De 10 Beste Relatietips Van Relatiecoach Tim Veninga

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 12 december 2015 - Laatst gewijzigd op 26 september 2021

In dit artikel leer je:

 • Wat je moet doen als je veel van je partner houdt, maar de passie uit je relatie verdwenen is. Daarnaast leer je ook hoe je voorkomt dat die passie er ooit uitgaat, want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.
 • Wat mijn bewezen methode is om te voorkomen dat jullie niet op elkaar uitgekeken raken. Geen hocus focus, maar alleen wetenschappelijk bewezen tips.
 • Hoe je ervoor zorgt dat je niet te veel op elkaar leunt. Volg mijn tip op en je zult merken dat jullie relatie er alleen maar intenser van wordt.
 • Waarom het allerbelangrijkste is dat je gelukkig bent, en hoe dit principe leidt tot intensere en betere relaties.
 • …en nog veel meer.

(Ben je op zoek naar een relatiecoach voor een interview/project? Neem hier contact op.)


Als relatie coach heb ik over de jaren heen van alles gezien

conclusieIk kan er uren over praten, en met alle video’s die op deze website staan heb ik dat ook gedaan.

Maar in dit artikel wil ik je de samenvatting geven. Want als je op school voor een proefwerk leert, dan is dat waar je mee begon, toch?

Dit zijn mijn 10 bewezen tips die ik in de loop der jaren met duizenden klanten heb uitgeprobeerd. Volg deze op en je weet zeker dat je relatie zo sterk wordt als hij kan zijn.

Hier komen ze. En vergeet niet: hoe meer van deze tips je opvolgt, hoe gelukkiger je wordt.


Tip 1: Jullie zijn verschillend. Deal with it

groot verschilOk. Je hebt een relatie. Soms is het leuk, soms is het minder. Soms vraag jij je af waarom je in godsnaam een relatie bent begonnen of dat je niet beter af zou zijn als je single door het leven zou gaan.

Ik begrijp je twijfels. Iedereen heeft die. Je moeder ook. Zelfs je partner. Maar er is 1 ding waar je rekening mee moet houden.

Veel van die twijfels ontstaan wanneer je het moeilijk vindt om te accepteren dat jij en de ander verschillende mensen zijn. De meeste koppels brengen zoveel tijd met elkaar door dat die grenzen door de loop der jaren wat vervagen. Maar wanneer er ruzie uitbreekt of een discussie ontstaat, dan worden die verschillen ineens pijnlijk duidelijk.

Dan kan je daar boos om worden. Je kan er teleurgesteld door raken.

Maar ja, dat heeft niet heel veel zin.

Ik bedoel, de zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen. Natuurlijk komt het je beter uit als het andersom zou zijn, maar dat gaat simpelweg niet gebeuren. En zo geldt dit ook voor je partner. Hij of zij heeft zijn eigen smaak en voorkeuren. Het heeft geen zin om daar aan te gaan trekken en duwen, in de hoop dat je deze verandert. Het is allemaal verspilde energie.

Zodra je dit ontdekt, ontstaan er een soort rust

ontspanJe beseft je dat je alleen je eigen smaak kan controleren. En dat jij kan beslissen of je bij iemand wil zijn die bepaalde dingen leuk vindt die jij niet leuk vindt. In sommige gevallen zal je er achter komen dat die smaak van de ander helemaal niets afdoet aan jouw liefde. En dat die verschillen waar jij je zo druk om maakte, veel minder belangrijk zijn.

In een relatie gaat het erom dat jullie elkaar gelukkig maken. Alleen “houden van” is niet genoeg. Maar om elkaar gelukkig te maken, is het belangrijk dat jullie vrede krijgen met het feit dat jullie niet over alles het zelfde denken. Sterker nog: jullie zullen een paar gemengde delers hebben, anders is het heel moeilijk om in een relatie te komen en deze te onderhouden. Maar afgezien van die paar dingen kan het zijn dat jullie verder weinig gemeen hebben. En dat is prima, zolang je maar wat waardering en respect voor de ander kan opbrengen. Zolang die persoon hetzelfde doet, zul je merken dat jullie elkaar prima gelukkig kunnen maken, zonder dat jullie fan hoeven te worden van dezelfde voetbalclub of dezelfde auto moeten rijden.

Leer van de ander

geniaalStel dat iemand rookt en jij vindt dat heel smerig. Maar je bent onverhoopt toch in een relatie belandt met deze smeerpoets. Heb je dan ooit gevraagd waarom je partner rookt? En wat er zo lekker aan is?

Op het moment dat je een aanname doet over iemands beweegredenen, dan is het tijd om een pas op de plaats te maken en je achter je oren te krabben. Je kan geen gedachten lezen, toch? Probeer dat dan ook alsjeblieft niet. Ik snap dat je als ieder mens denkt dat je weet wat iemand anders beweegt, maar als je slim bent vraag je ernaar. 9 van de 10 keer zal het antwoord van je partner je verbazen. Je zal wat nieuws leren. En dat is misschien wel het mooiste in een relatie, dat je elkaar kan blijven verassen met hoe je over dingen denkt.

Jullie zijn man en vrouw.

Dit is het grootste verschil tussen partners in een heteroseksuele relaties

verliefd-stelIk merk dat sommige koppels hier door de jaren heen wat moeite mee krijgen, omdat men vaak moet samenwerken als een team. Bijvoorbeeld om kinderen op te voeden en het huishouden te runnen.

Dat daar de taken gedeeld worden, is uitstekend. Maar wat niet zo goed werkt, is dat buiten die samenwerking de verschillen tussen het mannelijke en het vrouwelijke niet worden benadrukt.

Elke man wordt graag behandeld alsof hij de sterkste man op aarde is. Elke dame wil zich een dame voelen. Dus als er geen noodzaak is om samen te werken, waarom zouden jullie dan niet in die respectievelijke rollen vallen? En je partner het gevoel geven dat zij de mooiste vrouw van de wereld is, en hij de sterkste man op aarde?

Het moment dat je dit leert, zul je merken dat de dynamiek in je relatie veranderd. Als je de diepe psychologische behoefte van je partner leert bevredigen, wordt deze automatisch gelukkiger. En de bereidheid om jou gelukkig te maken, zal hierdoor toenemen.


Tip 2: Heb een eigen leven

openingszinnen voor vrouwenDat jij je best doet om de psychologische behoefte van je partner te bevredigen, betekent niet dat je volledig afhankelijk van elkaar moet zijn.

Sterker nog: je kan iemand geven wat hij of zij nodig heeft, en er tegelijkertijd op mikken dat jij tegelijkertijd de verantwoording houdt over je eigen behoeftebevrediging.

Laat me je dit uitleggen:

Stel dat je een vrouw bent. Een man kan je ongetwijfeld veel geven. Maar hij zal nooit zo goed kunnen luisteren of emotioneel met je kunnen meeveren als je vriendinnen. Hij zal je nooit zo goed kunnen ondersteunen als je moeder dat kan, wanneer er problemen zijn. Hij is immers geen vrouw, en hoeveel hij ook om je geeft, hij blijft een ontzettend onhandige man.

Als je dus een luisterend oor zoekt, is het slimmer om eerst na te denken waar je het meest gelukkig van wordt. Tegen je man praten of tegen je moeder. Als je dan vervolgens kiest voor dat laatste omdat jij je hier beter bij voelt, heb je geen last van frustratie als je vervolgens bij je man komt. Je accepteert dat hij niet de persoon is die het beste naar je kan luisteren.

Dat betekent niet dat jij minder van hem houdt…

ik hou meer van jouOf dat hij minder geschikt voor je is als man. Het betekent simpelweg dat je verantwoordelijkheid draagt voor je eigen levensgeluk.

Blijf jezelf ontwikkelen.

Dat betekent dus ook dat je voor je vermaak niet op de ander leunt. Tuurlijk hebben jullie momenten die jullie samen doorbrengen, genietend van al het moois dat het leven te bieden heeft. Maar soms zal jullie smaak verschillen, en zal je partner soms ergens geen zin in hebben. In zo’n geval is er niets mis mee om het zelf op te pakken, of een vriend of vriendin uit te nodigen.

En wees niet bang om gewoon door te gaan met je carrière en met je passies. Je hoeft niet zodra je een leuke partner hebt gevonden alleen met die persoon op de bank te zitten. Dat heeft zijn plaats, maar je zal dit af moeten wisselen met andere activiteiten. Doe je dit niet, dan zul je merken dat je uiteindelijk ongelukkig wordt. Ook al beweert menig romantische komedie en menig popliedje het tegenovergestelde, er is meer in de wereld dan liefde. Het leven houdt niet op als je even geen relatie hebt. En het is ook niet zo dat je leven pas begint als je de ideale partner vindt. Het is aan aanvulling op je leven.

Je passies onderbreken of je carrière op een lager pitje zetten omdat je een relatie hebt is het slechtste wat je kan doen

slecht ideeBlijf dus goed in het oog houden dat jij jezelf gelukkig blijft maken. Stel grenzen waar nodig. Maak keuzes die jou het gelukkigst zullen maken. Als jij kinderen wilt en de ander niet, betekent dit dat je niet bij die persoon kan blijven. Jouw geluk is nou eenmaal belangrijker dan de relatie. Want zodra je deze houding aanneemt zal je merken dat je geen grote opofferingen meer doet die eigenlijk niet nodig zijn.

Dat ik relatiecoach ben betekent niet dat ik dit ook niet ooit heb moeten leren. Een aantal jaren geleden had ik nog wat moeite om mijn grenzen te stellen. Ik was bang dat mensen me onaardig zouden vinden.

Maar het tegendeel bleek waar.

Zolang ik mijn grenzen maar duidelijk genoeg aangaf, merkte ik dat dit gewoon geaccepteerd werd.

Mensen wisten wat ze aan me hadden. En sommige mensen, die begrepen waarom ik het deed, raakten juist meer op me gesteld. Mijn grenzen werden een filter voor mensen die op dezelfde manier in het leven staan en dezelfde prioriteiten hebben. Deze manier van doen heeft mij alleen maar gelukkiger gemaakt.

En datzelfde zie ik terug bij mijn klanten.


Tip 3: Heb vertrouwen

kan ik je vertrouwenKen je dat? Dat je aan je partner vraagt of er iets is, en deze persoon zegt: “Niks.

Terwijl jullie alletwee weten dat er iets compleet verkeerd gaat.

Op zo’n moment wil ik voorstellen dat de partner zich over zijn of haar gene heenzet en gewoon vertelt wat er aan de hand is.

En als dat niet mogelijk is, om aan te geven dat er een grens ligt die niet overschreden kan worden.

Maar zorg ervoor dat je praat met elkaar.

Schep vertrouwen door te vertellen wat je voelt.

proffesionele hulpMannen zijn minder goed in het oppikken van emotionele signalen dan vrouwen. Hierdoor kunnen miscommunicaties ontstaan. Maar deze kunnen net zo goed voorkomen worden als jullie alletwee eerlijk zijn, en de veiligheid scheppen die nodig is om op elkaar te vertrouwen.

Wees niet bang om de ander te vragen waarom hij of zij zich even minder veilig voelt. Er zijn altijd vlagen in een relatie waarin iemand wat twijfels heeft. Als die persoon er zelf niet mee op de proppen komt kan je altijd zo attent zijn om er lichtvoetig naar te informeren.

En als die persoon het niet wil vertellen, ook prima. Dan kan je nog steeds galant zijn. Want dat die persoon ergens mee zit betekent niet dat je hem of haar minder leuk vindt, toch?

Maar ben jij de persoon die niet wil praten? Realiseer je dan wel dat je de toon van de relatie wat naar beneden trekt. En dat brengt mij gelijk bij mijn volgende tip:


Tip 4: Hou het positief

Positieve benaderingEen relatie is bedoelt om je gelukkig te maken. Niets meer en niets minder.

Daarom is het belangrijk om je te focussen op de mooie dingen des levens.

Wees attent naar je partner. Behandel je vriendin als een prinsesje, en behandel je vriend alsof hij de sterkste man op aarde is. Zorgzame handelingen uitvoeren zorgen ervoor dat je meer waarde gaat hechten aan de relatie en dat deze sterker wordt, blijkt uit onderzoek.

Tegelijkertijd wordt het enorm gewaardeerd door je partner.


Tip 5: Focus je op nieuwe ervaringen

nieuwe ervaringenWat als je een jaar lang tegenover elkaar moest zitten en alleen maar mocht praten over wat je die dag had gedaan?

Dat zou behoorlijk saai worden, toch?

Dit is helaas wat de meeste mensen doen.

Vaak nemen ze niet eens de moeite om deze uitwisseling in een bar of restaurant te laten plaatsvinden.

Maar in hun trainingsbroek, naast elkaar op de bank.

Dat is niet zo handig.

Want een relatie is zo goed als de ervaringen die je deelt.

Als de plekken waar je komt, de activiteiten die je onderneemt en de emoties die je samen beleeft.

Dus als je de hele tijd tegenover elkaar zit en alleen maar praat over de dingen de je hebt meegemaakt. Dan is je relatie ronduit saai en op het verleden gericht.

Breng jullie tijd samen op een zo leuk mogelijke manier door

hij-is-niet-verliefdDat betekent dat je veel onderneemt. En dat de focus ligt op samen dingen doen, in plaats van bespreken.

Het hoeft niet elke keer spectaculair te zijn. Het kan zo simpel zijn als even naar een nieuwe bar gaan die jullie allebei wel willen proberen. Of alleen een nieuw gerecht samen klaarmaken.

Zo simpel kan het zijn.

Maar natuurlijk mag het ook ingewikkelder. Verre reizen, of een spontane city trip. Naar andere steden zal jullie beide een tikje geven waardoor jullie alle twee genoodzaakt zijn om wat meer op elkaar te vertrouwen. Jullie focus komt wat meer op elkaar te liggen. Jullie zijn namelijk alletwee in een nieuwe omgeving waarbij jullie de enige zijn die jullie bekend voorkomen. Wat dus betekent dat jullie in een soort “bubbel” komen van wij tegen de rest. Dit is precies wat je wilt scheppen: een gezamenlijke belevingswereld met daarin gedeelde ervaringen. Er is niets beters voor je relatie dan dat.

En breng niet alleen tijd samen door.

 • Meng jullie vriendenkringen.
 • Kom bij de familie over de vloer.
 • Laat elkaar kennismaken met elkaars sociale cirkel.

Dit is net zo goed een manier om ervaringen te delen.

Het is veel gezelliger om elkaar bij elkaars sociale leven te betrekken

vriendenDat betekent niet dat je het altijd moet doen. Sterker nog: ik denk dat het heel gezond is om tijd los van elkaar door te brengen. Maar het kan geen kwaad om het af en toe te mengen, als je dan toch hebt besloten om er vanavond een gezellige avond met elkaar van te maken.

Hou de tijd die je samen doorbrengt kort en intens.

Als je samenwoont en veel taken samen hebt, dan zul je tot de conclusie komen dat er relatief veel gewerkt moet worden. De nieuwigheid is er wel een beetje van af. Je hebt verantwoordelijkheden. Kinderen om op te passen.

Dat betekent niet dat je moet stoppen met het hebben van nieuwe, gedeelde ervaringen.

Sterker nog:

Het wordt belangrijker dan ooit. Zorg dat je eens in de zoveel dagen je kinderen naar de oppas brengt. En tijd inplant die je echt samen doorbrengen. Maak het dan ook geweldig. Waarin jullie totaal iets nieuws doen en elkaar weer van een nieuwe kant kunnen bekijken.

Het mag best een beetje gek zijn.

Maar het moment dat jullie dit een routine maken zullen jullie merken dat het veel lastiger wordt om elkaar saai te gaan vinden. En dat jullie relatie daardoor een nieuwe impuls krijgt. En zeker als je voortdurend verantwoordelijkheden hebt waarmee je bezig moet zijn, kan je dat wel gebruiken.


Tip 6: Focus op je seksleven

Tip als man vriend alleen maar aan seks denktSeks is enorm belangrijk. Toch is het in veel relaties een ondergeschoven kindje.

Dit weet ik van alle mensen die ik in de loop der jaren heb gecoacht. En mijn ervaringen worden bevestigt door onderzoeken die worden gedaan over dit onderwerp. 40% van de relaties eindigt in een scheiding, en in sommige onderzoeken komt zelfs naar voren dat 50% van de mensen vreemdgaat. Dat is heel erg veel.

Ik denk niet dat al die scheidingen en vreemdgaan-partijen te voorkomen zijn door betere seks. Maar het kan in ieder geval geen kwaad. Het is vaak een reden om vreemd te gaan, en eentje die volledig valt te voorkomen binnen je relatie. Dus het is de moeite waard om hier aandacht aan te schenken.

Het is overigens niet vreemd dat zowel mannen als vrouwen veel te kort komen in relaties op seksgebied. Het is niet iets wat op school onderwezen wordt (gelukkig maar), en waar veel misverstanden over bestaan.

Als je beter wilt worden in seks als man, raad ik je aan om de website van mijn kennis Luuk Zwart te checken.

Elke man heeft behoefte aan voortdurende seks

mannenbreinAls jullie een relatie hebben waarbij de seks is opgedroogd, en hij zegt hier vrede mee te hebben, dan kan ik je verzekeren dat dit vroeg of laat veranderd.

Hij zal je misschien niet willen kwetsen, maar elke man heeft seks nodig. Zijn fysieke behoefte is enorm sterk, wat heel anders is vergeleken met vrouwen. Het heeft iets dwangmatigs. Dat gezegd hebbende, hij heeft ook de psychologische stimulans nodig om zich een echte man te voelen. Het wordt heel moeilijk voor hem om zich als een man te gedragen als hij de seks moet missen.

Omgekeerd is het voor vrouwen moeilijk om een partner te vinden die op seksgebied hun taal spreekt. Als dit bij jullie het geval is, zul jij je man moeten helpen om er beter in te worden.

 • Volg samen een cursus.
 • Ga naar een workshop.
 • Experimenteer.

Maar haal alles uit de kast om dit onder de knie te krijgen. Want doe je het nu niet, dan wordt het over een paar jaar (of eerder) een probleem. Een probleem dat op een leuke en gezonde manier voorkomen had kunnen worden.


Tip 7: Laat je soms even gaan

feestjeJe hebt een lange relatie en tig verantwoordelijkheden. Het is allemaal wel erg serieus geworden. Ik begrijp het volledig.

Maar dat betekent niet dat je niet het recht hebt om af en toe uit de band te springen.

Als je merkt dat je zin hebt om je even te laten gaan, doe dit dan. Hopelijk heeft je partner zin om mee te doen. Haal die fles wijn. Ga een nacht dansen. Misdraag je een keer.

Ik had het al over nieuwe ervaringen, en dit is daar een belangrijk onderdeel van. Een avondje doen waar je zin in hebt, of je dit nou met of zonder je partner doet, maakt de relatie alleen maar sterker. Blijft je partner thuis, dan laadt jij je energie op die je vervolgens thuis kan delen. En doe je het wel met je partner, dan hebben jullie er een mooie nieuwe gedeelde ervaring bij.

Probeer niet alles te plannen.

Wees soms spontaan, impulsief en onvoorspelbaar. Als je voelt dat je daar toevallig zin in hebt. Het leven wordt er zoveel leuker door, en het wordt makkelijker om je taken vol te houden als je af en toe de druk van je verantwoordelijkheden niet voelt. Het laatste wat je wilt doen is jezelf om deze reden op je kop geven.


Tip 8: Hou de passie in je relatie

passie-terug-krijgenHet lijkt alsof mensen die in een relatie komen tegelijkertijd afspreken dat het vanaf nu af aan verboden is om moeite voor elkaar te doen.

En vervolgens sturen ze mij na een paar jaar een mail dat hun relatie een sleur is geworden en dat er niets spannends gebeurd, maar dat ze nog wel veel van elkaar houden.

Ik heb een artikel geschreven over hoe je de passie terugbrengt in je relatie. Je vindt het hier. Maar ik zal vast een tipje van de sluier oplichten.

Passie = liefde + aantrekkingskracht.

Ik ga er vanuit dat het met die liefde wel goed zit. Maar de aantrekkingskracht. Daar gaat het vaak mis op.

Als jullie graag samen op de bank zitten, TV-series kijken in jullie trainingsbroek terwijl jullie elkaar happen roomijs voeren, dan is de kans groot dat jullie conditie omlaag gaat en jullie er over een tijdje minder goed uitzien dan voorheen.

Hoe je het ook went of keert, uiterlijk speelt een grote rol in aantrekkingskracht

type man testJe kan het dus niet verwaarlozen. De nummer 1 klachten van mannen in een relatie is dat hun vrouw niet meer haar best doet om er goed uit te zien. Dat is nogal zonde.

Wees niet bang om dat weer op te pakken, en je mooi te maken voor je man. Omgekeerd is het zijn verantwoordelijkheid dat hij zich niet vol stopt met koekjes en snoep. En dat hij ook moeite blijft doen om aantrekkelijk te blijven voor jou.

Met de tips die ik je hiervoor heb gegeven is het al een stuk lastiger om in een sleur te komen met je relatie.

Maar het is iets waar je aan moet blijven werken. Het komt niet uit de lucht vallen. Je zal het voortdurend bij moeten houden. Want voordat je het weet, is het achteruit gegaan. En dat schiet natuurlijk niet op.


Tip 9: Schrik niet als het even slechter gaat

schrikkenElke relatie heeft zijn ups en zijn downs. Je kan niet verwachten dat het voortdurend goed gaat. Als je deze tips volgt zul je merken dat je relatie een boost krijgt. Maar sommige dingen kan je niet voorkomen.

Als je partner bijvoorbeeld twijfelt over zijn of haar baan, of er familieomstandigheden zijn. Dan maakt het niet uit hoe gezellig jullie het hebben. Er zijn andere redenen voor stress in het leven van die persoon. Wat als gevolg kan hebben dat twijfels de kop op steken.

Veel mensen denken dat als een relatie uitgaat dit in 1 keer gebeurt, en dat het daarna helemaal klaar is. Maar in de praktijk gaat elke relatie wel een paar keer weer uit en aan. Dit komt omdat mensen soms even afstand nodig hebben om uit te vinden wat ze willen. Als je partner dus in een lastig parket zit, bijvoorbeeld door werk of familie, geef die persoon dan ook de tijd om hier mee om te gaan. Als dit leidt tot twijfels in jullie relatie: so be it. Doe je best om iemand te steunen, en als dat betekent dat je een stapje terug moet zetten hoort dat erbij.

Als die persoon van je houdt komt hij of zij bij je terug

hulp nodigHetzelfde geldt voor een midlife crisis. Vrouwen denken dat het voor mannen dan gelijk klaar is, maar dit is maar zelden zo. In de praktijk heeft hij wat tijd nodig om heftige emoties te bewerken, en dit doet hij liever op zichzelf. Ook daar heb ik een artikel geschreven, en je vindt het hier.

Als jullie ruzie hebben.

Wees niet bang om naderhand, als je niet meer boos bent, je excuses aan te bieden en lief voor de ander te zijn. Loop niet op je tenen, maar er is geen enkele reden om afkeurend te doen als jij je niet meer zo voelt.

In het moment kunnen er dingen worden gezegd die je niet meent. Daar mag je best sorry voor zeggen.

Omgekeerd hoef je niet over je heen te laten lopen. Maar dat kan je ook bewerkstelligen vanuit liefde. Door aardig voor iemand te zijn en tegelijkertijd te zeggen dat je mening onveranderd is. Je legt dan de bal bij de ander om te beslissen wat hij of zij er mee wil doen. Zo wordt jouw leven en dat van hem of haar eenvoudiger.


Tip 10: Neem afstand als het niet lijkt te werken

wanneer-afstand-nemenIk heb het al eerder door laten schemeren. Maar ik denk dat het heel belangrijk is om als je relatie niet werkt, afstand te nemen.

In die tijd kan je beslissen wat je wel en niet wilt. Het druist in tegen advies van de gemiddelde relatietherapeut, die vindt dat je eindeloos over je problemen moet praten of meer tijd samen moet doorbrengen.

Maar ik ga er vanuit dat je dat al hebt gedaan. Dat je bovenstaande tips hebt toegepast en dus het vertrouwen en het plezier hebt geschapen dat in elke relatie thuishoort. Als jullie dan nog steeds problemen hebben, dan kan het echt geen kwaad om even wat afstand te nemen. Dan kunnen jullie je allebei herpakken, en kijken welke kant jullie op willen. Of dit nou met of zonder elkaar is.

Wees niet bang om een relatie te beëindigen

loslatenSommige mensen voelen zich opgesloten in een relatie. Ze denken dat ze niet iemand anders kunnen krijgen. Of dat ze de ware in de steek zullen laten. Maar realiseer je 1 ding. Elke dag gaan er relaties uit, en al die mensen vinden vanzelf weer iemand anders. Het duurt even, en je hebt misschien liefdesverdriet, en het kost wat moeite, maar het betaalt zich uit in een gelukkiger leven. Dus je kan het zien als een investering in je eigen geluk.

Als je alles wat ik je hebt aanbevolen hebt gedaan en het werkt niet, dan passen jullie niet bij elkaar. Dan willen jullie andere dingen in het leven. Daar is niets mis mee, maar dan is het ook tijd om ermee te stoppen. Want een suboptimaal leven, daar vind ik je te goed voor. Jij hebt net zo goed recht op iemand die volledig voor jou gaat, en vice versa. Dat maakt je leven zoveel leuker.


Zo. Als relatiecoach vind ik dat iedereen deze 10 tips zou moeten weten.

Wil je meer weten? Kijk dan rustig verder op deze site. Er staan nog veel meer tips die je kan gebruiken om je relatie beter te maken.

En wil je als vrouw een geheime tip die je kan helpen om je man weer verliefd op je te maken, ook al is het allemaal even wat minder en hebben jullie al jarenlang een relatie?

Laat dan hieronder je e-mail adres achter. Ik stuur je dan het Mannengeheim. Een trucje wat ik heb ontwikkeld naar aanleiding van mijn jarenlange coaching van duizenden mannen. Je man zal je heel dankbaar zijn, dat beloof ik je.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

0 Reacties

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

Send this to a friend