daarvoor met een andere vrouw hoeft te doen.

ROODEr is hier wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. En je haar kleuren – bijvoorbeeld rood – is een manier om je seksleven een boost te geven.

Het komt doordat je man onbewust denkt dat hij een nieuwe vrouw in zijn bed heeft, maar zich tegelijkertijd niet schuldig voelt omdat jij het bent.

Want begrijp me niet verkeerd:

Je vriend wil dolgraag bij jou blijven en is ongetwijfeld monogaam. Maar een spannende seksuele ervaring is voor iedereen leuk. Dus ook voor je man.


Idee 3: Koop speelgoed voor hem

speelgoedWaar verras je een klein kind mee?

Precies. Speelgoed.

Mannen zijn net kleine kinderen. Je zou het haast niet denken, maar er is niets mooiers voor een man dan te mogen aankloten met een nieuw speeltje.

Is het je opgevallen dat hij niet van zijn mobiele telefoon kan afblijven? Of dat hij altijd naar horloges kijkt? Besef dan dat dit zijn favoriete speelgoed is.

Oh, en met “speelgoed” bedoel ik “speelgoed“. Niet “huishoudelijke apparatuur met nuttige doeleinden” zoals “strijkijzers” en “stofzuigers“.

Tip: Hier heb ik een lijst met 40 Valentijnscadeau’s voor hem.. (alles is  ‘Mannengeheim Approved’)


Idee 4: Kook een verse maaltijd voor hem

traditionele vrouwZoals je hebt geleerd is je vriend je aan het screenen. Puur om te kijken of jij een goede moeder bent.

En aangezien jij op auditie bent, is het maar beter om je beste beentje voor te zetten.

Het eerste ding wat je niet mag verpesten als je een kind krijgt, is dat het honger heeft.

Je man weet in zijn onderbuik nog hoe het was als hij zelf trek had en de taartjes of zakjes chips lieten te lang op zich wachten.

Onbewust vindt hij het maar onacceptabel als zijn kroost dat ook zou moeten overkomen.

Dus stop hem vol met dingen die hij lekker vindt.

Verras hem met een etentje dat jij voor hem bereidt

Zorg voor hem.

steakDat betekent dat als hij wild wordt van biefstuk, jij de moeite neemt om uit te vinden hoe je een lekkere biefstuk maakt. En dat vervolgens ook doet.

In dit geval zal hij net als een klein kind je moeite niet opmerken. Maar zijn brein zal begrijpen dat wanneer hij dat lekkere biefstukje in zijn mond stopt en jij dat voor hem hebt gemaakt, dat jij geweldig bent.

Je presenteren in een sexy setje lingerie en iets lekkers voor hem koken zijn typische dingen die nog tijden blijven rondzingen in een man zijn hoofd. Ook al zijn ze nog zo simpel, ze zijn enorm effectief om je man te verrassen.

Hij zal het waarschijnlijk zijn vrienden niet vertellen, maar als hij dat wel doet zijn ze mega-jaloers.


Idee 5: Onverwachte seksonverwachte seks

Stel dat je met hem een weekendje weg gaat.

Je hebt je mooi opgedoft. Je hebt een mooie stad uitgekozen. Misschien vliegen jullie er heen.

Daar aangekomen zien jullie prachtige bezienswaardigheden en proeven jullie nieuw en lekker eten. En het verblijf? Dat is in een prachtig hotel. Waar de kroonluchters aan het plafond hangen en het kristal prachtig schittert.

Al met al heb jij je prima vermaakt.

Maar wat denk je dat je vriend zich het meeste herinnert van die avond?

Het moment dat jij je kleren uittrok

Het is een nieuwe plaats, dus tijd voor een nieuwe seksuele ervaring.

Als ik je iets kan leren, dan is het dat mannen een nieuwe seksuele ervaring geven ontzettend helpt in alle opzichten.

Als je hem wil verrassen, en ervoor wil zorgen dat hij er nog lang aan moet denken, doe dan het volgende:

Heb seks met hem op een plek of tijdens een moment dat hij het totaal niet verwacht. Wanneer jij het initiatief neemt zal hij dat als een prachtige verrassing ervaren.

Geniet ervan.


Idee 6: Een spontane liefdesverklaring

spontane liefdesverklaringHoewel dit voor mannen niet enorm stimulerend is, kan het wel een leuke afwisseling zijn.

Stop een briefje in zijn tas waarin je iets schrijft over hoeveel je van hem houdt en hoe aantrekkelijk je hem vindt.

Geef hem een hint over wat je vanavond met hem zou willen doen.

Want voor bonuspunten maak je dit briefje een beetje seksueel.

Je weet immers dat dit de fantasie van mannen het meeste prikkelt.


Idee 7: Een ervaring die hij graag wil meemaken

ajax stadiumStel, je vriend is enorme fan van Ajax (of een andere willekeurige voetbalclub).

Maar hij gaat altijd kijken bij zijn vrienden en is nog nooit in het stadion geweest.

Waarom niet kaartjes voor hem regelen? Zeker als dit lastig is en jij voetbal normaal gesproken niets vindt, is dit de uitgelezen manier om hem te verrassen.

Hij zal raar opkijken als jij hem ineens steunt in zijn favoriete tijdverdrijf.

En je moet het maar zo zien:

Onbewust zal hij registreren dat als jullie kinderen krijgen, jij hen zal steunen in wat zij wensen te ondernemen. Ongeacht of jij dat een goed idee vindt.

Ook dat is een aantrekkelijke eigenschap van een vrouw.


Idee 8: Doe de afwas

afwasDit is een eeuwenoud gebruik dat in het Westen wat verloren is gegaan. Door het feminisme en de emancipatie – prachtige zaken als je het mij vraagt – is als vrouw de afwas doen in onbruik geraakt.

Maar je moet het maar zo zien:

Mannen zijn vieze zwijnen.

Als je ons bij elkaar in een huis zet zonder vrouwen erbij, dan wordt het me een enorme knoeiboel. Dat is omdat schoonmaken ons totaal niets kan schelen.

Dat betekent niet dat wij graag in een vies huis wonen

Als we moeten kiezen tussen de in onze ogen volstrekt triviale bezigheid van schoonmaken of iets nuttigs of leuks doen, dan kiezen we voor het laatste.

Merk ook op dat schoonmaken voor een man niet eens onder het kopje “nuttig” valt. Rommel registreert gewoon niet zo op onze radar.

Als er dan vervolgens een mooie vrouw komt die vanuit de goedheid van haar hart besluit om de boel eens even op te frissen, geeft dat ons een lekker gevoel.

En nee, niet omdat die afwas ons bijster veel kan schelen. Als we het belangrijk vonden hadden we het zelf wel gedaan.

Het geeft een goed gevoel als je voor ons zorgt

acepteer je gevoelensNee, het gaat erom wat het met onze gevoelens doet. En we vinden het nou eenmaal heel leuk als een vrouw voor ons zorgt. We voelen ons daar prettig bij.

Waar jij het misschien niet als “zorgen” ziet, is dit hoe een man het ervaart.

Hij interpreteert het als dat jij zoveel waardering voor hem hebt, dat jij de afwas doet. En in ruil daarvoor krijg je de waardering terug.

Een kennis van mij ging op stap met een Japanse vrouw…

Na afloop van hun date besloten ze een wijntje te drinken bij hem thuis.

Daar aangekomen bleek hij helemaal niets meer in huis te hebben. Dus ging hij even naar de nachtwinkel.

Toen hij terugkwam zag hij dat zij zijn kleding uit de wasmachine had gehaald en had opgehangen om te laten drogen.

Het was een klein dingetje, maar hij vertelde mij dat hij het super sexy vond. Waarom kon hij niet zo goed uitleggen.

Ik denk dat het heel simpel is:

Hij ervoer het als vleiend, als een enorm compliment, dat deze mooie vrouw hem een plezier wilde doen. Hij krijgt er een goed gevoel over zichzelf door.

En dat is natuurlijk ook wat waard.


Idee 9: Koop een nieuw lingerie setje

lingerie-kopenHoef ik niet uit te leggen, toch?

Een man vindt het prachtig als je hem verrast door in lingerie voor zijn deur te staan.

Maar wat nou als hij je uitkleedt en je blijkt spontaan een nieuw setje aan te hebben?

Reken maar dat een man daar ook verrast door is.

Vooral als je bui dan ineens omslaat.

Van stemming veranderen om je man te verrassen

chagrijnigStel dat je een beetje knorrig en nukkig deed op een avond…

En vervolgens, wanneer hij avances begint te maken, verandert in de ideale bedpartner. Speels, naar hem verlangend en zich aan hem overgevend.

Hij zal het interpreteren als dat hij magische krachten heeft. Dat hij door seks met je te hebben ervoor kan zorgen dat jij je goed gaat gedragen. Dat jij je weer goed voelt.

Hij zal het niet doorhebben, maar elke man vindt dit ontzettend vleiend.

Één simpel trucje om hem meer zelfvertrouwen te geven

Ik heb dit trucje gehoord van een vriendin die dit een paar keer bij haar vriend deed.

En zijn zelfvertrouwen in bed nam er ontzettend van toe. Puur doordat hij het idee kreeg dat zijn vriendin gelukkiger werd van seks met hem.

Zo simpel zijn mannen:

“Ze is chagrijnig > ik maak avances > ze gedraagt zich als de meest sexy en aantrekkelijke bedpartner ooit > ik ben de beste man op aarde.”

Dat jij deed alsof je een beetje nukkig of chagrijnig was, maakt daarin niet uit. Het komt niet eens bij hem op. Hij zal denken dat het zijn verdienste was.


Idee 10: Geef hem een massage

massageAls mannen aan een vrouw advies vragen waar ze hun vriendin mee moeten verrassen, dan is dat standaard “een massage”.

En het is natuurlijk heel fijn om een massage te ontvangen voor een vrouw.

Maar vergeet de mannen niet.

Als jij weet wat hij lekker vindt, en jij kan hem op en top liefde en aandacht geven op deze manier, is een massage een prachtige methode.

Het gaat erom dat hij geniet, en dat je dus focust op wat hij aangenaam vindt.

Wanneer je hem onverwachts een massage geeft zal hij je ervaren als zorgzaam. Mits je goed kan aflezen wat hij wel en niet lekker vindt.

En weet je dat nog niet, dan is het een kwestie van proberen en letten op zijn reactie.

Je man zal je dankbaar zijn.

Tips om je partner een massage te geven

Een van de leukste dingen die ik laatst ben tegengekomen, is een online massagecursus voor stellen (www.lerenmasseren.nl).

Het idee is dat jullie samen de cursus volgen. Je kijkt samen de video’s en oefent één voor één de technieken. Je leert dan aan de hand van de video’s je partners lichaam ontdekken (waar de knopen zitten, hoe je ze moet masseren etc.).

De technieken worden voorgedaan, zodat je niet bang te zijn dat de massage die je geeft niet goed is. Daarnaast wissel je op gegeven moment ook om met je partner. Dus je geeft niet alleen een massage, maar krijgt er ook een.

In de cursus waren er genoeg video’s voor 6 date nights. Van sommige klanten die ik het heb aangeraden, hoor ik dat ze de cursus eerst zelf kijken en dán hun man of vriend verrassen met hun plotselinge geweldige massagekunsten.


Idee 11: Ontbijt op bed

ideeEn het hoeft niet eens ontbijt te zijn. Maar breng hem eten na de seks.

Je man heeft net een fysieke prestatie geleverd. (Althans, dat hoop ik voor jullie)

Hij kan wel een lekker hapje gebruiken om weer aan te sterken.

Of je dit doet door hem ontbijt op bed te brengen of ’s avonds hem nog een lekker hapje te geven, maakt niet zoveel uit.

Dit is niet per se iets wat je alleen op zijn verjaardag of met Valentijnsdag kan doen

onbijt op bedZoals wel meer van deze tips.

Nee, je kan dit prima tussendoor doen, puur om te laten merken dat jij je man waardeert.

De verrassing zit hem dan in dat je het niet elke keer doet, en dat hij nooit weet wanneer je attente gebaar gaat komen.

Hierdoor weet hij niet zo goed wat hij aan je heeft. En wanneer het om iets positiefs gaat is dat natuurlijk prachtig.

Terug naar het eten op bed.

Wat is eten waardoor hij zich sterker gaat voelen?

Geef hem dat na de seks.

Je zal hem merken dat het daardoor een stuk intiemer voor hem voelt.


Idee 12: Een ritje in een sportauto

testritjeDit is echt een verrassing voor zijn verjaardag – of als je hem weg wil blazen.

Veel mannen dromen van speelgoed wat ze niet kunnen betalen. Vaak gaat het hierbij om auto’s. En of het nou een Porsche is of een Maserati, ze blijven vooral dromen dat ze er ooit eentje zullen bezitten.

En dat kan wel zijn. Maar waarom zou jij je man niet verrassen door hem er eentje cadeau te geven?

Voor een dag.

Je hebt in Nederland diensten waarbij je voor een middag of een hele dag een luxe sportauto kan huren.

Het kost niet eens zo heel veel, en in die tijd mag je doen wat je wilt

sportautoAls je man maar niet uitgepraat raakt over een bepaald soort auto, is de snelste manier om deze een dagje voor hem te huren. Zodat hij lekker kan gaan rondrijden, en kan ervaren hoe dat is.

De vader van een vriend van mij ging eens in de zoveel tijd naar de showroom van een duur automerk om daar een proefrit te maken.

Maar ja, dat is natuurlijk niet helemaal de manier om je vriend te verrassen.

Het laat wel zien hoe mannen geobsedeerd kunnen zijn met speelgoed. Misschien kan je hem een plezier doen door hem ermee te verrassen.


Idee 13: Een nieuw kunstje in bed

goede seksZoals je weet zijn mannen zo geprogrammeerd dat ze verlangen naar variatie in bed.

Dit gaat met name om seks met verschillende vrouwen. Maar dat is niet het enige.

Als jij hem kan laten zien dat jij “een nieuw kunstje kan“, dan is dat voor een man prachtig.

Het is net alsof hij met een nieuwe vrouw in bed is gestapt.

Zeker als je voorheen wel eens hebt gezegd dat “je dat nooit zou doen“.

Als het dan vervolgens wel gebeurt, en het valt bij hem in de smaak, dan weet hij niet wat hij meemaakt.

Samengevat is alles wat ook maar enigszins met seks te maken heeft en zijn behoefte naar variatie respecteert geweldig voor een man.


Zo. Dit waren 13 ideeën om je man te verrassen

En als je denkt dat je origineel moet zijn om hem een leuke tijd te geven, dan zou ik het artikel nog eens doorlezen.

Het belangrijkste is dat je op de proppen komt zetten met aandacht, speelgoed of voedsel.

Of voedsel, aandacht en speelgoed. In willekeurige volgorde.

Het is de snelste manier om een man in het moment gelukkig te maken.

En wat je kan doen om een man op de lange termijn gelukkig te maken?

Dat is heel simpel:

Er zit een knopje in een man zijn hoofd.

Dat knopje is direct verbonden met zijn hart. Druk je op dat knopje, dan begint zijn hart sneller voor jou te bonken, en liefdeshormonen door zijn lijf te pompen.

Het is de wetenschappelijk bewezen manier om een man verslaafd aan je te maken. Zoals een tienermeisje verslaafd is aan haar Justin Bieber poster.

Maar weinig vrouwen weten van dit knopje, waar het zit en hoe ze erop moeten drukken.

Daarom noem ik dit “het Mannengeheim

Als je er achter wil komen wat dit knopje is, dan laat je hieronder je e-mailadres achter. Ik stuur je dan direct een e-mail met het Mannengeheim.

Ik kan het namelijk niet zomaar op de site zetten, omdat het nogal krachtig is.

En dat moet natuurlijk in goede handen blijven. Vind je ook niet?

Dus meld je hieronder aan. Dan zie ik je aan de andere kant.

Groetjes,

Tim

Gerelateerde artikelen...

Tim Veninga

Datingcoach Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

5 Reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een sterretje zijn verplicht.

 1. Tim, je bent gé-ní-aal! Ik ben blijkbaar al goed op weg maar het is fijn om te weten dat ik nog vanalles bij kan leren.
  Wat meen je, als alle vrouwen jouw ideeën wisten.. Dan zou de wereld er toch al veel mooier uit zien?
  Bedankt Tim. Ik hoop dat je een vrouw of vriendin hebt die je geheim ook heeft gelezen.. Je verdient het.
  Groetjes, Dominique

 2. Heeey Tim,

  just wanne say…
  Mann your Awe Some!
  Het feit je ons vrouwen wilt laten beseffen.
  Onbewust was ik al goed bezig, maar zal het mn leven lang blijven koesteren.

  What A Journey…
  And it works above al👍🏼

  Ben je dankbaar,
  Enjoy life I wood say😜

  Dankje Tim

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend