7 Tips Voor Een Relatie Met ADHD & ADD Zonder Relatieproblemen

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 7 juli 2016 - Laatst gewijzigd op 3 september 2021

In dit artikel leer je:

  • Hoe je om gaat met een man die ADD of ADHD heeft. Met name als hij enorm verstrooid is, er een rommeltje van maakt of niet goed oplet als je tegen hem praat.
  • Hoe je voorkomt dat hij weerstand toont als je daar wat van zegt. Met welke diepe gevoelens je rekening moet houden om er voor te zorgen dat de boodschap die je wil verkondigen bij hem aan komt.
  • Het nummer 1 geheim om een ADHD of ADD man te motiveren om iets te doen wat je tot dan toe niet aan zijn verstand gepeuterd krijgt.
  • De waarheid die nooit verteld wordt over dit onderwerp. Hoe je ervoor zorgt dat je een lange en gelukkige relatie met hem tegemoet gaat.
  • …en nog veel meer.

8 Procent van de mannen in Nederland heeft ooit ADHD gehad

waar-mannen-onzeker-van-worden

“Gehad” klinkt misschien een beetje gek. Maar bij kinderen wordt de diagnose vaker gesteld en zijn de symptomen heftiger. Vaak zie je dat na de middelbare school mensen ophouden met het gebruiken van medicatie. Dus hoewel je niet altijd kan spreken van genezing heeft de persoon minder last van de typische symptomen naarmate hij/zij ouder wordt.

Maar dit is zeker niet zo in alle gevallen.

Er blijven nog steeds genoeg volwassenen over met de stoornis.

Als je dus een stuk of 12 mannen hebt gedate, dan is de kans groot dat er eentje tussen zat.

En zoals je misschien gemerkt hebt, is er een groot verschil tussen een relatie met een ADHD’er en een non-ADHD’er.

Hoe je relatie problemen tussen jou en een ADHD man oplost.

Doordat de persoon op een atypische manier reageert op situatie, kan het zijn dat je zijn gedragingen totaal verkeerd interpreteert.

Dat kan lastig zijn als je een relatie met zo’n man probeert aan te gaan

het is moeilijkVan veel vrouwen hoor ik dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Na honderden e-mails er over gehad te hebben, vond ik het tijd om er een video over te maken.

Ik vind het belangrijk dat je beseft dat je prima een leuke relatie kan hebben met een ADHD man.

Net zoals je prima kan daten met een man die net wat lomper is dan anderen, of een man die juist wat vrouwelijker is.

Er zijn verschillende smaken mannen, en de ADD’er en ADHD’er zijn er twee van.

Je bent niet voor niets verliefd op hem geworden of aangetrokken tot hem geraakt. In dit artikel geef ik je 7 tips om er voor te zorgen dat je ondanks zijn beperking toch een geweldige relatie met hem krijgt.

Maar voordat we beginnen, bekijk eerst de onderstaande video:



Tip 1: Realiseer je dat je af en toe om zijn tekortkomingen heen moet werken

denkenIk merk vaak da als ik een vrouw spreek over haar relatie met een ADD’er of ADHD’er, ze stevig uit de hoek kan komen.

Ze vertellen me over hoe ze standaarden hebben, en hoe hij hier aan moet voldoen.

Want er is geen enkele reden om hem te behandelen als een andere man. Jouw standaarden zijn onveranderd, dus maakt het niet uit dat hij “anders” is. Toch?

Waarom het hebben van harde standaarden niet altijd goed is.

Als je de artikelen op deze site doorkijkt, zie je dat ik veel schrijf over het hebben van standaarden. Hoe goed het is, hoe je ze ontwikkelt en hoe het je helpt in de liefde.

In relaties met iemand die ADD of ADHD heeft daarentegen, zal jij je moeten realiseren dat hij zich niet altijd aan jouw standaard kan houden.

Zijn hersens functioneren op een andere manier

het is andersEn hoewel je in het begin dat waarschijnlijk heel leuk vindt, kan je er later achterkomen dat dit ook wat nadelen heeft.

ADHD’ers zijn vaak rommelig.

Ze springen van de ene taak op de andere, zijn snel afgeleid en schoonmaken? Dat doen ze alleen maar in jouw fantasie.

Vrouwen zijn over het algemeen een stuk gevoeliger voor rommel, stof en andere zaken dan mannen. Waardoor er vervelende situaties kunnen ontstaan.

Je kan dan wel heel hard klagen over hoe jij het nodig hebt dat hij opruimt, maar realiseer je dat de reden dat hij dit niet heeft gedaan is dat hij niet eens registreert dat het een bende is.

Hij weet het rationeel wel, maar emotioneel is dit totaal geen probleem voor hem

rationeelJe kan dan wel enorm in je standaarden blijven hangen, maar dit is 1 van die uitzonderingen waarin het je gelukkiger maakt om flexibeler te zijn.

Er zijn namelijk mogelijkheden om te krijgen wat je wilt, als je tijdelijk een stapje terug doet van je standaarden. En een stukje van de verantwoordelijkheid naar je toe trekt.

Iemand die in een rolstoel zit ga je ook niet vragen te hardlopen. Zeker niet als je prachtige kunstbenen in je bezemkast hebt liggen, maar die niet aan hem wil geven omdat hij “het zelf moet opknappen“.

Realiseer dus dat je hem af en toe moet helpen. De juiste manier om dat te doen, lees je zometeen.

Maar het belangrijkste is dat je vanaf begin af aan bent om hier en daar extra moeite te doen om te krijgen wat je wilt. Juist om er voor te zorgen dat de relatie je gelukkig blijft maken, en blijft voldoen aan je standaarden.


Tip 2: Leer hem begrijpen

begrijpenIk had een buurjongen met ADHD.

Ik ken deze jongen relatief goed omdat we in onze jeugd veel met elkaar optrekken. Hij is actief, moet zichzelf altijd bezig houden en is behoorlijk slim.

Maar dat laatste viel zijn ouders totaal niet op.

Zij dachten dat een gebrek aan concentratie zou leiden tot lagere schoolprestaties. En dat ze hem met ijzeren vuist moesten opvoeden, bijvoorbeeld als hij stennis schopte aan de tafel tijdens het avondeten.

Ze waren bang dat anders hun leven een hel zou worden.

Het omgekeerde gebeurde. Hij werd diep ongelukkig. Hij werd in een stramien gedrukt, aan standaarden bloot gesteld, die helemaal niet voor hem waren.

Tijdens een diner stil zitten was voor hem een ware hel. Pas met medicatie werd hij een stuk rustiger – maar ook ronduit bedwelmd.

Zijn tienerjaren besteedde hij aan het besteden van computerspelletjes

spelletjeEn school? Dat had hij ronduit opgegeven. Zijn ouders hadden hem wijs gemaakt dat dit toch geen zin had.

Ik leerde hem kennen als een jongen die diep ongelukkig was, die helemaal niets te doen had en zich een gevangen voelde in het huis van zijn ouders. En die uit ellende maar niets anders deed dan TV kijken en gamen, jaren achter elkaar.

Terwijl deze hyperactieve jongen daarvoor altijd bezig was. Hij kon weliswaar niet stil zitten. Maar laten we wel zijn. Waar kom je verder mee in het leven? Stil zitten en TV-kijken of hyperactief doen maar wel actie ondernemen?

De meeste mensen doen helemaal niets dan glazig voor zich uit staren. Of dat nou op hun werk is, of thuis voor de TV. Daar is heel weinig mis mee, maar ik vind het niet eerlijk dat iemand die het anders wil doen in datzelfde stramien moet worden gedrukt. Dit lijkt me niet de beste aanpak… voor niemand.

Flash forward naar tien jaar later

flash forwardHij ging naar de koksschool.

Hij sloot die opleiding met vlag en wimpel af.

Binnen enkele jaren maakte hij carrière in de keukens van de betere restaurants van Nederland.

Allemaal door keihard te werken, niet stil te kunnen zitten en de hele dag te moeten bewegen.

Hij is gemotiveerder dan ooit. En bovenal wordt hij niet gek; hij heeft simpelweg wat te doen.

Ik herinner me nog hoe zijn moeder me tien jaar geleden vol overtuiging vertelde dat hij simpelweg zich niet kon focussen op schoolwerk, en dat de verwachtingen voor zijn prestaties heel laag moesten liggen.

Nu is hij 1 van de betere koks van ons land en gaat hij een prachtige carrière tegemoet.

Een ander voorbeeld

voorbeeldEen kennis van mij werd gediagnosticeerd met ADHD. Dat verklaarde het één en ander.

Hij kon zich op school niet concentreren en werd daar helemaal gek van.

Gelukkig is hij behoorlijk intelligent, waardoor hij ondanks zijn totale gebrek aan interesse en concentratie toch wist te slagen voor zijn examen.

Buiten zijn examenjaar om deed hij elke dag aan vechtsport of fitness. Volgde hij een avondopleiding. Werkte 20 uur per week. Draaide als DJ. En zoop hij zich in het weekend helemaal klem.

Als je alleen naar zijn gedrag op school zou kijken, zou je niet veel van hem denken.

Maar kijk je naar het totaalplaatje, dan zie je iemand die heel energiek is, en heel ambitieus. Die alleen door de opmaak van zijn hersenen zich heel anders gedraagt dan de rest van de wereld.

Leg je aannames naast je neer en ontdek wat ADD en ADHD is

begrijp je mijHet belangrijkste is dat je goed kijkt naar wat je man precies doet. Hoe hij zich gedraagt. Wat hij prettig vindt, en wat juist niet.

Tegelijkertijd zijn er boeken die je over het verschijnsel kan lezen. Maar daar wil ik je niet te hard op vast pinnen, omdat ADHD voor iedere patient anders werkt.

Als je wilt leren hoe je het beste met hem om kan gaan, is de eerste stap om zo goed mogelijk in kaart te brengen hoe hij werkt en hoe jullie kunnen samenwerken om een leuke relatie met elkaar te hebben.

Zoek eventueel professionele hulp.

Stel, je bent in een relatie met een ADHD’er. En je snapt echt geen fluit van zijn gedrag.

Het kan dan geen kwaad om een keer mee te gaan naar 1 van zijn behandelaren, als hij die heeft.

Je kan dan hen eens vragen hoe dat nou precies werkt, dat ADHD. En eens mee kijken en luisteren als hij het er met zijn arts over heeft.

Doe dit natuurlijk niet op zo’n manier dat je vriend zich buitengesloten wordt, en jij en de arts vrijelijk over hem zitten te praten terwijl hij er naast zit.

Maar duidelijk maken dat je onbegrip voelt en nieuwsgierig er naar bent, brengt je al een heel eind.

Veel ADHD’ers beseffen simpelweg niet dat hun hersenen anders werken dan de rest van de wereld. Ze weten het verstandelijk gezien, maar kijken met net zo veel verwondering naar al die luie donders die de hele dag TV kijken als zij naar hem.


Tip 3: Let op hoe je zijn symptomen uitlegt

let opOk. ADHD’ers hebben dus moeite met een aantal zaken die voor de meeste mensen heel normaal zijn.

Het gevolg is dat hij dingen doet die voor jou misschien helemaal niet prettig zijn. Zoals rommel maken.

Je kan er dan misschien boos om worden, zeker als je het hem al vijf keer hebt verteld.

Of als jij hem een verhaal vertelt wat langer dan een paar minuten duurt, en je ziet dat hij een andere kant op begint te kijken. Ik garandeer je dat je daar vroeg of laat een beetje tabak van krijgt.

Je denkt dan misschien: “Wat is hij een slechte vriend. Hij is niet geïnteresseerd in wat ik voel.

Maar beter is het om te denken: “Zijn hersenen werken anders. Hem een lang verhaal vertellen waarin hij niets mag terug zeggen is voor zijn hersenen een taak die vrijwel onmogelijk is.

Hetzelfde geldt voor opruimen. Hij heeft er niet het geduld voor. Hij kan het maar nauwelijks opbrengen. En daarnaast is er absoluut geen beloning voor hem om het te doen.

Je kan dit allemaal interpreteren als onwil van zijn kant, en dat zou het bij ieder andere man zijn.

Maar in zijn geval werken zijn hersenen anders. Er zit voor hem zo weinig beloning in, dat het amper door hem geregistreerd wordt.


Tip 4: Behandel hem als een volwassen man

volwassen manIk weet het, ik weet het.

Soms zal hij overkomen als een klein kind.

Altijd zitten te bewegen. Constant verstrooid. Dingen achter hem laten slingeren.

Een korte termijn geheugen van een worm.

Al die dingen zijn helemaal waar en hartstikke vervelend. En ik snap dat jij daar graag grip op wilt krijgen om je eigen leven een stukje beter te maken.

En dat je geneigd bent om hem te bemoederen. Hem te “helpen” of hem dingen op te dragen of hem al te veel uit handen te nemen.

Als je van iemand houdt – of gewoon gek wordt van de rommel – ligt het in de lijn der verwachting dat je er op die manier wat doet.

Maar hier heeft hij zijn hele leven mee te maken

uitgekeken-op-haarEn wat hij je niet vertelt voordat je er aan begint, is dat hij daar helemaal gek van wordt.

Mensen met ADHD hebben vaak een kleine minderwaardigheid door hoe ze behandeld zijn.

Op school zijn ze “speciaal” – en niet op een goede manier. Ze krijgen medicatie zodat ze makkelijker onder controle te houden zijn. In het slechtste geval worden ze door hun omgeving afgericht om zich op een compleet andere manier te gedragen dan dat bij hen past.

Dit gaat nog wel eens gepaard met momenten waarop de schuld bij hen wordt gelegd, in plaats van bij de mensen in de omgeving.

Ze worden “klunzig” of “onhandig” genoemd, of “verschrikkelijk druk“. De kennis waar ik het net over had? Zijn moeder noemde hem altijd “Oscar“, naar het vuilnisbakkenmonster in Sesamstraat. Dit wanneer hij chagrijnig werd omdat zij hem de hele dag dingen opdroeg waar hij echt compleet gestoord van werd.

In het beste geval heeft je vriend in het verleden wat interne spanningen gehad omdat de omgeving veel druk op hem legde om te veranderen

er moet iets veranderenIn het ergste was zijn thuis- of schoolsituatie een Bagdad aan verwijten die hem om de oren vlogen, en een opstand van zijn kant.

Om vervolgens gedrogeerd te worden met medicatie, zodat de omgeving het laatste woord had.

Dit doe je dus niet als je een goede relatie met je vriend wilt.

De meeste ADD’ers en ADHD’ers hebben er een aversie tegen wanneer ze in een minderwaardige rol worden gedrukt. Als ze “anders” worden gemaakt op een negatieve manier.

En hoewel het nodig is om te kijken hoe je vriend zijn hoofd anders werkt dan dat van jou, vraag ik je om dit met een beetje respect te doen.

Trap niet in de val dat je hem bemoederd, of dat je hem kleinerend aanspreekt. Blijf hem in alle gevallen benaderen als een volwassen man.

Het moment dat je in de moeder-rol stapt, ben je hem namelijk kwijt. En daar gaat de volgende over.


Tip 5: Kijk goed waarom hij afstandelijk wordt

Als jou iets dwars zit, dan krijg je ongetwijfeld de behoefte om er over te praten. Of om op zijn minst je emoties met iemand te delen.

Mannen? Nooit.

Althans, dat maken we onszelf wijs. Het liefst zouden we een andere oplossing vinden dan afstandelijk worden.

Maar als jouw vriend niet meer emotioneel beschikbaar voor je is, is dit een indicatie dat jullie relatie een kant op groeit waar je niet naar toe wilt.

Als hij een ADHD’er is en steeds minder op je begint te reageren of zich afzondert, vraag jezelf dan af of je hem in de rol hebt gedrukt die ik net heb benoemd.

Denk er dan over na hoe je hem het beste kunt bereiken

En geef hem even tijd om tot kalmte te komen.

De meeste ADHD’ers kregen zo veel druk van buiten af, dat ze iets nodig hadden om te vluchten. De ene deed dit door dagen lang achter de computer te zitten, de ander verloor zich in iets anders.

Het was de enige mogelijkheid om te ontsnappen aan verwachtingen waar je niet aan kon voldoen. In feite voelt die persoon zich ontzettend gevangen.

Hoe meer druk je op dit moment op hem legt, hoe erger het wordt. Je benadrukt alleen maar dat zijn emotionele afstand werkt; dat het nodig is om te ontsnappen van de val die jij voor hem hebt gezet.

In plaats daarvan kan je beter gebruik maken van de volgende tip.


Tip 6: Probeer niet harder iets voor elkaar te krijgen, maar anders

hetzelfde maar andersStel, je hebt hem gevraagd of hij de afwas wil doen. En hij doet het niet.

Dan kan je het nog een keer vragen, maar dan harder. En als dat niet werkt, het nog een keer vragen – maar dan op een toon waardoor de buren denken dat de zombie apacolypse op het punt staat om los te barsten.

Het kan, maar gaat het werken?

Natuurlijk niet.

Hij trekt zich alleen maar verder terug in zijn schulp.

Vraag het op een andere manier.

Merk je dat hij niet mee kan in wat je van hem wilt?

Overweeg dan de mogelijkheid dat het niet eens bij hem binnen komt

ik begrijp het nietDie kennis van mij kreeg altijd gezeur met zijn huisgenoten in studentenhuizen, omdat ze wilden dat hij zijn afwas deed.

Hij deed dat nooit. Omdat hij de afwas het meest saaie klusje ooit vindt. Er een emotionele dood van sterft. En hij er zelf geen last van heeft als hij hem laat staan.

Om anderen een plezier te doen deed hij het zoveel mogelijk, maar zelf kon het hem geen barst schelen.

Zijn huisgenoten wisten niet dat hij ADHD had, en begrepen niet waarom het voor hem zo moeilijk was. Een saai klusje is op te lossen met een stukje wilskracht, dachten ze. En dat is in normale gevallen ook zo. Maar voor hem is het lastiger om tien minuten af te wassen, dan om 10.000 woorden per dag te schrijven. De afwas is simpelweg geen “match” voor zijn gedachten, die zo snel over elkaar heen tuimelen dat het lijkt alsof het Nigeriaanse hardlopers zijn.

Dit conflict werd zo op de spits gedreven, dat de situatie onhoudbaar werd en hij vroeg of laat moest verhuizen.

Dit wil je dus niet

Doe het nietProbeer het op een andere manier voor elkaar te krijgen.

De meeste ADHD’ers doen dit allemaal niet uit onwil. Maar als ze aan jouw standaarden moeten voldoen, zouden ze gillend gek worden.

Probeer dus een manier te vinden waarop je toch kan krijgen van hem wat je wilt, zonder dat je hem daar gek mee maakt.

Stel dat het niet werkt om hem te vragen een klusje te doen. Ga dan geen ruzie zoeken. Probeer het bijvoorbeeld met een lijstje. Of probeer het klusje samen te doen, kijken wat dat voor effect heeft.

Die kennis had helemaal geen hekel aan afwassen in zijn vorige studentenhuis. Daar werd dat altijd samen gedaan, net zoals koken.

Het duurde vaak hartstikke lang, maar tijdens het koken werden de meest belachelijke discussies gevoerd en dit vond hij hilarisch

lachenToen ik het aan hem vroeg zei hij: “Ja, dan wordt mijn hoofd bezig gehouden en dan is het ineens dragelijk. Ik ben niet aan het afwassen, maar ik ben met iedereen aan het ouwehoeren en dan is het makkelijker vol te houden.

Dus probeer bijvoorbeeld 1 van de volgende manieren uit:

  • Probeer het klusje samen te doen.
  • Geef hem complimenten als hij het doet.
  • Beloon hem er voor.
  • Maak een lijstje waar alles wat je wilt dat hij doet op staat.
  • Laat hem tegelijkertijd naar de radio luisteren of TV kijken.
  • Heb het er met hem over (op een volwassen toon) en vraag hem dat hij denkt dat werkt.

Tip 7: Zie de positieve dingen er van in

Positieve benaderingHet is goed om af en toe zijn negatieve eigenschappen te relativeren.

Ja, het zal af en toe meer werk zijn dan in een relatie met iemand die geen ADHD heeft. Dat begrijp ik goed.

En het zal ongetwijfeld niet voor iedereen zijn om met zo iemand in 1 huis te leven.

Maar in veel gevallen krijg je er ook veel voor terug. Als een ADD’er in zijn element is, is hij nooit saai. Hij zal er altijd voor kiezen om ervoor te zorgen dat er wat gebeurt of verandert. Puur om zichzelf te vermaken – of niet gek te worden van verveling, net hoe je het bekijkt.

Als je merkt dat je hem op een onvolwassen toon aanspreekt, of merkt dat je even helemaal gek wordt van zijn gedrag, neem dan even een stapje terug.

Misschien zijn de positieve kanten van zijn gedrag wel mede verantwoordelijk voor dat je zo veel van deze man houdt. En dat hij je daarmee juist gelukkig maak.


Zo. Dit waren mijn tips om ermee om te gaan als je vriend ADD of ADHD heeft

Wil je meer tips over het goed maken als je spanningen hebt in je relatie? Kijk dan hier.

Wat te doen als je zijn aandacht wil vasthouden.

Mannen met ADHD en ADD kunnen impulsief zijn.

Er wordt hier weinig over gesproken in de context van relaties, maar dat is wel belangrijk.

Want voor een gewone man is het soms al moeilijk om niet vreemd te gaan. Dat komt omdat ze biologisch geprogrammeerd zijn om te verlangen naar seksuele variatie.

Een ADHD’er heeft daarnaast de neiging om continu op zoek te gaan naar nieuwe stimulans

1 +1 = 2….

Maar wat nou als jij de beste vriendin ooit voor hem kon zijn? (in zijn woorden)

Niet dat jij alles doet om hem te pleasen, maar dat hij uit zichzelf zo verslaafd aan je raakt dat hij niets anders kan dan naar jou verlangen?

Daarvoor introduceer ik het mannengeheim.

Het mannengeheim is ervoor bedoelt om een man hoteldebotel verliefd op je te maken.

Of jullie nu 10 dagen of 10 jaar samen zijn.

Ik ga je leren hoe dat werkt. Maar daarvoor moet je wel iets doen.

Dit mannengeheim is namelijk zo krachtig, dat ik het niet zomaar online kan zetten

Ik wil enigszins zicht houden op hoeveel mensen het gebruiken, en hoe ze er mee omgaan.

Daarom vraag ik je om even je e-mail adres achter te laten in de balk hieronder. Ik stuur het je dan op.

En ik wil je ook vragen om in de reacties te laten weten hoe je omgaat met de kennis die ik aan je geef. Die gebruik ik om er voor te zorgen dat ik zo helder uitleg hoe je een man verliefd op je maakt.

In het geval van een ADD’er is het allemaal makkelijker dan je denkt. Je moet alleen wel weten hoe het moet – en het op de juiste manier aangeleerd krijgen.

Dit kan je niet uit een boekje leren, of van een relatietherapeut. Ik heb het als datingcoach ontwikkelt nadat ik letterlijk met duizenden mannen heb gewerkt om hen de relatie te geven waarnaar ze zoeken.

Hierdoor heb ik een unieke methode ontwikkelt om als jij weet dat een man je aantrekkelijk vindt, hem zo snel mogelijk voor je te winnen.

Wil je weten wat het is? Dan zie ik je aan de andere kant.

Gerelateerde artikelen...

Artikel door:

Tim Veninga

Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

4 Reacties

  • Judith schreef:

    Natuurlijk kan het soms voor wrijving zorgen maar iedere man heeft een eigenschap die de vrouw minder leuk vind. Ik denk dat er prima mee te leven valt, als er maar gecommuniceerd wordt.

  • Jeannette schreef:

    Ik heb 10 jaar een LAT relatie met een man met ADHD, maar we zitten met zijn 3en in een relatie en dat is er 1 teveel. Mijn partner is ook nog eens niet sociaal en wil niet veel praten. Nu hij geen werk heeft word dit steeds erger en trekt hij zich steeds meer terug achter welk beeldscherm dan ook. Langzaam voel ik de energie van mijzelf verdwijnen en ik ben nog maar een stukje verwijderd dat ik de handdoek in de ring gooi. Je voelt je een hulpverlener i.p.v. een partner, als je ook geen gesprek kunt voeren omdat hij alles buiten zichzelf legt dan trek je aan een dood paard. Ik heb er echt genoeg van!

  • Estelle schreef:

    Hi Tim,

    Goed artikel wel. Schrijf je alleen voor vrouwen, of ook voor mannen?
    Want in de artikel wordt natuurlijk wel alleen tips gegeven aan de vrouw, om de relatie met een ADD’er man beter te maken. Maar een relatie bestaat natuurlijk uit geven en nemen. En het lijkt mij niet dat alleen de vrouw rekening moet houden met de “stoornis” van haar vriend of man. Zijn er ook tips voor de ADD’er man in een relatie ten behoeve van de vrouw?

  • Anoniem schreef:

    Dit is echt een artikel wat ik net nodig had. Mijn vriend heeft de combinatie van beide en blijkbaar snap ik zijn acties gewoon niet. Door het gelezen te hebben denk ik nu: “ohh dit gebeurd er omdat…” of “aha!”
    Nu alleen nog iets om het in de praktijk toe te passen, ik ben namelijk ook niet een van de makkelijkste!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >
    Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

    Send this to a friend