De ervaringen van Georgia in de liefde

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 24 september 2019 - Laatst gewijzigd op 26 september 2021

Hieronder lees je het verhaal van Georgia.

Als je merkt dat je mannen soms afschrikt, of dat ze zich niet altijd aangetrokken tot je voelen doordat je een sterke eigen wil hebt, dan ben je niet alleen.

Hier is het verhaal van een sterke, zelfstandige vrouw die graag haar eigen gang gaat en daardoor soms tegen bepaalde problemen aanloopt in relaties met mannen.

In dit interview vertelt Georgia in haar eigen woorden voor welke valkuilen je wilt oppassen en je leert hoe zij die zelfstandigheid juist in haar voordeel heeft weten te gebruiken.

Benieuwd?

Bekijk hier het interview:


Hoe je als sterke, zelfstandige vrouw nog aantrekkelijker wordt voor mannen

Hieronder vind je de uitgeschreven versie van het interview. 

Zou je jezelf kunnen voorstellen?

Mijn naam is Georgia, ik ben 36. Ik heb wat ervaring in relaties gehad en wat ik opgemerkt heb is dat mijn valkuil altijd was dat mannen mij een beetje te zelfstandig naar hun goesting vonden.

Nu ben ik persoonlijk opgevoed geweest door een alleenstaande moeder. Ze is ook naar België gekomen, op een heel jonge leeftijd. Wij kenden hier ook niemand, dus hoe je het ook draait of keert: mijn ontwikkeling is gevormd naar zelfstandig zijn.

En ik zie ook vaak dat ik mannen... Ja, ik zeg niet dat ik ze bang maak of zo, maar dat ze zich vaak niet aangetrokken voelen. Ze voelen zich niet aangetrokken door mij, omdat ze zoiets hebben van "ja ik kan mijn mannelijkheid hier niet uithalen", of "ik kan haar geen veiligheid brengen".

Ik weet nog heel goed dat ik ooit een relatie had met een man en er een pot was die ik maar niet open kreeg. Hij zei toen "ja kom, ik ga u helpen" en ik deed een reflex om de pot aan hem te geven en toen was de pot open gegaan...

Er waren zoveel dingen achter elkaar gebeurd, dat hij naar mij keek en zoiets had van "tja..."

Maar ik had zoiets van "ja sorry, maar dit ben ik."

Grootste inzicht in de liefde?

Ik ben nu de laatste vier jaar heel hard bezig om van mezelf te houden. Dat gaat ook met vallen en opstaan. En daar zit ook heel veel liefdesverdriet bij, maar dat is wel iets nieuws.

Vier jaar geleden is het echt pas echt ontwikkeld in mij. Zo beginnen kloppen van "hé hallo, ik ben hier ook. Ik wil ook van gehouden worden", want ik zag ook dat de relaties die ik aanging eigenlijk nooit voldoende waren. Ik zocht eigenlijk naar nog meer, nog meer, nog meer. En uiteindelijk zag ik ook wel zelf in van "ah ja, wat ik eigenlijk krijg van hun, kan ik ook best zelf aan mezelf geven." En als een man dan afhaakt, dus als die relaties dan gedaan zijn, dan sta je daar niet leeg. 

Hoe heb je dat ontdekt?

Het was uit met één van mijn vorige relaties. Heel moeilijk om uit elkaar te gaan, was ook met heel veel vallen en opstaan. Er was meer pijn dan liefde. Dus de liefde was... Ja, de positieve liefde was er eigenlijk niet meer.

Er was meer een soort van masochisme zal ik maar zeggen. Dat is natuurlijk heel sterk uitgedrukt, maar er was heel veel pijn. Hij was niet gelukkig, ik was niet gelukkig. Enorm hard gestruggled.

Maar oké, het was niet enkel en alleen het probleem met communicatie, het was niet enkel het probleem qua mentaliteitsverschil ook, maar er waren ook heel veel gezondheidsproblemen gaande.

Dus er was een heel grote impact in onze relatie, dat we al van het begin zoiets hadden van "Zijn we eigenlijk wel compatibel? Kunnen we wel verdergaan?" en zo. 

En op den duur zeg je van "ho, waar ben ik nog?" Want je bent echt heel veel grenzen eigenlijk aan het breken van jouzelf. Dat je op den duur zoiets hebt van "ben ik dit nog eigenlijk? Maak ik eigenlijk nog contact met mezelf? Vind ik dit eigenlijk nog wel leuk? Vind ik dit eigenlijk leuk om dat te doen, om hem bij mij te houden?"

En dan heb je van die inzichten nodig, want jouw vrienden hebben zoiets van "ja komt wel goed". Of de anderen zeggen van "ja laat die toch, je kunt toch wel iemand anders vinden". We leven in zo’n drukke wereld dat de mensen eigenlijk niet meer de tijd nemen om echt naar jou te luisteren. Ik heb vriendinnen die al kinderen hebben, ze hebben hun eigen zaak en zo dus ze zijn heel druk bezig met hun eigen en jij komt met relatieproblemen af...

Dus ik had zoiets van "Ja wat moet ik doen? Hoe moet ik dit aanpakken?" Toen ben ik eens eventjes op internet gaan zoeken geweest en toen was ik bij Mannengeheim uitgekomen. Ik vond het wel heel interessant. Ik ben toen al die YouTube-filmpjes aangegaan en ik kreeg enorm veel inspiratie binnen, ik werd constant gevoed. En ja, ik vond het wel leuk. En toen heb ik zijn scripts uiteindelijk ook in huis gehaald.

Hoe hebben de 43 Scripts jou geholpen?

Ik weet nog heel goed dat we een stomme ruzie hadden en ik was koppig en hij was koppig en toen woonden we ook niet samen... en ik had in één van die filmpjes van Mannengeheim gezien van "ja, je had wel gelijk en ik zal iets veranderen daaraan. Ik zal..." - ja, dat was het - "mijn best doen om daar iets aan te veranderen."

En het daarna ook effectief doen, want het probleem was dat ik, ja, ik deed geen sport meer. Ik deed echt helemaal geen sport meer, omdat ik lekker in een relatie zat, mijn studies waren gaande, ik was happy... waarom moet ik in godsnaam gaan sporten?

En hij had zoiets van "nee we moeten ons nog goed onderhouden...

...want we moeten nog 40 jaar samen gaan en we moeten nog aantrekkelijk tegenover elkaar zijn"

Enzovoort, enzovoort.

En ik nam dat heel persoonlijk op.

Ik had zoiets van "Nee ik ben goed hoe ik ben. En als ik moest aankomen, so what?" En toen heb ik die filmpjes bekeken en ik zei van "ja oké, het is waar wat Mannengeheim zegt en het is ook wel waar wat mijn partner zegt." En toen heb ik gezegd van "Oké, je hebt gelijk. Ik ga er iets aan doen."

En ik heb het ook effectief gedaan.

Ik ben terug beginnen sporten, blijven sporten. Ja, en ik zag dat hij weer fier op mij was, hij was echt wel fier. Want ja, uw lichaam verandert ook automatisch, dus hij ziet dat ook en hij heeft zoiets van "ja ik heb wel een trotse vrouw naast mij" en dat was wel leuk, ja. 

Ik merkte ook wel dat ik een soort van band had met hem. Hij had zoiets van "ja kijk als je naar mij luistert, dan... ;)" En ik zag ook aan hem, dat hij ook meer zijn best deed. Hij deed mooie kleren aan, hij bracht me ook meer uit bijvoorbeeld. Ik zag zijn lachje en hoe hij naar mij keek.

We waren bijvoorbeeld eens naar Italië geweest op vakantie in zijn ouderlijk huis, dat was aan de zee en ik moest vroeger vertrekken, want ik had examen. Ik had een heel mooi jurkje gezien in een etalage en toen hij terug was gekomen zei hij "Ja ik heb een verrassing voor jou..."

Ik zeg "ah wat is dat, wat is dat?" En toen zag ik dat jurkje... en ze paste perfect!

Die dynamiek is echt heel leuk. Je ziet jouw partner eigenlijk trots zijn dat hij de juiste keuze heeft gemaakt om bij jou te zijn.

Wat waren je twijfels?

Als ik heel cru mag zijn, mijn twijfels aan het Mannengeheim waren vooral: het is iets commercieels, je vindt het op internet, je geeft er geld aan. Wat krijg je daarvoor?

En ik moet zeggen dat ik meer gekregen heb dan ik dacht. Ik zeg niet dat alles toepasbaar was op mijn relatie, maar zeker wel voor in de toekomst bijvoorbeeld. Of dingen naar het verleden toe zeker en vast. En ja, ik vond hetgene wat ik betaald heb, en hetgene wat ik gekregen heb, heel goed. Het was een verrassing;)

Advies voor anderen?

Ervoor kiezen om terug op te staan.

Want je kunt echt blijven vallen, maar kiezen om blijven op te staan dat is echt sterk zijn, maar daarvoor moet je echt vulnerable... hoe zeg je dat? U fragiel opstellen tegenover jouzelf.

Dus: wat zijn mijn minpunten? Waar kan ik eigenlijk aan werken? Hoe komt dat ik dat niet leuk vind? Waarom heb ik dat toen gedaan? Wat had ik nodig op dat moment? 

Het is eigenlijk een constant werken aan jouzelf om echt te blijven rechtstaan en dat maakt je ook sterker, want je maakt een basis van jouw eigen persoonlijkheid en dat creëert ook het vertrouwen naar jouzelf toe.


Benieuwd naar wat de 43 Scripts voor jou kunnen doen?

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend