38 Beste Manieren Om Hem Origineel & Romantisch Te Verrassen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 10 februari 2023 - Laatst gewijzigd op 25 april 2023

Je wilt jouw vriend origineel verassen. Top.

Maar hoe pak je dat aan?

Want wat moet een goede verrassing precies zijn? Hoe kan je hem verrassen met iets dat zo spectaculair is dat hij van zijn sokken wordt geblazen?

Ik heb veel blogartikelen gelezen over het onderwerp. Maar de schrijvers van die artikelen hebben geen idee waar ze het over hebben. Het is dat, of ze willen je iets verkopen. En dan zijn er nog artikelen - ongetwijfeld met de beste bedoelingen geschreven - met ronduit hilarische suggesties voor dingen waar de meeste mannen een hekel aan hebben (kaarsen, rozenblaadjes en klef gedoe).

Hoe je een man verrast vrouw houdt handen voor ogen man

Daarom onthul ik hier wat mannen écht geweldig vinden als verrassing. En ik zal je uitleggen waarom je mannen hiermee blij kan maken - gebaseerd op wetenschap en mijn 15 jaar lange ervaring als datingcoach wiens werk meer dan 5 miljoen vrouwen heeft bereikt.


Het grootste misverstand over mannen verrassen

Het zal jou misschien verrassen…

…maar mannen zijn heel anders dan vrouwen in wat ze wel en niet leuk vinden.

En het is belangrijk om daar wel rekening mee te houden, als je een poging doet om hem te verrassen met iets romantisch.

Ik leg het uit in deze korte video:

Zoals ik in de video uitleg, is een goede verrassing voor een man niet "episch", "romantisch" of "lief". Het hoeft niet iets te zijn waar hij nog jaren over praat.

Mannen zijn eigenlijk hele simpele wezens:

In tegenstelling tot vrouwen, maakt het ons mannen niet zo uit hoeveel moeite je hebt gedaan om ons een cadeautje te geven. We vinden het vooral belangrijk dat we wat kunnen met het cadeautje. Of we moeten ervan genieten, of we moeten er ons beter over onszelf door voelen.

Valt het in die twee categorieën, dan is het geweldig. Doet dat het niet, dan is het "ok" of "stom".

En hoeveel moeite je hebt gedaan om de verrassing te regelen, is daar geen onderdeel van. Althans, niet zo groot dat het aan te raden is om je daar op te focussen.

Mannen kijken niet naar hoeveel moeite je in de verrassing hebt gestoken

Hij wil geen relatie

Als ze toch zien dat je dat hebt gedaan, zullen ze het wel waarderen. Maar het is net als een kindje met trek: Je kan hem een appel geven, en als hij honger heeft is dat prima. Maar hij heeft liever snoepgoed. Dat smaakt nou eenmaal net wat zoeter.

Ook als je iets voor hem regelt wat moeilijk te vinden of te verkrijgen is doe je eigenlijk al te veel. Tuurlijk, we vinden het aardig van je. Maar we worden er niet per sé meer verliefd door.

Stel dat je bijvoorbeeld een moeilijk te vinden parfum importeert. Vinden we prachtig, maar als we het echt willen hebben hadden we de moeite er zelf wel ingestopt.

En ik bedoel het niet vervelend als je ooit zoiets hebt gedaan, maar je springt haast een beetje in de rol van een secretaresse. Terwijl je juist in de rol van de verleidelijke vrouw en geweldige vriendin wil stappen.

Waarom jij zijn moeite wél waardeert, maar hij de jouwe minder

“Maar Tim, hoe komt dat dan? Ik vind het wel prachtig als hij moeite doet…”

Ja, dat snap ik. Maar jij bent een vrouw, en hij niet.

Er is een fundamenteel verschil in paringsrituelen (ja, dat is de wetenschappelijke term) tussen mannen en vrouwen. Een man laat door moeite te doen zien dat hij emotioneel wil investeren in de relatie.

Dat is belangrijk voor een vrouw. Want als een man niet emotioneel geïnvesteerd is, betekent dat dat ze niet zeker weet of hij bij haar blijft als ze zwanger raakt. En in de oertijd had je dan een groot probleem. Daarom vindt een vrouw het zo mooi als een man dagen tijd steekt in het voorbereiden van een cadeautje, of een enorme hoeveelheid moeite doet om iets voor haar te kopen.

Het is voor een vrouw prikkelend als een man moeite doet met een verrassing en zo emotioneel geïnvesteerd is.

En als je van een man houdt, hoop je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk bij je wil blijven. Doordat hij moeite doet, weet jij dat zeker.

Mannen houden van deze 3 type verrassingen

Mannen daarentegen zijn heel anders. Wij hebben twee drijfveren, die samenhangen met de korte en lange termijn.

Op de korte termijn willen we vooral:

 1. Vooral dingen meemaken die wij aangenaam vinden, dus fysiek genot.
 2. Dingen die ons goed over onszelf doen voelen. Met goed over onszelf voelen bedoel ik psychologisch genot.

Een man vindt het prachtig om seks met jou te hebben, omdat die twee – het fysieke en het mentale – bij elkaar komen:

Als hij seks met jou heeft voelt hij zich (als het goed is) een echte man. Tegelijkertijd is de seks zelf natuurlijk een aangenaam gevoel.

Maar ook mannen kijken onbewust uit naar die ene partner om hele leuke kindjes mee te maken. En om in te schatten of jij dat bent, hebben we ook wat verlangens op de lange termijn.

Op de lange termijn willen we vooral weten of jij een geschikte moeder van onze kinderen zou zijn.

Door de manier waarop jij je man behandelt laat je zien uit welk hout je gesneden bent als moeder. Natuurlijk wil een man een moeder voor zijn kinderen die heel goed is in het opvoeden van zijn kroost. Die zorgzaam is en die haar kinderen kan overspoelen met liefde.

Hij heeft de evolutionaire drang om een partner te zoeken die deze eigenschappen heeft. Dus hij zal onbewust jou hierop beoordelen. Dus als je hem verrast, is het nu de ideale manier om te laten zien uit wat voor hout jij gesneden bent.

Dus om samen te vatten:

De beste verassing voor een man bevat deze 3 dingen:

 1. Fysiek genot (voedsel, seks, speelgoed)
 2. Psychologisch genot (hem goed over zichzelf laten voelen, bijvoorbeeld via wat ik leer in het Mannengeheim)
 3. Een positieve vrouwelijke eigenschap aan hem laten zien (attent, zorgzaam etc.)

Dus dat maakt het best simpel. Je kan ook in één keer het volgende lijstje met ideeën de prullenbak in gooien:

Lijstje met slechte ideeën waarmee je een man nooit wil verrassen (uitklapbaar)

 • Bloemen op zijn kantoor (hartstikke lief van je, maar hij zou dit bij jou moeten doen)
 • Diner bij kaarslicht (geen goed idee, tenzij je het op de juiste manier doet, zie hieronder)
 • Samen kunst maken (alleen leuk als hij ervan houdt)
 • Zijn appartement een make over geven (90% van de mannen dumpt je direct)
 • Steel zijn auto en vul hem met benzine (het is zorgzaam, maar er zijn echt 100 verassingen die beter zijn dan dit )
 • Sieraad waar je naam op staat (doe maar gewoon niet)
 • Liefdesbrief schrijven (alleen een goede verrassing als er een goede aanleiding is, en als je een specifiek knopje in zijn brein kan triggeren waardoor hij zich geweldig gaat voelen over zichzelf)
 • Dubbeldate (hier doe je jezelf en je vriendin een plezier mee, je vriend niet)
 • Dagje spa (tenzij hij hiervan houdt, is dit geen goede verrassing)
 • Een huisdier cadeau doen (ik weet echt niet wie dit heeft verzonnen, maar doe dit alsjeblieft nooit - volledige uitleg hier)
 • Diavoorstelling (leuk voor jou of om samen te doen, maar als verrassing voor een man zijn er zoveel betere dingen die je kan doen)
 • Kaarzen en rozen (tenzij jij de broek aan hebt in de relatie, geen goed idee)
 • Radioliedje aan hem opdragen (idem)

Gelukkig heb ik ook goede ideeën voor je;)

Hier zijn 38 romantische, lieve en originele manieren waarmee je een man kan verrassen - hij zal er gek op zijn en over opscheppen tegen zijn vrienden.

Hoe je een man verrast - 38 Originele manieren

Verras hem zeker niet met één ding, maar probeer meerdere ideëen te combineren.

Idee 1: Geef hem een cadeautje dat hem aan jou doet denken

Als je hem een cadeautje of verrassing wilt geven, wil je natuurlijk iets uitzoeken dat HIJ leuk vindt... maar wat als ik je zou zeggen dat hij zich meer tot je voelt aangetrokken als je hem iets geeft, dat meer met jouw persoonlijkheid te maken heeft? Iets dat hem aan jou doet denken?

Dat is precies wat deze studie heeft onderzocht. En wat blijkt? Wanneer je iets aan hem geeft wat onmiskenbaar 'van jou' af komt, dan voelen jullie je beiden 'closer'.

Wat zijn hier nou voorbeelden van?

 • Een gedrukte foto van jou (die hij gemaakt heeft) tijdens een gezellige dag samen.
 • Of een foto van jullie samen als stelletje.
 • Iets dat je zelf gemaakt hebt, bijvoorbeeld een sieraad of armband.
Liefdesverdriet verwerken vrouw schrijft foto adele

Idee 2: Zijn alarm veranderen naar iets persoonlijks

Kleine, romantische gebaren zijn perfect om je partner mee te verrassen.  En dit is er een van.

Als je toegang hebt tot zijn telefoon, maak dan een persoonlijk alarm. De volgende keer dat zijn wekker afgaat, hoort hij dan niet de irritante 'buzz' of dat Apple/Samsung deuntje, maar jouw lieve stem die hem langzaam wakker maakt.

Waar je op wil letten als je hem hiermee verrast: 

 • Zorg dat je het de eerste keer doet, als jullie de volgende dag niet samen wakker worden. Dan is het verrassender omdat hij wél jouw stem hoort, maar niet naast hem ligt.
 • Spreek een lieve boodschap in. Vertel wat je geweldig aan hem vindt. Vertel hoe hij je doet voelen. Vertel hem hoe het is om zijn vriendin te zijn. 
 • Begin de eerste 10 seconden met iets grappigs of onschuldigs, wacht nog even met de lieve complimentjes. Zo heeft hij 10 seconden om wakker te worden en is hij daarna wakker genoeg om al het leuks te horen.

Idee 3: Eerste date herbeleven

Als jullie al een langere relatie hebben, herbeleef dan jullie eerste date opnieuw. Vertel je vriend dat je een verrassing voor hem hebt, en neem hem mee naar waar jullie je eerste date hadden.

Volg de stappen die jullie toen ook zetten. Drink wat in hetzelfde café, maak dezelfde wandeling...

Tip om het spannend te maken: Als jullie destijds niet na afloop bij elkaar zijn blijven slapen, kan je nu wat leuks doen. Zeg iets als: 

Eerste date in restaurant

"Weet je waar ik wel spijt van heb eigenlijk?"
- "Nee?"
"Dat ik je niet meteen die eerste avond ben besprongen!".

Mannen smullen hiervan. Het is goed voor zijn ego (element 2) en voegt ook weer het element ' fysiek genot' toe aan de verrassing.


Idee 4: Een romantisch weekendje weg

Er zijn dingen waar een man op de korte termijn heel gelukkig van wordt. Daar kom ik zo meteen op. Maar een weekendje weg is heel krachtig als jij de relatie tussen jou en je man wat sterker wil maken.

Het is niet vreemd dat als je al wat langer verkering hebt, je in een sleur bent gekomen. Je hebt een vaste volgorde van hoe je dingen doet en hier wijk je maar weinig vanaf.

Dat gebeurt iedereen in een relatie. Dit heeft wel tot gevolg dat je op elkaar uitgekeken raakt. Dat de relatie voorspelbaar wordt en dat de passie er uit weg kan vloeien.

Probeer nieuwe dingen samen

Ook als het tussen jullie nog fantastisch gaat, wil ik je vooral aanraden dat zo te houden. En één van de manieren waarop je dat kan doen, is om samen nieuwe ervaringen te delen.

Op het moment dat iemand je meeneemt om iets te doen wat je nooit hebt gedaan, is dat altijd een beetje spannend.

Niet zo spannend dat je met witte knokkels aan het autostuur zit vastgeklemd. En mannen zullen dit helemaal niet toegeven… maar het is spannend op een primitief niveau in het brein.

Denk je dat hij dat toegeeft? Natuurlijk niet. Mannen zijn van staal vinden ze zelf, dus reken er maar niet op dat hij even uitgebreid over zijn gevoelens gaat praten.

Kijk eens naar zijn gedrag

Is hij net zo zelfverzekerd als normaal? Of is hij ietsje meer gespannen?

Zelfs de meest geharde en koude kikker krijgt in zijn brein een schokje omdat hij van omgeving veranderd. Het is een krachtig wapen om een man verliefd op je te maken.

Wat er namelijk gebeurt wanneer jullie samen naar die nieuwe plek gaan, is dat hij jou in de gaten houdt. Hij vindt je leuk – meer dan dat – en wil dus in de smiezen houden dat jij het naar je zin hebt. Tegelijkertijd is hij zelf ook een mooie tijd aan het hebben.

Die combinatie waarin hij zich bewust is van zijn eigen plezier en dat hij continu controleert of jij je goed voelt, zorgt dat jullie je extra bewust worden van elkaar en elkaars plezier. Jullie creëren een draaikolk van plezier.

En wanneer je thuiskomt na het weekendje weg wordt het nog mooier

Door hoe je hersenen werken, zal je door de nieuwe emoties de aanblik van je partner associëren met het plezier wat je in het weekend hebt gehad. Elke keer dat je elkaar ziet, herinner jij je weer hoe het was om samen iets nieuws te doen.

Dit klinkt misschien een beetje gek. Maar het is een wetenschappelijk bewezen verschijnsel.

Het heet “traumatic bonding“, en hoewel we hier een positief voorbeeld gebruiken, werkt het ook negatief.

Traumatic bonding uitgelegd

Wetenschappers lieten koppels die elkaar net hadden ontmoet naar twee soorten films kijken. De ene groep dates keek naar een saaie film, de andere groep naar een enge horror film.

Je zou verwachten dat de koppels die naar de horror film hadden gekeken een minder mooie tijd hadden gehad. Vergeleken met rustig wat tijd met elkaar doorbrengen lijkt een horror film kijken op een eerste date misschien minder aantrekkelijk.

Maar wat ontdekten de onderzoekers?

Het tegendeel was waar. De horrorfilm veroorzaakte spanning bij de koppels, wat de saaie film niet deed. Het gevolg was dat de koppels contact met elkaar zochten tijdens de date, en de emoties bij elkaar herkenden.

Daardoor voelden ze zich meer verbonden met elkaar na afloop

En het gekke is, dat ondanks de negatieve emoties, de beoordelingen van elkaar nog steeds positief waren.

Wetenschappers denken dat dit komt doordat de koppels samen naar een “externe bedreiging” keken, en er geen ruzie onderling was. Daardoor zagen ze elkaar als vertrouwd en stonden ze aan dezelfde kant. De verbinding was groter geworden.

Wil ik je nu aanraden om op zo’n weekendje weg een horrorfilm te kijken?

Nee. Natuurlijk niet, zou ik haast zeggen. Naar een nieuwe stad gaan is onbewust al spannend genoeg. En ik denk dat je beter sterke gevoelens van plezier kan opwekken, dan iets anders.

Ik geef je deze tip vooral omdat het jullie relatie helpt op de lange termijn.

Het is iets wat de band tussen jou en je man kan verbeteren, meer dan een cadeautje dat heel veel moeite kost. Mannen waarderen dat namelijk niet zo. Wat ze wel waarderen? Dat lees je bij idee 2.

Praktische manieren om weekendjes weg een verrassing te maken

Dus hoe zorg je ervoor dat je hem blij maakt met jullie tripje?

We pakken de 3 ingrediënten van goede verassingen er weer bij:

 1. Fysiek genot (seks, eten, speelgoed)
 2. Hem goed over zichzelf laten voelen
 3. Een vrouwelijke kant van jezelf laten zien

Hier zijn wat ideeën voor hoe je deze toepast::

 • Iets sexy's is eenvoudig. Scroll straks door naar het gedeelte over spannende verrassingen onderaan de pagina en pas een van die dingen toe.
 • Met eten kan je ook veel leuke dingen doen als je hem goed kent. Mocht hij bijvoorbeeld een groot fan zijn van een bepaald gerecht, kijk of je dan in de stad waar je bent er iets mee kan regelen. Als jullie bijvoorbeeld in de Ardennen zijn, ga dan een middag bij een brouwerij langs. Mocht hij van 'Pastel de Nata' houden en jullie zijn in Portugal, boek dan een bakworkshop.
 • Hem goed over zichzelf laten voelen is heel simpel. Vind iets waar hij goed in is of waar hij kan laten zien hoe slim of sterk hij is, en ga dat met hem doen. Als je hieronder verder leest, zie je daar nog meer ideeën voor.
 • Een vrouwelijke kant van jezelf laten zien, doe je door attent en zorgzaam te zijn. Het kan bijvoorbeeld een ontbijtje op bed zijn of een van de andere manieren hier op deze pagina.

Idee 5: Mannenspeelgoed

Waar verras je een klein kind mee?

Precies. Speelgoed.

Mannen zijn net kleine kinderen. Je zou het haast niet denken, maar er is niets mooiers voor een man dan te mogen aankloten met een nieuw speeltje.

Is het je opgevallen dat hij niet van zijn mobiele telefoon kan afblijven? Of dat hij altijd naar horloges kijkt? Auto's? Besef dan dat dit zijn favoriete speelgoed is.

Vrouw verrast haar vriend

Oh, en met “speelgoed” bedoel ik “speelgoed“. Niet “huishoudelijke apparatuur met nuttige doeleinden” zoals “strijkijzers” en “stofzuigers“.

Als je een geweldige lijst met speelgoed wil, raad ik je dit lijstje met Valentijnscadeaus aan. Je kan ze natuurlijk ook prima gebruiken om hem op een van de andere 364 dagen van het jaar te verrassen.


Idee 6: Stop een lief briefje in zijn tas

Hoewel liefdesverklaringen voor mannen niet enorm stimulerend zijn, kan het wel een leuke afwisseling zijn.

Stop een briefje in zijn tas waarin je iets schrijft over hoeveel je van hem houdt en hoe aantrekkelijk je hem vindt.

En voor de afwisseling, kan je ook een keer wat spannends erop schrijven, bijvoorbeeld een hint over wat je vanavond met hem zou willen doen.

Vrouw stopt een briefje liefdesbriefje in man zijn tas

Idee 7: Wacht hem op in een vreemde stad

Dit is één van de beste verrassingen die je een man kan geven, en ik raad het altijd aan mijn coachingsklanten aan.

Het plan is heel simpel. Jij gaat de dag van tevoren naar een vreemde stad, en nodig hem een dag later uit om jou te komen opzoeken.

Steden als Parijs, Londen, Antwerpen, Luxemburg of Berlijn is ideaal, omdat deze binnen 2-6 uur te bereiken zijn met de trein.

Zo pak je de verrassing aan:

 • Regel dat hij vrij heeft en kan. Je kan hem zelfs vertellen dat hij op dag X en Y niets moet plannen.
 • Vertel hem niks over waar jullie naartoe gaan.
 • Koop zijn treinticket, en print die voor hem al uit.
 • Spring zelf de dag van tevoren in de trein, maar laat een envelopje bij hem achter met daarin een ticket en een foto van de locatie waar je hem opwacht.

Idee 8: Vertel hem dat je waardeert wat hij voor je doet

Dit vind ik de beste gratis verrassing voor een man die er is. Kijk:

Mannen willen zich gewaardeerd voelen. Ik heb het al in honderden video's op mijn YouTube kanaal herhaald. Mannen zoeken validatie. Willen zich belangrijk voelen. Willen zich 'het mannetje' voor jou voelen.

Een supersimpele manier om dit te gebruiken in je voordeel, is door hem te verrassen met iets als bedankje voor zijn gedrag, of voor iets wat hij eerder heeft gedaan.

Voorbeeld:

Als hij altijd stipt op tijd jullie kindje naar school brengt en daar heel begaan mee is, geef hem dan een van de verrassingen op deze pagina, en zeg erbij dat je iets speciaals voor hem wilde doen omdat hij zo'n goede vader is en zo goed voor jullie kindje zorgt.

Als je meer over deze mannelijke psychologie wilt leren, raad ik je aan om Het Mannengeheim te downloaden. Dat is gratis, en daarin leer je precies hoe je een knopje in zijn brein 'aanzet' en hem zo zéér, zéér aangetrokken tot je maakt.


Idee 9: Kook zijn lievelingsmaaltijd

Zoals je hebt geleerd is je vriend je onbewust aan het screenen. Puur om te kijken of jij een goede moeder bent. En aangezien jij op auditie bent, is het maar beter om je beste beentje voor te zetten.

Het eerste ding wat je niet mag verpesten als je een kind krijgt, is dat het honger heeft.

Je man weet in zijn onderbuik nog hoe het was als hij zelf trek had en de taartjes of zakjes chips lieten te lang op zich wachten.

Onbewust vindt hij het maar onacceptabel als zijn kroost dat ook zou moeten overkomen. Dus stop hem vol met dingen die hij lekker vindt.

Koken voor hem

Verras hem met een etentje dat jij voor hem bereidt

Dat betekent dat als hij wild wordt van biefstuk, jij de moeite neemt om uit te vinden hoe je een lekkere biefstuk maakt. En dat vervolgens ook doet.

In dit geval zal hij net als een klein kind je moeite niet opmerken. Maar zijn brein zal begrijpen dat wanneer hij dat lekkere biefstukje in zijn mond stopt en jij dat voor hem hebt gemaakt, dat jij geweldig bent.

Je presenteren in een sexy setje lingerie en iets lekkers voor hem koken zijn typische dingen die nog tijden blijven rondzingen in een man zijn hoofd. Ook al zijn ze nog zo simpel, ze zijn enorm effectief om je man te verrassen.

Hij zal het waarschijnlijk zijn vrienden niet vertellen, maar als hij dat wel doet zijn ze mega-jaloers.


Idee 10: Een ervaring die hij graag wilt meemaken

Stel, je vriend is enorme fan van MMA. Maar hij gaat altijd kijken bij zijn vrienden en is nog nooit bij een evenement geweest.

Waarom niet kaartjes voor hem regelen? Zeker als dit lastig is en jij MMA normaal gesproken niets vindt, is dit de uitgelezen manier om hem te verrassen.

Hij zal raar opkijken als jij hem ineens steunt in zijn favoriete tijdverdrijf.

Vrouw neemt man mee naar sport boks mma wedstrijd ervaring

En je moet het maar zo zien: Onbewust zal hij registreren dat jij een zorgzame vrouw bent. En dat als jullie kinderen krijgen, jij hen zal steunen in wat zij wensen te ondernemen. Ongeacht of jij dat een goed idee vindt. Ook dat is een aantrekkelijke eigenschap van een vrouw.


Idee 11: Een huishoudelijk klusje waar hij tegenop zat te hikken

Er is ontzettend veel fysiek genot waarmee je een man kan verrassen. En hoewel dat geweldig is, is het niet het enige waar je hem blij mee maakt. Een simpel ding wat je kan doen, is een klein huishoudelijk taakje voor hem doen als verrassing. 

Een klein verhaal over een attente verrassing:

Een kennis van mij was op date met een expat. Na afloop van hun date besloten ze een wijntje te drinken bij hem thuis. Daar aangekomen bleek hij helemaal niets meer in huis te hebben. Dus ging hij even naar de nachtwinkel.

Toen hij terugkwam zag hij dat zij zijn kleding uit de wasmachine had gehaald en had opgehangen om te laten drogen. Het was een klein dingetje, maar hij vertelde mij dat hij het super sexy vond. Waarom kon hij niet zo goed uitleggen.

Ik denk dat het heel simpel is: Hij ervoer het als vleiend, als een enorm compliment, dat deze mooie vrouw hem een plezier wilde doen. Hij zag haar als attent en zorgzaam. En zoals je weet, is zorgzaam gedrag iets dat mannen aantrekkelijk vinden in een vrouw.

Het geeft een goed gevoel als je voor ons zorgt

Het gaat dus niet om het opruimen, afwassen, schoonmaken of de was doen. Het gaat erom wat het met onze gevoelens doet. En we vinden het nou eenmaal heel leuk als een vrouw voor ons zorgt. We voelen ons daar prettig bij.

Waar jij het misschien niet als "zorgen" ziet, is dit hoe een man het ervaart.

Hij interpreteert het als dat jij zoveel waardering voor hem hebt, dat jij de afwas doet. En in ruil daarvoor krijg je de waardering terug. 

(En overigens vind ik ook dat hij het prima zelf kan doen, maar dat maakt het niet minder effectief)


Idee 12: De speurtocht (naar jou)

Dit is ook weer zo'n jongensding waar mannen op kicken als je het voor ze organiseert. Hij kan weer even jong zijn en weer avontuurlijk zijn.

Je kan bijvoorbeeld briefjes met daarop raadsels verbergen op verschillende plekken in jullie woonplaats, of in jullie huis.

Je wil de verrassing natuurlijk wel leuk maken voor je vriend, dus voeg raadsels of locaties toe waardoor hij zich trots kan voelen, die te maken hebben met fysiek plezier of die ervoor zorgen dat jij attent overkomt.

Als je het extra leuk wil maken, kan je het volgende doen:

Hoe je een man verrast vrouw houdt handen voor ogen man
 • Zeg halverwege de speurtocht, dat je even weg moet, maar dat hij het beslist af moet maken. Of maak een hint, die zegt dat jullie je moet scheiden om de laatste paar hints apart van elkaar op te lossen.
 • Wat hij niet weet, is dat hij aan het eind van de speurtocht bij jou uitkomt. Die hem op een speciale plek opwacht.
 • Als je het ook spannend wil maken, kan je hem naar je toe lokken meteen briefje met de  locatie van het hotel, met een kamernummer en pasje.

Idee 13: Vertel hem over jouw favoriete herinnering aan hem

Als je een man's ego wil strelen en hem tegelijkertijd wil laten zien hoe attent jij bent, dan is dit er één voor jou.

Mannen verschillen enorm vrouwen. Ze hebben meer moeite met emoties en ze begrijpen je niet omdat ze dingen anders zien als jij. De kans is dus best groot dat hij het niet doorheeft, als hij iets geweldigs voor je doet, of als jij iets een grote impact op jouw maakt.

Laat hem denken dat het zijn idee is man pizza

Dus vertel het hem!

Dit kan je doen in combinatie met andere verrassingen, of apart door het hem gewoon te vertellen of misschien zelfs een kaartje of brief te schrijven en dat aan hem te geven. Het is echt een typisch romantisch gebaar - wat nog helemaal gratis is ook.


Idee 14: Geef hem een partnermassage

Als mannen aan een vrouw advies vragen waar ze hun vriendin mee moeten verrassen, dan is dat standaard “een massage”. Want het is natuurlijk heel fijn om een massage te ontvangen voor een vrouw.

Maar vergeet de mannen niet.

Als jij weet wat hij lekker vindt, en jij kan hem op en top liefde en aandacht geven op deze manier, is een massage een prachtige methode. Het gaat erom dat hij geniet, en dat je dus focust op wat hij aangenaam vindt.

Wanneer je hem onverwachts een massage geeft zal hij je ervaren als zorgzaam. Mits je goed kan aflezen wat hij wel en niet lekker vindt. En weet je dat nog niet, dan is het een kwestie van proberen en letten op zijn reactie.

Je man zal je dankbaar zijn.

Op deze manier is de verrassing extra leuk

Een van de leukste dingen die ik laatst ben tegengekomen, is een online massagecursus voor stellen (www.lerenmasseren.nl).

Het idee is dat jullie samen de cursus volgen. Je kijkt samen de video’s en oefent één voor één de technieken. Je leert dan aan de hand van de video’s je partners lichaam ontdekken (waar de knopen zitten, hoe je ze moet masseren etc.).

De technieken worden voorgedaan, zodat je niet bang te zijn dat de massage die je geeft niet goed is. Daarnaast wissel je op gegeven moment ook om met je partner. Dus je geeft niet alleen een massage, maar krijgt er ook een.

In de cursus waren er genoeg video’s voor 6 date nights. Van sommige klanten die ik het heb aangeraden, hoor ik dat ze de cursus eerst zelf kijken en dán hun man of vriend verrassen met hun plotselinge geweldige massagekunsten.


Idee 15: Ontbijt op bed

Dit is echt een simpel ding dat je kan doen om hem één fysiek plezier te geven (eten) en twee, een attente vriendin te zijn.

Het hoeft echt niet het standaard 'croissantje-jam-sinaasappelsap' ontbijt te zijn.

Je kan ook wat leuke dingen doen.

 • Alleen maar zoetigheid als dat zijn ding is
 • Iets wat je bijvoorbeeld stiekem al de vorige dag hebt klaargemaakt, zoals chia seed pudding of overnight oats.
 • Of je kan wel voor de klassieke "roerei, bacon en toast" gaan.
Vrouw brengt hem ontbijt in bed

Dit is niet per se iets wat je alleen op zijn verjaardag of met Valentijnsdag kan doen

Zoals wel meer van deze tips. Nee, je kan dit prima tussendoor doen, puur om te laten merken dat jij je man waardeert. De verrassing zit hem dan in dat je het niet elke keer doet, en dat hij nooit weet wanneer je attente gebaar gaat komen.

Hierdoor weet hij niet zo goed wat hij aan je heeft. En wanneer het om iets positiefs gaat is dat natuurlijk prachtig.

Als je dit helemaal geweldig wil maken, geef hem dan wat te eten na de daad.

Je man heeft net een fysieke prestatie geleverd (althans, dat hoop ik voor jullie), dus hij kan wel een lekker hapje gebruiken om weer aan te sterken.

Of je dit doet door hem ontbijt op bed te brengen of ’s avonds hem nog een lekker hapje te geven, maakt niet zoveel uit.

Vertel hem dat hij lekker in bed mag blijven liggen, en maak hem wat lekkers klaar.


Idee 16: Ritje in een sportauto

Idee man ritje sportieve auto

Dit is echt een verrassing voor zijn verjaardag – of als je hem weg wil blazen.

Veel mannen dromen van speelgoed wat ze niet kunnen betalen. Vaak gaat het hierbij om auto’s. En of het nou een Porsche is of een Maserati, ze blijven vooral dromen dat ze er ooit eentje zullen bezitten.

En dat kan wel zijn. Maar waarom zou jij je man niet verrassen door hem er eentje cadeau te geven?

Je hebt in Nederland diensten waarbij je voor een middag of een hele dag een luxe sportauto kan huren. Ook kan je dit op circuits doen, bijvoorbeeld in Zandvoort of Assen.

Als je man maar niet uitgepraat raakt over een bepaald soort auto, is de snelste manier om deze een dagje voor hem te huren. Zodat hij lekker kan gaan rondrijden, en kan ervaren hoe dat is.

De vader van een vriend van mij ging eens in de zoveel tijd naar de showroom van een duur automerk om daar een proefrit te maken. Maar ja, dat is natuurlijk niet helemaal de manier om je vriend te verrassen.


Idee 17: Bereid zijn 'guys night' voor

Een man zegt dat hij met zijn vrienden afspreekt, maar eigenlijk spreekt hij af met zijn minnares

Ik zeg al lang dat mannen houden van ruimte (vrouwen ook trouwens, dat weet ik). Ze hebben soms tijd voor zichzelf nodig, of tijd met andere mannen. Een van de meest pijnlijke dingen die ik daarom soms zie gebeuren, zijn vrouwen die hun vriend compleet claimen. 

Gelukkig weet jij wel beter - anders volg je Mannengeheim niet - maar nog steeds kan het geeen kwaad om hem te laten zien dat jij het tegenovergestelde van zo'n claimerige vriendin bent.

Dus wat doe je?

Je verrast hem door zijn 'guys night' voor te bereiden:

 • Je haalt drank in huis en zet het koud
 • Maak wat hapjes klaar voor hem en zijn vrienden
 • Of bestel pizza voor hen
 • Ga zelf langs voor een 'girls night' bij je vriendinnen

Het laat zien dat je attent, zorgzaam en niet claimerig bent.

Tip: Laten zien dat je niet claimerig bent, werkt erg goed op mannen met bindingsangst problemen of een midlifecrisis.


Idee 18: Doe een wedstrijdje met hem

Als je begrijpt hoe mannen werken, dan weet je dat het ontzettend belangrijk is dat ze zich goed voelen over zichzelf. Dit herhaal ik constant  in mijn cursussen, in Het Mannengeheim en in video's. Een man die zich goed voelt, die voelt dat jij hem nodig hebt, dat hij ergens goed in is... dat is een man die zich zelfverzekerd voelt in jouw buurt. En als hij zich zelfverzekerd voelt bij jou, gaat hij die goede gevoelens aan jouw associeëren.

Dus hoe kan je hem zich goed laten voelen over zichzelf, tijdens een verrassing?

Simpel.

Verras hem met een activiteit waarbij hij kan laten zien dat hij 'de beste', of 'sterk' of 'mannelijk' is.

Dus denk aan dingen als spelletjes of sporten met een wedstrijd element. Bijvoorbeeld:

 • Karten
 • Jeu de boules
 • Midgetgolf
 • Bowlen
 • (Pijl en boog) schieten
 • Boulderen

Als er niet direct een wedstrijd element is, kan je dat zelf wel introduceren door zelf een wedstijdje met hem te gaan doen. Doe je best, maar laat hem wel winnen.

En geef hem natuurlijk een prijs voor zijn winst;)


Idee 19, 20, 21 en 22: Surprise date night

Als je jouw vriend wilt verrassen op een goedkope manier, dan is deze verrassing of een van de volgende 4 ideaal. Want wat je gaat doen, is gewoon een normale date night plannen, maar dan vertel je hem er niks over.

Hier zijn wat voorbeelden voor surprise date nights:

 • Ga picknicken. Bereid het voor. Scoor eventueel een mini BBQ zodat je een kleine BBQ ervan kan maken, als het weer het toelaat.
 • Bekijk de zonsondergang op het strand. Neem een handdoen/kleedje mee, zijn favoriete biertjes en als je wat 'attent' punten wil scoren, maak een paar hapjes klaar van tevoren.
Vrouw zit op schoot bij man aarbeien chocolade
 • Ga naar de sterrenhemel kijken. Neem weer wat drankjes mee en een kleine snack. Als het warm genoeg is en je een afgezonderde plek hebt gevonden, kan je hem ook nog een andere hemelse ervaring geven.
 • Kampeer in je eigen achtertuin. Of als je een appartement hebt, maak dan een kussenfort in je woonkamer en maak er een romantisch plekje van.

Idee 23: Schrijf wat romantisch op de spiegel

Dit is nog zo'n klein romantisch gebaar wat perfect is als kleine verrassing voor een man. Je schrijft - terwijl hij aan het douchen is - gewoon wat liefs op de spiegel. Dat hij er goed uit ziet, dat je van hem houdt, dat je trots op hem bent, of dat je een bepaalde eigenschap van hem waardeert.

Leuke variaties zijn:

 • Laat de berichten achter op andere dingen (een banaan bijvoorbeeld)
 • Schrijf het met een whiteboard stift op een normale spiegel
spontane liefdesverklaring

Idee 24: Zijn appartement opruimen als hij even weg is

Als je bij hem langs bent en je ziet dat bijvoorbeeld ergens in het huis het een beetje een troep is, stuur hem dan bijvoorbeeld eventjes weg naar de supermarkt (om een fles wijn, ijs of iets anders te halen). In de tussentijd kan jij hem dan verrassen door je attente kant te laten zien, en snel eventjes wat opruimen.

Nee, ik zeg niet dat het zijn eigen taak niet is. Want dat is het. Ik zeg ook niet dat je een voetveeg voor hem moet zijn die alles achter z'n kont opruimt.

Nee, want hoe je er ook omheen draait, het is gewoon een lief, attent gebaar waar je wat punten mee scoort. En andersom zou ik het hem ook aanraden om bij jou te doen.

Maak het nog leuker

Als je wilt, kan je hier nog wat meer mee doen natuurlijk. Hem 15 minuten wegsturen en dan verrassen, kan met nog een hoop meer dan alleen wat opruimen. Denk ook aan iets spannends, iets met eten of opeens speelgoed dat je voor hem klaarzet. 

Of maak bijvoorbeeld een warm bad voor hem klaar.

Vrouw verrast man met romantisch bad

Idee 25: Halfverjaardagsurpise

Net zoals dat je jouw partner kan verrassen met een surprise party op zijn verjaardag... kan je dat nog 'verrassender' maken door het te doen op zijn 'halve' verjaardag. 

99,99% van de mannen heeft dit nog nooit meegemaakt en zal onder de indruk zijn van je vindingrijkheid.

Nodig zijn vrienden uit, zorg dat er drankjes en hapjes zijn en maak er een mooi feestje van.

Vrouw verrast man met surprise party

Vergeet de ballonen, liedjes en natuurlijk... de cake niet!


Idee 26: Meld hem aan voor iets dat hij altijd al had willen doen

Stel je voor dat je vriend altijd al eens heeft willen surfen. Een leuke verrassing voor hem, is dan om hem aan te melden voor een cursus.

Zo kan hij doen wat hij altijd al heeft willen doen en heb jij zelfs wat tijd voor jezelf terwijl hij dat doet;)

Denk ook aan culinaire workshops, experts die hij altijd eens heeft willen zien spreken/ontmoeten, hobby's of sporten.

Vrouw laat man zijn ding doen zee surfenpng

Mijn persoonlijke tip:

 • De keren dat ik dit heb gedaan, combineerde ik het altijd met een weekje weg. Dan weet je ook zeker dat je de cursus/workshop voor je partner kan boeken, omdat hij niks anders te doen heeft.

Idee 27: Hoofdmassage

Dit is een van die verrassingen die goedkoop is, weinig tijd kost, en tóch op zichzelf een heel lief romantisch gebaar is voor je partner; een hoofdmassage.

Het enige wat je hoeft te doen is hem gewoon lekker masseren. In een cursus die ik heb gevolgd (van lerenmasseren.nl) leerde ik daarvoor wat massagetechnieken en de juiste plekjes, maar je kan er ook gewoon zo'n handig apparaat voor kopen voor een paar euro (hoofdmassage spin heet het).

Hoe je hier een leuke verrassing van maakt

 • Laat hem op de bank of een relaxte stoel zitten, zodat jij achter hem kan staan.
 • Doe hem een blinddoek op (waarvan ik overigens heilig overtuigt ben dat elk koppel er een moet hebben)
 • Vertel hem dat je een kleine verrassing hebt... en ga dan achter hem staan en geef hem een hoofdmassage.

Idee 28: Thuisbios

Kijk. De meeste mensen doen dit wel eens, maar maken er niks speciaals aan. Sterker nog, die Netflix momenten zijn waarschijnlijk de dooddoener van hun relatie... maar daarover een andere keer meer.

In ieder geval, hem verrassen met een hele thuisbios ervaring is LEUK... als je het op de juiste manier doet.

Dat betekent:

 • Bak popcorn
 • Versier de woonkamer
 • Maak wat lekkers te eten (sushi?!)
Verander hem bank sushi

Idee 29: Iets voor zijn huisdier

Als hij een huisdier heeft... dan houdt hij daar waarschijnlijk verschrikkelijk veel van. Waarschijnlijk bijna net zoveel als van jou.

Dus waarom zou je dat niet gebruiken om attent en liefdevol over te komen? Immers, in zijn hoofd zal de link snel gelegd zijn tussen "ze is zorgzaam voor dieren" en "zou ze ook net zo goed voor mijn kinderen kunnen zorgen?".

Dit is dus perfect als je zorgzaam over wilt komen (element #3 van een goede verrassing voor een man). 

hond-kat-affectie-mannen

Als je niet weet wat een goed speeltje of cadeautje is voor zijn huisdier, vraag dan eens na bij een vriendin of vriend die ook een kat/hond heeft wat leuke speeltjes zijn, of zoek eens rond online.


Idee 30: Leer een paar nieuwe woordjes in  zijn taal

Als je een vriend hebt die naast Nederlands en Engels ook een andere taal spreekt (bijvoorbeeld omdat hij uit Spanje komt), leer dan een paar zinnetjes Spaans.

Leuke zinnen waarmee je hem kan verrassen zijn:

 • Je weet me altijd omver te blazen
 • Ik voel me zo veilig in jouw armen
 • Mijn vriendinnen zijn zo jaloers dat ik jou heb

Zeker als ze uit het niets komen en je ze er vloeiend uit gooit, zal dat hem zeker verrassen. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel lief.


Spannende verrassingen 

De verrassingen hieronder zijn wat spannender. Zoals ik uitlegde, is dit een van de 3 ingrediënten voor een goede verrassing. 


Idee 31: Sta in een lingeriesetje voor zijn deur

Je kan enorm veel moeite doen voor een man, en allerlei gekke fratsen uithalen om hem te laten zien dat je van hem houdt.

Maar wanneer jij jezelf mooi verpakt in een sexy setje onder een lange jas en jezelf als verrassing voor zijn deur presenteert met een fles wijn…

Dan heeft hij veel meer het idee: "Ik wil met deze vrouw trouwen en kinderen krijgen" dan wanneer je met een bos rozen aan komt zetten.

Het is inderdaad een beetje gek, hoe mannen werken. Maar hij vindt het nou eenmaal enorm attent en opwindend.

Vrouw heeft een sexy pakje aangetrokken

Waarom dit zo goed werkt op mannen

Wist je dat mannen biologisch geprogrammeerd zijn om te verlangen naar zo veel mogelijk verschillende vrouwen?

Auwtsj…. Ik weet dat het niet leuk is om te horen. Maar de natuur is meedogenloos.

Ieder mens heeft bepaalde drijfveren meegekregen om ervoor te zorgen dat hij of zij zoveel mogelijk kindjes de wereld op tovert. En aangezien de ooievaar die kindjes niet brengt, betekent dat mensen zelf actie moeten ondernemen.

De moeite die je partner voor je doet is voor jou als vrouw belangrijk, om zeker te weten dat hij hem niet smeert zodra je zwanger bent. Voor jou is het evolutionair gezien van belang dat je één trouwe partner hebt.

Voor mannen werkt dat natuurlijk iets anders. Hij is evolutionair gezien op zoek naar variatie. Omdat dat de kans zo groot maakt om zoveel mogelijk nageslacht te krijgen.

De realiteit is dat als mannen iemand leuk vinden, ze zich wel weten te bedwingen. Mits we het gevoel hebben dat zij de ware voor ons is.

Dat betekent niet dat die neiging er niet meer zit. Dat hij niet ergens de behoefte heeft.

En hoe mooi zou het zijn, hoe dankbaar zou hij je zijn, als jij die behoefte voor hem kunt bevredigen? Wat als jij nou een oplossing kan bieden voor dat probleem, zodat hij die diepe evolutionaire behoefte naar variatie kan uitleven?

Dat doe je met dat lingerie setje

Door een spannend setje aan te trekken lijkt het net alsof er een nieuwe vrouw voor zijn deur staat.

Zijn brein kan niet het onderscheid maken tussen een outfit die veranderd is (of haar dat gekleurd is) en een andere vrouw. Zijn behoefte aan variatie kan op deze manier worden bevredigd, zonder dat hij het daarvoor met een andere vrouw hoeft te doen.

Er is hier wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. En je haar kleuren – bijvoorbeeld rood – is een manier om je seksleven een boost te geven.

Het komt doordat je man onbewust denkt dat hij een nieuwe vrouw in zijn bed heeft, maar zich tegelijkertijd niet schuldig voelt omdat jij het bent.

Want begrijp me niet verkeerd: Je vriend wil dolgraag bij jou blijven en is ongetwijfeld monogaam. Maar een spannende seksuele ervaring is voor iedereen leuk.

ROOD

Idee 32: Verras hem met nieuwe lingerie onder je normale outfit

Als je een man seksueel wil verrassen - wat hij geweldig vindt - hoef je niet elke keer een speurtocht, een nieuw rollenspel of iets anders groots te doen...

Weet je waar je hem ook ontzettend blij mee maakt?

Door gewoon, onder je normale kleren, een nieuw spannend lingeriesetje te dragen. Dat hij het dus niet aan ziet komen. Reken maar dat een man daar ook verrast door is.

Een simpel trucje om hem hiermee nog meer zelfvertrouwen te geven

Fysiek plezier is goed. Maar wat nou als er een trucje is waarmee je hem tegelijkertijd óók goed over zichzelf kan laten voelen?

Gelukkig voor jou, heb ik dat voor je:

Stel dat je een beetje knorrig en nukkig doet op een avond… Vervolgens, wanneer hij avances begint te maken, verander je in de ideale bedpartner. Speels, naar hem verlangend en zich aan hem overgevend.

Hij zal het interpreteren als dat hij magische krachten heeft. Dat hij door je te verleiden ervoor kan zorgen dat jij opgewonden wordt van hem. Dat jij je weer goed voelt. Hij zal het niet doorhebben, maar elke man vindt dit ontzettend vleiend.

En zijn zelfvertrouwen in bed nam er ontzettend van toe. Puur doordat hij het idee kreeg dat zijn vriendin gelukkiger werd, omdat hij haar verleidde.

Dat jij deed alsof je een beetje nukkig of chagrijnig was, maakt daarin niet uit. Het komt niet eens bij hem op. Hij zal denken dat het zijn verdienste was.


Idee 33: Initiatief nemen in bed (of erbuiten)

Vrouw doet riem af van man

Stel dat je met hem een weekendje weg gaat.

Je hebt je mooi opgedoft. Je hebt een mooie stad uitgekozen. Misschien vliegen jullie er heen.

Daar aangekomen zien jullie prachtige bezienswaardigheden en proeven jullie nieuw en lekker eten. En het verblijf? Dat is in een prachtig hotel. Waar de kroonluchters aan het plafond hangen en het kristal prachtig schittert.

Al met al heb jij je prima vermaakt.

Maar wat denk je dat je vriend zich het meeste herinnert van die avond?

Het moment dat jij je kleren uittrok

Het is een nieuwe plaats, dus tijd voor een nieuwe seksuele ervaring.

Als ik je iets kan leren, dan is het dat mannen een nieuwe seksuele ervaring geven ontzettend helpt in alle opzichten. Als je hem wil verrassen, en ervoor wil zorgen dat hij er nog lang aan moet denken, doe dan het volgende:

Heb seks met hem op een plek of tijdens een moment dat hij het totaal niet verwacht. Wanneer jij het initiatief neemt zal hij dat als een prachtige verrassing ervaren.


Idee 34: Een vragenspel

Ja, het aantal manieren dat je een man met iets nieuw seksueels kan verrassen zijn ontelbaar. Zeker als je spelletjes gaat gebruiken.

Denk aan een erotisch vragenspel, kaartspel, dobbelspel, en vergeet ook de 'volwassene' versie van Twister niet;)

Een makkelijke om mee te beginnen, is het Openhartig kaartspel. Dat bevat vragen die jullie omstebeurt aan elkaar kunnen stellen over seks en intimiteit. 

Let wel op dat dit meer een ding is om aan jullie relatie te werken, dan een spannende verrassing voor hem. Wat wel de bedoeling was natuurlijk. Dus als je hem tijdens dit kaartspel wilt verrassen en hij bijvoorbeeld als antwoord op een vraag iets vertelt wat jij wel ziet zitten... doe het dan, meteen!


Idee 35: Sexy berichtjes gedurende de dag

Ja, mannen kunnen inderdaad geen genoeg van je krijgen. Ook als je niet bij hem in de buurt bent, kan hij echt wel een sexy berichtje of foto waarderen.

Heel erg zelfs.

Denk aan:

 • Een berichtje met wat je van plan bent met hem te doen wanneer hij thuiskomt.
 • Wat je (niet) aanhebt.
 • Een foto van de outfit die je voor hem draagt vanavond.

Meer suggesties en ideeën hiervoor (en ook voor wat daadwerkelijk te doen als jullie samen zijn), vind je in dit artikel over dingen die mannen willen in bed. Met veel van die dingen kan je hem via berichtjes wat plagen of ernaar hinten.


Idee 36: De beamer verrassing

Dit trucje leerde ik van een werknemer die bij ons werkte. We waren in Spanje video's aan het maken, en op een dag moest hij naar het postkantoor om een pakketje op te halen wat daar voor hem bezorgd was. We vonden het allemaal maar wat raar. Toen hij thuis kwam opende hij het pakketje in de woonkamer, en wij stonden er allemaal omheen en waren benieuwd.

Hij las toen het briefje wat erbij zat. En deed meteen de doos weer dicht!

Hij liep naar zijn kamer, deed de deur op slot en kwam er zelfs niet uit toen wij uit eten gingen.

De volgende dag vertelde hij vol trots wat er nou was.

Wat bleek? In de doos zat een briefje van zijn vriendin, die uitlegde dat er twee dingen in die doos zaten. Een beamer. En een usb stick met daarop een filmpje. En dat hij dit alleen zélf mocht kijken, wanneer er niemand anders bij hem in de buurt was, met de deur op slot.

Ik heb hem nooit gevraagd wat er op de USB stick stond, maar ik kan me er wat bij voorstellen..


Idee 37: Leer een nieuw kunstje in bed

Zoals je weet zijn mannen zo geprogrammeerd dat ze verlangen naar variatie in bed.

Dit gaat met name omdat ze de biologische drang hebben om naar bed te gaan met verschillende vrouwen. Maar dat is niet het enige.

Als jij hem kan laten zien dat jij “een nieuw kunstje kan“, dan is dat voor een man prachtig.

Het is net alsof hij met een nieuwe vrouw in bed is gestapt. Zeker als je voorheen wel eens hebt gezegd dat “je dat nooit zou doen“.

Blinddoek en handboeien

Als het dan vervolgens wel gebeurt, en het valt bij hem in de smaak, dan weet hij niet wat hij meemaakt.

Als je wat suggesties wilt, raad ik je aan eens te kijken op www.meesterminnares.nl. Dat is een website van Luuk Zwart, en ik heb me ook laten vertellen door mijn vrouwelijke klanten dat zijn boek voor vrouwen erg goed is.


Idee 38: Zeg een dag ja op alles wat hij voorstelt

Als je een man gek op je wilt maken, is dit echt een leuke verrassing. Vertel hem dat je de hele dag alles doet wat hij voorstelt. Hij mag dus zelf z'n lievelingsdag creëeren, met jou samen.

Dit aankondigen kan je doen in combinatie met idee #2, #6, #12 of #23 hierboven.

Op de dag zelf laat je hem dus kiezen wat hij wilt doen - geen "maar!".

Bereid je er natuurlijk op voor dat er behalve leuke dingen doen en lekker eten, ook wat spannends bij kan komen kijken, dus doe alvast mooie lingerie onder je kleren aan die dag...

Samengevat is alles wat ook maar enigszins met seks te maken heeft en zijn behoefte naar variatie respecteert, geweldig voor een man.


Zo blijf je psychologisch voor hem interessant

Als je deze verrassingen hebt gelezen, weet je dat mannen echt niet genoeg kunnen krijgen van bepaalde fysieke genugten. Maar wat misschien nog wel belangrijker is als jij zijn droomvrouw wilt worden (of blijven), is dat hij ook psychologisch voelt dat jij de ware bent voor hem.

En dat doe je door hem mentaal te triggeren.

En hoe je dat doet, is heel simpel:

Er zit een knopje in een man zijn hoofd.

Dat knopje is direct verbonden met zijn hart. Druk je op dat knopje, dan begint zijn hart sneller voor jou te bonken, en liefdeshormonen door zijn lijf te pompen. Het is de wetenschappelijk bewezen manier om een man verslaafd aan je te maken. Zoals een tienermeisje verslaafd is aan haar Justin Bieber poster.

Maar weinig vrouwen weten van dit knopje, waar het zit en hoe ze erop moeten drukken.
Daarom noem ik dit “het Mannengeheim“.

Als je er achter wil komen wat dit knopje is, dan laat je hieronder je e-mailadres achter. Ik stuur je dan direct een e-mail met het Mannengeheim.

Ik kan het namelijk niet zomaar op de site zetten, omdat het nogal krachtig is. En dat moet natuurlijk in goede handen blijven. Vind je ook niet?

Dus meld je hieronder aan. Dan zie ik je aan de andere kant.

Lieve groeten,
Tim Veninga

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

5 Reacties

 • Dominique schreef:

  Tim, je bent gé-ní-aal! Ik ben blijkbaar al goed op weg maar het is fijn om te weten dat ik nog vanalles bij kan leren.
  Wat meen je, als alle vrouwen jouw ideeën wisten.. Dan zou de wereld er toch al veel mooier uit zien?
  Bedankt Tim. Ik hoop dat je een vrouw of vriendin hebt die je geheim ook heeft gelezen.. Je verdient het.
  Groetjes, Dominique

  • Tim Veninga schreef:

   Dankjewel;) Lief dat je dat zegt.

 • Vanderhoeven Chia schreef:

  Super artikel! Ik lees zelden tot nooit lange artikels maar dit LOVE IT
  Zeker eens toepassen!

 • Heeey Tim,

  just wanne say…
  Mann your Awe Some!
  Het feit je ons vrouwen wilt laten beseffen.
  Onbewust was ik al goed bezig, maar zal het mn leven lang blijven koesteren.

  What A Journey…
  And it works above al👍🏼

  Ben je dankbaar,
  Enjoy life I wood say😜

  Dankje Tim

 • marie oosterlinck schreef:

  wat is het mannengeheim

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend