Hoe Je Eenvoudig Je Ideale Man Vindt? 5 Tips Om Mr. Right Te Vinden

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 17 januari 2018 - Laatst gewijzigd op 26 september 2021

In dit artikel leer je:

 • check
  Mijn 5 beste tips om een geweldige partner te vinden
 • check
  Het "date snel, dump sneller" principe om met de perfecte man te eindigen
 • check
  De 3 valkuilen waar bijna alle single vrouwen in trappen (+Hoe je ze eenvoudig vermijdt)
 • check
  Waar je de echt leuke mannen kan vinden
 • check
  ... en nog veel meer
5 tips om mr right te vinden

Zo kan je de ideale partner vinden

Het maakt me niet uit of je al jaren vrijgezel bent of net uit een lange relatie komt. Iedere vrouw wil uiteindelijk maar één ding: die prins op het witte paard aan de haak slaan.

(Of meerdere prinsen als dat je ding is)

Maar om dat te bereiken moet je heel wat gevaren trotseren. Niet in de laatste plaats een horde middelmatige mannen die zichzelf voordoet als mannen van kwaliteit. Je moet het kaf van het koren leren scheiden en ervaring opdoen met het aangaan en onderhouden van relaties.

Als je het vereiste werk doet, zal je zien dat het makkelijk is om Mr. Right te vinden. De meeste vrouwen leren echter nooit wat ze precies moeten doen en zitten te wachten totdat Mr. Right zich vanzelf komt melden.

Daarom ben ik zo blij dat je dit artikel hebt gevonden. Dat laat zien dat je proactief bent en dat is iets wat leuke mannen erg waarderen.

In dit artikel krijg je mijn vijf beste tips om Mr. Right te vinden. Dus ga er maar lekker voor zitten, want hier komt een verzameling kennis die de meeste vrouwen nooit tegen zullen komen.

Komt ie:


Tip 1: Maak van jezelf Ms. Right

vrouwen konden ook minder opvallend naar je starenJe wilt de ideale partner vinden? Wat is dat voor een man?

 • Eentje die de eerste de beste vrouw neemt die in zijn armen springt?
 • Of een man die kiest voor een gelukkige, zelfbewuste vrouw die hem wat te bieden heeft?

Natuurlijk wil je een man met smaak. Een man die kiest voor geluk en de kans op een relatie van hoogwaardige kwaliteit. Mr. Right is ook op zoek naar een vrouw, maar dan wel Ms. Right.

Ms. Right worden is makkelijker dan je denkt.

Je hoeft er niet voor te veranderen of rare capriolen uit te halen. Het enige wat je hoeft te doen is voorkomen dat je in een aantal valkuilen trapt.

Valkuil 1: Hopen dat een man je gelukkig maakt

Dit is een eenvoudige val om in te lopen. Zo’n beetje elke Hollywoodfilm of Boeketreeks-boek doet alsof je leven niet compleet is zonder een man. Daar zit een kern van waarheid in: liefde is belangrijk voor een lang en gelukkig leven. Maar het is lang niet het enige.

Je leven zou net zo incompleet zijn zonder een leuke dagbesteding, of het nou werk, studie of een goede hobby is. Als een man het gevoel krijgt dat je verder niets te doen hebt dan wachten totdat hij thuiskomt, rent hij gillend weg.

Hij wil niet het enige zijn dat jij te doen hebt in je leven.

Net zoals jij niet wilt dat een man niets anders doet dan op jou wachten.

Kijk daarom naar wat je doet op een dag en beslis of je nieuwe dingen moet ondernemen. Wees kritisch naar hoe jij je dag invult en wees niet bang daar iets nieuws aan toe te voegen als je denkt dat dit je leven completer en leuker maakt.


Valkuil 2: Alles aan de kant zetten voor een man

Toon andere kanten van jezelf op de tweede dateAls je dan een man ontmoet die mogelijk je Mr. Right is, is de verleiding groot om hem vanaf dat moment op de eerste plaats te zetten.

Mannen willen een vrouw die hen serieus neemt en er voor hen is.

Kijk maar eens naar wat mannen zoeken in een vrouw en relatie. 

Maar als dit te vroeg komt of ze krijgen het idee dat je bereid bent alles voor hen aan de kant te schuiven, dan schrikt dat af.

De reden hiervoor is eenvoudig

Een man wil daten met een vrouw die van zichzelf gelukkig is. Hij wil een zelfstandige vrouw, eentje die verantwoordelijkheid neemt voor haar eigen gevoel van welbehagen.

Als hij zo’n vrouw kan versieren geeft dat meer voldoening dan wanneer hij een vrouw versiert die afhankelijk van hem is. Daar zijn mannen van nature voorzichtig mee.

Door niet alles aan de kant te schuiven voor een leuke man communiceer je dat je een “Ms. Right” bent, en niet een afhankelijk muurbloempje.

Valkuil 3: Niet voor jezelf zorgen omdat je vrijgezel bent

Zowel mannen als vrouwen vinden het soms moeilijk om lief te zijn voor zichzelf als ze single zijn.

Dat is zo jammer.

Want dit is juist iets waar potentiële partners erg op letten.

Een man denkt niet: “Ze loopt in een joggingbroek en een vieze trui, maar zodra ze een relatie met me krijgt is dat plotseling anders.”

Hij zal je geen kans geven omdat hij denkt dat jij je uiterlijk niet serieus neemt. Maar als hij kan zien dat jij goed voor jezelf zorgt (en dat ziet hij aan je uiterlijk en uitstraling) dan is de kans groter dat hij je aantrekkelijk vindt.

 • Zorg ervoor dat je kleding en verdere uiterlijke verzorging goed geregeld zijn
 • Doe aan sport en hou een goede conditie
 • Ga naar de zonnebank, de sauna of neem een massage. Elke behandeling die je doet ontspannen kan ik je alleen maar aanbevelen
 • Verminder stress en omring je met mensen die je goed behandelen. Daardoor maak je een zonnigere uitstraling en word je direct aantrekkelijker

Tip 2: Date snel, dump sneller

Maak de eerste date geweldig voor hemHelaas zal mr. Right niet uit zichzelf bij je aanbellen. Je moet actief naar hem op zoek.

Althans, als je de kans zo groot mogelijk wilt maken dat jullie elkaar ontmoeten.

Ook al is er een man die je op het oog hebt, ik raad je aan om er nog vijf te daten.

Niet omdat je iets met hen moet beginnen, maar zodat je vergelijkingsmateriaal en meer opties krijgt. Hoe meer mannen je kent, hoe makkelijker het wordt om een man te vinden die daadwerkelijk bij je past.

Daarom stel ik voor dat je snel op een eerste date gaat.

Als een man je uitvraagt en je vindt hem een beetje leuk, zeg dan toch “ja” tegen dat drankje. Als je het niet leuk vindt, kan je na een half uur weglopen. In het ergste geval had je een saai half uurtje en ben je een beetje aangeschoten. In het beste geval ontpopt die matige man zich ineens tot de ware en verandert dat half uur in een half leven samen.

Dat je standaarden voor een eerste date laag mogen zijn wil niet zeggen dat dit ook moet gelden voor de tweede date.

Nee, ik vind juist dat je vanaf dat moment kritisch mag zijn. Als je bij date twee of drie een man ook maar een beetje stom vindt, kan je beter ermee stoppen.

Daar is niets mis mee.

Je hebt het geprobeerd en komt erachter dat hij mr. Right niet is. Geen probleem als je nog een paar eerste dates gepland hebt deze maand.

Het is belangrijker dat je veel eerste dates hebt met leuke mannen. En hoe je dat regelt lees je in de volgende tip.


Tip 3: Vis in verschillende vijvers

 • Datingsites (inclusief Tinder en specifieke dating-apps)
 • De kroeg en/of discotheek
 • Speeddating
 • Mannen overdag aanspreken (Leestip: Zo spreek je mannen aan zonder afgewezen te worden)
 • Via Facebook contact leggen met een man waar je al een tijdje een oogje op had maar die je uit het oog bent verloren
 • Singlereizen
 • Contact advertenties in bladen voor jouw leeftijdsgroep (zeker als je wat ouder bent).
 • Cursussen / evenementen over dingen die jij interessant vindt.

De kans om de ideale partner te vinden neemt toe als je meer hengeltjes uitgooit. De beste baars vang je nog altijd door heel veel vissen binnen te halen en alles wat er niet goed uitziet terug in het water te gooien.

Er is niet één manier om mr. Right te vinden

Start met internet datingSommige vrouwen komen hem tegen via Tinder. Anderen lopen hem tegen het lijf op het verjaardagsfeestje van een vriendin.

Hoe dat voor jou en je toekomstige partner zal gaan is onmogelijk te voorspellen, maar je moet het in ieder geval niet laten afhangen van het toeval.

Door het heft in eigen handen te nemen en verantwoordelijkheid te nemen voor je liefdesleven neemt de kans dat je snel Mr. Right vindt alleen maar toe.

Dat betekent dat je meerdere methodes gebruikt om die grote hoeveelheid eerste dates te vinden.

Met als bijkomend voordeel dat je op deze manier verschillende “smaken” mannen tegenkomt.

De mannen op Tinder zijn niet hetzelfde als de mannen in de kroeg. De mannen op het verjaardagsfeestje van je vriendin zijn niet de mannen die op dansles gaan om vrouwen te ontmoeten. Je maakt het jezelf alleen maar makkelijker als je weer een nieuwe methode aan je arsenaal toevoegt. Een goede vuistregel is om er voor te zorgen dat je zoveel mogelijk in aanraking komt met nieuwe mensen.

De kans dat je dan de juiste tegenkomt is een stuk groter.

Als je meer wilt weten, dan is dit mijn beste artikel over het onderwerp: Waar kan ik mannen ontmoeten?


Tip 4: Leer hoe mannen werken

Als je een man ontmoet die je leuk vindt is de vraag: Hoe krijg je hem zover om een relatie met je te beginnen?

Het antwoord is eenvoudig.

Ga naar de 43 scripts om hem verliefd te maken als je een exacte handleiding wilt om die ene, speciale man binnen te hengelen.

Leer wat mannen zoeken in een relatieEen wat langer antwoord is dat het verstandig is om te leren wat mannen zoeken in een vrouw.

De reden dat het niet altijd makkelijk is om mannen te houden is dat ze niet altijd eerlijk zijn over wat ze zoeken in een relatie. Ze schamen zich voor hun behoeften, die eerlijk gezegd heel eenvoudig te vervullen zijn.

Mannen zoeken rust, een mannelijke rol, seks en respect in een relatie.

Daar kan je meer over lezen in mijn artikel over wat mannen zoeken in een vriendin en in een relatie

Dat is het beginpunt om te leren hoe je mannen versiert.

Maar er is meer. Hoe hou je bijvoorbeeld zijn aandacht vast? Zeker als er meerdere kapers op de kust zijn?

Al deze kennis stelt je in staat om een leukere man te vinden en te behouden. Wanneer je Mr. Right tegenkomt, weet je precies wat je moet zeggen om zijn interesse vast te houden, zodat het niet zijn maar jouw keuze wordt of je voor langere tijd met deze man wilt zijn.


Tip 5: Wacht met een lange relatie

Ik raad je ten zeerste aan om voorzichtig te zijn.

Dat je niet één van de vele vrouwen wordt die bij man nummer 3 of nummer 4 denkt Mr. Right gevonden te hebben, om na een slechte relatie van een jaar opnieuw te moeten beginnen.

Neem de tijd. Je hebt veel relaties nodig om te weten wat voor jou wel en niet werkt

Als je eerst veel eerste dates doet, kom je erachter wat je zoekt in een man. Door eerst ervaring op te doen weet je wat wel en niet werkt. Je leert jezelf kennen en wat je nodig hebt.

Alle relaties die je hebt voordat je uitkomt bij Mr. Right zijn oefening.

Oefening is belangrijk

Het maakt dat je inzicht krijgt in relaties en niet zomaar met de eerste de beste in het huwelijksbootje stapt. Het zorgt ervoor dat je het kan zien aankomen als een relatie de verkeerde kant opgaat, en dat je het kunt omdraaien.

De kans is groot dat wanneer je een leuke man tegenkomt je euforische gevoelens krijgt. Je brein houdt je voor de gek. Je denkt: “Dit is de ware, dit is de man waar ik voor ga.” Als je dan alle andere mannen uit je leven kiepert bega je een grove fout.

Neem de tijd.

Neem die geweldige man eerst op tientallen dates en leer elkaar goed kennen. Heb je hetzelfde gevoel dan nog steeds? Dan kan je altijd nog een relatie beginnen en lang en gelukkig leven.


Dit was hoe je Mr. Right vindt.
Maar wat komt er na het vinden van je ideale man?

Er is nog één manier om hem verliefd op je te laten worden nadat je hem hebt ontmoet. 

Als je jezelf hieronder aanmeldt, stuur ik je de manier om iedere man verliefd op je te maken. Zelfs als je al heel lang in een relatie zit.

Dus meld je hieronder aan, dan stuur ik het privé en gratis naar je toe.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

1 Reacties

 • Hi Tim,
  Je blog en video’s zijn top! Heb er veel aan.
  Met date kunnen we in real life leuk praten en praten we de hele avond door, we hebben nu 3 dates gehad. Echter op de app is het zeer oppervlakkig en wat stroef, appen we weinig. Hij had al de opmerking ‘wij zijn wel goede app’ers he :p’ gemaakt. Ik ben bang dat het het een beetje verpest omdat we elkaar tussen dates door niet veel/oppervlakkig spreken. Ik weet dat het natuurlijk belangrijker is hoe het in het echt samen is maar heb het idee dat dit ook wel invloed heeft in de begin/datefase.
  Hoe kijken mannen hiernaar?

  Dank je wel, Anne

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend