Top 10 Romantische Uitjes & Dingen Om Te Doen In Brussel

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 26 februari 2017 - Laatst gewijzigd op 21 september 2021

Vind hier de meest romantische dingen om te doen in Brussel zodat je het perfecte uitje of date hebt. Van romantische restaurants, tot leuke hotels & ideeën voor een weekendje weg.

 ROMANTISCHE UITJES EN DINGEN OM TE DOEN BRUSSEL

Of je nu een romantische overnachting wil plannen in Brussel of dat je voor Valentijnsdag ideeën zoekt, hier is onze lijst met meest romantische uitjes en dingen om te doen in Brussel voor 2 (ook bij slecht weer).

Voordat ik je de lijst met locaties & activiteiten geef, heel kort een kleine tip om je date ook echt leuk voor de ander te maken:

  • Het gaat er niet om wat je doet, maar dat je het speciaal doet voor die ander.
  • Hoe meer je varieert, hoe beter. Altijd een restaurant is saai. Wissel daarom af.
  • Zeg nooit van tevoren wat je gaat doen. Het is altijd een verassing.
  • Combineer. Activiteit + iets in de avond + hotel is mijn favoriet.
  • Onderaan dit artikel staan meer handige tips om je dates spannend te maken.

  Goed, laten we beginnen:


  1. De Grote Markt

  Wandel door het prachtige centrum van Brussel. Zijn jullie toe aan een drankje? Ga dan samen genieten van een Belgisch biertje en het uitzicht op één van de gezellige terrasjes van de Grote Markt.

  La villa in the sky

  2. Dineren met uitzicht

  Op de 25e verdieping van de IT Tower bevindt zich restaurant La Villa in the Sky. Er schijnt er een kok te werken die zich de "beste jonge chef-kok van Brussel" mag noemen. 

  Een optie die er niet minder om is, is het restaurant van het wereldbekende Atomium. In dit schitterende bouwwerk (foto bovenaan de blog) kan je een zalig diner combineren met een drankje in de panorama bar. 

  Als uit eten gaan of een drankje drinken jullie ding is, ga dan voor deze twee.

  3. Hotel Mozart

  Verblijf één of meerdere nachten in het met goud en suede bedekte Hotel Mozart.

  Het bevindt zich op een top locatie in het centrum, waardoor het perfect is te combineren met activiteiten in de stad.

  ​4. Het muziekinstrumentenmuseum

  Dit is kennelijk het mooiste museum van Brussel. Het Muziekinstrumentenmuseum heeft een enorme collectie aan muziekinstrumenten, dus als dit jullie ding is ga er vooral voor.

  5. Les Serres Royales De Laeken

  Eén keer per jaar in het voorjaar gaat Les Serres Royales De Laeken open voor het grote publiek. Het heeft een fenomenale verzameling planten en andere bezienswaardigheden. De perfecte plek om romantisch met z'n twee rond te wandelen.

  Bonus tip: Zorg dat je er vroeg bent, er kunnen lange rijen staan voor de deur. Er worden geen tours georganiseerd en er kunnen vooraf geen tickets worden besteld. Hier meer info.

   Les Serres Royales De Laeken

  6. Le Wine Bar des Marolles

  Wijn is het perfecte recept voor een avondje met je lief.

  Le Wine des Marolles is dan ook een zeer geschikte plek om samen jullie avond te spenderen. Beloof me alleen dat jullie niet met de auto terug naar huis moeten... 

  7. Martin's Hotels Chateau du Lac

  Als luxe jouw definitie van genieten is, dan is 

  Als luxe jouw definitie van genieten is, dan is het Martin's Chateau du Lac hotel jullie place to be. In dit kasteel kan je tot rust komen in de spa en dit combineren met een romantische overnachting.

  8. Mini Europe

  Dit is echt een super cool park. Mini Europe is Europa, maar dan in miniatuur nagebouwd.

  Je kunt dus in een paar uurtjes alle mooie plekken en bezienswaardigheden van ons continent bezoeken. En springt er eentje uit? Dan heb je inspiratie voor jullie volgende trip.

  9. Ballonvaart 

  Schaatsen

  Als je Brussel door de ogen van een vogel wil bekijken, dan is een luchtballonvaart de beste optie.

  Vliegen boven Brussel is helaas verboden. Maar Bruges Ballooning houdt rekening met de windrichting en zorgt dat je de stad vanaf de zijkant kunt bewonderen.

  10. Schaatsen

  Of je nou elk jaar met ijzers onder je voeten op de baan te vinden bent, of het nog nooit hebt gedaan... schaatsen is en blijft heel gaaf om te doen met je vriend. Desnoods kan hij het je die dag leren.

  Bij Ice Skating Poseidon kan je een groot deel van het jaar samen over het ijs glijden. Ze organiseren zelfs disco-schaas avonden.


  Ontdek hoe je de date spannend maakt met deze simpele tips & trucs van Mannengeheim

  Op deze site (Mannengeheim.nl) deel ik mijn beste tips om mannen te begrijpen, te verleiden en voor altijd de jouwe te maken.

  Hier zijn 3 van mijn beste artikelen VOOR VROUWEN:

  Ben je een man?

  Lees dan in dit artikel 13 handige eerste date tips voor mannen & ontdek hier hoe je een vrouw verliefd maakt.

  Hier zijn nog meer ideeën en activiteiten voor dates

  En als je wilt leren hoe je een man verliefd en geobsedeerd met je maakt, vraag dan hieronder het "Mannengeheim" aan:

  Enter your text here...

  Gerelateerde artikelen...

  Artikel door:

  Tim Veninga

  Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

  Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

  0 Reacties

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend