Ik Wil Een Leuke Relatie Vinden – 12 tips die je helpen met zoeken

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 11 april 2018 - Laatst gewijzigd op 21 september 2021

In dit artikel leer je:

 • check
  12 tips die het makkelijker maken om een leuke relatie te vinden. 
 • check
  Wat de beste plek is om je nieuwe vriend te ontmoeten
 • check
  Hoeveel mannen je moet daten voordat je de ware ontmoet
 • check
  Wat je vandaag nog kan doen om aantrekkelijker te worden voor mannen
 • check
  ... en nog veel meer

 

Zo vind je dit jaar nog een leuke relatie

Een relatie vinden is niet makkelijk. Zeker als je een tijdje alleen bent geweest en niet helemaal weet wat je wilt. Gelukkig geef ik hulp. Er staan alleen al op deze site honderden gratis artikelen om je zo snel mogelijk een leuke man te laten ontmoeten. Hoe wanhopig je ook bent. Wat voor relatie je ook zoekt.

 • Een open relatie? Check.
 • Een lat relatie? Check.
 • Een relatie met een man die nooit van je zal scheiden? Lees gauw verder:

Ik heb mijn volwassen leven gespendeerd aan het leren over dating, liefde en relaties. Op deze site geef ik antwoord. Maar wat nog miste is een artikel over hoe je een relatie vindt als de moed je in de schoenen is gezonken. Je krijgt in dit artikel twaalf praktische tips om zo snel mogelijk aan een goede man te komen. Een man waar je niet alleen gelukkig mee bent. Maar die je ook vol trots aan je familie en vrienden kunt voorstellen. Komt ie:


Tip 1: Maak jezelf manloos mooi

wees manloos mooiHet is zoveel makkelijker om een relatie te vinden als je er geen nodig hebt. Je kent vast wel een vrouw die heel leuk is maar die niet aan de man komt. En waarbij de oorzaak lijkt te zijn dat ze continu gefocust is op het vinden van een relatie.

Ze straalt wanhoop uit…. Wat niet zo vreemd is. Liefde is belangrijk en zonder liefde moeten leven voelt leeg aan.

Maar je bent wat je aantrekt

Als je als vrouw wanhopig een relatie wilt, zul je vrijwel uitsluitend mannen trekken die ook wanhopig zijn. Of die handig gebruik maken van je behoefte aan een relatie en je aan het lijntje houden. Dat is erg, maar eenvoudig te voorkomen.

Voordat ik je uitleg hoe je mannen van kwaliteit vindt, eerst een belangrijke disclaimer.

Sommige mannen of vrouwen die ik het bovenstaande vertel doen er vanaf dat moment alles aan om “niet wanhopig” te zijn. Ze doen hun best om zo min mogelijk te doen omdat ze bang zijn wanhopig over te komen. Maar moeite doen voor de liefde is anders dan een relatie boven alles stellen. Het probleem is niet dat je een relatie wilt, maar dat dit het allerbelangrijkste in je leven is.

Het is niet vreemd dat gebrek aan liefde je bezighoudt. Zeker als je al het andere goed voor elkaar hebt, kan het knagen dat je geen vriend hebt. Maar als je daardoor beslissingen neemt die niet passen bij zo’n sterke, onafhankelijke vrouw als jij…. Dan doe jij jezelf te kort.

Daarom wil ik dat je het volgende doet:

Maak jezelf zo gelukkig mogelijk

Je kunt de liefde van je leven niet vervangen door zelfliefde. Maar je kunt wel iemand zijn die niet compleet afhankelijk is van iemand anders omdat ze weet hoe ze voor zichzelf moet zorgen. Je hebt nu geen vriend. Dat is rot. Maar wat voor vrouw wil je zijn?

 • Eentje die wacht totdat een man haar komt redden uit de diepe put waar ze inzit?
 • De vrouw die zichzelf eruit trekt, haar schouders eronder zet en zich door haar eigen acties een stuk beter voelt?

Hoe doe je dit dan?

 • Focus je op andere gebieden in je leven. Ben je tevreden over je werk, studie, vriendenkring en hobby’s? Steek er tijd en moeite in om dit te verbeteren.
 • Stop met gedrag dat in het moment goed voelt maar je in de weg staat bij het bereiken van je doelen. In plaats van tv kijken, kan je beter met vriendinnen op stap. In plaats van bij een stom bedrijf blijven, kan je beter een ander bedrijf zoeken. Leer je jezelf aan om keuzes te maken die je gelukkiger maken.
 • Geef jezelf lieve aandacht. Verzorg je uiterlijk. Doe aan sport. Behandel jezelf zoals een vrouw met het meeste zelfvertrouwen ooit zichzelf zou behandelen.
 • Zoek steun bij lieve vrienden en familie. Als je geen steun aan hen hebt, zoek dan nieuwe vriendinnen. Iedereen heeft steun nodig, jij ook.
 • Doe leuke dingen met jezelf. Ga alleen op reis, doe dingen waar je altijd al van hebt gedroomd.

Tip 2: Gooi alle oude regeltjes aan de kant

Er is veel geschreven over daten, en het is allemaal fout

Datingboeken hebben het fout.

Wat je moeder en familie zegt over daten is fout.

En de boerenwijsheden van je vriendinnen ook.

Laat het allemaal links liggen. Het enige wat telt is dat jij gelukkig wordt, met een leuke relatie.

Als je leert om in je eigenbelang te handelen, zal je merken dat het makkelijker wordt om een leuk iemand te vinden

Dat betekent dat je best vijf mannen tegelijk mag daten in plaats van één. En dat je prima drie dates op een dag mag hebben. Het vinden van de ware gaat veel sneller als je massale audities houdt. Al deze dingen maken je geen slecht persoon. Als jij een man niet leuk vindt, vind je hem niet leuk.

Je kunt beter na de eerste vijftien minuten weglopen van een date dan nog twee uur blijven zitten. Je bespaart jullie beiden een hoop tijd en hoe langer je wacht met weglopen, hoe moeilijker het wordt.


Tip 3: Ken het geheime succesnummer voor het vinden van een relatie

Uit mijn ervaring zijn er gemiddeld zo’n 30 mannen die je moet daten om de juiste man voor jou te vinden.

“30 mannen? Zoveel?”

Ja, zoveel. 30 mannen datenJe hoeft niet met al die mannen naar bed. Sterker nog: juist niet. Het gaat er alleen om dat je deze mannen leert kennen zodat je ontdekt wat je wel en niet aantrekkelijk vindt. En wat je wel en niet zoekt in een man. De mannen die je wel leuk vindt, die kun je lekker verslinden.

Dit is een gemiddelde

Sommige vrouwen worden verliefd bij man nummer twee of drie. Niet altijd even handig, omdat ze nog niet zoveel ervaring hebben en de kans dat hij tegenvalt daardoor groter is. Maar het gebeurt.

Andere vrouwen hebben pech en moeten iets meer mannen daten, maar gemiddeld komt het neer op 30.

Nu je dit nummer kent, begrijp je vast wel dat het niet handig is om twee mannen per jaar te daten. Ga maar na: als je gemiddeld dertig mannen moet ontmoeten om de ware te vinden kost het je op die manier 15 jaar.

Maar als je vijf mannen per maand datet, dan kost het je slechts een half jaar. Dan is de kans dat je binnen dat half jaar de ware tegen het lijf bent gelopen enorm. En als nou blijkt dat hij er niet tussen zat, doe je nog een half jaar met vijf dates per maand. Hoe meer mannen je datet, hoe groter de kans dat je “beet” hebt.


Tip 4: Kickstart je liefdesleven met internetdating

Start met internet datingEr zijn apps voor je telefoon waarmee je kan kiezen uit een enorme selectie mannen die allemaal op zoek zijn naar zo’n leuke vrouw als jij. Als je een uurtje swipet op Tinder heb je zo 30 matches. Als je met een zesde op date gaat heb je jouw vijf mannen voor die maand al binnen.

Daarnaast zijn er nog veel meer datingsites waar je specifieker mee kunt zoeken. In dit artikel krijg je een overzicht van leuke datingsites. En daar zitten er een hoop tussen voor specifieke doelgroepen. 40+, hoger opgeleiden, mensen met kinderen, etcetera.

Wees niet bang om op Tinder te zoeken naar een relatie. Dat is tegenwoordig heel normaal.

Genoeg mensen krijgen op deze manier een relatie.


Tip 5: Vraag leuke mannen of ze je willen helpen

Vraag een man om je te helpenIn mijn artikel Hoe spreek ik mannen aan zonder afgewezen te worden leer ik je allerlei trucjes om leuke mannen mee te versieren.

De belangrijkste is dat je een man die je aantrekkelijk vindt, om hulp vraagt.

Dit kun je overal doen. In een broodjeszaak, op straat of in de rij bij het postkantoor. Je kunt het doen als je negentien of negentig bent.

Geen enkele man zal een dame niet helpen als ze om hulp vraagt

En van daaruit kun je makkelijk een gesprek aanknopen en met hem flirten. Misschien vind je dit een beetje eng. Maar als je naar een leuke man toeloopt en hem vraagt: “Hee, weet je waar het station is?”

Dan vindt hij dit prachtig. Hij vindt het hartstikke leuk om een vrouw uit de brand te helpen. Dat spreekt zijn oerinstinct meer dan aan.

Van daaruit kan je met hem flirten en hem laten zien dat jij een leuke vrouw bent. De meeste mannen zijn hartstikke verlegen, maar met een paar voorzetjes krijg je hem wel zover dat hij je uitnodigt voor een kopje koffie. En zo niet? Geen punt. Er zijn duizenden leuke mannen in je stad. Dan probeer je het daarna nog een keer.


Tip 6: Hoe jij de meest aantrekkelijke vrouw van de club wordt

Je wilt niet een willekeurige man uit de kroeg plukken en mee naar huis nemen, laat staan met hem in het huwelijksbootje stappen. Een leuke, beetje stoere man die weet hoe hij zich moet gedragen…. Dat klinkt vast een stuk beter.

Maar dit soort mannen zoekt een bepaald soort vrouw

De meest aantrekkelijke vrouw die er bestaat. En voor mannen is dat niet de meest mooie vrouw van de kroeg of discotheek. Nee, mannen gaan voor de meest aanspreekbare vrouw.

Want als mannen uitgaan, willen ze dolgraag een vrouw versieren. Maar ze zijn bang.

Bang om afgewezen te worden. Bang om een blauwtje te lopen. Zelfs een man die heel aantrekkelijk is en al zijn zaakjes goed op orde heeft is nerveus als hij op een vrouw afstapt. Daar kan hij niets aan doen.

Maar waar hij wel wat aan kan doen, is de kans verminderen dat zijn grootste angst uitkomt. Hij kan goed opletten welke vrouw hij aanspreekt. Kijkt ze een beetje boos, dan zal de kans op een uitbrander vast groter zijn. En een hele mooie vrouw vindt hij ook intimiderend, want die geeft hem vast de wind van voren.

Hoe je de aantrekkelijkste vrouw in de disco wordtAls jij je opmaakt voor een avondje uitgaan, denk dan niet te veel aan hoe mooi je er uitziet. Als je op mannenjacht gaat is het beter om te letten op hoe toegankelijk je bent. Als je aanspreekbaar overkomt, zowel in je uiterlijke verzorging als in je gedrag, maak je het voor mannen die leuk zijn een stuk makkelijker om contact te leggen. Als je hier meer over wilt weten is dit een goed artikel.


Tip 7: Houd de eerste date kort maar krachtig

Je eerste indruk, die verandert bijna nooit. Als je een man voor de eerste keer ontmoet, is de kans heel groot dat je weet of hij iets voor je is. Maar je kan je ook vergissen. Daarom is er zoiets als “een eerste date.”

De eerste date is er niet om heel romantisch te doen met iemand die je eigenlijk niet kent. Ga maar na: je hebt geen idee of hij relatiemateriaal is. Je weet zelfs niet of je langer dan vijf minuten met hem kunt doorbrengen zonder je stierlijk te vervelen of aan hem te irriteren. Voor hetzelfde geld is hij een ontzettende mafkees…. En daar zit je dan, als je er gelijk een romantisch zesgangendiner voor hebt uitgetrokken.

Hou de eerste date simpel en ga voor een koffiedate

Daarom hou je eerste dates beter simpel. Voordat je ook maar langer dan een uur met hem doorbrengt, ga je eerst op een korte koffiedate. Je ontmoet hem in een koffietentje of maakt een wandeling en legt hem uit dat je vlak daarna een andere afspraak hebt.

In die eerste date laat je hem zijn best voor je doen. Je hoeft niet ijskoud te doen, maar je staat open voor wat hij te zeggen heeft. Je bent nog niet kritisch, je doet nog niet je best om hem te versieren. Hoe leuk of hoe stom hij ook lijkt, je geeft hem een kans om alles uit de kast te trekken.

De reden is simpel: mannen houden ook van versieren

Hij heeft het nodig om te voelen dat je hem charmant vindt. Kritiek sloopt dat gevoel, maar al te enthousiast reageren op zijn charmes ook.

Die eerste date eindigt na een half uur

En dan ben jij aan zet. Was je eerste indruk correct, of wil je deze man nooit meer in levende lijve zien?

Beide antwoorden zijn prima. Wat mij betreft loop je zelfs al na twee minuten weg als je weet dat het hem niet gaat worden. Want het gaat erom dat jij gelukkig wordt. Zelfs voor hem is het beter. Hij zal je dankbaar zijn dat je hem een ongemakkelijke date bespaart doordat je vanaf het begin eerlijk bent.


Tip 8: Straal uit dat je relatiemateriaal bent

Hoe wordt een man verliefd? Dat gaat anders dan je denkt. Het heeft in ieder geval niets met toeval te maken.

Het valt je vast niet zwaar om mannen te vinden die jou seksueel aantrekkelijk vinden.

Maar hoe zorg je ervoor dat mannen verliefd op je worden?

straal uit dat je relatiemateriaal bentEn in het bijzonder: hoe zorg je ervoor dat de man van je dromen verliefd op je wordt?

Je kent vast een vrouw die op een willekeurig moment meerdere mannen heeft die een relatie met haar willen. Dat komt omdat zij weet hoe ze die mannen moet versieren. Als datingcoach doe ik niets anders dan vrouwen helpen om deze vrouw te worden.

Een dame waar leuke mannen verliefd op worden omdat ze onweerstaanbaar op hen overkomt.

Mannen zijn simpele wezens en eerlijk gezegd is het eenvoudig om hem verliefd te maken

Als je weet wat je moet doen, tenminste. In mijn cursus 43 scripts om hem verliefd te maken vind je… 43 scripts om hem verliefd te maken. Klik hier voor meer informatie.


Tip 9: Maak je uitstraling vrouwelijker

Sommige vrouwen stellen mij vragen als:

Dit zijn interessante vragen. Als datingcoach ben ik gefascineerd met liefde, dus ik denk graag over dit soort dingen na. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat al die vergelijkingen onnodig zijn.

Het kan mannen niet zoveel schelen of je lang bent, of rond, of niet zo sterk

Natuurlijk heeft elke man zijn eigen smaak. Die smaken verschillen. Zolang je niet te dik bent, niet te dun, niet te dominant en niet te onderdanig is er niets aan de hand.

Ben jij net als je vriendinnen, of wijk je maar een klein beetje af, dan kan je gewoon een leuke man vinden.

Maar wil je meer dan een leuke man? Dan hoef je er niet over na te denken om een paar centimeter langer te groeien of jezelf uit te hongeren.

Nee, want het enige wat je hoeft te doen…is jezelf een vrouwelijker voorkomen geven.

Juist.

Het is mijn nummer éMaak je uitstraling vrouwelijkerén hack om een betere indruk op mannen te maken. En vooral op de echt leuke mannen, die bovengemiddeld veel te bieden hebben. Hoe beter een man zijn zaakjes voor elkaar heeft, hoe meer hij verlangt naar een vrouwelijke vrouw.

Dat zit zo: Een man wordt succesvol door hard te werken en door zijn krachten in te zetten. Hij is een vechter, een sterke persoonlijkheid en heeft veel verantwoordelijkheidsgevoel. Zo’n man heeft een vrouwelijke vrouw aan zijn zijde nodig om zijn mannelijke eigenschappen uit te balanceren.

Wanneer hij veel kracht toont, heeft hij een vrouw nodig die hem aan het eind van de dag zacht kan behandelen. Zij brengt balans in zijn leven. Dat is de zweverige manier om het te zeggen. Je zou ook kunnen zeggen dat sterke mannen vaak uit veel vrouwen kunnen kiezen. Dan geven ze stelselmatig de voorkeur voor de vrouw die het meest aantrekkelijk is. En dat is de vrouw die het vrouwelijkste overkomt.

Hoe geef jij jezelf een vrouwelijkere uitstraling?

Dat heb ik eerder besproken in dit artikel.

Hier wat eerste tips:

 • Draag vrouwelijke kleding. Kleding die traditioneel door vrouwen wordt gedragen, geeft je een vrouwelijkere uitstraling
 • Probeer niet een wedstrijdje te doen over wie er sterker of slimmer is. Een man die met je flirt, waardeert je al om je intelligentie en je hoeft hem daar niet voortdurend van te overtuigen
 • Laat je haar groeien. Hoe langer je haar is, hoe vrouwelijker je overkomt
 • Presenteer je als een dame die hij mag charmeren. Laat niet altijd zien wat je wilt op liefdesvlak zodat je hem de kans geeft jou te veroveren

Tip 10: Wees kritisch voor de mannen waar je langer mee datet

Past hij bij mijEn dan bedoel ik niet dat je hem moet bekritiseren of hem bij het minste of geringste in de haren moet vliegen.

Wat ik bedoel is dat jij jezelf de vraag stelt: “Past deze man bij mij?”

Een relatie met een man die niet bij je past, zal je nooit gelukkig maken.

Ook al ben je verliefd op hem. Je kunt prima verliefd worden op iemand met compleet andere normen en waarden. Of op iemand met slechte gewoonten (zoals alcoholverslaving) of psychische ziektes (een narcistische persoonlijkheidsstoornis). 

Dat maakt het geen goed idee om met die man in zee te gaan.

Maar buiten die grote dingen zijn er nog meer vragen die jij jezelf kunt stellen om uit te vinden of een man bij je past

In dit artikel vind je een uitgebreide lijst met vragen.

Hier zijn er alvast een paar:

 • Heb je meer positieve dan negatieve momenten met hem?
 • Hebben jullie hetzelfde beeld van de toekomst? (denk aan kinderen)
 • Hebben jullie dezelfde morele waarden?

Leer wat mannen zoeken in een relatieTip 11: Leer wat mannen zoeken in een vrouw

Geloof het of niet, maar veel mannen hebben net zo goed moeite met het vinden van een relatie waar ze tevreden mee zijn.

Dat heeft verschillende oorzaken.

Maar de belangrijkste is dat mannen wensen hebben die ze niet aan vrouwen vertellen. Als jij weet wat die wensen zijn en er slim op inspeelt, maakt je dat in zijn ogen een topvrouw.

Door te leren wat elke man wil in een relatie, word je één van de weinige vrouwen die mannen smoorverliefd maken

In zo’n situatie zal hij er alles aan doen om een relatie met je te krijgen en hoef je dus niet achter zijn kont aan te lopen. Een man die niets liever wil dan jou zijn vriendin noemen hoef je niet te overtuigen om een relatie met je te nemen.

Wil je meer weten? Lees dan Wat mannen willen in een relatie


Tip 12: Blijf ervoor werken


Romantische komedies eindigen altijd nadat de man en de vrouw elkaar gevonden hebben en in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Wat die films niet laten zien is de periode die erna komt.

Een tijd die in een derde van de gevallen eindigt in een scheiding. En die in nog meer gevallen één van de twee partners ongelukkig maakt.

De meest genoemde reden waarom mannen ongelukkig worden in een relatie (en er maar meer stoppen) is dat hun vriendin hen voor lief neemt. Dat is niet hoe mannen het noemen. Ze zeggen wel dat “hun vriendin niet meer haar best doet om er goed uit te zien.” Of “dat ze geen tijd meer voor zichzelf hebben.”

Welke redenen er ook genoemd worden: het komt erop neer dat de man behoeftes heeft die niet door zijn vriendin bevredigd worden.

Hij wordt ongelukkig, maakt het uit of gaat vreemd.

Dit kan allemaal voorkomen worden als je leert wat mannen zoeken in een relatie en consequent blijft in het bevredigen van zijn behoeften.

Blijf ervoor werkenNet zoals jij een man wilt die voor je zorgt en een goed gevoel geeft over jezelf, zoekt hij datzelfde in een vriendin. Hij zal niet altijd onder woorden kunnen brengen wat hij voelt. Maar veel problemen kunnen voorkomen worden als jij je hierin verdiept.

Wanneer je weet wat een man beweegt, wordt het veel makkelijker om hem aan te trekken en te blijven daten. Maar ook om tot in de eeuwigheid met hem samen te blijven.

De prijs voor een relatie is dat je rekening houdt met je partner. En dat je een goede partner blijft. Zoals jij een goede vriend wilt wil hij een goede vriendin. Dat is iets om rekening mee te houden.


“Ik wil een relatie, is dit alles wat ik moet weten?”

Nee.

De bovenstaande tips zijn goed; wanneer je deze tips toepast dan zal dat de kans dat je een relatie krijgt drastisch doen stijgen.

Maar er is nog één manier om hem verliefd op je te laten worden waar ik nog niet over verteld hebt. Al je jezelf hieronder aanmeldt, stuur ik je de manier om iedere man verliefd op je te maken. Zelfs als je de hoop op het vinden van een leuke relatie hebt opgegeven.

Dus meld je hieronder aan, dan stuur ik het privé en gratis naar je toe.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend