Top 10 Romantische Uitjes & Dingen Om Te Doen In Vlaams-Brabant

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 28 februari 2017 - Laatst gewijzigd op 21 september 2021

Vind hier de meest romantische dingen om te doen in Vlaams-Brabant zodat je het perfecte uitje of date hebt. Van romantische restaurants, tot leuke hotels & ideeën voor een weekendje weg.

ROMANTISCHE UITJES EN DINGEN DOEN VLAAMS BRABANT

Of je nu een romantische overnachting wil plannen in Vlaams-Brabant of dat je voor Valentijnsdag ideeën zoekt, hier is onze lijst met meest romantische uitjes en dingen om te doen in Vlaams-Brabant voor 2 (ook bij slecht weer).

Voordat ik je de lijst met locaties & activiteiten geef, heel kort een kleine tip om je date ook echt leuk voor de ander te maken:

  • Het gaat er niet om wat je doet, maar dat je het speciaal doet voor die ander.
  • Hoe meer je varieert, hoe beter. Altijd een restaurant is saai. Wissel daarom af.
  • Zeg nooit van tevoren wat je gaat doen. Het is altijd een verassing.
  • Combineer. Activiteit + iets in de avond + hotel is mijn favoriet.
  • Onderaan dit artikel staan meer handige tips om je dates spannend te maken.

  Goed, laten we beginnen:


  1. Dineren voor twee

  Soms heb je gewoon zo'n avondje nodig in een mooi restaurant zoals Botta 'n Ik waarbij alles klopt. Een prachtige inrichting, tafel voor twee waaraan jullie elkaar aanstaren in het flikkeren van de kaarsenlicht, en de heerlijkste gerechten die worden voorgeschoteld. Cliché, maar toch romantisch.

  2. Wellness & relaxen

  Thermen Londerzeel

  Even een dagje helemaal tot rust komen met zijn tweeën en genieten van uitgebreide wellnessfaciliteiten. Tussendoor een hapje eten in het restaurant en wellicht ook nog even genieten van een uitgebreide massage. En is een dagje niet genoeg? Dan slapen jullie samen in een kamer van het bijbehorende hotel. Mocht dit je als muziek in de oren klinken, dan is het de moeite waard om de mogelijkheden van Thermen Mineraal of Thermen Londerzeel eens te bekijken.

  3. Dagje dierentuin

  Naast het feit dat dieren super awesome zijn, is een wandeling maken in het Planckendael de perfecte gelegenheid om in een ontspannen sfeer goede gesprekken met elkaar te voeren. 

  PS Ze hebben apen 🙂

  4. Bijzonder overnachten

  Eén van de factoren die relaties langzaamaan kapotmaken is sleur. Sleur ontstaat vooral doordat een koppel te weinig nieuwe dingen onderneemt, en daardoor steeds minder nieuwe impulsen ervaart. Zorg dus dat je af en toe eens iets geks organiseert om de sleur te breken, zoals overnachten in een authentieke zigeunerwoonwagen midden in de natuur.

  5. Adembenemend 360° uitzicht + drankjes

  Rooftop58

  Wat is er nou mooier dan samen met een heerlijke cocktail in de hand een goed gesprek voeren en genieten van een adembenemend 360° uitzicht op hoge hoogte? Er zijn helaas maar weinig plekken waar dit kan. Als je van 1 juni tot 30 september ergens een gaatje vrij hebt, dan is Rooftop58 echt een aanrader. Het dak van Parking 58 is dan omgebouwd tot een mooie tuin en een restaurant onder een kristallen tent.

  6. Museums bezoeken

  Zijn jullie beiden liefhebbers van musea? Kies dan samen een museum die jullie beiden interessant vinden en deel jullie passie. Samen nieuwe dingen leren is een handige manier om dichter bij elkaar te komen. In Vlaams-Brabant zijn een aantal musea die je moet hebben bezocht. Zo is er in Leuven het M-Museum en in Brussel het reusachtige Koninklijk Leger Museum.

  7. Relaxen in een groene omgeving

  Overal ter wereld liggen prachtige parken en (botanische) tuinen verstopt waar jullie samen kunnen rondwandelen en eventueel kunnen genieten van een romantische mini-picknick in het gras of op een bankje. Botanical Garden Kruidtuin in Leuven is er zo eentje. 

  8. Vlaams-Brabant vanuit de lucht

  ​Wanneer twee personen samen een ervaring hebben waarbij adrenaline wordt vrijgemaakt, voelen deze personen zich meer verbonden met elkaar. Wat op zich geen slecht ding is... wanneer je die andere persoon graag aan je bindt. Een leuke activiteit om dit te realiseren is een rondvlucht in een helikopter of een luchtballonvaart.

  9. Bootje varen

  Bevrijd jullie even van de drukte op het vasteland en betreed de wateren van de vijver in het Ter Kamerenbos. Het is een prachtige locatie om te relaxen en genieten. Er zijn leuke bootjes te huur waarmee jullie samen kunnen ronddobberen. En hebben jullie honger gekregen van al die inspanning? Ga dan een hapje eten bij het sprookjesachtige Chatel Robinson.

  TER KAMERENBOS

  10. Samen winkelen + terrasje 

  Wil je dat je vriend/man wat vaker met je gaat winkelen? Zorg dan dat het een leuke ervaring wordt voor hem. Sla de winkels over waar je normaal uren in spendeert en bewaar die voor wanneer je op eigen houtje of met je vriendinnen gaat winkelen. 

  Deze keer laat je het wat meer om hem draaien. Zoek uit wat hippe winkels zijn in bijvoorbeeld Leuven, Assen of Brussel en zorg dat hij een paar outfits vindt waar hij de komende maanden zo trots als een pauw in rond kan paraderen. Geef hem af en toe een welgemeend complimentje over hoe leuk hij eruitziet wanneer hij iets past, en beloon hem na het winkelen met een paar biertjes op een gezellig terras. Voor je het weet staat hij voor je neus om te vragen wanneer je nog eens met hem wil gaan winkelen...


  Ontdek hoe je de date spannend maakt met deze simpele tips & trucs van Mannengeheim

  Op deze site (Mannengeheim.nl) deel ik mijn beste tips om mannen te begrijpen, te verleiden en voor altijd de jouwe te maken.

  Hier zijn 3 van mijn beste artikelen VOOR VROUWEN:

  Ben je een man?

  Lees dan in dit artikel 13 handige eerste date tips voor mannen & ontdek hier hoe je een vrouw verliefd maakt.

  Hier zijn nog meer ideeën en activiteiten voor dates

  En als je wilt leren hoe je een man verliefd en geobsedeerd met je maakt, vraag dan hieronder het "Mannengeheim" aan:

  Gerelateerde artikelen...

  Artikel door:

  Tim Veninga

  Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

  Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

  0 Reacties

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend