Top 10 Romantische Uitjes & Dingen Om Te Doen In Drenthe

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 21 februari 2017 - Laatst gewijzigd op 31 maart 2023

Vind hier de meest romantische dingen om te doen in Drenthe zodat je het perfecte uitje of date hebt. Van romantische restaurants, tot leuke hotels & ideeën voor een weekendje weg.

ROMANTISCHE UITJES EN DINGEN OM TE DOEN DRENTHE

Of je nu een romantische overnachting wil plannen in Drenthe of dat je voor Valentijnsdag ideeën zoekt, hier is onze lijst met meest romantische uitjes en dingen om te doen in Drenthe voor 2 (ook bij slecht weer).

Voordat ik je de lijst met locaties & activiteiten geef, heel kort een kleine tip om je date ook echt leuk voor de ander te maken:

  • Het gaat er niet om wat je doet, maar dat je het speciaal doet voor die ander.
  • Hoe meer je varieert, hoe beter. Altijd een restaurant is saai. Wissel daarom af.
  • Zeg nooit van tevoren wat je gaat doen. Het is altijd een verassing.
  • Combineer. Activiteit + iets in de avond + hotel is mijn favoriet.
  • Onderaan dit artikel staan meer handige tips om je dates spannend te maken.

  Goed, laten we beginnen:


  Slapen in een hunebed

  Bijzondere overnachting

  Eén van de factoren die relaties langzaamaan kapotmaken is sleur. Sleur ontstaat vooral doordat een koppel te weinig nieuwe dingen onderneemt, en daardoor steeds minder nieuwe impulsen ervaart. Zorg dus dat je af en toe eens iets speciaals organiseert om de sleur te breken, zoals overnachten in een hunebed.

  Dagje wellness

  Even een dagje helemaal tot rust komen met zijn tweeën en genieten van luxe wellnessfaciliteiten. Of wat dacht je van een heerlijke massage? Tussendoor kunnen jullie samen een hapje eten in het restaurant. Mocht dit je als muziek in de oren klinken, dan is het de moeite waard om de mogelijkheden van De Waterlelie te bekijken (net over de grens in Groningen).

  Winkelen + terrasje

  Wil je dat je vriend/man wat vaker met je gaat winkelen?

  Zorg dan dat het een leuke ervaring wordt voor hem. Deze keer laat je het wat meer om hem draaien. Zoek uit wat hippe winkels zijn in bijvoorbeeld Emmen of Assen en zorg dat hij een paar outfits vindt waar hij de komende maanden zo trots als een pauw in rond kan paraderen.

  Beloon hem achteraf met een paar biertjes op een leuk terras, en binnen de kortste keren staat hij voor je neus om te vragen "wanneer jullie weer gaan winkelen".

  Restaurant de Vlindertuin Zuidlaren

  Dineren voor twee

  Bij een leuke date hoort vaak ook een etentje in een mooi restaurant waarbij alles gewoon klopt.

  Een romantische inrichting, tafel voor twee waaraan jullie elkaar aanstaren in het schemerlicht, en de heerlijkste gerechten die worden voorgeschoteld. Al-met-al, puur genieten. In De Vlindertuin kan dit.

  Musea en historische locaties

  Zijn jullie beiden liefhebbers van musea? Kies dan samen een museum die jullie beiden interessant vinden en deel jullie passie. Samen nieuwe dingen leren is een handige manier om dichter bij elkaar te komen.

  Ga bijvoorbeeld naar het Drents MuseumKamp Westerbork of het Hunebedcentrum is ook een bezoekje waard.

  Dagje dierentuin

  Samen wandelen is de perfecte activiteit om ontspannen gesprekken met elkaar te voeren. Wanneer je dan ook nog eens in een mooi dierenpark rondwandelt zoals Wildlands Adventure Zoo wordt het uiteraard een stukje leuker.

  TT Assen

  Hoe je elke autoliefhebbende man de dag van zijn leven bezorgt? 

  Een dagje TT Assen. Vraag zijn vrienden welke race hij het leukst zou vinden of ga een stapje verder en laat hem zelf met zijn eigen auto of motor rijden over het circuit.

  Kies het luchtruim

  Wanneer twee personen samen een ervaring hebben waarbij adrenaline vrijkomt, voelen deze personen zich meer verbonden met elkaar. Een handig fenomeen om je (potentiële) lief aan je te binden. Leuke activiteiten om dit te realiseren zijn een luchtballonvaart, vliegen of skydiven.

  Escape room

  Nog een manier om dichter bij elkaar te komen is door nauw samen te werken als een team. Een plek waar je hiertoe gedwongen wordt is een escape room. Bij Yankee Doodle in Assen kan je het ook nog eens combineren met een Amerikaans diner.

  Hunebedden spotten

  HUNNEBEDDEN DRENTHE UITJE

  Bekijk waar de hunebedden te vinden zijn in Drenthe en stippel een mooie route uit. Pak je koelbox en picknickdeken uit de kast, stap samen in de auto en begin jullie avontuur. Tour langs de leukste plekjes en wanneer jullie honger krijgen en een mooi plekje tegenkomen kunnen jullie samen een romantische picknick houden.


  Ontdek hoe je de date spannend maakt met deze simpele tips & trucs van Mannengeheim

  Op deze site (Mannengeheim.nl) deel ik mijn beste tips om mannen te begrijpen, te verleiden en voor altijd de jouwe te maken.

  Hier zijn 3 van mijn beste artikelen VOOR VROUWEN:

  Ben je een man?

  Lees dan in dit artikel 13 handige eerste date tips voor mannen & ontdek hier hoe je een vrouw verliefd maakt.

  Hier zijn nog meer ideeën en activiteiten voor dates

  En als je wilt leren hoe je een man verliefd en geobsedeerd met je maakt, vraag dan hieronder het "Mannengeheim" aan:

  Gerelateerde artikelen...

  Artikel door:

  Tim Veninga

  Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

  Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

  0 Reacties

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend