7 Gouden Tips Voor Als Je Man Wil Scheiden, Maar Jij Niet

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 6 juni 2016 - Laatst gewijzigd op 18 oktober 2021

In dit artikel:

 • Waarom ik je 100% afraad om hem te smeken bij je te blijven, en wat je dan wel moet doen om de kans groter te maken dat hij zich bedenkt.
 • Hoe je voorbereiden op een leven zonder hem de kans groter maakt dat hij toch bij je blijft.
 • Wat het verschil is tussen liefdesverdriet en verdriet dat je leven uit elkaar valt, en hoe je de tweede kunt gebruiken om de eerste minder te maken.
 • Het nummer 1 ding waar mannen een ongelofelijke hekel aan hebben. Zorg dat je hem hier niet mee belast, en je maakt de kans veel groter dat het goedkomt.

Hij wil scheiden

scheidenMaar jij niet.

Het is een ontzettende rotsituatie. Ik wil niet tegen je liegen. Het is erger als dat jullie alletwee willen scheiden. Dan is er ook ruzie en drama, maar als hij wil scheiden en jij niet kom je op een heel nieuw niveau.

Jullie hebben samen een leven opgebouwd en doen het al een hele tijd prima, vind jij. Tuurlijk zijn er problemen en moeilijkheden, maar zijn die er niet in elk huwelijk? Bergen zijn er om beklommen te worden.

Maar hij wil dat niet meer. Hij loopt er van weg. Misschien is er een andere vrouw, of is hij vreemdgegaan. Er kunnen tig redenen zijn waarom een man wil scheiden. Hoe het ook zij: jij zit met de gebakken peren.

Wat deze situatie zo naar maakt is het gevoel van machteloosheid wat kan ontstaan. Bij een scheiding waarbij jullie er alletwee klaar mee zijn hebben jullie alletwee wat te zeggen. Maar als hij beslist er mee op te houden is het zijn keuze en daar heb je maar weinig invloed op.

Gelukkig zijn er wat dingen die je kan doen om hem terug in je armen te sturen, en daar vertel ik zo meer over. Maar het is allereerst belangrijk dat je wat doet aan je gevoel van machteloosheid. Tenminste, dat zou ik zelf hebben als ik in die situatie zou zitten. Er is namelijk niets naarders dan het gevoel hebben dat je leven een loopje met je neemt. Ook als ik klanten coach in deze situatie zorg ik dat ze allereerst sterk genoeg worden om er mee om te gaan.

Daarom geef ik je hier mijn 7 belangrijkste tips, als hij wil scheiden en jij niet.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:Tip 1: Laat je niet verleiden tot doemdenken

Positieve benaderingOp het moment dat je in zo’n machteloze situatie zit, kan dit je perspectief enorm beïnvloeden. Doordat je man wil scheiden en jij niet, voelt het alsof iemand je haast bewust pijn doet. Zeker als iets wordt weggenomen waar je enorm om geeft, tegen je zin in, kan dit je blik vertroebelen.

Hierdoor ga je de werkelijkheid zien door een “zwarte” bril, het tegenovergestelde van de roze bril als je verliefd bent. Alles wat je normaal rustig aan zou pakken, en wat in het verleden goed is gegaan, wordt nu een onneembare hindernis.

Krijg ik e-mails van vrouwen over dit onderwerp, dan zijn dit hele duistere e-mails. Ze staan vol met fatalistisch taalgebruik als:

 • Mijn hele wereld stort in.”
 • Ik red het financieel niet.”
 • Mijn hele leven gaat verdwijnen.”
 • Ik zal nooit meer verliefd worden. Want hij is de ware. Wat nu?”

Dit doemdenken ontstaat door de machteloosheid die ze voelen. Die vertroebelt hun kijk op de werkelijkheid. Maar laten we eens al deze uitspraken onder de loep nemen.

“Mijn hele wereld stort in.”

wereld stort inDat begrijp ik. Het is het gevoel wat je hebt doordat de liefde van je leven bij je weg gaat. Geeft helemaal niks, maar realiseer je dat de woorden die je gebruikt te sterk zijn voor de situatie. Hierdoor druk jij jezelf verder de machteloosheid in.

Wat als je zou zeggen: “Ik voel me machteloos en verdrietig, want de liefde van mijn leven gaat bij me weg? Maar ik heb genoeg andere dingen, zoals werk of hobby’s, mijn familie, mijn vrienden, mijn cavia, mijn scootmobiel?”

Als je het gevoel hebt dat je hele wereld instort is het tijd om meer waarde te hechten aan de andere dingen in die wereld, naast je man. Op deze manier voorkom je dat je wereld afbrokkelt en hou jij je vast aan de dingen die wel stabiel zijn. Daarover in een latere tip meer.

“Ik red het financieel niet.”

Ook dit valt mee. Je woont in Nederland. Als je scheidt van je man heb je sowieso recht op alimentatie. Het allerergste wat er kan gebeuren is dat je een uitkering krijgt. Geen vetpot, maar je zal in ieder geval overleven. Daarnaast zijn er een hoop instanties die hulp bieden aan vrouwen die gescheiden zijn. Je zal er nooit alleen voor staan. Zeker als je een alleenstaande moeder bent, hoef jij je geen zorgen te maken.

Leuk is natuurlijk anders, en misschien zet je een stap terug in levensstijl. Maar je hoeft niet op straat te slapen. Je hebt nog steeds lekker eten, internet en televisie. Ook als je kinderen hebt. Sterker nog: een alleenstaande bijstandsmoeder ontvangt zo’n 2000 euro per maand van de staat.

Mijn hele leven gaat verdwijnen.”

gebroken-hart-tipsHiermee doelt de mailschrijver vaak op haar sociale netwerk. Haar vrienden die voor haar man zullen kiezen en haar in de steek zullen laten, tot soms zelfs haar familie die haar de schuld zal geven van het gestrande huwelijk en haar zal onterven. Dit zijn extreme voorbeelden, en de meeste vrouwen hebben hier gelukkig niet mee te maken. Zij hebben een sterke band met hun familie, waar ze op kunnen terugvallen. Of anders zijn er altijd wel een paar vrienden.

Mocht jij tot de minderheid behoren met nauwelijks familie en weinig vrienden, heb ik een heel simpel advies. “It only takes one.” Ook al heb je maar 1 vriendin, dat is genoeg. Als jij 1 iemand hebt die je kan bellen, die blij is om je stem te horen, kan dat genoeg zijn om je die nare periode door te slepen. Als je dus weer denkt dat je leven verdwijnt, denk dan aan de ene persoon. En zorg dat jij je best doet om hem of haar een lach op het gezicht te tonen.

Als je nog steeds niet overtuigt bent of meer behoefte hebt aan een sociaal netwerk, wordt dan lid van een vereniging. Ik weet dat het stom klinkt, maar stel dat je bij een koorvereniging of sportvereniging gaat. Het kost je twee, maximaal drie uurtjes per week. En in die periode ontmoet je minstens twintig mensen met wie je samen wat doet. Als je echt bang bent om je sociale netwerk te verliezen, kan zo’n wekelijkse activiteit wat houvast bieden.

De moraal van het verhaal is dat 80% van de vrouwen een heel gezond sociaal leven heeft wat er niet onder zal lijden, en misschien wel sterker wordt door een scheiding. Voor de kleine minderheid die in de problemen komt: focus je op de mensen die wel in je leven zullen blijven. En lukt dat niet, investeer in het vinden van nieuwe mensen. Ga eens naar een borrel met collega’s. Doe wat met je oma, als je haar al drie weken niet hebt gezien. Laat je versieren door een collega op je werk, maar doe iets.

Ik zal nooit meer verliefd worden want hij is de ware. Wat nu?”

waaromDat je nooit meer verliefd zult worden is natuurlijk flauwekul. Ben je nooit eerder verliefd geweest voordat je trouwde? Ok, stel dat je tot de minderheid van de vrouwen behoort die haar man ontmoette toen ze 16 was, realiseer je dan dat de meeste vrouwen een paar vriendjes verslijten totdat ze dan bij de definitieve versie aankomen. En ook als ze dat niet doen was er vaak iemand waarvan ze vlinders in de buik kregen. Maak je dus geen zorgen: het komt helemaal goed.

En dat hij de ware is? Misschien. Maar uit mijn ervaring als datingcoach weet ik dat er niet 1 de ware is. De meeste mannen of vrouwen die ik gecoacht heb die begonnen over een “de ware”, vonden later iemand die beter bij ze pasten en die ze leuker vonden dan “hun ware”. Zolang je genoeg mensen tegenkomt, zul je vanzelf iemand ontmoeten die bij je past en met wie je de rest van je leven wil doorbrengen.

Als je echt bang bent dat je nooit meer verliefd zal worden, dan heb ik het ultieme tegenbewijs. Laatst was ik aan het hardlopen in het park. Ik zag daar twee oudjes, van ruim in de 80, op een bankje elkaars handje vasthouden en kusjes geven. Ik vond het zo ontzettend schattig dat ik wel even naar ze toe moest lopen. “Goedemiddag,” zei ik met een brede grijns op mijn gezicht. “Ik ben datingcoach, en ik zie dat jullie heel erg gelukkig zijn samen. Dat vind ik heel bijzonder als u al zo lang getrouwd bent. Mag ik u vragen wat uw geheim is?”

De man van het stel draaide naar me toe en zei koeltjes: “We zijn niet lang getrouwd. We kennen elkaar net drie weken.”

De moraal van dit verhaal? Ook al denk je dat je niet weer iemand zal ontmoeten, ik kan je geruststellen. Er komt vanzelf iemand voorbij. Ook al ben je tachtig.

“Doemdenken gaat je niet helpen.”

Al die beelden die je voor je geestesoog oproept en die slecht aflopen, maken je leven een stuk moeilijker. Ze zorgen ervoor dat je onrustiger wordt, dat jij je emoties opblaast en dat je steeds irrationeler gaat denken. Je vertellen dat je er mee moet ophouden is een goede eerste stap, maar ik realiseer me dat die doelbeelden een symptoom zijn van de machteloosheid die je voelt. In de volgende zes tips bespreek ik hoe jij jezelf minder machteloos kan maken. Zo pak je het probleem bij de oorzaak aan en denk ik dat het een stuk makkelijker wordt om positiever te denken.

En begrijp me goed. Ik probeer je niet een naar gevoel te geven door op deze manier over je denkbeelden te praten. Maar ik wil je wel laten zien dat ze niet kloppen. Ik hoop dat je wat gerust bent gesteld. Want de situatie is niet hopeloos.


Tip 2: Zorg goed voor jezelf

Als je man bij je weggaat is dat afschuwelijk. De liefde die jullie deelden zal voorgoed uit je leven verdwijnen. Daar kan jij je maar zo goed mogelijk op voorbereiden.

Want niet alleen zijn liefde zal verdwijnen. Ook de dingen die hij voor je deed, en waardoor jij je goed voelde.

Stel dat hij elke dag even luisterde terwijl jij over je dag vertelde. Of je wel eens een massage gaf. Als jullie scheiden verdwijnt dat. En dan zul je merken welke dingen wel en niet belangrijk voor je waren. Er is alleen 1 probleem. Je hersens kunnen geen onderscheid maken tussen het verdwijnen van de liefde van je man, en de dingen die hij voor je deed. Nu lijkt het misschien of de wekelijkse massage die hij gaf zo lekker was omdat hij van hem kwam. Terwijl in werkelijkheid je misschien het gewoon heerlijk vindt om gemasseerd te worden los van wie dat doet.

Nu je man uit je leven verdwijnt raad ik je niet aan om gelijk een andere man te zoeken die zijn rol overneemt. Wat ik je wel degelijk aanraad is om pen en papier te pakken en een lijstje te maken van alle dingen die hij je geeft, en een cijfer te geven over de mate waarin je ervan geniet. Alles wat een 6 of meer krijgt, daar zoek je vervanging voor. Gaat het om een massage? Ga dan lekker naar een massagesalon. Gaat het om gezelligheid? Zorg dat je de band met een paar vriendinnen aanhaalt. Gaat het om een mannelijk perspectief? Vraag je broer of je vader om met je mee te denken over problemen. Alle dingen die hij je geeft, los van zijn persoonlijke aanwezigheid, zijn op een andere manier in te vullen als je er even over nadenkt. Je zult merken dat wanneer je deze oefening hebt gedaan, een stuk van je machteloosheid verdwijnt. Je gaat hierdoor meer voor jezelf zorgen.


Tip 3: Heel je gebroken hart

actieDat wil niet zeggen dat als er een scheiding komt, je er niet kapot van zal zijn. Want naast de dingen die hij voor je deed is er nog wat anders: hijzelf. Wie hij is als persoon, en de verbinding die je bent aangegaan. Tuurlijk ga je dat missen, en voelt het heel pijnlijk als hij uit je leven vertrekt.

Hoe je daar mee omgaat is een slag apart. Het zal niet zomaar overgaan, want liefdesverdriet is 1 van de sterkste biologische drijfveren die we hebben. Ik heb als datingcoach er lang mee getopt hoe ik mensen hier het beste mee kon helpen. Maar na een lang proces van onderzoek en van trial and error heb ik een methode ontwikkelt die je kan helpen om je gebroken hart te laten helen. Wil je weten wat dat is? Lees dan dit artikel.


Tip 4: Zorg dat hij je mist

ik mis jeIk weet dat er een aantal mensen zijn die het voorgaande lezen en denken: “Ja maar Tim….”

Ik wil dat het goed komt met mijn man! Ik wil helemaal niet scheiden en ik wil de tips horen om hem te overtuigen bij me te blijven.

Dat snap ik heel goed. En daar heb ik wel wat voor. Maar voordat ik daar aan begin, realiseer je 1 ding.

Iemand die besluit te scheiden gaat niet over 1 nacht ijs.”

Vaak gaat er een proces van wikken en wegen aan vooraf. Van soms wel maanden of jaren. Gaat iemand bij je weg, dan is er al veel aan vooraf gegaan. Het belangrijkste is dat hij zich niet meer tot je aangetrokken voelt. Het ergste wat je kan doen als iemand van je wil scheiden is jezelf minder aantrekkelijk maken.

En wat is verschrikkelijk onaantrekkelijk voor een man?

Drama

dramaGeen enkele man houdt ervan om continu in de buurt te zijn van een vrouw die verdrietig is, of niet weet wat ze met zichzelf aanmoet. En nou begrijp ik dat als je gaat scheiden dit je voornaamste gemoedstoestand is. Daar doe je heel weinig aan. Maar je moet je wel realiseren dat als je een kans wilt dat hij zich bedenkt, je dit niet aan hem moet laten zien.

Je wilt namelijk dat hij de positieve punten van de relatie in gaat zien. Die zijn voor een man vaak heel simpel: hij voelt zich tot je aangetrokken en heeft het leuk met je. Als jij dus voortdurend emotioneel bent, kun je beter afstand nemen zodat hij hier niet mee geconfronteerd wordt. Het is voor hem helemaal niet fijn om met een zwaar emotionele vrouw opgescheept te zitten, en maakt de kans dat hij je weer aantrekkelijk gaat vinden kleiner. En voor het leuk met je hebben komt daar nog iets bij. Door afstand te nemen geef je hem de ruimte om heimwee naar je te krijgen. Want als hij je niet in zijn buurt heeft, kan hij tot de conclusie komen: “Hee, ze deed eigenlijk van alles voor me wat ik een beetje was vergeten. In het dagelijks leven heb ik daar weinig waardering voor getoond, maar eigenlijk is dat best fijn. Stiekem is het rot om alleen te slapen, en ze kan heel lekker koken. Waarom wil ik ook weer scheiden?”

Dus mijn voornaamste advies als je hem terug wilt, is tegenstrijdig met wat de meeste andere sites adviseren. Ga juist niet bij hem op de lip zitten. Zorg er juist voor dat er afstand is. Zo krijgt hij de kans om zich te ontspannen, en om je langzaam te gaan missen. Trek dus bij een vriendin in, of bij je moeder. Zolang je maar niet meer in hetzelfde huis als hem woont.


Tip 5: Focus je op alles behalve je relatie

vertel-een-mop-aan-je-collegaAls hij wil scheiden en jij niet, doet dat behoorlijk veel pijn.

Je hebt geleerd dat het je kansen naar hem toe niet gaat helpen. En dat het dus verstandig is om die pijn zoveel mogelijk de kop in te drukken.

Helaas gaat dat niet zo makkelijk als je hart is gebroken. Gelukkig kan je wel iets anders doen wat je kansen vergroot.

Focus je op alles behalve je relatie.”

Dit heeft twee grote voordelen.

Voordeel 1: Je hebt afleiding.

Geen enkele man houdt van drama. En voor jezelf is het ook niet fijn als je voortdurend verdrietig bent. Door je op de andere aspecten van je leven te focussen, voorkom je dat je achter je eigen staart aanloopt. Je stapt uit de cirkel van verdriet en richt je aandacht op iets constructiefs.

Let op: op de bank zitten en een halve liter chocolade ijs weg beuken in vijf minuten is niet constructief (behalve voor je speklaag). Hoewel ik het niet erg vind als je af en toe een keertje losgaat met zelfmedelijden, bedoel ik met “je op andere dingen focussen” meer zaken als je werk, hobby’s of je vrienden. Elke afleiding die je kan vinden helpt je om jezelf uit het verdriet te trekken en je gerust te stellen voor de dingen die komen gaan.

Voordeel 2: Je houdt je leven in balans.

Wanneer je alleen maar bezig bent met je scheiding, gaat dit je leven beheersen. Natuurlijk wordt je daar dood ongelukkig van. Er is nog meer in het leven, dan alleen maar een relatie. Door je op andere dingen te focussen spreidt jij je kansen. Je creëert een leven dat gebalanceerd is, en waar ruimte is voor alles wat je leuk en interessant vindt. Zeker als de scheiding wordt doorgezet, creëer jij een zachte landing in het vrijgezellenleven door je op alles te focussen wat positief is, buiten je relatie.


Tip 6: Haal druk van de ketel

Het is vast al duidelijk uit de vorige tips, maar…

…je wilt zo min mogelijk druk op je man leggen.

Hem smeken of hij bij je wil blijven is geen goed idee. Hij is echt niet over 1 nacht ijs gegaan, en je wilt niet zijn als een opdringerige verkoper.

Haal in plaats daarvan druk van de ketel. Volg de tips hierboven op en zorg dat als je met hem praat je wel laat merken dat je graag bij hem blijft – het liefst door met hem te flirten – maar dat de keuze bij hem ligt. Mensen willen graag zelf beslissen hoe ze vorm geven aan hun leven. Niemand houdt ervan als hij wat door de strot geduwd krijgt.

Realiseer je dat hij ooit verliefd op je is geworden. Je kan die liefde opnieuw aanwakkeren door positief te blijven, met hem te flirten en je niet uit het veld te laten slaan. Dit werkt alleen als je genoeg afstand hebt genomen om er voor te zorgen dat hij je mist.

Ook dan zijn er geen garanties. Maar als da zo is, is het minder erg. Je hebt namelijk in de vorige tips er alles aan gedaan om een leven te bouwen, los van je man, waar je ook gelukkig van wordt. En dat is ook wat waard.


Tip 7: Steek je hand in eigen boezem

Weet wat je zoektAls hij wil scheiden, dan heeft dit een oorzaak. Probeer er achter te komen wat deze is. En als jij deze kent, zorg er dan voor dat je dit probleem oplost.

Ga je bijvoorbeeld vreemd? Stop er mee. Irriteert hij zich aan kleine dingetjes, of ben je heel veel aangekomen? Ga naar de sportschool. Als hij een probleem ziet waardoor hij van je wil scheiden, moet je er absoluut voor zorgen dat je er alles aan doet om het op te lossen. Je hebt een simpele keuze om te maken:

 1. Ik los het probleem op en heb kans dat hij zich bedenkt.
 2. Ik los het probleem niet op en hij scheidt definitief van me.

Zet je dus over je trots heen en neem zijn kritiek ter harte. Als je hem echt terug wilt, en het zijn geen wereldschokkende dingen, is dit de manier om er voor te zorgen dat je de kans verhoogt dat hij niet van je scheidt.


Zo. Mijn 7 gouden tips voor als je man wil scheiden, maar jij niet.

Ik kreeg laatst een mail van een vrouw die in hetzelfde schuitje zat. Haar man zag haar niet meer staan, had een affaire gehad en was nu klaar met de relatie. Zij had hem vergeven voor de affaire, maar ze had wel een probleem.

Hoe maak ik hem weer verliefd op hem?

Ik stuurde haar het Mannengeheim toe. Dit is iets waarvan elke man wil dat je het weet, maar je het nooit zal vertellen. Je kunt dit gebruiken om hem helemaal gek op je te maken.

Als je wilt weten wat het Mannengeheim is, meld je dan hieronder aan.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

6 Reacties

 • Waarden normen en respect, dat missen we in onze samenleving!
  Denken mannen alleen maar met hun hoofd en niet met hun hart .
  Wat een ellende brengt een echtscheiding het teweeg.

  Alleen onze economie is er goed mee, het brengt bij vele adviesbureaus geld op.

  Word er ook nog aan de kinderen gedacht, die voor hun leven getekend zijn, vooral de kleine en zwakkere kinderen lopen vaak een trauma op.

  Vele mannen juinen elkaar op , wat de ene doet doet de andere na.
  WAAR BLIJFT DE VERANTWOORDING NAAR HET GEZIN, DE KINDEREN, EN EEN EVENWICHTIGE SAMENLEVING ?

  Het word tijd dat er een Evenwichtige Sociale Economie komt die verantwoording draagt voor elkaar.

  Laat de beter ontwikkelde mensen (man) juist een voorbeeld en steun zijn voor onze samenleving.

  Zodat er meer verdraagzaamheid en geestelijke liefde komt voor elkaar!

  Succes !

 • Mariska schreef:

  Hoi,

  De laatste dagen heb ik jullie website van binnen naar buiten bekeken.

  Ook mijn man heeft aangegeven niet meer verder te willen met mij, hij is zo standvastig en heeft ontzettend veel boosheid.
  Zijn beslissing lijkt dan ook zo drastisch gezien hij twee weken geleden nog zo van mij hield en scheiden geen enkele optie was.

  Het is een continue aantrekken en afstoten waar ik zelf niet goed mee om kan gaan dat ik vanuit mijn boosheid dan weer zeggen dan moeten we maar gaan scheiden etc.

  Dit alles is ontstaan nadat ik gediagnosticeerd ben met de ziekte van Crohn en daar vanuit een burn out kreeg (me een falende moeder en vrouw voelde). Ik heb het zo proberen recht te trekken dat ik daarin zijn aandacht naar hem totaal heb doen laten verwateren. Dat moet voor hem ook verschrikkelijk zijn geweest maar hij zei er niets over, tot aan nu en dan is gelijk de deur dicht.

  Zijn er meerdere mensen met dezelfde ervaringen en zijn er nog tips die ik eventueel kan opvolgen? We praten overigens al met een relatietherapeute.

  Dankjewel, x

 • wow, Juist dit artikel naast het artikel, 7 tips voor als je wilt scheiden van je man, gezet. Hoe hypocriet kan je zijn vrouwen aan te raden geen enkele kans meer te geven aan hun relatie en hier in dit artikel ’tips’ te geven hun man terug te krijgen. Walgelijk oneerlijk.

 • Mijn mening is dat de kinderen van kleinsaf al een verantwoordelijkheidsgevoel door de beide ouders moet worden bijgebracht. En ook dat je een voorbeeld voor je kinderen dient te geven als je gehuwd bent. Niet alleen je eigen wil en je eigen egoistisch gedrag als eerste stellen, maar denken aan je man of vrouw maar vooral de kinderen die van je egoistisch en onverantwoordelijk gedrag een flinke deuk krijgen.

 • Ik heb alles gelezen en ga ermee aan de slag. Het moeilijkste punt lijkt nu toch echt daar te zijn. Iets waar ik zolang tegen heb gevochten…..een scheiding. Ik hoop dat deze tips het laatste reddingspuntje zal zijn.

 • Hoe ga je hier mee om als het andersom is.
  Hoe kom je erachter of je er voor wil vechten of dat je in je hoofd al verder bent gegaan.
  Ga je nog in therapie?
  En de kids.

  Ik weet het echt niet

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend