7 Simpele Tips Om Je Man / Vriend Weer Te Verleiden

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 17 september 2023 - Laatst gewijzigd op 16 september 2023

In dit artikel leer je:

  • 7 tips om je vriend weer helemaal gek op je te krijgen
  • De wetenschappelijk bewezen methode om je partner weer te verleiden, zelfs als de sleur al jaren in je relatie zit
  • Hoe je de “jaloezie-trigger” kan gebruiken om hem verliefder te maken (let op: dit wil je niet fout doen)
  • Het #1 geheim om een relatie op de lange termijn te laten werken

7 tips om hem weer te verleiden

Wat moet je doen om je man weer te verleiden?

Stel dat je relatie de laatste tijd niet meer zo leuk is.

Jullie zijn niet meer zo lief voor elkaar als in het begin. Jullie houden veel van elkaar, maar langzamerhand begint je man zijn interesse in jou te verliezen.

Er is niets afschuwelijkers dan dat. Je wilt 24/7 in zijn hart zijn en als dat niet lukt is dat jammer.

Maar er is hoop. Mannen zijn simpele wezens. Als hij niet van je hield, was hij al weg. Hij weet simpelweg niet wat hij kan doen om de relatie nieuw leven in te blazen.

Gelukkig staat hieronder een verzameling tips waarmee je elke man weer kunt verleiden. Ook geschikt voor als je relatie wel goed zit, maar de sleur er een beetje in is gekropen. Want hoe spannender en opwindender de relatie is, hoe beter.

Je krijgt mijn beste zeven tips en ik wens je veel succes met het uitvoeren ervan.

Komen ze:


Tip 1: Stel vast wanneer de passie begon te verdwijnen

Als de passie uit je relatie verdwenen is, kunnen er twee dingen aan de hand zijn:

  • Slijtage. Elke relatie kent zijn ups en downs, maar sommige relaties stagneren en krabbelen niet meer op. Dat komt omdat irritaties de boventoon beginnen te nemen en er te weinig positieve dingen gebeuren: jullie zijn gewend geraakt aan elkaars leuke kwaliteiten en zien alleen maar het negatieve.
  • Onopgeloste crisis. Als jullie ruzie hebben of iets naars hebben meegemaakt, kan dit ervoor zorgen dat de relatie een flinke dreun krijgt. Als je hier niet uit krabbelt gaat de relatie langzaam stuk.

Stel vast wanneer de passie uit je relatie verdwenen isJe zou het niet verwachten, maar ook in het laatste geval is je man verleiden een goede oplossing.

Het gaat erom dat jullie allebei weer plezier krijgen in de relatie. Wanneer jij even het voortouw neemt, kan je een flinke bijdrage leveren om weer een leuk koppel samen te worden.

Maar als er een groot probleem is (geweest) moet je ook kijken wat je aan dat probleem kan doen. Misschien is het een oplosbaar conflict maar in andere gevallen kom je er niet samen uit.

En wat als het “gewone slijtage” betreft?

In dat geval is het helemaal belangrijk om je vriend weer te verleiden. Alles wat je doet in de relatie, moet erop gericht zijn om de passie weer terug te brengen.

Alle tijd die je met hem doorbrengt moet zo leuk en spannend mogelijk worden. Dus doe wat minder praktische zaken en breng minder loze tijd met elkaar door. En focus je in plaats daarvan op hem weer verliefd maken.

Probeer te ontdekken waar de passie begon te verdwijnen. Dit is een goede indicatie voor waar je aan kan werken.

Tip: Meer weten over de passie terugbrengen? Lees dan dit artikel.


Tip 2: Besluit om de relatie beter te maken

Besluit dat het beter wordtNou is je partner opnieuw verleiden makkelijker gezegd dan gedaan.

En ik wil ook niet overkomen alsof je geen andere keus hebt. Het is jouw eigen beslissing of je de tijd in je relatie wilt investeren.

Maar doe je dat niet, dan bestaat de kans dat hij het uitmaakt en je te maken krijgt met liefdesverdriet.

Dat is niet erg. Je vindt vanzelf een nieuwe partner.

Maar als je dat niet wilt en denkt dat deze man de ware voor je is, dan kan je ervoor kiezen er alles aan te doen.

En een man weer verleiden is een marathon, geen sprint.

Je zal een tijd lang, misschien wel zes maanden, heel bewust bezig moeten gaan. In de eerste paar maanden kan je al wat veranderingen zien, maar dat betekent niet dat je mag stoppen met je best doen.

De spanning terugbrengen kost inzet. Daar moet je toe bereid zijn.

Als je definitief voor hem wilt kiezen, en bereid bent om moeite voor hem te doen, ga dan naar tip 7.

Tip: Check dit artikel voor meer tips om hem weer verliefd op je te laten worden.


Tip 3: Werk aan je uiterlijk

Ik heb goed en slecht nieuws.

Het goede nieuws is dat uiterlijk niet heel belangrijk is voor mannen. In de zin dat als je een “zesje” bent, dit voor hem genoeg is… mits dat gemiddelde uiterlijk gepaard gaat met een leuk innerlijk.

Het slechte nieuws is dat veel vrouwen in de loop van een relatie stoppen met aan hun uiterlijk werken. En dat mannen dit afschuwelijk vinden.

Stel dat je aan het begin van de relatie op de top van je jeugdige schoonheid zat. Dat je een beetje ouder wordt, is te verwachten en is ook niet erg. Daar kan een man mee leven.

Maar als je daarbij je uiterlijk niet de aandacht hebt gegeven die het nodig heeft, dan begrijpt hij niet waar die zelfbewuste vrouw van het begin van de relatie is gebleven.

Kijk opnieuw in de spiegel

En vraag je af: “wat kan ik aan mijn uiterlijk verbeteren?” Op die manier kan je iets heel belangrijks doen voor de relatie: tonen dat je geeft om wat hij en andere mannen van je uiterlijk vinden.

Hij wilt over straat met een vrouw die  er goed wilt uitzien voor haar partner

Dat betekent niet dat je dure kleren en make-up hoeft aan te schaffen, of dat je uren voor de spiegel moet staan.

Het betekent eerder dat je trainingsbroek wordt ingeruild voor een stijlvolle jurk. En dat je Netflix en chips worden ingeruild voor een avondje sporten.

Op een gezond gewicht blijven en er vrouwelijk uitzien zijn de beste dingen die je kan doen voor je uiterlijk.

In dit artikel krijg je meer informatie over wat mannen aantrekkelijk vinden qua uiterlijk bij een vrouw.


Tip 4: Breng de seksuele spanning terug

verras hem met seksJe vriend is niet eerlijk tegen je.

Hij kan doen alsof seks niet belangrijk is. Of dat hij het niet zo erg vindt dat de sleur erin is gekomen. Maar dat zegt hij omdat hij veel van je houdt en het belangrijker vindt dat jij het naar je zin hebt.

Zijn logica: als zij het goed genoeg vindt, vind ik alles best.

Maar diep van binnen heeft je man seksuele verlangens die niet bevredigd worden.

Wanneer de sleur in je relatie zit, zijn die verlangens eigenlijk een enorme kans. Want als jij die kan bevredigen, zal hij je eeuwig dankbaar zijn.

En als ik zeg “eeuwig dankbaar” bedoel ik ook “eeuwig dankbaar”.

Je wilt niet weten hoe blij sommige van mijn mannelijke klanten zijn als ze eindelijk een vrouw hebben gevonden die hen geeft wat ze verlangden in bed, maar waar ze nooit naar durfden te vragen.

Wat zijn dan de geheime verlangens van mannen?

Dit is geen blog over seks, daarvoor moet je bij iemand anders zijn. Dit is een hele goeie omdat de tips op wetenschap gebaseerd zijn.

Seksuele spanning helpt ook met iets anders.

Doet je man niet meer zoveel zijn best? Behandelt hij je niet zo hoffelijk als je zou willen? Wil je dat hij wat liever en mannelijker voor je is?

In alle drie de gevallen is het terugbrengen van seksuele spanning de snelste manier.

Want wanneer een man kriebels in zijn buik krijgt van een vrouw, komt het alfa-mannetje in hem naar boven.

Hij wil haar beschermen, haar hart veroveren en ervoor zorgen dat ze comfortabel is. En dat betekent dat hij harder zal werken voor jou en je relatie.


Tip 5: Maak gebruik van jaloezie

Mannen zijn verschrikkelijk jaloers. En niet altijd op een gezonde manier.

Maar ook dit is perfect als je hem wilt verleiden. Want mannen willen ook een vrouw die gewild is. Een vrouw waar andere mannen voor in de rij staan.

En door te laten zien dat er meer kapers op de kust zijn, breng je zijn hoofd op hol.

Nou is het niet de bedoeling dat je voor zijn neus met andere mannen flirt. Zeker als je een lange relatie hebt is dat enorm rot voor hem en trekt hij dat totaal niet. En terecht, want jij zou het ook niet leuk vinden als hij aanstalten zou maken om vreemd te gaan.

Maar wat je wel kunt doen is mijn stappenplan volgen om hem jaloers te maken.

Hieronder krijg je de korte versie (de uitgebreide versie vind je hier):

  • Stap 1: Breng meer tijd door met vriendinnen. Stel hem gerust en laat heel duidelijk merken dat je het gewoon leuk vindt om met je vriendinnen op stap te gaan.
  • Stap 2: Vertel af en toe subtiel over iets wat je een man zag doen wat je leuk vond. “Er was een man die voor iedereen (je vriendinnen) de deur openhield. Dat vond ik zo galant van hem!”

Geloof me, deze twee stappen zijn genoeg om hem jaloers te maken.

Hij probeert zich een voorstelling te maken wat er gebeurt wanneer jij op stap gaat met je vriendinnen en mannen spontaan de deur voor jullie openhouden…. En de stoom komt al bijna uit zijn oren.

Ga dus niet te ver. Bovenstaande is genoeg.


je bent te lief

Tip 6: Wees attent

Weet je wat de wetenschappelijk bewezen formule is voor een gelukkig huwelijk?

Blijf altijd attente dingen doen voor elkaar.

Wat mensen het meest gelukkig maakt, zijn kleine dingetjes die ze aangenaam vinden. Een wandelingetje in de zon, een smakelijk kopje koffie, of de tijd doorbrengen op een andere manier die ze fijn vinden.

Als jij je man helpt bij het vinden van dat kleine geluk, dan denkt hij dat jij de brenger van dat geluk bent.

Stel dat hij van koffie houdt en je hem eens in de zoveel tijd zijn favoriete kopje koffie brengt. Dat is een voorbeeld van een klein gebaar om hem gelukkig te maken.

De mate waarin partners wederkerig zijn hierin – dus of beide partners het volhouden dit soort kleine dingen voor elkaar te doen – hangt samen met hoe lang je huwelijk duurt. Dus vroeg of laat is het de bedoeling dat hij hetzelfde voor jou doet.

Maar er moet één persoon beginnen. Dat kan jij net zo goed zijn. Geef hem die kleine stukjes geluk. Wat het dan ook is dat hem blij maakt.

Denk niet te ingewikkeld.

Attent zijn gaan niet om grote gebaren. En die maken een man ook niet zo gelukkig. Veel belangrijker zijn de kleine, dagelijkse dingen. Als jij hem helpt daarvan te genieten zal hij je daar heel dankbaar voor zijn.


Tip 7: Gebruik het Mannengeheim

Deze tip is misschien wel de belangrijkste tip die ik je kan geven om zijn interesse weer terug te krijgen.

De trouwe lezeressen van deze blog weten precies waar ik het over heb. Maar als je nieuw bent dan vertel ik je graag hoe het werkt. Door jezelf hieronder aan te melden ontvang je een gratis rapport waarin ik je het Mannengeheim uitgebreid uitleg.

Je leert niet alleen wat je precies moet zeggen om hem weer helemaal verliefd te maken op je, ik vertel je ook waarom het zo goed werkt.

Dus laat je e-mailadres hieronder achter en ontvang het Mannengeheim binnen 2 minuten in je inbox:

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend