20

19 Signalen En Kenmerken Om Een Player Of Foute Man Te Herkennen

Hoe herken je een foute man of player? 19 signalen en kenmerken

In dit artikel leer je:

 • Waarom het niet altijd een goed idee is om ervan uit te gaan dat een man een player is.
 • Vier dingen die zijn uitspraken over zijn exen kunnen betekenen.
 • Wat zijn jaloezie over hem zegt.
 • 19 manieren om een player of een foute man te herkennen.
 • En nog veel meer...

Maar voordat je verder leest, bekijk eerst onderstaande video:I heard you were a player, okay , let’s play a game.
We’ll flirt, play fights, talk 24/7, say goodmorning and goodnight every day, give each other nicknames, hang out, talk on the phone for hours, take cute pictures together, make promises to each other and hold each other.

And whoever falls in love first, loses.”

Lyla Tyela Belikov


Hoe kan je een player of een foute man herkennen?

foute manJe date met een man. Hij is leuk, charmant en weet precies wat hij moet zeggen en doen om je helemaal in te pakken. Maar ergens knaagt er iets.

Je bent bang dat hij een player is.

En weet je?

Praktisch alle vrouwen zijn bang dat de man met wie ze daten een player is. Vrouwen zijn ontzettend bang dat ze gebruikt worden door een man.

Nu vind ik dat zelf niet een hele gezonde gedachtegang overigens. Ik wil iedereen altijd aanraden om onbevangen te zijn als het gaat om een nieuwe relatie.

Bovendien is het zonde om je huidige relaties te laten beïnvloeden omdat je bang bent dat je in de toekomst misschien gekwetst wordt.

Daarnaast zijn er gelukkig maar heel weinig mannen “echt fout” of een “echte player”

Maar dat gezegd hebbende, ik wil ook niet doen alsof het probleem niet bestaat en het allemaal maar rozengeur en maneschijn is.

Daarom geef ik je in deze blog 19 signalen waaraan je kan zien of hij een player is of niet. Gebruik deze info over foute mannen als een soort checklist om ze te herkennen.

Daar gaan we…

Test met deze 19 signalen en kenmerken of hij een foute man of player is:


1. Hij is heel leuk als jullie samen zijn, maar in het openbaar doet hij minder hard zijn best

Players zijn de held in het uithangen van de lieve, aanhankelijke man als jullie samen zijn, maar in het openbaar is hij afstandelijker en minder aanhankelijk. Foute mannen willen het liefst single – of in ieder geval niet al te klef – overkomen in een relatie.

Ook kan hij bang zijn dat hij één van zijn andere partners (of de vrouw met wie hij vreemdgaat) tegenkomt op straat of tijdens een gelegenheid.

Als er een groot verschil is tussen zijn gedrag in privé en publiek, dan is dit hoe dan ook een teken dat je een foute man aan het daten bent. De enige reden dat hij dit doet is omdat hij iets te verbergen heeft.


2. Hij bewaakt zijn telefoon als een leeuw

Dit is nog altijd de beste manier om een player en/of vreemdganger te herkennen. Als hij nooit zijn telefoon laat slingeren en/of er een beveiligingscode op heeft die hij altijd zo intoetst dat je het niet kan zien, dan is dat een slecht teken.

Draait hij de telefoon van je af wanneer hij een bericht leest, dan kan je er vanuit gaan dat het mis is. Sommige mannen gaan zelfs zo ver dat ze hun telefoon uitzetten als ze bij je in de buurt zijn of een tweede telefoon nemen.

Bonustip: Als je zijn telefoon vaak laat op de avond hoort trillen, is dat geen goed teken. Vrienden sms’en meestal niet rond half twaalf om je welterusten te wensen.

Als jullie nog op de leeftijd zijn dat jullie uitgaan, is het volgende belangrijk voor je:


3. Hij gaat nooit in dezelfde gelegenheden uit als jij en controleert waar je bent

Dit is altijd wel een grappige opmerking die ik van heel veel vrouwen hoor als ze te maken hebben met een player:

Hij is bijna nooit op zaterdag beschikbaar en gaat altijd “toevallig” naar een andere locatie dan waar jij bent.

Vaak stuurt hij je die zaterdag wel een bericht met de vraag waar je naar toe gaat en wat je plannen zijn. Dit is zogenaamd uit belangstelling, maar in werkelijkheid is het om zeker te weten dat hij je niet onverwacht tegen het lijf loopt.

Waarom zou hij je niet onverwacht tegen het lijf willen lopen? Er zijn twee mogelijkheden.

 1. Hij wil niet met je op stap omdat hij met een andere vrouw is.
 2. Hij wil een avond achter de vrouwen aan gaan en jij kan een belemmering vormen.
Conclusie? Een hele goede manier om te zien of een man een player is of niet.

4. Hij doet afstandelijker naar je als er andere vrouwen in de buurt zijn

Deze spreekt voor zich neem ik aan, maar ik benoem hem nog maar even voor de zekerheid. Als hij afstandelijker doet wanneer er andere vrouwen in de buurt zijn, dan is dit geen goed teken.

Het hoeft niet eens te betekenen dat hij iets van hen wil, maar een player blijft nu eenmaal een player en het zit in zijn natuur om te flirten met iedere vrouw.

Let wel op, dit kan heel subtiel zijn. Ik heb mannen rustig zien flirten met andere vrouwen terwijl ze de hand van hun vriendin vasthielden.

Dus het is niet zo dat hij honderd procent afstandelijk is, maar hij laat in ieder geval niet overduidelijk blijken dat hij smoorverliefd op je is.


5. Hij is wantrouwend naar je

Ken je het gezegde “zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten?”

Het kan een goede manier zijn om een player te herkennen.

Mensen hebben de neiging om te denken dat de hele wereld zo is zoals zij:

Mensen die altijd het onderste uit de kan willen halen denken dat de rest van de wereld net zo is. Egoïsten denken dat iedereen alleen maar om zichzelf geeft en ga zo maar door…

Zo ook met players. En wat is een van de eigenschappen van een player / foute man?

Hij is niet alleen jaloers, maar hij vertrouwt je ook nog niet. Het komt steeds in hem op dat je liegt of hem voor de gek houdt.

Waarom?

Hij denkt – en gelooft oprecht – dat liegen en bedriegen normaal is. Daarom doet hij het zelf en daarom vertrouwt hij jou niet.


6. Hij heeft geen tijd voor je in het weekend

Op de rustige avonden wil hij altijd graag met je afspreken. Op een dinsdagavond als hij niets (lees: niemand) beters te doen heeft wil hij je wel zien.

Het liefst nog na negen uur ’s avonds. Want dan hoeft hij zo min mogelijk tijd met je door te brengen voordat hij naar bed gaat.

Op vrijdag en zaterdag heeft hij nooit tijd.

Simpelweg omdat hij op die tijd uit wil gaan met zijn vrienden en andere vrouwen wil ontmoeten. Deze twee avonden zijn namelijk de belangrijkste twee avonden in het leven van de player.


7. Hij vertelt heel weinig over wat hij doet als hij niet bij je is

Als je hem vraagt hoe zijn weekend was reageert hij met:

“Het was gezellig, ik heb het naar mijn zin gehad.”

Hij gaat nooit in detail over wat hij met zijn tijd doet als hij zonder jou is. Hij kan dit ook helemaal niet doen. De tijd die hij zonder jou doorbrengt, brengt hij meestal door met andere vrouwen. Dus kan hij er niks over zeggen.


8. Hij heeft veel exen

Heeft hij een enorme reeks aan exen?

Bij voorkeur ook nog exen met wie hij “zogenaamd” nog steeds goed bevriend is?

Dan zouden al je alarmbellen moeten rinkelen.

Vaak zijn players heel goed in het aangaan van relaties, maar een stuk slechter in het volhouden ervan. Dus gaan ze hun hele leven van de ene relatie in de andere.

Vaak overlappen deze relaties elkaar ook nog een beetje.


9. Hij besteedt veel aandacht aan zijn uiterlijk

Vindt hij het overdreven belangrijk hoe hij eruitziet? Besteedt hij meer aandacht aan zijn uiterlijk dan jij wanneer jullie samen het huis uit gaan?

In het boek Warning Signs leggen de auteurs uit dat het heel vaak voorkomt dat mannen die vreemdgaan plotseling meer aandacht aan hun uiterlijk besteden. Dit komt omdat mannen als ze zich gebonden voelen aan een vrouw standaard verslonzen.

Als mannen zich beschikbaar voelen of op jacht zijn, doen ze harder hun best om er goed uit te zien.

Zeker als hij het niet doet wanneer jullie samen zijn, maar alleen als hij het huis uit gaat. Een player ziet ieder moment buitenshuis als een kans om nieuwe vrouwen te ontmoeten.

10. Hij stelt je niet voor aan zijn ouders

Je kan nog niet zo snel weten of hij de ware isHij stelt je niet voor aan zijn ouders en / of vrienden? In de eerste maanden van een relatie is dat niet gek en is het redelijk normaal. Maar als jullie al langer dan een half jaar daten, wordt het een beetje ernstiger.

Dit zijn de voornaamste redenen waarom foute mannen dit willen vermijden:

1. Er is een andere vrouw die hij wel voorstelt aan zijn ouders.
2. Hij gebruikt je alleen voor seks en vindt het dus niet belangrijk.
3. Hij wil niet het verkeerde signaal afgeven naar jou (om te voorkomen dat je gaat denken dat je meer bent dan een scharrel).

Oh en let op:

Er is ook nog het type player / foute man dat zo slim is dat hij niet erg vindt om jouw ouders en vrienden te ontmoeten. Zelfs als hij meerdere relaties heeft.

Tip: Dit kan trouwens ook betekenen dat hij gewoon bindingsangst heeft. Wil je leren hoe je daarmee om moet gaan? Lees dan dit artikel over hoe je een man met bindingsangst verovert.


11. Hij is vreemdgegaan met jou

Hier moet ik altijd een beetje om lachen. Vaak verwachten vrouwen die een relatie beginnen met een man die getrouwd is of vreemdgaat, dat deze man aan hen wel trouw zal blijven.

Als hij dan vervolgens bij hen hetzelfde doet als bij zijn ex, zijn ze verbaasd.

Ik wil er niet eens al te uitgebreid op ingaan omdat ik het een beetje suf vind dat ik dit uit moet leggen. Ik bedoel, je wist vanaf minuut één dat het een vreemdganger was.

Mensen die ooit een keer vreemd zijn gegaan, gaan – volgens een onderzoek van Kayla Knapp aan Denver University – zelfs 3.5 keer vaker vreemd.

Als een relatie begint met overspel, eindigt hij vaak ook zo.


12. Hij is vaag over de vraag of hij met anderen date

Dit is een van de makkelijkste tekenen dat hij een player is. Hij zal zelf namelijk nooit over het onderwerp beginnen. Maar als je hem vraagt of hij ook met andere vrouwen date, geeft hij een vaag en ontwijkend antwoord.

Hij zegt dingen als:

 • Ik spreek wel eens met iemand af, maar het is nooit echt serieus.
 • Af en toe ontmoet ik wel eens vriendinnen.
 • Afgelopen weken heb ik nauwelijks met iemand afgesproken.

Of mijn persoonlijke favoriet:

 • Waarom wil je dat weten? Ik vraag toch ook niet naar jouw liefdesleven?

Je hebt twee soorten foute mannen

Er is een kleine groep players die hierover tegen je zal liegen. De grootste groep kiest ervoor om halve waarheden te vertellen omdat ze niet tegen je willen liegen.

(En ja, ik ben me er bewust van dat het verschil tussen echt liegen of halve leugens heel klein is. De meeste mannen beredeneren alleen wat anders.)


13. Hij wil niet dat je spullen in zijn huis in het zicht achterlaat

Als je een keer een shirtje bij hem vergeet dan hangt het de volgende keer dat je langskomt niet op de kapstok.

Nee, het is keurig opgeborgen in een plastic tasje of in een laadje.

Waarom?

Het kan zijn dat hij een dwangneurose heeft waardoor hij alles moet opruimen.

Het kan ook zijn dat hij geen clues wilde geven aan de andere vrouw(en) die hij hem langs kwam na jou.


14. Hij vindt het makkelijk om andere vrouwen aan te raken

Aanraken is goedDe meeste mannen raken vrouwen heel weinig aan. Mannen onderling raken elkaar wel aan in gesprekken, maar naar vrouwen doen ze dit weinig.

De enige vrouwen die ze aanraken zijn hun geliefden of familieleden met wie ze close zijn.

De reden dat mannen dit niet veel doen is eigenlijk best grappig. Ze zijn opgevoed om beleefd te zijn naar vrouwen en bang om handtastelijk en creepy over te komen.

Players daarentegen zijn fysiek contact met vrouwen en flirten zo gewend, dat ze een stuk minder moeite hebben met het aanraken van vrouwen. Ze leggen achteloos een hand op de schouders van een vrouw tijdens een gesprek.

Maar geloof me, dit doen mannen alleen als ze heel veel (misschien te veel) ervaring hebben met vrouwen. Het is typisch player gedrag.


15. Hij praat minachtend over zijn exen

Dit is wel een leuke.

Veel vrouwen vinden het vervelend als een man op een positieve manier over zijn ex praat. Sterker nog:

Ze worden er onzeker van als hij leuke dingen over haar zegt.

Maar in werkelijkheid hoef je een stuk minder bang te zijn voor dat soort mannen.

Laat jouw man zich negatief en laatdunkend uit over zijn exen dan weet je gelijk een aantal dingen

 1. Hij gaat blijkbaar makkelijk relaties aan met vrouwen (ook als hij ze niet zo geweldig vindt).
 2. Hij heeft weinig respect voor zijn exen en dus waarschijnlijk voor alle vrouwen die hij date.
 3. Zo zal hij waarschijnlijk ook over jou praten als het uit is.
 4. Zijn beeld van de vrouwen die hij date is negatief.

Denk je dat jij anders bent? Dat hij jou wel respecteert?

Laat me je dit zeggen:

Ik heb nog nooit een vrouw ontmoet die een relatie had met een player die dat NIET dacht.

Snapje? Mooi.


16. Hij geeft je geen sleutel van zijn huis

Hij wil niet dat je onverwachts bij hem langskomt.

Waarom niet?

Als jij de enige vrouw voor hem bent, wil hij juist veel tijd met je doorbrengen.

Tenzij er een reden is waarom je niet onverwachts langs kan/mag komen, is dit een simpel kenmerk waar je een player aan herkent.


17. Hij kan vaak niet afspreken, maar geeft geen reden waarom niet

Zet seks op jullie gezameWanneer je met hem af wil spreken, reageert hij vaak gewoon met “ik kan op woensdag en vrijdag.” Hij geeft je geen verklaring waarom hij niet op donderdag af kan spreken.

Het liefst verzint hij geen leugen, maar vermijdt hij het onderwerp gewoon.

(Dit doen mannen deels omdat ze zich onprettig voelen bij liegen, maar ook omdat al die leugens onmogelijk te onthouden zijn).

Dus zegt hij: “Ik kan niet” en geeft hij je geen verklaring waarom niet. Dit is een patroon dat foute mannen vaak laten zien.


18. Hij heeft veel vrouwelijke vrienden

Heeft hij veel vrouwen om zich heen met wie hij “gewoon” vrienden is?

Geloof me, dit is niet normaal.

Het is volstrekt natuurlijk dat mannen de voorkeur geven aan het gezelschap van andere mannen als het gaat om vriendschappen. Met vrouwen gaan ze om hele andere redenen om.

Bovendien gaan vriendschappen tussen mannen en vrouwen bijna nooit goed.

Lees dit artikel als je wil weten waarom mannen en vrouwen niet “gewoon vrienden” kunnen zijn.

19. Hij weet zich overal uit te praten

Heeft hij overal een verklaring voor?

Praat hij ontzettend makkelijk?

Kan hij je altijd geruststellen als je vermoedens hebt?

Dat is geen goed teken. De meeste mannen zijn hopeloos slecht in communiceren. Players krijgen alleen door hun leven zoveel oefening dat ze steeds beter worden.

Ze kunnen zich makkelijk uit de problemen praten en weten altijd het juiste te zeggen.


Let op: Voordat je nu gelijk je vriend dumpt omdat je denkt dat hij een player is

Zie je één of twee van deze signalen? Maak je dan vooral niet druk.

Het hoeft helemaal niks te betekenen en het kan ook heel goed dat er een andere verklaring is voor zijn gedrag.

Als hij sommige van deze eigenschappen heeft, betekent het niet dat hij een foute of slechte man is.

Menselijk gedrag kun je het beste lezen in clusters. Clusters zijn een groepjes signalen die allemaal in dezelfde richting wijzen. Een incidentje hoeft dus niks te betekenen.

Maar zie je echt een heleboel dingen uit deze blog terug? Dan is er een grote kans dat hij een player is en is het misschien tijd om je relatie met deze man te heroverwegen.

Trap in ieder geval niet in de volgende valkuilen

 • Denken dat hij een player was, maar dat hij door jou is veranderd.
 • Denken dat hij gaat veranderen.
 • Denken dat jij speciaal bent voor hem en dat hij alleen zo was met andere vrouwen.

De bovenstaande drie dingen hoor ik iedere keer weer van vrouwen en ik kan ze in dat geval alleen maar meewarig aankijken.

Als je jezelf voor de gek wil houden, prima.

Maar je doet er jezelf alleen maar pijn mee.

Begrijp me niet verkeerd. Je hebt alle recht om jezelf voor de gek te houden, maar laten we in dat geval afspreken dat ik je niet aan ga moedigen om jezelf ongelukkig te maken.

Wil je een man die honderd procent voor je gaat?

Dat gezegd hebbende…

Er is een manier waarop je een man helemaal geobsedeerd met jou – en alleen jou – kunt maken. Het is een soort van sluipweggetje in het mannenbrein.

Wanneer je weet wat dit is kun je namelijk een bepaalde behoefte vervullen bij een man die bijna geen enkele andere vrouw kan vervullen.

Het is – wanneer je het eenmaal door hebt – zo simpel dat je jezelf bijna niet voor kunt stellen dat je er zelf nooit op bent gekomen. Dit sluipweggetje noem ik “het Mannengeheim” en is dé manier om mannen helemaal verslaafd aan je te maken.

Als je wilt weten wat het is, meld je dan hieronder aan en ik stuur het je gratis en privé naar je inbox.

Tim Veninga
 

Datingcoach Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 20 comments
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend