Top 10 Romantische Uitjes & Dingen Om Te Doen In Zeeland

Dating- en Relatiecoach

Gepubliceerd op 24 februari 2017 - Laatst gewijzigd op 23 september 2021

Vind hier de meest romantische dingen om te doen in Zeeland zodat je het perfecte uitje of date hebt. Van romantische restaurants, tot leuke hotels & ideeën voor een weekendje weg.

ROMANTISCHE UITJES EN DINGEN OM TE DOEN ZEELAND

Of je nu een romantische overnachting wil plannen in Zeeland of dat je voor Valentijnsdag ideeën zoekt, hier is onze lijst met meest romantische uitjes en dingen om te doen in Zeeland voor 2 (ook bij slecht weer).

Voordat ik je de lijst met locaties & activiteiten geef, heel kort een kleine tip om je date ook echt leuk voor de ander te maken:

  • Het gaat er niet om wat je doet, maar dat je het speciaal doet voor die ander.
  • Hoe meer je varieert, hoe beter. Altijd een restaurant is saai. Wissel daarom af.
  • Zeg nooit van tevoren wat je gaat doen. Het is altijd een verassing.
  • Combineer. Activiteit + iets in de avond + hotel is mijn favoriet.
  • Onderaan dit artikel staan meer handige tips om je dates spannend te maken.

  Goed, laten we beginnen:


  Pure C Cadzand Zeeland

  1. Dineren en overnachten bij Pure C

  Als genieten in luxe jullie ding is, dan ik dit restaurant je place to be. 

  ​Cocktails, een lounge, fraaie inrichting en uiteraard lekkere gerechten. Pure C bevindt zich aan het mooie strand van Cadzand. Wil je er overnachten dan is het bijbehorende strandhotel een aanrader.

  2. Restaurant Oesterbeurs

  In het hart van Yerseke aan de Oosterschelde vind je Restaurant Oesterbeurs. ​In 2016 won het de PZC Award 'beste restaurant van 2016', wat genoeg zegt over de kwaliteit van het restaurant. Het menu bestaat vooral uit heerlijke visgerechten, die in schitterende creaties geserveerd worden.

  3. Dagje strand

  ​Zeeland is een ideale provincie voor een dagje zon, strand en zee. Vooral een bezoekje aan de Zeeuwse kust in Domburg mag je zeker niet overslaan wanneer je in Zeeland verblijft. Bij hippe strandpaviljoenen als Strand 90, Noordduine en de Stenen Toko kan je lekker loungen, dineren en de nodige drankjes nuttigen. Daarna lekker uitbuiken en nog even een strandwandeling maken met z'n tweetjes.

  Zijn jullie liever actief?

  Ren dan naar de winkel en haal bijvoorbeeld:

  • Een frisbee
  • Strandbal
  • Schepjes en een emmer (Disclaimer: Als je hem de opdracht geeft om het mooiste kasteel van het strand te maken verwacht dan dat jullie er net zo lang blijven totdat jullie het mooiste kasteel van het strand hebben)
  • Een vlieger

  Ja, dit zijn dezelfde dingen die je voor je kleine neefje van 6 zou halen. Maar gek genoeg zijn dit ook de dingen die jullie relatie een stukje leuker maken. 

  4. Wellness & overnachting

  Hebben jullie even genoeg van deze hectische wereld?

  Bezoek dan Finland bij Thermen & Beauty Zeeland. Midden tussen de waterpartijen en de natuur van natuurrecreatiepark Westduin vind je dit prachtige wellnesscenter, waar je heerlijk een dagje tot rust kan komen. Als een dagje niet genoeg voor jullie is dan doe je er goed aan om in één van de knusse Finse huisjes te verblijven.

  5. Varen in Zeeland

  Goldies Travel varen Zeeland

  Genieten jullie van op het water zijn, maar hebben jullie zelf geen boot?

  Schrijf je dan in voor een van de leuke dagtochten met de boot van Goldies Travel. Zo kan je een luxe safari maken waarbij zeehonden en bruinvissen worden gespot in de Oosterschelde. Ze bieden verschillende leuke vaar-arrangementen aan.

  6. Snorkelen of leren duiken

  Samen de onderwaterwereld ontdekken. Romantisch en waarschijnlijk een nieuwe ervaring voor beiden. Je kan een afspraak maken bij Duikcentrum De Witte Boulevard in Renesse. Hier kan je leren duiken in het zwembad, of de onderwaterwereld bewonderen met een snorkel.

  7. ​Iguana Reptile Zoo

  Je kan een dagje wandelen in een bos... of je kan het doen in een park met super veel toffe beestjes.

  ​Ontdek de coolste reptielen in het Iguana Reptile Zoo in Vlissingen. Ze hebben een ruim aanbod aan schildpadden, salamanders, wandelende takken, krokodilachtigen, slangen en andere te gekke beesten. 

  8. ​Watersnoodmuseum

  Als er een museum in Zeeland is dat je moet bezoeken dan is dit het Watersnoodmuseum aan het water van Ouwerkerk. Het geeft op zeer indrukwekkende wijze ​de historie weer van een Nederland dat vecht tegen water. Vergeet ook niet om de Deltawerken te bezoeken die een volgende ramp voorkomen.

  9. Oestour

  ​Deelnemen aan Oestour staat voor een hoop leuke, leerzame en smakelijke momenten. Onder begeleiding van een gids ga je zelf op zoek naar wilde oesters en leer je er alles over onder begeleiding van een gids. Nadat de vangst binnen is leren jullie hoe je de oesters op verschillende wijzen kan bereiden.

  10. Surfen of Kitebuggyen

  Deze is voor de actievelingen onder ons. Domburg bezit één van de beste stranden om te surfen. Op het strand van bevindt zich Surfschool Sportshop Domburg. Hier kan je ​van professionals leren hoe je moet surfen.

  Mocht je liever aan wal blijven maar wel van actie houden dan is blowkarten bij Natural High een leuk alternatief. Daar kan je heerlijk met een blowkart over het strand heen scheuren of relaxt rond cruisen.

  Blowkarten Zeeland

  Ontdek hoe je de date spannend maakt met deze simpele tips & trucs van Mannengeheim

  Op deze site (Mannengeheim.nl) deel ik mijn beste tips om mannen te begrijpen, te verleiden en voor altijd de jouwe te maken.

  Hier zijn 3 van mijn beste artikelen VOOR VROUWEN:

  Ben je een man?

  Lees dan in dit artikel 13 handige eerste date tips voor mannen & ontdek hier hoe je een vrouw verliefd maakt.

  Hier zijn nog meer ideeën en activiteiten voor dates

  En als je wilt leren hoe je een man verliefd en geobsedeerd met je maakt, vraag dan hieronder het "Mannengeheim" aan:

  • Bullet Point 1
  • Bullet Point 2
  Gerelateerde artikelen...

  Artikel door:

  Tim Veninga

  Dating en relatie expert Tim Veninga verwierf zijn status als absolute nummer één expert op het gebied van liefde en relaties met optredens in onder andere: AD, Telegraaf, Vrouw, SBS6, NOS, Parool, Geenstijl, Grazia, Cosmopolitan, AT5, TPO, Blendle, Radio 538, 3FM, FunX, Radio 1, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen en Hogeschool Inholland.

  Sinds 2008 sprak hij als datingcoach duizenden mannen over hun liefdesleven en op Mannengeheim schrijft hij artikelen voor vrouwen die mannen beter willen begrijpen.

  0 Reacties

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Dankjewel voor het delen. Volg Mannengeheim ook op Facebook & YouTube.   Tip: Download ook gratis "Het Mannengeheim" als je dat nog niet hebt gelezen.

  Send this to a friend