20

19 Signalen En Kenmerken Om Een Player Of Foute Man Te Herkennen

 

In dit artikel leer je:

 • Het duidelijke antwoord op je vraag: “Is hij een player?
 • Hoe je erachter kunt komen of een man je gebruikt.
 • Geheime informatie in het hoofd van players of rokkenjagers en hoe ze je bedriegen.
 • Wat zijn jaloezie over hem zegt.
 • 19 manieren om een player of een foute man te herkennen.

Maar voordat je verder leest, bekijk eerst onderstaande video:I heard you were a player, okay , let’s play a game.
We’ll flirt, play fights, talk 24/7, say goodmorning and goodnight every day, give each other nicknames, hang out, talk on the phone for hours, take cute pictures together, make promises to each other and hold each other.
And whoever falls in love first, loses.”

Lyla Tyela Belikov


Hoe je meteen een player of een foute man kunt herkennen – zelfs als hij niet wil dat je erachter komt…

Een man die aan het daten is met een vrouw, knipoogt naar twee andere vrouwen.Je date met een man. Hij is leuk, charmant en weet precies wat hij moet zeggen en doen om je helemaal in te pakken. Maar ergens knaagt er iets.

Je bent bang dat hij een player of een rokkenjager is. Of om die vraag anders te formuleren,

“Is hij een player of meent hij het echt?”

En weet je?

Praktisch alle vrouwen zijn bang dat de man met wie ze daten een player is. Dat hij het niet echt meent.

Als je benieuwd bent waarom vrouwen zich tot dit soort mannen aangetrokken voelen, lees dan dit artikel.

Vrouwen zijn doodsbang om gebruikt of aan het lijntje te worden gehouden door een man.

Nu vind ik dat zelf niet een hele gezonde gedachtegang overigens. Ik wil iedereen altijd aanraden om onbevangen te zijn als het gaat om een nieuwe relatie.

Bovendien is het zonde om je huidige relaties te laten beïnvloeden omdat je bang bent dat je in de toekomst misschien gekwetst wordt.

Daarnaast zijn er gelukkig maar heel weinig mannen “echt fout” of een “echte player”

Maar dat gezegd hebbende, ik wil ook niet doen alsof het probleem niet bestaat en het allemaal maar rozengeur en maneschijn is.

Daarom geef ik je in deze blog 19 signalen waaraan je kan zien of hij een player is of niet. Of dat hij net doet alsof.

De 19 Signalen Dat Hij Een Player Is

Daar gaan we…

1. Hij is heel leuk als jullie samen zijn, maar in het openbaar doet hij minder hard zijn best

Players zijn de held in het uithangen van de lieve, aanhankelijke man als jullie samen zijn, maar in het openbaar is hij afstandelijker en minder aanhankelijk. Foute mannen willen het liefst single – of in ieder geval niet al te klef – overkomen in een relatie.

Ook kan hij bang zijn dat hij één van zijn andere partners (of de vrouw met wie hij vreemdgaat) tegenkomt op straat of tijdens een gelegenheid.

Als er een groot verschil is tussen zijn gedrag in privé en publiek, dan is dit hoe dan ook een teken dat je een foute man aan het daten bent. De enige reden dat hij dit doet is omdat hij iets te verbergen heeft.


2. Hij bewaakt zijn telefoon als een leeuw

Vrouw vertrouwt haar partner niet omdat hij zijn telefoon voor haar verborgen houdt.Dit is nog altijd de beste manier om een player en/of vreemdganger te herkennen. Als hij nooit zijn telefoon laat slingeren en/of er een beveiligingscode op heeft die hij altijd zo intoetst dat je het niet kan zien, dan is dat een slecht teken.

Draait hij de telefoon van je af wanneer hij een bericht leest, dan kan je er vanuit gaan dat het mis is. Sommige mannen gaan zelfs zo ver dat ze hun telefoon uitzetten als ze bij je in de buurt zijn of hebben een tweede telefoon bij zich waar niets opstaat.

Bonustip: Als je zijn telefoon vaak laat op de avond hoort trillen, is dat geen goed teken. Vrienden appen meestal niet rond half twaalf om je welterusten te wensen.

Als jullie nog op de leeftijd zijn dat jullie uitgaan, is het volgende belangrijk voor je:


3. Hij gaat nooit in dezelfde gelegenheden uit als jij en controleert waar je bent

Dit is altijd wel een grappige opmerking die ik van heel veel vrouwen hoor als ze te maken hebben met een player:

Hij is bijna nooit op zaterdag beschikbaar en gaat altijd “toevallig” naar een andere locatie dan waar jij bent.

Vaak stuurt hij je die zaterdag wel een bericht met de vraag waar je naar toe gaat en wat je plannen zijn. Dit is zogenaamd uit belangstelling, maar in werkelijkheid is het om zeker te weten dat hij je niet onverwacht tegen het lijf loopt.

Waarom zou hij je niet onverwacht tegen het lijf willen lopen? Er zijn twee mogelijkheden.

 1. Hij wil niet met je op stap omdat hij met een andere vrouw is.
 2. Hij wil een avond achter de vrouwen aan gaan en jij kan een belemmering vormen.

4. Hij doet afstandelijker tegen je als er andere vrouwen in de buurt zijn

Een man en vrouw zijn samen shoppen. Als er plotseling een andere vrouw langsloopt, is hij een stuk afstandelijker.

Deze spreekt voor zich neem ik aan, maar ik zeg het nog maar even voor de zekerheid:

Er zijn heel veel redenen waarom mannen afstandelijk kunnen zijn (heb ik eerder over geschreven). Maar als hij afstandelijker doet wanneer er andere vrouwen in de buurt zijn, dan is dit geen goed teken.

Het hoeft niet eens te betekenen dat hij iets van hen wil, maar een player blijft nu eenmaal een player en het zit in zijn natuur om te flirten met iedere vrouw.

Let wel op, dit kan heel subtiel zijn. Ik heb mannen rustig zien flirten met andere vrouwen terwijl ze de hand van hun vriendin vasthielden.

Dus het is niet zo dat hij honderd procent afstandelijk is, maar hij laat in ieder geval niet overduidelijk blijken dat hij smoorverliefd op je is.

Als jullie dus beiden uitgaan in het weekend, en hij je NIET wil ontmoeten, is dat een teken dat hij niet alleen uitgaat om zijn vrienden niet in de steek te laten.


5. Hij is wantrouwend naar je

Man is jaloers en paranoide

Ken je het gezegde “zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten?”

Het kan een goede manier zijn om een player te herkennen.

Mensen hebben de neiging om te denken dat de hele wereld zo is zoals zij:

Mensen die altijd het onderste uit de kan willen halen, denken dat de rest van de wereld net zo is. Egoïsten denken dat iedereen alleen maar om zichzelf geeft en ga zo maar door…

Zo ook met players. En wat is een van de eigenschappen van een player / foute man, die nooit genoegen zal nemen met één vrouw?

Hij is niet alleen jaloers, maar hij vertrouwt je ook nog niet. Hij denkt steeds dat je liegt of hem voor de gek houdt.

Waarom doen players dit?

Hij denkt – en gelooft oprecht – dat liegen en bedriegen normaal is. Daarom doet hij het zelf en daarom vertrouwt hij jou niet.


6. Hij heeft geen tijd voor je in het weekend

Op de rustige avonden wil hij altijd graag met je afspreken. Op een dinsdagavond als hij niets (lees: niemand) beters te doen heeft wil hij je wel zien.

Het liefst nog na negen uur ’s avonds. Want dan hoeft hij zo min mogelijk tijd met je door te brengen voordat hij naar bed gaat.

Op vrijdag en zaterdag heeft hij nooit tijd.

Simpelweg omdat hij op die tijd uit wil gaan met zijn vrienden en andere vrouwen wil ontmoeten. Deze twee avonden zijn namelijk de belangrijkste twee avonden in het leven van een player/rokkenjager.

Conclusie? Een heel goede manier om te zien of een man een player is of niet, is door afspraken met hem in proberen te plannen op vrijdag en zaterdagavond.


7. Hij vertelt heel weinig over wat hij doet als hij niet bij je is

Als je hem vraagt hoe zijn weekend was reageert hij met:

“Het was gezellig, ik heb het naar mijn zin gehad.”

Hij vertelt nooit in details wat hij doet als hij niet bij jou is. Hij kan dit ook helemaal niet doen. De tijd die hij zonder jou doorbrengt, brengt hij meestal door met andere vrouwen. Dus kan hij er niks over zeggen.

De meeste mannen zijn niet erg spraakzaam, maar als hij niets weet te zeggen, dan kun je dat beter in je achterhoofd houden. Het kan erop wijzen dat hij je niet serieus neemt en alleen gebruikt …


8. Hij heeft veel exen

Heeft hij een enorme reeks aan exen?

Bij voorkeur ook nog exen met wie hij “zogenaamd” nog steeds goed bevriend is?

Dan zouden al je alarmbellen moeten rinkelen.

Vaak zijn foute mannen heel goed in het aangaan van relaties, maar een stuk slechter in het volhouden ervan. Dus gaan ze hun hele leven van de ene relatie in de andere. Vaak overlappen deze relaties elkaar ook nog een beetje.

Dit is niet precies iets wat ‘players’ alleen doen, maar meer een signaal dat hij destructieve relaties heeft. Iets wat bijvoorbeeld vaak voorkomt bij mannen met sociopathische persoonlijksheidsstoornis of narcisten.


9. Hij besteedt veel aandacht aan zijn uiterlijk

Een man kijkt in de spiegel en is erg ijdel.

Vindt hij het overdreven belangrijk hoe hij eruitziet? Besteedt hij meer aandacht aan zijn uiterlijk dan jij wanneer jullie samen het huis uit gaan?

In het boek Warning Signs leggen de auteurs uit dat het heel vaak voorkomt dat mannen die vreemdgaan plotseling meer aandacht aan hun uiterlijk besteden. Dat komt omdat wanneer mannen zich beschikbaar voelen of op vrouwen jagen, ze hun best doen om er goed uit te zien.

Dus let erop of hij dat doet. Zeker als hij het niet doet wanneer jullie samen zijn, maar alleen als hij het huis uit gaat. Een player ziet ieder moment buitenshuis als een kans om nieuwe vrouwen te ontmoeten.


10. Hij stelt je niet voor aan zijn ouders of vrienden

Een koppel is ergens uit eten, en de man verbergt zich wanneer er mensen langskomen die hij kent.Hij stelt je niet voor aan zijn ouders en / of vrienden? In de eerste maanden van een relatie is dat niet gek en is het redelijk normaal. Maar als jullie al langer dan een half jaar daten, wordt het een andere zaak.

Dit zijn de voornaamste redenen waarom foute mannen dit willen vermijden:

1. Er is een andere vrouw die hij wel heeft voorgesteld aan zijn ouders.
2. Hij gebruikt je alleen voor seks en vindt het dus niet belangrijk.
3. Hij wil je niet het verkeerde idee geven (om te voorkomen dat je gaat denken dat je meer bent dan een scharrel).

Oh en let op:

Er is ook nog het type player / foute man dat zo slim is dat hij niet erg vindt om jouw ouders en vrienden te ontmoeten. Zelfs als hij meerdere relaties heeft.

Tip: Dit kan trouwens ook betekenen dat hij gewoon bindingsangst heeft. Wil je leren hoe je daarmee om moet gaan? Lees dan dit artikel over hoe je een man met bindingsangst verovert.

11. Hij is vreemdgegaan

Hier moet ik altijd een beetje om lachen. Vaak verwachten vrouwen die een relatie beginnen met een man die getrouwd is of vreemdgaat, dat deze man hen wel trouw zal blijven. Als hij dan vervolgens bij hen hetzelfde doet als bij zijn ex, zijn ze verbaasd.

Ik wil er niet eens al te uitgebreid op ingaan omdat ik het een beetje suf vind dat ik dit uit moet leggen. Ik bedoel, je wist vanaf minuut één dat het een vreemdganger was.

Mensen die ooit een keer vreemd zijn gegaan, gaan – volgens een onderzoek van Kayla Knapp aan Denver University – zelfs 3 keer vaker vreemd.

Als een relatie begint met overspel, eindigt deze vaak ook zo.


12. Hij is vaag over de vraag of hij met anderen date

Dit is een van de makkelijkste tekenen dat hij een player is. Hij zal zelf namelijk nooit over het onderwerp beginnen. Maar als je hem vraagt of hij ook met andere vrouwen date, geeft hij een vaag en ontwijkend antwoord.

Hij zegt dingen als:

 • Ik spreek wel eens met iemand af, maar het is nooit echt serieus.
 • Af en toe ontmoet ik wel eens vriendinnen.
 • Afgelopen weken heb ik nauwelijks met iemand afgesproken.

Of mijn persoonlijke favoriet:

 • Waarom wil je dat weten? Ik vraag toch ook niet naar jouw liefdesleven?

Je hebt twee soorten foute mannen

Er is een kleine groep players die hierover tegen je zal liegen. De grootste groep kiest ervoor om halve waarheden te vertellen omdat ze niet tegen je willen liegen.

(En ja, ik ben me er bewust van dat het verschil tussen echt liegen of halve leugens heel klein is.)


13. Hij wil niet dat je spullen in zijn huis achterlaat

Als je een keer een shirtje bij hem vergeet dan hangt het de volgende keer dat je langskomt niet op de kleerhanger waar je het hebt achtergelaten.

Nee, het is keurig opgeborgen in een plastic tasje of in een lade.

Waarom?

Het kan zijn dat hij een dwangneurose heeft waardoor hij alles moet opruimen.

Het kan ook zijn dat hij geen aanwijzingen wilde geven aan de andere vrouw(en) die hij hem langs is/zijn gekomen na jou.


14. Hij vindt het makkelijk om andere vrouwen aan te raken

Een man heeft een vrouw in zijn armen.De meeste mannen raken vrouwen heel weinig aan.

De enige vrouwen die ze aanraken zijn hun geliefden of familieleden met wie ze close zijn.

De reden dat mannen dit niet veel doen is eigenlijk best grappig. Ze zijn opgevoed om beleefd te zijn naar vrouwen en bang om handtastelijk en creepy over te komen.

Players daarentegen zijn fysiek contact met vrouwen en flirten zo gewend, dat ze een stuk minder moeite hebben met het aanraken van vrouwen. Ze leggen achteloos een hand op de schouders van een vrouw tijdens een gesprek.

Maar geloof me, dit doen mannen alleen als ze heel veel (misschien te veel) ervaring hebben met vrouwen. Het is typisch player gedrag.


 

15. Hij praat minachtend over zijn exen

Een man praat minachtend over zijn exen op een date.Dit is wel een leuke. Veel vrouwen vinden het vervelend als een man op een positieve manier over zijn ex praat. Sterker nog:

Ze worden er onzeker van als hij leuke dingen over haar zegt.

Maar in werkelijkheid hoef je een stuk minder bang te zijn voor dat soort mannen.

Maar aan de andere kant…

Wanneer hij zich negatief en laatdunkend uitlaat over zijn exen, dan weet je gelijk een aantal dingen:

 1. Hij gaat blijkbaar makkelijk relaties aan met vrouwen (ook als hij ze niet zo geweldig vindt).
 2. Hij heeft weinig respect voor zijn exen en dus waarschijnlijk voor alle vrouwen die hij datet.
 3. Zo zal hij waarschijnlijk ook over jou praten als het uit is.
 4. Hij heeft een negatie beeld van de vrouwen die hij datet.

Denk je dat jij anders bent? Dat hij jou wel respecteert?

Laat me je dit zeggen:

Ik heb nog nooit een vrouw ontmoet die een relatie had met een player die dat NIET dacht.

Snap je? Mooi.


16. Hij geeft je geen sleutel van zijn huis

Hij wil niet dat je onverwachts bij hem langskomt. Waarom niet?

Als jij de enige vrouw voor hem bent, wil hij juist veel tijd met je doorbrengen.

Tenzij er een reden is waarom je niet onverwachts langs kan/mag komen, is dit een simpel kenmerk waar je een player aan herkent.

Besef natuurlijk hier ook dat dit niet opgaat als jullie elkaar pas een paar weken of maanden kennen.


17. Hij kan vaak niet afspreken, maar geeft geen reden waarom niet

Wanneer je met hem af wil spreken, reageert hij vaak gewoon met “ik kan op woensdag en vrijdag.” Hij geeft je geen verklaring waarom hij niet op donderdag af kan spreken.

Het liefst verzint hij geen leugen, maar vermijdt hij het onderwerp gewoon.

(Dit doen mannen deels omdat ze zich onprettig voelen bij liegen, maar ook omdat al die leugens onmogelijk te onthouden zijn).

Dus zegt hij: “Ik kan niet” en geeft hij je geen verklaring waarom niet. Dit is een patroon dat foute mannen vaak laten zien.


18. Hij heeft veel vrouwelijke vrienden

Heeft hij veel vrouwen om zich heen met wie hij “gewoon” vrienden is?

Geloof me, dat is niet normaal.

Het is volstrekt natuurlijk dat mannen de voorkeur geven aan het gezelschap van andere mannen als het gaat om vriendschappen. Maar ze gaan om hele andere redenen met vrouwen om.

Bovendien gaan vriendschappen tussen mannen en vrouwen bijna nooit goed.

Tip: Lees dit artikel als je wil weten waarom mannen en vrouwen niet “gewoon vrienden” kunnen zijn.


19. Hij weet zich overal uit te praten

Heeft hij overal een verklaring voor?

Praat hij ontzettend makkelijk?

Kan hij je altijd geruststellen als je vermoedens hebt?

Dat is geen goed teken. De meeste mannen zijn hopeloos slecht in communiceren. Players hebben dit alleen maar verbeterd door veel te oefenen, en na verloop van tijd zijn ze er beter in geworden.

Ze kunnen zich makkelijk uit de problemen praten en weten wat ze moeten zeggen.


20. Hij weet hoe hij je moet beïnvloeden

Players en foute mannenAls er één ding is dat players goed kunnen, is het jou beïnvloeden. Hij heeft namelijk zovele ervaring in het praten, flirten en versieren van vrouwen dat hij weet wat hij moet doen.

Hij weet wat hij moet zeggen om je positieve emoties te laten voelen. En hij weet wat mij moet doen om je onzeker te maken.

In het algemeen willen dat soort mannen niet per sé een sterke onafhankelijk vrouw die voor zichzelf opkomt.

Nee. Ze willen liever iemand die ze kunnen beïnvloeden. Een vrouw die hem nodig heeft om zich goed te voelen. Die zijn bevestiging nodig heeft.

Als je dus opmerkt dat hij jou bewust beïnvloedt door je soms ‘on top of the world’ te laten voelen, en op het andere moment te laten voelen alsof je iets fout hebt gedaan en je hem bang bent kwijt te raken, dan moet er een lichtje gaan branden.

Het zou kunnen dat hij het bewust doet…

Vraag & Antwoord

Wat zijn typische dingen die players zeggen?

Denk aan dingen als:

 • Je bent echt bijzonder… maar ik weet niet of het zou werken tussen ons.
 • Ik vind je echt leuk… Veel leuker dan andere vrouwen.
 • Je hebt iets speciaals. Ik weet niet wat het is… maar het voelt goed.

Het zijn dingen waardoor jij je speciaal voelt en het gevoel krijgt dat je ‘anders’ bent.

Wat moet je doen als je erachter komt dat hij een player is?

Je wilt ten eerste kiezen of je verder met hem wilt gaan, of niet. Zeker als hij ook narcistische karaktertrekken heeft, wil je jezelf echt in bescherming nemen, want dat soort mannen kan je echt niet veranderen.

Ik raad je dan aan om hem los te laten. Je kan daarvoor de tips in dit artikel gebruiken.

Als hij meer in het vakje valt van ‘jonge man die veel van uitgaan houdt’, dan heb je wat meer kans. Ik raad je dan aan om dit artikel te lezen over hoe je een player verliefd maakt EN om het Mannengeheim te downloaden.

Hoe weet je of een player verliefd op je wordt?

Je wil zien dat hij je respecteert. Door bijvoorbeeld dingen te doen buiten de slaapkamer om (dates, familie ontmoeten etc.) Je kan hiervoor ook kijken naar de signalen dat een man verliefd op je wordt. Een player is immers een man, dus die dingen gaan net zo goed voor hem op. Let wel op dat sommige dingen gespeeld kunnen zijn.

Waarom zijn players en foute mannen zo aantrekkelijk?

De reden dat je aangetrokken bent tot foute mannen, is omdat ze bepaalde triggers in jouw brein weten te stimuleren. Denk aan spelen met de aandacht die hij je geeft. Ook zijn ze vaak goed in je ineens aantrekken, en dan weer afstoten. Waardoor je alleen maar meer naar ze gaat hunkeren.

Als je meer redenen wilt lezen, lees dan verder in dit artikel.

Conclusie

Let op: Voordat je hem nu gelijk dumpt omdat je denkt dat hij een player is

Zie je één of twee van deze signalen? Maak je dan vooral niet druk.

Het hoeft helemaal niks te betekenen en het kan ook heel goed dat er een andere verklaring is voor zijn gedrag.

Als hij sommige van deze eigenschappen heeft, betekent het niet dat hij een foute of slechte man is.

Menselijk gedrag kun je het beste lezen in clusters. Clusters zijn een groepjes signalen die allemaal in dezelfde richting wijzen. Een incidentje hoeft dus niks te betekenen.

Maar zie je echt een heleboel dingen uit deze blog terug? Dan is er een grote kans dat hij een player is en is het misschien tijd om je relatie met deze man te heroverwegen. Als dat het geval is, bekijk dan dit artikel over hoe je een player loslaat.

Ik raad je ook aan om dit artikel te lezen om te zien of hij je aan het lijntje houdt zonder dat hij ooit van plan is zich aan jou te binden.

Trap in ieder geval niet in de volgende valkuilen

 • Denken dat hij een player was, maar dat hij door jou is veranderd.
 • Denken dat hij gaat veranderen.
 • Denken dat jij speciaal bent voor hem en dat hij alleen zo was met andere vrouwen.

De bovenstaande drie dingen hoor ik iedere keer weer van vrouwen en ik kan ze in dat geval alleen maar meewarig aankijken.

Als je jezelf voor de gek wil houden, prima.

Maar je doet er jezelf alleen maar pijn mee.

Begrijp me niet verkeerd. Je hebt alle recht om jezelf voor de gek te houden, maar laten we in dat geval afspreken dat ik je niet aan ga moedigen om jezelf ongelukkig te maken.

Maar nu heb je tenminste de trucs en de knowhow om een speler in zijn tracks te herkennen …

Wil je een man die honderd procent voor je gaat?

Dat gezegd hebbende…

Er is een manier waarop je een man helemaal geobsedeerd met jou – en alleen jou – kunt maken. Het is een soort van sluipweggetje in het mannenbrein.

Wanneer je weet wat dit is kun je namelijk een bepaalde behoefte vervullen bij een man die bijna geen enkele andere vrouw kan vervullen.

Het is – wanneer je het eenmaal door hebt – zo simpel dat je jezelf bijna niet voor kunt stellen dat je er zelf nooit op bent gekomen. Dit sluipweggetje noem ik “het Mannengeheim” en is dé manier om mannen helemaal verslaafd aan je te maken.

Als je wilt weten wat het is, meld je dan hieronder aan en ik stuur het je gratis en privé naar je inbox.

Tim Veninga
 

Datingcoach Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, SBS6, NOS, Parool, Powned, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, RUMAG, AT5, The Post Online, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland. Hij sprak duizenden mannen over hun liefdesleven en op deze blog schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

Click Here to Leave a Comment Below 20 comments
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend