Kan Je Een Relatie Hebben Met Een Moslim Man?

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 18 februari 2018 - Laatst gewijzigd op 29 maart 2023

In dit artikel leer je:

 • Tips over daten met een moslim
 • Waar je ALTIJD rekening mee wil houden als je een moslim man ontmoet
 • Welke vragen je aan moslims wil stellen in de date fase
 • Of het een goed idee is om een relatie aan te gaan met een moslim
 • ... en nog veel meer

Maar bekijk eerst deze video:


Kan je daten met een Moslim?

Stel je voor:

Je ontmoet een man.

Leuk.

Charmant.

Intelligent.

Hij laat je hart sneller kloppen.

En het allerbelangrijkste, je voelt een enorme klik met hem en hij met jou. Maar dan…

Dan ontmoet de Titanic de ijsberg en blijkt hij over belangrijke kwesties totaal anders te denken.

Stel je bijvoorbeeld voor dat hij een Moslim is… Wat doe je dan?

In de video van vandaag bespreek ik een vraag van een vrouw die dit probleem had. Ik heb het over onoverbrugbare verschillen en welke dingen je altijd met een potentiële partner wil bespreken. Het liefst zo vroeg mogelijk.

(Dat is meer dan alleen religie)

Ps. Ik snap dat het een gevoelig onderwerp is en het zal me niks verbazen als je er boos over wordt. Toch vind ik het onderwerp te belangrijk om te doen alsof het niet bestaat.

Pps. Deel dit artikel gerust met vriendinnen om te kijken wat zij er van vinden. Dit kan door op een van de social media knoppen hieronder te drukken.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

5 Reacties

 • Greet Verhoeven schreef:

  Wat ben je toch een held.

 • Telefonisch blind daten schreef:

  Beste Tim,
  Ik ben zelf islamitische vrouw heb op dit moment telefonisch contact met een islamitische man. We hebben elkaar nog nooit gezien en al een week contact. We hebben zo’n goede klik dat ik er ‘bang’ van wordt. We kunnen uren met elkaar praten. We willen allebei eerst een ‘innerlijke’ band opbouwen voordat we elkaar ontmoeten. Heb jij tips over hoe je via de telefoon een man voor je kan laten vallen/verliefd laten worden? Nog een andere vraag. Ik ben bang dat ik te min voor hem ben of dat hij uitgekeken raakt…hij heeft aan de Universiteit gestudeerd en is zéér ambitieus. Ik heb een HBO opleiding gedaan, ik ben wel ambitieus maar niet zo erg als hij dat is.Heb je hier een tip voor hoe ik hiermee om kan gaan? Of hoe kijk je sowieso tegen dit hele verhaal aan? Graag hoor ik van je. Alvast bedankt!

 • Goed dat je dit onderwerp bespreekbaar durft te maken!

 • Ben het erg met je eens. Ben zelf een christelijke vrouw en nu in een jarenlange vaste relatie met een moslim man. Hoe je in het leven staat en over fundamentele zaken denkt, is het belangrijkste om van elkaar te weten. De ander vrijlaten als daarin verschillen zijn, is vervolgens een belangrijk punt gebleken die onze relatie in stand houdt. En dat is denk ik in elke relatie het belangrijkste; iedereen is verantwoordelijk voor eigen keuzes en mag zelf leren en ontdekken wat het beste voor haar/hem werkt. Religie spreekt dit niet tegen, God heeft zelfs juist de eigen keuzevrijheid uitgevonden haha. Desondanks wordt dat vaak vergeten door ons allemaal, we weten het zelf het beste toch? 😉

 • Beste Tim,

  Je zegt in je video dat vrouwen die thuiszitten schoonmaken en voor de kinderen zorgen slaafjes zijn dit betreur ik zeer dat je dit soort uitspraken uit terwijl het iets heel goeds is om voor je man en je kinderen te zorgen ongeacht moslim christen of andere geloofsovertuiging. Tegenwoordig zie je veel mensen heel veel met werk en eigen bezigheden zoals uitgaan veel sociale activiteiten drank drugs ouders willen leven alsof ze nog 18 zijn terwijl ze een gezin zijn en kinderen hebben en daarbij zeer egoistisch zijn. De scheidingspercentages en samengestelde gezinnen zijn enorm hoog geworden allemaal door dit soort dingen en vrouwen die kiezen om er voor hun gezin te zijn zijn dan slaafjes? Ik denk dat vrouwen die samen met hun man werken aan een goede stabiele gezin situatie net zo veel respect verdienen als een vrouw die werkt en hun gezin 5x in de week junkfood laat eten omdat ze geen tijd heeft om te koken en een schoonmaakster inhuurt en de kinderen 5x per week naar de oppas brengt omdat ze druk is met werken en eigen sociale activiteiten. Het is ieders eigen keuzen in het leven hoe iemand wil leven maar wil niet zeggen dat het een beter is dan het ander je kunt niet alle vrouwen die thuis voor hun gezin zorgen wegzetten als slaafjes. Het werk wat deze vrouwen doen is van groot belang en ze werken ook heel hard net als een werkende vrouw misschien zelf harder want hun werk is niet van 9tot 5 maar 24/7. Daarnaast vind ik het ook heel zwart wit hoe je over een relatie met een niet moslim met een moslim spreekt er zijn inderdaad verschillen maar niet vanuit het geloof zelf de kern van het moslim geloof is hetzelfde als het christelijk geloof de uitvoering in bepaalde aspecten is anders niet iedere moslim is hetzelfde en het is zeker mogelijk een goede relatie tussen moslim en christen te hebben je mag geen onderscheid maken tussen mensen vanuit geloof wel de uitvoering van het geloof en je eigen principes hierin zijn belangrijk en moet je niet uit het oog verliezen maar moslim zijn is geen slecht geloof en kan prima samengaan met andere geloofovertuigingen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend