19 Signalen En Kenmerken Om Een Player Of Foute Man Te Herkennen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 19 augustus 2022 - Laatst gewijzigd op 31 maart 2023

Je date met een man. Hij is leuk, charmant en weet precies wat hij moet zeggen en doen om je helemaal in te pakken. Maar ergens knaagt er iets.

Je bent bang dat hij een player of een rokkenjager is. Of om die vraag anders te formuleren,

“Is hij een player of meent hij het echt?”

En weet je?

Praktisch alle vrouwen zijn bang dat de man met wie ze daten een player is. Dat hij het niet echt meent.

Als je wilt weten of je met een player of foute man te maken hebt, ben je hier aan het juiste adres. Sinds 2008 coach ik mannen en vrouwen in de liefde, en heb ik duizenden vrouwen geholpen om de foute mannen te vermijden, en de juiste te vinden.

Hieronder leer ik je:

 • Hoe je erachter kunt komen of een man je gebruikt.
 • Geheime informatie in het hoofd van players of rokkenjagers en hoe ze je bedriegen.
 • 19 manieren om een player of een foute man te herkennen.
 • Wat nu te doen als je denkt dat hij een player is

I heard you were a player, okay , let’s play a game.
We’ll flirt, play fights, talk 24/7, say goodmorning and goodnight every day, give each other nicknames, hang out, talk on the phone for hours, take cute pictures together, make promises to each other and hold each other.
And whoever falls in love first, loses.”

Lyla Tyela Belikov


Hoe je meteen een player of een foute man kunt herkennen

Zelfs als hij niet wil dat je erachter komt…

De 5 belangrijkste signalen onthul ik in deze video:

Video gezien? Lees dan verder…


Foute mannen en players zijn nou eenmaal vaak aantrekkelijk…

Maar zijn alle aantrekkelijke mannen fout of een player?

Een man die aan het daten is met een vrouw, knipoogt naar twee andere vrouwen.

Vrouwen zijn doodsbang om gebruikt of aan het lijntje te worden gehouden door een man.

Nu vind ik dat zelf niet een hele gezonde gedachtegang overigens. Ik wil iedereen altijd aanraden om onbevangen te zijn als het gaat om een nieuwe relatie.

Bovendien is het zonde om je huidige relaties te laten beïnvloeden omdat je bang bent dat je in de toekomst misschien gekwetst wordt.

Gelukkig zijn maar heel weinig mannen “echt fout” of een “echte player”

Maar dat gezegd hebbende, ik wil ook niet doen alsof het probleem niet bestaat en het allemaal maar rozengeur en maneschijn is. Ze zijn er. En je wil koste wat kost voorkomen dat je kostbare tijd kwijt bent en je hart gebroken wordt door zo’n man.

Daarom is het zo belangrijk om snel te zien wat hij is, zodat je ervoor kan kiezen om verder met hem te gaan.. of hard weg te rennen.

De 19 Signalen Dat Hij Een Player Is

Hier zijn de 19 signalen waaraan je kan zien of hij een player is of niet:


1. Hij is heel leuk als jullie samen zijn, maar in het openbaar doet hij minder hard zijn best

Players zijn de held in het uithangen van de lieve, aanhankelijke man als jullie samen zijn, maar in het openbaar is hij afstandelijker en minder aanhankelijk. Foute mannen willen het liefst single – of in ieder geval niet al te klef – overkomen in een relatie.

Ook kan hij bang zijn dat hij één van zijn andere partners (of de vrouw met wie hij vreemdgaat) tegenkomt op straat of tijdens een gelegenheid.

Als er een groot verschil is tussen zijn gedrag in privé en publiek, dan is dit hoe dan ook een teken dat je een foute man aan het daten bent. De enige reden dat hij dit doet is omdat hij iets te verbergen heeft.


2. Hij bewaakt zijn telefoon als een leeuw

Vrouw vertrouwt haar partner niet omdat hij zijn telefoon voor haar verborgen houdt.Dit is nog altijd de beste manier om een player en/of vreemdganger te herkennen. Als hij nooit zijn telefoon laat slingeren en/of er een beveiligingscode op heeft die hij altijd zo intoetst dat je het niet kan zien, dan is dat een slecht teken.

Draait hij de telefoon van je af wanneer hij een bericht leest, dan kan je er vanuit gaan dat het mis is. Sommige mannen gaan zelfs zo ver dat ze hun telefoon uitzetten als ze bij je in de buurt zijn of hebben een tweede telefoon bij zich waar niets opstaat.

Bonustip: Als je zijn telefoon vaak laat op de avond hoort trillen, is dat geen goed teken. Vrienden appen meestal niet rond half twaalf om je welterusten te wensen.

Als jullie nog op de leeftijd zijn dat jullie uitgaan, is het volgende belangrijk voor je:


3. Hij gaat nooit in dezelfde gelegenheden uit als jij en controleert waar je bent

Dit is altijd wel een grappige opmerking die ik van heel veel vrouwen hoor als ze te maken hebben met een player:

Hij is bijna nooit op zaterdag beschikbaar en gaat altijd “toevallig” naar een andere locatie dan waar jij bent.

Vaak stuurt hij je die zaterdag wel een bericht met de vraag waar je naar toe gaat en wat je plannen zijn. Dit is zogenaamd uit belangstelling, maar in werkelijkheid is het om zeker te weten dat hij je niet onverwacht tegen het lijf loopt.

Waarom zou hij je niet onverwacht tegen het lijf willen lopen? Er zijn twee mogelijkheden.

 1. Hij wil niet met je op stap omdat hij met een andere vrouw is.
 2. Hij wil een avond achter de vrouwen aan gaan en jij kan een belemmering vormen.

4. Hij doet afstandelijker tegen je als er andere vrouwen in de buurt zijn

Een man en vrouw zijn samen shoppen. Als er plotseling een andere vrouw langsloopt, is hij een stuk afstandelijker.

Deze spreekt voor zich neem ik aan, maar ik zeg het nog maar even voor de zekerheid:

Er zijn heel veel redenen waarom mannen afstandelijk kunnen zijn (heb ik eerder over geschreven). Maar als hij afstandelijker doet wanneer er andere vrouwen in de buurt zijn, dan is dit geen goed teken.

Het hoeft niet eens te betekenen dat hij iets van hen wil, maar een player blijft nu eenmaal een player en het zit in zijn natuur om te flirten met iedere vrouw.

Let wel op, dit kan heel subtiel zijn. Ik heb mannen rustig zien flirten met andere vrouwen terwijl ze de hand van hun vriendin vasthielden.

Dus het is niet zo dat hij honderd procent afstandelijk is, maar hij laat in ieder geval niet overduidelijk blijken dat hij smoorverliefd op je is.

Als jullie dus beiden uitgaan in het weekend, en hij je NIET wil ontmoeten, is dat een teken dat hij niet alleen uitgaat om zijn vrienden niet in de steek te laten.


5. Hij is wantrouwend naar je

Man is jaloers en paranoide

Ken je het gezegde “zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten?”

Het kan een goede manier zijn om een player te herkennen.

Mensen hebben de neiging om te denken dat de hele wereld zo is zoals zij:

Mensen die altijd het onderste uit de kan willen halen, denken dat de rest van de wereld net zo is. Egoïsten denken dat iedereen alleen maar om zichzelf geeft en ga zo maar door…

Zo ook met players. En wat is een van de eigenschappen van een player / foute man, die nooit genoegen zal nemen met één vrouw?

Hij is niet alleen jaloers, maar hij vertrouwt je ook nog niet. Hij denkt steeds dat je liegt of hem voor de gek houdt.

Waarom doen players dit?

Hij denkt – en gelooft oprecht – dat liegen en bedriegen normaal is. Daarom doet hij het zelf en daarom vertrouwt hij jou niet.


6. Hij heeft geen tijd voor je in het weekend

Op de rustige avonden wil hij altijd graag met je afspreken. Op een dinsdagavond als hij niets (lees: niemand) beters te doen heeft wil hij je wel zien.

Het liefst nog na negen uur ’s avonds. Want dan hoeft hij zo min mogelijk tijd met je door te brengen voordat hij naar bed gaat.

Op vrijdag en zaterdag heeft hij nooit tijd.

Simpelweg omdat hij op die tijd uit wil gaan met zijn vrienden en andere vrouwen wil ontmoeten. Deze twee avonden zijn namelijk de belangrijkste twee avonden in het leven van een player/rokkenjager.

Conclusie? Een heel goede manier om te zien of een man een player is of niet, is door afspraken met hem in proberen te plannen op vrijdag en zaterdagavond.


7. Hij vertelt heel weinig over wat hij doet als hij niet bij je is

Als je hem vraagt hoe zijn weekend was reageert hij met:

“Het was gezellig, ik heb het naar mijn zin gehad.”

Hij vertelt nooit in details wat hij doet als hij niet bij jou is. Hij kan dit ook helemaal niet doen. De tijd die hij zonder jou doorbrengt, brengt hij meestal door met andere vrouwen. Dus kan hij er niks over zeggen.

De meeste mannen zijn niet erg spraakzaam, maar als hij niets weet te zeggen, dan kun je dat beter in je achterhoofd houden. Het kan erop wijzen dat hij je niet serieus neemt en alleen gebruikt …


8. Hij heeft veel exen

Heeft hij een enorme reeks aan exen?

Bij voorkeur ook nog exen met wie hij “zogenaamd” nog steeds goed bevriend is?

Dan zouden al je alarmbellen moeten rinkelen.

Vaak zijn foute mannen heel goed in het aangaan van relaties, maar een stuk slechter in het volhouden ervan. Dus gaan ze hun hele leven van de ene relatie in de andere. Vaak overlappen deze relaties elkaar ook nog een beetje.

Dit is niet precies iets wat ‘players’ alleen doen, maar meer een signaal dat hij destructieve relaties heeft. Iets wat bijvoorbeeld vaak voorkomt bij mannen met sociopathische persoonlijksheidsstoornis of narcisten.


9. Hij besteedt veel aandacht aan zijn uiterlijk

Een man kijkt in de spiegel en is erg ijdel.

Vindt hij het overdreven belangrijk hoe hij eruitziet? Besteedt hij meer aandacht aan zijn uiterlijk dan jij wanneer jullie samen het huis uit gaan?

In het boek Warning Signs leggen de auteurs uit dat het heel vaak voorkomt dat mannen die vreemdgaan plotseling meer aandacht aan hun uiterlijk besteden. Dat komt omdat wanneer mannen zich beschikbaar voelen of op vrouwen jagen, ze hun best doen om er goed uit te zien.

Dus let erop of hij dat doet. Zeker als hij het niet doet wanneer jullie samen zijn, maar alleen als hij het huis uit gaat. Een player ziet ieder moment buitenshuis als een kans om nieuwe vrouwen te ontmoeten.


10. Hij stelt je niet voor aan zijn ouders of vrienden

Een koppel is ergens uit eten, en de man verbergt zich wanneer er mensen langskomen die hij kent.Hij stelt je niet voor aan zijn ouders en / of vrienden? In de eerste maanden van een relatie is dat niet gek en is het redelijk normaal. Maar als jullie al langer dan een half jaar daten, wordt het een andere zaak.

Dit zijn de voornaamste redenen waarom foute mannen dit willen vermijden:

1. Er is een andere vrouw die hij wel heeft voorgesteld aan zijn ouders.
2. Hij gebruikt je alleen voor seks en vindt het dus niet belangrijk.
3. Hij wil je niet het verkeerde idee geven (om te voorkomen dat je gaat denken dat je meer bent dan een scharrel).

Oh en let op:

Er is ook nog het type player / foute man dat zo slim is dat hij niet erg vindt om jouw ouders en vrienden te ontmoeten. Zelfs als hij meerdere relaties heeft.

Tip: Dit kan trouwens ook betekenen dat hij gewoon bindingsangst heeft. Wil je leren hoe je daarmee om moet gaan? Lees dan dit artikel over hoe je een man met bindingsangst verovert.

11. Hij is vreemdgegaan

Hier moet ik altijd een beetje om lachen. Vaak verwachten vrouwen die een relatie beginnen met een man die getrouwd is of vreemdgaat, dat deze man hen wel trouw zal blijven. Als hij dan vervolgens bij hen hetzelfde doet als bij zijn ex, zijn ze verbaasd.

Ik wil er niet eens al te uitgebreid op ingaan omdat ik het een beetje suf vind dat ik dit uit moet leggen. Ik bedoel, je wist vanaf minuut één dat het een vreemdganger was.

Mensen die ooit een keer vreemd zijn gegaan, gaan – volgens een onderzoek van Kayla Knapp aan Denver University – zelfs 3 keer vaker vreemd.

Als een relatie begint met overspel, eindigt deze vaak ook zo.


12. Hij is vaag over de vraag of hij met anderen date

Dit is een van de makkelijkste tekenen dat hij een player is. Hij zal zelf namelijk nooit over het onderwerp beginnen. Maar als je hem vraagt of hij ook met andere vrouwen date, geeft hij een vaag en ontwijkend antwoord.

Hij zegt dingen als:

 • Ik spreek wel eens met iemand af, maar het is nooit echt serieus.
 • Af en toe ontmoet ik wel eens vriendinnen.
 • Afgelopen weken heb ik nauwelijks met iemand afgesproken.

Of mijn persoonlijke favoriet:

 • Waarom wil je dat weten? Ik vraag toch ook niet naar jouw liefdesleven?

Je hebt twee soorten foute mannen

Er is een kleine groep players die hierover tegen je zal liegen. De grootste groep kiest ervoor om halve waarheden te vertellen omdat ze niet tegen je willen liegen.

(En ja, ik ben me er bewust van dat het verschil tussen echt liegen of halve leugens heel klein is.)


13. Hij wil niet dat je spullen in zijn huis achterlaat

Als je een keer een shirtje bij hem vergeet dan hangt het de volgende keer dat je langskomt niet op de kleerhanger waar je het hebt achtergelaten.

Nee, het is keurig opgeborgen in een plastic tasje of in een lade.

Waarom?

Het kan zijn dat hij een dwangneurose heeft waardoor hij alles moet opruimen.

Het kan ook zijn dat hij geen aanwijzingen wilde geven aan de andere vrouw(en) die hij hem langs is/zijn gekomen na jou.


14. Hij vindt het makkelijk om andere vrouwen aan te raken

Een man heeft een vrouw in zijn armen.De meeste mannen raken vrouwen heel weinig aan.

De enige vrouwen die ze aanraken zijn hun geliefden of familieleden met wie ze close zijn.

De reden dat mannen dit niet veel doen is eigenlijk best grappig. Ze zijn opgevoed om beleefd te zijn naar vrouwen en bang om handtastelijk en creepy over te komen.

Players daarentegen zijn fysiek contact met vrouwen en flirten zo gewend, dat ze een stuk minder moeite hebben met het aanraken van vrouwen. Ze leggen achteloos een hand op de schouders van een vrouw tijdens een gesprek.

 

 

Maar geloof me, dit doen mannen alleen als ze heel veel (misschien te veel) ervaring hebben met vrouwen. Het is typisch player gedrag.


15. Hij praat minachtend over zijn exen

Een man praat minachtend over zijn exen op een date.Dit is wel een leuke. Veel vrouwen vinden het vervelend als een man op een positieve manier over zijn ex praat. Sterker nog:

Ze worden er onzeker van als hij leuke dingen over haar zegt.

Maar in werkelijkheid hoef je een stuk minder bang te zijn voor dat soort mannen.

Maar aan de andere kant…

Wanneer hij zich negatief en laatdunkend uitlaat over zijn exen, dan weet je gelijk een aantal dingen:

 1. Hij gaat blijkbaar makkelijk relaties aan met vrouwen (ook als hij ze niet zo geweldig vindt).
 2. Hij heeft weinig respect voor zijn exen en dus waarschijnlijk voor alle vrouwen die hij datet.
 3. Zo zal hij waarschijnlijk ook over jou praten als het uit is.
 4. Hij heeft een negatie beeld van de vrouwen die hij datet.

Denk je dat jij anders bent? Dat hij jou wel respecteert?

Laat me je dit zeggen:

Ik heb nog nooit een vrouw ontmoet die een relatie had met een player die dat NIET dacht.

Snap je? Mooi.


16. Hij geeft je geen sleutel van zijn huis

Hij wil niet dat je onverwachts bij hem langskomt. Waarom niet?

Als jij de enige vrouw voor hem bent, wil hij juist veel tijd met je doorbrengen.

Tenzij er een reden is waarom je niet onverwachts langs kan/mag komen, is dit een simpel kenmerk waar je een player aan herkent.

Besef natuurlijk hier ook dat dit niet opgaat als jullie elkaar pas een paar weken of maanden kennen.


17. Hij kan vaak niet afspreken, maar geeft geen reden waarom niet

Wanneer je met hem af wil spreken, reageert hij vaak gewoon met “ik kan op woensdag en vrijdag.” Hij geeft je geen verklaring waarom hij niet op donderdag af kan spreken.

Het liefst verzint hij geen leugen, maar vermijdt hij het onderwerp gewoon.

(Dit doen mannen deels omdat ze zich onprettig voelen bij liegen, maar ook omdat al die leugens onmogelijk te onthouden zijn).

Dus zegt hij: “Ik kan niet” en geeft hij je geen verklaring waarom niet. Dit is een patroon dat foute mannen vaak laten zien.


18. Hij heeft veel vrouwelijke vrienden

Heeft hij veel vrouwen om zich heen met wie hij “gewoon” vrienden is?

Geloof me, dat is niet normaal.

Het is volstrekt natuurlijk dat mannen de voorkeur geven aan het gezelschap van andere mannen als het gaat om vriendschappen. Maar ze gaan om hele andere redenen met vrouwen om.

Bovendien gaan vriendschappen tussen mannen en vrouwen bijna nooit goed.

Tip: Lees dit artikel als je wil weten waarom mannen en vrouwen niet “gewoon vrienden” kunnen zijn.


19. Hij weet zich overal uit te praten

Heeft hij overal een verklaring voor?

Praat hij ontzettend makkelijk?

Kan hij je altijd geruststellen als je vermoedens hebt?

Dat is geen goed teken. De meeste mannen zijn hopeloos slecht in communiceren. Players hebben dit alleen maar verbeterd door veel te oefenen, en na verloop van tijd zijn ze er beter in geworden.

Ze kunnen zich makkelijk uit de problemen praten en weten wat ze moeten zeggen.


20. Hij weet hoe hij je moet beïnvloeden

Players en foute mannenAls er één ding is dat players goed kunnen, is het jou beïnvloeden. Hij heeft namelijk zoveel ervaring in het praten, flirten en versieren van vrouwen dat hij weet wat hij moet doen.

Hij weet wat hij moet zeggen om je positieve emoties te laten voelen. En hij weet wat hij moet doen om je onzeker te maken.

In het algemeen willen dat soort mannen niet per sé een sterke onafhankelijke vrouw die voor zichzelf opkomt.

Nee. Ze willen liever iemand die ze kunnen beïnvloeden. Een vrouw die hem nodig heeft om zich goed te voelen. Die zijn bevestiging nodig heeft.

Als je dus opmerkt dat hij jou bewust beïnvloedt door je soms ‘on top of the world’ te laten voelen, en op het andere moment te laten voelen alsof je iets fout hebt gedaan en je hem bang bent kwijt te raken, dan moet er een lichtje gaan branden.

Het zou kunnen dat hij het bewust doet…

Vraag & Antwoord

Wat zijn typische dingen die players zeggen?

Denk aan dingen als:

 • Je bent echt bijzonder… maar ik weet niet of het zou werken tussen ons.
 • Ik vind je echt leuk… Veel leuker dan andere vrouwen.
 • Je hebt iets speciaals. Ik weet niet wat het is… maar het voelt goed.

Het zijn dingen waardoor jij je speciaal voelt en het gevoel krijgt dat je ‘anders’ bent.

Wat moet je doen als je erachter komt dat hij een player is?

Je wilt ten eerste kiezen of je verder met hem wilt gaan, of niet. Zeker als hij ook narcistische karaktertrekken heeft, wil je jezelf echt in bescherming nemen, want dat soort mannen kan je echt niet veranderen.

Ik raad je dan aan om hem los te laten. Je kan daarvoor de tips in dit artikel gebruiken.

Als hij meer in het vakje valt van ‘jonge man die veel van uitgaan houdt’, dan heb je wat meer kans. Ik raad je dan aan om dit artikel te lezen over hoe je een player verliefd maakt EN om het Mannengeheim te downloaden.

Hoe weet je of een player verliefd op je wordt?

Je wil zien dat hij je respecteert. Door bijvoorbeeld dingen te doen buiten de slaapkamer om (dates, familie ontmoeten etc.) Je kan hiervoor ook kijken naar de signalen dat een man verliefd op je wordt. Een player is immers een man, dus die dingen gaan net zo goed voor hem op. Let wel op dat sommige dingen gespeeld kunnen zijn.

Waarom zijn players en foute mannen zo aantrekkelijk?

De reden dat je aangetrokken bent tot foute mannen, is omdat ze bepaalde triggers in jouw brein weten te stimuleren. Denk aan spelen met de aandacht die hij je geeft. Ook zijn ze vaak goed in je ineens aantrekken, en dan weer afstoten. Waardoor je alleen maar meer naar ze gaat hunkeren.

Als je meer redenen wilt lezen, lees dan verder in dit artikel.

Wat te doen als je sommige van deze signalen ziet

Let op: Voordat je hem nu gelijk dumpt omdat je denkt dat hij een player is

Zie je één of twee van deze signalen? Maak je dan vooral niet druk.

Het hoeft helemaal niks te betekenen en het kan ook heel goed dat er een andere verklaring is voor zijn gedrag.

Als hij sommige van deze eigenschappen heeft, betekent het niet dat hij een foute of slechte man is.

Menselijk gedrag kun je het beste lezen in clusters. Clusters zijn een groepjes signalen die allemaal in dezelfde richting wijzen. Een incidentje hoeft dus niks te betekenen.

Maar zie je echt een heleboel dingen uit deze blog terug? Dan is er een grote kans dat hij een player is en is het misschien tijd om je relatie met deze man te heroverwegen. Als dat het geval is, bekijk dan dit artikel over hoe je een player loslaat.

Ik raad je ook aan om dit artikel te lezen om te zien of hij je aan het lijntje houdt zonder dat hij ooit van plan is zich aan jou te binden.

Trap in ieder geval niet in de volgende valkuilen

 • Denken dat hij een player was, maar dat hij door jou is veranderd.
 • Denken dat hij gaat veranderen.
 • Denken dat jij speciaal bent voor hem en dat hij alleen zo was met andere vrouwen.

De bovenstaande drie dingen hoor ik iedere keer weer van vrouwen en ik kan ze in dat geval alleen maar meewarig aankijken.

Als je jezelf voor de gek wil houden, prima.

Maar je doet er jezelf alleen maar pijn mee.

Begrijp me niet verkeerd. Je hebt alle recht om jezelf voor de gek te houden, maar laten we in dat geval afspreken dat ik je niet aan ga moedigen om jezelf ongelukkig te maken.

Maar nu heb je tenminste de trucs en de knowhow om een speler in zijn tracks te herkennen …

Wil je een man die honderd procent voor je gaat?

Dat gezegd hebbende…

Er is een manier waarop je een man helemaal geobsedeerd met jou – en alleen jou – kunt maken. Het is een soort van sluipweggetje in het mannenbrein.

Wanneer je weet wat dit is kun je namelijk een bepaalde behoefte vervullen bij een man die bijna geen enkele andere vrouw kan vervullen.

Het is – wanneer je het eenmaal door hebt – zo simpel dat je jezelf bijna niet voor kunt stellen dat je er zelf nooit op bent gekomen. Dit sluipweggetje noem ik “het Mannengeheim” en is dé manier om mannen helemaal verslaafd aan je te maken.

Als je wilt weten wat het is, meld je dan hieronder aan en ik stuur het je gratis en privé naar je inbox.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

20 Reacties

 • michelle schreef:

  Hey Tim,
  Dankje voor al je tips. Tegen mannen heb je het over ons als “chicks” en hoe je ons (chicks) zo snel mogelijk het bed in krijgt met tricks and traps haha. Maar als je ons ,vrouwen, tips geeft en toespreekt ben je heel anders..
  Een schatje!! :-))

  Thanks en succes.
  Michelle

  • Tim Veninga schreef:

   Hi Michelle,

   Dat klopt. Mannen luisteren nu eenmaal niet graag naar de “lieve jongen” of het schatje;)

   Die reageren beter op wat sterkere taal.

   Tim

 • wanhopig schreef:

  Hi Tim ,

  Mijn partner wil kost wat kost in zijn 1tje uitgaan , ik wil dit niet want eerst en vooral is het zo dat wij nooit samen uitgaan , maar hij wil mij er helemaal niet bij , vorig jaar was het zo dat ik hem vroeg of ik mee mocht waarop hij antwoordde dat het enkel mannen van de voetbalclub toegelaten was zonder vrouwen , kom ik te weet terwijl ik zo graag eens naar een discotheek wou , dat hij een ander uitnodigt om haar daar te ontmoeten , dit jaar was het ofwel toestaan dat hij alleen uitgaat of uit met de relatie .
  Ik vertrouw hem niet want hij bleek ook in het verleden toen we al even samen waren contact te hebben achter mijn rug om met andere ( VELE ) vrouwen , hij bekeek hun facebookprofiel wel iedere dag minstens zo’n 8x ! Hierop heb ik hem aangesproken en heb ik het hem gwoonweg moeten verbieden omdat hij letterlijk zijn MOGELIJK nieuwe partners achter de hand wou houden , in het geval ik zou afhaken , of wat dan ook , hij bedroog me ook al twee keer en dus vertrouw ik hem niet wat betreft dat uitgaan , het kwetst ook omdat hij wel het jaar ervoor met een ander wou gaan ! wat moet ik hier nu mee ? Ik ben verplicht het hem toe te laten of hij verbreekt de relatie omdat hij liever alleen weggaat terwijl ik zulke relatie niet wil . Ik wéét nu al dat als hij alleen weggaat die dag dat ik de dag erop niets meer met hem wil te maken hebben omdat ik argwaan heb dan .

  • Waarom ben je nog bij zo een man? Laat zien dat je meer waard ben dan dat!

 • Madelief schreef:

  En wat als een getrouwde man je niet met rust kan laten. Je gaat treiteren,stalken en continu sexfilmpjes gaat sturen. Het ene moment slecht over zijn vrouw spreekt en dan weer vol lof. Zijn kleinzoon als troef inzet om getrouwd te blijven en de hele dag aandacht vraagt door te appen. En als ik niet reageer wordt het van kwaad tot erger. Daarbij denkt meneer ook nog eens dat ik alles overleg en controleert mij de hele dag op social media, whatsapp enz.
  Ik heb hem nu overal geblokkeerd zelfs een andere auto gekocht…pfft na 3 jaar is het (afkloppen) 2 weken rustig. Waarom gaan mannen door als ik NEE zeg?

  • Tim Veninga schreef:

   Er is iets mis met deze man.

   Dit is overduidelijk geen normaal gedrag. Ik hoop dat de volgende man die je ontmoet beter zal zijn.

   Tim

 • Goeiemiddag tim,

  ik ben een meid die ik onbekend winkelier leuk vond in dvdwinkel, hij leek zo leuk en praatte met mij , maar na dvd afgeven was ik vergeten om zen naam te vragen.
  ik had ook nummer in dvddoosje gestoken – voor in geval als hij dvd checkt.

  ik had hem overal gezocht op internet, kon nie vinden.
  had gebeld naar die winkel, die reageerde koel..
  ik dacht dat jongens vinden intiatieve meiden leuker vinden, maar veel moaten zeiden
  dak zelf moest gaan, durf niet. want mss loopt ie met lange gezicht rond door afvragen van telefoons en nummers.

  dan moest men moat toevallig in buurt om ook dvd te huren waar ie werkt,
  hij legde de nummer op balie en hij belde me nie terug..

  wat moet ik doen, zelf gaan of is wat stalkerig?
  ik wil enkel laten weten dat ik hem heel tof vind.

  graag hoor ik snel je advies en antwoord.
  gr laura

  • Tim Veninga schreef:

   Wow het is ok om iniatief te nemen. Maar dit komt eerder stalkerig over dan initiatief nemen.

   Misschien beter om de volgende keer hem gewoon recht in zijn gezicht mee uit te vragen en dan een ja of een nee te accepteren. Deze omslachtige manieren zorgen er juist voor dat je hem afschrikt.

   Tim

 • Katrien schreef:

  Dag Tim,
  Ik herken de man waar ik een oogje op heb in verschillende van deze punten.
  Maar… Ik herken mezelf er nog veel harder in. En ik ben in mijn eigen ogen niet echt een player, gewoon aan het wachten op ‘de juiste’, en in de tussentijd heb ik gewoon plezier.
  Kan het niet dat er ook mannen zijn die gewoon ‘het leuk hebben’, tot ze de juiste man tegen komen?
  Of is dit dan zoiets dat helemaal anders zit bij vrouwen en mannen?
  Ook zijn deze punten enkel van toepassing op een relatie, en niet wanneer je op voorhand wil kijken of je met een player te maken hebt (ouders leren kennen, sleutel van het huis,…).
  Groetjes,
  Katrien

 • Hoi Tim
  Ik ben 2x op date geweest met een man en t gaat ook hartstikke leuk we appen ook elke dag maar nu is t zo dat hij een paar dagen met een goede vriendin weggaat ik vindt dit raar en heb t met hem besproken en hij zegt elke x dat ik jaloers ben terwijl dat niet zo is , ik vindt hem leuk en meer ook niet en dat weet hij!maar zelf laat hij niks los qau gevoelens !mijn vraag is wat vindt jij van dit hele verhaal want ik twijfel of ik hiermee door moet gaan of laten gaan? Gr van anita

 • Hoi Tim,
  Ik hoop dat je me een beetje advies kan geven.
  Het volgende is gebeurt:
  1,5 jaar terug een man leren kennen, liefde op eerste gezicht, heerlijke tijd. We zijn beide geëmigreerd, maar niet samen. We hebben elkaar in dit land leren kennen.
  We woonden erg snel samen omdat hij werk kon vinden bij mij in de buurt. Dat werk liep op niks uit, helaas, maar hij verdiende hier en daar wel wat bij. Na 4 mnd vertrok hij plotseling, was weg (incl kleding) toen ik van m’n werk kwam. Ook had hij contant geld wat ik in huis had, meegenomen. Hij reageerde niet op berichten en telefoon. Na 2 weken reageerde hij en had zo’n spijt! Hij was in de war, stress door weinig werk, had geld nodig gehad (om te “overleven”) maar zou alles terug betalen.
  Inmiddels kwamen rekeningen van z’n telefoonabonnement en verzekering bij mij binnen, maar die werden niet betaald door mij, waardoor hij schuld kreeg. Na veel praten kwam hij terug.
  Wederom ging het heel erg leuk tussen ons. In begin had hij klein beetje werk en kon hij mij nog niet terug betalen, maar zou zijn andere schulden eerst regelen. Later kreeg hij fulltime baan, maar betaalde mij in september alles in een keer terug. Ik merkte dat hij zijn andere schulden niet voldeed. Ik praatte er niet (meer) over, hij zou alles regelen en praten erover leverde ruzie op. Hij betaalde wel mee in het huishouden.
  Werkelijk, behalve dat geld, hadden we het fijn samen. Totdat hij na 10 mnd weer vertrok. Deze keer na een, door hem, uitgelokte ruzie. Hij had veel stress op zijn werk en het liep ook niet helemaal lekker, dus ik dacht dat het daaraan lag.
  Momenteel is hij 3 mnd weg. We hebben steeds wel contact gehad. Hij vond dat ik afstand genomen had, ik wilde hem weer kunnen vertrouwen over geld (hij loog daar ook over)
  Nu is hij terug in NL en heeft werk, maar wil graag bij me terug komen, mist me, houd van me. Ik hem ook.
  Ik heb nooit het gevoel gehad dat hij met andere vrouwen bezig was, kreeg 100% aandacht, kreeg zelfs tot voor een week dat hij vertrok nog duurdere cadeaus. Maar vertrouwen is zwaar beschadigd.
  Ik wil dat hij eerst z’n financiën op orde heeft en niet meer liegt daarover. Ik wil dat hij werk zoekt, in het land waar ik woon en een eigen huis. We kunnen in begin gaan “latten” en nu leuk contact houden en proberen zoveel mogelijk over en weer te komen.
  Hij stemt overal mee in.
  Maar ik voel me zo radeloos, wil graag dat het goed komt, maar twijfel teveel.
  Heb ik met echt zo’n foute man te maken? Of ben ik gewoon erg stom en goedgelovig? Kan dit ooit nog goedkomen? En als die mogelijkheid er is, doe ik het dan goed op deze manier? Door eerst te “latten”? Buiten of ik dat zelf wel kan, lijkt het mij het “veiligste” voor mezelf. Of wat moet ik anders doen?
  Pfff, zoveel vragen….

  Hoop dat je me advies kan geven
  Groet,

 • Hallo.
  Ik had een vraagje..
  Ik heb met iemand 4 maand een FWB gehad.
  En zo uit het niets begon hij heel raar te doen afspreken voor de volgende weekend op de donderdag of vrijdag ochtend afzeggen en dan ineens hele weekend niks laten horen en dan ineens zondagavond bericht hij weer.
  Ik heb gezegd
  Het is oké
  Maar hier doe ik niet meer aan mee
  Ik sta open voor andere voor dat ik weer word geplayed.
  Hij werd kwaad schold me uit en zei ik heb jou toch niet nodig
  Sletjes en vrouwen zat die me willen en blokeerd me.
  Maar hij ontblokt me alleen op FB
  Maar ik heb een app op me mobiel dat ik kan zien wie me WA EN FB bekijkt en hij al 2 weken lang elke dag.
  Maar waarom dan mij in de gaten houden?
  Ik zit me dat al 2 weken te bedenken waarom wel kijken?
  Kan je me aub er antwoord op kunnen geven..?

 • Noortje schreef:

  Helaas herkenbaar.. gelukkig alleen maar verliefd geweest op de desbetreffende man. Volgens mij had hij Borderline en kon hij dus niet alleen zijn…maar de manipulatie had ik wel door overigens.
  Overigens zijn het vaak vrouwen die co-dependent zijn die op zulke mannen vallen. Wellicht kun je daar een artikel over schrijven?

 • Isabel schreef:

  Net wou mijn lief iets tonen op zijn gsm en ik zag ern tinder foto…. hij klikte snel weg in de hoop dat ik het niet gezien had. Wel dus…

  Ik vroeg ernaar, ja dus. Gewoon om tijd te diden swipen, geen dates. Ik moet er niks achter zoeken. Hij heeft app weggedaan.

  Ik voel me geschrokken en gekwetst. Ook boos. Wat doe ik hiermee? Hoe zwaar til ik hieraan? Ik neem me voor even het even van hem te laten komen….

  Tips?

 • Hallo Tim , heb al veel gelezen over een narcist/ player maar beiden vertonen veel overeenkomsten of zie ik dat verkeerd?
  Het vertrouwen in mijn vriend is er niet meer altijd heel vaag over zijn familie vraagt ook weinig over mijn familie en voelde een bepaalde afstand nooit open !!
  Hij wilde wel altijd sex en bleef zelden of nooit slapen , ook al verdacht .
  Inmiddels kwam ik er achter via datingsite dat die 2 wattsapp accounts had op 1 mobiel, appte die wel 4-5 x per dag op en ik kreeg 1 appje per dag en soms liet die 24 uur niets van zich heren en toen ik een verklaring vroeg zei die dat het nummer van de zaak was . Daar mocht ik niet op appen ben geblokkeerd nu zodat ik niet kan zien of die online is.
  Iedere keer een andere smoes / leugen en ben ook alles na gegaan.
  (Zelfs ziekenhuizen gebeld )
  Als je echt van iemand houdt ben je graag bij die persoon toch en heb je geen geheimen …
  Ik heb hem betrapt op een datingsite door een account aan te maken en het was gelijk bingo.
  Wilde gelijk afspreken en gaf z’n 2e nummer..
  Is dit een narcist / player want ik zie niet veel verschil !!!
  Weet wel wat ik nu ga doen ,ben er klaar mee.

  Nou Tim het is langer geworden dan verwacht
  maar wil nog wel graag een reactie als dat lukt . Alvast bedankt..

 • ik zit op een nieuwe school en opeens begon een klasgenoot (jongen) met me te praten op whatsapp.
  Het begon heel raar, want hij vertelde over zijn zieke oma en zijn ex-vriedin.
  Hij zei dat hij zijn ex bij haar keel had gegrepen, omdat ze lelijke dingen zei over zijn oma.
  Ik vroeg hem, omdat ik een beetje van de kaart was van zijn vraag. waarom hij dat aan mij verteld (omdat hij me niet goed kent).
  waarop hij zei dat hij me aardig vond.
  Nu praat hij elke dag met me. Zelfs als hij dronken is.
  Maar ik ben nu echt verward, want hij is aardig en hij zegt zelfs dat ik altijd bij hem mag komen als er iets is.
  maar nu weet ik niet precies wat ik van hem moet vinden.
  Is het een bad boy of een good boy…?

 • Hallo Tim,
  Bedankt dat je dit zo mooi op een rijtje zet voor me, je geeft tips die echt werken! Alleen een ding begrijp ik niet; ik wil weten of een man die ik amper ken een player is, dacht van niet omdat ie onzeker en verliefd overkomt,en ik dacht, zoals je hier ook zegt;players zijn zelfverzekerd. Maar in een andere video zeg je dat ook players onzeker kunnen zijn, hoe herken ik het kaf en het koren?
  Liefs

 • Miranda schreef:

  Hoi Tim,
  Wat een mooie tips en uitleg geef jij. Hier heb ik veel aan.
  Nu heb ik laatst een (vond ik) leuke date gehad met een man.
  Hij apt me de dag erna dat hij me wist en hoopte dat ik bij hem was. Hij apte en belde hele dagen. Een paar dagen later zagen we elkaar even snel tussen het werk door, Hij woont ver weg en moest in de buurt zijn. Ook dit was erg gezellig. Die avond ook weer vele apjes en lieve berichtjes.
  Wel de dag erna hoor ik weinig van hem. Aan het einde van de dag belt hij op en zegt dat hij te horen heeft gekregen dat zijn ex bij wie hij een jaar weg is een relatie van 1,5 jaar heeft, dus ook in de periode dat hun nog bij elkaar waren en dit die dag pas te horen kreeg. Hij was erdoor van slag zei hij.Ik zei dat ik dat begreep.
  Hij zei dat we maar moesten werken aan onze toekomst en de rest het kon bekijken.
  De volgende dag vroeg ik hoe het nu met hem ging en kreeg weinig antwoord, in de avond belde ik hem. Hij zegt veel te lopen malen en niet lekker te hebben geslapen hierdoor. De dag daarna moest hij naar het ziekenhuis voor zijn arm die ooit eens uit de kom ging en daar nog last van had. Hij beloofde nog te aten weten hoe dat is afgelopen. Op die dag geen berichten van hem. Ik vroeg hem via de app om me te bellen over hoe het was gegaan….geen antwoord.
  De volgende ochtend nog geen bericht van hem.
  We zouden afspreken die dag en ik vroeg hoe laat hij wilde afspreken. Ik krijg een reactie dat hij niet kan en met een vriend op stap is. Ik laat weten dat ik het jammer vind dat hij mij niet liet weten dat onze afspraak niet door ging, maar zeg wel dat ik hem een leuke avond gun en wens hem dan ook veel plezier.
  de volgende dag krijg ik een bericht dat hij niet meer verder wilt, hij zegt dat er die vrijdag de K-ziekte is geconstateerd en mij dat niet aan wilt doen.
  Vervolgens hoor ik dat hij met andere dames aan het appen is. Heb ik ergens verkeerd gerageerd of iets anders aan moeten pakken?

 • Mucahit schreef:

  Ik ben een player en erg gek op het jagen op vrouwen. Ik heb een vriendin, maar zij is een moslima en laat me haar gang gaan. Ze is erg gek op mij en slikt dus veel van me. Ik wil niet dat ze mij verlaat, dus controleer ik al haar mails etc. Maar ik geniet van mijn vrij spel. Toch is het ergens gaan steken. Wat kan ik doen om te stoppen met mijn gedrag?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend