Man vs Vrouw: 9 Fascinerende Verschillen & Clichés Uitgelegd

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 25 mei 2023 - Laatst gewijzigd op 25 mei 2023

begrijp hoe een man werkt in de midlifecrisisIk hoef je niet te vertellen dat de verschillen tussen mannen en vrouwen enorm groot zijn.

Heb je weleens meegemaakt dat jij niets van je partner begrijpt? En hij niet van jou?

Of dat je aan het daten bent en de meeste mannen die je tegenkomt ontzettend vage figuren vindt?

Als je wil leren hoe daar om mee te gaan, dan zal je wat moeten leren over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Je zal moeten accepteren dat die verschillen er écht zijn en dat we die niet makkelijk kunnen veranderen.

En als je leert hoe mannen vs. vrouwen werken, dan kan je het gebruiken om je relaties sterker te maken. In plaats van dat het voor problemen zorgt.

Daar wil ik het in dit artikel met je over hebben.

Even tussendoor: Wil je leren hoe je een man geobsedeerd met je maakt? Lees dan ‘Het Mannengeheim’ waarin ik je uitleg hoe je dat doet door op een simpel ‘knopje’ in zijn brein te drukken. Klik hier om het gratis te lezen.

Een lijstje met verschillen

Er zijn talloze studies gedaan naar de verschillen tussen mannen en vrouwen. Ik zal er kort een paar uitpakken, om daarna uit te leggen waardoor dit komt en hoe dit je relaties kan beïnvloeden met het andere geslacht.

Verschillen in ontwikkeling

 • Meisjes ontwikkelen de rechterhersenhelft sneller dan jongens [1]. Het resultaat is dat ze eerder praten, spellen, lezen en ook een beter geheugen hebben.
 • Jongens ontwikkelen hun linker hersenhelft sneller dan meisjes [2]. De linkerhersenhelft is verantwoordelijk voor visueel-spatiaal inschattingsvermogen, een aanleg voor wiskunde, probleemoplossen, bouwen en puzzelen.
 • Meisjes spelen liever met dingen met een gezicht dan jongens [3]. Meisjes spelen graag met sociale speeltjes. Jongens meer met mechanisch speelgoed (blokken bijvoorbeeld).

Verschillen als volwassene

 • Mannen praten liever niet over hun problemen, omdat om hulp vragen gezien wordt als zwakte.
 • Het zelfvertrouwen van mannen wordt gebaseerd op welke resultaten hij kan behalen. Doelen behalen en laten zien dat hij competent is laten hem goed voelen over zichzelf.
 • En om dat te doen, moeten ze een doel zelf behalen. Liefst zonder hulp.
 • Mannen zijn in het algemeen meer geïnteresseerd in objecten en dingen, dan mensen en gevoelens.
 • Mannen zijn ook agressiever en territorialer dan vrouwen.
 • Het zelfvertrouwen van vrouwen is meer gebaseerd op gevoelens en hoe goed de relaties zijn. Ze zijn over het algemeen ook meer bezig met ondersteunen en helpen van anderen.
 • Vrouwen voelen meer voldaan door te delen en gemeenschappelijke ervaringen.
 • Mannen hebben moeite om over hun gevoelens te praten, en hebben de neiging zich meer terug te trekken als dat besproken wordt.
 • Mannen hebben over het algemeen meer liefdesverdriet dan vrouwen, omdat ze een kleiner sociaal netwerk hebben om op terug te vallen.
 • Vrouwen hebben vaak empathie nodig, terwijl mannen juist geneigd zijn om oplossingen te delen.

En er is nog een hoop meer wat ik niet allemaal op zal noemen. Laten we nu kijken waarom deze verschillen er zijn en waar je op moet letten.

Waarom mannen en vrouwen zoveel verschillen

Het komt erop neer dat in de loop van duizenden jaren mannen en vrouwen een andere rol hadden.

 • De vrouwen bleven bij de kinderen;
 • De mannen gingen uit het kamp om te jagen en oorlog te voeren.

Dit is voor tienduizenden jaren zo geweest.

Toen is er in de vorige eeuw in één klap van alles veranderd

Hartstikke goed, maar de menselijke natuur zal nog flink wat jaartjes nodig hebben om mee te veranderen. Dat gaat niet vanzelf.

Tot die tijd zullen mannen en vrouwen erg verschillend zijn en is dat iets waar je mee om moet gaan, hoe lastig dat ook is.

Gelukkig is eenvoudig te leren wat die verschillen zijn en waar je rekening mee moet houden

Als je eenmaal weet wat jou verschillend maakt van een man, kan je hem beter begrijpen en voorkomt dit dat je in nare situaties terechtkomt.

De meeste problemen in dating- en relatieland komen doordat het ene geslacht ervan uitgaat dat het andere geslacht hetzelfde denkt.

Niets meer en niets minder.

In plaats van daarover te communiceren blijven koppels jarenlang aanmodderen en voor je het weet ben je vijftig jaar oud en ongelukkig getrouwd.

De verschillen tussen mannen en vrouwen hebben zich over tienduizenden jaren ontwikkeld, maar…

Met de juiste communicatie kan je die verschillen in korte tijd overbruggen

Je leert om meer van elkaar te houden doordat jullie verschillen niet meer tussen jullie instaan. En als je een nieuwe partner wilt vinden, weet je precies waarvoor je moet oppassen.

Doordat je mannen beter begrijpt zal je hem minder snel afwijzen op iets wat jij heel irritant vindt maar wat nou eenmaal bij mannen hoort.

Hier komen ze, de negen belangrijkste verschillen en clichés. Mannen versus vrouwen:

Disclaimer:

Hieronder zul je vaak “alle mannen” of “alle vrouwen” tegenkomen. Dat is omdat het voor het overgrote gedeelte van de mannen en vrouwen geldt. Maar vergeet niet dat er altijd uitzonderingen zijn.


De verschillen tussen mannen en vrouwen waar je nooit bij stil hebt gestaan…

Verschil 1: Mannentaal vs. vrouwentaal

Gebruik niet te veel smileys wanneer je een man apptHeb jij je weleens verbaasd over hoe mannen reageren op je appjes? Waarom dat altijd zo kortaf gaat?

Of heb je weleens gedacht: “Hij stuurt nooit iets uit zichzelf behalve als hij wil afspreken. Hij is niet geïnteresseerd in wat ik te zeggen heb.”

Ik wil je geruststellen

Dit is het niet. Zelfs de meest interessante vrouwen op aarde krijgen geen lange verhalen via WhatsApp.

Omgekeerd vragen mannen zich af waarom jij van die lange verhalen stuurt naar zijn telefoon. Of waarom je hem opbelt voor de gezelligheid.

Mannen gebruiken taal namelijk maar voor één ding

En dat is het uitwisselen van informatie. Niet voor de gezelligheid of om iets te delen. Nee, alleen om een feit van het ene hoofd in het andere te brengen.

Dit geldt niet alleen als hij je appt.

Maar ook wanneer jullie samen op stap zijn. Zijn manier van praten is feitelijk en bevat weinig emotie. Dat komt niet alleen omdat mannen van zichzelf minder emotioneel zijn maar ook omdat hij dit niet snel met taal zal uitdrukken.

Vrouwen daarentegen praten doorgaans graag over hun gevoelens. Zo veel en zo lang mogelijk (tot ergernis van hun vriendjes).

Hij praat vaker over feitjes, jullie praten vaker over gevoelens.

Denk daar de volgende keer aan als hij iets lomps zegt. Waarschijnlijk bedoelt hij het niet zo maar herkent hij simpelweg niet dat jij over je gevoel wilt praten. Of hij wil informatie met je uitwisselen en is hij daardoor wel erg direct en onbeholpen.

Zal hij me ooit voor de lol appen?

Dat ligt eraan.

Als je bedoelt: “Zal hij ooit voor de lol ellenlange verhalen typen en die naar mij versturen?” Dan is het antwoord een duidelijk maar beslist “nee.”

Dat komt simpelweg niet op bij een man.

Maar dat hij anders communiceert dan jij wil niet zeggen dat hij daar geen plezier aan beleeft. Mannen zitten gewoon anders in elkaar. Als hij je appt kan hij dat nog best voor de lol doen. Het is alleen een ander soort plezier.

Als hij je leuk vindt, zal hij je appen om je mee uit te vragen.

Dat geeft hem een goed gevoel, maar het heeft tegelijkertijd wel een bepaald doel. Voor jou zou dat lastig zijn omdat jij juist wil appen zonder dat er een achterliggend doel is. Maar voor een man ligt dat anders.

Hij heeft juist dat doel nodig om het leuk te vinden. Dat is iets wat je moet begrijpen.


Verschil 2: Vrouwen zijn sociaal intelligent

Vrouw luistert naar een man die praat

De meeste mannen zijn niet zo slim. Op sociaal vlak dan.

Ik heb jarenlang mannen gecoacht. En het kost me bij veel mannen enorm veel tijd om hen de basisbeginselen van sociale contacten aan te leren.

Dat komt omdat mannen minder sociale cues opvangen dan vrouwen.

We zijn niet goed in staat om een inschatting te maken van hoe iemand zich voelt.

 • Als je begint te huilen, gaan we ervan uit dat je verdrietig bent.
 • Als je lacht denken we dat je blij bent.

Maar daar houdt ons inschattingsvermogen zo’n beetje op.

Waarom je duidelijk moet zijn met een man

Als je hem iets op een subtiele manier probeert duidelijk te maken, durf ik je op een briefje te geven dat hij niet begrijpt waar je het over hebt.

Je zal het hem moeten uitleggen in termen die hij snapt. En dat betekent dat je veel duidelijker moet zijn dan dat je tegen je vriendinnen bent.

Waar je ook op moet rekenen is dat mannen je zullen kwetsen, vaak zonder dat ze het zelf doorhebben.

Ze zijn slecht in het interpreteren van sociale signalen en maken daardoor fouten.

Hij zegt iets op het verkeerde moment of weet niet hoe hij moet reageren als jij erg emotioneel bent. Dit zijn allemaal dingen die er bij horen als je met een man wilt daten.

Wil je leren hoe je hiermee kan omgaan?

Dan kun je beginnen bij mijn artikel over hoe je beter communiceert met mannen.


Verschil 3: Mannelijkheid vs. vrouwelijkheid

Welke man heb jij liever?

 • Een man met de ruggengraat van een pakje boter.
 • Een man die nee durft te zeggen, zijn grenzen aangeeft en initiatief durft te nemen.

Natuurlijk kies je voor dat laatste.

Helaas krijg je er dan wat extra eigenschappen bij die je niet had besteld.

Mannen die grenzen durven stellen, zijn vaak wat lomper dan zachte mannen.

Ze staan meer in hun kracht, wat betekent dat ze eerlijk uit durven komen voor wat ze willen. En mannen willen van zichzelf andere dingen dan vrouwen.

Een man met de ruggengraat van een pakje boter zal doen alsof hij hetzelfde wil als jij. Dat doet hij om vriendjes met je te worden. Als dat is gelukt zal hij proberen om te krijgen wat hij wil.

Geloof het of niet, maar mannen denken echt dat dit werkt

Ze doen zich voor als de liefste man op aarde maar in feite willen ze precies hetzelfde als de directe man die er eerlijk om durft te vragen.

Maar wacht even. Zijn alle mannen alleen maar geïnteresseerd in één ding?

Het antwoord is niet wat je denkt dat het is. Bij cliché 9 lees je er meer over.

Wat een man zoekt in een vrouw

Een man wil het liefst een vrouw die de krijger in hem naar boven haalt. Mannen hebben een groot ego.

Ze voelen zich er ongemakkelijk bij als jij dat te veel en te vaak onder druk zet. Je hebt hier het volste recht toe maar blij zal hij er niet mee zijn.

Ze vinden het fijner als je de illusie dat hij sterker is, in stand laat.

Ook al kan je prima tegen hem opboksen, dat doen maakt jullie contact niet beter.

Als je gewend bent om vriendschappelijk of collegiaal met mannen om te gaan ben je geneigd ook zo te zijn met je partner, behalve buiten de slaapkamer misschien.

Maar in een relatie is het belangrijk om je man te behandelen alsof hij alles weet, alles kan en altijd het laatste woord heeft.

Natuurlijk kan hij niet alles, laat zijn kennis vaak te wensen over en beslis jij mee over alles wat jullie doen. Maar door het spelletje met hem mee te spelen krijgt hij een goed gevoel over zichzelf en zal je zien dat hij veel prettiger in de omgang wordt.

Wat kan je nog meer doen om hem een goed gevoel te geven?

Simpel: laat je van je meest vrouwelijke kant zien.

Als je meedoet met je mannelijke collega’s zul je misschien net zulke lompe dingen zeggen als zij. Bij je vriendinnen gedraag jij je veel vrouwelijker en spontaner.

Hoewel hij de dingen die je tegen je vriendinnen zegt nooit zal kunnen volgen vindt hij het wel leuk als je de basishouding (die veel vrouwelijker is) mee naar huis neemt. Hij zit er niet op te wachten dat je hem behandelt zoals zijn collega’s op het werk. Hij wil juist een vrouw die haar vrouwelijke kanten kent en vanuit daar met hem kan flirten.

Dit doe je door:

 • Je vrouwelijk te kleden. Draag geen broeken, broekpakken, lage sneakers of andere kleding die mannelijk overkomt. Kies in plaats daarvan items die typisch vrouwelijk zijn.
 • Gebruik een likje make-up. Een klein beetje maar. Het verschil tussen veel en weinig ziet hij toch niet.
 • Ga niet de strijd met hem aan. Bewaak je eigen grenzen en plaag hem gerust, maar ga niet vol tegen hem in. Of erger: Maak hem niet belachelijk waar andere bij zijn.

Als vrouw wil jij een mannelijke man. Als man wil hij een vrouwelijke vrouw. Dat is hoe heteroseksuele liefde er nou eenmaal uitziet in 99% van de gevallen.

Een man is aantrekkelijker als hij mannelijker wordt. Een vrouw is aantrekkelijker als ze vrouwelijker wordt.


Verschil 4: Hoe hij voelt dat je van hem houdt

Hoe je hem verliefd maakt hartWat is de manier waarop jouw vriend je kan vertellen dat hij van je houdt?

 • Een lief appje;
 • Een bos bloemen;
 • Een kaartje met een klein gedichtje;
 • Een romantisch avondje.

Dat is de manier waarop jij je gevleid voelt en het gevoel krijgt dat je geliefd en gewaardeerd wordt.

Maar voor een man ligt dit anders

Een man zit heel anders in elkaar. Hij heeft daardoor andere dingen nodig. Een lief kaartje met een gedichtje werkt niet bij hem. Een doosje chocola ook niet.

Wat werkt wel bij mannen?

 • Voedsel. Kook voor hem of breng hem iets lekkers.
 • Seks. Het is cliché maar het werkt. Ook alles wat ermee te maken heeft.
 • Speelgoed. Je ziet hoeveel mannen verslaafd zijn aan hun auto of continu met hun telefoon zitten te spelen.

Dit lijkt misschien niet zo belangrijk. Maar het verschil is enorm.

Vergelijk deze twee situaties:

 • Jullie hebben een maand lang geen seks.
 • Jullie zeggen een maand lang geen lieve dingen tegen elkaar.

Beide situaties zijn niet wenselijk.

 • Maar een man zal het eerste veel erger vinden dan het tweede.
 • En een vrouw zal waarschijnlijk het tweede veel erger vinden dan het eerste.

Om een relatie te krijgen die in balans is, is het belangrijk dat zowel de man als de vrouw krijgen waar ze behoefte aan hebben.

Ook al heeft de man weinig behoefte aan romantische gebaren, het is belangrijk dat hij deze wel uitdeelt om zijn vriendin tevreden te houden.

Omgekeerd zal je hem af en toe moeten plezieren met een leuk gadget, een verrassingspartijtje naakt worstelen of een lekker hapje. Dat houdt hem warm.

Als je een paar suggesties wilt voor leuke manieren waarop je hem kan verrassen, lees dan dit artikel.


Cliché 5: Hij vindt dat je zeurt

 • Mannen willen problemen oplossen. Zo snel mogelijk.
 • Vrouwen willen over problemen praten. Zodat ze deze kunnen verwerken.

Als jij met hem over je problemen wilt praten om deze te verwerken zal hij denken dat je zeurt.

Als hij niet met jou over zijn problemen praat maar ze oplost, denk jij dat hij zich afsluit en alles opkropt.

Er is bij geen van beiden kwade opzet in het spel. Het is simpelweg een verschil tussen de geslachten dat voor een misverstand heeft gezorgd.

Hoe je hierover communiceert

Leg hem uit dat je het fijn vindt als hij af en toe luistert als je echt een probleem hebt. Leg hem ook uit hoe hij je kan helpen, door je even vast te houden en een kopje thee te maken. Meer tips hiervoor vind je in dit artikel.

Tegelijk moet je er rekening mee houden dat mannen je hier eigenlijk niet goed mee kunnen helpen.

Hij kan doen alsof hij luistert maar hij zal dit nooit zo kunnen als je vriendinnen of je moeder, simpelweg omdat hij geen vrouw is. Je moeder weet hoe ze je kan helpen maar een man zal altijd proberen om je probleem op te lossen zodra je ermee komt.

Daar komt bij dat een man veel gevoeliger is voor negativiteit

Als jij klaagt over het weer zal hij niet goed begrijpen waarom je daarmee komt. Je kan er immers toch niets aan veranderen dus erover klagen heeft geen zin. Hij denkt ongetwijfeld dat er iets mis met je is en zal het je niet in dank afnemen.

Jij blaast juist stoom af door af en toe over negatieve emoties te praten. Je stopt ze niet weg, je deelt ze. Mannen doen dat zelf niet en begrijpen er daarom niets van.

De beste oplossing is om in eerste instantie altijd met een andere vrouw over je problemen te praten of negatieve energie te delen. Bij je partner kun je dit beter niet doen.

Want als het er echt om spant, wanneer je iets heel dramatisch meemaakt, dan kan je makkelijker op hem bouwen als dit één van de weinige keren is dat je een beroep doet op zijn compassie.

Door minder vaak je negatieve emoties met hem te delen haal je druk van de ketel en krijgen jullie het allebei makkelijker.

Hij raakt niet gefrustreerd en blijft zo beschikbaar wanneer je zijn hulp nodig hebt. Je kunt een man prima aan het werk zetten, maar je negatieve emoties met hem delen, daar schiet je meestal niets mee op.


Cliché 6: Zijn opwinding is als een schakelaar

vrouwelijke opwinding is als een houtkachelEn die van jou is als een houtkachel die langzaam opgestookt moet worden.

Dit is mijn favoriete cliché.

Sinds mijn start als datingcoach heb ik het letterlijk duizenden keren gehoord. In tegenstelling tot de meeste clichés over dating zit hier een kern van waarheid in.

Je hebt het ongetwijfeld gemerkt, maar een man is binnen tien seconden ready to go. Ook op momenten dat het niemand uitkomt.

Als puber is elke jongen er bang voor om in de klas een harde te krijgen op het moment dat iedereen het ziet. Dit gebeurt elke man ooit een keer in zijn leven. De vraag is niet of, maar wanneer.

Dat hij opgewonden wordt, wil niet zeggen dat hij emotioneel heel opgewonden is

Het is een fysieke reactie. Maar meestal is het een emotionele trigger die een man in staat van paraatheid brengt.

Een spannende blik. Een kort rokje. Zijn fantasie die naar een vrouw kijkt en er dingen bij bedenkt die zij niet voor mogelijk houdt. Vanaf dat moment is hij er klaar voor.

Bij jou werkt dat natuurlijk heel anders

En je hebt heel veel geluk als je een man hebt gevonden die wel weet hoe het werkt. Maar de meeste mannen zullen nooit weten dat jij op een andere manier opgewonden raakt, tenzij jij het ze vertelt.

Maar dat vertellen doe je natuurlijk niet rechtstreeks.

Wat je zou kunnen doen, is zeggen dat je een interessant artikel hebt gelezen waarin het verschil tussen mannen en vrouwen wordt uitgelegd.

Vertel dat er een vergelijking werd gemaakt tussen een houtkachel en een lichtschakelaar: de vrouw is een houtkachel en de man een lichtschakelaar. En dat jij daardoor nu je seksualiteit echt begint te begrijpen.

Want jij hebt als houtkachel inderdaad lang voorspel nodig: je moet klein beginnen en het vuur langzaam aanwakkeren.

Geloof het of niet, maar hij zal zichzelf een genie vinden door uit jouw verhaal de nodige lessen te trekken.

Het is niet alsof mannen er ineens veel begripvoller van worden ofzo. Hij is nog steeds geen vrouw en heeft nog steeds een seksdrive die heel anders werkt. Maar hij is er in ieder geval op ingesteld dat als hij met een vrouw naar bed wil hij geduld moet hebben en haar langzaam op moet warmen.

Als jij een man hebt die dit niet begrijpt en die het voorspel afraffelt alsof het een tassencontrole op het vliegveld is, dan is het tijd om er iets aan te doen.

Hoe je dat doet, zie je in onderstaande video:

Moedig hem aan om zich in het onderwerp te verdiepen

Als je man slecht in bed kan hij wel een lesje gebruiken. 

Maar ook al doet hij het best aardig, hem wat nieuwe trucjes leren kan geen kwaad. Stuur hem bijvoorbeeld eens naar de website www.meesterminnaar.nl.

Hoe kan je de verschillen tussen jullie gebruiken om hem verliefd op je te maken?

Eerder leerde ik je al dat mannen prima te verrassen zijn met eten, speelgoed en seks.

Als jij een man heel leuk vindt, kan je overwegen om hem een keer te grazen te nemen op het moment dat hij het niet verwacht. Dan verras je hem goed. En als je dan precies weet hoe je al zijn knopjes moet indrukken, kun je een man goed verslaafd maken aan je.

Nou ben ik niet van plan daar al te diep op in te gaan. Ik ben een datingcoach en geen sekscoach. Maar op deze website lees je alles wat je nodig hebt om hem het hoofd op hol te brengen.


Cliché 7: Hij kijkt alleen naar uiterlijk

zijn ogen dwalen afDit cliché klopt een beetje… maar niet helemaal.

Kijk:

Als jij kunt kiezen tussen een stoere man met veel succes in het leven en een slapjanus met een lege bankrekening, zal je voor de eerste gaan als alles verder gelijk is.

Zoiets is er ook gaande bij mannen.

Als hij verliefd is op twee vrouwen, zal hij voor de mooiste kiezen.

Want voor een langetermijnrelatie is het innerlijk het allerbelangrijkste maar het oog wil ook wat.

Je moet het zo zien:

Op de korte termijn vindt hij uiterlijk heel belangrijk. Als hij een mooie vrouw ziet wordt hij daar opgewonden van en wordt hij nieuwsgierig naar haar. Maar als hij met haar praat en ze blijkt een ontzettend kreng te zijn, dan wil hij geen relatie met haar.

Als een man een vrouw niet leuk vindt qua persoonlijkheid, kan ze een relatie wel vergeten.

De meeste vrouwen zullen niet snel naar bed gaan met iemand wiens persoonlijkheid ze niet zien zitten. Dat is bij mannen wel anders. Ik denk dat het overgrote merendeel van de mannen heel graag een one night stand zou doen met een knappe vrouw, ook al vinden ze haar niet zo aardig.

Zouden ze een relatie met haar aangaan? Als die man een beetje zelfrespect heeft is het antwoord “nee”.

Waarom is uiterlijk zo belangrijk voor mannen?

Van nature was dit het enige waar mannen naar konden kijken. Ze zien dat een vrouw er gezond en sterk uitziet en gaan er dan van uit dat ze goede genen geeft. Op die manier wordt de kans op een gezond baby’tje bij een eventuele bruiloft het grootste.

Dat mannen zo geobsedeerd zijn door schoonheid komt omdat hij zijn ogen openhoudt, op zoek naar vruchtbare vrouwen. Dat is geen bewust proces maar het gebeurt automatisch, zonder dat hij daar dus bewust controle over uitoefent. (Het zit natuurlijk iets ingewikkelder in elkaar dan hier wordt beschreven, maar je snapt het idee.)

Als je een relatie hebt met een man die regelmatig naar andere vrouwen kijkt, ben je niet alleen

Het is één van de meest gehoorde klacht van mijn vrouwelijke klanten. Ze worden er gek van dat hun vriend zelfs naar een andere vrouw kijkt als ze naast hem loopt.

Ik moet hen altijd teleurstellen: dit doet elke man en hij kan er niet eens wat aan doen.

Maar het betekent niet dat hij vreemd wil gaan, dat hij jou niet leuk vindt of dat hij seksistisch is. Het is een automatisch proces waar hij niets aan kan doen. Elke man heeft het en dat zal zijn hele leven zo blijven.

Uiteindelijk is hij bij jou omdat hij je persoonlijkheid leuk vindt. Hij moet wel heel gek zijn wil hij een relatie aangaan met een vrouw wiens persoonlijkheid hij niet kan uitstaan.


Cliché 8: Hij begrijpt niets van je emoties

hij begrijpt niets van je emotiesOok dit is helemaal waar.

Als jij emotioneel wordt, zal hij niet begrijpen waarom. Hij zal het ook heel naar vinden omdat hij niet snapt waar het vandaan komt.

Ik heb je al uitgelegd dat het soms beter is om nare zaken met je vriendinnen of je moeder te bespreken. Maar soms word je emotioneel zonder dat je hier wat aan kan doen.

Je kan je voorbereiden op een vervelende reactie van je vriend.

Waarschijnlijk:

 • Kijkt hij je aan alsof hij water ziet branden;
 • Zegt hij dat jij je aanstelt;
 • Gaat hij verder met de krant lezen of computerspelletjes spelen;
 • Moet hij haast een beetje lachen;
 • Schrikt hij en denkt hij dat het zijn schuld is.

Dit is zomaar een greep uit de reacties die mannen kunnen vertonen. Als dit gebeurt: realiseer je dat ze het niet opzettelijk doen.

Hij snapt niets van emoties en uit dit onbegrip komt een stomme of nare reactie voort.

Er zijn meer redenen waarom mannen vrouwen niet begrijpen. Daar lees je meer over in dit artikel: 11 Redenen Waarom Mannen Vrouwen Niet Begrijpen.


Cliché 9: Mannen willen geen relatie en alleen maar seks

Het mannenbreinDat je een man makkelijk tevreden kunt maken door met hem naar bed te gaan, wil niet zeggen dat dit het enige is wat hij wil. Mannen willen net zo goed een liefdevolle relatie met iemand waar ze van houden.

Het kan zo zijn dat hij in een fase zit waarin hij zijn wilde haren nog kwijt moet raken. Het kan ook zo zijn dat hij een vrouw leuk genoeg vindt voor de seks, maar niet leuk genoeg vindt voor een relatie.

Maar in beide gevallen is zijn einddoel een relatie aangaan met de vrouw van zijn dromen.

Dat neemt dus niet weg dat seks belangrijk is voor een man.

Het is één van de belangrijkste manieren waarop hij zich een sterke kerel kan voelen. Het verschil tussen een kleine jongen en een stoere man is wat je tussen de lakens uitspookt.

Althans, zo denken mannen erover.

En als het goed is, is seks voor beide partijen plezierig. Met een beetje geluk is het nog sensueel en intiem ook.

Maar wat nou als je alleen maar mannen tegenkomt die niets willen dan seks, seks en nog eens seks?

Er zijn maar heel weinig mannen die alleen maar seks willen

Net zoals jij, willen de meeste mannen een relatie. Met een sterke, onafhankelijke vrouw waar hij mooie momenten mee kan delen.

Toch kan het gebeuren dat je alleen maar mannen tegenkomt die je willen gebruiken voor seks. In dat geval gaat er iets grondig mis. Blijkbaar denken die mannen dat ze allemaal ongestraft gebruik kunnen maken van jouw goedheid.

In dit artikel leg ik je uit hoe je dit soort eikels eruit kunt filteren en je mannen aantrekt die echt geïnteresseerd in je zijn.


Een slimme manier om van deze verschillen gebruik te maken

Hoewel… er is nog één mannelijk kenmerk dat interessant is voor jou. En als je op dat kenmerk inspeelt, heb jij alle kaarten in handen.

Er is namelijk een manier om een man verslaafd aan je te maken. En ik wil het jou verklappen.

Meld je hieronder aan, dan stuur ik jou het geheim waarmee je elke man verliefd op je maakt. Het is een rapport waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je hem helemaal gek op je kunt maken.

Je hebt het binnen 2 minuten in je inbox en het is helemaal gratis.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend