9 Tips Om Het Goed Te Maken Na Ruzie & De Relatie Te Herstellen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 2 september 2015 - Laatst gewijzigd op 19 maart 2023

In deze blog leer je:

 • Hoe je veel ruzies kunt herstellen met één simpel woordje.
 • Welk biologisch verschil ruzies vaak erger maakt, terwijl het niet hoeft.
 • Wat je nooit, maar dan ook nooit, wilt zeggen tijdens een ruzie.
 • Waarom je een ruzie met je vriend of man kan goedmaken door minder te communiceren.
 • Hoe je een ruzie op kunt lossen door een man kort de tijd te geven.

Je hebt een ruzie of conflict met je vriend?

ruzie met vriendAls je ruzie hebt met je vriend of man, dan is dat vervelend maar het hoeft alleen niet gelijk het einde te betekenen. Tenminste… als je weet hoe je het kan goedmaken na een ruzie.

En ruzie zoeken is best wel een kunst, zeker omdat je op het moment zelf vaak allerlei emoties hebt die je inschattingsvermogen nogal beïnvloeden. Hierdoor kan je domme dingen zeggen of doen.

De ruzie kan komen door kleine irritaties maar ook door stress op het werk, weinig tijd voor elkaar, temperamentvolle karakters, andere ideeën over de relatie. Maar het kan ook heftiger zijn dan dat. Er is een verschil tussen onenigheid over een tandpastadopje en een ruzie omdat je bent vreemdgegaan.

Maar hoeveel emoties je ook hebt, bijna alles is te herstellen zolang je in staat bent om even tot tien te tellen en het slim aan te pakken.

Wil je ruzies in het vervolg voorkomen? Hier is een simpele truc waardoor je relatie beter wordt en conflicten amper meer voorkomen.

​En daar gaat deze blog over: hoe je je relatie kunt herstellen na (en tijdens) een ruzie. Ik zal je vijf tips geven over wat je absoluut wil doen als je het goed wil maken. Daarna geef ik je ook nog vier dingen die je absoluut NOOIT wil doen omdat je dan de ruzie alleen maar erger maakt.


5 Do’s – Om het Goed te Maken na Ruzie

praat er minder over1. Geef hem tijd en ruimte

Waar vrouwen de ruzie het liefst tot in detail uitpraten, uitpluizen en analyseren, hebben veel mannen na een ruzie juist tijd voor zichzelf nodig. Ze kunnen het vaak niet één – twee – drie uitpraten.

Mannen willen vaak pas praten wanneer ze alles op een rijtje hebben. Dus geef ze soms tijd om even tot zichzelf te komen. Als je hem dwingt om een incident direct uit te praten, dan krijg je alleen maar meer weerstand en loop je het risico dat het uit de hand loopt.

Een van de belangrijkste redenen dat mannen afstandelijk worden, is omdat ze iets eerst voor zichzelf moet verwerken.​

Tijd om na te denken, of juist tijd om de ruzie even helemaal te vergeten.

Praten is soms dus niet gelijk een optie.

Wees voorbereid op een korte radiostilte. Sommige conflicten in een relatie worden juist groter als je er te snel over begint.

2. Je kan de relatie vaak herstellen door je excuses aan te bieden

I'm sorry please forgive meSchuld is natuurlijk een rekbaar begrip, aan verhalen zitten meestal twee kanten.

Ben je vreemdgegaan? Jouw schuld.

Ben je vreemdgegaan omdat je al maanden geen aandacht meer kreeg van je man of vriend en hij niet met je naar bed wilde?

Misschien al iets minder jouw schuld….

Als je écht wil dat de relatie goedkomt, dan zul je de schuld op je moeten nemen als je ook daadwerkelijk iets fout hebt gedaan.

Een onderzoek van Michael E. McCullough in 1998 toonde zelfs aan dat een excuus niet alleen je kans op vergeving vergroot, maar de relatie zelfs kan verbeteren.

In situaties waar het overduidelijk jouw schuld is, is het waarschijnlijk makkelijk om sorry te zeggen. Maar in de grijze gebieden is het al een stuk lastiger.

Mensen (ja, ook mannen) hebben heel veel moeite om sorry te zeggen als ze maar deels schuld hebben aan iets. Dus zijn ze geneigd om met een soort halfbakken poging tot excuses te komen.​ Dan zeggen ze zoiets als: Het spijt me dat ik A gedaan heb, maar als jij niet B had gedaan dan had ik nooit….

Dit soort halfbakken excuses helpen niet. Soms is het beter om gewoon sorry te zeggen voor dat wat je gedaan hebt. In een ruzie is je partner vaak niet geïnteresseerd in verzachtende omstandigheden.

Soms is het beter om je trots even opzij te zetten en gewoon sorry te zeggen voor wat je fout hebt gedaan. Mannen kunnen je vaak heel veel vergeven, zolang hun ego niet in het geding is.

Is dit specifiek de taak van de vrouw? Nee, totaal niet. Aan de mannen die ik coach geef ik hetzelfde advies. Maar aangezien jij dit leest en niet je vriend is dit mijn beste tip.

Let op! Zeg geen sorry als je het niet meent, maar eigenlijk nog boos bent en/of uit bent op wraak. Met gemengde signalen kan hij niks.

3. Een ruzie met je vriend los je op door minder te praten.

Laten we niet alle vrouwen over één kam scheren, maar eerlijk is eerlijk: jullie kunnen nogal praten. Een vrouw gebruikt zo’n 13.000 woorden per dag méér dan een man.

Jup, ik verzin het niet. Lees het artikel hier.​

Die waterval van woorden kan mannen soms in de war brengen. Dus krijg je tijdens een ruzie met je vriend vaak misverstanden. Bovendien, als jij heel veel praat dan houdt hij op met luisteren en krijg je alleen maar meer weerstand.

Onthou dus dit: dezelfde boodschap, maar dan iets kernachtiger. Dan blijft wat je zegt tijdens een ruzie, een stuk beter hangen.

​Vergeet ook niet dat sommige woorden moeilijk zijn om terug te nemen.

Pas vooral op dat je na een ruzie niet blijft doorpraten en zo weer opnieuw begint.
Neem eerst even de tijd om af te koelen, zodat je niets zegt waar je later spijt van krijgt.

4. Hou rekening met zijn domheid als je de relatie wil goedmaken

verschil mannen vrouwen hersenenMannen houden van duidelijke, simpele taal. Niet om de zaken heen draaien, maar zeggen waar het op staat.

Ben je boos? Zeg dat dan! Ben je verdrietig? Zeg dat dan. Een man heeft (en gebruikt) een stuk minder witte hersenmassa dan een vrouw, dus kan hij niet zo snel en makkelijk verbanden leggen als jij.

Mannen houden overigens niet van duidelijke communicatie omdat ze het fijn vinden. Ze houden ervan omdat dit de enige manier is waarop ze je begrijpen.

Hoe vaak ik vrouwen wel niet dingen heb horen zeggen als:

 • Ja maar, hij begrijpt toch ook wel dat…
 • Als ik hem dat uit moet leggen, dan is ie wel heel dom…
 • Het kan toch niet zo zijn dat hij niet snapt dat…

De waarheid is dat mannen heel vaak niet begrijpen wat je bedoelt. Mannen zijn emotioneel lang niet zo ver ontwikkeld als vrouwen. Mannen denken in feiten, problemen en oplossingen. We hebben daarom simpele en duidelijke instructies nodig wat je van ons verwacht.

Misschien denk je dat ik het wat overdreven neerzet, maar in de praktijk zie ik het dagelijks gebeuren: vrouwen die boos zijn op hun man om een bepaalde reden, maar de man begrijpt helemaal niet wat die reden is.

Nu kan je daar boos over worden, maar het is nu eenmaal zijn beperking. Als je boos wordt op een man omdat hij dingen niet aanvoelt, dan is dat hetzelfde als ruzie zoeken met een gehandicapte omdat hij niet kan lopen.​

Wees gewoon duidelijk in wat je wilt, dan is de kans het grootst dat een ruzie goedkomt. Of dat een volgende wordt voorkomen.

5. Als hij boos is maar jij niet meer, blijf dan gewoon lief en attent

je laten missen en aan je laten denkenHeb je alles geprobeerd, maar lijkt jouw partner de ruzie maar niet achter zich te laten?

Misschien is de tijd dan gewoon nog niet rijp… Je kan hem verwijten dat hij je iets niet wil vergeven of dat hij stilletjes en teruggetrokken is, maar dit zal je niet helpen.

Als je weet wat voor dingen hij geweldig vindt, gebruik dat dan om te laten zien dat je nog steeds om hem geeft. Het is alsof je – vergeef me als het zweverig klinkt – zijn boosheid beantwoordt met liefde.

 

 • Een kop koffie voor hem zetten
 • Zijn favoriete maaltijd bereiden
 • Voetenmassage
 • Hem aan het lachen maken
 • Het jurkje aantrekken waar hij gek op is
 • Helemaal geen jurkje aantrekken
 • Goedmaak-seks

Maak het niet te gek en overdrijf het niet, maar het kan soms helpen om extra attent te zijn. Laat hem zien dat je in ieder geval je best doet voor hem. Vaak kan dit al een hoop goodwill kweken.

Bovendien geef je hiermee een duidelijk signaal af naar hem. Je zegt eigenlijk tegen hem: “Je mag best boos zijn, maar ik blijf lief voor je”. Hiermee heeft hij veel meer het gevoel dat hij de ruimte en tijd van je krijgt om dingen te verwerken.

​Doordat jij het hem niet kwalijk neemt dat hij nukkig en boos is en doordat jij gewoon lief voor hem bent, is het voor hem een stuk lastiger om boos te blijven.


Don’ts – Deze vier dingen wil je nooit doen als je ruzie hebt met je vriend

Wil je een ruzie goedmaken? Dan zijn dit vier dingen die je absoluut niet wil doen. Als je dit doet dan maak je het op de lange termijn alleen maar erger.

Dus als je deze dingen doet, stop er dan mee.

Liever gister dan vandaag.

Laten we beginnen​…

FOUT 1. Je anders voordoen om de relatie te herstellen

Ga niet op je tenen lopen na een ruzie.

Natuurlijk is het handig om rekening met elkaar te houden, maar overdreven lief en voorzichtig doen kan bijzonder op zijn zenuwen werken.

Hij viel ooit voor jou, met al je plus- én minpunten. Ook na een ruzie horen die erbij. It’s all in the game.

(Natuurlijk kan het nooit kwaad om die pluspunten iets duidelijker te benadrukken na een ruzie. Gewoon… zodat hij het niet vergeet. Overdrijf het alleen niet)

Wanneer één van jullie op zijn tenen moet gaan lopen na een ruzie dan zie je al snel dat het fout gaat. De relatie wordt onevenwichtig en de spanning wordt voor beide partijen extra benadrukt.

FOUT 2. Een derde partij betrekken bij de ruzie

Ben je wanhopig na een ruzie?

Heb je geen idee meer hoe je het moet goedmaken?

Wil hij zelfs niet meer met je praten?

Dan is het absoluut geen goed idee om vrienden, familie of All you need is Love in te schakelen.

Lees nogmaals: géén goed idee. Hou de buitenwereld er buiten. Laat je vriendinnen, je moeder of wie dan ook er buiten. Tenzij je bewust een vertrouwensbreuk met je vriend wil veroorzaken.

Hoe goed je ook kunt opschieten met je schoonouders of hoe close hij ook is met jouw beste vriendin: familie en vrienden staan (onbewust) altijd aan de kant van degene die ze het langst kennen en zullen dus nooit goed kunnen bemiddelen.

Een man voelt zich bijna altijd verraden en beschaamd als je de vuile was buiten hangt. Hij wil tegen de buitenwereld doen alsof het koek en ei is. Zwakte of persoonlijke problemen aan de buitenwereld tonen is voor ons mannen het ergste wat er is.

Verwerk een ruzie samen. Face-to-face. Ook al kost dit tijd en geduld.

FOUT 3. “Het is over” roepen

Schermafbeelding 2015-09-02 om 14.46.25Ik heb regelmatig een vriendin in een ruzie dingen horen zeggen als:

 • Dan zoek je het maar uit!
 • Het is over!
 • Ik wil je nooit meer zien!
 • Als je dat doet is het over tussen ons!

… En heel eerlijk gezegd is het moment waarop vrouwen dreigen om het uit te maken voor mij het punt waarop de hele discussie ophoudt. Ik heb het er met meerdere mannen erover gehad en we zijn het allemaal eens.

Wanneer een vrouw dit roept is alle redelijkheid weg en nemen mannen je niet meer serieus. Het is eigenlijk altijd een loos dreigement en het is een vals en respectloos ding om te doen. Als het goed zit in jullie relatie dan kun je ook ruzie maken zonder dreigementen te maken.

​Je gaat het niet goedmaken met je vriend na een ruzie door hem naar je wil te zetten met behulp van dreigementen. Sterker nog, je drijft hem alleen maar verder weg.

Je kunt als stel alleen ‘goed’ ruzie maken, als je weet dat de relatie goed zit.

Als je bij iedere onenigheid roept dat je bij hem weggaat, of hij roept dat tegen jou, dan is de kans groot dat dit op een dag ook gebeurt.

Uit elkaar gaan is geen vanzelfsprekende optie, dus een ruzie zal zich uiteindelijk moeten richten op een oplossing van jullie problemen.

FOUT 4. Een ruzie met je vriend hebben over meerdere onderwerpen

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar maak een ruzie goed die op dit moment speelt. Het is heel aanlokkelijk om alle vorige keren dat hij een soortgelijk iets deed erbij te betrekken, maar dit is geen goed plan.

Wanneer je met iedere ruzie oude problemen erbij betrekt, dan mondt iedere kleine irritatie uit in een groot onoverkomelijk probleem.​ Bovendien zien mannen vaker de verbanden helemaal niet tussen verschillende situaties.

Beperk je daarom tot het onderwerp dat nu speelt. Vaak zijn individuele onderwerpen veel makkelijker op te lossen.

Tip: Mijn advies zou zelfs zijn (en ik weet dat het een beetje radicaal klinkt) om een verjaringstermijn te zetten op irritaties. Is iets langer dan twee maanden geleden? Breng het dan niet meer ter sprake.

Dit heeft twee voordelen. Het houdt alle toekomstige ruzies klein en je dwingt jezelf om kleine irritaties aan te pakken voordat het te laat is. Zo voorkom je dat incidenten uitgroeien tot een structureel probleem omdat je het niet uit kan stellen om het ter sprake te brengen.

Hoe verder na een ruzie met je vriend?

Ruzies komen voor in iedere relatie. Maar niet te vaak.

Ik hoor regelmatig mensen gekke dingen zeggen hierover. Je hebt mensen die met een stalen gezicht zeggen dat ruzies er nu eenmaal bij horen. Ook zeggen mensen dat er iets mis is met je relatie als je niet regelmatig ruzie hebt.

Dat is natuurlijk klinkklare onzin. Als je vaak ruzie hebt met je vriend, is het juist een teken dat er iets niet goed zit in jullie communicatie onderling. Ruzies “horen niet bij een relatie”. De meest duurzame koppels die ik zie, hebben juist bijna nooit ruzie.

Ruzie is vervelend. Het kan voor komen. Maar als het op maandelijkse basis is, dan is het tijd om eens goed te kijken naar de omgang die jullie met elkaar hebben. Dus trap niet in de verhalen van mensen die ruzies vergoelijken of verheerlijken.

Vaak betekent het dat jullie ofwel niet goed met elkaar kunnen communiceren, of dat jullie relatie ongezond is. Het is dan tijd voor verandering.

Wat kun je het beste doen?

Meld je hieronder aan en dan leer ik je een simpele manier om met je partner om te gaan. Ik leer je hoe je beter met hem kunt communiceren en hoe je ervoor zorgt dat hij 365 dagen per jaar dolverliefd op je is. Alleen maar door een simpel principe te hanteren.

Ik zet het niet openbaar online, maar ik wil het gratis naar je toe sturen. Vertel me hieronder waarheen en dan zie ik je aan de andere kant;)

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

9 Reacties

 • Beste Tim,
  Okay hier komt het. Ik en mijn vriend zijn nu 2 maanden samen. Op de dag dat we 2 maanden hadden gingen we naar Walibi met z’n tween. Het was opzich wel heel leuk maar in de trein op de terugweg deed hij heel raar.. mijn telefoon was uitgevallen en hij zat alleen maar op z’n telefoon. Dus ik probeer steeds een gesprek te beginnen en hij maar afkappen en afstandelijk doen… ik vond het echt niet kunnen dat hij dat deed en het verpeste ook echt mijn dag zegmaar. Naja dus na Walibi hebben we niet meer afgesproken of gepraat (whatsapp) en voelde ik me nog steeds best wel kut. Ik heb er toen over gepraat met diverse mensen (moeder, zus, vriendinnen) en die zeiden allemaal dat ik best wel kan zeggen hoe ik me voel. Dus dat deed ik (nog steeds whatsapp) maar hij reageerde er heel droog op. Ik wilde daarom afspreken om het te bespreken maar daar deed hij heel moeilijk over. Twee dagen na walibi was zijn opa plots overleden. Maar ik had het gevoel alsof hij het heel erg afreageerde op mij. Dus ik vraag ernaar en wordt best pissig. Hij reageerde daar ook niet echt vrolijk op, weer afstandelijk enzo. Hij wilde ook nog steeds niet afspreken want hij dacht dat het wel via whatsapp kon.. maar ik wist dat dit ging gebeuren als we het via whatsapp gingen doen. Dus nu probeer ik lief en attent te zijn en reageert hij nog steeds kut. Ik ben even radeloos op dit moment.

 • Dag Tim
  Mijn vriend is een heel lieve man. Maar sinds kort kan hij agressiever uit de hoek komen. Ik weet niet wat ik moet doen kunnen wij op de een of andere manier een afspraak maken met jou?

 • iets meer dan 2 jaar geleden dat ik een hele lieve jongen man kennen papa van twee leuke Kids die toen nog samen woonde met zijn toenmalige vriendin. op het moment dat ik hem leede kennen ging het niet goed met me,ik kon mijn werk niet meer doen,werd ziek en toen was hij er,hadden altijd heel goede gesprekken+ging ik me terug beter voelen,volgde een opleiding om te herscholen,
  vond daarin een job.Zijn ex verliet hem,ik ving hem op+ toen was er tijd dat we samen leuke dingen deden met of zonder zijn kids,gingen zwemmen,wandelen,koken samen eten bij zijn,altijd heel gezellig!!!Vorige week kwam er plots een vraag van hem,hij had graag dat ik zijn kids zie omdat de kinderen niet verschil kennen tussen of zo maar kunnen plaatsen of ik zijn nieuw lief of goede vriendin ben eigenlijk voor mij bent dan nu mijn vriendin. Ik viel helemaal uit de lucht Ik wist niet wat ik hoorde, het was altijd zo leuk,maar waarom nu???Ik begrijp heel goed dat is een zijn scheiding en nu dit alleen moet verwerken dat er geen plaats voor een nieuwe relatie terwijl hij goed genoeg weet dat ik hem heel graag zie ik heb het hem zelf laten horen en dat op mail gezet heb.Ik wil hem niet kwijt en heb spijt van mijn gepush,werk hele tijd,ik weet hoe niet hoe nu verder moet!!! En ja ik zie dat altijd even graag wat moet ik doen Ik heb al vriendin gevraagd wat ik nu moet doen,zij raade me aan om naar zijn thuis te gaan,sorry zeggen,ik was verkeerd,had hoet zo niet bedoeld+dan zonder tranen,in de auto stappe.wegrijden en dan hoop ik dat hij na enkele dagen terug hier voor de deur staat+hierover kunnen praten. Ik mis hem écht,week hele tijdje!!!

 • Hi Tim,

  Mijn vriend en ik zijn nu ongeveer 1,5 jaar samen. Mijn vriend komt uit Roemenië en wonen samen in Spanje. Ik heb hem ontmoet tijdens een studie periode in het buitenland. Wij wonen samen sinds dat we samen zijn. Hij heeft familie hier en ik mijne in Nederland. Sinds een aantal maanden loopt onze relatie niet meer op rolletjes. Wij werken allebei 40 a 50 uur per week. Ik doe elke keer mijn best dat ons huisje schoon is en probeer alles goed voor hem te doen. Hij snauwt me de hele dag af, dat ik niets doe dat ik als ik is doe het altijd fout doe. We maken constant ruzie over kleine dingen maar ook grote dingen. Hij neemt mij alles kwalijk en doe nooit iets goed voor hem. Hij geeft me nooit meer kusjes of knuffels uit hem zelf terwijl dat 6 maanden geleden nog wel zo was. Als hij boos word, wordt hij tegelijkertijd agressief. Hij gooit dan spullen tegen mij aan of slaat of trapt me. Ik weet niet meer wat ik moet doen, het enigste wat ik doe is keihard werken en als ik thuis kom alles voor hem, maar vervolgens word ik gekwetst door de nare dingen die hij zegt en doet en ga vervolgens naar bed om me in slaap te huilen. Ik heb je tips gelezen en heb ze ook toe gepast, soms helpt het, soms niet. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Kun je me alsjeblieft helpen?

  Liefs

 • Hoi Tim,

  Ik ben een man van 31 jaar, ik ben al 3 jaar gehuwd en ik ken mijn vrouw al 5 jaar. Mijn vrouw is 28 jaar oud. Voor ons huwelijk ging alles goed, ik had op dat moment een hele leuke vriendin, een hele leuke relatie, zij kon toen goed opschieten met mijn familie. Dat heeft mede bijgedragen dat ik voor haar koos om de rest van mijn leven met haar te delen en met haar op te bouwen.
  Maar het begon allemaal al een paar maanden voor het huwelijk. Zij vond ineens dat mijn moeder zich aanstelt, ze hoorde van mensen buitenaf dat mijn moeder een “Hitler-type” is, ze vond mijn zus hoogmoedig doen enzovoorts. Ik begon toen al met het uitleggen dat de dingen niet zo zijn als hoe zij het ervaart. Zij heeft na het huwelijk een paar keer met lelijke blikken en woorden gesproken tegen mijn ouders, waardoor zij toen al zich afvroegen wat met haar is gebeurd. Hetzelfde deed zij ook met mijn zus. Mijn zus is zelf gehuwd en woont niet op hetzelfde adres als mijn ouders. Wij wonen wel op hetzelfde adres als mijn ouders, alleen hebben we een appartementje voor onszelf. Wij hebben onze eigen huishouding dus een zodanige bemoeienis op dat gebied is er niet.
  Mijn vrouw bleef dit doen en mijn ouders vonden dit steeds minder leuk tot zij op een gegeven moment (al na 6maanden huwelijk) hebben laten merken dat ze het niet leuk vinden. Er ging een week voorbij zonder dat mijn vrouw en mijn ouders met elkaar spraken. Ik was in het midden omdat ik wist dat mijn vrouw niet goed bezig was en dat mijn ouders gelijk hadden. Na een week heeft mijn vrouw besloten om zich te verontschuldigen en toen was het weer normaal. Echter, er bleven een paar dingen gebeuren waarop mijn vrouw alles op mij af reageerde en mijn familie met de grond gelijkmaakte. nu sta ik op een kruispunt waar ik aan de ene kant mijn lieve familie heb en aan de andere kant mijn vrouw. Ik doe alles voor mijn vrouw, maar de waardering voor mijn efforts krijg ik niet terug van haar. Als ik het mag vergelijken doet zij weinig voor mij. Alleen wat huishouding en af en toe koken komt van haar uit. Verder ben ik degene die alles voor haar doet.
  Ik moet ook vertellen dat haar familie ook niet perfect is maar ik houd mijn mond om haar niet te kwetsen. Zij op haar beurt schroomt er daar niet voor om dat met mij te doen. Ik ga normaal bij haar familie en ik praat normaal met een ieder. Ik heb ook met haar familie hierover gesproken maar ik merk niet dat er van hun zijde concrete acties worden ondernomen. Mijn vrouw is best wel een koppige type die haar ego niet makkelijk naast zich neerlegt. Zelf haar ouders kunnen haar vaker niet onder controle krijgen.
  Maar nu is het al een paar maanden dat zij niet meer gaat naar mijn ouders, ze gaat niet naar mn zus. Ze groet ook niet als ze hun ziet. Er heeft zich wat een paar maanden geleden afgespeeld wat mijn familie kwaad heeft gemaakt. Mijn zus heeft haar laten blijken dat het teveel geworden is. Mijn moeder daarentegen heeft nogal van alles geprobeerd om normaal met haar om te gaan maar mijn vrouw wilt haar fout niet aannemen dit keer. Dit gedrag doet mij en mijn familie heel erg pijn en ik merk dat mijn gezondheid, en die van mijn ouders (die inmiddels al rond de 70jaar oud zijn) eraan gaat.
  Ik zoek hulp. Ik zoek antwoorden en suggesties voor concrete acties die ik kan nemen om beide relaties te herstellen.

  Groetjes

 • Vincent schreef:

  Het is inderdaad niet goed wanneer er te veel ruzie wordt gemaakt in een relatie. Wanneer het wel gebeurt kan je altijd professionele hulp inschakelen om erachter te komen waarom dit gebeurt. Communicatie blijft lastig in relaties dus fijn dat dit artikel er is.

 • Door welke passief agressieve mannenhater is dit artikeltje geschreven? Rekening houden met zijn ‘domheid’ en ‘mannen raken in de war als je teveel met ze praat’? Ontzettend denigrerend, arrogant. Er wordt een label geplakt op 50% van de populatie.

  • Tim Veninga schreef:

   Haha deze is nieuw. Ik krijg altijd klachten dat ik het voor de mannen opneem.

 • Alicia schreef:

  Mijn ex heb ik teggen gezegt een loverboy zij je ver gelijk mij

  Hoe kan ik het goedmaken

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend