6

5 Redenen Waarom Hij Niets Meer Uit Zichzelf Appt/Smst

In dit artikel leer je:

  • Waarom hij niet reageert en ook geen berichtjes uit zichzelf stuurt.
  • Hoe het kan dat mannen die jou leuk vinden je dagen lang kunnen negeren.
  • Of het een slim idee is om je af te vragen waarom hij niks uit zichzelf appt.
  • Wat het betekent als een man zegt dat hij ‘geen tijd heeft’.
  • En nog veel meer..

Hoe je hem aan het praten krijgt als niet uit zichzelf stuurt

When bad doesn't text you all day

Je krijgt bijna nooit meer een berichtje van hem via de app. En je vraagt je af of dit komt omdat hij veel minder aan je denkt of misschien kom je helemaal niet meer in zijn gedachten voor.

Als hij niks meer laat horen, is dat hartstikke frustrerend. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom hij zo afstandelijk doet. Zeker als je een man leuk vindt, is dit niet goed voor je zelfvertrouwen.

Of dit nou een man is waarmee je:

Wanneer hij niets uit zichzelf stuurt, krijg je het gevoel dat alles van één kant komt. En het is natuurlijk heel moeilijk om hiermee om te gaan.

Daarom leer ik je in dit artikel wat je in zo’n geval moet doen. Ik zal ook het denkproces van mannen uitleggen als het gaat om sms’en en appen. En wat je kunt doen om een geweldige man aan de haak te slaan.

Maar eerst een heel belangrijke disclaimer…

Alhoewel je straks de meest voorkomende redenen gaat lezen waarom mannen niks meer terug sturen, dan is het nog steeds een slecht idee om zijn gedachten proberen te lezen.

Wanneer je niet voldoende informatie hebt, zorgt het afspelen van verschillende mogelijke scenario’s er alleen maar voor dat jij jezelf gek maakt… en aan het eind nog steeds niet zeker weet wat er aan de hand is.

Houd dus in je achterhoofd dat je druk maken om iets wat je niet kan weten, geen nut heeft en verspilde energie is. Dat gezegd te hebbende, laten we beginnen.

In deze video leg ik je uit waarom hij niet reageert:

Kijk de video, en lees ook deze 17 Flirttips Om Te Flirten Via Whatsapp.

Gedaan?

Hier zijn de 5 meest voorkomende redenen waarom mannen niets uit zichzelf terugsturen:


Reden 1: Hij vindt je niet zo leuk

Een man en vrouw zitten op de bank. Hij vindt haar niet meer leukKijk:

Mannen zijn soms (een beetje) gemeen.

Als je met een man aan het daten bent, en hij stuurt geen berichten meer uit zichzelf…

…dan bestaat de kans dat de relatie voorbij is. Hij kan je ‘ghosten‘.

Mannen zijn wat dat betreft niet heel vriendelijk.

Niet dat we daar veel aan kunnen doen. We zouden “vriendelijkheid” nog niet herkennen, al zou het ons een klap in het gezicht geven.

Mannen zijn nou eenmaal minder empatisch ingesteld dan vrouwen

Daardoor hebben we niet altijd door wat de gevolgen van onze handelingen zijn. En weten we vaak niet wat we moeten doen in sociale situaties.

Bijvoorbeeld wanneer we een vrouw niet zo leuk vinden en haar niet meer willen zien.

In zo’n geval kan een man een aantal dingen doen: Hij zou haar bijvoorbeeld kunnen vertellen dat hij geen zin meer heeft om te daten, en dat het voorbij is. Maar dat betekent dat hij moet omgaan met de consequenties van zijn acties…. een heleboel emoties en mogelijk drama.

En dat is iets waar mannen moeilijk mee kunnen omgaan, en dus een bloedhekel aan hebben.

Dus hoe lossen we dat op?

he's just not that into youDoor te kiezen voor de volgende strategie:

Ik reageer niet op haar berichten, en stuur haar zelf ook niets. Vroeg of laat houdt ze wel op met het te proberen.”

Als een man je niet leuk vindt of er klaar mee is, stopt hij gewoon met je te appen. Het is onaardig en het is ijskoud, maar zo onhandig zijn mannen nou eenmaal.

Er is een uitzondering:

Als een man je niet zo aardig vindt, maar wel aantrekkelijk… dan is de kans groot dat hij alleen uit zichzelf appt wanneer hij seks met je wil hebben.

Vraag je hem bijvoorbeeld hoe zijn dag was, dan zal hij niet reageren.

Maar een paar dagen later kan je zo een berichtje krijgen, of je om elf uur ’s avonds wil komen opdraven om een film te kijken met een wijntje erbij.

Vrouw vraagt hoe de dag was van hem. Hij wil alleen maar afspreken 's avonds laat.

Natuurlijk weet je wat dit betekent.

Wees er bedacht op als mannen je dit soort berichten sturen. De kans is groot dat hij een player is en je gebruikt voor de seks.

Weet je het niet zeker? Bekijk dan dit artikel om te ontdekken of hij je alleen voor de seks gebruikt.

Radiostilte en dan ineens een booty call? Dat is nogal duidelijk, toch?

Als je met hem wil scharrelen of een one night stand wil, moet je dat vooral doen. Maar als je hoopt op een relatie, is het laatste wat je moet doen ingaan op dit soort verzoekjes. In plaats daarvan kan je beter terugsturen:

“Sorry, ik ben niet zo’n type meisje. Maar je mag me dinsdagmiddag wel meenemen naar het park als je wil ;)”

Als je een man subtiel uitlegt dat jij je niet laat gebruiken voor seks, dan zal hij na een paar hints de boodschap krijgen.

Misschien dat hij het probeert, maar als hij je echt alleen voor de seks wil gebruiken zal hij snel afhaken. Er zijn genoeg vrouwen die in zijn ogen “makkelijker zijn”. En dat komt goed uit, want hij kan beter het hart van een andere meid breken dan die van jou.


Reden 2: Hij heeft iemand anders ontmoet

Een man heeft een andere vrouw ontmoet en appt daarom niets terug.Stel, je bent aan het daten met een leuke man. Hij is mooi, sterk en nog slim ook.

Jullie hebben een aantal romantische dates achter de rug:

  • Jullie dronken wat en hebben een fijne wandeling in het park gemaakt.
  • De vervolgdate was bij hem thuis, waarbij jullie samen gekookt hebben.
  • De date daarna duurde wat langer. Jullie brachten een middag en avond samen door, en je hebt gezien wat hij zoal leuk vond. Daarnaast vroeg hij je de oren van je hoofd. Je kreeg het gevoel dat je hem steeds beter leerde kennen.

Al met al begon je langzaam steeds meer gehecht aan hem te raken.

Dan stuurt hij je opeens geen berichtjes meer, of nog erger, hij reageert helemaal niet meer op jouw berichtjes. En je voelt dat er iets veranderd is.

Je vraagt je af: Wat is er gebeurt? Waar is hij gebleven?

De kans bestaat dat jij niet de enige bent met wie hij aan het daten is

If he acts like he doesn't give a shit, he doesn't give a shit

Het is vrij normaal dat mannen met meerdere vrouwen daten.

Tot het serieus wordt met één van hen, en ze daardoor klaar zijn met de rest. In plaats van dat netjes te laten weten, doet hij hetzelfde als bij Reden 1:

Hij stopt met appen.

Let goed op als hij ineens wel reageert wanneer je voorstelt om samen een fles wijn soldaat te maken om 11 uur ’s avonds. Want hij heeft misschien iemand ontmoet die hij leuker vindt, het zal hem er niet van weerhouden om op een seksafspraak in te gaan.

Maar als je hem echt leuk vindt, is het de vraag of jij je daarvoor moet lenen.


Reden 3: Hij heeft het druk

Man heeft het druk met werk en stuurt daarom niks uit zichzelfKijk:

Mannen hebben een tunnelvisie. Als ze ergens op gericht zijn, dan verdwijnt al het andere naar de achtergrond.

Het gevolg is dat ze voor de rest van de wereld onbereikbaar zijn, tenzij dit past bij hun missie. Mannen kunnen zich namelijk niet goed op meerdere dingen tegelijk concentreren. En hun brein is vooral gemaakt om één specifiek probleem op te lossen (en de rest te vergeten).

Dit in tegenstelling tot vrouwen, die makkelijk meerdere dingen tegelijk in de gaten kunnen houden en daarnaast meer en makkelijker verbanden kunnen leggen.

Stel dat een man druk is op zijn werk. Zijn baas heeft hem een moeilijk project in de schoenen geschoven, en hij probeert er het beste van te maken.

Op zo’n moment denkt hij er simpelweg niet aan om je te appen

Niet omdat hij je niet aantrekkelijk vindt, of omdat hij een ander heeft. Maar simpelweg omdat het probleem waarmee hij bezig is al het andere verdringt uit zijn hoofd.

In dit geval zal hij na een paar weken zich realiseren dat hij niets van zich heeft laten horen, en alsnog contact met je zoeken.

Omdat hij ongetwijfeld niet doorheeft dat je op hem hebt zitten wachten, zal hij doen alsof er niets aan de hand is.

Je zou hem kunnen uitleggen dat je dacht dat hij je niet meer wilde zien, maar ik raad je aan om het cool te spelen en verder te gaan waar jullie gebleven waren.

En voor bonuspunten kan je hem altijd vragen hoe het is afgelopen met het project waaraan hij zo hard aan het werken was.


Reden 4: Hij heeft geen tijd om af te spreken

Heb je zin om vanavond af te spreken? Nee, ik heb het te druk. Appgesprek.Deze is iets anders dan de drukke man.

Een drukke man zal voor een tijdje je bestaan vergeten. Niet omdat hij je niet leuk vindt, maar omdat de stress een tunnelvisie bij hem veroorzaakt.

Het nu volgende mannelijke trekje is heel gek, en maakt veel vrouwen in de war.

Wanneer een man namelijk geen tijd heeft om af te spreken, dan zal hij je niet appen simpelweg omdat hij het nut er niet van inziet. En daarom kan hij soms weken niets van zich laten horen.

Hij gebruikt de app om af te spreken, niet als communicatiemiddel om gezellig met je te kletsen.

Hij gebruikt het puur om een datum en tijd te prikken, zodat hij je kan zien.

Maar als zijn schema dat niet toestaat, stuurt hij je simpelweg geen berichten. Hij heeft er in zijn hoofd niets aan om je voor die tijd wat te sturen.

Disclaimer: Wanneer een man meerdere keren ZEGT dat hij geen tijd heeft, is de kans groot dat hij je simpelweg niet leuk genoeg vindt en aan het lijntje houdt. Geen enkele man is namelijk zo druk dat hij niet even 15 minuten vrij kan maken om koffie te drinken met een vrouw die hij leuk vindt. Pas hier dus voor op.


Reden 5: Hij appt niet om sociaal te doen

Mannen appen alleen maar omdat we weten dat vrouwen dit leuk vinden.

Maar zelf doen we dit nooit. Niet met onze vrienden, niet met onze familie en ook niet met onze vriendin (mits we het kunnen vermijden natuurlijk).

Tegelijkertijd weten (de meeste) mannen dat jij het wel leuk vindt. En we willen geen spelbreker zijn. Dus spelen we het spelletje mee, omdat we nou eenmaal van je houden.

Maar van harte?

Dat gaat het eigenlijk nooit.

Simpelweg omdat het niet in een man zijn aard ligt om te appen voor de lol. Alleen als hij een vrouw heel leuk vindt, zal hij hierin mee gaan.

Het heeft allemaal te maken met hoe mannen emoties verwerken, en de verschillen in communicatie tussen mannen en vrouwen.

  • Mannen voelen zich meer verbonden met iemand op het moment dat ze samen wat aan het doen zijn.
  • Vrouwen vinden het fijner om met iemand te praten, en dingen uit te wisselen. Op die manier voelen zij zich meer verbonden.

Meer lezen? Hier is een artikel waarin ik verder inga op waarom mannen en vrouwen elkaar niet begrijpen.

Hij snapt er gewoon niks van…

Als je hem zou proberen uit te leggen dat je appt om sociaal te doen, zal hij begrijpend knikken.

Maar hij begrijpt niet echt waarom je dat doet, alleen dat je het doet en dat je van hem verwacht dat hij meedoet.


Conclusie

Nu weet je waarom mannen niet altijd op je berichtjes antwoorden.

Sommige zijn waarschuwingssignalen. Misschien is hij aan het daten met andere vrouwen. Misschien is hij niet geïnteresseerd.

Maar ik hoop dat dit niet het geval is voor jou. En ik hoop dat de reden waarom hij je niet zo vaak appt als je zou willen, is dat hij gewoon niet helemaal begrijpt hoe belangrijk het voor je is.

Nogmaals, het is nooit een goed idee om zomaar conclusies te trekken. En al helemaal niet om je druk te maken over dingen die je niet weet.

Veel slimmer is het om je te focussen op wat je WEL kan beïnvloeden. Zoals er alles aan doen dat hij je leuker gaat vinden…

…met als resultaat dat hij niks liever wil dan jou berichtjes sturen.

De beste manier om dit te bereiken is door het Mannengeheim toe te passen. Een simpel trucje waardoor hij in gaat zien dat jij leuker bent dan andere vrouwen.

De reden dat dit zo goed werkt, is omdat het onze nummer één behoefte vervult en mannen dit bijna nooit ervaren. Wat resulteert in een man die jou leuk gaat vinden en blij wordt wanneer hij een berichtje van jou krijgt.

Hoe dit precies werkt leg ik je niet hier uit, maar als jij hieronder je e-mailadres invult, dan zorg ik ervoor dat je het binnen 5 minuten gratis in je inbox krijgt:

Tim Veninga
 

Datingcoach Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 6 comments
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend