7 Tips Voor Als Je Man Of Vriend Alleen Maar Aan Seks Denkt

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 14 januari 2016 - Laatst gewijzigd op 25 oktober 2022Wat te doen als je man (of vriend) alleen maar aan seks denkt

Tip als man vriend alleen maar aan seks denktIk kreeg een vraag binnen van een vrouw die zei: “Mijn vriend denkt de laatste tijd alleen maar aan seks, wat kan ik daaraan doen?”

Zo vertelde ze: “Het is heel gek. In het begin van de relatie hadden we gewoon een normaal en gezond seksleven, maar het lijkt alsof hij de laatste maanden alleen nog maar seks wil. Het moet steeds extremer en hij stuurt me constant seksuele berichtjes. Ik word er gek van en krijg hierdoor juist minder zin.”

Misschien herken je dit?

Misschien heb je het idee dat jouw man / vriend ook alleen maar aan seks denkt. Of dat hij juist steeds meer of extremere seks wil waardoor het jou juist steeds meer tegen gaat staan.

Nou klopt het dat seks belangrijk is in een relatie, maar dat betekent niet dat jullie gehele relatie om seks moet draaien.

Dus als je in relatie zit met een man die alleen maar aan seks denkt, dan heb ik hier 7 tips voor je om dit vervelende probleem op te lossen.


1. Mannen en seks – dit is wat je moet weten

mannenbreinNou is dit misschien meer een weetje dan een tip, maar als je dit niet begrijpt dan kan je net zo goed gelijk stoppen met lezen. Belangrijk dus.

Kijk.

Onderzoek na onderzoek toont aan dat de seksuele driften bij een man sterker (en intenser) zijn dan bij een vrouw.

Niet alleen zorgt dit ervoor dat mannen vaker aan seks denken.

Het zorgt er ook nog eens voor dat mannen veel meer (en vaker) behoefte aan seks hebben.

Wanneer jullie een gezond seksleven hebben dan is dit (meestal) geen enkel probleem.

Maar wanneer jullie seksleven – om wat voor reden dan ook – uit balans is…

… FOUTE BOEL.

In de volgende tips leg ik je precies uit wat je daaraan kunt doen en hoe je ervoor kunt zorgen dat hij (weer) minder aan seks gaat denken.


2. Zeg niet tegen hem: “Stop met seks willen”

Stop ermeeJe hebt vast weleens iemand op een plagerige manier horen zeggen: “Denk niet aan de roze olifant.”

Wat er dan automatisch gebeurt is dat je aan een roze olifant gaat denken.

Ditzelfde geldt voor wanneer jij tegen hem zegt dat hij niet meer aan seks moet denken, automatisch zal hij hierdoor nog meer aan seks denken.

Vandaar dat dit niet werkt.

Wat wel werkt?

Zorg voor voldoende afleiding

mens erger je nietZorg ervoor dat hij zijn focus op iets anders legt.

En man kan zijn seksuele driften simpelweg niet onderdrukken, maar je kan hem er wel van afleiden door hem ergens anders op te laten focussen.

Spreek hem er dus niet op aan.

Dat werkt gewoon niet.

Maar onderneem samen genoeg leuke dingen buiten de slaapkamer, hierdoor geef je hem minder de kans om aan seks te denken. En dan nog iets…


3. Geef hem (meer) vrijheid

vrijheidNiet alleen is het belangrijk dat jullie samen genoeg leuke dingen ondernemen (zodat hij niet alleen aan seks denkt), evengoed is het belangrijk dat je hem genoeg vrije tijd geeft.

Tijd die hij kan besteden aan:

 • Voetbal.
 • Hobby’s.
 • Vrienden.

Want als jullie ALTIJD bij elkaar zijn dan blijft er maar weinig om over te praten.

Op een gegeven moment is er (naast oppervlakkigheid) geen gespreksstof  meer over, daarnaast is het – en laten we eerlijk zijn – best wel saai als je elkaar continu op de lip zit.

Een man zit er simpelweg niet op te wachten om aan een stuk door over koetjes en kalfjes te praten.

Het is dus ook niet ver te zoeken dat hij hierdoor uit verveling vaker aan seks gaat denken.

Zorg er dus voor dat jullie niet elke minuut van de dag bij elkaar zijn, laat hem dus eens in de zoveel tijd voetbal kijken met zijn vrienden.

En maak zelf handig van deze tijd gebruik door weer eens lekker bij je vriendinnen op bezoek te gaan (die je misschien al een tijdje niet hebt gezien;).


4. Heb genoeg seks met hem

Ik weet niet of het op jou situatie van toepassing is, maar als jullie al weinig seks hebben dan zul je zien dat zijn seksdriften alleen maar sterker worden.

Wat ik met weinig bedoel is minder dan in het begin van jullie relatie, eigenlijk zou de eerste maand er hetzelfde uit moeten zien als de de eerste maand na tien jaar.

Dus stel dat jullie (veel) minder seks hebben dan is het niet zo gek dat zijn seksdriften alleen maar toenemen.

… En dat is iets wat heel gevaarlijk is bij een man.

Want als een man niet genoeg seks krijgt dan raakt hij gefrustreerd, in het ergste geval zal hij zelfs vreemdgaan.

(voor je begint… daarmee bedoel ik niet dat de vreemdgangers geen schuld hebben)

Vervolgens is het heel makkelijk voor hem om zijn gedrag te rationaliseren, simpelweg omdat hij moe is van het telkens proberen (zonder succes).

relatie met gescheiden manHierdoor voelt hij zich gekwetst

Want iedere keer als hij vraagt: “Oké, ja, zullen we dan nu?”

En jij zegt: “Nee, ik wil slapen.”

Of: “Nee, ik heb geen zin.”

Dan voelt hij zich afgewezen, op de lange termijn raakt hij hierdoor (seksueel) gefrustreerd.

Nou kan een man daar best een aantal keer mee dealen. Maar als dat heel vaak gebeurd dan zal hij daar op de een of andere manier een uitlaatklep voor moeten vinden.

Kortom, het is dus belangrijk om genoeg seks met hem te hebben (volgens onderzoek is 2 a 3 keer per week het beste).

Evengoed is het belangrijk dat het voor jou weer leuk en fijn is. Dit is hoe je daarvoor zorgt:


5. Leer hem jou te verleiden

Ok. Je hebt de hele dag aan het werk geweest. Je hebt de hele dag voor de kinderen gezorgd en eten gekookt. Je bent gewoon moe.

Ik snap het heel goed dat je aan het eind van dag je hoofd totaal niet staat naar seks.

Je hebt er simpelweg geen zin in.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je in zo’n situatie zit, ik heb dat (net als iedere man) ook na een lange dag. Maar dat betekent niet dat er geen manieren zijn om mij zo op te winden dat ik weer zin krijg.

Zelfs in die situatie zijn er bepaalde dingen die een vrouw kan doen – of aan kan trekken;) – die werken. Het is dus belangrijk dat je hem leert hoe hij jou kan verleiden.

Wat kan hij voor je doen? Je een lange massage geven, een romantisch etentje voorbereiden, je op dat ene plekje zoenen? Leer hem hoe hij je kan verleiden. Zodat het niet zo is dat jullie samen in bed liggen en hij je het welbekende schouderklopje moet geven en vragen of je “zin in seks hebt”.

Zin in seks is een beetje vergelijkbaar met zin in hardlopen

Heel vaak als ik ga hardlopen dan zit ik op de bank en dan heb ik er eigenlijk niet zo’n zin in, maar als ik dan eenmaal de eerste vijfhonderd meter heb hardgelopen dan is het ineens wel leuk.

Zo is het ook met seks.

Nou is dat misschien niet zo’n romantische verklaring, maar het is eigenlijk voor jullie beide leuker wanneer hij een manier kan vinden om jou na zo’n lange dag op te winden.

Seks is namelijk heel goed voor een relatie, mensen met een gezond seksleven hebben een veel sterkere relatie.

Het is gewoon om zoveel redenen goed en fijn.

En als hij niet goed weet waardoor hij jou in de juiste stemming kan krijgen, leer het hem dan. Zorg ervoor dat hij precies weet hoe hij jou na een lange dag zo kan verleiden dat jij weer zin krijgt.


6. Geef hem een andere manier waarop hij zich kan vermaken

jezelf vermakenDit is misschien niet zo romantisch dat ik het zeg, maar ik ken heel veel relaties waarin dit echt een uitweg bood.

Geef hem gewoon een manier waarbij hij die seksuele gevoelens op de een of andere manier kan uiten.

Zeg bijvoorbeeld dat het oké is wanneer hij achter zijn laptop gaat zitten en “video’s bekijkt”.

Nou weet ik dat sommige vrouwen er heel erg onzeker van worden als hun man naar porno kijkt, maar als dat een uitweg is… als hem dat een uitlaatklep biedt voor zijn seksuele driften… geef hem dan die vrijheid.

Daar is niks geks aan, en…

Het is niets om je onzeker over te voelen

goed ideeIk ken zelfs hele gelukkige stelletjes, waarbij de man een vriendinnetje ernaast heeft puur daarvoor. Die relaties zijn soms al 10 a 15 jaar oud. En het komt vaker voor dan je denkt.

Dus als er een andere manier is waarop hij een uitlaatklep kan vinden voor die gevoelens, waarmee jullie allebei gelukkig kunnen zijn, doe dat dan.

Het is namelijk zo dat wanneer je tegen hem zegt:

“Ik ga jouw behoeftes niet vervullen, maar ik wil ook niet dat je die behoeftes op een andere manier vervult.”

Dat het dan – hoe dan ook – een keertje fout gaat.

Hij moet simpelweg iets hebben om met die gevoelens te doen, stuur hem dus lekker naar zijn zolderkamertje toe. Of moedig hem hier zelfs een klein beetje bij aan. Zorg ervoor dat het voor hem wat minder eng is wanneer hij dat doet en dat het niet zo’n taboe is binnen jullie relatie.


7. Zorg ervoor dat jullie relatie spannend blijft

Sexting tips en voorbeeldenWe hebben het er in dit artikel al een aantal keer overgehad dat je een man zijn seksuele driften NIET kunt onderdrukken.

Dat heb ik met opzet gedaan, in de hoop dat je het nooit meer vergeet.

Ik kan namelijk niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is voor een man om zijn seksuele driften te kunnen uiten in wat voor vorm dan ook.

Nogmaals, ik weet niet helemaal zeker of deze situatie voor jou van toepassing is.

Maar als jij er niet op zit te wachten om zijn behoeftes in de geringste mate te vervullen (en hem geen andere uitlaatklep biedt) dan is het slechts een kwestie van tijd voordat het misgaat.

Maar zover wil je het natuurlijk niet laten komen, ofwel?

Niet? Goed om te horen. Ik hoopte al dat je dat zou zeggen. Wat je doet is dit…

Breng de spanning terug in jullie relatie

Happy coupleAls een man alleen maar aan seks denkt – en dat voorheen niet zo was – dan is dat vaak een teken dat hij binnen de relatie niet meer aan zijn trekken komt.

Want kijk. Een man verandert niet zo van de een op andere dag.

De kans is dus aanwezig dat het hem aan de spanning ontbreekt, de spanning die er blijkbaar eerst wel was.

Vandaar dat het belangrijk is om die spanning weer terug te brengen. Lees dit artikel met 17 tips om jullie relatie weer spannend te maken.

Het is heel gek, maar:

Wanneer een man regelmatig aan zijn trekken komt dan denkt hij minder aan seks

Coffee breakZorg er dus voor dat jullie een gezond seksleven hebben en dat het spannend blijft.

Dit is hoe je dat doet:

 • Heb regelmatig seks en zorg dat het voor jou ook leuk is (tip #4 & #5)
 • Stuur hem zo af en toe eens een sexy berichtje (klik hier voor 27 voorbeelden).
 • Ga bij jezelf na welke spannende dingen jullie eerst deden, maar nu niet meer doen. Heb je er een aantal? Mooi. Verras hem hier eens in de zoveel tijd mee.

Door dit te doen zal hij automatisch minder aan seks gaan denken.

Hierdoor blijft de relatie leuk (en spannend) voor jullie beide.


Wat een man het allerbelangrijkste vindt…

Seks is belangrijk. Maar begrijp me niet verkeerd. Er is één ding wat mannen nog veel belangrijker vinden dan dat.

En de meeste mannen krijgen dit nooit (of nauwelijks) van een vrouw. Wanneer ze dit wel krijgen dan raken ze er letterlijk verslaafd aan. Ze worden verliefd op haar en willen alleen nog maar bij haar in de buurt zijn.

Wat dit is?

Dat vertel ik je niet in dit artikel. Maar wanneer je jezelf hieronder aanmeldt dan leer ik je het nummer één geheim om een man verliefd, verslaafd en geobsedeerd met je te maken. Dus meld jezelf hieronder aan en dan stuur ik het – privé en gratis –  naar je toe;)

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

8 Reacties

 • Willemijn schreef:

  Drie keer in de week is gewoon te veel. Dan heb je helemaal niet de tijd om het verlangen te laten opbouwen. En bij mij werkt het ook niet zo. Als ik zin heb, weet ik dat drie dagen van tevoren al, en als ik geen zin heb ook. Ga ik seks hebben als ik geen zin heb, dan is het gewoon stomvervelend en niet te vergeten pijnlijk, en allerlei saaie dingen zoals massages gaan daar niets aan veranderen.

  • Tim Veninga schreef:

   Ik hoop voor je dat dit niet echt zo is en dat het een kwestie is van een verkeerder partner.

   Maar aan de andere kant. Als je op deze manier gelukkig bent en jouw partner ook, dan is dat natuurlijk prima.

   • Willemijn schreef:

    Het gaat misschien niet persé alleen om de frequentie. Maar meer dat ik uit dit stuk haal dat seks eigenlijk ‘moet’ om de relatie goed te houden. Dat bedoel je toch, of begrijp ik je verkeerd?
    Ik ben heel erg een boekenwurm, maar op de middelbare school moest ik tientallen boeken voor mijn lijst lezen en toen was het niet meer zo leuk. Precies dezelfde boeken las ik ook in mijn vrije tijd, maar het was niet leuk meer omdat het móést.
    Sommige dingen in het leven doe je omdat het moet (best veel eigenlijk), maar seks vind ik daar te intiem voor. Maar misschien ben ik heel afwijkend op dit gebied hoor, dat sluit ik absoluut niet uit.

    • Klarita schreef:

     👍🏼👍🏼helemaal mee eens!!!

    • Elyana Steins schreef:

     Helemaal gelijk in …🍀

 • KRAPPAAL schreef:

  EEN MAN WIL GEWOON SEX DRANK EN VRIENDEN ,MEER NIET ALS JE DAT NIET SNAPT ALS VROUW BEGIN ER DAN OOK NIET AAN.

  jEUK AAN JE POES,LEKKER ZELF KRABBEN !

 • ik vind wel dat het enorm word aangeduid dat de man een tekort zou hebben of een gefrustreerd seksleven als dit het geval is een relatie maar ik vind dat de vrouw hier net zoveel last van heeft. en ik kan me heel goed voorstellen dat een vrouw op een gegeven moment niet meer wil vertellen hoe hij haar moet verleiden als hij niet naar haar luisteren wilt . ( de kalfjes en koetjes )

 • Klarita schreef:

  Helemaal super hoor, dit moet eens opengegooid worden op een respectvolle manier.😃
  Ik heb er wel wat aan.👍🏼👍🏼
  Maar Toch blijf ik met nog diepgaandere issues zitten.😣

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend